Uitslagen Afrika Cup 22/01/2008

DJeNZe123
De wedstrijden in Groep C van de Afrika Cup of Nations zijn gespeeld. Titelverdediger Egypte won overtuigend met 4-2 van Kameroen, terwijl Zambia Soedan versloeg met 3-0.

De wedstrijd tussen Kameroen en Egypte was vooraf een leuk affiche. Egypte begon sterk en stond al binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt werd gemaakt vanaf elf meter. Hosni Al Rabou schoot na veertien minuten binnen na hands van André Bikey. Amper drie minuten later was het HSV-speler Zidan die een goede counter van de Egyptenaren afmaakte: 2-0. Het derde doelpunt was de mooiste van de avond. Zidan schoot in de extra tijd van de eerste helft vanaf twintig meter schitterend raak. In de tweede helft probeerde Kameroen het wel, dat resulteerde in een doelpunt van sterspeler Samuel Eto’o in de 51e minuut: 3-1. Hierna werden de Kameroenezen wel iets gevaarlijker, maar het was Hosni Al Rabou die tien minuten voor tijd 4-1 scoorde en daarmee de wedstrijd besliste. In blessuretijd mocht Samuel Eto’o vanaf de strafschopstip voor het slotakkoord zorgen: 4-2.

Zambia kwam al na twee minuten op voorsprong tegen Soedan. Het was James Chamanga die de 1-0 liet aantekenen. In het verdere verloop van de eerste helft was Soedan de betere ploeg, maar het kwam niet tot scoren. Na rust had Zambia een kwartier nodig om Soedan definitief op de knieën te krijgen. Na 51 minuten liet Jacob Mulenga door een kopbal de 2-0 aantekenen. Acht minuten na de 2-0 was het Christopher Katonga die de 3-0 op het scorebord zette. Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag neemt Kameroen het op tegen Zambia en speelt Egypte tegen Soedan.

Stand Groep C

LandWedstrijdenPuntenDoelsaldo
Zambia13+3
Egypte13+2
Kameroen10-2
Soedan10-3