ACN: geen winst in Groep D

Maikel (WeebI)
De laatste groep ving vandaag de African Cup of Nations aan. Groep D zag in de eerste speelronde niemand winnen; alle landen speelden gelijk.

Tunesië kwam in het duel met Senegal al vroeg op een 1-0 voorsprong. Issam Jemâa schoot de bal binnen tien minuten achter Tony Sylva. De Senegalezen hoefden echter niet onder te doen voor de ACN-winnaar van 2004, en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte middels een treffer van Moustapha Bayal Sall. Nadat Niang namens Senegal een wereldkans miste, viel de goal toch. Na ruim een uur zette Diomansy Kamara Senegal op voorsprong. De wedstrijd zou toch geen winnaar krijgen. Medji Traoui zorgde er met een geweldige knal voor dat Tunesië een punt zou pakken uit het eerste duel.

Zuid-Afrika kende een matig duel met Angola. Het was vooral in de eerste helft de mindere, en dat tekende zich uiteindelijk af in een 1-0 ruststand in het voordeel van de Angolezen. De enige goal viel na een klein half uur, toen Flávio's voorzet de duikende Manucho bereikte. Zuid-Afrika kwam na de pauze beter in de wedstrijd, en kwam vlak voor tijd zelfs op gelijke hoogte. Alsof het traditie is maakte ook Elrio van Heerden een prachtig doelpunt, door van grote afstand doel te treffen.

Stand:

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Senegal112-2
2Tunesië112-2
3Angola111-1
4Zuid-Afrika111-1

Programma:

27 januari

Senegal - Angola
Tunesië - Zuid-Afrika