[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 3

Het is weer vrijdag, dus hoog tijd voor een speelronde in de Eredivisie. Afgelopen weekend verloor AZ verrassend van Vitesse. Ook de winst van VVV-Venlo op Excelsior viel afgelopen weekend op. Hieronder volgt een vooruitblik op het komende weekeinde.

Vanavond is het de beurt aan AZ en Excelsior om het voetbalweekend te starten. Om 20:00 uur trappen de twee ploegen in Alkmaar af. Het is nog maar de vraag of de ploeg van trainer Louis van Gaal deze keer wel kan winnen. Vorig jaar, tijdens de laatste speelronde, traden de twee clubs ook tegen elkaar aan. Uiteindelijk trokken de Kralingers aan het langste eind. Dit had als direct gevolg dat de Alkmaarders naar de titel konden fluiten, aangezien ze daar ook nog aanspraak op maakten.

Morgen komen zowel PSV als Feyenoord in actie. De Eindhovense formatie reist af naar Enschede om tegen FC Twente te spelen. Vorig jaar verloor de ploeg van trainer Ronald Koeman verrassend van De Tukkers. Blaise N'Kufo was toen verantwoordelijk voor de enige treffer in dat duel. De Rotterdamse club neemt het zaterdag op tegen Willem II. Deze confrontatie eindigde vorig seizoen in een doelpuntloos gelijkspel. Op de laatste dag van het weekend moet Ajax het opnemen tegen FC Groningen. Luis Suarez zal dan met zijn nieuwe ploeg tegen oude ploeggenoten gaan spelen. Diezelfde Uruguayaan wist vorig seizoen nog tegen de Amsterdammers te scoren. De andere treffer voor de Groningers was afkomstig van Evgeny Levchenko. De doelpunten van Amsterdamse makelij waren van Ryan Babel (2x) en Urby Emanuelson.

Zal AZ ook de komende wedstrijd tegen Excelsior verliezen? Of zullen ze de blamage van vorig seizoen recht gaan zetten? Zijn er wederom ploegen die meer dan drie keer kunnen scoren in een wedstrijd? Komende vrijdag zal dit allemaal duidelijk worden, want dan begint de nieuwe ronde in de strijd om het kampioenschap van Nederland.


Het programma van de derde speelronde:

DatumThuisUit
31-08AZExcelsior
01-09SC HeerenveenSparta
01-09FeyenoordWillem II
01-09NAC-BredaHeracles
01-09FC TwentePSV
02-09FC UtrechtDe Graafschap
02-09AjaxFC Groningen
02-09VitesseNEC
02-09VVV-VenloRoda JC
Submitter:  Bron: FOK!sport