Milieudefensie: Spijt van kreet 'Fout vlees'

Icoon BinnenlandsMilieudefensie heeft spijt van de kreet 'Stop fout vlees'. Dat zegt Wouter van Eck, bedenker van de actie in het vakblad Boerderij. Hij vertelde aan een zaal vol Limburgse varkenshouders: "Ik wil niet meer anti-boer zijn. Er zijn veel lelijke dingen gezegd in onze hoek. Sorry daarvoor."

De bijeenkomst was voor varkenshouders en Milieudefensie in Sevenum en georganiseerd door Abab Accountants. Milieudefensie wil dat de veestapel halveert en kwam daarom met de actie. Hij kreeg 107.000 Nederlanders zover dat ze zich uitspraken tegen 'fout vlees'.

Van Eck: "Ik heb echt spijt van die naam Stop Fout Vlees. Het was eigenlijk niet fair. Daar hebben we verkeerd aangedaan." Ook liet hij weten langs te zijn geweest bij boeren, zich te hebben gedoucht en gemerkt heeft dat boeren zich inzetten. Hij maakte die avond meerdere keren zijn excuses aan varkenshouders en de hele sector. Niettemin blijft Van Eck tegen megabedrijven, maar nu wil hij samenwerking tussen milieubeweging en boeren.
Submitter:  Bron: Boerderij (papieren editie)