FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 24 januari 2008

Meisje (9) heeft 4 verkeersovertredingen

Icoon OpmerkelijkAmper negen jaar, en dan al vier verkeersovertredingen op je naam hebben staan. Het gebeurde een meisje in Frankrijk, in de Essonne, dat op een mini-quad rondreed. Op het moment dat zij het voertuig bestuurde was ze 8 jaar en bevond ze zich op de openbare weg naar haar school. Haar vader liep vlak achter haar en beweerde dat hij een afstandsbediening bij zich had waarbij hij de quad kon in- en uitschakelen wanneer hij dat wilde.

De verkeersovertredingen waar ze zich schuldig aan heeft gemaakt zijn het rijden op een niet erkend voertuig, het besturen van een vierwielsvoertuig met motoraandrijving onder de zestien jaar, het rijden zonder helm en zonder getuigschrift veilig verkeer.

Er is echter een grote kans dat de fouten van het meisje door de vingers worden gezien. Vrijwel zeker is echter dat de vader, die verantwoordelijk is voor zijn kind, aangeklaagd zal worden voor de opgesomde overtredingen.

Eerste gameplay-beelden Lost

De TV-serie Lost is razend populair en binnenkort begint de serie weer in Amerika. Eind februari moet de game, ontwikkeld door Ubisoft, uitkomen. Er is nu een filmpje verschenen waarin (gameplay-)beelden te zien zijn van de game.

Je speelt in deze game een apart karakter die niet voorkomt in de serie. Het verhaal van deze persoon loopt parallel aan de verhaallijn van de serie en je zult bepaalde momenten ook herkennen. De ontwikkelaars hebben foto's genomen van de set in Hawaii en zelfs het tenten-kamp is nagebouwd tot op de centimeter. De game draait op een aangepast GRAW2-engine, maar vooral de jungle was een probleem. In GRAW2 is namelijk weinig jungle te vinden, vandaar dat dit gedeelte voor de engine opnieuw gemaakt moest worden.

Let op: de trailer kan spoilers bevatten over de TV-serie als je nog niet alles hebt gezien!

Vliegende keep keert terug

René Higuita keert, ondanks zijn 41-jarige leeftijd, terug op de Colombiaanse velden. De voormalig Colombiaans international maakt zijn come-back bij tweede klasser Deportivo Rionegro om de jongere spelers bij te staan en de club te helpen promoveren.

Higuita staat bekend om zijn excentrieke speelstijl en de vele doelpunten die hij als keeper maakte. In 23 jaar scoorde hij 41 doelpunten. Misschien wel het mooiste moment uit de carriere van ‘El Loco’ is de redding op Wembley tegen Engeland. De bal werd gekeerd via een omhaal achterover met de hakken.

Deze redding is hier te zien.

De Gizmondo keert terug in 2008

Wie kent hem niet? De handheld die het moest opnemen tegen de PSP en de Nintendo DS: de Gizmondo. In 2005 kwam de handheld op markt, maar snel volgden de schandalen elkaar en ging het bedrijf achter de handheld failliet. Het blijkt nu dat ze terug willen komen in 2008 met een nieuw concept achter de handheld.

Carl Freer, aanwezig vanaf het begin bij Gizmondo, zal de handheld opnieuw gaan uitbrengen. Hij zal hierbij hulp krijgen van het bedrijf Plextek. De handheld zal waarschijnlijk een opensource project zijn en een marketplace kennen waar kleine developers hun games makkelijk kunnen verkopen. Verdere details zijn nog onbekend, maar de verwachting is dat de handheld dit jaar nog terug zal komen.

Het gehele Gizmondo-project staat vooral bekend om de connecties met de Zweedse maffia. Een van de voormalige bestuursleden, Stefan Eriksson, is deze week weer vrijgelaten uit de gevangenis. Hij was veroordeeld wegens verduistering, maar zal niks te maken hebben met het nieuwe project. De andere bestuursleden die ook geld verduisterden via het Gizmondo-project zullen ook niks meer te maken hebben met het huidige project.

Stuntelende zelfmoordterrorist ontploft te vroeg

Een Afghaanse zelfmoordterrorist heeft gisteren zijn goed geplande actie in het water zien vallen. Hij wilde sterven en zo veel mogelijk mensen in zijn dood meeslepen, opdat Allah hem zou opwachten met 72 hitsige maagden. Helaas voor de moslimstrijder liep de aanslag anders dan gepland.

De beste man wilde zichzelf opblazen tijdens de opening van een moskee in Khost, in het oosten van Afghanistan. Omdat er bij die feestelijke opening veel Afghaanse en internationale militaire gezagsdragers aanwezig zouden zijn, was het een ideaal doelwit.

Gekleed in een bomvest stapte de man de deur uit, maar struikelde over het opstapje. Hierdoor viel de terrorist op de grond waardoor de bom ontplofte. Volgens de politie raakten slechts drie omstanders gewond bij de zelfmoordactie.

Scientology Church verwikkeld in oorlog

Icoon PiracyDe Scientology Church, kerk annex sekte, is verwikkeld in een digitale oorlog. Een groep internet hooligans, genaamd 'Anonymous', hopen op deze manier de kerk een halt toe te roepen.

De servers waar internetsites van de Scientology Church op gehost worden liggen onder vuur door middel van een zogenaamde 'DDOS aanval': Programma's sturen miljoenen fictieve bezoekers naar de sites waardoor de servers overbelast raken en vervolgens onbereikbaar zijn.

De groep is op oorlogspad omdat ze van mening zijn dat de Scientology Church de wetten van copyright misbruiken om critici de mond te snoeren. Ook de misstanden met betrekking tot het hersenspoelen van leden, het financieel leegzuigen en agressieve methoden voor werving zijn aanleiding geweest voor deze oorlogsverklaring.


De oorlogsverklaring van Anonymous.

Leden van de groep zitten voornamelijk op sites als: 4chan.org en partyvan.info. Deze groep amuseert zich doorgaans door wachtwoorden te stelen en andere communities op internet te etteren. De Amerikaanse televisiezender, L.A Fox News, maakte een documentaire over hen en verklaarde het als "het ergste uitschot op internet". Grappige voetnoot is dat Fox News ook impliceerde dat Anonymous zou beschikken over nucleaire explosieven.


De documentaire van Fox News over Anonymous.


De aanval, die door de groep betiteld wordt als 'Project Chanology', begon enkele dagen geleden nadat de Scientology beweging verscheidene sites dwong om videomateriaal te verwijderen waar Tom Cruise als een lege huls zonder enige vorm van inhoud loopt te raaskallen.


De promotievideo van Tom Cruise.


De Scientology Church heeft als tegenaanval een beloning van 5000 dollar uitgeloofd aan iedereen die een lid van 'Anonymous' aangeeft. Ook plaatsen ze alle IP adressen van de overtreders op internet. Dit heeft echter totaal geen zin want het zijn enkel niet te traceren proxy adressen. Wel kunnen ze de sites waar de internet terroristen verblijven offline laten halen. Maar ook dit is zinloos en werkt zelfs averechts. 'Anonymous' krijgt er iedere dag vele medestanders bij.

To be continued..

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 21

Icoon EredivisieDeze week stond er een midweekse speelronde van de Eredivisie op het programma. De traditionele topploegen maakten geen fout en volgen elkaar op de voet. Willem II en Heracles Almelo deden goede zaken terwijl VVV-Venlo en NEC veel doelpunten incasseerden. Hieronder een overzicht van enkele wedstrijden.

De problemen bij AZ lijken steeds groter te worden. In het eigen DSB Stadion stonden de Alkmaarders lange tijd op voorsprong tegen NAC Breda maar in de slotfase werd de zege uit handen gegeven. In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en dat resulteerde in een doelpunt van Pocognoli na een mooi overstapje van Dembélé. Fehér had de gelijkmaker binnen kunnen schieten maar de bal kwam niet tussen de palen. Na de rust was AZ opnieuw beter maar in de slotfase werden blunders in de verdediging fataal. Idabdelhay kon in een tijdbestek van vier minuten twee keer scoren: 1-2.

In de Euroborg heeft FC Groningen een 5-1 overwinning geboekt op NEC. Eerder dit seizoen verloren de Groningers met 5-1 in Nijmegen. Vanaf het eerste fluitsignaal kwamen de bezoekers er niet aan te pas en zocht Groningen de aanval. Het eerste doelpunt bleef een half uur uit maar vervolgens scoorde Fledderus twee keer in een tijdbestek van twee minuten. Van Beukering scoorde voor NEC een aansluitingstreffer maar FC Groningen hield de aandacht er goed bij. Berg maakte de voorsprong weer groter en in de slotfase werd het feestje compleet gemaakt door Lovre en Hiariej: 5-1.

In de Amsterdam ArenA heeft Ajax met 2-0 gewonnen van FC Utrecht. Vanaf de eerste minuut domineerden de Amsterdammers en werden er kansen gecreëerd. Ajax had echter lang moeite om een gaatje in de defensie van FC Utrecht te vinden. Utrecht-keeper Vorm speelde een goede wedstrijd en kon zijn doel in de eerste helft schoon houden. In de tweede helft bleef Ajax druk zetten en trok Utrecht zich steeds verder terug op eigen helft. Twintig minuten voor tijd slaagde Huntelaar erin om een prachtige voorzet van Davids tegen de touwen te werken. Tien minuten later stond FC Utrecht met tien man en besliste Heitinga de wedstrijd: 2-0.

VVV-Venlo verloor zeven duels op rij niet en was dus aan een goede reeks bezig. SC Heerenveen heeft daar in eigen huis een einde aan weten te maken. In de openingsfase kreeg Amrabat een goede kans maar vervolgens namen de Friezen de touwtjes in handen. Sulejmani speelde een goede wedstrijd: hij schonk Bradley een niet te missen kans en maakte even later zelf een doelpunt. Voor rust scoorde Poulsen en hij bepaalde daarmee de ruststand. Na de thee ging Heerenveen rustig verder en konden Sibon en Pranjic de score uitbreiden. Calabro maakte voor VVV-Venlo een eretreffer maar de punten waren al verspeeld: 5-1.

Alle uitslagen van deze speelronde:
Dinsdag 22 januari:
Willem II – Vitesse (4-0)
Heracles Almelo – Excelsior (2-0)
AZ – NAC Breda (1-2)

Woensdag 23 januari:
SC Heerenveen – VVV-Venlo (5-1)
Ajax – FC Utrecht (2-0)
PSV – Sparta Rotterdam (3-1)
De Graafschap – Roda JC (2-1)
FC Groningen – NEC (5-1)

Donderdag 24 januari:
Feyenoord – FC Twente (3-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Feyenoord - FC Twente

Vanavond werd de laatste wedstrijd in de 21ste speelronde afgewerkt. In Rotterdam nam Feyenoord het op tegen FC Twente.

Feyenoord - FC Twente 3-1
22' N' Kufo 0-1 (strafschop)
40' Bruins 1-1 (assist: De Guzman)
56' Makaay 2-1 (assist: De Cler)
63' De Cler 3-1 (assist: De Guzman)

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: v. Egmond
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Engelaar (FC Twente)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Greene, Bahia, De Cler, Slory (81/ Lee), Sahin (90'+3'/ Wijnaldum, De Guzman, v. Bronckhorst, Bruins (55/ Hofs), Makaay

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert (81/ Douglas), Zomer, Wellenberg, El Ahmadi, Huysegems (73/ Arnautovic), Engelaar, Denneboom, N'Kufo, Elia (66/ Brama)

Prodi gedwongen af te treden

Icoon BuitenlandsDe Italiaanse premier Romano Prodi heeft vanavond de vertrouwensstemming in de Senaat van het parlement verloren. Prodi is daardoor gedwongen af te treden. Daarmee komt een einde aan het 62e Italiaanse kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog. Prodi regeerde twintig maanden.

De centrumlinkse Prodi besloot het lot van zijn regering voor te leggen aan de Senaat, nadat hij vanmorgen twee keer overleg had gevoerd met president Giorgio Napolitano. Hij had ook zijn ontslag kunnen indienen.

Onder de senatoren had Prodi (68) geen meerderheid meer sinds het vertrek vorige week van zijn minister van Justitie Mastella en diens minipartij Udeur. Van de senatoren stemden 161 tegen hem, 156 spraken hun vertrouwen in Prodi uit.
Prodi is ten einde raad 

Martinus verder in Champions League

De volleybalsters van Martinus hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League.

Het volledig uit de internationals van het Nederlands team wisten de teleurstelling van het Olympisch kwalificatietoernooi van zich af te spelen. Tegen Tenerife werd er met 3-0 (25-23 25-20 25-22). Met nog één wedstrijd te gaan heeft Martinus zich ongeslagen geplaatst bij de beste twaalf clubs van Europa.

Franse bank ontdekt miljardenfraude

Icoon FinancieelSociété Générale is een fraudezaak op het spoor gekomen die de op een na grootste beursgenoteerde bank van Frankrijk 4,9 miljard euro gaat kosten. Ook schrijft de bank 2,05 miljard euro af door verliezen gerelateerd aan de kredietcrisis. Dat maakte de Franse bank vandaag bekend.

De bank ontdekte vorige week dat een handelaar in Parijs heimelijk posities had ingenomen op de Europese futuremarkt, die veel verder gingen dan de regels toestonden. De handelaar zal worden ontslagen, net als zijn leidinggevenden, aldus Société Générale.

Om zijn kaspositie te verbeteren wil Société Générale voor 5,5 miljard euro nieuwe aandelen uitgeven. De bank gaat nu voor 2007 uit van een winst van 600 miljoen tot 800 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de winst nog 5,2 miljard euro. Topman Daniel Bouton bood aan af te treden, maar het bestuur van Société Générale verwierp zijn voorstel.
Met dank aan ivoss voor de submit.

Militairen bouwen noodvoorziening bij ziekenhuis

Icoon BinnenlandsEen militaire eenheid uit Ermelo is op weg naar Enschede om op de parkeerplaats bij het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) een noodafdeling voor intensive care (ic) op te bouwen. Op de bestaande ic-afdeling is donderdag bij twee patiënten een resistente bacterie aangetroffen.

"Er mogen daarom geen nieuwe patiënten meer naar deze afdeling. Een noodvoorziening moet uitkomst brengen", aldus woordvoerder Aart Arkenbout van het MST vanavond.

De nood-ic-afdeling krijgt een afmeting van 40 bij 50 meter. Het konvooi wordt rond negen uur donderdagavond in Enschede verwacht. Een soortgelijke semipermanente ic-unit staat ook bij het Nederlandse militaire kamp in Afghanistan, meldt de woordvoerder.

Op de besmette ic-afdeling van het MST liggen momenteel veertien patiënten. Die blijven daar gewoon liggen. "Pas als de laatste patiënt uit de ic-afdeling is ontslagen, kan begonnen worden met de ontsmetting van deze afdeling."

Volgens Arkenbout kan het wel drie maanden duren voordat dit het geval is. Tot die tijd blijft het MST aangewezen op de noodvoorziening. Deze telt in totaal twaalf bedden. Volgens het MST gaat het om een volwaardige ic-unit met alle mogelijke faciliteiten.

Meepraten kan ook het forum.

FC Den Bosch - Top Oss verboden

Het competitieduel van komende zondag tussen FC Den Bosch en Top Oss is door burgemeester Rombouts van Den Bosch verboden. Door de acties van de politie en de mobiele eenheid is er te weinig personeel om de veiligheid te garanderen.

De vakbonden hebben het moment van de wedstrijd uitgekozen om een actievergadering te houden. De actie krijgt ook steun van het regionale bestuur van de NPB, terwijl die landelijk het standpunt inneemt om geen werkonderbrekingen te houden tijdens voetbalwedstrijden. Voor de derby, die beschouwd wordt als risicoduel, worden normaal gesproken 150 agenten op de been gebracht.

Voorzitter Bert Kersten van FC Den Bosch liet in een eerste reactie weten het jammer te vinden voor de verstoring van de competitie, maar heeft respect voor de beslissing van de burgemeester.

'Te koud om te lopen': Pubers jatten auto

Vier Canadese pubers werden op heterdaad betrapt omdat ze in een gejatte auto rondreden. De vier tieners uit Winnipeg waren juist op weg naar een therapeutische sessie voor autodieven.

De jongens van zestien en zeventien jaar oud werden door de rechter veplicht deel te nemen aan deze therapie. De rechtbank legde hen deze straf op omdat ze herhaaldelijk waren gepakt wegens autodiefstal. Omdat in de Canadese stad Winnipeg het aantal autodiefstallen de spuigaten uitliep, gingen de autoriteiten deze verplichte therapie invoeren om het dagelijkse aantal van twaalf autodiefstallen een halt toe te roepen.

Een lokale krant vermeldt dat de jongens de auto hadden gestolen omdat ze het te koud vonden om naar de sessie te lopen. Wat eigenlijk wel een goede reden is, aangezien de temperaturen in Winnipeg 's winters kunnen dalen tot -40 graden Celsius.

Duitse Idolsdeelnemer stort ter aarde

Icoon BizarDe 17-jarige Raymund Ringele uit Leverkusen is tijdens zijn auditie voor het tv-programma 'Deutschland sucht den Superstar', de Duitse versie van Idols, ter aarde gestort. Dat de meest grote kneuzen die denken dat ze kunnen zingen naar dit programma komen, bewijst ook deze jongen weer.

De jongen begon met zeer veel zenuwen aan zijn auditie en had last van een enorm hoge hartslag. Raymund kreeg, nadat hij "Die perfekte welle" van de band "Juli" had 'gezongen' van jurylid Dieter Bohlen te horen dat hij zeer, zeer, zeer, zeer, slecht kan zingen. Hij werd zelfs op nummer 1 gezet van meest slechte kandidaten ooit.

De erg geëmotioneerde jongen heeft het op dat moment echt niet meer, en zakt in de armen van jurylid Anja Lukaseder in elkaar. RTL meldt: "Raymund heeft na de auditie in goede gezondheid het gebouw verlaten. Zijn vader ondersteunt hem verder bij zijn muzikale ambities. Misschien neemt hij nu wel dans- en zangles en bereidt hij zich al op de volgende casting voor. Wij wensen hem veel succes!"


De auditie van Raymund Ringele

ACN: Benin benaderd door omkoper

De bondscoach van Benin, de Duitser Reinhard Fabisch, zegt in aanloop van de wedstrijd tussen zijn team en Mali te zijn benaderd om de wedstrijd te manipuleren. Fabisch zegt niet te zijn in gegaan op het aanbod. Benin verloor de wedstrijd wel met 1-0.

Fabisch zegt benaderd te zijn door een gokkantoor uit Singapore. "Ik werd in het hotel door ene meneer Andrews aangesproken. Hij vertelde me dat zijn werkgevers bereid waren 20.000 dollar te betalen als ik de wedstrijd zou beïnvloeden", aldus de Duitser.

Verder vroeg 'meneer Andrews' aan de bondscoach of er nog spelers zijn die hij kon vertrouwen, met als voorkeur de doelman of een aantal verdedigers. Fabisch was geschokt door het aanbod: "Ik heb hem gezegd dat ik de politie zou bellen als hij niet snel weg ging." Niet veel later zat de geheimzinnige man weer aan de telefoon. "Toen heb ik hem nogmaals gezegd dat als hij me niet met rust liet, ik zijn nummer aan de politie zou doorgeven."

Bejaarde rijdt trap af naar parkeerplek

TrapEen 81-jarige vrouw uit Borne ging vandaag op bezoek bij de Rechtbank in Almelo, en reed op een opmerkelijke manier naar een vrije parkeerplaats toe. Haar oog viel op een vrije plek op een lager gelegen terrein, en besloot daar heen te rijden via de trap.

Ze reed hortend en stotend naar beneden. Daar stond een medewerker van de Rechtbank haar al op te wachten. Hij heeft de politie gewaarschuwd.

De auto werd in beslag genomen en weggesleept, omdat deze flink was beschadigd. "Omdat er twijfels bestaan omtrent de rijvaardigheid van de 81-jarige, werd in opdracht van de Officier van Justitie het rijbewijs ingenomen", aldus de politie. Tegen de bejaarde vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Met dank aan mouthman, Funkamental en YellowBlacks voor de submit.

"Alves weer in gesprek met AZ"

De zaakwaarnemers van Afonso Alves zijn opnieuw in gesprek met AZ over een mogelijke transfer. De kans dat Alves het tweede gedeelte van de competitie in Alkmaar voetbalt is daarom weer toegenomen. De arbitragezaak die vanavond zou dienen is op verzoek van Alves uitgesteld tot maandag.

De laatste weken kwam Alves veelvuldig in het nieuws. De spits wilde vertrekken uit Heerenveen en leek in eerste instantie te verhuizen naar AZ. Mede door interesse uit Engeland kwam deze transfer niet tot stand. Het contract wat ondertekend zou zijn kwam eveneens te vervallen, omdat Alves er niet op tijd uit kwam met Heerenveen. Nu de contacten uit Engeland dankzij de vele strubbelingen vervaagd zijn, lijkt AZ opnieuw de beste papieren te hebben om de Braziliaan over te nemen.

Poolse post zo traag als een slak

Icoon OpmerkelijkHet is officieel: de post in Polen gaat net zo traag als een slak. Dit berichtte de Poolse krant Gazeta Wyborcza vandaag.

Een medewerker van een IT-bedrijf ontving op 3 januari jongstleden een brief die al op 20 december per expresse was verstuurd. Hij rekende vervolgens uit dat het 294 uur duurde voordat de brief bij hem thuis kwam. De afzender van de brief woonde maar elf kilometer verderop.

Door een rekensom kwam de man erachter dat de brief 0,03775 kilometer per uur ging. Een slak gaat gemiddeld 0,048 kilometer per uur.

Europese boxart van God of War: Chains of Olympus bekend

Onlangs bracht de Amerikaanse tak van Sony de boxart van God of War: Chains of Olympus al naar buiten en gisteren volgde de Europese tak dat voorbeeld. Zij brachten gisteren namelijk de Europese boxart uit van deze eerste portable God of War:


Handheld variant van de populaire actievolle gameserie.Dit deel speelt zich af voor het origineel, Kratos heeft net zijn familie verloren en is op monster-jacht door heel Griekenland.

Burley nieuwe bondscoach Schotland

George Burley is de nieuwe bondscoach van Schotland. De 51-jarige oefenmeester komt over van Southampton en volgt de naar Birmingham City vertrokken Alex McLeish op. Burley tekende een contract tot 2012.

Burley stond eerder aan het roer bij Colchester United, Ipswich Town, Derby County en het Schotse Heart of Midlothian. "De droom is ons te kwalificeren voor het WK van 2010", aldus de kersverse bondscoach."Het land gelooft daar in en ik ben klaar voor de uitdaging." Schotland is tijdens de kwalificatieronde ingedeeld bij IJsland, Noorwegen, Macedonië en Nederland.

"Groningen heeft vervanger Nevland bijna binnen"

Erik Nevland mag dan nog niet vertrokken zijn uit Groningen, de vervanger is al bijna binnen. De transfer van de 20-jarige Pablo Mouche naar de nummer drie van de eredivisie is in de afrondende fase. De Argentijn staat nu nog onder contract bij Boca Juniors.

Mouche geldt in Argentinië als een grote belofte, maar krijgt nauwelijks speeltijd van zijn huidige club. FC Groningen is er nog niet uit of het Mouche direct zal kopen, of dat de speler eerst wordt gehuurd. Tijdens het WK onder 20 jaar viel Mouche op met zijn drie goals tegen Venezuela. Eerder kwam verdediger Cahais al over van Boca Juniors.

'Lonsdalejeugd minder gevaarlijk dan gedacht'

LonsdaleLonsdalejongeren zijn veel minder gevaarlijk en racistisch dan gedacht. Dat heeft criminoloog Anton van Wijk vandaag gezegd op een congres in Amsterdam. Van Wijk deed onderzoek naar zogenoemde Lonsdalejongeren in Aalsmeer, Venray en Zoetermeer.

Volgens de criminoloog zijn de jongeren, die te boek staan als rechts-extremistisch, vooral tegen groepen die anders zijn dan zij. Dat kunnen bijvoorbeeld ook blanke groepen uit andere wijken of steden zijn.

De Lonsdalejongeren gebruiken soms racistische symbolen omdat ze willen provoceren, zegt Van Wijk. "Ze weten dat die zeker de aandacht zullen trekken." Hij noemt het voorbeeld van een jongen die zijn hakenkruis afdoet als hij naar zijn oma gaat. "Want die heeft de oorlog meegemaakt en heeft slechte herinneringen aan die symbolen. Hij houdt daar dan rekening mee."

Cornelisse in beeld bij AZ

AZ heeft opnieuw interesse getoond in Tim Cornelisse. De verdediger van FC Utrecht moet in Alkmaar de opvolger worden van Grétar Steinsson, die onlangs naar Bolton Wanderers verkaste.

Volgens Piet Buter, de technisch directeur van FC Utrecht, is de kans groot dat Cornelisse de club zal gaan verlaten. AZ zou nog geen contact op hebben genomen met FC Utrecht, maar zal waarschijnlijk wel zo snel mogelijk een bod uitbrengen op Cornelisse.

FC Utrecht is ook al bezig met een vervanger voor de rechtsback. Dwight Tiendalli, nu nog spelend voor Feyenoord, is in beeld om de positie van Cornelisse op te vullen, mocht hij vertrekken. Tiendalli speelde eerder van 2004 tot 2006 voor FC Utrecht. In 42 duels kwam hij drie keer tot scoren voor de Domstedelingen.

De WAARHEID over integratie

Plots werd het een noodzaak om voor het eigen gezin geld te verdienen teneinde te overleven. Overigens gold de ongunstige beeldvorming niet voor alle groepen; van Germanen en Spanjaarden had men een gunstig beeld, deze groepen integreerden namelijk redelijk snel. Men gaf hun kinderen Latijnse namen en nam ook de klederdracht en taal over. Over Carthagers (Noord-Afrika) en Syrië was men echter minder positief; deze groepen hielden stug vast aan eigen gewoontes en intergreerden maar langzaam. De Syriërs hielden volgens sommige bronnen zelfs religieuze diensten die verboden waren voor ‘andere’ Romeinen!

Nieuwe Bondfilm heet 'Quantum of Solace'

Icoon FilmDe nieuwe James Bond film gaat 'Quantum of Solace' heten. De titel is ontleend aan een verhaal uit een bundel korte vertellingen van Ian Fleming, de geestelijk vader van James Bond.

Het verhaal van Fleming speelt zich af rond een saai diner waar 007 in gesprek komt met de gouverneur van de Bahama's. Hij vertelt Bond een verhaal over een relatie tussen de voormalige ambtenaar Phillip Masters en de stewardess Rhoda. Ze ontmoeten elkaar op een vlucht en trouwen uiteindelijk. Maar Rhoda is ontevreden met haar leven als huisvrouw en begint een relatie met een rijke vent uit Bermuda.

De affaire komt hard aan bij Masters. Hij krijgt een zenuwinzinking en scheidt van Rhoda. De voormalige ambtenaar gaat terug naar Londen en laat Rhoda berooid achter in Bermuda.

De gouverneur zegt dan tegen Bond dat twee van de mensen die 007 saai vond aan de eettafel, Rhoda en haar nieuwe echtgenoot zijn. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat Bond gaat nadenken over zijn eigen leven.

Toch zal de nieuwe Bondfilm volgens de producenten weer spetterend zijn. Quantum of Solace zal "twee keer zoveel actie bevatten als voorganger Casino Royale". Ook het verhaal volgt direct op de laatste titel.

James Bond Daniel Craig zal in de nieuwe rolprent vergezeld worden door Olga Kurylenko uit Oekraïne. Ook de Britse topactrice Dame Judi Dench doet mee.

Met dank aan Yi-Long voor de submit.

Grand Theft Auto IV vanaf 29 april in de winkels

Eigenlijk zou de game al vorig jaar oktober in de winkels liggen, maar Grand Theft Auto 4 werd uitgesteld naar 2008. Het is nu al een tijdje 2008 en Rockstar heeft nu bekend gemaakt dat GTA IV op 29 april zal uitkomen. Verder zijn er nog een aantal nieuwe screenshots uitgegeven.

De game zal tegelijkertijd uitkomen op de Xbox 360 en de PS3. Daarnaast zal het een wereldwijde lancering worden en niemand hoeft dus langer te wachten. Er zijn ook een aantal previews verschenen met nieuwe info. De map is ongeveer bekend en is te zien in onderstaande screenshots. Het target-systeem is ook veranderd en het is mogelijk om dekking te zoeken net als in Gears of War (samen met het blind schieten). Elke politie-auto heeft een computer waarin je info kunt vinden over allerlei criminelen.



"Adebayor deelt kopstoot uit aan ploeggenoot"

Er heerst onrust bij Arsenal. Emmanuel Adebayor zou afgelopen dinsdag, tijdens het League Cupduel tegen Tottenham Hotspur, een kopstoot hebben uitgedeeld aan zijn ploeggenoot Nicklas Bendtner. Deze moest met een snee op zijn neus het veld verlaten.

De twee spelers moesten door aanvoerder William Gallas uit elkaar worden gehaald. De Engelse bond gaat deze aanvaring onderzoeken en heeft de televisiebeelden bij Skysports opgevraagd. Coach Arsène Wenger wilde na de wedstrijd niks kwijt over de aanvaring van zijn twee spelers.

Gallas, die tussen de twee ruziezoekers in kwam, reageerde wel: "Zij zijn ons een uitleg verschuldigd, want beide spelers weten dat ze een grote fout hebben gemaakt." De Engelse bond zal afwachten wat de uitslag wordt van het onderzoek en aan de hand daarvan zullen ze bekijken of Adebayor en Bendtner een straf krijgen opgelegd.

Radio 538 weerstaat Top 2000 op Radio 2

Icoon RadioRadio 538 is ondanks de Top 2000 op Radio 2 en de kerstmuziek op Sky Radio marktleider gebleven in radioland. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. In november-december 2007 bleef 538 nipt marktleider met een marktaandeel van 10,8 procent. Radio 2 volgt met 10,7 procent en Sky Radio staat derde met 10,2 procent. Overigens is de kans groot dat Radio 2 wel groter wordt in de cijfers over december en januari die volgende maand uitkomen.

Radio 2 doet het traditioneel goed aan het einde van het jaar door het uitzenden van de Top 2000. Ook Radio 3FM deed het goed. De publieke popzender die vorige maand Q-music nog voor zich moest dulden, steeg naar 8,3 procent marktaandeel en staat daarmee stevig op de vierde plek. Vooral het geslaagde Serious Request in het Glazen Huis in Den Haag zorgde daarvoor.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 8 minuten per dag naar de radio. Dat is drie minuten langer dan vorige maand.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.

België heeft een tekort aan sperma

Icoon OpmerkelijkEr heerst een heuse crisis in ons buurland België. Ze kampen met een tekort aan spermadonoren. Voor de vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling willen is er inmiddels een wachtlijst opgesteld.

Dit komt onder andere door de nieuwe wetgeving, die inhoudt dat één donor maximaal zes vrouwen mag bevruchten. Ook een groot probleem is dat het zaad van de bestaande donoren niet altijd bruikbaar meer is na het invriezen ervan.

Hierdoor willen de Belgische ziekenhuizen nu sperma uit het buitenland gaan aankopen. Ook zijn er wervingscampagnes gestart om donoren te werven. Dit alles werd vandaag gemeld door de Vlaamse omroep VRT.

Met dank aan PPL voor de submit.

Belgische minister verklapt opslag kernwapens

Icoon BelgieDe Belgische minister van Defensie De Crem heeft een blundertje begaan: hij liet per ongeluk vallen waar in België kernwapens opgeslagen liggen. Tijdens een bezoek aan de basis Kleine Brogel in de buurt van Peer zei hij dat op die plaats "nucleaire capaciteit" aanwezig was.

Dit is een grove fout van de minister. Het is een publiek geheim dat in landen als Nederland en België, die in beginsel tegen kernwapens zijn, toch nucleaire wapens van de NAVO opgeslagen liggen op verschillende bases. Hier wordt officieel niet over gesproken. De precieze locatie van de wapens is een NAVO-geheim. De minister is na zijn actie door premier Verhofstadt en door de vice-premiers op de vingers getikt.

Verschillende vredesgroepen hebben de kwestie aangegrepen om weer te eisen dat de kernwapens ontmanteld worden. Eerder mislukte dat, omdat de wapens officieel helemaal niet bestaan.

In Nederland is Vliegbasis Volkel in Noord-Brabant de locatie waarvan er zeer sterke vermoedens bestaan dat er kernwapens liggen. Dit wordt door het ministerie van Defensie officieel bevestigd noch ontkend.

Corus: Carlsen mazzelt, Van Wely druipt af

Magnus Carlsen is tijdens de tiende ronde van het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee door het oog van de naald gekropen. In zijn partij tegen Loek van Wely stond hij er heel lang slecht voor, maar door geknoei van onze landgenoot pakte hij toch onverwacht de winst. Levon Aronian, tot gisteren nog mede-koploper, kon niet winnen en zakte terug naar de tweede plaats.

Carlsen begon zeer slecht aan de partij. Dit was mede te danken aan het sterke spel van onze landgenoot Loek van Wely. Na een zet of dertig was de stelling van de Noor rijp voor de sloop. Op dat moment sloeg de partij compleet om. Beide spelers raakten in tijdnood, maar het was Carlsen, die nota bene nog minder tijd over had, die er optimaal van kon profiteren."Dat ik hem alleen al zo ver heb laten komen, was fout. Ik had zoveel kansen om te winnen", zei Van Wely na afloop.

De Nederlander speelde door tot de 49ste zet, maar gaf zich toen gewonnen."Het is vrij ernstig wat er vandaag is gebeurd", aldus een teleurgestelde Van Wely."In tijdnood moest ik steeds de keuzes maken. Voor Carlsen was het eenvoudig. Hij vocht voor zijn laatste kans en hoefde slechts overeind te blijven." Ook Carlsen was niet blij met zijn vertoonde spel. Hij stond de journalisten niet te woord en verliet hoofdschuddend de speelzaal.

Aronian, tot gisteren nog mede-koploper, trad vandaag aan tegen de Engelsman Michael Adams. Hij kwam niet verder dan een remise en zakt daardoor naar de tweede plaats. De achterstand op Carlsen bedraagt een half punt. Op de gedeelde derde plaats, met een vol punt achterstand op Carlsen, vinden we een grote groep, met daaronder de wereldkampioen Viswanathan Anand, de ex-wereldkampioen Vladimir Kramnik en Vasyl Ivantsjoek. "Tsjoek", die al zijn partijen tot de negende ronde in remise zag eindigen, pakte gisteren zijn eerste volle punt. Pavel Eljanov was het slachtoffer.

Donderdag is er een rustdag. Vrijdag wordt de elfde ronde gespeeld en dan staat er opnieuw een mooie partij op het affiche. Dan treft koploper Carlsen de huidige wereldkampioen Anand.

Geschrokken machinist krijgt 150 euro

Icoon JustitieEen 28-jarige jongeman die een steen door de ruit van een trein heen smeet moet 150 euro schadevergoeding betalen aan de machinist. Ook moet hij de kosten van de ruit vergoeden en verdwijnt hij vier maanden achter de tralies.

De smoes van de psychiatrische stenengooier dat hij de trein bij station Driebergen-Zeist niet aan hoorde komen werd door de rechter in Utrecht verworpen. Op het moment dat hij de steen gooide rinkelden namelijk de bellen, knipperden de lichten en waren de slagbomen dicht.

Tegen de man was negen maanden gevangenisstraf geëist waarvan drie maanden voorwaardelijk. Omdat hij een psychose had kreeg hij korting van de rechter.

Marokkanen willen vervolging Wilders

Marokkaanse organisaties in Nederland willen dat het Openbaar Ministerie (OM) PVV-leider Geert Wilders vervolgt voor discriminatie van moslims. Weigert justitie dat, dan stappen ze naar de rechter om het OM ertoe te bewegen alsnog strafvervolging in te stellen.

Dat heeft voorzitter Mohamed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) vandaag aangekondigd. Volgens hem treuzelt en aarzelt het OM bij de vele aangiften tegen Wilders en bestaat er een soort vrees om tegen hem in actie te komen. ''Wij willen dat forceren'', zei Rabbae.

Vorig jaar kreeg het OM ruim veertig aangiften binnen tegen Wilders nadat het Kamerlid had opgeroepen de Koran te verbieden. Justitie heeft nog niet laten weten of de aangiften tot vervolging leiden.

Gisteren maakte advocaat Gerard Spong bekend dat hij samen met studenten van de Universiteit van Amsterdam een aanklacht tegen Wilders voorbereidt wegens haatzaaien. Volgens Spong zijn de officieren van justitie op het Openbaar Ministerie ''lafbekken'' omdat ze bang zouden zijn beschuldigd te worden van politieke vervolging.



Rabbae wil vervolging forceren

Ex Sarkozy woest over foto bikinivergelijk

Icoon AlgemeenDe ex-vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy is woedend op het Franse magazine Closer. Het blad bracht op de cover een vergelijkingsfoto in bikini van Sarkozy's ex Cécilia Ciganer-Albeniz en diens huidige vriendin Carla Bruni, die aanmerkelijk jonger is. Zo konden de Fransen bekijken of hun president 'er op vooruit is gegaan'.

Volgens Ciganer-Albeniz is haar bikinifoto zonder voorafgaande toestemming geplaatst. Ze eist dat verdere publicatie van de foto's wordt verboden en wil een schadevergoeding van 250.000 euro.



Kijk en vergelijk

Haze wederom uitgesteld

In het financiële rapport van Ubisoft staat te lezen dat de releasedatum van Haze wederom niet gehaald zal worden. Was de game in den beginne nog gepland voor kerst 2007, stond hij nu al voor een release in het vierde kwartaal van dit fiscale jaar dat loopt t/m 31 maart.
Ubisoft geeft aan dat Haze in het fiscale jaar 2008-2009 uit zal komen. Dit houdt dus in dat we Haze op zijn vroegst begin april kunnen verwachten.

Vernietiging Braziliaans regenwoud versnelt

De vernietiging van het regenwoud in het Amazonegebied neemt snel toe. Dat meldt de BBC vandaag. In de eerste vijf maanden van het afgelopen jaar is volgens de Braziliaanse regering 3235 vierkante kilometer regenwoud gekapt.

De autoriteiten schrijven de toename toe aan de stijgende grondstofprijzen. Hierdoor worden boeren aangemoedigd meer bomen te kappen zodat op goedkope grond 'dure' landbouwproducten zoals soja kunnen worden verbouwd. Kenners noemen het tempo van de ontbossing ongekend.

Het areaal dat maandelijks wordt gekapt, neemt ook in rap tempo toe. Ging het in augustus nog om 243 vierkante kilometer bos, in december was het al gestegen tot 948 vierkante kilometer. Meer dan de helft van de bomen werd gekapt in de westelijke provincie Mato Grosso.

Skype voor de PlayStation Portable uitgesteld

Sony heeft bekend gemaakt dat de releasedatum voor een Skypedienst op de PlayStation Portable niet gehaald zal kunnen worden. Normaal gezien had deze dienst vanaf 24 januari in Japan moeten starten, echter door problemen met de bijgeleverde microfoon zal dit niet gaan lukken.
Wat precies de problemen zijn is niet helemaal duidelijk, Sony heeft alleen laten weten dat de microfoon niet aan de Skype specificaties voldoet en dit eerst opgelost moet worden.

Sony heeft wel kenbaar gemaakt dat ze op korte termijn een nieuwe releasedatum voor deze dienst aan zullen kondigen.

Hordenloper Sedoc laat WK indoor schieten

Gregory Sedoc zal begin maart niet meedoen aan het WK indoor in Valencia. De Europees indoorkampioen op de 60 meter horden heeft door een voetblessure een trainigsachterstand opgelopen. Sedoc wil zich nu volledig concentreren op het buitenseizoen.

Marcel van der Westen, die vorig jaar bij de EK indoor achter Sedoc als tweede eindigde, wil wel meedoen aan de WK indoor, maar hij moet zich dan nog wel kwalificeren.

Homo-haters in actie bij uitvaart Ledger

Icoon FilmDe uiterst omstreden homohatende Amerikaanse dominee Fred Phelps en zijn volgelingen zijn van plan een anti-homo protest te laten horen op de begrafenis van filmacteur Heath Ledger. De 28-jarige ster werd deze week dood gevonden in een appartement in New York. Eén van zijn bekendste rollen was die van homofiele cowboy in de film Brokeback Mountain.

Volgens Phelps, leider van een kleine baptistenkerkgemeenschap en fanatiek bestrijder van homofilie (zie Godhatesfags.com), heeft de overleden Hollywoodacteur God bespot en haat God zijn 'walgelijke' film. De gelovigen van de Westboro Baptist Church zijn ervan overtuigd dat Ledger een eeuwige straf uitzit in de hel.

De baptistenkerk van Phelps staat vooral bekend door het verstoren van begrafenissen van overleden soldaten die in Irak of Afghanistan zijn gesneuveld. Ze beschouwen dat als een straf van God omdat Amerika homoseksualiteit tolereert. Phelps begon met het verstoren van begrafenissen van personen die waren overleden aan Aids. Middels spandoeken werden de nabestaanden er op gewezen dat de dodelijke ziekte ''een straf Gods was''.


Demonstrerende baptist

Met dank aan QBZZ voor de submit.

Lindgren: "Doel FC Groningen blijft eerste negen

Door de 5-1 overwinning gisteren tegen NEC klimt FC Groningen naar de derde plaats. Rasmus Lindgren zegt dat dat geen reden is om de doelstelling naar boven bij te stellen.

“Het doel is nog steeds bij de eerste negen te eindigen, maar als we er met ongeveer acht wedstrijden voor het einde nog zo goed voor staan denk ik daar misschien wel anders over,” aldus de speler van Groningen die ondanks de winst kritisch was. "Eigenlijk was het helemaal niet zo`n superwedstrijd. Het was wel goed, maar de eerste 25 minuten en het eerste kwartier na rust waren we heel slordig. Vooral in balbezit. De rode kaart was de beslissing. Toen keerde alles weer om. Eigenlijk kun je deze wedstrijd vergelijken met die in Nijmegen, alleen toen kregen wij rood en verloren wij.”

THQ cancelt games, 2 franchises en sluit een studio

Als resultaat op de onlangs kenbaar gemaakte poging om de rotte appels uit de productielijn te halen, heeft THQ kenbaar gemaakt dat ze enkele in ontwikkeling zijnde games cancellen, twee franchises de nek omdraaien en een studio gaan sluiten.

In een deel van het financiële plaatje dat het bedrijf vandaag heeft vrijgegeven staat dat de PlayStation 3-versie van Frontlines: Fuel of War en de PlayStation 2-versie van Destroy All Humans! Big Willy Unleashed geschrapt zijn. De PC- en Xbox 360-versie van Frontlines worden wel doorontwikkeld en de PSP-versie van Destroy All Humans zal ook nog wel het levenslicht zien.

Ondanks een ongelofelijk derde kwartaal, mede dankzij de grote omzet van games als SmackDown vs. Raw 2008 en MX vs. ATV Untamed, zegt THQ dat games als Ratatouille, Conan en Stuntman: Ignition het slechter deden dan verwacht. Er zouden zelfs twee games zijn die veel meer hebben gekost dan verwacht, THQ doet echter geen uitspraak over welke games dit gaat.

Twee nog onaangekondigde games, welke ontwikkeld werden voor de PlayStation 3 en Xbox 360, waren gepland voor een release in 2010. De developer heeft echter de stekker uit een van deze games getrokken en de studio die er aan bezig was, namelijk Concrete Games.

THQ verklaart verder nog in hun financiële rapport dat ze niet langer van plan zijn om de Juiced- en Stuntman-franchises voort te zetten. Ze laten echter niet los of ze de franchises verkopen of ze toch houden voor eventueel toekomstig gebruik.

Brian Farrell, directeur van THQ verklaart: "In October, we announced certain product quality initiatives, including personnel and structural changes in product development and a more rigorous internal and external product evaluation and feedback process. Consistent with these initiatives, we have taken actions to strengthen our pipeline and position ourselves to compete aggressively with compelling, high quality games."

Ritzege Davis Tour Down Under

De derde etappe in de Tour Down Under is gewonnen door Allan Davis. De Australiër klopte na bijna 140 kilometer koersen zijn landgenoten Mark Renshaw en Mathew Hayman in de sprint. Dankzij zijn tweede plaats nam Renshaw de leiding in het algemeen klassement weer over van Rabo-renner Graeme Brown.

De derde etappe kende een min of meer identiek verloop als de eerste twee, met drie renners die lang op kop reden, maar ruim voor de finale werden ingelopen. Dit keer waren het Frantisek Rabon, Jerôme Pineau en Simon Clarke die lange tijd vooruit reden. Op 5 km van de streep werd het drietal echter ingelopen door het razende peloton.

Prince komt terug naar Perzië, Tom Clancy gaat de lucht in

In de jaarcijfers van een bedrijf staan vaak leuke weetjes. Zo wordt er bekend gemaakt welke franchises goed lopen en welke er naar de prullenmand verwezen worden. Zo staat in het jaarverslag van UbiSoft te lezen dat de line-up voor het financiële jaar 2008-2009 bestaat uit een hoop titels waarvan we wisten dat die er aan zaten te komen, zoals Splinter Cell: Conviction, Haze, Tom Clancy's EndWar en Far Cry 2.
Wat opvalt is dat Prince of Persia genoemd staat als een franchise die in het komende financiële jaar terug zal keren op videogame-systemen. Het lijkt er dus op dat Prince of Persia niet alleen een geestelijk opvolger krijgt, maar ook een echte sequel. Daarnaast staat ook te lezen dat er een nieuwe Tom Clancy-game in de planning staat. Meer dan dat het een air-combat-game is staat er niet vermeld.

Zodra we meer weten over deze games, kun je dat uiteraard bij ons lezen.


Prince of Persia: The Two Thrones (PS2)

[AO] Tsonga overklast Nadal

De Franse tennisser Jo-Wilfried Tsonga heeft voor een enorme verrassing gezorgd bij de Australian Open. Tsonga versloeg in de halve finale de Spanjaard Rafael Nadal met 6-2 6-3 en 6-2.

Ali' Tsjonga (zo genoemd vanwege zijn uiterlijke gelijkenis met bokslegende Mohammed Ali) wist gelijk al in de eerste set zijn tegenstander te breken. Nadal werd steeds verder in de verdediging gedrukt door de Fransman die veel succes had met zijn inside-out geslagen forehands vanaf de baseline en hele reeksen stopvolleys. Bij 5-2 op de service van Nadal haalde de Fransman de set binnen.

Tsonga was ook in het tweede bedrijf de betere en met negen aces en 22 winners wist hij Nadal verder aan het wankelen te brengen. De nummer twee van de wereld bleef hopen op een inzinking van zijn tegenstander en in de derde set kreeg hij drie breekkansen. Tsonga wist ze echter weg te werken en met breaks in de derde en in de zevende game wist hij de partij binnen te halen.

Tsonga, de nummer 38 van de wereld, treft in de finale de winnaar van de andere halve finale, die gaat tussen Roger Federer en de Serviër Novak Djokovic.

Iwan Redan terug bij RBC

Iwan Redan speelt tot het einde van dit seizoen bij RBC Roosendaal. De 27-jarige spits speelde in 1999 zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal voor RBC. De Nederlander zat vanaf oktober vorig jaar zonder club.

Redan speelde in Nederland voor het laatst bij Willem II. Bij de Tilburgse club scoorde de spits in drie seizoenen 21 doelpunten. Na een korte verhuurperiode in Engeland werd zijn contract in oktober ontbonden. Sindsdien hield Redan zijn conditie op peil bij RKC Waalwijk.

[AO] Ivanovic en Sharapova in finale

Maria Sharapova en Ana Ivanovic hebben zich geplaatst voor de finale van de Australian Open. Het is voor Ivanovic de eerste keer dat zij de finale behaalt van dit toernooi.

Sharapova had een makkelijke halve finale partij tegen haar Servische opponent Jelena Jankovic. De Russische maakte in haar voorgaande partijen tegen Justin Henin en Elena Dementieva veel indruk en trok dit in de partij tegen Jankovic moeiteloos door. De als vijfde geplaatste tennisster was vrijwel foutloos en liep in de eerste set als snel uit naar een 5-0 voorsprong. In de tweede set leverde Jankovic direct haar opslag in en kon daarna weinig meer uithalen.

De tegenstandster van Sharapova in de finale, Ana Ivanovic, had een lastigere halve finale partij. In de eerste set liet de Servische zich volledig overrompelen door haar Slowaakse tegenstandster Daniela Hantuchova, maar wist zich daarna te herstellen: uiteindelijk stonden de setstanden 0-6, 6-3 en 6-4 op het scorebord.

Drie jaar cel voor groepsverkrachting

Icoon JustitieDe Rotterdamse rechtbank heeft gisteren twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens deelname aan verschillende groepsverkrachtingen van een 21-jarige vrouw uit Den Haag. In mei 2006 nam de 22-jarige vriend van de vrouw haar vanuit een begeleidingsproject, waar ze woont omdat ze labiel en angstig is, mee naar een woning van vrienden in de Paulus Potterstraat in Spangen waar hij vrienden toestond seks met haar te hebben.

Ook de dagen daarop werd ze meerde malen hardhandig verkracht en mishandeld. Politieartsen constateerden diverse verwondingen bij de vrouw: een gescheurde tepel door een afgerukte piercing, blauwe plekken en beschadigingen van het geslachtsorgaan, die bij een verkrachting passen.

De 23-jarige Youssef M. moet 36 maanden de cel in. Tijdens de rechtszaak twee weken terug ontkende hij in alle toonaarden. Een onvindbare Algerijn, die ook meedeed aan het grove seksuele misbruik van de vrouw is bij verstek tot 30 maanden cel veroordeeld. De rechtbank sprak de 22-jarige Rotterdammer Brahim B., die 8 maanden in voorarrest zat, vrij van deelname aan de gangbangs. Wel is bewezen dat hij de vrouw onder meer geschopt heeft.

De strafzaak tegen de lover van de vrouw, die na een avondje chillen seks met haar wilde en ook zijn maten toestond het slachtoffer te misbruiken, volgt later. De man was twee dagen nadat hij de dagvaarding ontving naar het buitenland vertrokken.

Espanyol ziet Koevermans als optie

Het Spaanse Espanyol is op zoek naar een tijdelijke oplossing voor de offensieve problemen die het team momenteel kent. De Spanjaarden kregen ook te horen dat Danny Koevermans geen basisspeler is bij PSV en zint de aanvaller als één van de mogelijke opties.

Espanyol-voorzitter Daniel Sánchez Llibre zei tegen een Catalaanse omroep dat Danny Koevermans één van de opties is om de aanval te versterken. Ook al staat Koevermans niet standaard in de basis van PSV, de Eindhovenaren weigeren om 'Koef' te laten gaan. "Espanyol kan zich de moeite besparen," aldus technisch directeur Stan Valckx. "Wij laten niemand meer gaan."

[Update] DMC 4 demo vanaf morgen op Xbox Live en PSN

Update 11:47 uur

Meldden we gisteren nog dat zowel Xbox 360 als PS3 liefhebbers vanaf vandaag konden gaan genieten van een demo van DMC 4, nu blijkt dit alleen voor de Xbox versie te gelden.
De mensen met een PlayStation zullen jammergenoeg nog een hele week moeten wachten op de demo, aangezien hij pas 31 januari op PSN zal verschijnen. De Engelstalige demo staat wel al op de Japanse Store, waar je met wat handigheid als Europese gamer ook bij kan komen.

Origineel bericht

Vandaag heeft Capcom te kennen gegeven dat we vanaf morgen kunnen genieten van de demo van Devil May Cry 4. De demo zal zowel op Xbox Live als op PSN verschijnen.

De demo zal meerdere gebieden uit de uiteindelijke game bevatten. Op deze manier wil Capcom ons de verschillende soorten omgevingen laten zien. Ook zal er een tutorial in de demo zitten, zodat ook de mensen die niet bekend zijn met de Devil May Cry serie snel aan de slag kunnen met Nero's Devil Bringer.

In de demo zal je het op kunnen nemen tegen Berial, de gigantische vuurdemoon welke al in enkele preview video's te zien was.

Kamer boos over doodstraf 'belediger islam'

Icoon PolitiekEen meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken de Afghaanse ambassadeur op het matje roept vanwege de veroordeling tot de doodstraf van een Afghaanse student journalistiek. De 23-jarige Sayad Parwez Kambaksh kreeg die straf wegens godslastering.

Drie Afghaanse rechters vinden dat de man zijn recht om te leven heeft verspeeld wegens het verspreiden van een tekst die hij van internet had gehaald en afgedrukt. Volgens de driekoppige rechtbank is het artikel ''vernederend'' voor de islam. Ook zou hij anti-islamitische boeken bezitten en ''onislamitische'' discussies zijn begonnen.

CDA, SP en VVD noemen de gang van zaken onverenigbaar met de opbouw van een goede rechtsorde. Ook internationale mensenrechtengroepen zijn kritisch. Ze zeggen dat de journalist geen eerlijk proces heeft gehad. CDA-Kamerlid Karien van Gennip wees erop dat Nederland zich juist in Afghanistan inzet ''voor de opbouw van een goede rechtsorde''. SP'er Harry van Bommel vindt dat het niet zo kan zijn dat Nederland financiële, materiële en menselijke offers brengt voor de wederopbouw van een land waar dit gebeurt.

Afghaanse en internationale organisaties van journalisten hebben het proces eveneens veroordeeld en president Karzai opgeroepen om onmiddellijk in te grijpen. Volgens hen gaat de veroordeling in tegen de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. ''Het is geen misdaad om een artikel te lezen'', aldus de Associatie van Onafhankelijke Afghaanse Journalisten.

In deze rechtszaak dient overigens nog wel een hoger beroep.

Met dank aan deze_gast voor de submit.

Stroom Palestijnen naar Egypte houdt aan

Icoon Isra�l/PalestinaVoor de tweede achtereenvolgende dag stromen talrijke Palestijnen uit de door Israël bezette Gazastrook naar Egypte. Gistermorgen vroeg forceerden leden van de islamitische Verzetsbeweging Hamas openingen in de afrasteringen.

De door Israëlische blokkades en bombardementen getroffen strook land met anderhalf miljoen inwoners lijdt onder nijpende tekorten onder meer aan brandstof en voedsel. Hamas hoopt de wurggreep van de Israëli's te doorbreken door apart afspraken te maken met Egypte over de grens. Egypte mag formeel de grenspost Rafah alleen openen in overleg met de Israëli's die hun bezettingsmacht en hun kolonisten in 2005 uit de Gazastrook terugtrokken.

De Israëlische onderminister van Defensie Vilnai opperde vanochtend dat Israël alle banden met de Gazastrook moet verbreken, wanneer de grens met Egypte open blijft.

Planetoïde mist aarde 'op haar na'

Icoon ZonnestelselEen kleine planetoïde, met de naam 2007TU24, scheert op dinsdag 29 januari vlak langs de aarde. Hij passeert op een afstand van ongeveer 500.000 kilometer. In kosmische termen betekent dit dat hij de aarde op een haar na mist.

Dat heeft sterrenkundige Theo Jurriëns van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) vandaag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het AD. ''Dat is overigens twee keer de afstand van de aarde naar de maan'', relativeert hij meteen. ''Dus veel merken we er uiteindelijk niet van.'' De planetoïde is een paar kilometer groot, "oftewel de doorsnede van een klein Nederlands dorp".

Het gebeurt regelmatig dat zulke voorwerpen de aarde passeren. ''In 1908 was het laatste incident met grote gevolgen", vertelt Jurriëns. In dat jaar schampte een planeetje de aarde en stortte neer boven Siberië. Het hemellichaam ontplofte toen op 10 kilometer hoogte. "De schokgolf die dat teweeg bracht, had het effect van een modale atoombom", aldus de sterrenkundige. "Gelukkig vond de explosie plaats boven onbewoond gebied."

Statistisch gezien, slaat er volgens de wetenschapper eens in de 100 à 200 jaar daadwerkelijk een planetoïde in op aarde. De meeste brokken uit de ruimte die op aarde dreigen te belanden, verpulveren in de dampkring.

Ook op het forum kan je alles vinden over Asteroiden op ramkoers met aarde

Met dank aan SpaceLlama voor de submit.

Mass Effect ligt onder vuur vanwege seksuele content

Na Singapore is nu Amerika begonnen aan een kruistocht tegen de RPG Mass Effect vanwege de seksuele content in de game. Maar waar in Singapore het nog ging om slechts de lesbische scene, heeft de conservatieve zender FOX het gemunt op uberhaupt de seks in de game. Dit met de argumentatie dat er full frontal nudity in de game zou zitten en dat EA dit zou promoten onder tieners.

Electronic Arts voelde zich natuurlijk aangevallen door deze onware argumenten en gaf dan ook een persstatement uit waarin ze alle argumenten van de psycholoog van FOX van de tafel vegen.

Ms VanHorn,

I'm writing to request a clarification of serious errors FNC Made in a story which aired about the video game Mass Effect. (See attachment) As the parent company of BioWare, the studio which created the game, EA would like you to set the record straight on a number of errors and misstatements which incorrectly characterize the story and character interactions in Mass Effect.

Errors include the following:
Your headline above the televised story read: "New videogame shows
full digital nudity and sex."
Fact: Mass Effect does not include explicit or frontal nudity. Love scenes in non-interactive sequences include side and profile shots – a vantage frequently used in many prime-time television shows. It’s also worth noting that the game requires players to develop complex relationships before characters can become intimate and players can chose to avoid the love scenes altogether.

"FNC voice-over reporter says: "You'll see full digital nudity and the ability for players to engage in graphic sex.";
Fact: Sex scenes in Mass Effect are not graphic. These scenes are very similar to sex sequences frequently seen on network television in prime time.

"FNC reporter says: "Critics say Mass Effect is being marketed to kids and teenagers.";
Fact: That is flat out false. Mass Effect and all related marketing has been reviewed by the Entertainment Software Rating Board (ESRB) and rated Mature – appropriate for players 17-years and older. ESRB routinely counsels retailers on requesting proof of age in selling M-rated titles and the system has been lauded by members of Congress and the Federal Trade Commission. In practical terms, the ratings work as well or better than those used for warning viewers about television content.

"Other sources used in the segment made similar incorrect statements about the game. Judging by the inaccuracy of their comments, they have had zero experience with Mass Effect and are largely ignorant about videogames, the people who play them, and the ESRB system that governs their ratings and sales.

The resulting coverage was insulting to the men and women who spent years creating a game which is acclaimed by critics for its high creative standards. As video games continue to take audiences away from television, we expect to see more TV news stories warning parents about the corrupting influence of interactive entertainment. But this represents a new level of recklessness.

Do you watch the Fox Network? Do you watch Family Guy? Have you ever seen The OC? Do you think the sexual situations in Mass Effect are any more graphic than scenes routinely aired on those shows? Do you honestly believe that young people have more exposure to Mass Effect than to those prime time shows?

This isn't a legal threat; it's an appeal to your sense of fairness. We're asking FNC to correct the record on Mass Effect.

Sincerely,

Jeff Brown
Vice President of Communications
Electronic Arts, Inc.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates beelden

De titels van Final Fantasy worden steeds langer, de Romeinse cijfers worden nu vervangen door allerlei subtitels. Vandaag de dag hebben we bijvoorbeeld ook te maken met Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates waar onlangs een nieuwe trailer van is verschenen. In de trailer wordt je geïntroduceerd met een van de eerste gevechten in het spel. Wij als Europeanen mogen ons op 21 maart van dit jaar gaan mengen in de vossenjacht.

Mario op de vlucht

Super Mario is een onwijs toffe superheld die je altijd kunt bellen om een prinsesje hier of daar te redden. Als Mario echter vrij is en in een hotel zit is hij niet zo stoer en slaat hij soms zelfs op de vlucht, getuige deze camerabeelden:

De video is een reclamespot voor de Interactive Achievement Awards, opgezet door de Academy of Interactive Arts & Sciences. Als je als developer je game mee wilt laten doen voor deze awards kost je dat 'inschrijfgeld'.

Softwareverkopen Japan, geen verrassingen

Deze week geen gekke of opvallende games in de lijst. Wii Fit staat op één, Mario Galaxy in de top 10, veel DS games. Just a normal week in Japan dus.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Wii FitWiiNintendo92.0001.194.000
Mario & SonicNDSSEGA90.00090.000
Mario Party DSNDSNintendo33.0001.560.000
Wii SportsWiiNintendo30.0002.689.000
Monster Hunter 2PSPCapcom24.0001.534.000
Prof Layton and Pandora's BoxNDSLevel 522.000730.000
Final Fantasy IVNDSSquare Enix 22.000559.000
Mario & SonicWiiSEGA19.000488.000
Dragon Quest IVNDSSquare Enix18.0001.161.000
Super Mario GalaxyWiiNintendo16.000835.000

Nummers 11 t/m 30
11./10. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
12./08. [WII] Wii Play (Nintendo)
13./12. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
14./17. [NDS] Prof. Layton and the Curious Village (Level 5)
15./16. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
16./14. [PS3] Call of Duty 4: Modern Warfare (Activision)
17./13. [NDS] Rune Factory 2 (Marvelous Entertainment)
18./20. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
19./18. [NDS] Kanji Brain Test 2.5M (IE Institute)
20./00. [PS2] School Days L×H (Interchannel-Holon)
21./15. [PSP] Star Ocean 1: First Departure (Square-Enix)
22./24. [WII] Mario Strikers Charged (Nintendo)
23./21. [PS2] World Soccer Winning Eleven 2008 (Konami)
24./35. [NDS] DS Literature Collection (Nintendo)
25./00. [NDS] Powerful Pro-kun Pocket 10 (Konami)
26./25. [NDS] Tales of Innocence (Bandai-Namco)
27./26. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
28./23. [NDS] My Housekeeping Diary (Nintendo)
29./22. [360] Call of Duty 4: Modern Warfare (Activision)
30./19. [PS2] Super Robot Wars OG Gaiden (Banpresto)

Verdeling per console
NDS - 16
WII - 7
PS2 - 3
PSP - 2
PS3 - 1
360 - 1

Japanse trailer van House of the Dead 2 & 3 Return

House of the Dead was oorspronkelijk een arcadegame die je kon spelen met de lightgun. SEGA vond de Nintendo Wii de meest geschikte console om hun klassieker op terug te brengen aangezien ze gebruik konden maken van de Wii Zapper als vervanging van de lightgun. Onlangs is er een Japanse trailer verschenen van het Wii-spel House of the Dead 2 & 3 en die kun je hieronder bekijken.

Moskee: Nederland moet moslimstaat worden

Icoon BinnenlandsDe omstreden Amsterdamse moskee El Tawheed wil ook dat er in Nederland een islamitische staat gaat vestigen. Dat heeft de moskee aan de Amsterdamse politie duidelijk gemaakt na een opstootje over haatzaaiende literatuur. Ex-commissaris Peter Slort, nu medewerker op de Nederlandse ambassade in de VS in de functie van verbindingsofficier van de politie, heeft dat bekend gemaakt tijdens een conferentie over de radicale islam in Washington.

Slort had het over een besloten sessie die hij in 2004 had met de moskeetop na de rel over een boek met de oproep om homo’s van hoge gebouwen te gooien. De leiding van El Tawheed was niet van plan om daar afstand van te nemen. Slort: "Ze vertelden mij: uiteindelijk is ons ideaal een islamitische maatschappij, ook in Nederland."

Je kan ook op het forum meepraten over dit onderwerp.

Fietsende hond

Er zijn mensen die graag een lekker stukje gaan fietsen met de hond en of die hond nu naast de fiets meeloopt of lekker in een mandje zit maakt niets uit, zowel baasje als viervoeter zijn gelukkig.

Maar er is ergens in het verre oosten een hond die zelfstandig een stukje gaat fietsen, en dan niet aan een lijntje of in het mandje, maar gewoon lekker zelf trappen...

Volgens screenshots toch niet zo alleen in het donker

Uitgever Atari heeft wat beelden vrijgegeven van de 360-versie van de horror-game Alone in the Dark: Near Death Investigation. Hierin zien we een aantal bizarre wezens welke je op je tocht door de game tegen zult gaan komen.

Alone in the Dark: Near Death Investigation verschijnt later dit jaar ook nog voor de PlayStation 2, Wii, PC en PlayStation 3.




Het vijfde deel van Alone in the Dark speelt zich af in New York en dan voornamelijk in Central Park. Edward Carnby is de persoon die de vreemde verschijnselen in het park moet gaan onderzoeken, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Wezens, gebaseerd op spirituele verhalen, uit het hiernamaals zullen je het niet makkelijk maken.

Ook referendum Eindhoven mislukt

Icoon BinnenlandsNa Utrecht is het ook in Eindhoven niet gelukt een opkomst van 30 procent te halen bij het burgemeestersreferendum. De opkomst blijven steken op 24,6 procent. Dat betekent dat het referendum niet rechtsgeldig is en dat de gemeenteraad een kandidaat moet voordragen.

De Eindhovenaren konden net als in Utrecht kiezen uit twee kandidaten van de PvdA: het oud-Tweede Kamerlid Rob van Gijzel en de huidige burgemeester van Purmerend, Leen Verbeek.

Volgens de voorlopige einduitslag kreeg Van Gijzel 68,5 procent van de stemmen. Verbeek kreeg 31,5 procent van de uitgebrachte stemmen.

Het is uiteindelijk de gemeenteraad die beslist welke PvdA'er de nieuwe burgemeester zal worden. De PvdA, met veertien zetels de grootste fractie, heeft al aangekondigd de uitkomst ook over te nemen.

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft al gezegd dat ze wil stoppen met het burgemeestersreferendum.


Rob van Gijzel haalde de meeste stemmen

Met dank aan mangaan voor de submit.

World of Warcraft breekt grens van tien miljoen gebruikers

Ondanks dat World of Warcraft al vele jaartjes op de markt ligt, is het succes er niet minder om geworden. Nog steeds komen er dagelijks vele nieuwe spelers bij en inmiddels kan Blizzard dan ook vol trots melden dat de game meer dan tien miljoen actieve gebruikers heeft. Dit is dus exclusief mensen die op dit moment niet betalen om te spelen. Het merendeel van deze spelers, ruim 5 miljoen, komt uit Azië, nog eens 2,5 miljoen komen uit Amerika en de resterende 2 miljoen uit Europa. De telling is niet helemaal exact, de reden is dat in Azië er veel in internet cafés gespeeld wordt en het hierdoor lastig controleren is hoe actief een speler is. Blizzard heeft dan ook simpelweg gekeken welke speler in de laatste dertig dagen actief was.

Voorlopig lijkt het er niet op dat het succes minder zal gaan worden. De game krijgt er jaarlijks nog ruim een miljoen nieuwe actieve spelers bij en met de uitbreiding Wrath of the Lich King in opkomst, kan Blizzard erg tevreden zijn.


Sfeerbeelden van Wrath of the Lich King

Leven op Mars ?

De bron van dit FOK!forum topic ligt bij GS maar de uitwerking is natuurlijk typisch TRU van FOK!. Terwijl we met zijn allen naar de sterren kijken en hopen dat de marsmannetjes niet maar 10 centimeter groot zijn wachten we rustig op de begintune van starwars en startrek tijdens een toespraak van ons allen Balkenende. Of zou het een list zijn van de scientology kerk ? Wie zal het weten, maar praat erover in TRU.

Film: Lust, Caution

Na het overweldigende succes van het Oscarwinnende Brokeback Mountain draait nu de nieuwste film van de Chinese regisseur Ang Lee in de bioscopen. Se Jie, oftewel Lust, Caution, is zijn eerste Chinese film sinds Crouching Tiger, Hidden Dragon. Lee heeft met ruim twee-en-een half uur de tijd genomen om het verhaal te vertellen over de studente Wang, gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Eileen Chang.

De avonturen van Freek Torso 2

Freek Torso zette zijn tanden in een groot stuk kippenbout. "Daar ben je toch mooi onderuit gekomen, Freek," zei zijn vrouw Trees. "Het was maar goed dat er geen getuigen waren vanmorgen, toen je dat mes in de hals van die agent stak."
"Ach wat," wuifde Freek Torso de opmerking van zijn vrouw weg. "Een Torso laat zich niet zomaar pakken. Zeker niet door die slapjanussen van de politie. Die idioten komen van verre met luide sirenes aanzetten. Dan weet je dat je weg moet wezen. En een Audi kan snel zijn."

PvdA wil dat 'dubbel fout' raadslid opstapt

Icoon PolitiekDe Rotterdamse afdeling van de PvdA neemt toch geen genoegen met de excuses die het Charloise deelraadslid Bouchra Ismaili heeft gemaakt tijdens een spoeddebat over de haatmail die ze naar een kritikaster stuurde. Dat komt omdat tijdens het debat bleek dat Ismaili een petitie heeft ondertekend van de radicale moslimbeweging Hizb ut-Tahrir.

De mail waarop ze reageerde, bevatte juist een bezorgde toon over Hizb ut-Tahrir waarvan bekend is dat het de democratie afwijst. Op de avond dat ze de mail beantwoordde, zette ze ook haar naam onder een petitie tegen het lasteren van de islam. Dat deed ze met de woorden: ''Het word tijd ons te ontdoen van een cultuur die onze islam beschadigt en de ware schoonheid van de islam uitdragen. Alleen zo zullen wij groeien in onze islam.''

Voor het spoeddebat was de ondertekening van de petitie niet bekend bij de PvdA. Leefbaar Rotterdam kwam ineens tijdens het debat met bewijs op de proppen.

De PvdA is van mening dat de uiterst onfatsoenlijk email die ze naar de kritikaster stuurde, nog wel kan worden vergeven. Dat 'oliedomme gedrag' zou zijn gekomen door de vele provocaties die ze via email had ontvangen. Maar het ondertekenen van de petitie van Hizb ut-Tahrir én het in eerste instantie niet toegeven daarvan, is achteraf voor de PvdA de druppel.

De deelraadsfractie in Charlois wil dat het van oorsprong Marokkaanse raadslid haar zetel nu opgeeft omdat de situatie onwerkbaar is geworden. Fractielid Ursul Schaap: ''We vroegen nog of er echt niets anders was. Zij zei van niet, totdat we tijdens het debat werden geconfronteerd met schriftelijk bewijs. Het is nu echt foute boel. Dit is over en sluiten.'' Peter van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA in de Rotterdamse raad, staat achter het verzoek van de deelraadfractie.

Het is nog niet bekend of Ismaili haar deelraadzetel zal opgeven.



Link: videoverslag van het spoeddebat

Met dank aan ArchEnemy voor de submit.

Ter Horst: stop met burgemeestersreferendum

Icoon VerkiezingenMinister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) wil stoppen met het burgemeestersreferendum. Ze zei dat vanavond bij het televisieprogramma Pauw & Witteman, in reactie op de voorlopige resultaten van de volksraadpleging in Eindhoven. "De opkomst bij het referendum is te weinig'', meent de bewindsvrouw. "Ik denk dat dit tot de conclusie moet leiden dat we er maar mee moeten ophouden.''

Volgens haar kunnen de kandidaten niet goed campagne voeren, omdat een potentiële burgemeester geen programma heeft. Zij kunnen de inwoners geen beleid beloven, zoals politieke partijen mogen. Het wordt nu een schoonheidswedstrijd, concludeert Ter Horst. "Daar loopt de maatschappij niet warm voor.'' Ook de Tweede Kamer is momenteel geen voorstander van het burgemeestersreferendum.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.