FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 23 januari 2008

Burgemeestersreferendum waarschijnlijk ongeldig

Icoon BinnenlandsHet burgemeestersreferendum in Eindhoven is zeer waarschijnlijk ongeldig. De gemeente maakte woensdagavond in een tussenstand, gebaseerd op het tellen van de stemmen in 35 stembureaus, bekend dat 23,93 procent van de Eindhovenaren een stem heeft uitgebracht.

In de tussenstand gaat Rob van Gijzel stevig aan kop met 68,89 procent van de stemmen. Leen Verbeek moest het doen met 31,11 procent. De definitieve uitslag wordt pas na middernacht verwacht.

Britney wilde een kind van Adnan

Icoon ShowbizzTja, als Paris het zegt zal het wel zo zijn! Maar aangezien Britney haar huidige twee kinderen niet meer mag zien, of soms wel via een tijdelijke regeling die vervolgens wegens achterlijk gedrag weer omgezet wordt, moest ze wel een andere vinden voor nog een kind.

Adnan Ghalib liet in een interview weten dat Spears hoopte op een kind van hem. De foto's met een zwangerschapstest waren geen grapje "Ze hoopte dat ze zwanger was van mijn kind. Dat gevoel had ze in ieder geval. Ze heeft een heel goed moederlijk instinct en ze voelde heel veel dezelfde signalen als toen ze zwanger was".

De liefde tussen Adnan en Britney scheen voorbij te zijn, waarna de zangeres een contactverbod had aangevraagd. Volgens Adnan zijn dit allemaal leugens: "Mensen houden niet van geluk in Hollywood, ze willen geen einde uit een sprookjesboek. Ik denk dat niemand Britney gelukkig wíl zien en een schandaal verkoopt nou een maal goed."

Komt er dan toch geen einde aan het verhaal? The soap continues... and continues...

Met dank aan mouthman voor de submit.

Spong gaat 'haatzaaier' Wilders aanklagen

Icoon JustitieStrafpleiter Gerard Spong bereidt samen met dertig studenten van de Universiteit van Amsterdam een aanklacht voor tegen PVV-leider Geert Wilders. Dat zei Spong vanavond in de actualiteitenrubriek NOVA. Volgens de advocaat zal de aanklacht zich richten op het aanzetten tot haat.

Spong: ''Wilders heeft gezegd dat de helft van wat in de koran staat, fascistisch is. We werken met elkaar hard aan de aangifte.'' Die zal zo verwacht de advocaat, snel worden gedaan bij vermoedelijk de hoofdofficier van justitie te Den Haag.

Volgens Spong is er voldoende juridische basis om tot vervolging over te gaan op basis van aanzetten tot haat. ''Ik raad Geert Wilders aan een goede raadsman te nemen'', aldus de advocaat die het Openbaar Ministerie ''lafbekken'' noemt omdat Justitie bang zou zijn beschuldigd te worden van politieke vervolging.

De bekende strafpleiter werkte onlangs mee aan het televisieprogramma NOVA College Tour. Daar kreeg hij van de betrokken studenten het verzoek om aan de aangifte mee te werken. Die bewuste uitzending van NOVA College Tour is morgenavond te zien via Nederland 3.

Haatzaaien
Als Spong net zo 'succesvol' is met deze haatzaai-aanklacht als jaren geleden bij die tegen de felle kritikasters van Pim Fortuyn, valt Wilders weinig te vrezen.

Spong klaagde na de moord op Fortuyn samen met advocaat Oscar Hammerstein in 2002 onder meer tv-maker Marcel van Dam, journalist Matty Verkamman, de hele redactie van NRC Handelsblad en de politici Thom De Graaf, Bas Eenhoorn en Rob Oudkerk aan wegens haatzaaien tegen Fortuyn.

Het Gerechtshof verwees die aanklacht in 2003 naar de prullenbak.Gerard Spong

Terreurcel Barcelona wilde aanslag in ov plegen

Icoon Terrorisme Islamitische extremisten die onlangs zijn opgepakt in Barcelona wilden tussen 18 en 20 januari een zelfmoordaanslag plegen in een bus of een trein in de Catalaanse hoofdstad. Dat bleek vandaag uit rechtbankdocumenten van het Spaanse speciale hooggerechtshof in Madrid.

De politie arresteerde in de nacht van vrijdag op zaterdag twaalf Pakistanen en twee Indiërs. Onderzoeksrechter Ismael Moreno van de Audiencia Nacional gelastte woensdag voorarrest tegen tien verdachten. Vier andere verdachten zijn vrijgelaten. Volgens Moreno waren drie mannen ''potentiële zelfmoordenaars''. De terreurcel zou bijna klaar zijn geweest met het maken van explosieven.

De autoriteiten in Spanje voerden de actie uit op basis van informatie van de binnenlandse veiligheidsdienst en buitenlandse inlichtingendiensten. Spaanse media meldden eerder dat de terreurcel het op aanhangers van de vermoorde Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto had gemunt.

Hypnose voor hoger IQ nutteloos

Het was een leuk onderzoek van BNN: Rasti Rostelli zou een groep kandidaten van BNN's 'Nationale IQ Test' onder hypnose influisteren dat ze heel intelligent waren. Maar helaas voor Rostelli zorgde de hypnose juist voor een aanzienlijk lagere score.

Het experiment heeft al veel stof doen opwaaien. Zo werd het een EO-presentator verboden deel te nemen aan de intelligentietest, omdat hypnose verband zou houden met duistere machten. De kandidaten in het vak 'Gehypnotiseerden' maakten vanmiddag al de test, en scoorden toen een gemiddeld iq van 126. Vanavond deed deze groep de test onder hypnose nog eens over, en scoorde toen 'slechts' een gemiddelde van 118.

De gehypnotiseerden hoeven zich overigens niet te schamen, want deze groep heeft vanavond het beste gescoord. De groep BN'ers haalde met een score van 114 een keurige tweede plek, gevolgd door de groep vrouwelijke voetballers met een iq van 113. Opmerkelijk genoeg scoorden de hoogebegaafde kinderen het slechtst. De slimme kinderen wisten gemiddeld niet hoger te scoren dan 104.

Ook enkele BN'ers wisten verrassende scores neer te zetten. Jody Bernal heeft het als slechtst scorende BN'er een stuk beter gedaan dan Bonnie St. Claire. Het iq van 52 dat de blonde zuiplap vorig jaar neerzette staat in schril contrast met het iq van 96 van Jody Bernal. Terror Jaap heeft het aanzienlijk beter gedaan. Hoewel hij zelf verwachtte niet goed uit de verf te komen, verraste hij vriend en vijand met een mooi iq van 123. PvdA'er Diederik Samson wist dit jaar de hoogste score onder de BN'ers te behalen. Met een iq van 136 mag hij zichzelf scharen onder de begaafde personen op deze wereld.

Van Dam naar Japans F3 kampioenschap

Carlo van Dam rijdt dit seizoen voor Toyota Team TOM's in het Japans Formule 3-kampioenschap. Van Dam won in 2007 het Duits Formule 3 kampioenschap. De 21-jarige coureur gaat begin februari op het circuit van Fuiji testen.

Van Dam:"Na het winnen van het Duitse kampioenschap werd ik uitgenodigd door een Oostenrijks team om in Macau te rijden", licht Van Dam toe. "Als gevolg van mijn prestaties daar werd ik benaderd door Susumu Koumi van TOM’s. Vorige week ben ik in Japan aangekomen en hebben we de deal rond gemaakt. TOM’s en Toyota zijn twee grote en gerespecteerde namen in de internationale autosport en hun aanbod zie ik dan ook als een mooie beloning voor mijn prestaties tot dusver. Ik ben optimaal gemotiveerd om deze kans maximaal te benutten."

Het Japanse team, dat vorig jaar de Grand Prix van Macau won en al drie jaar succesvol is in het Japans kampioenschap, is erg blij met de komst van de Nederlander. "Wij zijn als TOM’s erg blij dat we Carlo van Dam als coureur in huis hebben weten te halen om onze Japanse F3-titel en de zege op Macau te verdedigen. Het zal wellicht een uitdaging voor hem zijn om hier in Japan te rijden, maar we zijn er van overtuigd dat Carlo een uitstekende job voor ons zal doen", aldus Susumu Koumi.

ACN: geen winst in Groep D

De laatste groep ving vandaag de African Cup of Nations aan. Groep D zag in de eerste speelronde niemand winnen; alle landen speelden gelijk.

Tunesië kwam in het duel met Senegal al vroeg op een 1-0 voorsprong. Issam Jemâa schoot de bal binnen tien minuten achter Tony Sylva. De Senegalezen hoefden echter niet onder te doen voor de ACN-winnaar van 2004, en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte middels een treffer van Moustapha Bayal Sall. Nadat Niang namens Senegal een wereldkans miste, viel de goal toch. Na ruim een uur zette Diomansy Kamara Senegal op voorsprong. De wedstrijd zou toch geen winnaar krijgen. Medji Traoui zorgde er met een geweldige knal voor dat Tunesië een punt zou pakken uit het eerste duel.

Zuid-Afrika kende een matig duel met Angola. Het was vooral in de eerste helft de mindere, en dat tekende zich uiteindelijk af in een 1-0 ruststand in het voordeel van de Angolezen. De enige goal viel na een klein half uur, toen Flávio's voorzet de duikende Manucho bereikte. Zuid-Afrika kwam na de pauze beter in de wedstrijd, en kwam vlak voor tijd zelfs op gelijke hoogte. Alsof het traditie is maakte ook Elrio van Heerden een prachtig doelpunt, door van grote afstand doel te treffen.

Stand:

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Senegal112-2
2Tunesië112-2
3Angola111-1
4Zuid-Afrika111-1

Programma:

27 januari

Senegal - Angola
Tunesië - Zuid-Afrika

Stepney heeft een nieuwe baan

Nigel Stepney heeft een nieuwe baan. De voormalig Ferrari-medewerker werd ontslagen, nadat hij tijdens de Grand Prix van Monaco een soort poeder in de brandstoftank van Kimi Räikkönen zou hebben gedaan.

Stepney gaat nu aan de slag bij Gigawave, een bedrijf dat de ontwikkeling en productie doet van on-board cameras. Stepney wordt directeur Race Technologies bij Gigawave.

De Brit kwam vorig jaar in opspraak, toen hij vertrouwelijke gegevens van Ferrari aan McLaren-ontwerper Mike Mike Coughlan gaf.

Paris vindt Britney een goede moeder

Icoon ShowbizzEen heleboel mensen zullen weinig lof hebben over Britney Spears, maar Paris Hilton denkt daar kennelijk heel anders over. Zij vindt miss Spears namelijk een erg goede moeder. Dat heeft ze deze week gezegd in een interview met het Amerikaanse showbizztijdschrift E! News.

"Britney is een geweldige moeder, een geweldige meid en ik geef heel veel om haar", aldus de hotel-erfgename. "Ik zou willen dat iedereen haar met rust laat, zodat ze haar leven kan oppakken."

Spears is nu verwikkeld in een voogdijzaak over haar twee zoontjes.

Met dank aan frank07 voor de submit.

Man (22) neergeschoten na ruzie sussen

Icoon MisdaadEen 22-jarige man uit Hoorn is gisteravond neergeschoten toen hij twee ruziemakers uit elkaar wilde halen. Dat gebeurde op de parkeerplaats achter een paar huizen op de Koolmees in Hoorn.

De jongeman nam een kijkje toen hij de twee mannen ruzie hoorden maken. Hij zag dat één van de twee een vuistslag in zijn gezicht kreeg. De man die de klap uitdeelde trok daarop een wapen en schoot op de 22-jarige held die de mannen uit elkaar wou halen.

Hij raakte gewond aan zijn pols. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De man die een vuistslag kreeg is aangehouden. De schutter is inmiddels bekend bij de politie maar is nog steeds spoorloos.

Ontslag dreigt voor 400 thuiszorgmedewerkers

Icoon EconomieZorggroep Zuid Gelderland wil 400 vaste huishoudelijke hulpen lozen. Momenteel hebben ze er 500 in dienst. Met het ontslaan van de vaste krachten wil de zorggroep een faillissement voorkomen.

Vorig jaar leed de thuiszorg in Gelderland-Zuid een verlies van acht ton. Wanneer niet wordt ingegrepen zou dat op kunnen lopen naar 1,4 miljoen euro.

Met een sociaal plan wordt getracht zoveel mogelijk vaste hulpen binnenboord te houden. Ze kunnen onder meer alfahulp worden, wat inhoudt dat ze voor minder geld en minder rechten hetzelfde werk moeten verrichten.

Vondeling Jasper naar adoptiegezin

Icoon BuitenlandsVondeling Jasper van Essen die eind november 2006 werd achtergelaten op het station van het Belgische grensplaatsje Essen gaat naar een adoptiegezin. Dat was een paar keer uitgesteld, omdat werd vermoed dat de biologische ouders zich nog zouden melden.

Er is nooit een spoor van de ouders gevonden. De baby werd toentertijd achtergelaten in een kartonnen doos toen de laatste trein uit Roosendaal vertrok. Vanwege Jaspers privacy worden zijn pleegouders niet bekend gemaakt. Ook zal hij een andere naam krijgen.

Uitslagen Eredivisie (23/01/2008)

Vanavond werden er in de Eredivisie vijf wedstrijden gespeeld. Hieronder zijn alle uitslagen terug te vinden. Morgen speelt Feyenoord nog tegen FC Twente.

Ajax - FC Utrecht 2-0
68' Huntelaar 1-0 (assist Davids)
77' Heitinga 2-0 (assist Huntelaar)

Toeschouwers: 45.537
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: de Jong, Perez (Ajax), Somers, Keller, Cornelisse, Pieters (FC Utrecht)
Rode kaart: Keller (71) (FC Utrecht)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Colin, Heitinga, Vertonghen, Emanuelson (Vermaelen/75), de Jong, Perez, Davids, Rommedahl, Huntelaar, Suárez (Leonardo/73)

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Dickoh, Pieters, Loval, Somers, Caluwé (Schut/80), George, Nelisse (Rossini/75), Sânmartean (Kruys/75)


FC Groningen - NEC 5-1
33' Fledderus (pen) 1-0
35' Fledderus 2-0
56' van Beukering 2-1 (assist Wisgerhof)
63' Berg 3-1
82' Lovre 4-1 (assist Matavz)
90' Hiariej 5-1 (assist Matavz)

Toeschouwers: 19.200
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Euroborg Stadion
Gele kaart: El-Akchaoui (NEC)
Rode kaart: Wisgerhof (66/2xg) (NEC)

Opstellingen

FC Groningen: van Loo, Hiariej, Sankoh, Kruiswijk, Metaj, Meerdink, Lindgren, Lovre, Fledderus (van der Laan/84), Nevland (Matavz/73), Nijland (Berg/64)

NEC: Babos, Wisgerhof, Pothuizen (van Beukering/46), El-Akchaoui, Sibum, Vadócz, Holman, Davids, Worm (J. Drost/69), Lens (Fachtali/76), Bobson


SC Heerenveen - VVV-Venlo 5-1
23' Bradley 1-0 (assist Sulejmani)
28' Sulejmani 2-0 (assist Bradley)
39' Poulsen 3-0 (assist Pranjic)
59' Sibon 4-0 (assist Sulejmani)
81' Calabro 4-1
89' Pranjic 5-1

Toeschouwers: 24.000
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: Abe Lenstra-stadion
Gele kaart: Roorda, Dingsdag (SC Heerenveen), Verdellen, Fleuren, El Gaaouiri (VVV-Venlo)

Opstellingen

SC Heerenveen: van Dijk, Zuiverloon, H. Drost (Jong-a-Pin/69), Dingsdag, Breuer, Poulsen (Beerens/63), Roorda (Prager/74), Bradley, Pranjic, Sibon, Sulejmani

SC Heerenveen: Wintjens, Mampuya, Kahya, Verdellen, Fleuren, Linssen, Honda, Auassar, Ofrany (Calabro/74), Oost (Soltani/77), Amrabat (El Gaaouiri/77)


PSV - Sparta Rotterdam 3-1
25' Lazovic 1-0 (assist Dzsudzsák)
55' Kromkamp 2-0 (assist Alcides)
90' Roberts 2-1 (assist Falkenburg)
90+1' Culina 3-1

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Philips-Stadion
Gele kaart: Moreno Freire, Adeleye (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides, Farfán, Simons, Afellay, Bakkal (Culina/82), Dzsudzsák (Zonneveld/76), Lazovic (Koevermans/65)

Sparta Rotterdam: Westerveld, Moreno Freire, Schenkel, Adeleye (Toet/79), Polak, van Bueren (Falkenburg/74), Slot, Jaggy, Duplan, Roberts, Boukhari (Emnes/63)


De Graafschap - Roda JC 2-1
32' Bodor (pen) 0-1
44' Schöne (pen) 1-1
50' Powel 2-1 (assist Schöne)

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: De Vijverberg
Gele kaart: Fung A Wing (De Graafschap), de Fauw (Roda JC)

Opstellingen

De Graafschap: van Fessem, Schuurman, Keller, Fung A Wing (van den Ouweland/67), Fränkel, Meijer, Hese (M. Janssen/85), Schöne, Vidarsson, Powel, Johnson

Roda JC: Castro, Saeijs, van Kouwen (de Jong/59), Kah, de Fauw, Tioté, W. Janssen, Bodor, Hadouir, Oper (Yulu Matondo/46), Cissé (Lamah/34)

Milieudefensie: Spijt van kreet 'Fout vlees'

Icoon BinnenlandsMilieudefensie heeft spijt van de kreet 'Stop fout vlees'. Dat zegt Wouter van Eck, bedenker van de actie in het vakblad Boerderij. Hij vertelde aan een zaal vol Limburgse varkenshouders: "Ik wil niet meer anti-boer zijn. Er zijn veel lelijke dingen gezegd in onze hoek. Sorry daarvoor."

De bijeenkomst was voor varkenshouders en Milieudefensie in Sevenum en georganiseerd door Abab Accountants. Milieudefensie wil dat de veestapel halveert en kwam daarom met de actie. Hij kreeg 107.000 Nederlanders zover dat ze zich uitspraken tegen 'fout vlees'.

Van Eck: "Ik heb echt spijt van die naam Stop Fout Vlees. Het was eigenlijk niet fair. Daar hebben we verkeerd aangedaan." Ook liet hij weten langs te zijn geweest bij boeren, zich te hebben gedoucht en gemerkt heeft dat boeren zich inzetten. Hij maakte die avond meerdere keren zijn excuses aan varkenshouders en de hele sector. Niettemin blijft Van Eck tegen megabedrijven, maar nu wil hij samenwerking tussen milieubeweging en boeren.

Testdag Valencia 23-01-2008

Tijdens een zonnige dag is vandaag de vierdaagse testsessie op het circuit Ricardo Tormo voortgezet. Snelste man was Heikki Kovalainen. De Fin reed in de nieuwe McLaren een tijd van 1:11.000 en was daarmee zes tienden sneller dan de Braziliaan Felipe Massa.

Kovalainen begint zich steeds meer thuis te voelen in de McLaren. De 1:11.000 bracht de Fin al snel op de dag bovenaan de lijst. Het grote nieuws van de dag was de shakedown, die Rubens Barrichello voor Honda uitvoerde. De Braziliaan reed maar 36 rondjes.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Hekki KovalainenMcLaren01:11.00092
2Felipe MassaFerrari01:11.66281
3Kimi RäikkönenFerrari01:11.850108
4Lewis HamiltonMcLaren01:12.076115
5Kazuki NakajimaWilliams01:12.25593
6Fernando AlonsoRenault01:12.360111
7Nico RosbergWilliams01:12.493117
8Mark WebberRed Bull01:12.59487
9Nick HeidfeldBMW01:12.97651
10Sebastian VettelScuderia Toro Rosso01:13.01563
11Timo GlockToyota01:13.12995
12Robert KubicaBMW01:13.230121
13Sebastian BourdaisScuderia Toro Rosso01:13.307118
14Adrian SutilForce India F101:13.40998
15Jarno TrulliToyota01:13.54795
16Rubens BarrichelloHonda01:14.58836
17Takashi KogureHonda01:16.76150

Polen niet blij met 'Bussie vol met Polen'

Icoon MuziekPoolse leerlingen van een middelbare school in Den Haag zijn niet blij met de nieuwe hit van Johan Vlemmix: 'Een bussie vol met Polen'. Ze vinden dat ze belachelijk worden gemaakt.

De scholieren waren zo van slag, dat de school speciaal voor hen een bijeenkomst had georganiseerd. Coördinator Mustafa Okcuoglu van het Nova College voor nieuwkomers: ""We leggen uit dat het om een carnavalshit gaat, die niet discriminerend is bedoeld."

Producer Kees Tol verzon het nummer, toen hij een gestrand busje zag met Poolse uitzendkrachten. De dertig Poolse scholieren brachten elkaar op de hoogte via e-mail. Okcuoglu laat weten dat de leerlingen is uitgelegd, dat Nederlanders ook vaak grappen over anderen maken, zoals over Belgen. En dat andersom Belgen ook weer moppen tappen over ons.

Vlemmix laat weten al veel reacties te hebben gehad. Hij vindt Polen aardige mensen die van een feestje houden en dat er geen sprake is van een verborgen boodschap of ondertoon in zijn lied. Vlemmix heeft de song ook in het Duits uitgebracht, omdat Polen die taal vaak spreken.


De hit van Vlemmix viel niet in goede aarde bij Poolse scholieren

Agent trekt wapen na mishandeling

Icoon PolitieEen agent in Amsterdam heeft vannacht zijn wapen getrokken omdat hij werd bedreigd en mishandeld. Een automobilist werd aangehouden omdat hij te veel gedronken had en vervolgens deed hij agressief tegen de agent. De politie meldt dat de medepassagier zich ook bemoeide met het conflict. Het tweetal zit op dit moment vast.

De agent liet een auto stoppen nadat hij het voertuig zag rijden over de Stadhouderskade. De bestuurder bleek gedronken te hebben en om die reden werd hij aangehouden. De man uit Huizen was het niet eens met de aanhouding en stapte weer in zijn auto. De agent probeerde hem tegen te houden maar werd toen geslagen door de 39-jarige bestuurder. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de agent zijn wapen trok en pepperspray gebruikte.

De bestuurder en zijn medepassagier werden opgepakt door opgeroepen agenten. De agent werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis en volgens een woordvoerder van de politie is hij 'psychisch gehavend'.

RTL geeft dj de zak na Hitlergroet

De Duitse afdeling van RTL heeft een dj de laan uitgestuurd. Tijdens opnames van het RTL-programma 'Ich bin ein star, holt mich hieraus' (bij ons bekend als het geflopte Bobo's in de bush) hief DJ Tomekk in de jungle van Australië zijn rechterarm schuin omhoog en riep "Deutschland, Deutschland über alles!"

Duitslands nummer 1-krant Bild bracht het schokkende nieuws over de 31-jarige dj onder de opruiende kop 'Nazi-schandaal in Junglekamp'. Verder benadrukt de krant in het artikel dat de door de dj geslaakte kreet de eerste zin was van het volkslied van onze oosterburen ten tijde van de Nazi's. Tomekk voegde aan de strofe ook nog de fijne woorden "zoveel buitenlanders hier..." toe.

Helaas was Tomekk in alle enthousiasme vergeten dat hij bezig was met een televisieprogramma, zodat de woorden en de Hitlergroet zijn opgenomen. Bild heeft het filmpje op zijn site gezet, opdat iedereen het kan bekijken. Gelukkig voor Tomekk is het brengen van de Hitlergroet in Australië niet strafbaar. In der Heimat zou de dj hiervoor zeker worden vervolgd.

Opmerkelijk genoeg is Tomekk geboren in Polen, het land dat tijdens de Tweede Wereldoorlog enorm heeft geleden onder de terreur van de nazi's. Tomekk zelf wil echter van de duivel geen kwaad weten. "Ik heb een zwarte vriendin, en ben zeker geen vreemdelingenhater", zo heeft de dj in een officiële reactie laten weten.


Rare jongens, die Polen...

FOK!: Müller beste Duitser ooit

Niet Franz Beckenbauer maar Gerd Müller mag zich volgens de FOK!-users beste Duitser ooit noemen. De spits versloeg zijn landgenoot in de finale van een forumtoernooi.

Op het voetbalforum van FOK! loopt sinds begin januari een toernooi waarin we op zoek gaan naar de beste spelers ooit. Allereerst wordt er uitgezocht welke spelers zich de beste van hun land mogen noemen. Toevallig was Duitsland het eerst aan de beurt. Bekende en minder bekende namen passeerden de revue, maar toch belandden Beckenbauer en diens oude ploeggenoot Müller in de finale. Der Kaiser nam snel een leiding van 5-2, maar uiteindelijk wist Der Bomber alsnog de stemmers op zijn hand te krijgen: 16-14.

Naast Duitsland zullen ook Argentinië, Brazilië, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje hun eigen toernooi krijgen. De Engelse variant is op het moment in voorbereiding. Je kunt nog spelers nomineren. Na de unieke landenversies zal er nog een tournament komen waarin de beste spelers die niet uit een topland komen mee zullen doen. Als dit alles gedaan is zullen de (halve) finalisten van alle toernooien het uiteindelijke hoofdtoernooi vormen.

"Het gaat goed met de Betuweroute"

Icoon VervoerHet gaat best goed met de Betuweroute. Dat zei minister Camiel Eurlings vanmiddag in de Tweede Kamer. Volgens hem hebben de goederenvervoerders de lijn ontdekt als alternatief voor andere spoorlijnen. "Het begint te lopen als een trein", zei de minister in de Tweede Kamer.

Volgens Eurlings gebruikten afgelopen week 86 treinen de spoorverbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. De weken daarvoor was dat nog 33 tot 71 per week.

Eerder reden er steeds maar een paar treinen per week over de lijn. De Betuwelijn, die vorig jaar juni werd geopend, kostte een kleine vijf miljard euro. Het project kreeg veel tegenslagen te verduren.

Koevermans ontevreden bij PSV

Het is bekend dat Danny Koevermans het net regelmatig weet te vinden. AZ liet hem afgelopen zomer naar PSV vertrekken, wat uiteindelijk een fatale fout bleek te zijn. Toch komt de aanvaller bij de Eindhovense formatie ook niet verder dan de bank.

Koevermans heeft inmiddels laten weten dat hij moedeloos wordt van het 'warmhouden van de bank'. "Ik denk dat ik de enige spits in de hele wereld ben die topscorer van zijn club is en niet speelt", liet de speler in een reactie weten.

Het meest opmerkelijke is nog wel dat Koevermans, die sinds de zomer van 2006 al 32 keer scoorde, dit seizoen al vier trainers boven zich heeft gehad. Bij AZ had de aanvaller met Louis van Gaal te maken en bij PSV zwaaiden Ronald Koeman, Jan Wouters en momenteel Sef Vergoossen de scepter. Toch lijkt dit kwartet dezelfde mening te hebben; Koevermans hoort geen basisspeler te zijn. "Waarom ik niet word opgesteld? Ik weet het niet, zeg jij het maar", aldus de balende speler.

Vergoossen heeft inmiddels gekozen voor een systeem met slechts één spits. Op deze positie krijgt Danko Lazovic de voorkeur boven Koevermans, de op één na productiefste spits van de Eredivisie. De oefenmeester geeft als reden aan dat de Serviër meer zou bewegen dan de Nederlands international. "In de speeltijd die ik heb gekregen, heb ik het toch niet zo slecht gedaan. Iedereen kan wel praten over hoe mooi een spits moet spelen of hoe hij moet bewegen, maar je moet gewoon goals maken. Ik sta op tien doelpunten en eigenlijk had dat er nog één meer moeten zijn ook," vervolgde de aanvaller.

Dit seizoen startte Koevermans pas acht keer in de basis. Tijdens de zeventien wedstrijden die de aanvaller dit seizoen speelde, trof hij tot nu toe tien keer doel. Dat de speler niet tevreden over de gang van zaken is, spreekt dan ook voor zich. "Ik kan wel ontkennen dat ik er moedeloos van word, maar het is gewoon vervelend. Ik wil die schaal ook wel eens vasthouden."

Mocht het zo zijn dat Koevermans dit seizoen niet meer in de basis zal starten, dan is het mogelijk dat een uitverkiezing voor het EK voetbal in gevaar komt. "Natuurlijk zit het EK in mijn hoofd", besloot Koevermans. "Ik kan alleen maar hopen dat ik de komende maanden genoeg speelminuten krijg om iets te laten zien. Maar eigenlijk weet je: Als je hier blijft wordt de kans op het EK steeds kleiner. En vertrekken, dat gaat op dit moment gewoon niet."

Bill Clinton slaperig tijdens toespraak

Terwijl vrouwlief Hillary druk bezig is zoveel mogelijk kiezers voor zich te winnen in de strijd om het presidentschap van de VS, woonde Bill Clinton een bijeenkomst bij ter ere van Martin Luther King. Blijkbaar is het helpen van zijn vrouw energievretend, want de oud-president werd wat slaperig tijdens de toespraak.

King sprak tijdens zijn toespraak bij de Mars op Washington de legendarische woorden "I have a dream" uit. De New York Post refereerde aan deze beroemde uitspraak door een foto van een knikkebollende Clinton te plaatsen onder de kop "Bill has a 'dream'".


Sweet dreams Bill!

Verheijen naar WK allround

Carl Verheijen heeft zich via een skate-off in Heerenveen geplaatst voor het WK allround in Berlijn. Hij liet Erben Wennemars en Tom Prinsen achter zich.

Na de 1500 meter van gisteren moest Verheijen ruim acht seconden goedmaken op Wennemars. Verheijen kwam tot een tijd van 6.26,57, waar Wennemars een tijd noteerde van 6,37,41. Wennemars eindigde over twee afstanden nog wel voor Tom Prinsen en is bij het WK eerste reserve.

Door een blessure, opgelopen bij de wereldbekerwedstrijd afgelopen december in Kolomna, slaagde hij er tijdens het NK allround niet in zich te plaatsen voor het EK. Verheijen is opgelucht dat hij zich geplaatst heeft: "Vooral omdat ik nu eindelijk een klein beetje resultaat zie van al het werk in de afgelopen zomer. Op een gegeven moment word je mentaal moe van al die pech. Natuurlijk ben ik niet ver genoeg om straks in Berlijn de strijd met Sven aan te gaan. Maar ik wil gewoon vier goede afstanden rijden, verder zie ik wel."

Ook Wennemars was, ondanks dat hij zich niet wist te plaatsen, niet ontevreden: "Het ging goed, alleen de laatste twee rondjes had ik niet meer de kracht goed door te gaan. Dat is me opgebroken. Het was een groot nadeel dat ik alleen moest rijden. Achteraf gezien heb ik waarschijnlijk een dag eerder op de 1500 meter nu net iets te veel laten liggen."

Mogelijk Pfeiffer voor Groenewold

Renate Groenewold is de komende dagen in het ziekenhuis te vinden. De schaatsster laat zich onderzoeken op mogelijke fysieke problemen. Haar coach, Gerard Kemkers, liet dit woensdag weten. Dinsdag meldde de Nederlandse zich ook al af voor één afstand tijdens de skate-off voor het WK allround.

"Achteraf weten we echter al twee weken dat er iets niet goed is. We willen graag uitzoeken wat", liet Kemkers in een reactie weten. De schaatscoach houdt er rekening mee dat Groenwold de ziekte van Pfeiffer onder de leden heeft. "De symptomen wijzen daarop. Het zou een voordeel zijn als we weten waar het aan ligt. De komende twee jaar mag haar dit niet overkomen. Dit is ongeveer de periode in het seizoen waarin in 2010 de Olympische Spelen plaatsvinden. Daarom zoeken we de oorzaak."

Juventus meldt zich voor Van der Vaart

Juventus heeft zich officieel bij Hamburger SV gemeld om Rafael van der Vaart over te nemen. Een woordvoerder van de club uit de Bundesliga, Jörn Wolf, heeft dit woensdag bevestigd. In december berichtten we al over de mogelijke interesse van de Italiaanse ploeg voor de Nederlander.

"We zijn in gesprek met Juventus, maar kunnen er op dit moment niet meer over zeggen", liet Wolf in een reactie weten. De Oude Dame heeft inmiddels geïnformeerd naar het transferbedrag van Van der vaart. Het huidige contract van de Nederlands international loopt nog tot 2010, maar volgens een clausule in zijn contract zou hij volgend jaar voor slechts anderhalf miljoen euro mogen vertrekken. De marktwaarde van de speler wordt momenteel geschat op 20 miljoen euro.

Van der Vaart is overigens niet de enige speler die in de belangstelling van Juventus staat. Diego, middenvelder van Werder Bremen, fungeert namelijk als alternatief, mocht de transfer van de speler van Hamburger SV afketsen.

Personeel Albert Heijn sluit klanten op

Icoon OpmerkelijkPersoneel van de Albert Heijn in Beverwijk heeft enkele klanten opgesloten in een afgesloten winkelcentrum. Dit meldt Janet Duijn, één van de gedupeerden, op haar hyves.

Janet wilde gisteravond samen met haar vriend nog even snel wat te eten halen in de supermarkt in winkelcentrum Beverhof. Ze waren de laatste klanten die avond en rekenden de boodschappen om precies 20.00 uur af bij de kassa.

Het duo verliet de supermarkt, en ging op weg naar de uitgang van het winkelcentrum. De deuren van het complex waren echter al gesloten. Het tweetal besloot terug te lopen naar de supermarkt, maar daar bleken de rolluiken ook al gesloten te zijn. De twee klopten en bonsden op de rolluiken, maar de AH-medewerkers maakten zich niet druk om het duo. Die vonden dit blijkbaar heel 'gewoon bij Albert Heijn'.

De vrouw schreef op haar weblog: "Het fijne AH-personeel reageerde niet op ons geklop op de rolluiken, of ons geroep. Terwijl we de voetstappen, het gefluister en zelfs het gegiechel aan de andere kant wel konden horen." De twee dreigden om de bewaking van het winkelcentrum te bellen, maar het personeel van de AH, dat vooral uit puberjongens bestond reageerde met: "Jullie zoeken het maar lekker uit!"

De politie moest er aan te pas komen om de twee te bevrijden. De directie van Albert Heijn wilde vandaag nog niet reageren.

Tamudo twee maanden uitgeschakeld

Raul Tamudo komt voorlopig niet meer in actie. De spits van Espanyol brak tijdens de training van woensdag zijn ellepijp. De verwachting is dat de speler, die donderdag een operatie ondergaat, twee maanden niet in actie kan komen.

Het is voor Espanyol niet de eerste speler die geruime tijd buitenspel staat. Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Inaki Lafuente zes weken aan de zijlijn staat. De keeper van de Spaanse club is namelijk geblesseerd aan zijn dijbeen.

Lets international op proef bij Zwolle

FC Zwolle heeft de komende tijd een Lets international op proef. Spits Girts Karlsons is in zijn zoektocht naar een club in West-Europa in Zwolle beland.

De 16-voudig international van Letland werkte al stages af bij Bristol City, Southampton, Wolverhampton Wanderers en SK Brann. In eigen land was hij bij Metalurgs Liepaja de afgelopen twee jaar een gevreesd schutter. Sinds het begin van dit jaar is hij, voorlopig tevergeefs, op zoek naar een werkgever in het buitenland.

Politie waarschuwt voor truc autodieven

Icoon PolitieAutodieven hebben een nieuwe manier om auto’s te stelen. Bij deze truc wordt de bestuurder uit zijn auto gelokt door een papiertje op zijn achterruit. Wanneer de bestuurder uitstapt om het papier weg te halen, slaan de dieven toe.

Dit meldt de politie Rotterdam-Rijnmond, die de automobilisten waarschuwt voor deze autodieven. "De meeste mensen laten ook hun boord- en identiteitsdocumenten of handtas in de auto liggen. En als het misgaat, zullen de dieven de bestuurder nog overrijden ook," aldus de politie.

In deze regio is deze truc al vaak gelukt door de dieven. Bestuurders laten vaak hun deur open met de sleutel in het contact. Dit maakt het extra gemakkelijk voor de boeven.

Japanse vrouw overlijdt wegens overvolle ziekenhuizen

Icoon BizarEen hoogbejaarde Japanse vrouw is overleden, omdat geen enkel ziekenhuis plek voor haar had. Dit meldt het Japanse persbureau Kyodo.

De zoon van de 95-jarige vrouw belde een ambulance, nadat zijn moeder last kreeg van een stekende pijn in haar borst. De ambulance was er in drie minuten, maar er was geen ziekhuis beschikbaar waar ze naar toe kon. Er werden elf klinieken gebeld met de vraag of er plek was voor haar. Alle klinieken zaten echter overvol.

Na 38 minuten werd er dan eindelijk een plek gevonden voor de vrouw, maar toen was het al te laat. De vrouw was intussen overleden. Eerder deze maand overleed al een Japanse man, omdat 21 ziekenhuizen de man hadden geweigerd.

Top of Flop User's Choice: The Parlotones

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop was geen groot succes: Silvia Swart - T'rug naar jou is een flop, dus. Frumzel verwoordde jullie mening nog als beste: "Jaja. Het is weer bijna carnaval! Flop dus! "


De tip van vanavond is van guiguy:

"Ik dacht probeer het nog eens. Na mijn submit van de boeremeisjies moet er toch nog wel iets zijn waar ik een ander mee kan plezieren. Ik kon ze niet maar naar mijn mening is het toch wel een lekker deuntje."

AZ verliest arbitragezaak Alves

Het lijkt erop dat Afonso Alves niet voor AZ gaat spelen. De club uit Alkmaar is door de arbitragecommissie van de KNVB in het ongelijk gesteld in de zaak die het had aangespannen tegen sc Heerenveen.

AZ zei een rechtsgeldige overeenkomst met de Friese club te hebben, maar volgens de commissie is daar geen sprake van. In dat contract was namelijk een opschortende voorwaarde opgenomen, die betrekking had op de beëindiging van het lopende contract van de Braziliaanse aanvaller bij Heerenveen. Daaraan moest voor 5 januari voldaan worden. Heerenveen echter weigerde het overschrijvingsformulier te tekenen nadat het hoorde dat Alves niet naar AZ wilde vertrekken. Daarom is er volgens de arbitragecommissie geen transferovereenkomst tussen beide clubs.

Eerder deze week spande Alves spande zelf ook een spoedarbitragezaak aan tegen AZ. Ook hij meent dat het contract dat hij in Alkmaar heeft getekend, niet geldig is. Op het contract ontbreekt de handtekening van zijn advocaat. De Braziliaan wil namelijk het liefst naar Middlesbrough vertrekken.

Wintergroenten onder kostprijs verkocht

Icoon EconomieWintergroenten worden momenteel onder de kostprijs verkocht. Dat heeft alles te maken met het zachte winterweer. ”Wintergroenten als boerenkool en spruiten zijn aan de straatstenen niet kwijt te raken,” aldus tuinbouwcoöperatie The Greenery, waar veel van onze groenten vandaan komen.

En omdat telers nu met een overschot aan groenten zitten, moeten ze het onder de kostprijs verkopen. Prei haalde vandaag op de veiling een prijs van 35 tot 40 eurocent per kilogram, terwijl een prijs tussen de 50 en 70 eurocent nodig is om uit de kosten te komen. Met kerstmis werden deze prijzen nog gehaald, maar het kan snel verkeren, zo blijkt.

Het zachte winterweer zorgt ook voor een overproductie aan kroppen sla. Ook dit wordt momenteel met verlies verkocht. Slecht voor de groentetelers, gunstig voor de consument. want die hoeft nu niet zo veel te betalen voor de dagelijkse Nederlandse groente.


De wintergroenten worden momenteel onder de kostprijs verkocht.

Belg wint Porsche 911 met sms'je

PorscheEen Belg uit Mechelen heeft een Porsche 911 Carrera Coupé gewonnen, ter waarde van 90.000 euro. De man deed mee aan een prijsvraag van radiozender Q-Music.

Luisteraars moesten raden hoe lang het duurt voordat een ijsblok zou smelten. Niet alle Belgen zijn dom, want deze man wist precies het goede antwoord: 1.305.136 seconden, oftewel zo'n vijftien dagen. Tienduizenden Belgen hebben een gokje gewaagd.

Hij smste dit antwoord vorige week door en kreeg gisteren te horen dat hij gewonnen had. Een jongensdroom kwam uit voor hem, al schrok hij wel van de kosten aan belasting en verzekering: ruim 5000 euro per jaar. Gelukkig voor hem worden die het eerste jaar door de radiozender betaald. De Porsche is wel gek op benzine, die hij dan wel zelf moet betalen.

De man moet de auto minstens een jaar houden. Hij wil er dan ook een jaartje van genieten, om hem daarna voor een leuk bedrag te verkopen.

Jaartje cel voor pedoseksuele huisvriend

JustitieEen 55-jarige inwoner van Wormerveer is gisteren veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf waarvan één jaar voorwaardelijk. De rechter acht de man schuldig aan het seksueel misbruiken van drie jonge meisjes, waarvan twee met een verstandelijke handicap.

De Zaankanter sloeg toe in een gezin dat hem als huisvriend beschouwde. De officier van justitie had tegen hem drie jaar (waarvan een voorwaardelijk) geëist. Hij moet van de rechtbank zijn slachtoffertjes 7.500 euro schadevergoeding betalen.

Als zijn gevangenisstraf er op zit moet de man zich verplicht melden voor een psychiatrische behandeling in een dagcentrum.

Tinkebell (van die kattentas) opgejaagd wild

Icoon Opmerkelijk'Kunstenares' Katinka Simonse, ook wel bekend onder de nick Tinkebell., ligt onder vuur. Het Comité Dierennoodhulp in Amsterdam heeft aangifte gedaan van dierenmishandeling door Katinka. Ook eisen zij dat de politie onmiddellijk ingrijpt.

Ze laat voor haar project 'Save the Pets' honderd hamsters rondrennen in felgekleurde plastic ballen. De beestjes lopen door de woonkamer van haar gallerie. Elke vijf uur krijgen ze te eten. Katinkaka Simonse doet middels haar alter-ego 'Tinkebell.' al enige tijd onderzoek naar het begrip empathie met betrekking tot de dubbelzinnige moraal zoals deze zich uit bij dieren- en milieuactivisten.
Subheader
Dit is niet de eerste keer dat ze in verband wordt gebracht met dierenmishandeling. In 2004 kwam ze op het FOK!Forum met dit topic waar ze vertelde hoe ze van haar eigen kat 'Pinkeltje' een handtasje heeft gemaakt. Ook kwam ze met een gebruiksaanwijzing zodat iedereen een handtas kon maken van zijn eigen kat.

Tinkebell was 11 januari jongstleden te gast bij het programma De wereld draait door. Daar vertelde ze over al haar projecten en deed ze uit de doeken hoe je de nek van een kat het beste kunt breken.

Ook een paar Nederlandse bodybuilders trekken zich het lot van de hamsters aan. Op het forum dutchbodybuilding.com loopt een topic waar gesproken wordt over het ingooien van haar ramen met bakstenen.

Foto: TINKEBELL.
Foto boven: Voormalige kat 'pinkeltje' Foto onder: De hamsters in de ballen

Moslims gaan Wilders knuffelen

PVV-leider en islamcriticus Geert Wilders wacht een knuffelactie van een aantal prominente moslims en vertegenwoordigers van moslimorganisaties. De aftrap tot de actie zal vanavond worden gegeven door PvdA-Kamerlid Samira Bouchibti en Esmaa Alariachi (één van de Meiden van Halal) na een debat over de filmplannen van Wilders.

De initiatiefnemers van de actie zijn de website Marokko.nl en Academica Islamica. Zij zullen het PvdA-Kamerlid een knuffelbeer overhandigen die zij op haar beurt in het parlement aan Wilders zal geven. Ook wordt een 'Wilders-vriendelijke' Koran aangeboden.

De organisaties menen dat het tijd is om Wilders ''liefde te geven''. Door zijn film over de Koran zou hij ''smeken om aandacht'', menen de initiatiefnemers. Belangstellenden kunnen via de internetpagina KnuffelGeert.nl een kaartje naar hem sturen.

Het debat over de anti-Koranfilm van Wilders en zijn uitlatingen omtrent de islam vindt vanavond plaats in het Amsterdamse jongerencentrum Argan. Deelnemers zijn onder meer Mustafa Hamurcu (Milli Görüs Noord-Nederland), Mohammed Cheppih (islamdeskundige en voormalig moslimradicaal), Naeeda Aurangzeb (publiciste), Mohammed Jabri (schrijver/columnist en actief tegenstander van het beledigen van de islam) en Ali Eddaoudi (publicist).'Het is tijd om Geert liefde te geven'

[upd]Hof: Hofstadgroep geen terroristische organisatie

Icoon TerrorismeVolgens het gerechtshof in Den Haag is de Hofstadgroep geen terroristische organisatie. Dat is de uitkomst van het hoger beroep tegen hen. Volgens het hof werkten de leden van de groep rond Mohammed B. niet duurzaam samen en daarom kan de groep niet gezien worden als terroristische organisatie.

Eerder waren de leden van de Hofstadgroep nog door de rechtbank veroordeeld tot straffen tot 15 jaar, onder andere voor het vormen van een terroristische organisatie. Wat er nu van die straffen overblijft, is niet bekend. Het hof is nog bezig met de behandeling van de zaak. De meeste verdachten waren wel veroordeeld wegens meer misdrijven dan alleen deelname aan een criminele en terroristische organisatie.

Update 17.32 uur
De straf tegen Jason W. is door het hof gehandhaafd: 15 jaar voor vijfvoudige poging tot moord. Het OM had 18 jaar geëist. Ismaïl A. is vrijgesproken van medeplichtigheid aan diezelfde vijfvoudige poging tot moord. Zijn 13 jaar zijn omgezet in 15 maanden voor het bezit van handgranaten. Deze 15 maanden zijn inmiddels voorbij, dus hij kwam direct op vrije voeten. Tegen hem had het OM ook 18 jaar geëist.

Man laat keeshondjes zijn pik likken

Icoon OpmerkelijkDe 68-jarige B. K. uit het Zuid-Hollandse Arkel is gisteren conform de eis veroordeeld tot 200 euro boete wegens het respectloos omgaan met de keeshondjes van zijn buurvrouw. De man had in de tuin van zijn buurvrouw de hondjes aan zijn geslachtsdeel laten likken.

Dat deed K. terwijl hij wist dat zijn knappe buurvrouw thuis was. De vrouw eiste 2.000 euro schadevergoeding omdat zij door deze gebeurtenis slecht kon slapen en daardoor haar werkzaamheden als fotomodel niet kon doen. Die eis werd al niet door het Openbaar Ministerie overgenomen omdat het niet om immateriële schade handelde.

De rechter zei dat de dat buurvrouw zich nu niet meer veilig voelt in haar eigen huis. ''Deze man moet gestraft worden, want hij heeft mijn leven vreselijk gemaakt'', las hij voor uit haar verklaring.

De reclassering wees erop dat de man zich vreselijk schaamde voor zijn pikkelik daad. Dat zei de man zelf ook tegenover de rechter: ''Ik heb nog nooit iets meegemaakt. Ik heb zelfs nooit een bekeuring gehad. Dit is echt één keer, maar nooit weer.''

Gezellig naar de kapper

´En ga je nog op vakantie? Goh wat leuk, en wat studeer je dan? Ja, ik heb ook een neef die studeert. ´Het is weer hondenweer en hij geeft voor komende week niet veel beter op.´ Ga je nog iets leuks doen dit weekend?´ ´Ja, verkoudheid heerst op het moment enorm, zoveel mensen zijn verkouden.´ Om niet een half uur lang met dit soort onzin geconfronteerd te worden, stel ik mijn bezoek aan de kapper net zolang uit totdat ik dreads kan vlechten van mijn nekhaar. Wat word je toch ongelofelijk moe van de poepgesprekken die kapsters kunnen voeren, uniek hoor.

Lieke verlaat de Gouden Kooi

De Gouden KooiBewoonster Lieke verlaat vanavond vrijwillig de Gouden Kooi. Dat heeft RTL vandaag bekendgemaakt. Ze heeft gisteren haar 24-uur aangevraagd en vertrekt vanavond, nadat ze acht maanden in de villa heeft doorgebracht.

De blondine kiest voor haar vrienden en familie, in plaats van het geld en de villa. Haar moeder kampt met gezondheidsproblemen. De 24-jarige Lieke begon als huishoudster en kwam later, nadat bewoonster Sylvia het huis verliet als bewoonster in het huis.

Door dit vertrek blijven er nog vijf bewoners over in de villa. De persoon die het langst over blijft wint de villa in Eemnes, en een flinke som geld. Het is volgens RTL wel de bedoeling dat dit binnen een half jaar gebeurt.


Lieke vraagt haar 24-uur aan, en verlaat vanavond de villa.


Met dank aan rbman voor de submit.

Duitse politie steekt stokje voor tv-item

Icoon VervoerDe Duitse politie heeft gisteravond op het laatste moment verhinderd dat het tv-programma Opsporing Verzocht een item uitzond over een zondag aan de grens bij Posterholt (Limburg) te vondeling gelegde baby.

Het programma is bedoeld om misdadigers op te sporen, maar de moeder van de baby is geen misdadiger volgens het Duitse recht, liet de politie vandaag weten.

In Nederland staan op te vondeling leggen strenge straffen, maar in Duitsland is die straf mild als de gezondheid van de baby gewaarborgd is. "Als de moeder zich snel meldt, maakt ze kans het kind terug te krijgen", zei een woordvoerder van de politie in Heinsberg.

Kratos doet het rustig aan

Het Britse PlayStation World magazine weet te melden dat God of War III voor de PlayStation III op zijn vroegst pas met Kerst 2009 in de winkels zal liggen. Het derde deel in deze Griekse hack 'n slash-reeks met de anti-held Kratos zal de afsluiting zijn van de trilogie en moet het verhaal vertellen van de nieuwe oorlog tussen de Titanen en de Goden waarin Kratos de Titanen leidt.


God of War II op de PS2

Conducteurs kunnen geweldstraining krijgen

Icoon VervoerDe NS heeft toegezegd om hoofdconducteurs die dat willen een opleiding te laten volgen, waardoor ze geweldsbevoegdheid krijgen. Dat zei staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) vandaag in de Tweede Kamer.

Vrijwel de hele Tweede Kamer was verontrust doordat hoofdconducteurs van de NS sinds 1 januari van dit jaar de bevoegdheid hebben verloren om geweld te gebruiken tegen raddraaiers in de trein. Ze mogen nu alleen nog maar geweld gebruiken uit zelfverdediging en moeten mobiele teams inschakelen om agressieve klanten tot de orde te roepen.

De minister van Justitie kondigde in 2005 al aan, dat hoofdconducteurs alleen geweld mogen gebruiken nadat zij daarvoor een speciale training hebben gehad, maar NS kreeg een ontheffing tot 1 januari 2008.

Gameband

In Amerika is het een goeie gewoonte om in de pauze van een belangrijke footbalmatch een drumband het publiek bezig te houden met een lekker deuntje en ook en vooral wat marcheerkunsten te tonen.

En ik vermoed dat de hele drumband uit gamers bestaat want ze lopen nogal 16 bits te wezen...

Met dank aan een onbekende voor de submit

'Gothic hond' mag de bus niet in

Icoon OpmerkelijkDe 19-jarige Britse Tasha Maltby is boos. Alhoewel ze zichzelf beschrijft als een 'menselijk huisdier' en graag met een halsband om haar nek rondloopt, vindt ze dit toch echt te ver gaan.

Ze wilde samen met haar verloofde vorige maand op het busstation de bus pakken maar ze mochten van de chauffeur niet instappen. De man die niet aan het werk was stond dichtbij de bus en zei tegen het stel: "We laten geen 'freaks' en honden zoals jij toe in de bus." Hierop pakte de man Tasha bij haar t-shirt en trok haar de bus uit. Ze werd boos en noemde de man een 'fascistisch varken'.

Ze zijn al vaker geweigerd door de buschauffeur, vertelde Tasha. "Het is overduidelijk discriminatie en zelfs bijna een 'hate crime'." Ze heeft een klacht ingediend bij het busbedrijf.

Het stel dat leeft van de bijstand en in een huis van de gemeente woont is al jaren vrienden. Tasha zei over haarzelf: " Ik ben een huisdier, ik gedraag mij grotendeels als een dier en ik hou van een redelijk makkelijk leven. Ik kook niet en ik maak ook niet schoon. Zonder Dani, mijn verloofde, ga ik de straat niet op. Het maakt ons beiden gelukkig, het is mijn cultuur en mijn keuze. We doen niemand kwaad".

Het busbedrijf heeft al contact gehad met het stel en neemt de klacht zeer serieus, er loopt inmiddels een onderzoek.

Kijk hier voor een foto van de 'aangelijnde hond'

Aardbeving van 6.2 in Indonesië

Icoon BuitenlandsHet Indonesische eiland Sumatra is woensdagochtend getroffen door een aardbeving van 6.2 op de schaal van Richter. De beving vond plaats even buiten de westkust van het eiland, en heeft aan minstens zeventig mensen het leven gekost. Vermoedelijk loopt dit aantal nog op, aangezien het niet duidelijk is hoeveel slachtoffers zich nog onder het puin bevinden.

Reddingswerkers melden dat er in totaal meer dan honderd gebouwen zijn ingestort. Bewoners van de kustgebieden vluchtten direct naar hoger gelegen gebieden, maar lokale overheidsmedewerkers benadrukten dat er geen risico is op een tsunami. De beving vond namelijk plaats beneden het land en niet onder de zee.

Indonesië is van nature een land dat gevoelig is voor seismische en vulkanische activiteit vanwege de ligging op het breukvlak van twee aardplaten. Een gigantische aardbeving langs dezelfde kust lag ten grondslag aan de verwoestende tsunami van December 2004, waarbij meer dan 225.000 mensen de dood vonden.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.

Vloet weg bij ADO Den Haag

Wiljan Vloet vertrekt na dit seizoen als trainer bij ADO Den Haag.

Vloet heeft aangegeven dat de huidige situatie van de club en het ontbreken van een duidelijk toekomstperspectief voor de club de belangrijkste redenen zijn om zijn aflopende contract niet te verlengen.

In april tekende Vloet een contract voor één seizoen bij de club uit de Hofstad. Daarvoor was hij trainer bij onder andere Sparta en Roda JC.

UCI neemt maatregelen tegen nationale bonden

UCI-voorzitter Pat McQuaid heeft in een brief gezegd dat België, Italië, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk en Luxemburg de komende jaren waarschijnlijk niet het WK wielrennen op de weg mogen organiseren.

De reden voor deze maatregel is dat die landen er bij de UCI op hebben aangedrongen om te gaan praten met de organisatoren van de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta a España. Al geruime tijd heeft de UCI ruzie met de ASO, de organisator van onder meer de Tour. Hierdoor wilden alle wielerronden die worden georganiseerd door de ASO en de andere twee grote organisatoren (RCS en Unipublic) niet meer in de ProTour opgenomen worden.

Astronaut wil boemerang in ruimte gooien

Icoon Ruimtevaart Een Japanse astronaut is van plan om als eerste mens in de ruimte een boemerang te werpen. Hij wil testen of een boemerang ook terugkeert naar de werper als er geen zwaartekracht is.

Wetenschappers gaan er vanuit dat dit niet zal gebeuren in gewichtsloze toestand, maar uitgeprobeerd is dit nooit.

Ruimtevaarder Takao Doi (53) reist in maart naar het internationale ruimtestation ISS, waar hij de wetten van de zwaartekracht in zijn spaarzame vrije tijd zal testen, aldus een functionaris van het Japanse ruimtevaartagentschap vandaag. Hij gebruikt daarvoor een papieren exemplaar. Volgens Japanse media heeft een Japanse wereldkampioen boemerang Doi de fijne kneepjes van het boemerang werpen aangeleerd

Jongeren kiezen 'waterslurf' tot nieuwsfoto

Icoon MediaAmateurfotograaf Meijert de Haan maakte de nieuwsfoto van het afgelopen jaar. Dat vinden 3.500 jongeren die de foto van een spectaculaire 'waterslurf' boven de Waddenzee uitkozen tot beste in de categorie binnenland.

De foto is gemaakt in juli 2007, toen door hevige luchtturbulentie een waterhoos boven de Waddenzee ontstond. Op het moment dat Meijert de Haan zijn foto zag, wist hij meteen dat hij iets bijzonders gemaakt had. ''Als beroepsduiker ben ik eigenlijk altijd met het weer bezig. Het eerste wat ik 's ochtends doe, is kijken wat voor weer het is. Dat deed ik ook op de dag dat ik de waterslurf fotografeerde. Toen ik op de buienradar zag dat er heftig weer op komst was, heb ik direct mijn camera gepakt. Het bijzondere van de foto is dat de waterhoos de grond raakt. Dat zie je niet vaak'', aldus De Haan. De Haan bood zijn foto zelf aan bij het persbureau ANP, waardoor de foto in meer dan tien kranten verscheen.

Winnende foto in de categorie buitenland toont het babytje Amillia Sonja Taylor, die op 24 oktober werd geboren na 22 weken zwangerschap, ruim achttien weken te vroeg. De foto van de voetjes in een grotemensenhand werd gemaakt door een fotograaf van persbureau AP.

Beste sportfoto werd die van Jason Roberts, die voor EPA de Britse avonturier Lewis Gordon Pugh fotografeerde terwijl hij een duik neemt bij de Noordpool. Op het gebied van entertainment won ANP-fotograaf Rick Nederstigt met zijn foto van zogenoemde daredevils, mannen die extreme sporten uitoefenden tegen de Rotterdamse Euromast.

Zaragoza presenteert Irureta als nieuwe coach

Javier Irureta is de nieuwe trainer van Real Zaragoza. Hij is de opvolger van de gisteren opgestapte Ander Garitano, die slechts acht dagen trainer was van de club, die elfde staat in de Primera División.

Irureta was eerder trainer van onder meer Athletic Bilbao, Real Sociedad, Celta de Vigo, Deportivo La Coruña en Real Betis. Met Deportivo werd Irureta in 2000 kampioen van Spanje.

Politie onderzoekt drugsvideo Amy Winehouse

Icoon ShowbizzDe Britse politie onderzoekt de video waarop de Britse zangeres Amy Winehouse drugs tot zich lijkt te nemen. Dat meldt de BBC vandaag.

Het Britse boulevardblad The Sun publiceerde eerder deze week videobeelden op zijn website waarop Winehouse de harddrugs lijkt te gebruiken. Het filmpje zou in Amy's eigen huis in Londen zijn opgenomen, tijdens een feest. Volgens The Sun maken familie en vrienden zich meer zorgen dan ooit.

Een woordvoerder van Scotland Yard stelt dat onderzoek nu moet uitwijzen of de organisatie tot actie moet overgaan tegen de labiele zangeres.

Amy Winehouse staat samen met Mark Ronson in Nederland momenteel op één in de hitparade met de single Valerie.Hier staat de video

Bradley sluit tussentijds vertrek niet uit

SC Heerenveen moet vrezen dat het Michael Bradley in de huidige transferperiode kwijtraakt. Engelse en Duitse clubs hebben concrete belangstelling voor de Amerikaanse middenvelder.

Onlangs liet Bradley weten dat hij zijn tot medio 2009 lopende contract niet zal verlengen. Bovendien sluit hij een vertrek deze maand niet uit. "Ik hou me er zelf niet mee bezig, maar als er op korte termijn een mooie club komt, gaan we het zeker overwegen. Heerenveen heeft me altijd perfect behandeld, maar elke voetballer, ook ik, heeft maar één leven en één carrière."

[Update] Auto's/Strippers kijken in 2 Days to Vegas screens

Update 13:13

Naast screenshots, is er ook een preview filmpje van de game uitgebracht. Hier is wat van de technologie in te zien die voor de game gebruikt is.Origineel bericht

Steel Monkeys heeft na een tijd van stilte weer een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven van 2 Days to Vegas. Deze 3rd person action-adventure belooft ons snelle auto-achtervolgingen, schietpartijen en onverwachte plotwendingen. De game zal ons leiden via meerdere grote Amerikaanse steden binnen een tijdspanne van een intense 48 uur. 2 Days to Vegas zou rond de kerst uit moeten komen op zowel de PC, Xbox 360 als de PS3.

Hieronder de nieuwe screenshots en nog een aantal uit de oude doos, zoek de verschillen.


Foto van Mars toont 'wezen'

Icoon X-factorHet bewijs 'is geleverd'. Er is leven op Mars. Althans, als je een foto gelooft (of op een bepaalde manier interpreteert) die het Britse boulevardblad The Sun vandaag plaatst. Daarop is een mensachtig figuur te zien.

De beelden zijn vier jaar geleden gemaakt door de NASA Mars-verkenner Spirit.

Of er echt een wezen op de beelden staat valt te betwisten. Het kan natuurlijk ook gewoon een rare rotsformatie betreffen. Oordeel zelf: De foto's staan hier.

Met dank aan Snuffmob voor de submit.

"Dit seizoen is één groot dieptepunt"

In een toch al slecht seizoen, kreeg AZ gisteren wederom een dreun te verwerken. In de slotfase van de wedstrijd tegen NAC Breda gaven de Alkmaarders een 1-0 voorsprong knullig uit handen.

"Dit is dramatisch,” aldus Demy de Zeeuw die amper kon bevatten dat de Alkmaarders de overwinning alsnog uit handen gaven. "Dit kan er ook nog wel bij. Dit seizoen is toch al één groot dieptepunt. We hadden de wedstrijd 85 minuten in handen, er was niks aan de hand en dan krijg je dit. Heel frustrerend,” aldus de middenvelder die over zijn eigen rol ook niet te spreken is. "Ik sta op een positie waar ik wel uit de voeten kan, maar liever sta ik centraal op het middenveld, waar Ruud Vormer nu staat. Ik kan het spel niet naar m’n hand zetten en dat is heel zorgwekkend, ook met het oog op m’n plaats in Oranje.”

Brown nieuwe leider Tour Down Under

Rabobank-sprinter Graeme Brown is de nieuwe leider in de Tour Down Under. De Australische wielrenner werd in de tweede etappe na 148 kilometer in de massasprint in Hahndorf wel geklopt door de Duitser André Greipel.

Op grond van twee betere uitslagen nam Brown de leiderstrui over van zijn landgenoot Mark Renshaw die slechts achtste werd. Greipel staat eveneens in dezelfde tijd derde in het algemeen klassement.

Alan Wake gaat exclusief voor Vista-gebruikers

Remedy Entertainment heeft niet zulk leuk nieuws naar buiten gebracht voor een hoop PC gamers. Hun nieuwste game Alan Wake zal alleen onder Vista kunnen draaien, hiermee laten ze de Windows XP gebruikers dus in de kou zitten.

"It is best to consider Alan Wake to be a Vista exclusive game", aldus Remedy's director of development Markus Maki.

Maki weigerde te reageren of er plannen zijn voor de implementatie van DirectX 10 in de game. Ook een releasedatum was niet aan Maki te ontfutselen, alhoewel Microsoft ons beloofd heeft dat Alan Wake nog dit jaar op de Xbox 360 uit zal komen. Of dit ook voor de PC-versie geldt is nog niet duidelijk.

[AO] Federer verslaat Blake

Roger Federer heeft zich voor de halve finales van de Australian Open geplaatst. De nummer één van de wereld was met 7-5, 7-6 en 6-4 te sterk voor de Amerikaan James Blake.

Federer brak in de eerste set direct de service van zijn tegenstander, even later moest hij zijn eigen opslag echter inleveren. In de twaalfde game forceerde Federer alsnog de beslissende break. In het tweede bedrijf braken beide spelers elkaar één keer, waardoor de set uitmondde in een tiebreak. Daarin was Federer met 7-5 de sterkste.

Federer liep in de derde set al snel uit naar een 5-2 voorsprong en mocht serveren voor de wedstrijd. Blake wist zich echter terug te knokken. In de tiende game was het echter wel gedaan met het verzet van de Amerikaan.

[Update] Nog meer scans van Final Fantasy XIII en vs XIII

Update 12.58u
In de wereld van Versus zijn geweren en pistolen verboden. De kerel die met een shotgun over z'n schouder loopt is op de vlucht. De omgeving in de afbeelding met het meisje en de maan is gebaseerd op het Shinjuku-district in Tokyo, de andere omgeving is gebaseerd op het Plaza San Marcos in Venetië, Italië.

De vergadering in de kathedraal is van de organisatie die bezig is de wereld te vernietigen. De aanwezigen leiden het koninkrijk en de gehele koninklijke familie heeft maffia-achtige trekjes. Er is een verband tussen de hoofdpersoon en de maffioso in de laatste scan.

Update 11.59u
De blonde kerel op de motor heet Mr 33cm (waarschijnlijk een verwijzing naar z'n gun) en is een Rushi. De motor waar hij op rijdt is de summon Shiva, die in dit deel uit twee zussen bestaat die samen de motor vormen. Er lijkt een verband te zijn tussen Mr 33cm en de hoofdrolspeelster Lightning, het vrouwtje met het zwaard op de vijfde afbeelding).

Update 11.40u
Inmiddels komen de eerste vertalingen binnen. De meest opvallende zullen we direct geven: nog dit jaar kunnen we bewegende, real-time beelden van Final Fantasy XIII en vs XIII draaiend op PS3-hardware verwachten.

Verder mogen we dit jaar meer info verwachten, zowel over de gameplay, over summons en de karakters. Daarnaast hoopt Square Enix een demo uit te kunnen brengen om ons te laten wennen aan het nieuwe battle-systeem.
In de Fabula Nova Crystallis mythologie wordt gesproken over Farushi; wezens wiens bestaan voorbij gaat aan dat van mensen. De Farushi kiezen mensen uit om een missie voor hen uit te voeren, deze mensen worden Rushi genoemd. Het meisje met het rode haar op pagina's 26 en 28 is een Rushi.

Dit keer zullen summons digitaal zijn, zoals te zien is bij het plaatje van Carbuncle rechts in het midden op pagina 31. Er zal een nieuw monster of summon (niet helemaal duidelijk) zijn in vorm van een kruising tussen een schildpad en een olifant. De releasedate lijkt nog ver weg, de enige hint die we krijgen uit de tekst is dat de ontwikkelaars zich afvragen wanneer ze eindelijk weer eens zullen slapen.

Oorspronkelijk bericht

Japanse bladen staan tegenwoordig vol met beelden uit de eerste twee games die in het Fabula Nova Crystallis universum zullen spelen: Final Fantasy XIII en Final Fantasy vs XIII. Na een lange stilte krijgen we langzaam steeds meer informatie omtrent deze twee PS3-exclusives. Hieronder een aantal scans, met daarin enkele in-game-screenshots. Zo zou volgens de tekst de afbeelding van het meisje dat haar zwaard trekt terwijl er een vreemd geel aura om haar heen hangt in-game zijn.


Test met papieren ruimtevliegtuigje

Icoon RuimtevaartEen astronaut zal in november een papieren vliegtuigje vouwen en vanaf het ISS (International Space Station) richting aarde lanceren. Japanse onderzoekers zullen dan nauwlettend volgen hoe het vliegtuigje van 20 centimeter richting aarde vliegt.

De onderzoekers denken met een speciale spray het papieren vliegtuigje zodanig te kunnen prepareren dat het de dampkring zal overleven. ''Dit experiment kan leiden tot een nieuw soort ruimteschip'', aldus professor Shinji Suzuki.

Op het vliegtuigje, dat mach 20 (25.000 km per uur) gaat halen, zal een boodschap staan zodat de vinder op aarde het op kan sturen naar de onderzoekers.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Call of Duty 4 stoot Halo 3 van de troon

Halo is al jaren heer en meester op Xbox Live sinds Halo 2 in de winkel verscheen. Halo 2 domineerde zelfs over de 360 games, totdat Gears of War uitkwam. Na de launch van Halo 3 leek dit tafereel zich te herhalen, al steekt Activision daar met Call of Duty 4 nu dan toch een stokje voor.

Vorige week (lopende van 14 januari tot 21 januari) heeft Call of Duty 4 de toppositie van Halo 3 overgenomen in de lijst van meest gespeelde Xbox Live games.

Master Chief moest genoegen nemen met een tweede plaats, met Guitar Hero III en Gears of War in zijn kielzog.

quote
Xbox 360 Top Live Titles:

1. Call of Duty 4
2. Halo 3
3. Guitar Hero III
4. Gears of War
5. Rock Band
6. Madden NFL 08
7. Assassin's Creed
8. Mass Effect
9. FIFA 08
10. Forza Motorsport 2


24 Doden bij Nederlands onderzoek

Icoon Medisch Bij een Nederlands wetenschappelijk onderzoek naar de werking van probiotica op het remmen van een alvleesklierontsteking zijn in de periode 2004-2007 24 Nederlandse patiënten omgekomen.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) heeft dat vandaag bekendgemaakt. Volgens het ziekenhuis had een aantal van de overledenen waarschijnlijk nog geleefd als ze de probiotica niet toegediend hadden gekregen. Het ziekenhuis kan niet aangeven om hoeveel mensen het daarbij gaat.

Probiotica zijn goede darmbacteriën die de groei van schadelijke bacteriën tegengaan. Aan het onderzoek namen in totaal 296 patiënten deel. Ze werden behandeld in vijftien Nederlandse ziekenhuizen waaronder alle acht de Universitaire Medische Centra.

De nabestaanden zijn gisteren ingelicht over het dramatisch verlopen onderzoek. Volgens het UMC zijn de onderzoekers zeer aangeslagen. Op basis van kleinschalige onderzoeken in het buitenland hadden ze juist verwacht dat de probiotica de ontsteking juist zou verminderen.

Een woordvoerster van het UMC kon woensdag niet zeggen of de nabestaanden in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Alle patiënten die aan het onderzoek hebben deelgenomen hebben vantevoren een contract ondertekend. Op zich is er volgens haar bij het onderzoek niets misgegaan. ''Alleen de uitkomst is dramatisch anders dan was verwacht.''

System requirements Assassin's Creed zijn even slikken

Assassin's Creed komt ook naar de PC, dit was al bekend. Wat we echter nog niet wisten is aan welke system requirements onze PC's zouden moeten voldoen om de game te kunnen draaien. De minimum specs zijn behoorlijk, maar niet onverwacht. De recommended specs zijn heel wat anders, deze liggen zeer hoog en in sommige gevallen zelfs nog hoger dan bij de huidige System Requirements-titaan Crysis.
quote
MINIMUM REQUIREMENTS

Assassin's Creed

Processor: Dual core processor 2.6 GHz Intel Pentium D or AMD Athlon 64 X2 3800+
RAM: 2 GB
Video Card: 256 MB DirectX 10.0-compliant video card or DirectX 9.0-compliant card with Shader Model 3.0 or higher
Sound Card: DirectX 9.0 or 10.0 compliant sound card
HDD Space: 12GB
DirectX Version: DirectX 10.0

Crysis

Processor: Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz for Vista), Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz for Vista), AMD Athlon 2800+ (3200+ for Vista) or better
RAM: 1GB (1.5GB on Windows Vista)
Video Card: NVIDIA GeForce 6800 GT, ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro for Vista) or better
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible
HDD Space: 12GB
DirectX Version: DX9.0c or DX10


quote
RECOMMENDED REQUIREMENTS

Assassin's Creed

Processor: Intel Core 2 Duo 2.2 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or better
RAM: 3GB
Video Card: 512 MB Card
Sound Card: 5.1 Sound Card
HDD Space: 12GB
DirectX Version: DirectX 10.0

Crysis

Processor: Core 2 Duo/Athlon X2 or better
RAM: 1.5GB
Video Card: NVIDIA 7800 Series, ATI Radeon 1800 Series or better
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible
HDD Space: 12GB
DirectX Version: DX9.0c or DX10


R'dams PvdA-deelraadslid dubbel fout

Icoon PolitiekHet Rotterdamse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismaili, die vorige week al in opspraak raakte na een scheldkannonade per email aan een criticaster, blijkt nog een blunder te hebben begaan. Haar naam staat onder een petitie van de radicale moslimbeweging Hizb ut-Tahrir. Die beweging, die door de AIVD op de voet wordt gevolgd, kwam onlangs in het nieuws vanwege de verspreiding van pamfletten tegen de voorgenomen anti-Koran film van Geert Wilders.

Hizb ut-Tahrir, een beweging die de democratie verwerpt, had een petitie opgesteld tegen het beledigen van de islam. Ismaili heeft die vorige week ondertekend. Opmerkelijk is dat de scheldmail die het Charloise-deelraadslid verstuurde een antwoord was op iemand die juist zijn zorgen uitte over Hizb ut-Tahrir. Ismaili ondertekende de petitie met de zinnen ''Het word tijd ons te ontdoen van een cultuur die onze islam beschadigt en de ware schoonheid van de islam uitdragen. Alleen zo zullen wij groeien in onze islam.''

Gisteren diende een spoeddebat over haar gedragingen. Ismaili bood daarbij haar excuses aan voor haar gedrag. De PvdA nam daar genoegen mee, net als andere partijen. Alleen Leefbaar Rotterdam vond de excuses onvoldoende.Link: videoverslag van het spoeddebat

Met dank aan Hellgate, woessie en Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Demo Turning Point: Fall of Liberty te downloaden

Codemasters heeft op Xbox Live Marketplace de demo gezet van de shooter Turning Point: Fall of Liberty. De demo is wel groot met zijn 1,24 gigabyte, maar moet de speler een aardige indruk van de uiteindelijke game geven.
Wat zou er gebeurd zijn als Churchill zijn auto-ongeluk in 1931 niet overleefd had? Wat zou er gebeurd zijn als D-Day nooit had plaatsgevonden? Met Turning Point: Fall of Liberty geeft ontwikkelaar Spark haar antwoorden op deze vragen. In 1945 overheersen de Duitsers namelijk Europa en in 1951 volgt de invasie in Amerika. Met de grote steden in handen van de Duitsers is het aan de gamer om de strijden in het verzet tegen het Nazi-regime.

China vindt 100.000 jaar oude schedel

In het midden van China is vorige maand een mensenschedel gevonden die 100.000 jaar oud is. Dat meldde de China Daily vandaag. De schedel is bijna compleet.

De archeologen noemen de vondst zeer belangrijk. De schedel, die bestaat uit zestien stukken, werd gevonden in Xuchang in de provincie Henan na twee jaar archeologisch onderzoek.

Het gebeurt zelden dat zo'n oude schedel bijna intact wordt gevonden. Archeoloog Li Zhanyang verwacht dat er nog meer ''belangrijke ontdekkingen worden gedaan'' op de opgraving in Henan.

'Anne Frankboom' blijft staan

Icoon BinnenlandsDe 'Anne Frankboom' blijft nog vijf tot tien jaar staan. Daartoe wordt de wereldberoemde kastanje ondersteund met een speciale constructie.

Het Amsterdamse stadsdeel Centrum, de Bomenstichting, de stichting Support Anne Frank Tree, de Anne Frank Stichting en een aantal andere betrokkenen hebben daartoe een zogenoemde vaststellingsovereenkomst getekend.

Dat meldde vanochtend Arnold Heertje, emeritus hoogleraar in de economie en bestuurslid van Support Anne Frank Tree. Deze stichting, die bestaat uit omwonenden en andere betrokken burgers, neemt vanaf februari de verzorging van de wereldberoemde kastanje over van het stadsdeel Centrum.

Grote Japanse namen op GDC 2008

Tijdens de Game Developers Conference in februari zullen enkele grote Japanse namen aanwezig zijn om hun zegje te doen. Zo zal Taku Murata ingaan op de techniek achter de White Engine, de engine de gebruikt wordt voor Final Fantasy XIII en Final Fantasy vs XIII. Art Director van Square Enix Isamu Kamikokuryo zal de art-style van de Final Fantasy serie bespreken in een interview met Steve Theodore van Bungie.

Ray Nakazato van Mistwalker zal in een presentatie het ontwikkelproces van Lost Odyssy bespreken, waarbij hij ingaat op gameplay-beslissingen. Ideeën die er waren, welke er wel en niet werkten en waarom ze al dan niet werkten.

Daarnaast zal Masafumi Takada een presentatie geven over zijn werk aan Killer 7, God Hand, Resident Evil: The Umbrella Chronicles en No More Heroes. Tenslotte zal CEO van Game Republic en bedenker van Time Pilot en Street Fighter II Yoshiki Okamoto in een sessie bespreken wat er bij de ontwikkeling van een game komt kijken.

Om dit allemaal in goede banen te leiden zullen er zowel Japanse als Engelse vertaaldiensten aangeboden worden. Zo hoopt de organisatie het evenement interessanter te maken voor het Japanse publiek.

Kwade man probeert woningverhuurder te wurgen

Icoon BinnenlandsEen 48-jarige man uit Arnhem heeft dinsdagochtend een medewerker van een woningverhuurbedrijf proberen te wurgen. De man was kwaad omdat hij zijn inschrijfgeld niet terugkreeg.

De 48-jarige was verhaal gaan halen bij het bedrijf. Toen bleek dat hij naar zijn geld kon fluiten, ontstak hij in woede. Hij gooide een beeldscherm op de grond. Daarop ontstond er een worsteling met een medewerker van het bedrijf. De woedende man greep de medewerker bij zijn stropdas, waardoor deze bijna stikte. Een omstander slaagde erin om de stropdas door te knippen.

Uiteindelijk werd de man overmeesterd. De politie werd gewaarschuwd en de man is aangehouden.

Coded Illusions geeft vervolg aan playtests

Nederlandse ontwikkelaar Coded-Illusions zal na het succes van haar eerdere playtest er nog drie organiseren. De Rotterdamse studio is druk bezig met de ontwikkeling van een next-gen action/adventure-game en wil daarvoor graag input hebben van gamers. Op 9 februari, 8 maart en 5 april is er wederom de mogelijkheid om op locatie de game te spelen. Je hoeft hierbij niet te letten op bugs, het bedrijf is vooral geïnteresseerd naar de mening van gamers over de gameplay concepten en de speelbaarheid.

Mocht je interesse hebben om een dagje een spel te spelen ver voor de launch? Dan kun je terecht op de website van Coded Illusions.

Patapon nemen het op tegen een draak

In Japan is de game inmiddels al verschenen, maar aangezien we in Europa nog even moeten wachten hebben we hier een trailer om weer even zoet te zijn. Hierin is te zien hoe de Patapon het opnemen tegen een flinke draak als bossfight.

Patapon is een spel dat het meest te vergelijken is met een actie-avontuur genre met ritmische muziekelementen. Je bestuurt een leger aan kleine wezentjes dat zich van links naar rechts moet zien te bewegen door allerlei werelden.

Aanslag verijdeld op Nederlandse basis

Icoon Aanslag Door een aanwijzing is een aanslag op de Nederlandse basis Kamp Holland in Uruzgan voorkomen. In de tip stond dat een Afghaanse medewerker van het kamp explosieven de basis insmokkelde om daar later een aanslag te plegen. De explosieven zijn inderdaad gevonden en een Afghaanse medewerker is gearresteerd.

Na de tip werden direct de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Vooral in de eetzaal werden extra maatregelen getroffen, omdat daar veel legereenheden bij elkaar komen. Er moest een helm en een kogelwerend vest gedragen worden. Na de arrestatie zijn de extra maatregelen echter weer teruggedraaid.

Het Ministerie van Defensie wil niet aangeven welk werk de Afghaan deed om het onderzoek niet te verstoren. Op Kamp Holland werken ongeveer 200 Afghanen. Ze doen de was, maken schoon en gaan mee op patrouille als tolk. Ze worden van tevoren door Defensie uitvoerig gescreend op hun verleden.

Win een nieuwe geluidskaart met de demo van Avencast

Uitgever Lighthouse Interactive heeft aangekondigd dat ze in samenwerking met ontwikkelaar ClockStone Software en Creative een competitie starten met de demo van Avencast: Rise of the Mage. De demo van de game houdt namelijk bij hoe goed je bent in aanvallen, het ontwijken van schade en het doen van veel magische schade. Als je de demo uitgespeeld hebt wordt dit omgezet in een score van zogenaamde Fame Points.

Er zijn leuke prijzen te winnen voor mensen die demo onder controle hebben. Zo krijgen de vier beste spelers een Sound Blaster® XtremeGamer™ geluidskaart. De nummers 5 tot 9 krijgen een deck kaarten met Avencast thema. Je hoeft hiervoor niet daadwerkelijk in de top-9 te eindigen. De nummers 1 en 2 zijn namelijk de enige die zeker een prijs krijgen. De andere geluidskaarten worden verloot onder de top-20 en de kaarten onder de top-100.

Wat je moet doen om mee te doen is bijzonder weinig. Download de demo en competitietool hier, speel de demo helemaal uit en start de competitietool, zodat je score wordt meegenomen. Je kunt nog meedoen tot dinsdag 5 februari.

[AO] Djokovic naar halve finale

Novak Djokovic (3) is er in geslaagd om de halve finale te bereiken tijdens de Australian Open. Hij deed dat ten koste van de Spanjaard David Ferrer (5), die hij versloeg in drie sets: 6-0, 6-3, 7-5.

De 20-jarige Serviër speelde vooral in de eerste twee sets erg overtuigend. In de eerste set had Djokovic slechts 23 minuten nodig om Ferrer te verslaan. Alleen in de derde set kreeg Ferrer kans om Djokovic te verslaan, maar het was uiteindelijk de als derde geplaatste Serviër die ook in die set aan het langste eind trok. In de halve finale zal Djokovic het moeten opnemen tegen Roger Federer of James Blake.

[FOK!] WAARHEID schrijft over integratie

Icoon Sitenews - Frontpage De columnistenhoek geeft graag bekende of beruchte FOK!'ers de kans van zich af te schrijven. Onder het motto “FOK!schrijft” kunnen de (im)populairsten onder ons hun schrijfseltje insturen. Ken je iemand die daar wel interesse in heeft? Spread the word! Of ben je zelf zo'n notoire user? Stuur je stukje dan naar superworm@fok.nl, en maak FOK! voor eens en altijd duidelijk hoe jij ergens over denkt.

Donderdag verschijnt de eerste FOK!schrijft-column. Wij benaderden WAARHEID en hij hapte gretig toe. Met een levendige terugblik op het verleden zal hij wat uitleggen en betogen betreffende het altijd gevoelige onderwerp van integratie, natuurlijk met een flink WAARHEID-sausje eroverheen. Let dus op de columnhoek: “De WAARHEID over integratie” zal dus deze donderdag om vijf uur 's middags verschijnen. (En is vanaf dan aanklikbaar.)Ja, het ís de WAARHEID.

Uitslagen Afrika Cup 22/01/2008

De wedstrijden in Groep C van de Afrika Cup of Nations zijn gespeeld. Titelverdediger Egypte won overtuigend met 4-2 van Kameroen, terwijl Zambia Soedan versloeg met 3-0.

De wedstrijd tussen Kameroen en Egypte was vooraf een leuk affiche. Egypte begon sterk en stond al binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt werd gemaakt vanaf elf meter. Hosni Al Rabou schoot na veertien minuten binnen na hands van André Bikey. Amper drie minuten later was het HSV-speler Zidan die een goede counter van de Egyptenaren afmaakte: 2-0. Het derde doelpunt was de mooiste van de avond. Zidan schoot in de extra tijd van de eerste helft vanaf twintig meter schitterend raak. In de tweede helft probeerde Kameroen het wel, dat resulteerde in een doelpunt van sterspeler Samuel Eto’o in de 51e minuut: 3-1. Hierna werden de Kameroenezen wel iets gevaarlijker, maar het was Hosni Al Rabou die tien minuten voor tijd 4-1 scoorde en daarmee de wedstrijd besliste. In blessuretijd mocht Samuel Eto’o vanaf de strafschopstip voor het slotakkoord zorgen: 4-2.

Zambia kwam al na twee minuten op voorsprong tegen Soedan. Het was James Chamanga die de 1-0 liet aantekenen. In het verdere verloop van de eerste helft was Soedan de betere ploeg, maar het kwam niet tot scoren. Na rust had Zambia een kwartier nodig om Soedan definitief op de knieën te krijgen. Na 51 minuten liet Jacob Mulenga door een kopbal de 2-0 aantekenen. Acht minuten na de 2-0 was het Christopher Katonga die de 3-0 op het scorebord zette. Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag neemt Kameroen het op tegen Zambia en speelt Egypte tegen Soedan.

Stand Groep C

LandWedstrijdenPuntenDoelsaldo
Zambia13+3
Egypte13+2
Kameroen10-2
Soedan10-3

China sluit 44.000 pornosites

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Chinese autoriteiten hebben in 2007 maar liefst 44.000 pornografische websites gesloten. Daarbij zijn 868 mensen gearresteerd.

Dit hebben Chinese staatsmedia woensdag gemeld. De actie behoort tot een 'schoonmaakcampagne' tegen 'ongezonde' content op het Chinese internet in de aanloop naar de Olympische Spelen komende zomer.

Pornografie is illegaal in de Volksrepubliek. Volgens mensenrechtengroepen worden onder het mom van pornografiebestrijding ook dissidenten monddood gemaakt.

'Wilders moet tijdelijk Nederland uit'

Icoon Politiek Niet de allochtonen, maar PVV-politicus Geert Wilders zelf moet mogelijk het land verlaten. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra heeft Wilders verteld dat hij na het verschijnen van zijn Koran-film tijdelijk uit Nederland moet verdwijnen. Dat blijkt uit een opiniestuk van de PVV-voorman in de Volkskrant woensdag.

Wilders vraagt zich af of hij eenzelfde reactie had opgeroepen als hij een film zou maken om "het fascistoïde karakter van de Bijbel" aan te tonen in plaats van een film over de Koran. Het duurt nog enkele weken voor de film klaar is, omdat de montage van de beelden nog niet is afgerond. Ook wordt er nog gezocht naar een programma waar de film uitgezonden kan worden. Wilders is in gesprek met NOVA, EénVandaag, Netwerk en HetGesprek. Deze sluiten uitzending van de film niet uit, maar willen wel eerst de beelden gezien hebben.

Mogelijk het land uit

Hollywood in schok over dood Ledger

Icoon FilmHollywood reageerde gisteravond geschokt op de onverwachte dood van acteur Heath Ledger. De 28-jarige ster werd dood gevonden in een appartement in New York.

Directeur Alan Horn van producent Warner Bros., met wie Ledger zijn laatste film The Dark Knight maakte, laat in een reactie weten ''een briljant acteur en een heel bijzonder mens'' te betreuren. 'De filmwereld heeft een groot talent verloren.' Mel Gibson, die Ledger in 2001 koos voor een hoofdrol in zijn historische epos The Patriot, liet weten de dood van de acteur 'tragisch' te vinden. "Hij was net begonnen. Ik had goede hoop dat hij het heel ver zou gaan schoppen", aldus Gibson. Actrice Nicole Kidman spreekt van een 'diepe tragedie'. "Ik leef mee met zijn familie."Ledger als de Joker.

Eindhoven kiest vandaag burgemeester

Icoon PolitiekEindhovenaren gaan vandaag naar de stembus om een nieuwe burgemeester te kiezen. Wat de uitslag ook is, zeker is dat de nieuwe burgemeester van de lichtstad een PvdA'er zal zijn. Eindhoven kan kiezen tussen de kandidaten Rob van Gijzel en Leen Verbeek.

Uit een laatste peiling bleek maandag dat 48 procent van de kiesgerechtigden van plan is te gaan stemmen. Voormalig Tweede Kamerlid Rob van Gijzel had een behoorlijke voorsprong op zijn tegenstrever Leen Verbeek: 39 procent van de mensen die gaan stemmen antwoordde voor Van Gijzel te zullen kiezen, 18 procent had een voorkeur voor Verbeek, de huidige burgemeester van Purmerend. 37 procent wist het nog niet. Uit een eerdere peiling van het Eindhovens Dagblad bleek ook een voorsprong voor Van Gijzel. In die steekproef zei 37 procent zeker te zullen gaan stemmen.

Het referendum is geldig als de opkomst 30 procent of hoger is. Het laatste burgemeestersreferendum, in Utrecht, werd met een opkomst van 9 procent een groot fiasco. Ook daar ging de strijd tussen twee PvdA'ers: Ralph Pans en Aleid Wolfsen. De Tweede Kamer besloot daarop de financiering van burgemeestersreferenda stil te zetten.

De stemlokalen in Eindhoven zijn geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. De uitslag wordt naar verwachting rond 23.00 uur bekendgemaakt op het Stadhuis in Eindhoven.

Balkenende vertelt dierenverhaaltjes

Tal van prominenten komen vandaag naar scholen in heel Nederland om de jongste kinderen daar bij een gezamenlijk ontbijt voor te lezen uit Kleine Muis zoekt een huis van de Tsjechische auteur en illustrator Petr Horácek.

Het vijfde Nationale Voorleesontbijt is meteen het begin van De Nationale Voorleesdagen. De Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Lezen en georganiseerd door de Stichting CPNB, duurt tot en met zaterdag 2 februari. Doel van de hele campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Prinses Laurentien, minister-president Jan Peter Balkenende, de ministers Ronald Plasterk en André Rouvoet en tv-coryfeeën als Matthijs van Nieuwkerk en Kees van Kooten nemen woensdag deel aan het Voorleesontbijt.

Politiebureaus vandaag landelijk dicht

Icoon PolitiePolitiemensen staken vandaag  in het hele land. Voor het eerst sinds de vakbonden in december protestacties begonnen tegen het cao-beleid van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken), wordt in alle politiekorpsen op dezelfde dag gestaakt.

Overal gaan politiebureaus dicht voor het publiek. De werkonderbrekingen worden in de regio's verschillend ingevuld. Bij sommige korpsen leggen vakbondsleden de hele dag het werk neer, in andere regio's gaat het om stakingen van een paar uur. In onder meer Gelderland-Zuid gaan politiemensen 's ochtends voorlezen op basisscholen, Haaglanden is een van de korpsen waar stakers een petitie aan de korpsbeheerder aanbieden. Voor de politieregio Midden en West-Brabant zijn geen stakingsactiviteiten aangekondigd.

's Avonds zijn in Amsterdam en Groningen acties rondom de voetbalwedstrijden Ajax-FC Utrecht en FC Groningen-NEC. Er zijn in en rond de stadions politiemensen aan het werk, die de orde en veiligheid bewaken. Hun stakende collega's zijn daarnaast aanwezig om het publiek te informeren over het hoe en waarom van de staking. De noodhulp blijft gegarandeerd, aldus de bonden. De landelijke politievakbonden NPB, ACP, ANPV, VMHP en diverse regionale vakorganisaties begonnen in december met actievoeren, omdat ze het cao-bod van minister Ter Horst onvoldoende vonden.

NEC-doelman Babos vrijuit

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft het onderzoek naar mogelijke misdragingen van NEC-doelman Gabor Babos in de wedstrijd tegen FC Twente gestaakt. De aanklager besloot de zaak na bestudering van de getuigenverklaringen te seponeren.

Nadat arbiter Ben Haverkort NEC in de slotfase een strafschop onthield en FC Twente in de rebound de gelijkmaker scoorde, was de Hongaarse keeper het middelpunt van wat duw- en trekwerk.

Silva: "Fantastisch dat ik voor Ajax mag spelen"

Bruno Silva is erg blij met zijn overgang naar Ajax. De Uruguyaanse verdediger werd gisteren gepresenteerd door de Amsterdammers.

"Ik ben dolgelukkig dat Groningen de overgang toch niet heeft geblokkeerd," aldus een blije Silva. "Fantastisch dat ik hier ga spelen. Ajax is een grote club met een enorme uitstraling. Ik hoop dat tegen FC Utrecht mijn debuut al kan gaan maken".

De Amsterdammers zijn ook content met hun nieuwe aankoop. "Door het afscheid van Jaap Stam en de blessures van Gregory van der Wiel en Thomas Vermaelen, waren we hard op zoek naar versterkingen in de verdediging. Bruno Silva is iemand die perfect past in het Ajax-plaatje: een échte vleugelverdediger", aldus technisch directeur Martin van Geel.

Héctor Moreno arriveert bij AZ

Héctor Moreno is dan eindelijk in Alkmaar gearriveerd. In december tekende de 20-jarige Mexicaanse aanwinst al een contract dat hem voor 4,5 jaar aan de Alkmaarse club verbindt.

Moreno verbleef in afwachting van zijn verblijfsvergunning echter nog bij zijn oude club UNAM Pumas om daar zijn conditie op peil te houden. Naar verwachting zal de linksbenige centrale verdediger, die speelgerechtigd is, zich snel bij de groep aansluiten.

Film: We Own the Night

Politie versus de misdaad is een bekend thema in scenario’s. Als beide kanten van het kamp echter in één familie vertegenwoordigd zijn, kan het nodige vuurwerk ontstaan. De gezin Grusinsky kent drie mannen. Vader Bert Grusinsky (Robert Duvall) is hoofd van het politiebureau in New York. Brave zoon Joe Grusinsky (Mark Wahlberg) is zojuist kapitein van een afdeling onder zijn vader geworden als de wat minder correcte zoon Bobby Grusinsky (Joaquin Phoenix) zijn hedonistische nachtclub omgebouw heeft tot een groot succes. In deze nachtclub gebeuren natuurlijk zaken die oom agent graag zou onderzoeken en de enige logische undercover-ingang die het politiedepartement lijkt te hebben in deze zaak lijkt Bobby. Hij ziet het niet zo zitten om mensen te gaan verraden, maar de zaken veranderen als de mensen die hij probeert te beschermen zich tegen zijn familieleden keren.

[AO] Ivanovic door naar de halve finale

Ana Ivanovic heeft de halve finale van de Australian Open bereikt. De Servische klopte in twee sets de Amerikaanse Venus Williams in 7-6 en 6-4.

Ivanovic moet het in de halve eindstrijd opnemen tegen de Slowaakse Daniela Hantuchová. Zij moest het in de kwartfinale opnemen tegen de Poolse Radwanska en won eenvoudig met 6-2 en 6-2. Eerder plaatsten Maria Sjarapova en Jelena Jankovic zich al voor de halve finale.

DVD: Secrets of World War II

"Meer dan 21 uur" prijkt er op de Secrets of World War II dvd-box. Maar liefst 26 afleveringen op 9 dvd's van de BBC documentairereeks zijn er te bewonderen. Een hoeveelheid materiaal waar het hart van de echte WO2-ofiel sneller van gaat kloppen, al zal niet alles zo geheim zijn voor de gemiddelde amateur-historicus. Bijvoorbeeld de verhalen over het kraken van de Enigma of de ontsnappingen uit Colditz zijn niet zo geheim als de makers van de dvd-box ons willen doen geloven.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
©FOK.nl e.a.