Verheijen naar WK allround

Carl Verheijen heeft zich via een skate-off in Heerenveen geplaatst voor het WK allround in Berlijn. Hij liet Erben Wennemars en Tom Prinsen achter zich.

Na de 1500 meter van gisteren moest Verheijen ruim acht seconden goedmaken op Wennemars. Verheijen kwam tot een tijd van 6.26,57, waar Wennemars een tijd noteerde van 6,37,41. Wennemars eindigde over twee afstanden nog wel voor Tom Prinsen en is bij het WK eerste reserve.

Door een blessure, opgelopen bij de wereldbekerwedstrijd afgelopen december in Kolomna, slaagde hij er tijdens het NK allround niet in zich te plaatsen voor het EK. Verheijen is opgelucht dat hij zich geplaatst heeft: "Vooral omdat ik nu eindelijk een klein beetje resultaat zie van al het werk in de afgelopen zomer. Op een gegeven moment word je mentaal moe van al die pech. Natuurlijk ben ik niet ver genoeg om straks in Berlijn de strijd met Sven aan te gaan. Maar ik wil gewoon vier goede afstanden rijden, verder zie ik wel."

Ook Wennemars was, ondanks dat hij zich niet wist te plaatsen, niet ontevreden: "Het ging goed, alleen de laatste twee rondjes had ik niet meer de kracht goed door te gaan. Dat is me opgebroken. Het was een groot nadeel dat ik alleen moest rijden. Achteraf gezien heb ik waarschijnlijk een dag eerder op de 1500 meter nu net iets te veel laten liggen."