Koevermans ontevreden bij PSV

Het is bekend dat Danny Koevermans het net regelmatig weet te vinden. AZ liet hem afgelopen zomer naar PSV vertrekken, wat uiteindelijk een fatale fout bleek te zijn. Toch komt de aanvaller bij de Eindhovense formatie ook niet verder dan de bank.

Koevermans heeft inmiddels laten weten dat hij moedeloos wordt van het 'warmhouden van de bank'. "Ik denk dat ik de enige spits in de hele wereld ben die topscorer van zijn club is en niet speelt", liet de speler in een reactie weten.

Het meest opmerkelijke is nog wel dat Koevermans, die sinds de zomer van 2006 al 32 keer scoorde, dit seizoen al vier trainers boven zich heeft gehad. Bij AZ had de aanvaller met Louis van Gaal te maken en bij PSV zwaaiden Ronald Koeman, Jan Wouters en momenteel Sef Vergoossen de scepter. Toch lijkt dit kwartet dezelfde mening te hebben; Koevermans hoort geen basisspeler te zijn. "Waarom ik niet word opgesteld? Ik weet het niet, zeg jij het maar", aldus de balende speler.

Vergoossen heeft inmiddels gekozen voor een systeem met slechts één spits. Op deze positie krijgt Danko Lazovic de voorkeur boven Koevermans, de op één na productiefste spits van de Eredivisie. De oefenmeester geeft als reden aan dat de Serviër meer zou bewegen dan de Nederlands international. "In de speeltijd die ik heb gekregen, heb ik het toch niet zo slecht gedaan. Iedereen kan wel praten over hoe mooi een spits moet spelen of hoe hij moet bewegen, maar je moet gewoon goals maken. Ik sta op tien doelpunten en eigenlijk had dat er nog één meer moeten zijn ook," vervolgde de aanvaller.

Dit seizoen startte Koevermans pas acht keer in de basis. Tijdens de zeventien wedstrijden die de aanvaller dit seizoen speelde, trof hij tot nu toe tien keer doel. Dat de speler niet tevreden over de gang van zaken is, spreekt dan ook voor zich. "Ik kan wel ontkennen dat ik er moedeloos van word, maar het is gewoon vervelend. Ik wil die schaal ook wel eens vasthouden."

Mocht het zo zijn dat Koevermans dit seizoen niet meer in de basis zal starten, dan is het mogelijk dat een uitverkiezing voor het EK voetbal in gevaar komt. "Natuurlijk zit het EK in mijn hoofd", besloot Koevermans. "Ik kan alleen maar hopen dat ik de komende maanden genoeg speelminuten krijg om iets te laten zien. Maar eigenlijk weet je: Als je hier blijft wordt de kans op het EK steeds kleiner. En vertrekken, dat gaat op dit moment gewoon niet."