[Update] Voetbal RPG voor NDS aangekondigd

Roy
Level 5 (Dragon Quest, Rogue Galaxy) heeft een voetbal RPG aangekondigd voor de Nintendo DS. De game, Inazuma Eleven genaamd, zal de avonturen volgen van jou en je schoolteam waar jij aanvoerder bent.

Gedurende het verhaal zul je allerlei avonturen rond je school en stad beleven en kun je nieuw talent scouten voor in je team. Level 5 claimt dat er zo'n 1000 spelers te vinden zijn, sommige wat lastiger dan anderen natuurlijk.

Zodra je een team hebt kun je het team volledig besturen door opdrachten mee te geven aan je spelers. Dit doe je bijvoorbeeld door pijlen te tekenen op het touch-screen.

Het bovenste scherm laat de actie in close-up zien als er bijzondere dingen gebeuren (bijvoorbeeld een overtreding). Ook zullen er gedurende het verhaal cinematische filmpjes te zien zijn.

Buiten de verhaallijn om kun je spelers uitwisselen met je vrienden en tegen ze spelen in lokale multiplayer wedstrijden (vergelijkbaar met Pokemon dus). Het is echter nog niet duidelijk of je spelers ook kunt trainen zodat ze beter en sterker worden.

De game heeft nog geen releasedatum. Wel is al bekend dat er op de Tokyo Game Show (september) een speelbare demo zal zijn.

Update 13:00

Ondertussen zijn ook de eerste screens verschenen:

In-game:

Tussenfilmpjes: