Tennis: Krajicek laat bloed onderzoeken

Icoon TennisMichaëlla Krajicek werd in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld door Agnes Szavay uit Hongarije. Nu is gebleken dat de Nederlandse tennisster hier een verklaring voor heeft. Er zou al een aantal weken iets niet in orde zijn met haar lichaam.

"Ik probeer hier in Amerika nog een bloedonderzoek te laten doen, want ik wil nu zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is", aldus Kleine Kraai. De aanwezige mensen wisten niet wat ze hoorden toen Krajicek hiermee naar buiten kwam. "De teleurstelling van deze nederlaag komt vooral voort uit het feit dat ik tegen mijn eigen lichaam heb moet vechten. En heb verloren."

"Ik heb zoveel pillen geslikt dat ze niet eens meer werken", vervolgde Krajicek, die amper twee maanden geleden nog tot de kwartfinales van het tennistoernooi op Wimbledon reikte. "Dat was een periode dat het weer even goed ging, maar het is al maanden ‘op en af’. Zelfs mijn stem is al tijden anders, klinkt schor. Al vóór Roland Garros is het mis gegaan. Pfeiffer? Ik weet het niet. Maar als dat zo is, heb ik een groot probleem."

Het is voor het eerst dat de zus van voormalig tennisser Richard Krajicek over haar lichamelijke ongemakken spreekt. "Ik ben erg ziek geweest. Dat klinkt misschien als een excuus, maar het is nu eenmaal een feit. Ik biecht het nu op omdat ik ben uitgeschakeld en er niet langer omheen wil draaien. Waarschijnlijk weet ik ook wanneer het mis is gegaan, maar daar praat ik liever niet over; dat is privé."

Met dat laatste refereerde Krajicek naar privé-omstandigheden. Deze speelden namelijk al tijdens het toernooi in Rome. Dit evenement werd in mei, in aanloop naar Roland Garros, in de Italiaanse stad afgewerkt.

Voor meer tennisnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!