[Update] Nog meer scans van Final Fantasy XIII en vs XIII

Update 12.58u
In de wereld van Versus zijn geweren en pistolen verboden. De kerel die met een shotgun over z'n schouder loopt is op de vlucht. De omgeving in de afbeelding met het meisje en de maan is gebaseerd op het Shinjuku-district in Tokyo, de andere omgeving is gebaseerd op het Plaza San Marcos in Venetië, Italië.

De vergadering in de kathedraal is van de organisatie die bezig is de wereld te vernietigen. De aanwezigen leiden het koninkrijk en de gehele koninklijke familie heeft maffia-achtige trekjes. Er is een verband tussen de hoofdpersoon en de maffioso in de laatste scan.

Update 11.59u
De blonde kerel op de motor heet Mr 33cm (waarschijnlijk een verwijzing naar z'n gun) en is een Rushi. De motor waar hij op rijdt is de summon Shiva, die in dit deel uit twee zussen bestaat die samen de motor vormen. Er lijkt een verband te zijn tussen Mr 33cm en de hoofdrolspeelster Lightning, het vrouwtje met het zwaard op de vijfde afbeelding).

Update 11.40u
Inmiddels komen de eerste vertalingen binnen. De meest opvallende zullen we direct geven: nog dit jaar kunnen we bewegende, real-time beelden van Final Fantasy XIII en vs XIII draaiend op PS3-hardware verwachten.

Verder mogen we dit jaar meer info verwachten, zowel over de gameplay, over summons en de karakters. Daarnaast hoopt Square Enix een demo uit te kunnen brengen om ons te laten wennen aan het nieuwe battle-systeem.
In de Fabula Nova Crystallis mythologie wordt gesproken over Farushi; wezens wiens bestaan voorbij gaat aan dat van mensen. De Farushi kiezen mensen uit om een missie voor hen uit te voeren, deze mensen worden Rushi genoemd. Het meisje met het rode haar op pagina's 26 en 28 is een Rushi.

Dit keer zullen summons digitaal zijn, zoals te zien is bij het plaatje van Carbuncle rechts in het midden op pagina 31. Er zal een nieuw monster of summon (niet helemaal duidelijk) zijn in vorm van een kruising tussen een schildpad en een olifant. De releasedate lijkt nog ver weg, de enige hint die we krijgen uit de tekst is dat de ontwikkelaars zich afvragen wanneer ze eindelijk weer eens zullen slapen.

Oorspronkelijk bericht

Japanse bladen staan tegenwoordig vol met beelden uit de eerste twee games die in het Fabula Nova Crystallis universum zullen spelen: Final Fantasy XIII en Final Fantasy vs XIII. Na een lange stilte krijgen we langzaam steeds meer informatie omtrent deze twee PS3-exclusives. Hieronder een aantal scans, met daarin enkele in-game-screenshots. Zo zou volgens de tekst de afbeelding van het meisje dat haar zwaard trekt terwijl er een vreemd geel aura om haar heen hangt in-game zijn.