[CCWS] Druk verkeer verhindert pole Doornbos

Robert Doornbos zat vandaag in Assen goed in zijn vel. Op de openingsdag van de Champ Car Grand Prix van Nederland klokte de Nederlander competitieve rondetijden.

Op het opdrogende TT-circuit vocht Doornbos in de eerste kwalificatiesessie met Justin Wilson om de ‘provisional pole position’. Doordat onze landgenoot in zijn snelle ronde op de langzamere Alex Figge stuitte, trok de Engelsman vandaag aan het langste eind. Doornbos moest zijn run voortijdig afbreken en eindigde de tijdtraining op de achtste positie.

"Echt heel cool om vandaag al zoveel fans langs de baan en in de paddock te zien. Het zal morgen en zondag alleen maar drukker worden, dus dat beloofd nog wat! Jammer genoeg kon ik ze vandaag nog niet echt laten juichen. In mijn laatste run noteerde ik de snelste sectortijden, maar kwam ik net voor de GT-chicane vast achter Alex Figge te zitten. Balen, want ik had graag dat punt voor de provisional pole gescoord en de bijbehorende plek op de voorste startrij. De wagen voelt in ieder geval goed aan, dus nu moet het morgen maar gebeuren!," aldus de Nederlander.

Submitter:  Bron: FOK!sport