FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 31 augustus 2007

Melding vermissing kind mogelijk op borden snelweg

Icoon FileJustitie onderzoekt de mogelijkheid om via waarschuwingsborden boven snelwegen te gebruiken bij vermoedelijke ontvoering van een kind. Vandaag kondigde Ernst Hirsch Ballin van Justitie en zijn collega Camiel Eurlings van Verkeer dit aan. Als er een kind wordt ontvoerd is het belangrijk dat er zo snel mogelijk gehandeld wordt, om zo de kans te verkleinen dat een kind wordt meegenomen naar het buitenland.

Als er nu een kind wordt vermist kan dat via de media gemeld worden en via sms. Hirsch Ballin had vandaag een ontmoeting met Franse minister van Justitie Rachida Dati, die er voor pleit om dat de Europese Unie één alarmsysteem bij ontvoeringen moet krijgen.

Uitslagen nationale finales World Cyber Games

Gisteren was het dan zover, de nationale kwalificatiefinales voor de World Cyber Games. Eindelijk kregen we antwoord op de vraag: Wie winnen de tickets naar Seattle? Zullen favorieten Grubby en Handewasser hun concurrenten van de baan vegen of zullen underdogs als Master Tom en Glyx er vandoor gaan met de eeuwige glorie?

De uitslagen:

Dead or Alive 4 (Xbox360)
Krye (3-0) Glyx

Need for Speed: Carbon (PC)
Steffan (3-0) Master T0m

Command & Conquer 3: Tiberium Wars (PC)
)ToT(aRRR (2-1) Arecal

Project Gotham Racing 3 (Xbox360)
Handewasser (2-1) VVV Agoris

Warcraft III: The Frozen Throne (PC)
Grubby (2-0) DeSnodeSnodaard

FIFA 07 (PC)
vnX (2-0) Flopzie

Gears of War (Xbox 360)
Quality Gaming wint van Supreme Gaming

AC Milan wint Europese Super Cup

Icoon VoetbalAC Milan heeft de Europese Super Cup gewonnen. In Monaco was de winnaar van de Champions League met 3-1 te sterk voor Sevilla dat vorig jaar de UEFA Cup won. De wedstrijd stond in het teken van de onlangs op 22-jarige leeftijd overleden Antonio Puerta.

AC Milan was in de beginfase het gevaarlijkst via Káká die via Alves de paal raakte. Sevilla kwam evenwel via Renato op voorsprong. De spelers vierden het doelpunt op ingetogen wijze en waren in hun gedachten bij Puerta. Daarna had Sevilla het beste van het spel. Renato kreeg in de eerste helft nog een grote kans om de score te verdubbelen maar verzuimde te scoren. Nesta wist de bal nog van de doellijn te halen en zodoende een grotere achterstand te voorkomen.

AC Milan was via Seedorf en Inzaghi dichtbij een doelpunt maar pas na rust zou het op gelijke hoogte komen. Eerst was het Inzaghi die de 1-1 binnen kopte. Jankulovski zorgde uit een voorzet van Pirlo voor de tweede van AC Milan. Káká zorgde in blessuretijd voor de definitieve eindstand door de 3-1 op het scorebord te zetten.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

AC Milan wint Europese Super Cup

AC Milan heeft de Europese Super Cup gewonnen. In Monaco was de winnaar van de Champions League met 3-1 te sterk voor Sevilla, dat vorig jaar de UEFA Cup won. De wedstrijd stond in het teken van de onlangs op 22-jarige leeftijd overleden Antonio Puerta.

AC Milan was in de beginfase het gevaarlijkst via Káká die via Alves de paal raakte. Sevilla kwam evenwel via Renato op voorsprong. De spelers vierden het doelpunt op ingetogen wijze en waren in hun gedachten bij Puerta. Daarna had Sevilla het beste van het spel. Renato kreeg in de eerste helft nog een grote kans om de score te verdubbelen maar verzuimde te scoren. Nesta wist de bal nog van de doellijn te halen en zodoende een grotere achterstand te voorkomen.

AC Milan was via Seedorf en Inzaghi dicht bij een doelpunt maar pas na rust zou het op gelijke hoogte komen. Eerst was het Inzaghi die de 1-1 binnen kopte. Jankulovski zorgde uit een voorzet van Pirlo voor de tweede van AC Milan. Kaká zorgde in blessuretijd voor de definitieve eindstand door de 3-1 op het scorebord te zetten.


Karakteristieken:

AC Milan – Sevilla 3-1
14’ Renato 0-1
55’ Inzaghi 1-1
62' Jankulovski 2-1
87’ Kaká 3-1

Toeschouwers:
Arbiter: Plautz (Oos)
Gele kaart: Duda, C. Poulsen (Sevilla), Gattuso (AC Milan)

AC Milan: Dida, Nesta, Oddo, Kaladze, Jankulovski, Seedorf (Brocchi/89), Pirlo, Gattuso Émerson/73), Ambrosini, Kaká, Inzaghi (Gilardino/89)

Sevilla: Palop, Daniel Alves, Escudé (Fabiano/83), Martí (Kerzjakov/65), Dragutinovic, Renato, C.Poulsen, Navas, Duda (Maresca/74), Keita, Kanouté

FIFA 08 demo beschikbaar

Na een vol jaar wachten kunnen PC gamers nu voor het eerst genieten van het volgende deel in FIFA serie: de demo van FIFA 08 is namelijk online te vinden.

De demo is 467,8 MB groot en speelt zich af in de Allianz Arena in München, waar te spelen valt met de volgende teams: FC. Barcelona, Manchester United, Bayern Munchen, Inter. Milan en Olympique de Marseille.

De demo valt op de volgende plekken te downloaden:

Electronic Arts
Gamer's Hell
Worth Downloading

Het complete spel wordt 28 september in de winkels verwacht voor de PC, PSP, PS2, PS3, Xbox 360 en Wii.

[WDT] Overzicht Nederlanders 2e voorronde

Om 21:00 begonnen de wedstrijden in de tweede voorronde van de World Darts Trophy. Hierin deden ook vier Nederlanders mee, namelijk Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Mario Robbe en Michael van Gerwen. Hieronder een overzicht van deze wedstrijden.

Van Gerwen is er in geslaagd om zich voor het hoofdtoernooi van de World Darts Trophy te plaatsen. De darter uit Boxtel kwam tegen Robert Grant Langzaam op gang, maar rondde de partij op magistrale wijze af. Mighty Mike had namelijk al twee mogelijkheden op een 170-finish gehad. Hij wist deze echter niet uit te gooien. Uiteindelijk lukte het de Brabander in de winnende leg van de wedstrijd. De jonge darter moet het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi opnemen tegen Peter Manley, waarvan hij eerder dit jaar al een aantal keer verloor.

De World Darts Trophy is afgelopen voor Robbe. De Tilburgse darter was in de tweede voorronde van het toernooi namelijk kansloos tegen Kevin Painter. The Artist verloor slechts twee legs, maar stond er verder geen af. De laatstgenoemde moet het in de eerste ronde van de knockout-fase opnemen tegenover Mark Webster.

Vincent van der Voort presteerde het wel om zich voor het hoofdtoernooi te kwalificeren. De Nederlander was in de tweede voorronde te sterk voor Gary Robson. De Engelsman wist het toernooi in 2005 op zijn naam te schrijven. In de eerste ronde moet de darter het opnemen tegen titelverdediger Phil Taylor.

Ook Jelle Klaasen wist zijn wedstrijd in de tweede voorronde te winnen. The Young Matador nam het op tegen Michael Rosenauer en zegevierde uiteindelijk 3-0. Ook hij zal het in de eerste ronde van de World Darts Trophy zwaar krijgen. De jonge darter speelt namelijk tegen meervoudig Embassy-winnaar Raymond van Barneveld.


De uitslagen van de tweede voorronde:

Darter 1Darter 2Uitslag
Andy Jenkins Wayne Atwood2-3
Andy SmithMichael van Gerwen1-3
Ronnie BaxterDenis Ovens2-3
Michael RosenauerJelle Klaasen0-3
Kevin Painter Mario Robbe 3-0
Steve West Mervyn King 1-3
Shaun Greatbatch Martin Atkins 3-2
Gary Robson Vincent van der Voort 0-3

Uitslagen Jupiler League speelronde 5

Vanavond werd er een negental wedstrijden afgewerkt in de Jupiler Leauge. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslag

ThuisUitUitslag
FC DordrechtRBC Roosendaal1-0
Go Ahead EaglesAGOVV Apeldoorn4-0
RKC WaalwijkHelmond Sport2-1
FC EmmenMVV 1-1
Fortuna SittardBV Veendam2-0
FC Den Boschsc Cambuur4-2
FC EindhovenFC Omniworld2-2
Stormvogels TelstarFC Zwolle0-1
TOP OssFC Volendam0-2


Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1FC Den Bosch550013-415
2Helmond Sport53118-410
3Stormvogels Telstar53115-310
4RKC Waalwijk523012-89
5FC Volendam52218-68
6BV Veendam52218-78
7FC Zwolle51407-67
8FC Dordrecht52126-67
9AGOVV Apeldoorn52127-107
10Go Ahead Eagles520313-96
11FC Eindhoven51319-86
12MVV51314-56
13ADO Den Haag41214-45
14FC Emmen51227-135
15Fortuna Sittard51134-54
16RBC Roosendaal51132-44
17sc Cambur51139-144
18TOP Oss50323-63
19FC Omniworld50326-103
20HFC Haarlem40222-52

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1Van der BiezenFC Den Bosch4
1CaraccioloFC Eindhoven4
1GarciaRKC Waalwijk4
49spelers met3

Programma

DatumThuisUit
2-9 HaarlemADO Den Haag

Vers geplukte trailer van Tingle game

Tingle mag dan wel het onderspit hebben gedolven in het Tofste Sidekick Toernooi, in de harten van in ieder geval 47 gamers is deze blije kabouter nog zeker niet afgeschreven. Gelukkig voor de Tingle liefhebbers krijgt deze voormalige sidekick nu zijn eigen game, waarvan nu meer beeldmateriaal is vrijgegeven. Let vooral ook op de muziek.

De game wordt 19 september verwacht voor de Nintendo DS.

Medewerker Filmhuis Helmond verduisterde 30.000 euro

Icoon BinnenlandsEen medewerker van het Filmhuis in Helmond heeft meer dan dertigduizend euro verduisterd. Dit zou vorig jaar gebeurd zijn. Het bestuur heeft aangifte gedaan bij de politie en naar aanleiding daarvan is de man verhoord en aangehouden. Men kwam erachter toen een accountant een controle uitvoerde. Nadat de onderzoeken van politie afgerond zijn, komt de zaak wellicht voor de rechter, dat moet de officier van justitie beslissen. Nadere details zijn er nog niet gegeven.

“Het is een extra grote financiële strop voor het Filmhuis omdat die voor een groot deel op vrijwilligers draait en weinig subsidie krijgt. Maar duidelijk is dat de het interne financiële toezicht ernstig tekort schoot,” zegt Wethouder van Cultuur Kees Bethlehem. Het Filmhuis had al financiële problemen door het wegvallen van gesubsidieerde banen en met vrij hoge huisvestingskosten.

Uitslag AZ - Excelsior

Om half negen vanavond begon de competitiewedstrijd tussen AZ en Excelsior. Hieronder vind je de uitslag.

AZ - Excelsior 3-0
24’ Agustien 1-0
45' Steinsson 2-0
62' De Zeeuw (assist Martens) 3-0

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 16.000.
Geel: Van Guldener, Braber (Excelsior)

Opstellingen:

AZ: Waterman, Donk, Steinsson, Jaliens, Opdam, Agustien, Cziommer/ (68’- Medunjanin), De Zeeuw, Martens, Ari/ (46’- Jenner), Dembélé/ (74’- Pelle)

Excelsior: Graafland, Bandjar, Stam/ (78’ - Van Steensel), Van Nieuwstadt, Van Guldener, Luijckx/ (72’- Simr), Van Dieren, Altheer, Rojer, Den Ouden/ (73’- Korf), Braber

Amerikaans echtpaar wint opnieuw lotto

Icoon OpmerkelijkAdeline en Eugene Angelo moeten flink wat engeltjes aan hun zijde hebben. Het gepensioneerde echtpaar uit New York heeft vandaag voor de tweede keer de lotto gewonnen. In het jaar 1996 kregen zij 2,5 miljoen dollar. Vandaag werd de bankrekening van de familie Angelo met nog eens 5 miljoen dollar gespekt.

De 81-jarige Eugene Angelo beschrijft het opnieuw winnen van de lotto als een "fantastisch gevoel". Zijn vrouw Adeline hoopt dat het nieuwe geld een lang en gezond leven zal brengen. Zij zullen ook in het vervolg loten blijven kopen, "gewoon omdat het zo leuk is".

De kans om de lotto één keer te winnen is één op 22,5 miljoen, stelt waarnemend lotto-directeur Gardner Gurney. De lotto werd twee keer eerder gewonnen door een speler, die hem eerder ook al won.

Gears of War Hidden Fronts map pack wordt gratis

Met meer dan 4 miljoen verkochte exemplaren is Gears of War het paradepaardje van de Xbox 360, net als de Hidden Fronts map pack dat is voor Xbox Live premium content. Met meer dan 500.000 gekochte exemplaren is de map pack de onbetwiste nummer 1 qua verkopen, en om dat te vieren zal de map pack binnenkort gratis worden.

Vanaf komende maandag 3 september, 11 uur Nederlandse tijd zal de Hidden Fronts map pack gratis beschikbaar zijn, in plaats van de 800 Microsoft punten die de pack nu nog op moet brengen. De pack bevat vier multiplayer maps, te weten Bullet Marsh, Garden, Process en Subway.

Epic Games houdt zich hiermee aan hun belofte dat nieuwe content eerst betaald zal zijn om na enkele maanden gratis te worden.



Van linksboven met de klok mee: Bullet Marsh, Garden, Subway en Process

Bejaarde Tukker start moslimpartij

Icoon Politiek"Het is de hoogste tijd dat ook het geluid van de moslim doorklinkt in de politiek." Dat is de mening van de 79-jarige Enschedeër Jan Vink. De ex-beroepsmilitair, ex-kolensjouwer, ex-chauffeur en ex-papierfabriekdirecteur heeft officieel de Nederlandse Moslim Partij opgericht. "We willen aan alle verkiezingen gaan meedoen", zo stelt de tot de islam bekeerde Tukker strijdbaar.

Vink, van huis uit gereformeerd, trad twee jaar geleden voor het oog van de camera van de Nederlandse Moslim Omroep in een Hengelose moskee toe tot het moslimgeloof. Hij kondigde de nieuwe partij al eerder aan, maar door gezondheidsproblemen heeft de formele oprichting pas onlangs plaatsgevonden. De Enschedeër betaalt vooralsnog alle kosten uit zijn eigen kapitaal. Voor meer financiële steun wil hij aankloppen bij 'alle moslimstaten'. Volgens Vink is de Nederlandse Moslim Partij meer dan ooit nodig. "Neem Wilders, die kan onder het mom van vrijheid van meningsuiting van alles en nog wat roepen. Hij wil zelfs de koran verbieden."

Eerdere pogingen om in Nederland een politieke partij met een islamitische of Arabische grondslag op te richten liepen overigens op niets uit, of haalden bij verkiezingen nauwelijks stemmen.

Met dank aan Kozzmic voor de herschreven submit.

Henk Westbroek geen burgemeester

Henk WestbroekHenk Westbroek kan fluiten naar het burgemeesterschap van de gemeente Utrecht. De zanger en presentator heeft dat te horen gekregen van Commissaris van de Koningin Robbertsen. Waarschijnlijk heeft Robbertsen dat gedaan onder druk van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad.

Er zijn nog 21 andere kandidaten die voor het ambt van Burgemeester in de running zijn. Ook Broos Schnetz zit daarmee. Hij stond samen met Westbroek aan de wieg van de partij Leefbaar Utrecht.

De vertrouwenscommisie selecteert uiteindelijk twee kandidaten, waartussen Utrechters op 10 oktober in een referendum kunnen kiezen.

[WDT] Overzicht Nederlanders 1e voorronde

Vanaf vrijdagavond zijn 25 darters op jacht gegaan naar de troon van Phil Taylor. Vorig jaar won de Engelse darter de World Darts Trophy. Of het hem dit jaar weer lukt, wordt de komende week duidelijk. Hieronder volgt een overzicht van de Nederlandse inbreng in de eerste voorronde.

Jelle Klaasen slaagde er in om te winnen van Edwin Max. The Young Matador had hier wel vier sets voor nodig. De Brabander verloor de derde set, maar stelde in de daaropvolgende orde op zaken. In de tweede voorronde moet de darter het opnemen tegen de Michael Rosenauer. De Duitsers wist zich in vier lange sets langs Bob Anders te boksen.

Ook Vincent van der Voort zien we terug in de tweede voorronde van de World Darts Trophy. Onze landgenoot kende weinig tegenstand in zijn partij tegen Mark Barilli. De Schot wist slechts een leg binnen te halen. De darter moet het in de tweede ronde opnemen tegen oud-gediende Gary Robson. Moch hij in deze partij zegevieren, dan is Phil Taylor de volgende opponent.

De derde Nederlander, die we terug gaan zien in de tweede voorronde, is Mario Robbe. De Tilburger had een uur nodig om Gary Spedding te verslaan. Uiteindelijk wist de darter met 3-1 te winnen. In de volgende ronde moet hij de degens kruisen met Kevin Painter. The Artist had eveneens vier sets nodig om zich te ontdoen van Shane Tichowitsch.

Michael van Gerwen heeft zich ook geplaatst voor de tweede voorronde van de World Darts Trophy. De Nederlander maakte een zenuwachtige indruk en irriteerde zichzelf vanaf de eerste leg. Hij mocht dan ook van geluk spreken dat Robert Grant, zijn tegenstander, nog slechter speelde. Anders was deze wedstrijd wellicht anders afgelopen. In de eerste twee sets ontsnapte de 18-jarige darter met 3-2, maar de derde set wist hij met 3-0 te winnen. In de volgende ronde kruist Andy Smith zijn pad. The Pieman rekende in de eerste voorronde af met Dietmar Burger.


Alle uitslagen van de eerste voorronde:

Darter 1Darter 2Uitslag
Andy Jenkins Phil Nixon 3-0
Paul Hanvidge Wayne Atwood 0-3
Dietmar Burger Andy Smith 0-3
Michael van Gerwen Robert Grant 3-0
Ronnie Baxter Steve Duke sr. 3-0
Jarkko Komula Denis Ovens 0-3
Michael Rosenauer Bob Anderson 3-1
Jelle Klaasen Edwin Max 3-1
Kevin Painter Shane Tichowitsch 3-1
Mario Robbe Gary Spedding 3-1
Steve West Peter Allen 3-0
Mervyn King Craig Pullen 3-1
Barrie Bates * Shaun Greatbatch walk over
Martin Atkins Alan Caves 3-1
Gary Robson Mark Walsh 3-0
Vincent van der Voort Mark Barilli 3-0

* = Bates is herstellende van een beenbreuk en kwam daarom niet in actie

Gerard Joling voor de vierde keer op één

Gerard Jolings hit 'Blijf bij mij', die hij samen opnam met de veel te vroeg overleden André Hazes, blijkt een echte jojo-hit. Het duet heeft deze week alweer voor de vierde keer de hoogste positie bereikt in de hitlijsten.

De Schager zanger is er helemaal onderste boven van. "Het is toch niet te geloven? Eerder werd ik onder anderen door Jeroen van der Boom en Mika van de eerste plaats gestoten", zegt Geer. "Ik dacht nu echt dat mijn plaat zou gaan zakken in de hitlijst, maar vanmiddag werd ik gebeld dat ik voor de vierde keer op één sta."

De zanger geeft volgende week een bescheiden feestje om het heuglijke feit te vieren. "Volgens mij is dit nog nooit eerder vertoond. Dus daar moet op gedronken worden!"

AZ verhuurt Molhoek aan NAC Breda

Rogier Molhoek speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor NAC Breda. De Brabantse club bereikte een akkoord met AZ, de huidige werkgever van de middenvelder. De speler moet in Breda Mike Zonneveld doen vergeten. Deze laatste vertrok namelijk naar PSV.

In 1999 debuteerde Molhoek bij FC Dordrecht. Twee jaar later vertrok de 26-jarige voetballer naar RKC Waalwijk en slaagde er in om een vaste kracht bij de Waalwijkers te worden. In de winterstop van het seizoen 2005/2006 verhuisde de middenvelder naar AZ. Bij de Alkmaarse club kreeg hij het echter niet voor elkaar om zich in de basis te spelen.

Ook NEC hengelde naar de diensten van Molhoek, maar deze tranfser ging uiteindelijk niet door. De Nijmeegse club slaagde er namelijk niet in om een akkoord met AZ te bereiken.

Europese titel voor dressuurploeg

De Nederlandse dressuurruiters zijn erin geslaagd de Europese titel in de landenwedstrijd te veroveren. Nederland doorbreekt hiermee eindelijk de hegemonie van Duitsland, dat vanaf 1965 alle Europese titels won.

Voor Nederland kwamen vandaag Anky van Grunsven (Keltec Salinero) en Imke Schellekens (Sunrise) in actie. Na de eerste dag ging Duitsland nog aan de leiding, maar nadat Van Grunsven vandaag met 77,458% de beste score van de dag neerzette nam Nederland de leiding. Nadat Schellekens ook een uitstekende proef reed was het aan de Duitse Isabella Werth om de de titel voor Duitsland te pakken. Ze kwam echter net tekort, met een historische overwinning voor Nederland als gevolg.

"We hebben hier nagenoeg optimaal gereden, zonder fouten", aldus bondscoach Sjef Janssen. "Dat was de basis.” Anky van Grunsven was het eens met haar coach en echtgenoot: "Voor de eerste keer sinds mijn rentree eerder dit jaar liep alles zoals ik dat wilde. De vorm was er op het juiste moment". Eindelijk heeft de jury geaccepteerd dat ook een ander land dan Duitsland kan winnen. Dit is grensverleggend".

In het individuele klassement gaat Van Grunsven aan de leiding, voor de Duitse Werth. Ook Imke Schellekens heeft met een vierde plek nog kansen op een medaille.

Alves blijft in Heerenveen

Afonso Alves blijft bij SC Heerenveen. Ook op de laatste transferdag liet Heerenveen zich niet verleiden om de Braziliaan weg te doen. AZ was de laatste club die een poging deed.

Alves was al persoonlijk akkoord met de Alkmaarders, maar een bod op de laatste transferdag had geen succes. Heerenveen wil de speler niet kwijt en meldt op haar website dat zij Alves aan zijn contract zullen houden. Heerenveen zou naar verluidt 20 miljoen euro willen ontvangen voor de aanvaller die tot 2011 bij de Friezen had getekend.

Wie is Dit: Opgave 34 - Uitslag

Goed, en ik nog denken dat de rook als camouflage zou werken. Niets bleek minder waar. Nog binnen de tien minuten werd het geraden door Rossdale. Het was Henk ten Cate. Eerste rond dus de volle 6 punten. De lift zit helemaal vol met: Bupatih, Grimm, paultjuhhh, blup, JtS, Timti, TheYoung1, Champloo, bees, luciferhout, Viper2k1, Daywalk3r, G-lock, Sc0rPi0n, Klompje, KlownJB en Rumille.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Henk ten Cate

Dit was de laatste opgave van dit kwartaal, de uitslag volgt binnenkort.

Wildpoeper besmeurt bankje

Icoon OpmerkelijkEen wildpoeper heeft het al een tijd voorzien op een houten bankje in het Stuttebos in het Friese Nijeberkoop. Francine van Wissen uit Makkinga heeft er onderhand schoon genoeg van.

"Langs de leuning en op de zitting ligt een bak stront", aldus Van Wissen. "Hij gaat met zijn billen op de rand zitten en laat het zo op de zitting van de bank vallen." Gelukkig heeft de wildpoeper verder wel keurige manieren, want hij veegt zijn billen iedere keer netjes af. Rond het bankje laat hij resten achter van wc-papier met afbeeldingen van zeesterren en schelpjes.

"Het is te onsmakelijk voor woorden. Als mijn hond een hoop achterlaat ruim ik die keurig op. Dit is walgelijk", vindt de Makkingaster. Staatsbosbeheer heeft beloofd het poepbankje schoon te maken. Vijf jaar geleden teisterde een wildpoeper Langezwaag, toen werd de dader nooit gepakt.

Amerikaanse school verbiedt tikkertje

Icoon OnderwijsEen basisschool in de Amerikaanse staat Colorado heeft het de kinderen verboden nog langer tikkertje te spelen. Dat verbod hebben ze ingesteld omdat sommige koters tegen hun wil achtervolgd werden.

Volgens de assistent-directrice zorgt het spel voor veel conflicten op de Discovery Canyon Campusschool. Twee ouders hebben geprotesteerd tegen het verbod, maar volgens de assistent-directrice maakt het de kinderen niet uit. Andere loopspelletjes mogen nog wel gespeeld worden, mits de kinderen elkaar niet achterna zitten.

Henin stoomt door op US Open

Justine Henin is door naar de vierde ronde op de US Open. Haar derde ronde partij tegen de Russin Jekterina Makarova won de Belgische gemakkelijk met 6-0 en 6-2.

Makarova staat 156ste op de wereldranglijst maar versloeg in de vorige ronde wel de als 26 geplaatste Ai Sugiyama. Tegen Henin bleek Makarova echter niet bestand. Na zes minuten stond het al 3-0 in de eerste set. Een kwartier later stond de setstand 6-0 al op het scorebord. Henin hield het spel kort waardoor de Russin moeilijk een rally kon opbouwen. In de tweede set was het zelfde beeld te zien. Op 5-1 wist Makarova opeens de service van Henin te breken, maar dat mocht geen baat hebben.

Britney bijna met billen bloot

Icoon ShowbizzBritney Spears is weer eens bijna met de billen bloot gegaan. De gevallen popprinses had haar wagen tot de laatste druppel leeggereden en kon dus niet meer vooruit. Behulpzame agenten kwamen haar te hulp. De vier politiemensen kregen echter rode koontjes toen ze het korte jurkje van de blondine zagen.

Dat liet niets aan de verbeelding over en de agenten duwden haar auto snel tot aan een pompstation. De politiemensen werden door het bijna blote achterwerk van Britney ernstig in verlegenheid gebracht. "De agenten zaten ermee verveeld. Niet zo zeer met het duwen maar wel met Britney en hoe ze erbij liep. Met hun hoofd haast in de grond duwden ze haar wagen voort", zegt een getuige in het tabloid The Sun.


Britney's bilpartij

Utrecht in ban van mysterieuze blauwe korrels

Icoon BizarDe Utrechtse wijk Noordwest is in de ban van een raadselachtige blauwe kleverige substantie die al een paar weken uit de lucht valt. In een aantal straten zijn de mysterieuze korreltjes al neergedaald.

De gemeente heeft geen idee waar de korreltjes vandaan komen, maar wel zijn ze er zeker van dat de kleverige substantie niet door insecten of bomen is geproduceerd. Niemand lijkt te waten wat het wel is, maar de GG&GD onderzoekt de stof momenteel. De korreltjes zijn lastig te verwijderen en blijven vastplakken aan auto's, tuinmeubelen en planten.

Met dank aan neegij voor de submit.

Zuipschuit geeft zoontje (11) rijles

Icoon WeirdDe politie heeft in Alaska een dronkenlap aangehouden die zijn 11-jarige zoontje rijles gaf in een grote pick-up truck. Agenten hadden de jongen dinsdagnacht gespot in Fairbanks toen een getuige had gezien hoe hij over de stoep reed en een eenrichtingsweg indraaide.

De vader heeft een celstraf van vijftien dagen gekregen en moet verplicht een cursus opvoeding volgen. De elfjarige knaap is niet aangeklaagd. Camera's van het politiebureau hebben vastgelegd dat het joch achter het stuur zat. Vaderlief verklaarde zijn zoontje al te leren autorijden vanaf zijn achtste jaar.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Man rijdt met afgehakte arm naar ziekenhuis

Icoon BizarEen Mexicaanse man heeft, nadat zijn arm was afgehakt, een autorit van meer dan een uur gemaakt naar het hospitaal. Artsen hebben geprobeerd de arm weer vast te hechten.

De vijftigjarige Reinaldo Morales, landarbeider van beroep, reed gisteren van zijn werk naar huis toen hij werd overvallen door acht mannen. Een van hen hakte met een kapmes de linkerarm van Morales af.

Het ledemaat viel op de grond waarop de rovers ervandoor gingen. De koelbloedige Morales griste zijn arm van de grond en koerste ondanks het grote bloedverlies naar het ziekenhuis. Het incident vond plaats in de Zuid-Mexicaanse stad Pijijiapan. Of de artsen erin geslaagd zijn de arm te redden is niet bekend.

Met dank aan UitDeZeeuwseKlei en MiesMouse voor de submit.

Testdag 31-08-2007

Vandaag werd er voor de laatste maal getest op het circuit van Monza. Pedro de la Rosa reed vandaag de snelste ronde met een tijd van 1:23.285.

Omdat zware regenval het ochtendprogramma van gisteren verstoorde, werd er besloten om de testsessies met één dag te verlengen. Vandaag reden alle teams op het Italiaanse circuit met uitzondering van Renault en Spyker. Die keerden vroegtijdig terug naar hun fabriek om daar verder te werken aan de instellingen van de auto voor de Grand Prix van Italië, die op 9 september gereden wordt.

McLaren Mercedes wist ook deze dag met een snelste tijd af te sluiten. De voorgaande drie testdagen was het Britse team ook al de snelste. Felipe Massa glipte vandaag echter net naast de snelste rondetijd. Vitantonio Liuzzi en Jenson Button wisten vandaag het meest te imponeren in de middenmoot.

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1Pedro de la RosaMcLaren Mercedes1:23.28555
2Felipe MassaScuderia Ferrari1:23.28967
3Robert KubicaBMW F11:23.57568
4Nico RosbergWilliams1:23.96294
5Jenson ButtonHonda Racing F11:24.53761
6Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso1:24.76079
7Ralf SchumacherToyota Racing1:24.83739
8David CoulthardRed Bull Racing1:25.18569
9Anthony DavidsonSuper Aguri F11:25.416104

Rus steelt brug

Icoon OpmerkelijkDe Russische politie heeft een man gearresteerd die een brug had gestolen. De 45-jarige boef vervoerde het stalen gevaarte van vijf meter met een vrachtwagen naar huis.

De brug lag over een riviertje ten oosten van Moskou. De man sneed in zijn tuin de brug aan stukken en verkocht het schroot aan een oudijzerhandelaar. Dat meldt de politie vandaag. De politiewoordvoerder spreekt van de grootste diefstal van het jaar.

Met dank aan MiesMouse en Funkamental voor de submit.

Flesje bier 2- en sigaretten 25 cent duurder

Icoon PolitiekEen flesje bier wordt volgend jaar 2 eurocent duurder, een pakje sigaretten gaat 25 tot 30 eurocent meer kosten. Dat blijkt volgens ingewijden uit de belastingplannen die het kabinet vandaag heeft vastgesteld.

Daarnaast heeft het kabinet de hogere btw op kermissen en andere attracties in de begroting voor volgend jaar geschrapt. Deze door oppositiepartij VVD betitelde 'lachbelasting' was wel opgenomen in het regeerakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie.

De totale accijns op een flesje bier bedraagt na de verhoging 11 cent.  Minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) liet eerder deze maand weten dat de accijns voor wijn met 5 cent per fles zou moeten stijgen (van 44 naar 49 cent). Nog onbekend is of hier vandaag ook mee is ingestemd. De Stichting Alcoholpreventie (Stap) noemde vorige week de voorgestelde verhoging van de alcoholaccijns teleurstellend laag.

Top of Flop Quannum's Choice: The Revelation

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

poehej's tip kreeg uitsluitend positieve reacties: MuteMath - Typical is een top,  dus.

De tip van vanavond is van Quannum:

"Tom Kestens, ex-Das Pop, is één van de weinige blanken met soul. Zijn liedjes staan bol van de positive vibes en het feelgoodgevoel overheerst altijd. The Revelation blijft ook heel makkelijk hangen en maakt die sombere dag nét wat aangenamer."

Spanjaard snijdt penis af en trekt hem door

OpmerkelijkEen inwoner van het Spaanse Salamanca heeft zijn penis er af gesneden en door het toilet weggespoeld. Hij wilde ''geen zonden meer begaan'' luidde zijn commentaar tegen familieleden, zo berichten vandaag de Spaanse media.

De 30-jarige penissnijder werd door zijn familie naar een ziekenhuis gebracht en zou niet in levensgevaar verkeren. Onbekend is of de man psychologische problemen heeft.

Zes PvdA'ers gaan strijd met Pronk aan

Zes leden van de PvdA gaan de strijd aan met partijcoryfee Jan Pronk (67) om het voorzitterschap van de partij. Dat blijkt uit de lijst met kandidaten die het bestuur vandaag bekend heeft gemaakt.

De meeste namen van PvdA'ers die naar de post dingen waren al bekend. De bekendste na Pronk is tevens de enige vrouwelijke kandidaat: directeur Lillianne Ploumen (45) van ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Zij maakte een week geleden bekend dat ze voorzitter wilde worden.

Twee mensen op de lijst voldoen volgens de adviescommissie van het bestuur niet aan de profielschets, maar handhaven desondanks hun kandidatuur. Het gaat om de Amsterdammer Eric de Baedts (39) en Solomon Tesfaye (53) uit Oldenzaal.

De andere kandidaten zijn de Friese afdelingsvoorzitter Bertus Mulder (58), afdelingsvoorzitter Ad Voerman (59) uit Flevoland en Tjeerd van Dekken (40) uit Groningen.

Volgende week dinsdag zullen zij zich in Meppel voor de eerste keer aan de PvdA-leden presenteren. Daarna trekken ze door het land om dat op diverse partijbijeenkomsten te doen.

De PvdA-leden kunnen tussen 16 en 23 september schriftelijk, telefonisch of via internet hun stem uitbrengen. Op 25 september maakt het partijbestuur bekend wie de winnaar is. Het volledige partijbestuur wordt op 6 oktober door het PvdA-congres gekozen.

Nederlander doodt zichzelf en 17-jarige minnaar

Icoon BuitenlandsDe 55-jarige Nederlander Roel Vastenhoud blijkt vorige week in Leeds zijn 17-jarige minnaar te hebben vermoord. Nederlandse media kwamen vandaag met het bericht, dat al een paar dagen in de Britse media te lezen valt.

Afgelopen dinsdag reed de Nederlander zich te pletter tegen een vrachtwagen, waarna hij in een ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek. Het lijk van de jongen werd pas gevonden na de dood van Vastenhoud.

Volgens de Yorkshire Evening Post emigreerde Vastenhoud een paar jaar geleden met zijn vrouw en tienerdochter naar Groot-Brittannië. Daar scheidde hij twee jaar geleden van zijn vrouw en knoopte een homoseksuele relatie aan met de jeugdige Lewis Tomlin. Vastenhoud en Tomlin deelden een huis in Leeds. Toen de 17-jarige knaap hem wilde verlaten om terug te gaan naar zijn ouders, stak de Nederlander hem dood.

Roel Vastenhoud woonde voorheen in Leeuwarden waar hij jarenlang buschauffeur was en verhuisde later naar Amsterdam alwaar hij werkzaam was als trambestuurder.

Tennis: Krajicek laat bloed onderzoeken

Icoon TennisMichaëlla Krajicek werd in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld door Agnes Szavay uit Hongarije. Nu is gebleken dat de Nederlandse tennisster hier een verklaring voor heeft. Er zou al een aantal weken iets niet in orde zijn met haar lichaam.

"Ik probeer hier in Amerika nog een bloedonderzoek te laten doen, want ik wil nu zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is", aldus Kleine Kraai. De aanwezige mensen wisten niet wat ze hoorden toen Krajicek hiermee naar buiten kwam. "De teleurstelling van deze nederlaag komt vooral voort uit het feit dat ik tegen mijn eigen lichaam heb moet vechten. En heb verloren."

"Ik heb zoveel pillen geslikt dat ze niet eens meer werken", vervolgde Krajicek, die amper twee maanden geleden nog tot de kwartfinales van het tennistoernooi op Wimbledon reikte. "Dat was een periode dat het weer even goed ging, maar het is al maanden ‘op en af’. Zelfs mijn stem is al tijden anders, klinkt schor. Al vóór Roland Garros is het mis gegaan. Pfeiffer? Ik weet het niet. Maar als dat zo is, heb ik een groot probleem."

Het is voor het eerst dat de zus van voormalig tennisser Richard Krajicek over haar lichamelijke ongemakken spreekt. "Ik ben erg ziek geweest. Dat klinkt misschien als een excuus, maar het is nu eenmaal een feit. Ik biecht het nu op omdat ik ben uitgeschakeld en er niet langer omheen wil draaien. Waarschijnlijk weet ik ook wanneer het mis is gegaan, maar daar praat ik liever niet over; dat is privé."

Met dat laatste refereerde Krajicek naar privé-omstandigheden. Deze speelden namelijk al tijdens het toernooi in Rome. Dit evenement werd in mei, in aanloop naar Roland Garros, in de Italiaanse stad afgewerkt.

Voor meer tennisnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Handenschuddenweigerende docente terecht ontslagen

JustitieDe rechtbank heeft vandaag het Utrechtse Vader Rijn College in het gelijk gesteld inzake het ontslag van een islamitische docent die in februari 2006 ontslag kreeg toen ze ineens weigerde om mannelijke collega's de hand te schudden. Opmerkelijk is dat de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) in november vorig jaar nog bepaalde dat de school niet van de moslima mocht eisen dat ze handen geeft. Het Vader Rijn College was het niet eens met de uitspraak van het CGB en stapte naar de rechter.

De rechtbank stelt in haar uitspraak wel uitdrukkelijk dat het vonnis niet inhoudt dat scholen hun docenten nu zomaar kunnen verplichten om handen te geven. In dit specifieke geval meent de rechtbank echter dat de docente niet zomaar zelf had moeten beslissen mannen niet langer de hand te schudden. ''Zij heeft op voorhand pogingen om tot een gezamenlijke oplossing of aanpak te komen gefrustreerd, doordat zij zonder vooroverleg met de schoolleiding via een e-mail aan de medewerkers van de school haar besluit had verstuurd'', aldus het vonnis.

Intussen heeft het ministerie van Onderwijs al wel het advies van de CGB opgevolgd en een gedragscode opgesteld, waarin onder meer wordt ingegaan op docenten die in een nikab (een sluier die alleen de ogen onbedekt laat) willen werken en homoseksualiteit in de klas.

De Utrechtse handeweigerende lerares in kwestie betreft overigens economiedocente Samira Dahri die gisteren nog te zien was in het tv-programma Bimbo's en Boerka's. Ze was te herkennen aan de nikaab die ze droeg en was onder meer in beeld toen haar man, Suhayb Salam, wegliep toen een meisje in minirok ten tonele verscheen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Kwart in bijstand hoeft niet te solliciteren

Icoon BinnenlandsEen kwart van de mensen met een bijstandsuitkering is in een groot deel van de gemeenten ontheven van sollicitatieplicht. Zij hoeven niet op zoek naar werk of werk te aanvaarden, bijvoorbeeld omdat ze alleenstaande ouder zijn of ouder dan 57,5 jaar.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS zijn er wel grote verschillen tussen de 159 onderzochte gemeenten. Zo kent bijna een derde van de gemeenten niet meer dan 10 procent van de mensen in bijstand een ontheffing toe, terwijl ruim een op de drie meer dan 30 procent ontziet.

Het ministerie van Sociale Zaken, dat de cijfers naar buiten heeft gebracht, constateert dat het cijfer van gemiddeld 25 procent lager is dan tot nu toe werd ingeschat. De vereniging van directeuren van sociale diensten (Divosa) zei eerder nog dat in 2006 33 procent van de bijstandsgerechtigden ontheven was van de sollicitatieplicht.

Verder blijkt uit de CBS-cijfers dat mensen vaker een ontheffing krijgen naarmate ze langer een uitkering hebben. Mensen die minstens vijf jaar in de bijstand zitten, worden twee keer zo vaak ontzien als personen die kort de uitkering ontvangen.

Verder hoeft in de onderzochte gemeenten 17 procent van de alleenstaande ouders in de bijstand niet te solliciteren. Bij ouderen boven de 57,5 jaar is dat 47 procent en bij mensen onder de 27 jaar 11 procent.

Belg sluit dochter op in hondenkooi

Icoon ShockingEen 47-jarige inwoner van Luik heeft vandaag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zestien maanden opgelegd gekregen, omdat hij zijn dochter van twaalf had mishandeld. De vader sloot zijn dochter op in een hondenkooi, omdat zij een mobiele telefoon had gestolen.

Een en ander speelde zich af in de nacht van 24 op 25 februari 2007. De vader, die te veel had gedronken, sloot zijn ontklede dochter op in een kooi en gooide water over haar heen. Bovendien deed hij haar een halsband om, zodat hij stroomstoten kon toedienen. Volgens het meisje duurde deze marteling meer dan twee uur. Zij vertelde het gruwelverhaal naderhand aan haar leraren.

De vader zag de ernst van de zaak in, maar beweerde dat de scène 'slechts' twintig minuten zou hebben geduurd. In het gezin speelden al langer problemen.

Met dank aan proatjeboksem voor de submit.

Krajicek laat bloed onderzoeken

Michaëlla Krajicek werd in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld door Agnes Szavay uit Hongarije. Nu is gebleken dat de Nederlandse tennisster hier een verklaring voor heeft. Er zou al een aantal weken iets niet in orde zijn met haar lichaam.

"Ik probeer hier in Amerika nog een bloedonderzoek te laten doen, want ik wil nu zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is", aldus Kleine Kraai. De aanwezige mensen wisten niet wat ze hoorden toen Krajicek hiermee naar buiten kwam. "De teleurstelling van deze nederlaag komt vooral voort uit het feit dat ik tegen mijn eigen lichaam heb moet vechten. En heb verloren."

"Ik heb zoveel pillen geslikt dat ze niet eens meer werken", vervolgde Krajicek, die amper twee maanden geleden nog tot de kwartfinales van het tennistoernooi op Wimbledon reikte. "Dat was een periode dat het weer even goed ging, maar het is al maanden ‘op en af’. Zelfs mijn stem is al tijden anders, klinkt schor. Al vóór Roland Garros is het mis gegaan. Pfeiffer? Ik weet het niet. Maar als dat zo is, heb ik een groot probleem."

Het is voor het eerst dat de zus van voormalig tennisser Richard Krajicek over haar lichamelijke ongemakken spreekt. "Ik ben erg ziek geweest. Dat klinkt misschien als een excuus, maar het is nu eenmaal een feit. Ik biecht het nu op omdat ik ben uitgeschakeld en er niet langer omheen wil draaien. Waarschijnlijk weet ik ook wanneer het mis is gegaan, maar daar praat ik liever niet over; dat is privé."

Met dat laatste refereerde Krajicek naar privé-omstandigheden. Deze speelden namelijk al tijdens het toernooi in Rome. Dit evenement werd in mei, in aanloop naar Roland Garros, in de Italiaanse stad afgewerkt.

Engels tot 2008 bij Quick Step

Addy Engels heeft zijn huidige contract met Quick Step verlengd. De wielrenner zal nu tot het einde van 2008 verbonden blijven aan de Belgische wielerformatie, die onder leiding van ploegleider Wilfried Peeters en manager Patrick Lefevere staat.

"Ik ben hier erg blij mee", liet Engels in een reactie weten. "Lefevere was de enige teammanager die in me geloofde toen ik in 2005 op het punt stond te stoppen. Ik voel me nu goed, ik heb vertrouwen en ik wil een goede Ronde van Spanje gaan rijden."

Van Gaal: "Gunstige loting, wel oppassen"

Tijdens de loting voor de eerste ronde van de UEFA Cup bleek dat AZ gekoppeld was aan FC Paços uit Portugal. Louis van Gaal, trainer van de ploeg, liet weten contact op te nemen met Sparta. De Rotterdammers speelden in de voorbereiding namelijk ook tegen deze club.

Van Gaal liet overigens wel weten dat hij onvoldoende op de hoogte is van de Portugese club. "Ik weet niet heel veel van deze club, maar ik denk dat het een gunstige loting is. Ik heb begrepen dat ze op basis van hun zesde plek vorig jaar Europees voetbal hebben behaald en dat ze in een klein stadion spelen. Verder debuteren ze op Europees niveau, maar dat zegt me weinig."

De oefenmeester is blij dat AZ op 20 september eerst in Portugal speelt. "De afstand is prima te doen, de club speelt immers in de buurt van Porto. Verder kunnen we de tegenstander voor 20 september nog aan het werk zien en spelen we eerst uit. Toch moeten we oppassen, want met Kayserispor en twee jaar terug Krylia Samara hadden we ook twee onervaren Europese tegenstanders, en iedereen weet nog hoe zwaar we het tegen deze teams hebben gehad."

Ook Stijn Schaars hield een positief gevoel over na de loting van vrijdag. "We hebben met deze tegenstander denk ik gunstig geloot, zeker wanneer je kijkt naar een aantal andere Nederlandse clubs en de andere mogelijke tegenstanders in ons poultje. Zij zijn duidelijk de underdog als Europees debutant. Bovendien hebben wij de laatste jaren goed gepresteerd in de UEFA Cup."

"Het is ook een voordeel dat we eerst daar spelen, zodat we eventuele schade thuis nog kunnen herstellen. Maar wanneer wij ons normale Europese niveau halen, dan moeten we de volgende ronde gewoon kunnen halen", besloot de speler van AZ, die komende maandag met het beloftenteam zijn rentree op het veld zal maken.

Ten Cate: "Zagreb is sterke tegenstander"

Henk ten Cate, trainer van Ajax, is van mening dat zijn ploeg het niet heeft getroffen tijdens de loting in de eerste ronde van de UEFA Cup. De Amsterdammers moeten het opnemen tegen Dinamo Zagreb. Andere eventuele tegenstanders waren Larissa, Mladá Boleslav, Lokomotiv Sofia of Hammarby.

"Ik denk dat Dinamo Zagreb wel de beste ploeg is van die vijf", aldus de oefenmeester in een eerste reactie. "Het Kroatische voetbal is van een redelijk hoog niveau: technisch verzorgd en soms ook hard."

Dinamo Zagreb gaat momenteel aan de leiding in de Kroatische voetbalcompetitie. De ploeg heeft achttien punten uit zes wedstrijden en heeft een positief doelsaldo van achttien treffers. Ten Cate: "Ik kan nog niet al te diep ingaan op de specifieke kwaliteiten van het elftal van Zagreb. Daarvoor moeten we eerst een paar video’s bekijken en wedstrijden bezoeken. Maar mijn gevoel zegt dat we ons moeten kunnen plaatsen."

Jans: "Fiorentina kan mooie scalp zijn"

Vanmiddag, tijdens de loting van de eerste ronde in de strijd om de UEFA Cup, werd bekend dat FC Groningen het tegen Fiorentina op moet gaan nemen. De mannen van trainer Ron Jans spelen op 20 september eerst thuis en reizen twee weken later af naar Italië.

"Geweldig", was de reactie van Jans op de loting. "Een mooie club met een prachtig paars shirt en een mooie historie. Maar natuurlijk ook niet de minste club. Van de 40 clubs die we konden loten waren en ongeveer 10 gelijkwaardig en was de rest zwaar. Dit is echter wel één van de zwaarste; ze hebben geweldige voetballers. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook een mooie scalp voor ons zijn."

Toch is de loting voor FC Groningen slecht uitgevallen. Fiorentina eindigde vorig seizoen als zesde in de Serie A. De ploeg leverde overigens wel kwaliteit in. Luca Toni koos er namelijk voor om zijn carrière bij Bayern München voort te zetten. Andere bekende namen binnen de Italiaanse club zijn Adrian Mutu en Christian Vieri.

Mocht FC Groningen het tweeluik met Fiorentina winnen, dan plaatst de ploeg zich voor de groepsfase van de UEFA Cup.

[CCWS] Druk verkeer verhindert pole Doornbos

Robert Doornbos zat vandaag in Assen goed in zijn vel. Op de openingsdag van de Champ Car Grand Prix van Nederland klokte de Nederlander competitieve rondetijden.

Op het opdrogende TT-circuit vocht Doornbos in de eerste kwalificatiesessie met Justin Wilson om de ‘provisional pole position’. Doordat onze landgenoot in zijn snelle ronde op de langzamere Alex Figge stuitte, trok de Engelsman vandaag aan het langste eind. Doornbos moest zijn run voortijdig afbreken en eindigde de tijdtraining op de achtste positie.

"Echt heel cool om vandaag al zoveel fans langs de baan en in de paddock te zien. Het zal morgen en zondag alleen maar drukker worden, dus dat beloofd nog wat! Jammer genoeg kon ik ze vandaag nog niet echt laten juichen. In mijn laatste run noteerde ik de snelste sectortijden, maar kwam ik net voor de GT-chicane vast achter Alex Figge te zitten. Balen, want ik had graag dat punt voor de provisional pole gescoord en de bijbehorende plek op de voorste startrij. De wagen voelt in ieder geval goed aan, dus nu moet het morgen maar gebeuren!," aldus de Nederlander.

Auwto

Sommige mensen zijn hardleers, op het internet zijn vele filmpjes te vinden van mensen die hetzelfde proberen maar daarbij keihard falen. Maar die hardleerse mensen denken dat ze de stuntman van Schwarzenegger zijn en zijn er vast van overtuigd dat zij het wel kunnen. Maar gelukkig komen ze er al snel achter dat je toch wat handiger en sneller moet zijn om over een rijdende auto te springen. 

[WK atletiek] Wariner pakt wederom goud

Jeremy Wariner heeft op het wereldkampioenschap atletiek in Osaka zijn titel op de 400 meter weten te prolongeren. De Amerikaan liep met een tijd van 43.45 bovendien een nieuw persoonlijk record.

Slechts vier maal eerder werd er op de 400 meter sneller gelopen, drie keer door wereldrecordhouder Michael Johnson en één keer door diens voorganger Butch Reynolds.

Het podium op de 400 meter was geheel Amerikaans, LaShawn Merrit en Angelo Taylor eindigden als tweede en derde.

Van Basten weg bij mislukte kwalificatie

Icoon Nederlands ElftalAls het Nederlands voetbalelftal zich niet plaatst voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland, moet Marco van Basten vertrekken als bondscoach.

,,In mijn contract staat tenminste dat bij een mislukte EK-kwalificatie de verbintenis niet wordt verlengd'', zei hij vrijdag bij de bekendmaking van de selectie voor de duels tegen Bulgarije (8 september) en Albanië (12 september).

Van Basten vindt het daarom niet zinnig om nu al over contractverlenging met KNVB-directeur Henk Kesler te praten. ,,Dat heeft pas nut als we ons daadwerkelijk voor het EK plaatsen. In november wordt de kwalificatiereeks afgesloten, dus waarschijnlijk gaan we rond die tijd om de tafel met de KNVB om te praten over de toekomst. In het gesprek van juni hebben we afgesproken daar nog geen besluit over te nemen.''

Marco van Basten


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

[CCWS] Uitslag eerste kwalificatie Assen

Justin Wilson heeft op een vochtig TT Circuit van Assen de voorlopige pole-position gepakt voor de Dutch Champ Car Grand Prix. Wilson bleef Simon Pagenaud voor met een tijd van 1:30.656. Robert Doornbos bleef steken op een achtste tijd, titelconcurrent Sebastien Bourdais zette de zesde tijd neer.

Justin Wilson was ook de eerste die tijdens de kwalificatie een snelle tijd wist neer te zetten. Langzaam stopte het met regenen en werd de baan droger. Vanwege een spin van Paul Tracy moest de kwalificatie geneutraliseerd worden. De Canadees liep geen schade op en kon zijn weg gewoon vervolgen.

Met nog minder dan twintig minuten te gaan werd de kwalificatie hervat. De coureurs hielden last van de half natte omstandigheden, Wil Power schoot even van de baan maar vervolgde zijn weg. Simon Pagenaud was de eerste die de tijd van Wilson weet te verbeteren. De jonge Fransman klokte een tijd van 1:33.687 en was daarmee ruim 2.5 seconden sneller dan Wilson. Enkele minuten later pakte Wilson de koppositie echter al weer terug als hij op zijn beurt weer 1.5 seconden afrijdt van de tijd van Pagenaud. De baan werd echter sneller en sneller en Pagenaud wist de koppositie weer terug te pakken.

Robert Doornbos stond op dat moment achtste. De Nederlander nam een kleine gok door met nog tien minuten op de klok als eerste binnen te komen voor slicks. Net op dat moment begon het echter weer licht te regenen. In de slotfase wist Doornbos echter toch nog zijn tijd te verbeteren naar 1:32.343. Justin Wilson pakte in de slotseconden de voorlopige pole af van Pagenaud en verzekerde zichzelf zo van een plaats op de eerste startrij en een bonuspunt voor het kampioenschap.

Uitslag eerste kwalificatie

Pos CoureurTeam TijdVerschil
1J. WilsonRSPORTS1:30.656-
2S. PagenaudTeam Australia1:31.550+ 0.894
3G. RahalNewman / Haas / Lanigan1:31.858+ 1.202
4T. GommendyPKV Racing1:31.874+ 1.218
5O. ServiaForsythe1:31.900+ 1.244
6S. BourdaisNewman / Haas / Lanigan1:32.244+ 1.588
7R. DoornbosMinardi Team USA1:32.343+ 1.687
8W. PowerTeam Australia1:32.473+ 1.817
9A. TaglianiRSPORTS1:32.607+ 1.951
10P. TracyForsythe1:32.719+ 2.063
11N. JaniPKV Racing1:33.043+ 2.387
12B. JunqueiraDale Coyne1:33.299+ 2.643
13A. FiggePacific Coast1:33.710+ 3.054
14D. ClarkeMinardi Team USA1:33.722+ 3.066
15J. HeylenConquest Racing1:33.769+ 3.113
16R. DalzielPacific Coast1:34.136+ 3.480
17K. LeggeDale Coyne1:36.110+ 5.454

Medina Cantalejo en Riley fluiten Oranje

Luis Medina Cantalejo is aangewezen als scheidsrechter voor het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Bulgarije. Deze wedstrijd staat voor 8 september op het programma en wordt in de Amsterdam ArenA gespeeld. Vier dagen later, tijdens het treffen met Albanië, is Mike Riley de leidsman.

Medina Cantalejo floot in het verleden ook al twee wedstrijden van het Nederlands Elftal. Het eerste duel van Oranje, onder leiding van de Spaanse arbiter, was tijdens de kwalificaties voor het WK in Duitsland. Dit duel eindigde uiteindelijk in een 2-0-overwinning. Tevens was de scheidsrechter verantwoordelijk voor het treffen tegen Argentinië. Dit was de laatste groepswedstrijd tijdens datzelfde wereldkampioenschap.

Riley leidde nog nooit een duel van het Nederlands Elftal. Toch is het geen onbekende scheidsrechter, aangezien hij vorig jaar de leiding had over de UEFA Cup-wedstrijd van AZ tegen Werder Bremen.

[WK atletiek] Felix pakt goud 200 meter

Allyson Felix heeft bij het wereldkampioenschap atletiek in Osaka haar wereldtitel op de 200 meter geprolongeerd. De 21-jarige Amerikaanse snelde naar een tijd van 21.81 en was daarmee de eerste vrouw die dit seizoen onder de 22 seconden dook.

Felix versloeg op de 200 meter Veronica Campbell, die eerder deze week de wereldtitel op de 100 meter had veroverd. Susanthika Jayasinghe uit Sri Lanka pakte het brons.

Bij het hinkstapspringen voor dames ging het goud met 15,28 meter naar de Cubaanse Yargelis Savigne.S

Corporaties breken overleg met kabinet af

Icoon PolitiekDe woningcorporaties hebben het overleg met het kabinet over investeringen in probleemwijken afgebroken. Voorzitter Willem van Leeuwen van koepelorganisatie Aedes heeft dat vandaag gezegd.

De corporaties zijn boos omdat het kabinet "eenzijdig" vanaf volgend jaar een belastingverhoging aan de corporaties heeft opgelegd, aldus Van Leeuwen. Het kabinet wil dat de corporaties vanaf volgend jaar voor bijna twee miljard euro vennootschapsbelasting gaan betalen.

Volgens Van Leeuwen zouden ze dan nog meer kwijt zijn dan commerciële verhuurders. Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) moet het geld om probleemwijken op te knappen maar zelf bij het kabinet gaan ophalen, aldus Van Leeuwen.

Donderdag liet minister Wouter Bos van Financiën zich nog optimistisch uit over het bereiken van een akkoord tussen kabinet en corporaties. Van Leeuwen maakte duidelijk dat er wel overeenstemming was over de "politieke sturing" bij het inzetten van het geld in de wijken.

Van Leeuwen wil nu eerst met zijn leden overleggen over de ontstane situatie. "De hele gang van zaken is verbijsterend."

Need for Speed: Pro Street verschijnt start van november

Electronic Arts heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwste deel in de Need for Speed-serie vanaf 1 november in de winkels zal liggen. In Pro Street zul je zelf je eigen wagen ontwerpen en ermee over de hele wereld in vier disciplines de strijd aan gaan; gripracen, dragracen, driftracen en speedracen. Het doel is om de Street Kings troon te veroveren door als beste te racen.

Need for Speed: Pro Street verschijnt voor de PC, Xbox 360, PlayStation Portable, PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS en mobiele telefoons.


De 360-versie van Pro Street

Ferrari met aero-upgrade in Japan

Scuderia Ferrari is er duidelijk van overtuigd dat het de nummer één positie in de ranglijst nog kan pakken. Zo overtuigd zelfs dat de Italianen een compleet nieuwe aerodynamisch pakket zullen meenemen naar de Grand Prix van Japan.

De Grand Prix van Japan zal op 30 september worden verreden. Het pakket zal bestaan uit nieuwe voor- en achtervleugels, een verbeterd bodywork en vernieuwde bargeboards. Het team uit Maranello twijfelde nog of men beter niet alles kon inzetten op de nieuwe auto in 2008, maar uiteindelijk is er toch gekozen voor een upgrade van de wagens. "Het is lastig om een goede balans te vinden tussen het werken aan de 2008-auto enerzijds, en het vechten voor het kampioenschap anderzijds", vertelt Aldo Costa van Ferrari. "Voor de wagen in 2008 is er een lange periode van voorbereiding benodigd en dat moet starten. We werken nog steeds aan de wagen om zo het kampioenschap te halen, maar de 2008-bolide moet ook perfect zijn. In ieder geval beter dan nu."

A.F.C.A reageert op brief Fontein

A.F.C.A, de supportersclub van Ajax, heeft gereageerd op de open brief van Maarten Fontein. De algemeen directeur van Ajax schreef eerder een brief aan de aanhang van de Amsterdamse club met de boodschap om met een positief gevoel naar de toekomst te kijken.

In de brief, die afkomstig is van A.F.C.A, is te lezen dat het bestuur verantwoordelijk wordt gehouden voor de slechte prestaties die Ajax de laatste jaren neerzet. Bovendien willen de supporters niet in een trein zitten, die alleen maar UEFA Cup-stations aandoet.

De volledige brief van de supportersclub is na te lezen op AFCA.nl.

Francisco Elson onder het mes

De Nederlandse NBA-speler Francisco Elson zal volgende week worden geopereerd aan een breuk in zijn linker oogkas. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland liep de forward deze vervelende bluessure op.

Elson is gisteren onderzocht in het ziekenhuis waar bleek dat een operatie noodzakelijk was. De doktoren verwachten dat Elson een week na de operatie weer licht mag trainen. Eind september mag Elson weer volledig meespelen, maar dan wel met een beschermend masker.

Van Basten: "Ik naar Ajax? Dat is nieuw"

Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, gaat in november met de nationale voetbalbond (KNVB) in gesprek. Tijdens deze conversatie wordt bekeken of het contract van de oefenmeester, dat tot het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland doorloopt, zal worden verlengd.

Het is overigens opvallend dat de naam van Van Basten bij Ajax is gevallen. De reden hiervoor is de dramatische uitschakeling in de Champions League. De trainer van Oranje zou namelijk Henk ten Cate op moeten gaan volgen.

De bondscoach reageerde verrast toen hij van deze geruchten hoorde. "Oh, dat is nieuw voor mij", was zijn eerste reactie. "Ik ben daar ook helemaal niet mee bezig. We staan aan de vooravond van twee belangrijke interlands en bovendien verheug ik me op het EK. Laten we ons eerst allemaal maar focussen op kwalificatie voor het EK, daarna kijken we verder.

Het is nog niet duidelijk hoelang Van Basten nog in dienst van de KNVB zal blijven. "In juni is een gesprek geweest met Henk Kesler, toen hebben we gezegd dat we in november verder gaan praten. Dat is nog steeds het plan. Als we ons niet kwalificeren voor het EK, is mijn contract voorbij. Tenminste, zo staat het in mijn contract. En als we ons wel kwalificeren, gaan we praten. Wat daar uitkomt, ligt aan mij en aan de KNVB."

Iedereen van start in Vuelta

Alle 189 deelnemers zullen morgen aan de start van de Vuelta verschijnen. Een eerste bloedcontrole heeft geen dopingzondaars opgeleverd.

De Vuelta heeft net als de Tour de France een dopingverleden. De Rus Denis Menchov werd in 2005 uiteindelijk als winnaar uitgeroepen nadat de winnaar Roberto Heras een positieve plas inleverde. De winnaar van vorig jaar, de Rus Aleksandr Vinokoerov, rijdt dit jaar niet mee. Hij werd in Frankrijk betrapt op doping en is ontslagen door Astana.

De 62ste editie van de Vuelta gaat morgen van start. In tegenstelling tot andere jaren zal deze editie niet beginnen met een proloog maar met een normale etappe. De renners beginnen in Vigo aan een 145 kilometer lange etappe.

US Open: Krajicek verliest van Szavay

Icoon TennisMichaëlla Krajicek is uitgeschakeld in de U.S. Open. De Nederlandse, 32ste geplaatst, verloor met 6-7, 3-6 van de Hongaarse Agnes Szavay.

De eerste set begon met een break voor Krajiceks tegenstandster, maar ook Krajicek zelf brak haar tegenstander direct daarop. Na een mislukte kans om op 5-3 te komen, eindigde de set in een tie-break. Na een serie breaks won Szavay uiteindelijk de set met drie punten op rij.

In de tweede set had de Hongaarse het makkelijker. Hoewel Krajicek meerdere malen op break point kwam, hield Szavay stand en kon ze de wedstrijd winnen met een love game.

Alles over de US Open lees je natuurlijk op FOK!sport!

Hans Teeuwen maakt toch nieuw programma

Icoon MediaHans Teeuwen is toch weer bezig met het schrijven van een nieuw programma. Dat vertelde de cabaretier in het programma Bimbo's en Boerka's. De Meiden van Halal hadden de grappenmaker uitgenodigd omdat ze hem op het matje wilden roepen voor het zingen van een lied tijdens de onthulling van een monument voor Theo van Gogh.

Destijds wilde Teeuwen op een grappige manier de moord op Van Gogh aan de kaak stellen. Zo zong hij: 'Christenhonden, geitenneukers, iedereen doet mee. Jezus en Mohammed op een openbare plee. Nee ik mag niet kwetsen, mijn excuses, en ik zal, voor straf me laten pijpen door de Meiden van Halal.' Teeuwen werd op de 'pijnbank' gelegd om uit te leggen waarom hij graag beledigt. De Brabander legde daarop uit dat een mening soms beledigend kan overkomen.

Teeuwen komt met zijn nieuwe programma terug op een eerder besluit voor lange tijd te stoppen met optreden. De afgelopen maand trad Teeuwen in Schotland op met onder anderen Theo Maassen en Raoul Heertje als de Amsterdam Underground Comedy Collective. Teeuwen kreeg daarbij lovende recensies.

Hieronder kun je het fragment van Teeuwen met de Meiden van Halal zien.

[Upd] Verbeek voor drie duels geschorst

Gertjan Verbeek is door de tuchtcommissie van de KNVB drie duels geschorst voor het duwen van vierde official Bas Nijhuis in de competitiewedstrijd tegen Ajax.

Eerder deze week wees Verbeek een schikkingsvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, af. De coach van SC Heerenveen wond zich afgelopen zaterdag op, omdat hij vond dat arbiter Dick Jol de Friese ploeg een strafschop onthield. Toen Nijhuis wilde ingrijpen, gaf Verbeek een duw. Daarop stuurde Jol hem naar de tribune.

Update:
Gertjan Verbeek heeft direct na de uitspraak aangegeven in hoger beroep te zullen gaan. Wanneer dat zal gaan dienen is nog niet bekend.

Aanpassingen bolides voor beter inhalen

De zogeheten Overtaking Working Group in de Formule 1 heeft haar eerste aanbevelingen gedaan waarbij het inhalen van een andere bolide makkelijker moet gaan verlopen.

De werkgroep bestaat uit de technische managers Paddy Lowe van McLaren Mercedes, Pat Symonds van Renault F1 en Rory Byrne van Scuderia Ferrari. Na groot aantal testen in een windtunnel zijn een aantal aanpassingen gevonden die in het seizoen 2009/2010 moeten gaan plaats vinden.

Eén van die aanpassingen is een bredere voorvleugel, een smallere maar hogere achtervleugel en een verbod op vleugeltjes en bargeboards. Daarnaast bestaat ook nog de mogelijkheid dat de slicks worden geherïntroduceerd in 2009.

Voetbal: Uitslag loting UEFA Cup

Icoon UEFA CupZojuist is de loting voor de eerste ronde van de UEFA Cup verricht. De Nederlandse clubs lootten vrij ongelukkig.

FC Groningen treft het Italiaanse Fiorentina, AZ het Portugese FC Paços de Ferreira. FC Twente moet het opnemen tegen Getafe uit Spanje, Ajax treft Dinamo Zagreb en SC Heerenveen tenslotte speelt tegen het Zweedse Helsingborgs IF.


Volledige Loting

FC Midtjylland (DEN) - FC Lokomotiv Moskva (RUS)
FC Groningen (NED) - ACF Fiorentina (ITA)
FK Rabotnički (MKD) - Bolton Wanderers FC (ENG)
Sevilla FC (ESP)/AEK FC (GRE) - FC Red Bull Salzburg (AUT)
1. FC Nürnberg (GER) - AFC Rapid Bucureşti (ROU)

Everton FC (ENG) - FC Metalist Kharkiv (UKR)
FC Zenit St. Petersburg (RUS) - Royal Standard de Liège (BEL)
Bayer 04 Leverkusen (GER) - União Desportiva de Leiria (POR)
Villarreal CF (ESP) - FC BATE Borisov (BLR)
FC Sion (SUI) - Galatasaray SK (TUR)

Club Atlético de Madrid (ESP) - Kayseri Erciyesspor (TUR)
FC Girondins de Bordeaux (FRA) - Tampere United (FIN)
Panathinaikos FC (GRE) - FC Artmedia Petr¸alka (SVK)
AC Sparta Praha (CZE) - Odense BK (DEN)
FC Zürich (SUI) - Empoli FC (ITA)

FC Sochaux-Montbéliard (FRA) - Panionios FC (GRE)
SK Rapid Wien (AUT) - RCS Anderlecht (BEL)
FC Paços de Ferreira (POR) - AZ Alkmaar (NED)
UC Sampdoria (ITA) - Aalborg BK (DEN)
FC Spartak Moskva (RUS) - BK Häcken (SWE)

Hammarby IF (SWE) - SC Braga (POR)
Larissa FC (GRE) - Blackburn Rovers FC (ENG)
FK Mladá Boleslav (CZE) - US Città di Palermo (ITA)
NK Dinamo Zagreb (CRO) - AFC Ajax (NED)
Stade Rennais FC (FRA) - PFC Lokomotiv Sofia (BUL)

SK Brann (NOR) - Club Brugge KV (BEL)
FC Bayern München (GER) - CF Os Belenenses (POR)
Aberdeen FC (SCO) - FC Dnipro Dnipropetrovsk (UKR)
sc Heerenveen (NED) - Helsingborgs IF (SWE)
Toulouse FC (FRA) - PFC CSKA Sofia (BUL)

Hamburger SV (GER) - PFC Litex Lovech (BUL)
FK Sarajevo (BIH) - FC Basel 1893 (SUI)
FK Austria Wien (AUT) - Vålerenga IF (NOR)
AIK Solna (SWE) - Hapoel Tel-Aviv FC (ISR)
Aris Thessaloniki FC (GRE) - Real Zaragoza (ESP)

FC Dinamo Bucureşti (ROU) - IF Elfsborg (SWE)
Tottenham Hotspur FC (ENG) - Anorthosis Famagusta (CYP)
RC Lens (FRA) - FC København (DEN)
Getafe CF (ESP) - FC Twente (NED)
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski (POL) - FK Crvena Zvezda (SRB)

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Film: 1408

De verhalen van Stephen King zijn al jarenlang een inspiratiebron voor films. Tegenover de geslaagdere verfilmingen zoals The Shining en It staan helaas ook veel mislukte films zoals Maximum Overdrive, de enige poging van King in de regiestoel, en The Lawnmower Man waar meneer King vast niet blij van wordt. Dit keer is het de beurt aan regisseur Mikael Håfström om te laten zien wat hij met Kings materiaal kan. Håfström heeft met Ondskan al bewezen dat hij een zeer degelijke film kan afleveren en doet zijn best om met 1408 hetzelfde te doen.

Uitslag loting UEFA Cup 2007/2008

Zojuist is de loting voor de eerste ronde van de UEFA Cup verricht. De Nederlandse clubs lootten met onder meer Fiorentina en Getafe vrij ongelukkig.

FC Midtjylland (DEN) - FC Lokomotiv Moskva (RUS)
FC Groningen (NED) - ACF Fiorentina (ITA)
FK Rabotnički (MKD) - Bolton Wanderers FC (ENG)
Sevilla FC (ESP)/AEK FC (GRE) - FC Red Bull Salzburg (AUT)
1. FC Nürnberg (GER) - AFC Rapid Bucureşti (ROU)

Everton FC (ENG) - FC Metalist Kharkiv (UKR)
FC Zenit St. Petersburg (RUS) - Royal Standard de Liège (BEL)
Bayer 04 Leverkusen (GER) - União Desportiva de Leiria (POR)
Villarreal CF (ESP) - FC BATE Borisov (BLR)
FC Sion (SUI) - Galatasaray SK (TUR)

Club Atlético de Madrid (ESP) - Kayseri Erciyesspor (TUR)
FC Girondins de Bordeaux (FRA) - Tampere United (FIN)
Panathinaikos FC (GRE) - FC Artmedia Petr¸alka (SVK)
AC Sparta Praha (CZE) - Odense BK (DEN)
FC Zürich (SUI) - Empoli FC (ITA)

FC Sochaux-Montbéliard (FRA) - Panionios FC (GRE)
SK Rapid Wien (AUT) - RCS Anderlecht (BEL)
FC Paços de Ferreira (POR) - AZ Alkmaar (NED)
UC Sampdoria (ITA) - Aalborg BK (DEN)
FC Spartak Moskva (RUS) - BK Häcken (SWE)

Hammarby IF (SWE) - SC Braga (POR)
Larissa FC (GRE) - Blackburn Rovers FC (ENG)
FK Mladá Boleslav (CZE) - US Città di Palermo (ITA)
NK Dinamo Zagreb (CRO) - AFC Ajax (NED)
Stade Rennais FC (FRA) - PFC Lokomotiv Sofia (BUL)

SK Brann (NOR) - Club Brugge KV (BEL)
FC Bayern München (GER) - CF Os Belenenses (POR)
Aberdeen FC (SCO) - FC Dnipro Dnipropetrovsk (UKR)
sc Heerenveen (NED) - Helsingborgs IF (SWE)
Toulouse FC (FRA) - PFC CSKA Sofia (BUL)

Hamburger SV (GER) - PFC Litex Lovech (BUL)
FK Sarajevo (BIH) - FC Basel 1893 (SUI)
FK Austria Wien (AUT) - Vålerenga IF (NOR)
AIK Solna (SWE) - Hapoel Tel-Aviv FC (ISR)
Aris Thessaloniki FC (GRE) - Real Zaragoza (ESP)

FC Dinamo Bucureşti (ROU) - IF Elfsborg (SWE)
Tottenham Hotspur FC (ENG) - Anorthosis Famagusta (CYP)
RC Lens (FRA) - FC København (DEN)
Getafe CF (ESP) - FC Twente (NED)
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski (POL) - FK Crvena Zvezda (SRB)

Man verwekt zoon bij stiefdochter (13)

Icoon BinnenlandsDe 41-jarige Zwijndrechtenaar F. van den D. heeft vandaag een celstraf van 30 maanden (waarvan 6 voorwaardelijk) tegen zich horen eisen, omdat hij in oktober 2006 zijn destijds 13-jarige stiefdochter zou hebben verkracht. De zoon die het meisje onlangs heeft gebaard, zou daar het resultaat van zijn geweest.

Tijdens de rechtszaak ontkende de Zwijndrechtenaar dat er sprake was van een verkrachting. Hij beweert dat zijn stiefdochter met de seksuele toespelingen begon, en hij niets tegen haar zin in heeft gedaan. Voorts kon hij zich niet voorstellen dat zij zwanger was geraakt van hem, gezien de korte duur van de penetratie. "Twee tellen", vertelde hij de rechter.

Mensen uit de omgeving van het meisje hebben verklaard dat zij zich niet bezighield met jongens, maar liever kleurplaten inkleurde. Van den D. zit voorlopig in voorarrest. Volgens zijn advocaat heeft zijn moeder zijn zolderkamertje weer ingericht en is het het beste dat hij naar huis gaat. "Zijn bedje is gespreid en moeder houdt toezicht", zei zij.

Van Geel: 'We wijzen geen zondebok aan"

De technisch directeur van Ajax, Martin van Geel, heeft gezegd dat Henk ten Cate niet hoeft te vrezen voor zijn baan na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag afgelopen woensdag.

"We gaan geen zondebok aanwijzen. We hebben er alles aan gedaan, maar helaas is het niet gelukt," aldus Van Geel.

De vorige zes trainers van de Amsterdammers beleefden niet het genoegen om hun contract uit te dienen.

Koevermans kan dit weekeinde al spelen

Danny Koevermans kan dit weekeinde al spelen voor zijn nieuwe club PSV. De aanvaller die werd overgenomen van AZ, doorstond vandaag met goed gevolg de medische keuring en tekende daarna een contract voor vier seizoenen.

De spits is direct inzetbaar voor de landskampioen en kan morgen in actie komen in de uitwedstrijd tegen FC Twente. "Ik had dit nooit verwacht, het is prachtig allemaal. Een carrière kun je niet uitstippelen en de laatste dagen is deze transfer in een stroomversnelling geraakt. Bij AZ lag de zaak zoals hij lag, dat was inmiddels bekend. PSV is een fantastische nieuwe stap in mijn carrière", aldus Koevermans.

Roef Ragas (42) overleden

Acteur Roef Ragas is tijdens het eten overleden aan een hartstilstand. De oudere broer van Bastiaan Ragas werd vooral bekend als Rinus de Gier van de populaire politieserie Grijpstra en de Gier. Van 2004 tot 2006 speelde hij in 36 afleveringen. Ook was Ragas vaak te zien in speelfilms. In twee Pietje Bell films speelde hij de vader van Sproet.

Roef Ragas was getrouwd met Gooise Vrouwen-actrice Susan Visser en het stel had 2 kinderen. Ragas had nog veel plannen in de toneel wereld. Hij zou onder meer te zien zijn in de toneelbewerking van Knielen op een bed violen, en met een theatermonoloog van Jeroen Brouwers.


Roef Ragas, 1965-2007†

Met dank aan Buffie, Animal, teig, Kuno_van_Dijk, Federici en tommoh voor de submit.

Guerrilla hint naar co-op in Killzone 2

In een interview heeft Mathijs de Jonge, directeur van Guerrilla, iets losgelaten over eventuele co-op in Killzone 2. Eigenlijk heeft hij niks losgelaten, maar de manier waarop hij dit deed doet vermoeden dat Killzone 2 co-op zal bevatten.

Op dit moment willen ze het nog niet hebben over co-op. Killzone 2 bevat uitgebreide multiplayer mogelijkheden, maar daar zullen ze het later nog over hebben. "Co-op we're not talking about at the moment". Het lijkt ook meer dan logisch dat Killzone 2 co-op zal bevatten, vooral omdat de meeste FPS-games tegenwoordig co-op bevatten.

Heracles-aanwinst Lakic nog niet inzetbaar

Heracles kan dit weekend, in de uitwedstrijd tegen NAC Breda, nog niet beschikken over de nieuwe aanwinst Srdan Lakic. De Kroatische aanvaller is nog niet in het bezit van een werkvergunning.

Heracles huurt Lakic voor één seizoen van de club uit Berlijn. Lakic, voormalig Kroatisch jeugdinternational, speelde vorig seizoen twaalf duels voor Hertha BSC. Bovendien kwam hij twee keer uit in de UEFA Cup.

[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 3

Het is weer vrijdag, dus hoog tijd voor een speelronde in de Eredivisie. Afgelopen weekend verloor AZ verrassend van Vitesse. Ook de winst van VVV-Venlo op Excelsior viel afgelopen weekend op. Hieronder volgt een vooruitblik op het komende weekeinde.

Vanavond is het de beurt aan AZ en Excelsior om het voetbalweekend te starten. Om 20:00 uur trappen de twee ploegen in Alkmaar af. Het is nog maar de vraag of de ploeg van trainer Louis van Gaal deze keer wel kan winnen. Vorig jaar, tijdens de laatste speelronde, traden de twee clubs ook tegen elkaar aan. Uiteindelijk trokken de Kralingers aan het langste eind. Dit had als direct gevolg dat de Alkmaarders naar de titel konden fluiten, aangezien ze daar ook nog aanspraak op maakten.

Morgen komen zowel PSV als Feyenoord in actie. De Eindhovense formatie reist af naar Enschede om tegen FC Twente te spelen. Vorig jaar verloor de ploeg van trainer Ronald Koeman verrassend van De Tukkers. Blaise N'Kufo was toen verantwoordelijk voor de enige treffer in dat duel. De Rotterdamse club neemt het zaterdag op tegen Willem II. Deze confrontatie eindigde vorig seizoen in een doelpuntloos gelijkspel. Op de laatste dag van het weekend moet Ajax het opnemen tegen FC Groningen. Luis Suarez zal dan met zijn nieuwe ploeg tegen oude ploeggenoten gaan spelen. Diezelfde Uruguayaan wist vorig seizoen nog tegen de Amsterdammers te scoren. De andere treffer voor de Groningers was afkomstig van Evgeny Levchenko. De doelpunten van Amsterdamse makelij waren van Ryan Babel (2x) en Urby Emanuelson.

Zal AZ ook de komende wedstrijd tegen Excelsior verliezen? Of zullen ze de blamage van vorig seizoen recht gaan zetten? Zijn er wederom ploegen die meer dan drie keer kunnen scoren in een wedstrijd? Komende vrijdag zal dit allemaal duidelijk worden, want dan begint de nieuwe ronde in de strijd om het kampioenschap van Nederland.


Het programma van de derde speelronde:

DatumThuisUit
31-08AZExcelsior
01-09SC HeerenveenSparta
01-09FeyenoordWillem II
01-09NAC-BredaHeracles
01-09FC TwentePSV
02-09FC UtrechtDe Graafschap
02-09AjaxFC Groningen
02-09VitesseNEC
02-09VVV-VenloRoda JC

Thorpe van alle blaam gezuiverd

Het Australische anti-dopingbureau ASADA heeft oud-zwemmer Ian Thorpe van alle blaam gezuiverd.

In mei vorig jaar werd er bij Thorpe tijdens een onaangekondigde controle ongebruikelijk hoge waarden testosteron en epitestotsteron vastgesteld. Na het raadplegen van een groot aantal dopingspecialisten kwam het ASADA tot de slotsom dat niets er op wijst dat de afwijkende hormoonspiegel een gevolg is van dopinggebruik.

De 24-jarige Thorpe, goed voor vijf Olympische en elf wereldtitels, nam in november 2006 afscheid als wedstrijdzwemmer.

[Update] Voetbal RPG voor NDS aangekondigd

Level 5 (Dragon Quest, Rogue Galaxy) heeft een voetbal RPG aangekondigd voor de Nintendo DS. De game, Inazuma Eleven genaamd, zal de avonturen volgen van jou en je schoolteam waar jij aanvoerder bent.

Gedurende het verhaal zul je allerlei avonturen rond je school en stad beleven en kun je nieuw talent scouten voor in je team. Level 5 claimt dat er zo'n 1000 spelers te vinden zijn, sommige wat lastiger dan anderen natuurlijk.

Zodra je een team hebt kun je het team volledig besturen door opdrachten mee te geven aan je spelers. Dit doe je bijvoorbeeld door pijlen te tekenen op het touch-screen.

Het bovenste scherm laat de actie in close-up zien als er bijzondere dingen gebeuren (bijvoorbeeld een overtreding). Ook zullen er gedurende het verhaal cinematische filmpjes te zien zijn.

Buiten de verhaallijn om kun je spelers uitwisselen met je vrienden en tegen ze spelen in lokale multiplayer wedstrijden (vergelijkbaar met Pokemon dus). Het is echter nog niet duidelijk of je spelers ook kunt trainen zodat ze beter en sterker worden.

De game heeft nog geen releasedatum. Wel is al bekend dat er op de Tokyo Game Show (september) een speelbare demo zal zijn.

Update 13:00

Ondertussen zijn ook de eerste screens verschenen:

In-game:

Tussenfilmpjes:

Gratis toegang UEFA Cup-duel Ajax

Ajax biedt zijn seizoenkaarthouders gratis toegang voor het eerste duel in de UEFA Cup. De Amsterdamse club wil met deze geste het leed van de gemiste Champions League voor de fans verzachten.

"Het bestuur en de directie bewonderen de steun van de echte supporters die ook in moeilijke tijden onvoorwaardelijk achter ons staan", aldus algemeen directeur Maarten Fontein.

Wie de tegenstander van Ajax wordt, wordt vanmiddag bekend.

Welcome to the jungle in Uncharted: Drake's Fortune screens

Van de game Uncharted: Drake's Fortune zijn een flink aantal nieuwe screenshots verschenen. In de screenshots in de hoofdpersoon te bewonderen, maar ook een aantal andere karakters. Wanneer de game precies zal uitkomen is nog niet bekend, maar de verwachting is nog voor het einde van het jaar.



Uncharted: Drake's Fortune brengt de hoofdrolspeler, die direct uit Indiana Jones lijkt te stappen, naar een onbewoond eiland in de Stille Oceaan. Hij is op zoek naar een schat van Sir Francis Drake, die 400 jaar geleden heeft geleefd. Hij is niet de enige die op zoek is naar de schat, want op het eiland stuit hij op verschillende huurlingen die ook heel graag de schat willen vinden.

Agustien en Brama terug in Jong Oranje

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het EK-kwalificatieduel met Noorwegen. De wedstrijd wordt vrijdag 7 september gespeeld.

In vergelijking met de formatie die 22 augustus aantrad in het met 0-1 gewonnen kwalificatietreffen met Macedonië, ontbreken Evander Sno en Tim Janssen. Hun plaatsen worden ingenomen door de middenvelders Kemy Agustien en Wout Brama.

Selectie

Doel: Kenneth Vermeer (Willem II), Piet Velthuizen (Vitesse).

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Jens Janse (Willem II), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Erik Pieters (FC Utrecht), Gregory van der Wiel (Ajax), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Kemy Agustien (AZ), Ismaïl Aissati (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Royston Drenthe (Real Madrid), Kees Luijckx (Excelsior).

Aanval: Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Roy Beerens (sc Heerenveen), Eljero Elia (FC Twente), Rydell Poepon (Willem II).

Voetbal: Huntelaar terug in Oranje

Icoon Nederlands ElftalKlaas-Jan Huntelaar is terug bij Oranje. De spits van Ajax hoort bij de 25 spelers die bondscoach Marco van Basten heeft opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië.

Van Basten heeft voor 25 man gekozen omdat hij voor de twee wedstrijden voldoende keuzemogelijkheden wil hebben. "Het zullen twee zware wedstrijden worden", aldus Van Basten. "Bovendien wil ik, in de aanloop naar de wedstrijden, goed kunnen trainen en elf tegen elf kunnen spelen. De afgelopen wedstrijden gebeurde het regelmatig dat er mensen afvielen door blessures en ik wil voorkomen dat we met een te smalle selectie komen te zitten. Daarnaast zijn er tien spelers, die een gele kaart achter hun naam hebben staan. Met deze selectie kunnen we eventuele blessures en schorsingen goed opvangen".

De selectie

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Sevilla), Wilfred Bouma (Aston Villa), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Huntelaar terug in selectie Oranje

Klaas-Jan Huntelaar is terug bij Oranje. De spits van Ajax hoort bij de 25 spelers die bondscoach Marco van Basten heeft opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië

De selectie

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Sevilla), Wilfred Bouma (Aston Villa), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Wigan huurt Bent van Charlton

Wigan Athletic doet er op de transfermarkt alles aan om dit seizoen beter te laten verlopen dan de vorige. Marcus Bent wordt voor één jaar gehuurd van Charlton Athletic.

Wigan-manager Chris Hutchings haalde al acht spelers naar The Latics, waaronder de Nederlanders Mario Melchiot en Rachid Bouaouzan. Danny Landzaat maakt ook nog altijd deel uit van de selectie; Arjan de Zeeuw vertrok. Nadat Charlton degradeerde was Bent op zoek naar een nieuwe club. Voor de Engelse spits is het al de tiende club in zijn carrière, die begon in 1995.

"Het is een geweldige deal", zegt Hutchings. "We hebben hem gehuurd, en dat komt ons goed uit. Marcus heeft het merendeel van zijn carrière in de hoogste klasse gespeeld, hij weet hoe het spelletje werkt. Hij is slim, kan op meerdere plaatsen uit de voeten en zijn spel gaat verder dan enkel scoren. Ik zei eerder al dat ik alleen spelers naar Wigan haal waarvan ik denk dat ze een nieuwe dimensie toevoegen. Marcus is er zo één, en ik kijk er naar uit met hem te werken."

Havo-scholier blijkt na 3 maanden toch geslaagd

Icoon OpmerkelijkDrie maanden te laat en totaal onverwacht kreeg de 17-jarige Jan de Roos uit Winsum begin deze week alsnog zijn havo-diploma. De scholier van het Gomarus College in Groningen had na zijn herexamen gehoord dat hij was gezakt met twee onvoldoendes voor zijn profielvakken.

Maar die konden worden gecompenseerd met een andere voldoende, zo ontdekte de Onderwijsinspectie in de zomermaanden tijdens het naberekenen van de examenresultaten.

"Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Je mag maar een onvoldoende hebben voor je profielvakken. Maar in de wet staat een combinatie die wij nog niet kenden, namelijk dat hij een van die onvoldoendes mocht compenseren met een voldoende voor een vrij vak, zijn geval Duits. Dus is hij wel geslaagd", zegt directeur De Jong van het Gomarus College. "Dat hoorden wij te weten. En de scholier? Die is alleen maar blij. Hij neemt de school zeker niets kwalijk. Sterker nog, hij heeft besloten om nu het vwo bij ons op school te gaan volgen", aldus de directeur.

Herseninfarcten mogelijk beter te behandelen

Icoon MedischDe bloedvoorziening van de hersenen verschilt sterk tussen mensen. Dat laat radioloog in opleiding Peter Jan van Laar zien in zijn promotieonderzoek, dat hij uitvoerde aan het UMC in Utrecht.

Hij voerde zijn onderzoek uit met een nieuwe methode waardoor precies te zien is welke bloedvaten delen van de hersenen van bloed voorzien. Van Laar verwacht dat beter inzicht in de bloedvoorziening van de hersenen bij mensen de behandeling van herseninfarcten ten goede zal komen.

Bij zo'n stoornis zit een hersengebied tijdelijk zonder bloed. Het is belangrijk te weten in welk bloedvat een vernauwing of verstopping is opgetreden. Met de nieuwe methode is het schuldige bloedvat gemakkelijker op te sporen. De specialist kan dan bijvoorbeeld een stent aanbrengen om een vernauwing op te heffen.

Fusiegesprekken Nuon en Essent liggen stil

Icoon EconomieDe energiebedrijven Nuon en Essent hebben voorbereidingen voor een voorgenomen fusie voorlopig opgeschort. Dat bevestigde een zegsman van Nuon vandaag naar aanleiding van berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

De raad van commissarissen van Nuon komt vandaag bijeen om de situatie te bespreken. Volgens Het Financieele Dagblad is er een impasse ontstaan omdat aandeelhouders van Nuon niet langer akkoord gaan met een eerder overeengekomen voorlopige ruilverhouding. Volgens die afspraak krijgen zij 45 procent van de aandelen in het fusiebedrijf en Essent 55 procent. De aandeelhouders van de twee energiebedrijven zijn gemeenten en provincies.

"Aandeelhouders hebben nog geen voorstel gekregen over hoe de fusie eruit gaat zien. Zo'n plan moet worden onderbouwd en uitgewerkt. Nuon brengt die plannen naar zijn eigen aandeelhouders, net als Essent dat naar zijn achterban doet. Dit proces loopt, maar kost wat tijd. Dat is zeer gebruikelijk", aldus de woordvoerder van Nuon. Dat de onenigheid zou gaan over eigendomsverhoudingen wilde hij niet bevestigen.

Een woordvoerder van Essent zei: "Het fusieproces bevindt zich in een cruciale fase. De raad van commissarissen van Nuon komt vandaag bijeen. We wachten op feedback en denken die vandaag nog te krijgen."

Volgens Het Financieele Dagblad spelen ook eisen van de Nederlandse Mededingingsautoriteiten (NMa) een rol. In november al stelde de NMa dat de fusie tot een onaanvaardbare machtsconcentratie in Nederland zou leiden. Essent en Nuon zouden twee of drie centrales moeten afstoten en een miljoen klanten.

De NMa zou nu de duimschroeven hebben aangedraaid en eisen dat er zelfs 1,5 miljoen klanten worden afgestoten. De provincies en gemeenten zouden vrezen voor de mogelijke onrust die dit teweeg kan brengen, omdat deze klanten ook kiezers zijn.

"Dit verbaast ons. Zelf hebben wij nog helemaal geen bericht gekregen van de NMa. De krant loopt hier vooruit op de feiten", aldus de woordvoerder van Nuon.

Ook een gespannen verhouding tussen bestuursleden Oystein Loseth en Peter Erich van Nuon en de beoogde bestuursvoorzitter van het fusiebedrijf Michiel Boersma van Essent zouden zaken frustreren. "Die aanname is op niets gebaseerd. Er is sprake van een constructieve samenwerking", aldus de Nuon-zegsman.

Nuon en Essent kondigden de fusie op 1 febuari dit jaar aan. Samen hebben de bedrijven vijf miljoen klanten. De waarde van het fusiebedrijf is ongeveer 24 miljard euro. Met het samengaan hopen de nutsbedrijven sterker te staan in de Europese energiemarkt, waar momenteel een consolidatieslag gaande is.

AZ persoonlijk rond met Alves

AZ is rond met Alfonso Alves. De Braziliaanse aanvaller is een langjarige verbintenis overeengekomen met de Alkmaarse club. Vooralsnog wil zijn huidige club SC Heerenveen niets van een transfer weten omdat de transfersom te laag is.

Alves wil graag vertrekken bij Heerenveen maar zijn club houdt vast aan de eerder vastgestelde transfersom van ¤20 miljoen. De Friezen onderhandelen niet meer over Alves omdat de raad van commissarissen en de directie van de club dat besloten hebben.

Ondertussen hoopt AZ dat er vandaag alsnog een doorbraak geforceerd kan worden tussen de beide ploegen. Om twaalf uur vanavond sluit de transfermarkt, voor die tijd willen de Alkmaarders nog een opvolger voor Danny Koevermans contracteren. Ondermeer Mounir El Hamdaoui is één van de gegadigden.

Gravesen terug naar Everton

Thomas Gravesen heeft wederom zijn handtekening in Liverpool gezet. Everton haalde de middenvelder op huurbasis terug, nadat hij twee jaar elders had vertoefd.

In 2005 stapte de Deense middenvelder, die toen vijf jaar bij Everton speelde, over naar het Spaanse Real Madrid. Daar moest hij de ontbrekende link worden, maar hij werd de schlemiel van het elftal. In 2006 ging hij terug naar Groot Brittanië, waar hij tekende bij Celtic. Ook daar kwam hij niet uit de verf, en speelde hij tot nu toe 22 duels.

Nu keert de 31-jarige international terug op Goodison Park, waar hij in 2000 vanuit Hamburg naar toe kwam. Gravesen speelde 141 Premier League-duels in het shirt van Everton, waarin hij elf maal doel trof. Voor Everton is de zoektocht naar een middenvelder voorbij. Zij zagen eerder Manuel Fernandes bij Valencia tekenen. "Ik kijk er naar uit om terug te keren bij Everton. Het is een kans om wederom hoogstaand voetbal in het Premiership te spelen", aldus de Deen.

'Allochtonen weigeren, maakt niet uit hoe'

Icoon BinnenlandsMichael Orie en Hassan Ahallak, twee beveiligingsmedewerkers, zijn onlangs ontslagen bij discotheek The Jam in Utrecht, omdat ze het deurbeleid van het management niet uit wilden voeren. "Zie maar op welke grond jullie allochtone jongens weigeren. Schoenen, jas, uitstraling, het maakt niet uit, zolang ze The Jam maar niet inkomen," kregen ze te horen. Een woordvoerder van The Jam ontkent overigens dat de discotheek allochtonen discrimineert.

Orie en Ahallak doen hun verhaal in het Algemeen Dagblad. Ze zeggen dat ze willen dat dit verhaal bekend wordt. "Dit deurbeleid zorgt namelijk niet alleen voor discriminatie, maar ook voor een onwerkbare situatie," aldus Orie. Ahallak:"Onterecht geweigerde jongeren kunnen in hun woede agressief reageren."

De twee portiers hadden eerder geprobeerd om het strikte deurbeleid van The Jam te wijzigen door met het management te overleggen en ook uit te leggen waarom dit beleid niet werkbaar was. Dit had geen resultaat. "Het werd alleen maar erger. Uiteindelijk mochten we helemaal geen allochtonen meer toelaten," zegt Ahallak. Op zaterdag 18 augustus besloten de twee om toch enkele allochtone bezoekers toe te laten. "Het management was furieus en liet ons diezelfde avond nog vertrekken," vertelt Orie.

Een woordvoerder van The Jam ontkent dus dat er gediscrimineerd wordt. Volgens hem zijn de twee ontslagen omdat ze hun werk als beveiliger niet goed uitvoerden. Ze zouden mensen binnengelaten hebben die al eerder voor problemen gezorgd hadden en ze zouden ook te lang gewacht hebben om een gast te verwijderen die een glas naar een barmeisje gegooid had. De twee spreken dit tegen: "We werken al jaren als beveiliger. We willen gewoon dat dit verkeerde beleid stopt."

Screens + website voor No More Heroes

De officiële pagina voor het spel No More Heroes voor de Wii is door Spike gelanceerd. Naast deze aankondiging voor de website heeft developer Spike ook een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven. In No More Heroes speel je Travis Touchdown, waarmee je een plek moet zien te vinden tussen de vele huurmoordenaars in die regio. Het spel moet eind van dit jaar uitkomen in Japan.

De website voor No More Heroes is hier te vinden.






Chun-Soo Lee alsnog naar Feyenoord

Ondanks eerdere berichten dat Chun-Soo Lee te duur voor Feyenoord zou zijn, komt de Zuid Koreaan toch naar Rotterdam. Lee tekent voor vier jaar bij Feyenoord, vandaag zal hij naar Nederland vliegen. Dit maakte de huidige club van Lee, Ulsan, vandaag bekend op de website.

”We hebben de beslissing genomen Chun-Soo Lee voor twee miljoen euro te laten vertrekken naar Feyenoord. We hebben al maanden gediscussieerd over deze transfer, maar de reden dat we niet eerder tot een deal kwamen was dat Feyenoord hem wilde huren, terwijl Lee een definitieve transfer wilde”, aldus de club.

De 26-jarige Lee speelde al eerder in het buitenland. In het seizoen 2003/2004 speelde hij voor het Spaanse Real Sociedad. Slechts dertien maal kwam de75-voudig international in actie, hij scoorde daarin niet. Hij werd verhuurd aan Numancia maar daar ging het niet veel beter, ook daar wist hij het net niet te vinden. Lee speelde voor Numancia vijftien wedstrijden. Daarop keerde Lee terug naar Ulsan.

Submitters: Jay_Snake, goober en Slickrick

Hardwareverkopen Japan

Eerder vandaag hadden we al de softwareverkopen en nu zijn ook de hardwareverkopen bekend. Zoals gebruikelijk is de volgorde niet anders dan anders, alleen de verkoopcijfers zijn flink gedaald omdat de feestweek in Japan voorbij is. Enkel de PS2 kan haar verkoopaantallen behouden.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS100.460153.8345.095.17719.100.856
Wii46.28373.9382.550.7793.470.422
PSP26.08933.7151.347.4705.879.599
PS316.39321.720643.8541.101.412
PS215.13915.240531.79420.686.653
3602.0442.445139.723404.425
GBA65465445.29615.343.375
NGC1161459.3924.178.860

20 miljoen condooms teruggeroepen

Icoon OpmerkelijkIn Zuid-Afrika worden ongeveer 20 miljoen condooms teruggeroepen omdat er fraude gepleegd zou zijn met de aflevering van kwaliteitslabels voor kapotte condooms. In Zuid-Afrika worden gratis condooms uitgedeeld door de overheid om de bevolking aan te zetten tot veilig vrijen. Er zijn meer dan vijf miljoen inwoners besmet met HIV in Zuid-Afrika.

De condooms zijn van het merk Zalatex en zijn teruggeroepen "uit voorzorg om de openbare veiligheid te verzekeren", zo staat in een overheidsmededeling te lezen. Een verantwoordelijke van het Zuid-Afrikaanse Bureau voor Standaarden (SABS) werd onlangs in beschuldiging gesteld omdat hij steekpenningen ontvangen zou hebben in ruil voor kwaliteitslabels van kapotte condooms. Eerder hield het ministerie van Volksgezondheid al 3,6 miljoen condooms tegen die het bedrijf produceerde.

Op spokenjacht in The Lost Crown

Van de semi-horror adventure The Lost Crown: A Ghosthunting Adventure zijn wat screenshots verschenen die vooral de stijl van de game aangeven. De game draait om Nigel Danvers die in een stadje aan de Engelse kust op spokenjacht is. Met behulp van de bewoners zul je een eeuwenoud mysterie moeten oplossen, onderwijl jagend op spoken uit het verleden.

Het spel wordt gemaakt door Jonathan Boakes, die eerder de griezeladventures Dark Fall The Journal en Dark Fall Lights Out maakte.





Politie opent jacht op bellende automobilisten

Icoon PolitieDe politie gaat vanaf zaterdag extra controleren op automobilisten die achter het stuur bellen met hun mobiele telefoon. De Raad van Hoofdcommissarissen heeft daarvoor vijftig agenten door het hele land vrijgemaakt.

Ook zijn twintig speciale onopvallende motorfietsen aangeschaft om bellers op heterdaad te kunnen betrappen. Dat heeft een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie vandaag laten weten.

Justitie en politie zullen een jaar lang extra letten op bellende automobilisten. Overtreders krijgen een boete van 130 euro (automobilisten) of 90 euro (bromfietsers).

Bellen in de auto of op de bromfiets is sinds maart 2002 verboden. Elk jaar worden ongeveer 120.000 bestuurders op de bon geslingerd. Jaarlijks gebeuren naar schatting zeshonderd ongevallen met letsel, veroorzaakt door rijdend bellen. Handsfree bellen mag wel, evenals mobiel bellen op de fiets.

Een jaar Drawball

Een groot internetvel waarop getekend kan worden. Een legio aan communities die langs komen om hun eigen dingetje op neer te zetten. Volledige oorlogen die uitgevoerd worden, immers is het nog leuker om andere mensen hun creatie te verstoren.

Drawball heeft het afgelopen jaar in een fimpje opgenomen, met 40 uur per seconde zie je logo's verschijnen, verdwijnen en weer terug komen. Iets over de helft kan je de FOK! poging om zich te vereeuwigen nog langs zien komen. 

Met dank aan ChOas voor de submit

Tijdslot tegen internetverslaving

Icoon InternetGoed nieuws voor ouders wiens kinderen te veel tijd doorbrengen op het internet: er is een tijdslot gepresenteerd om het internetgebruik te beteugelen.

Uit een onderzoek van Mijn Kind Online blijkt dat drie op de vier kinderen, in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, moeite hebben om te stoppen met het surfen op het web. Veel ouders vrezen dat hun kroost verslaafd raakt aan het gebruik van internet en dat hun kinderen achter raken op school.

Met een simpel programma kunnen ouders het aantal uren dat kinderen toegang hebben tot internet instellen. Ook kan er onderscheid worden gemaakt tussen verschillende internetactiviteiten, zodat het kind nog wel op internet kan voor het maken van huiswerk. Mijn Kind Online heeft het programma, met de name Timeslot, ontwikkeld in samenwerking met KPN en Ouders Online.

Uit het onderzoek onder 450 tieners blijkt dat vooral jongens moeite hebben om hun computergebruik te beperken. Tevens blijkt dat tieners gemiddeld twee uur per dag internetten normaal vinden. Slechts één op de drie jongeren krijgt van de ouders opgelegd hoeveel tijd ze achter de computer door mogen brengen. TimeSlot is gratis te downloaden via de website van KPN, maar het is de vraag hoe lang het duurt voordat het programma gekraakt is. Eerder deze maand werd in Australië namelijk een duur internetfilter gekraakt door een tiener.

Boek: B. en S. Keating - Land van herkomst

SubheaderKenia, eind jaren 60. Een jonge man uit een witte boerenfamilie wordt vermoord. Het is een rituele moord, heel bloederig. Zijn verloofde, Sarah, kan het nauwelijks verwerken. Ze krijgt angstvisioenen en nachtmerries, en zoekt haar toevlucht in haar werk: onderzoek naar de leefgewoonten van olifanten in de wildernis. Hannah, de zus van het slachtoffer, probeert de familieboerderij draaiende te houden. Hun gezamenlijke jeugdvriendin Camilla, een beroemd Londens fotomodel, komt helpen. Stukje bij beetje wordt duidelijk dat de moord maar een klein onderdeel vormt van een lange, gruwelijke geschiedenis.

Meerderheid Nederlanders wil einde missie Uruzgan

Icoon OorlogRuim de helft van de Nederlanders vindt dat de militaire missie in Uruzgan na 1 augustus 2008 niet moet worden verlengd. De meerderheid van de tegenstanders ziet het liefst dat het leger direct uit Afghanistan vertrekt.

Dit meldde het AD vrijdag op basis van een onderzoek dat de krant heeft laten houden onder duizend Nederlanders. Uit de enquête blijkt dat verlengen van de missie nog maar de steun van 45 procent van de bevolking krijgt. De ondervraagden twijfelen vooral aan het nut van de missie. Bijna een derde denkt dat de Nederlandse soldaten niets kunnen uitrichten in Afghanistan.

Het onderzoek vond plaats voordat afgelopen zondag de tiende Nederlandse militair sneuvelde in de gewelddadige missie. Voor bijna twee derde van de ondervraagden is het sterven van soldaten geen reden om de operatie in Afghanistan af te willen blazen.

Het kabinet besluit volgende maand of de strijdkrachten na augustus 2008 in Uruzgan blijven.

"Ouders gaven Maddie overdosis slaapmiddel"

Icoon BuitenlandsDe Portugese politie, die de verdwijning van het Britse meisje Maddie onderzoekt, is ervan overtuigd dat de ouders hun 4-jarige dochter per ongeluk om het leven hebben gebracht door haar een overdosis slaapmiddelen te geven. In het appartement waar Maddie eerder dit jaar verdween, is namelijk een injectienaald gevonden in de slaapkamer waar de ouders, Kate en Gerry McCann, sliepen. De naald werd gevonden in een kast op de slaapkamer, meldt de Engelse krant Daily Express.

De politie onderzoekt nu de theorie dat de injectienaald gebruikt zou zijn door de ouders van Madeleine McCann, allebei dokters, om hun kinderen een slaapmiddel toe te dienen. Een woordvoerder van het koppel ontkent de verdachtmakingen en benadrukt dat de McCanns hun kinderen nooit een kalmerend middel hebben toegebracht.

Lees ook op het forum Over Maddie

Koeman: "Loting niet ongunstig"

Ronald Koeman is niet ontevreden over de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Champions League.

"Een niet ongunstige loting", aldus de conclusie van Koeman die zelf aanwezig was in Monaco. Hij reikte aan Paolo Maldini de prijs van beste verdediger van Europa uit.

"Wel met twee lange reizen: Istanbul en Moskou. De lastigheid van deze twee tegenstanders, Fenerbahçe en CSKA, zit natuurlijk in de uitwedstrijden. Inter is een hele grote club, een van de klassieke clubs van Italië en de regerend kampioen. Die heeft PSV nog niet tegen gehad. Bij Inter spelen veel oude bekenden uit de Nederlandse competitie," aldus Koeman. "Van Fenerbahçe weten we hoe het Turkse voetbal is in hun eigen stadion, zij benutten het thuisvoordeel optimaal. PSV heeft daar niet lang geleden nog kennis van genomen. Ik vind het een lastige tegenstander met een oude bekende in Mateja Kezman. CSKA is een goede, sterke ploeg uit Rusland. Ook de datum, achteraan in november, kan belangrijk zijn in verband met omstandigheden".

Murray met moeite langs Björkman

Andy Murray heeft zich op de US Open met grote moeite gekwalificeerd voor de derde ronde. De jonge Schot, had vijf sets nodig om veteraan Jonas Björkman opzij te zetten. Het werd uiteindelijk 5-7, 6-3, 6-1, 4-6 en 6-1.

Murray keerde onlangs terug in het tenniscircuit nadat een polsblessure hem drie maanden aan de kant had gehouden. In de eerste ronde walste hij over Pablo Cuevas heen, maar Björkman was taaier. Murray ahd dan ook drie uur en 37 minuten én 16 aces nodig om de Zweed op de knieën te krijgen.

Volleyballers verliezen van Frankrijk

De Nederlandse volleybalheren hebben hun eerste wedstrijd op een internationaal toernooi in Parijs verloren. Gastland Frankrijk was met 3-0 (25-18 25-21 25-21) te sterk voor de ploeg van bondscoach Peter Blangé. Het toernooi is voor Nederland de laatste voorbereiding op het Europees kampioenschap volgende week in Rusland.


De mannen van Blangé volleybalden een matige wedstrijd en hadden daardoor tegen de Fransen weinig in te brengen. Nederland speelt in Parijs verder nog tegen Bulgarije en Polen

DVD: Feast

"From Executive Producers Wes Craven, Ben Affleck, Matt Damon & Chris Moore", dat belooft nogal wat. Paradiso Home Entertainment heeft het dan ook met grote letters op de hoes geplakt, want voor de rest kent het grote publiek de film Feast natuurlijk niet. Feast is namelijk nooit in de Nederlandse bioscopen te zien geweest en is pas sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Fontein schrijft open brief aan fans

Maarten Fontein, de algemeen directeur van Ajax, heeft een open brief geschreven aan de fans. Hij begrijpt dat de teleurstelling onder de aanhang groot is na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League, maar hij hoopt dat de aanhang toch met een positief gevoel naar de toekomst wil kijken.

"Natuurlijk baalt een ieder en moeten we weer een jaar wachten op die kans om Champions League te spelen. Laten we, ondanks de grote teleurstelling, proberen met zijn allen vanuit een halfvol glas de toekomst te bekijken en niet vanuit een halfleeg glas, want dit past niet bij Ajax, niet bij mij en niet bij jullie als betrokkenen met het hart en geest op de goede plaats. We moeten iedereen de ruimte geven om de emoties een plaats te geven. Dat hoort bij het verwerkingsproces. Maar tegelijkertijd moeten we er ook positief lering uit trekken. We zullen de komende tijd gebruiken om te trachten op een aantal fundamentele vragen een antwoord te geven. Fundamentele vragen en analyses die ons moeten helpen het juiste topsportklimaat te scheppen, waarbij prestaties op de juiste momenten geleverd worden."

"Het gaat hierbij niet alleen om de wedstrijd van gisteren of van twee weken geleden. Het gaat ook om vorig seizoen, de competitie, de vele wisselingen van spelers, de momenten van wisselingen, het groter wordende gat tussen Europese clubs en Ajax, hoe we omgaan met de mentale druk, etcetera."

"Maar het is nu van belang de wonden te laten helen, de eenheid te bewaren, maar vooral de rust op te brengen om in staat te zijn sterker terug te komen. En laten we niet vergeten dat er genoeg uitdagingen voor ons liggen met het kampioenschap en het UEFA Cuptoernooi, waar voldoende prijzen zijn te winnen. Graag doe ik een beroep op jullie allemaal om samen in de trein te blijven zitten op onze reis."

DVD: Employee of the month

Het is iets typisch Amerikaans: de verkiezing tot werknemer van de maand. Hij of zij die zich het meest conform het bedrijfsbeleid heeft gedragen en zonder morren enkele uurtjes overwerkt, wordt aan het eind van de maand uitgeroepen tot medewerker van de maand. In de Verenigde Staten word je vereerd met een portretfoto in de bedrijfskantine of op de werkvloer en soms krijgt de winnaar zelfs een bonus. In Nederland kennen we het fenomeen nauwelijks, waarschijnlijk door het oer-Hollandse credo "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg". In Employee of the Month zien we hoe de strijd om een blonde stoot ontaardt in een strijd om de verkiezing tot werknemer van de maand. De film werd vrij goed bezocht in de bioscoop en is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Koppige Grunneger sloopt stoep

Een man uit het Groningse dorpje Oostwold is een echte stijfkop. De man haalt telkens de klinkers uit de stoep voor zijn woning, omdat de gemeente het geluidsarme asfalt heeft vervangen door klinkers.

Telkens maakt de gemeente het stoepje weer keurig dicht, waarna de boze Groninger Jan Hoving de boel weer openbreekt. De gemeente is het getouwtrek zat en brengt de onkosten sinds kort in rekening bij Hoving.

De ruzie tussen de gemeente en Hoving is al een poosje aan de gang. Zo had de boze man de klinkers in zijn straat onlangs nog vervangen door plantjes. Dit was net voordat de man met vakantie ging. Omdat de gemeente bang is voor schadeclaims vanwege valpartijen, komt telkens een stratenmaker opdraven om het stoepje voor Klinkerstraat 104 te herstellen.

Hoving is namelijk bang dat de grijze stoeptegels gauw verzakken. Ook is hij bang dat langsrazende vrachtwagens zijn huisje grote schade toebrengen. De beste man heeft pas weer twee plantjes voor zijn huis gezet. De stoeptegels heeft hij voor zijn deur opgestapeld.

De gemeente dreigt nu juridische stappen tegen Hoving te ondernemen. De burgemeester verklaarde tegenover RTV Noord niets tegen burgerlijke ongehoorzaamheid te hebben, maar Hoving is wat hem betreft te ver gegaan.


Altijd lastig, plantjes tussen de tegels


Spel: Lonely House Moving

Huil, huil... Je vriendin heeft het uitgemaakt en als echte vent doe je dan maar éen ding: je holt als een gek achter haar aan als ze bij je weg gaat.

Probeer je ren-achter-haar-auto-aan zo lang mogelijk vol te houden om op die manier zoveel mogelijk punten binnen te halen. Hollen doe je met de linker en rechterpijltjes, springen met de spatie. Ontwijk alles wat op je pad tegen komt.

Ren ze!

CD: Animal Collective - Strawberry Jam

Als er één muziekstroming is die in opkomst is, dan is dat wel Indie. En dat is mede te danken aan de heren van Animal Collective. De muziek kenmerkt zich vooral door het hoge gehalte aan experimentele geluiden. Denk aan dierlijke geluiden, hoge, schrille gillen en andere vormen van 'kunstuiting'. Want dat je dit soort muziek een uiting van kunst mag noemen, staat buiten kijf. Met hun nieuwste album Strawberry Jam doen de heren van het collectief weer een aardige duit in het zakje. Dat dit genre in eerste instantie wat vreemd aandoet, is op zich begrijpelijk. Het is een stijl waar je vooral aan moet wennen, maar als dat eenmaal is gelukt, zul je merken dat je er toch wel van geniet. Op een vreemde manier neemt de muziek je mee aan de hand en leidt je door de kunstzinnige wereld van Indie.

Krajicek uitgeschakeld

Michaëlla Krajicek is uitgeschakeld in de U.S. Open. De Nederlandse, 32ste geplaatst, verloor met 6-7, 3-6 van de Hongaarse Agnes Szavay.

De eerste set begon met een break voor Krajiceks tegenstandster, maar ook Krajicek zelf brak haar tegenstander direct daarop. Na een mislukte kans om op 5-3 te komen, eindigde de set in een tie-break. Na een serie breaks won Szavay uiteindelijk de set met drie punten op rij.

In de tweede set had de Hongaarse het makkelijker. Hoewel Krajicek meerdere malen op break point kwam, hield Szavay stand en kon ze de wedstrijd winnen met een love game.

Cohen tekent samenwerking met Curaçao

Icoon AlgemeenDe burgemeester van Amsterdam Job Cohen heeft donderdag op Curaçao een 'Overeenkomst tot samenwerking' tussen Amsterdam en Curaçao ondertekend. Eerder deze week tekende hij eenzelfde overeenkomst met Sint Maarten.

De twee eilanden kunnen door het akkoord gratis een beroep doen op expertise van de gemeente. Lokale overheidsdiensten kunnen ook op kosten van Amsterdam eigen deskundigen naar de gemeente sturen om kennis en ervaring op te doen. Het gaat om een duurzame samenwerking met een vierjarig contract, dat daarna wordt geëvalueerd.

Amsterdam heeft sinds zes jaar een internationaal beleid dat erop gericht is om tot samenwerking te komen met de vijf landen waar de meeste buitenlandse inwoners van Amsterdam vandaan komen: Suriname, Ghana, Turkije, Marokko en sinds deze week Curaçao en St. Maarten namens de Antillen. Later op de dag heeft hij een digitale, archeologische waardekaart van Curaçao aangeboden aan de Curaçaose gezaghebber Dindial.

Amsterdam heeft al enkele projecten lopen op Curaçao, zoals de archeologische samenwerking tussen Amsterdam en het Nationaal Archeologisch en Antropolisch Museum (NAAM). Al enige tijd loopt ook het project 'Kennis voor Curaçao', waarbij Antilliaanse jongeren uit Amsterdam en Rotterdam de mogelijkheid hebben om stages op Curaçao te volgen.

Cohen sprak op Curaçao onder meer met de Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage en de gouverneur van de Nederlandse Antillen, Frits Goedgedrag. Vrijdag opent hij het Academisch Jaar van de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA).

Prinses Diana - 10 jaar na haar dood

Princess Diana dies in Paris crash Diana, Princess of Wales, has died after a car crash in Paris. She was taken to hospital in the early hours of Sunday morning where surgeons tried for two hours to save her life but she died at 03:00 hours.

Zo opende de BBC tien jaar geleden, lady Di was niet meer. Na een romantisch diner met haar vriend, Dodi al-Fayed, in een chique hotel, reed het stel naar de villa van Dodi in het westen van Parijs.

Keith Richards eist excuses voor recensies

Icoon MuziekRolling Stones-gitarist Keith Richards heeft in een ingezonden brief in de Zweedse krant Dagens Nyheter excuses geëist. Aanleiding zijn recensies die in twee Zweedse kranten verschenen van het concert dat de Britse rockband op 3 augustus gaf in Göteborg. In de recensies werd het concert, waarin Richards "dronken" en verward over zou komen, volledig afgebrand.

"Er waren 56.000 mensen in het stadion, die allemaal een ander concert hebben gezien dan dat wat jullie hebben bekritiseerd. Hoe durven jullie afbreuk te doen aan de ervaring van die mensen? Schrijf de waarheid: dat het een goede show was", zo haalt de 63-jarige Richards uit.


Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Goedkopere en effectieve therapie via internet

Icoon GezondheidPsychische problemen als depressie, alcoholverslaving en angststoornis kunnen via internet net zo effectief worden behandeld als via de reguliere therapie waarbij de cliënt naar de therapeut toe moet. De behandelkosten zijn een stuk lager.

Dat blijkt uit onderzoek naar psychische hulp via internet dat het Trimbos-instituut donderdagavond in het tv-programma NOVA presenteerde. Het onderzoek vond plaats in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid.

Via internet kunnen meer mensen met een psychisch probleem worden bereikt tegen behandelkosten die tot de helft lager zijn, aldus onderzoeker Heleen Riper van het Trimbos-instituut. Zij verwacht "een revolutie" in de geestelijke gezondheidszorg, waarin in de toekomst vier miljoen Nederlanders van een internetbehandeling gebruik zullen maken. Tot nu toe zochten ongeveer 100.000 mensen psychische hulp, variërend van een eenvoudige zelftest tot een echte zware therapie.

Internetbehandeling is populair, omdat de cliënt vaak anoniem blijft, de deur niet uit hoeft en de behandeling kan ondergaan buiten kantooruren. Volgens Trimbos worden inmiddels zo veel internetbehandelingen aangeboden, dat een keurmerk wenselijk wordt.

Toni Braxton heeft geen borstkanker

Icoon MuziekGoed nieuws voor fans van Toni Braxton. De 40-jarige zangeres blijkt namelijk niet aan borstkanker te lijden. Eerder meldde het blad National Enquier nog dat de ziekte bij de zangeres was vastgesteld, bekend van hits als Breathe Again en Unbreak My Heart. In een verklaring laat Braxton echter weten niet ziek te zijn.

"Er circuleert momenteel een gerucht dat er borstkanker bij mij geconstateerd is. Het klopt dat ik last heb gehad van mijn borst, maar na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat er niets aan de hand is. Ze hebben niets gevonden en ik verkeer in goede gezondheid", zo staat in de verklaring. Braxton riep tevens vrouwen op om zich regelmatig op de ziekte te laten onderzoeken.
Met dank aan kahaarin voor de submit.

Gravitronix, een Wii-downloadgame

De Wii krijgt 'binnenkort' een downloadservice die vergelijkbaar is met Xbox Live Arcade (Xbox 360) en PlayStation Network (PlayStation 3). Dit wil zeggen dat je voor een gering bedrag kleine, simpele games kunt downloaden en direct van het interne opslaggeheugen kan spelen.

Een van de games voor deze nieuwe Wii-service is Gravitronix. Gravitronix is een 1 tot 4 speler-actiespel waarin je het in een arena opneemt tegen de tegenstanders.

Features:

-Gravitronix is an action/battle game for 1-4 players (possibly 8).
-The game takes place in a single-screen arena.
-The objects seen in the logo are the projectiles used as weapons.
-These projectiles will have different physics, making them behave differently depending on how you use them.
-There will be a great deal of depth in the control scheme.
-Veteran players will master maneuvers which make rookie players cry "HAX!!!"

Op dit moment klinken de features misschien nog wat vaag, maar de makers beloven snel screens te releasen die het allemaal wat duidelijker moeten maken.

Softwareverkopen Japan, nieuwe top 3

De wekelijkse softwareverkopen vanuit Japan zijn weer bekend en uiteraard vind je ze weer op FOK!games (al zijn ze dit keer wel een dagje later dan normaal).

Zoals je kunt zien is de gehele top 3 vernieuwd en zit er redelijk wat variatie in thema en console:

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Sengoku Musou 2PS2KOEI182.000182.000
FFCC: Ring of FatesNDSSquare-Enix178.000178.000
Phoenix Wright 3NDSCapcom57.00057.000
Mario Party 8WiiNintendo49.000665.000
My Housekeeping Diary NDSNintendo24.000146.000
Dragoneer's AriaPSPNippon Ichi24.00024.000
SD Gundam Cross DriveNDSBandai Namco20.000206.000
Winning Eleven ClubPS2Konami19.000246.000
DJ Jungle ClimberNDSNintendo19.000112.000
Wii Sports WiiNintendo18.0002.053.000

Later deze dag volgen de hardwarecijfers.

Nintendo gaat voor 50-plusser

"Het leven is een avontuur!" Dit is het thema voor dit jaar van de 50PlusBeurs die van 19 tot en met 23 september 2007 in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt. De beurs biedt een gevarieerd programma voor 50-plussers waarin ook Nintendo een plek zal hebben.

Op de beurs zijn er vele optredens op podia met muziek, show, dans en exposities. Ook zijn er proeverijen en kun je kans maken op een avontuurlijke vakantie. Daarnaast heeft de beurs vele voordelen, cadeaus en acties voor je in petto. Wat dacht je van de gratis beurstas vol met hebbedingetjes?

Dit jaar zijn er op de beurs nieuwe activiteiten te vinden. Hieronder een kleine greep uit het programma-aanbod:

Nintendo competitie hersentraining met leuke prijzen
Avontuurlijk stoomkoken, demonstraties met TV Top Koks
Terug in de tijd, maak je eigen stamboom met behulp van internet
NOC NSF demonstreert maar liefst 21 sporten. Doe mee!
Elke dag kans op een reis naar verre oorden! En nog veel meer...

Nintendo doet haar intrede op de beurs. Train je hersenen met het spel Dr. Kawashima's Brain Training op de spelcomputer Nintendo DS. Of houd je conditie op peil met Wii Sports, waarbij je door het maken van echte sportbewegingen een videospel speelt. Speel tennis zoals op de tennisbaan. Met Wii en Nintendo DS kun je zowel lichaam en geest in conditie houden. Lijkt dit je interessant? Neem dan vooral een kijkje bij de Nintendo-stand.

50PlusBeurs: woensdag 19 tot en met zondag 23 september 2007 in de Jaarbeurs te Utrecht. Gemakkelijk bereikbaar per trein.
Openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur.
Normale prijs entree: € 15,00 aan de kassa.

Diamanten schedel verkocht voor 75 miljoen

Voor 75 miljoen euro is een schedel volledig bedekt met diamanten verkocht. De schedel is in Londen verkocht aan een groep investeerders. Het object die 'For The Love Of God' gemaakt door de Brit Damien Hirst is hierdoor met stipt het duurste werk van een nog levende kunstenaar.

De schedel is een platina afgietsel van een doodshoofd van een Europeaan uit de 18e eeuw. 8.601 diamanten schitteren op de schedel. Een aantal zijn roze van 52 karaat. Begin juni is het werk in een galerie gepresenteerd en baarde meteen internationaal opzien. 70 procent van de verkoopprijs mag de 41-jarige Hirst in eigen zak steken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.