AZ verliest arbitragezaak Alves

Stefan (sportfreak)
Het lijkt erop dat Afonso Alves niet voor AZ gaat spelen. De club uit Alkmaar is door de arbitragecommissie van de KNVB in het ongelijk gesteld in de zaak die het had aangespannen tegen sc Heerenveen.

AZ zei een rechtsgeldige overeenkomst met de Friese club te hebben, maar volgens de commissie is daar geen sprake van. In dat contract was namelijk een opschortende voorwaarde opgenomen, die betrekking had op de beëindiging van het lopende contract van de Braziliaanse aanvaller bij Heerenveen. Daaraan moest voor 5 januari voldaan worden. Heerenveen echter weigerde het overschrijvingsformulier te tekenen nadat het hoorde dat Alves niet naar AZ wilde vertrekken. Daarom is er volgens de arbitragecommissie geen transferovereenkomst tussen beide clubs.

Eerder deze week spande Alves spande zelf ook een spoedarbitragezaak aan tegen AZ. Ook hij meent dat het contract dat hij in Alkmaar heeft getekend, niet geldig is. Op het contract ontbreekt de handtekening van zijn advocaat. De Braziliaan wil namelijk het liefst naar Middlesbrough vertrekken.