Van Dam naar Japans F3 kampioenschap

Jan Willem (WEST)
Carlo van Dam rijdt dit seizoen voor Toyota Team TOM's in het Japans Formule 3-kampioenschap. Van Dam won in 2007 het Duits Formule 3 kampioenschap. De 21-jarige coureur gaat begin februari op het circuit van Fuiji testen.

Van Dam:"Na het winnen van het Duitse kampioenschap werd ik uitgenodigd door een Oostenrijks team om in Macau te rijden", licht Van Dam toe. "Als gevolg van mijn prestaties daar werd ik benaderd door Susumu Koumi van TOM’s. Vorige week ben ik in Japan aangekomen en hebben we de deal rond gemaakt. TOM’s en Toyota zijn twee grote en gerespecteerde namen in de internationale autosport en hun aanbod zie ik dan ook als een mooie beloning voor mijn prestaties tot dusver. Ik ben optimaal gemotiveerd om deze kans maximaal te benutten."

Het Japanse team, dat vorig jaar de Grand Prix van Macau won en al drie jaar succesvol is in het Japans kampioenschap, is erg blij met de komst van de Nederlander. "Wij zijn als TOM’s erg blij dat we Carlo van Dam als coureur in huis hebben weten te halen om onze Japanse F3-titel en de zege op Macau te verdedigen. Het zal wellicht een uitdaging voor hem zijn om hier in Japan te rijden, maar we zijn er van overtuigd dat Carlo een uitstekende job voor ons zal doen", aldus Susumu Koumi.