Lurling: "Heerenveen prachtige stap vooruit"

Sally (Tessa)
De kans dat Anthony Lurling bij NAC Breda blijft, lijkt steeds kleiner te worden. SC Heerenveen toont interesse in de 31-jarige Bosschenaar en de aanvaller geeft nu aan een tweede periode bij de Friese club wel te zien zitten.

"Heel veel andere clubs had ik afgezegd, maar deze belangstelling streelt me enorm," zegt Lurling in het Algemeen Dagblad. "Ik heb het heel goed naar mijn zin bij NAC, maar Heerenveen is in sportief opzicht een prachtige stap vooruit. Bovendien heb ik heel mooie herinneringen aan Heerenveen. Zowel sportief als op het menselijke vlak. Het is nu afwachten hoe het verder gaat, de bal ligt bij de clubs."

NAC is echter niet van plan Lurling zomaar te laten gaan. "Over een contractverlenging hebben we nog niet gesproken, maar we willen Anthony niet kwijt," aldus technisch directeur Earnest Stewart. "Dat hebben we ook zo gecommuniceerd aan Heerenveen. Nee, we zijn niet onder de indruk van het eerste bod."

Lurling hoopt intussen dat er snel duidelijkheid komt. "Heerenveen en NAC spelen allebei Europees voetbal. Stel dat ik met NAC meedoe in de Intertoto, dan mag ik voor een mogelijk nieuwe club niet meer in actie komen in een internationaal duel."