FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 september 2007

Nederlandse sekstoerist krijgt te lage straf

Icoon Weird

Nederlanders die in het buitenland ontucht plegen met kinderen worden onvoldoende aangepakt. Dat staat in het onderzoek 'Wat we niet zien dat is er niet' van hulporganisatie Terre des Hommes, dat maandag naar de Tweede Kamer gaat.

Terre des Hommes onderzocht of Nederlandse sekstoeristen in Cambodja worden vervolgd of dat dit later in ons land gebeurt. Volgens de organisatie maken de Nederlandse autoriteiten nauwelijks gebruik van een vijf jaar geleden doorgevoerde wetswijziging die vervolging van sekstoeristen makkelijker maakt.

Volgens de opstellers van het rapport bestaat er in Nederland "geen aanpak voor de opsporing van kindersekstoeristen. Er wordt onvoldoende geïnvesteerd in het doorgronden van netwerken, lokaliseren van slachtoffers en het leggen van contacten met risicolanden."

In Cambodja zijn kinderen voor seksueel misbruik ruim beschikbaar door een combinatie van grote armoede en een gebrek aan ouderlijke bescherming. Soms verhandelen ouders hun eigen kind, zo staat in het rapport.

"De politie lijdt aan een absoluut gebrek aan middelen en expertise om kindermisbruik op te sporen. Een groot deel van de arrestanten is in staat om straffeloos het land te ontvluchten. Dit maakt Cambodja aantrekkelijk voor kindersekstoeristen. Naar schatting is 10 tot 20 procent van de toeristen die naar Cambodja gaan op zoek naar seks. Het is bekend dat zich hieronder ook Nederlanders bevinden."

Uit het onderzoek van Terre des Hommes komt naar voren dat justitie in Nederland sinds 2003 pas twee keer is overgegaan tot vervolging wegens seksueel misbruik van kinderen in het buitenland.

Logitech komt met nieuwe Wii controller

Logitech is bezig met een nieuwe Wii controller, die zowel een verbeterde motion-sensing als een verbeterde rumble technologie ondersteunt. Chris Spearing (de manager van Logitech in Groot-Brittannië ) zei dat de Wii controller de mogelijkheid biedt om verbeterd te worden. Hij hoopt dan ook dat Logitech de Wii controller kan verbeteren door de motion-sensing en rumble technologie te verbeteren. De nieuwe controller zal nog voor Kerst in de winkels liggen.

Binnenkort dus ook een Logitech-versie

Uitslagen Eredivisie 01/09/2007

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - Sparta 3-3
32' Sibon 1-0
44' Rose 1-1
56' Polak 1-2 Penalty
59' Pranjic 2-2
60' Slot 2-3
87' Roberts 3-3 e.d.

Scheidsrechter: V. Boekel.
Toeschouwers: 22.000.
Geel: Sibon, Vandenbussche (Heerenveen), Dissels, van Bueren (Sparta).

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon,Breuer,Dingsdag (Garcia-Garcia.62) ,Johansen, Poulsen (Beerens/61), Bak Nielsen (Roorda/77),Bradley,Pranjic, Sibon,Sulejmani

Sparta: Varkevisser, De Roover, Adeleye, Schenkel, Jaggy, v.Bueren,Slot, Polak (Kaita/71),Dissels (Emnes/90+3),Rose (Roberts/77),Boukhari



NAC - Heracles 4-1
50' Everton 0-1
57' Kolkka 1-1
63' Fehér 2-1
81' Amoah 3-1
88' Amoah 4-1

Scheidsrechter: v. Sichem.
Toeschouwers: 14.000.
Geel: Boakye (Heracles).

Opstellingen

NAC: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Loran, De Graaf, Fehér (Gilissen/90), Amoah, Stam, Sikora (Tamerus/62), Lurling, Kolkka (Veenstra/90).

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Bosnar (Daelemans/75), Wuytens, Looms, Bridji, Maas, v.d. Bergh (Gluscevic/66), Klavan, Quansah, Everton.



Feyenoord - Willem II 2-0
26' Bruins 1-0
43' Makaay 2-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 42.000.
Geel: Lucius (Feyenoord), Nieuwendaal (Willem II).
Bijzonderheden Boutahar mist in de 59e minuut voor Willem II een strafschop.

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Vlaar, Hofland, De Cler, de Guzman, Sahin (D. Buijs/63), Hofs (Mols/87), v. Bronckhorst, Bruins, Makaay.

Willem II: Vermeer, Janse (Messoudi/61), Baelum, Swinkels, v.d Struijk, Mathijssen (Wilmet/82), Boutahar, Kargbo, Nieuwendaal, Poepon (Vorthoren/89), Bobson.



FC Twente - PSV 0-0

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Engelaar (Twente), Salcido, Zonneveld (PSV).

Opstellingen

Twente: Boschker, Wellenberg, Wielaert, Braafheid, Wilkshire, El Ahmadi, Engelaar, Denneboom (Elia/83), N'Kufo, Huysegems (Hersi/57).

PSV: Gomes, Kromkamp, Addo, Salcido, Zonneveld, Aissati (Mendes/77), Afellay, Simons, Bakkal, Perez, Lazovic (Koevermans/73).

Kampioenschappen bed opmaken een succes

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de Nationale Kampioenschappen bed opmaken 2007. In het Novotel Amsterdam City werd vanmiddag gestreden om de fantastische titel. Soapactrice en ex-belspelbabe Gigi Ravelli presenteerde het spektakel en motiveerde de deelnemers om alles te geven. Uiteindelijk werd Michiel Prins door de jury uitgeroepen tot kampioen bed opmaken 2007 en ging hij naar huis met een compleet tweepersoons bed.

Voor de deelnemers was het natuurlijk een loodzware middag en velen hadden de nodige problemen. Zo viel de housekeeping kar geregeld om en struikelden deelnemers regelmatig over pionnen. Het opkloppen van het dekbed bleek ook moeilijker te zijn dan men verwacht had. Ondanks alles heeft iedereen zich helemaal gegeven en waren er aan het einde van de middag drie winnaars.

"Ik vond het geweldig om te doen! Ik had wel wat moeite met het dekbedovertrek. Thuis slaap ik namelijk onder een laken en deken. Dit bed mét dekbed komt heel goed van pas", aldus een zichtbaar blije winnaar.

Nadine van Megen werd tweede en won een weekendje weg. "Deze prijs wilde ik heel graag winnen en dat is me gelukt! Ik ga lekker met een vriendin naar Parijs. Ze heeft me geweldig aangemoedigd", aldus Nadine.

Cynthia Schippers eindigde op de derde plaats en ging naar huis met een goed gevulde goodie bag. "Toen we de extra mogelijkheid kregen om onze eindtijd te verbeteren, greep ik mijn kans en ik ga nu naar huis met deze volle reistas met super-de-luxe spulletjes. Volgend jaar doe ik gewoon weer mee!”

Het evenement werd met 120 mensen druk bezocht. "Deze vuurdoop is de opmaat naar een jaarlijks terugkerend studentenevenement. We vinden het een geweldig idee en we hopen dit in de toekomst ook in andere steden te gaan organiseren", aldus Iris Wolst van de organisatie.


De kersverse kampioenen!

Belangstelling Sparta voor Westerveld

De werkloze Sander Westerveld staat in de belangstelling van Sparta. Trainer Danny Blind is op zoek naar een tijdelijke vervanger voor Harald Wapenaar.

De huidige doelman van Sparta zou mogelijk tot de winterstop niet inzetbaar zijn vanwege een rugblessure. Westerveld is momenteel werkloos en houdt zijn conditie op peil bij FC Twente. Vanwege zijn clubloze status heeft de speler geen last van de transferdeadline die afgelopen vrijdag is verstreken. Naast Sparta zou Westerveld ook in Japan terecht kunnen.

Geestelijke geeft dochters praktijklessen in seks

Een fundamentalistische Australische voorganger wilde van zijn dochters goede en gehoorzame vrouwen maken. De geestelijke dacht hierbij niet gelijk aan vrouwenklussen als koken en schoonmaken, maar aan verkrachting van zijn dochters. Meerdere malen vergreep hij zich aan zijn eigen vlees en bloed onder het motto "zo weten ze wat ze later kunnen verwachten".

Rechter David Lovell geloofde geen woord van de verklaring van de katholiek. "U hebt verteld dat u uw dochters verkrachtte enkel en alleen om hen iets te leren naar de toekomst toe. Ik aanvaard deze uitleg niet, u heeft uw dochters immers gebruikt als eigendom en hen misbruikt om uw eigen seksuele verlangens te botvieren." De enige kruisen die de pastoor de komende acht en half jaar krijgt te zien, zijn die van zijn medegevangenen.

Belgen blussen zes keer dezelfde brand

De brandweer van de Belgische stad Luik werd gisteren maar liefst zes keer opgeroepen om dezelfde brand te blussen. Dat hebben Belgische media vandaag bekendgemaakt.

Gisteren woedde er in het begin van de avond een felle brand in een meubelmakerij. De brandweerlieden waren uren bezig geweest voordat het sein 'brand meester' gegeven kon worden.

Even later moest het brandweerkorps echter weer terugkeren, want het vuur was weer opgevlamd. Ook dit keer had het blussen weinig succes. De spuitgasten moesten nog vier keer terugkomen omdat ze hun werk schijnbaar niet goed hadden afgemaakt.

Nadat de brandweerlieden vanmorgen voor de zesde keer bij de brand waren geweest, stond het hele pand dan ook blank van al het water. Gelukkig bleek tweemaal drie scheepsrecht, want de Belgen hoefden niet nog een zevende keer te worden opgetrommeld.

Rusland markeert derde jaar na Beslan-bloedbad

Icoon BuitenlandsRusland heeft zaterdag het gijzelingsdrama in de school in Beslan herdacht, dat drie jaar geleden plaatsvond. Ruim drieduizend belangstellenden woonden de plechtigheid bij onder strenge bewaking.

Gewapende mannen gijzelden in 2004 ruim duizend schoolkinderen in de deelrepubliek Noord-Ossetië. Ze eisten dat het Russische leger zich zou terugtrekken uit Tsjetsjenië. Toen Russische veiligheidsdiensten met geweld een einde aan de actie maakten, kwamen 333 gegijzelden en 32 gijzelnemers om.

Veel inwoners van Rusland denken dat de regering de ware toedracht van het drama probeert te verhullen. Tot op heden is alleen de enige overlevende gijzelnemer veroordeeld. ''Drie jaar na de gijzeling zijn we met minder mensen, maar we zullen de waarheid achterhalen'', aldus een van de aanwezigen.

Barroso zegt Griekenland hulp toe

Icoon EuropaDe voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, heeft Griekenland EU-hulp toegezegd bij de wederopbouw van de door bosbranden verwoeste gebieden in het land. Dat zei de Portugees na een rondvlucht met een helikopter boven enkele rampgebieden.

Barroso zei dat alle EU-leden moeten meehelpen om de schade te herstellen. De Europese Commissie heeft de Griekse regering al 200 miljoen euro toegezegd. Daar komt in oktober waarschijnlijk nog eens 400 miljoen bij uit het Solidariteitsfonds.

De totale schade van de bosbranden die al ruim een week duren wordt geschat op 1,5 miljard euro. Bij de branden zijn zeker 63 mensen omgekomen en zijn duizenden huizen verwoest.

Shoppende Paris lak aan verzoek vliegveldpersoneel

Icoon ShowbizzHet was al een paar dagen stil rond Paris Hilton, maar gelukkig kunnen we weer nieuws over haar melden. Gewone vliegtuigpassagiers worden aangeraden zich twee uur voor het opstijgen van het vliegtuig te melden bij de incheckbalie van de luchthaven. Voor Paris Hilton blijken andere regels te gelden.

De diva kwam drie kwartier voor vertrek aan op de internationale luchthaven van Los Angeles. Ze leek er niet echt mee te zitten, want ze nam uitgebreid de tijd nog even te shoppen en te lunchen voordat ze alsnog het vliegtuig instapte. Paris reisde de afgelopen week veel heen en weer tussen Los Angeles en Las Vegas voor liefdadigheid en is nu voor diezelfde organisatie naar Frankfurt vertrokken.


Paris Hilton vertoont nog altijd divagedrag

Vier mensen dood bij instorten brug

Icoon RampVier mensen zijn vandaag omgekomen toen in Pakistan een brug instortte. Het bouwwerk in Karachi was twee maanden geleden pas geopend door de president Pervez Musharraf. De autoriteiten vermoeden dat er nog tientallen mensen onder de puinstukken liggen. Hulpverleners zijn gestart brokstukken te verplaatsen om mogelijke overlevenden te kunnen redden.

Volgens een getuige zakte de brug ineen met een enorme klap. Autoriteiten zijn een onderzoek gestart om te kijken hoe het kon dat de brug is ingestort. De brug staat bekend als de Noordelijke Rondweg en is gebouwd door de Nationale Snelweg Autoriteit. In de stad Karachi leven 12 miljoen mensen en het is de grootste stad van Pakistan.

Sharapova uitgeschakeld

Maria Sharapova is in de derde ronde van de US Open verrassend uitgeschakeld. De titelverdedigster verloor met 6-4, 1-6 en 6-2 van de Poolse Agwieszka Radwanska.

In de eerste set kwam de Russin op een 1-0 achterstand, maar ze wist vervolgens acht games op rij te winnen. De 18-jarige Poolse liet zich echter niet van de wijs brengen en won de volgende zes games.

"Ik weet dat Maria ervan baalt als haar tegenstandster tijdens haar opslaggames beweegt. Dus leek me dat de te volgen tactiek. En ze ging ook heel beroerd om met de wind.Toen ik dat zag,wist ik dat een kans had.Bovendien,wat had ik nou te verliezen," aldus de Poolse tiener.

Wachowski Brother Larry is nu sister Linda

Icoon ShockingWachowski Brother Larry, samen met broer Andy het brein achter 'The Matrix' en 'V for Vendetta' heeft zich laten ombouwen tot vrouw. Dat melden diverse bronnen in Hollywood. Al langer was het privéleven van de regisseur onderwerp van gesprek. Zo is Larry geobsedeerd door lesbische seks, wat in zijn film 'Bound' goed naar voren kwam. In de toekomst zal hij volgens kennissen een vrouwelijke partner zoeken, zodat de omgebouwde Larry ook meteen homoseksueel zal zijn.

Larry heeft de operatie inmiddels ondergaan en krijgt momenteel een hormoonkuur. Verder is zijn naam nu officieel veranderd in Linda. De handelsnaam 'Wachowski Brothers' zal veranderen in 'The Wachowski's'. Broer Andy is inmiddels bezig met het schrijven van een nieuw script, zodat Linda straks lekker aan het werk kan zodra ze is hersteld van de operatie.


Larry (links) verkleedde zich al eerder als vrouw.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de eerste speelronde in de zaterdaghoofdklasse voor het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Barendrecht - Ter Leede 0-1
Capelle - ASWH 1-1
FC Lisse - Excelsior Maassluis 4-2
Quick Boys - SHO 1-4
Rijnsburgse Boys - DOTO 4-0
TOGR - Noordwijk 2-2
Zwaluwen '30 / Henver - Katwijk 2-2

Hoofdklasse B

AFC Ajax - DOVO 0-1
GVVV - Bennekom 1-1
Kloetinge - LRC Leerdam 2-1
Kozakken Boys - Geinoord 2-0
Nivo Sparta - Hoek 0-2
Spakenburg - Nunspeet 3-1
Sparta Nijkerk - IJsselmeervogels 2-1

Hoofdklasse C

ACV - Staphorst 1-0
Excelsior '31 - DOS Kampen 3-1
Flevo Boys - Oranje Nassau 1-2
Go Ahead Kampen - ONS Sneek 1-1
PKC '83 - SC Genemuiden 3-5
VVOG - Be Quick '28 0-0
WHC - HHC Hardenberg 0-3

Zilveren plak voor Van Grunsven

Anky van Grunsven is er in geslaagd om zaterdag, tijdens EK dressuur in La Mandria, de zilveren medaille te winnen. Dit deed de Brabantse in de Grand Prix Special samen met haar paard Keltec Salinero.

De eerste plaats ging naar Isabell Werth uit Duitsland. De bronzen plak sleepte Imke Schellekens-Bartels in de wacht. Eerder wist de Nederlandse equipe ook al goud te winnen tijdens de landenwedstrijd.

Komende zondag kan Oranje nog een titel in de wacht slepen. Dan wordt namelijk de kür nog verreden.

Newbie wint Australische C&C3 World Cyber Games kwalificatie

Counter-Strike gamer Fabian Baumann heeft het Australische kwalificatietoernooi Command & Conquer 3 voor de World Cyber Games gewonnen, dit terwijl hij het spel nog nooit eerder had gespeeld.

"Ik wilde het spel alleen maar even uitproberen, maar ik mocht alleen spelen als ik meedeed aan het toernooi," aldus Baumann. "Ik dacht: ik word natuurlijk keihard ingemaakt maar dan kan ik in ieder geval het spel een uitproberen."

Voor het toernooi begon kreeg Baumann nog wat tips van C&C-veteraan Nicholas Tsaoucis, de favoriet om het toernooi te winnen. Uit het veld van 30 spelers haalden verrassend genoeg zowel Baumann als Tsaoucis de finale waar de "new kid on the block" de veteraan versloeg en er met het snoepreisje naar Seattle vandoor ging. "Ik ben best wel teleurgesteld omdat hij mijn eigen strategieën tegen me gebruikte," aldus Tsaoucis.

Baumann heeft inmiddels een exemplaar van de game bemachtigd en zal nu een deel van de vijf uur per dag die hij normaal aan Counter-Strike besteedt in C&C 3 steken. "Ik heb geen verwachtingen maar ik zal mijn best doen. Meer kan ik eigenlijk niet doen." Daarnaast heeft hij een meute vrienden ingeschakeld die wel zeer bekend zijn met C&C 3, en heeft hij wel eens games als Supreme Commander gespeeld dus geheel onbekend is hij niet met het RTS genre.

De World Cyber Games worden 3 tot 7 oktober in Seattle gehouden, waar gestreden zal worden om de wereld titels in verschillende games, waaronder C&C 3, Starcraft: Brood War, Project Gotham Racing 3 en Gears of War. De Nederlandse finalisten zijn inmiddels ook bekend, meer informatie over het toernooi valt hier te vinden.



Een blije Fabian Baumann

Met dank aan Prometheus voor niet alleen het submitten, maar ook het herschrijven van het nieuws

Van Gaal haalt Matic bij selectie

Louis van Gaal, trainer van AZ, heeft Marko Matic per direct aan het eerste elftal van AZ toegevoegd. De 17-jarige middenvelder kwam dit seizoen uit voor de beloften van de Alkmaarse club.

Matic moet in de selectie de lege plek op gaan vullen die Rogier Molhoek achterliet. Deze laatstgenoemde speelt de rest van het seizoen namelijk voor NAC Breda. Begin juli zette de 17-jarige speler zijn handtekening onder een driejarige overeenkomst met AZ. Vorig seizoen was hij nog actief voor de B1 en A1 van de Alkmaarders.

Blik op de Weg legt ruzie met Spee bij

Icoon TelevisieProducent en presentator Leo de Haas van het televisieprogramma Blik op de Weg en verkeersofficier Koos Spee hebben hun ruzie bijgelegd. Hierdoor kunnen er weer actuele opnames voor het programma gemaakt worden. Eerder dit jaar zorgde Spee ervoor dat politiekorpsen niet meer mee mochten werken aan het populaire verkeersprogramma. Hij wilde meer invloed, iets dat hij bij Blik op de Weg-kloon 'Wegmisbruikers' van SBS wel kreeg.

Vervolgens verweerde Leo de Haas zich in een speciale internetuitzending van Blik op de Weg.

"We hebben een goed gesprek gehad en de wederzijdse irritaties zijn uitgepraat", aldus verkeersofficier Spee in een toelichting. "De Haas heeft beloofd persoonlijke verkeersuitlatingen voor zich te houden", aldus Spee. Of hij De Haas nog tot meer concessies gedwongen heeft, is niet duidelijk.

De Haas koos ervoor om slechts kort in de reguliere uitzendingen stil te staan bij het probleem. Hij verwees alleen een keer naar de speciale website Houdblikopdeweg.nl.

Huxley laat van zich zien

Het was enige tijd stil rondom Huxley, de MMOFPS voor de Xbox 360 en PC die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld. Aan deze stilte is gelukkig een einde gekomen met het verschijnen van een handvol screenshots van deze online shooter. Nieuwe informatie betreffende de gameplay blijft vooralsnog uit, maar de onderstaande plaatjes geven al een iets vollediger beeld van de wereld waar je binnenkort met vele anderen doorheen kunt knallen.





Vuelta: Bennati wint eerste etappe

Daniele Bennati mag zich de eerste leider van de Vuelta a España noemen. De Italiaan was tijdens de eerste etappe, met start en finish in Vigo, de snelste in de massasprint. Oscar Freire en Alessandro Petacchi werden respectievelijk tweede en derde.

Tijdens de etappe gebeurde er van alles, maar iedereen wist op voorhand al dat de finale in een massasprint zou uitmonden. Ook twee cols van de derde categorie konden dit niet voorkomen.

De vluchters van de dag waren Acevedo, Champion en Lequatre. Het trio ging er na 26 kilometer vandoor, maar kreeg nooit meer dan drie minuten speling van het achtervolgende peloton. De eerstgenoemde renner probeerde het na 109 kilometer alleen. Uiteindelijk werd hij ingehaald door Jeremy Roy, die ook even alleen reed. Toch wist ook hij de finish niet te bereiken voor de grote groep renners. Bennati beschikte uiteindelijk over de beste benen. Tom Boonen stelde teleur met een vijfde stek.


Uitslag eerste etappe:

#RennerPloegTijd
1Daniele BennatiLampre3:43.09
2Oscar FreireRabobankz.t
3Alessandro PetacchiMilramz.t
4Allan DavisDiscovery Channelz.t
5Tom BoonenQuick Stepz.t
6Aurelien ClercBouygues Telecomz.t
7Koldo FernandezEuskatelz.t
8Erik ZabelMilramz.t
9Rony MartiasBouygues Telecomz.t
10Leonardo DuqueCofidisz.t

Algemeen klassement na eerste etappe:

#RennerPloegTijd
1Daniele BennatiLampre3:43.09
2Oscar FreireRabobankz.t
3Alessandro PetacchiMilramz.t
4Allan DavisDiscovery Channelz.t
5Tom BoonenQuick Stepz.t
6Aurelien ClercBouygues Telecomz.t
7Koldo FernandezEuskatelz.t
8Erik ZabelMilramz.t
9Rony MartiasBouygues Telecomz.t
10Leonardo DuqueCofidisz.t

Glazen Huis van 3FM dit jaar in Den Haag

Icoon RadioHet Glazen Huis van 3FM komt dit jaar niet op de Neude in Utrecht te staan, maar op het Plein in Den Haag. Net als vorig jaar zal er geld opgehaald worden voor het Rode Kruis. Het nieuws werd vandaag tijdens de opening van Den Haag Rode Kruis-stad bekendgemaakt door de gemeente. De luisteraars kunnen in november bepalen welke DJ's het huis in gaan.

Een week lang kunnen de luisteraars van 3FM tegen betaling een plaatje aanvragen om op die manier het goede doel te steunen. De opbrengst van de actie gaat dit jaar naar het waterprogramma van het Rode Kruis. Een woordvoerder van 3FM meldt dat er niet alleen voor Den Haag gekozen is omdat de stad is uitgeroepen tot Rode Kruis-stad, maar ook omdat het Rode Kruis dit jaar 70 jaar in de stad gevestigd is.

Met dank aan Tinuzzz_Talpa voor de submit.

Sporthistorie: Gerrie Knetemann wereldkampioen

Op 27 augustus 1978 pakt Gerrie Knetemann op de Nürburgring in Duitsland verrassend de wereldtitel. Knetemann weet in de sprint de Italiaan Francesco Moser nipt te verslaan. De sprint is meteen voer voor geruchten. Knetemann zou van Moser de zege gekocht hebben, ging het verhaal. Hoe had hij anders de Italiaan ooit kunnen verslaan? Maar de waarheid lag iets anders: juist Moser bood Knetemann geld, die daarin half instemde maar uiteindelijk toch nog de winst pakte.

Het is koud en guur op de Nürburgring. Waar het een jaar eerder nog snikheet was in Venezuela, komt het water nu met bakken uit de hemel. Moser was een jaar eerder wereldkampioen geworden in dat hete Venezuela. Maar ook in het koude Duitsland rijdt de Italiaan een paar kilometer voor de finish weer op kop.

Dát Moser op kop rijdt, is op zich al verwondelijk. Moser is terug aan kop gekomen doordat een groepje met Knetemann, Saronni en Hinault is teruggehaald. De Belgen hebben als dollemannen het gat dichtgereden. Dat verbaast menig toeschouwer. De topfavoriet van de Belgen, Freddy Maertens, is eerder al gevallen en afgestapt. Waarom nemen juist de Belgen dan de verantwoordelijkheid om dit gat te dichten?

Beppe Conti, Wielerjournalist van TuttoSport, denkt jaren later de reden wel te weten: "Die Belgen waren in de slag genomen door Moser. Als die groep op kop zou blijven was er een grote kans dat Beppe Saronni wereldkampioen zou worden. Niet Moser, maar Saronni zou dan de grote meneer worden in het Italiaanse wielrennen en dat mocht niet gebeuren”.

En zo geschiedde. De Belgen brengen het peloton weer terug bij de koplopers. Het is vlak voor de finish en de koers is weer open. Moser ontsnapt kort daarop met –opnieuw- Knetemann uit de groep met favorieten. De finish is niet ver meer en de twee mannen rijden kop over kop. Dan gaat Moser de conversatie aan met Kneet. De hele wereld is getuige van het gesprek en de wielerwereld weet dan: hier worden afspraken gemaakt.

Eensgezind rijden de twee naar de finish. Een sprint zal de winnaar aanwijzen. Knetemann: ”Ik dacht één ding: "Moser, jij gaat er aan”. Hij dacht misschien: “Als ik Saronni maar voorblijf”. Hij deed meer kopwerk. Ik voelde me bij elke trap beter worden. En ik gooide mijn bidon eerder overboord. Hij moest meer ballast mee zeulen. Misschien heeft hij zich achteraf wel voor zijn kop geslagen: met een paar centimeter verliezen, omdat je vergeten bent je bidon weg te gooien”.

Op 250 meter van de streep drukt Knetemann geleidelijk wat nadrukkelijker op de pedalen. "Ik schakelde op de 13. Ik rijen, rijen, maar Moser vloog me voorbij. Toen maakte hij volgens mij de fout weer in het zadel te gaan zitten, terwijl ik bleef staan. Ik kon ook een beetje profiteren van de luwte, even recupereren. En ineens viel hij stil. Toen ben ik gekomen. Maar op de streep wist ik niet wie er gewonnen had. Ik dacht: Ik ben geklopt het is Moser. Tot ik plotseling besefte dat hij zijn hand niet had opgestoken. Jezus Christus, dacht ik, nou ben ik nog wereldkampioen geworden ook."

En wat zei de geklopte Moser? "Ik was er zeker van te zullen winnen. Maar vijftien meter voor de streep kwam Knetemann terug. En daar had ik helemaal niet meer op gerekend. Toen was het te laat voor mij. Had de streep twintig meter verder gelegen, dan had ik hem zeker nog gepakt. Sterker, zeven op de zeven keer win ik zo'n sprint van hem."

Twintig seconden later eist de Deen Marcussen het brons op door favorieten als Saronni, Hinault en Zoetemelk te kloppen. Jan Raas wordt dertiende, net voor de vooraf als absolute topfavoriet gestarte Duitser Dietrich Thurau.

Na de finish zijn de speculaties niet van de lucht. Waar ging dat gesprekje vlak voor de finish over? Knetemann had gewonnen van een Moser die normaal in een sprint van Knetemann zou kunnen winnen. Had Knetemann dan geld geboden aan Moser? De twee laten meteen na de wedstrijd niets los. Jaren later wordt er meer bekend over de ware toedracht. Knetemanns trouwe helper en vriend Aad van den Hoek verklaart in het tv-programma “KRO-reporter“ hoe de vork in de steel zit.

“Knetemann heeft Moser nooit geld geboden, het was juist andersom”, vertelt Van den Hoek in de uitzending. Van den Hoek hoorde het verhaal van Knetemann zelf toen ze na afloop van het WK vanuit Duitsland in de auto samen terug naar huis reden. "Moser wilde er zeker van zijn dat ie zou winnen en bood Gerrie een bedrag. Gerrie wekte daarop min of meer de indruk dat dat akkoord was. Iets van: het zit wel goed, rijden maar. Met in het achterhoofd: als ik je kan kloppen, dan klop ik je."

Die suggestie zette Moser vervolgens op het verkeerde been. "Gerrie heeft Moser bij de eindsprint dus verrast." Moser ontkent dat hij een afspraak heeft willen maken. Volgens de Italiaanse supersprinter was Knetemann die dag simpelweg sterker.

Moser baalt als een stekker. Knetemann heeft hem een loer gedraaid maar het kost Moser bovendien nog geld ook. De Italiaanse knechten houden namelijk de hand op na de koers. Ze hebben zich vandaag toch niet uitgesloofd om met lege handen naar Italië terug te keren? De overwinning is dan wel niet voor Moser, maar de kopman zal toch wel iets met Knetemann hebben geregeld?

Dat heeft Moser niet. Maar Knetemann wordt niet voor niets een slimme renner genoemd. Hij heeft heel goed in de gaten dat hij deze wereldtitel niet alleen financieel dient te regelen met het Nederlandse team, maar dat hij, wil hij zich zonder gevaar in Italiaanse koersen kunnen wagen, hij ook Moser en zijn team schadeloos moet stellen. Knetemann betaalt uiteindelijk een bedrag aan Moser waar je zoals Kneet het zegt "een mooie doorzonwoning van kunt kopen".

Nieuwe DS Lite bevat inferieure schermen

De nieuwe rood/zwarte DS Lite die Nintendo onlangs in Amerika uitbracht, blijkt inferieure schermen te bevatten. Mogelijk bevatten ook andere nieuwe exemplaren deze schermen met lagere kwaliteit. Het is jammer dat Nintendo er voor gekozen heeft deze minder goede schermen te gebruiken, omdat de DS Lite juist geroemd werd vanwege de sterk verbeterde schermen ten opzichte van zijn voorganger de DS.

Het verschil tussen het oude en het nieuwe model is duidelijk te zien op onderstaande foto. Op het eerste gezicht lijkt het alsof het om de helderheid zou gaan, maar dat is niet het geval. De inkijkhoek is het grote probleem en deze schuine foto van beide machines onder dezelfde hoek laat het verschil duidelijk zien. Juist voor een portable apparaat als de DS Lite is het belangrijk om een grote inkijkhoek te hebben, aangezien het apparaat nogal vaak onder vreemde hoeken gebruikt kan worden. Bovendien is het bij de DS zo dat de dubbele schermen er ook voor zorgen dat je nogal vaak niet helemaal recht van voren er tegen aan kijkt.


De test laat duidelijk het kwaliteitsverschil van de beeldschermpjes zien.

Een tweede probleem is de ghosting van het nieuwe scherm. Dit effect treedt het meest op bij spellen met heldere kleuren.

Nintendo heeft nog niet gereageerd op de situatie, maar het vermoeden gaat dat het gaat om een kostenbesparing. De nieuwe schermen lossen in elk geval niet de problemen met de gele tint die sommige DS Lites op het onderste scherm hebben op, want ook daar zijn alweer problemen mee gemeld in combinatie met de nieuwe schermen.

Sannr herschreef zelf dit hele bericht voor ons. Ontzettend bedankt Sannr!

[CCWS] Fotoverslag vrijdag Assen

Gisteren was het de eerste dag voor de Champcar op Assen. Speciaal voor de FOK!-users die er gisteren niet bij waren, volgt hieronder een fotoverslag.

Champcar World Series:


Robert Doornbos was uiteraard van de partij


Doornbos' grote concurrent Bourdais was er natuurlijk ook


Wat later stond de auto van Bourdais achter de pitboxen


Een geintje van de monteurs: op de auto van Justin Wilson staat 'Bad Ass Wilson'


Niet alle coureurs bleven op de baan


In de Champcar worden meerdere banden gebruikt, zoals deze met de rode streep


Het verschil tussen slicks en regenbanden is duidelijk zichtbaar


Deze coureur heeft last van een losse voorvleugel...


...wat veroorzaakt werd door dit paaltje op de curbstone in de chicane


Zou het toeval zijn dat de rescue-wagen en de gespinde coureur dezelfde sponsor hebben?


Niet iedereen bleef met vier wielen op de grond

Dutch Supercar Challenge:


In deze serie komen verschillende auto's in actie


Soms werden ze van de baan gehaald door de raceleiding...


...soms gingen ze er ook zelf af


Een van de coureurs speelde tikkertje


Historic American Cup:


Er waren niet alleen moderne auto's: Ook deze oude Amerikanen kwamen in actie


Na een regenbui gingen sommigen dwars over de baan


Duits Formule 3:

De Formule 3 kwam ook in actie


Ook met een natte baan wordt er ingehaald


Benelux Racing League:


Met een lange sleep aanhangers worden de banden voor een BRL-team naar de pit gebracht


In de BRL was een spectaculaire motorplof te zien...


...waardoor de coureur spinde...


...en zorgde voor vloeistof op de baan...


...waarover een ander vervolgens doorgleed


De auto wordt gecontroleerd op brandjes...


...en vervolgens weggetakeld


De mensen van de Champcar vinden dat er nog niet voldoende zand ligt, en gooien er wat bij...


...om het vervolgens weg te blazen met de lucht uit een F16-straalmotor (zie ook dit filmpje)

[MotoGP] Stoner vanaf pole in San Marino

Casey Stoner start morgen vanaf de eerste plaats tijdens de race in de MotoGP van San Marino. De Australiër wist zaterdag, tijdens de kwalificaties, de snelste tijd op de klok te zetten. Valentino Rossi eiste de tweede plaats voor zich op en Nicky Hayden werd derde.

De tijd van Stoner was voor Rossi een fikse tegenvaller. De Italiaan reed tegen het einde van de kwalificatie de snelste tijd (1:34.094), maar Stoner dook er op de valreep toch nog onder (1:33.918). Hierdoor was de Australische coureur de enige die onder de 1:34 wist te rijden.

Ook de kwalificaties voor de 250cc en 125cc werden vandaag gereden. Bij de eerstgenoemde klasse start Lukas Pesek vanaf pole-position. Bij de andere klasse valt deze eer te beurt aan Jorge Lorenzo.

CU-raadslid nuanceert anti-homo uitspraak

ChristenUnieraadslid Yvette Lont (52) van de Amsterdamse deelraad Zuidoost heeft een aantal homo-onvriendelijke opmerkingen die ze deze week deed in een ingezonden stuk in het Nederlands Dagblad, genuanceerd. Dat deed ze nadat vanuit de belangenorganisatie voor homo's het COC, felle kritiek op haar uitlatingen was gekomen.

Lont stelde van de week dat homo's de ''geestelijke dood'' verdienen omdat ''God deze zonde haat''. In een e-mail aan het COC zegt Lont dat deze zinsnede ''niet gelukkig'' geformuleerd was. De CU-politica schreef het gewraakte stuk naar aanleiding van de stelling van van prof. dr. J. Hoek van de Protestantse Kerk dat 'overspel zondiger is dan homoseksualiteit'. Iets waar Lont het duidelijk niet mee eens is.

Afstand
Lont zegt aan het COC met de term ''geestelijke dood'' te hebben bedoeld het ''gescheiden zijn van God.'' Ze zegt te betreuren dat dit ''in jullie kringen zo veel verwarring en boosheid heeft opgeleverd. Het was niet mijn bedoeling om te kwetsen. Ik neem bovendien grote afstand van het idee dat ik homoseksuelen zelfs de geestelijke dood zou toewensen. Integendeel, ik wens ieder mens het leven toe.''

Eerder al nam de ChristenUnie afstand van de uitlatingen van Lont. André Rouvoet, de politiek leider van de ChristenUnie en tevens vice-premier, deed dat donderdag telefonisch tegenover het COC. Volgens een verklaring van de kleinste regeringspartij moet het politiek standpunt van de ChristenUnie duidelijk zijn: ''Wij zijn tegen alle vormen van discriminatie en geweld in de samenleving.''

Het COC noemt de door de partijtop van de ChristenUnie uitgegeven verklaring en de excuses van Lont veel te mager. ''Mevrouw Lont biedt excuses aan voor de term 'geestelijke dood'. De opmerking dat er slechts genade kan zijn als een homoseksueel het pad van homoseksualiteit verlaat is minstens zo schokkend en staat nog fier overeind'', aldus de homobelangenvereniging.

Yvonne Lont is sinds 2002 namens de ChristenUnie deelraadslid in Amsterdam Zuid-Oost. De in Suriname geboren politica is een bekende verschijning op tv. Niet in de laatste plaats omdat mevrouw Lont vroeger als hoer de kost verdiende en verslaafd was aan drugs. Totdat God op haar pad kwam en ze uit het drugs- en prostitutiemilieu wist te stappen. Daarover schreef ze ook het boek: Van prostitutie tot politica.

[DTM] Uitslag kwalificatie

Audi heeft de kwalificatie vanmiddag voor de DTM-race morgen op de Nürburgring gedomineerd. De Duitse autofabrikant eiste de eerste startrij voor zich op. Martin Tomczyk was de snelste gevolgd door merkgenoten Timo Scheider en Tom Kristensen.

Tomczyk zal graag zijn achterstand op Mattias Ekström in de strijd om het kampioenschap willen verkleinen. Momenteel leidt de Zweed, die morgen vanaf de tiende plaats start, het kampioenschap met acht punten voorsprong op Tomczyk.

Beste Mercedes-rijder was Bruno Spengler, die de vierde tijd reed. Vanwege de tegenvallende kwalificatie van Ekström kan ook de Canadees morgen goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap in de DTM.

Calista Flockhart laat ober ontslaan

De actrice Calista Flockhart was niet gecharmeerd van het grapje van een ober. Ze kende geen genade, en zorgde ervoor dat de bediende op staande voet werd ontslagen omdat deze een opmerking maakte over haar extreem slanke figuur.

"Als we straks geen tandenstokers meer hebben, kunnen we haar nog gebruiken", lachte de ober. Helaas voor hem mankeerde het de actrice niet aan haar oren, en kon ze de man duidelijk verstaan.

Ze deed haar beklag bij de leiding van het restaurant. De ober kon gelijk vertrekken.


Een beetje vet kan inderdaad geen kwaad

Prins viert alsnog 40ste verjaardag

Icoon KoningshuisPrins Willem-Alexander viert vanavond alsnog zijn veertigste verjaardag, die al op 27 april plaatshad. Toen kwam het er, zo kort na de geboorte van zijn jongste dochtertje Ariane, niet van een flinke partij te organiseren.

De Prins van Oranje houdt zaterdagavond een feestelijke ontvangst op Paleis Het Loo te Apeldoorn. Naast zijn familie en vrienden zijn leden van buitenlandse vorstenhuizen aanwezig op deze privé-ontvangst. Wie dat zijn, zal de Rijksvoorlichtingsdienst pas kort voor de aanvang van het feest bekendmaken.

Hoewel het allemaal een privé-aangelegenheid moet blijven, is er dan wel een korte ontmoeting met vooral de fotograferende en filmende media.


Willem-Alexander bouwt alsnog een feestje

Herman den Blijker praat met dode moeder

Icoon ShowbizzTelevisiekok Herman den Blijker beweert te kunnen praten met zijn overleden moeder. Meestal komt zo'n gesprek op gang als de 48-jarige sigarenrokende Rotterdammer zich ergens zorgen over maakt. "Ze vertelt me dingen die ze niet kan weten en ik zie haar ook voor me", aldus Den Blijker in het blad Vrouw.

Zijn moeder overleed aan de gevolgen van een tumor. De eerste keer dat de televisiekok contact had met zijn moeder voelde het contact al heel normaal. "Pas achteraf denk: dit is wel een beetje raar", aldus Den Blijker. De topkok denkt als hij zijn best zou doen ook contact te kunnen maken met andere overledenen.

Den Blijker is bekend van tv-programma's als 'Mijn tent is top' en 'Herrie in de keuken' en heeft bovendien negen restaurants. Het Rotterdamse visrestaurant Las Palmas is zijn allernieuwste aanwist.


Herman praat met zijn overleden moeder

Britse jongen (12) veroordeeld voor doodslag

Icoon MisdaadEen Britse rechtbank in Londen heeft een 12-jarige jongen veroordeeld voor het doden van een 67-jarige man in februari 2006. De destijds 10-jarige jongen gooide stenen naar een man die met zijn zoon cricket stond te spelen. Dat meldde de Britse krant Daily Mail vandaag.

De minderjarige is één van de jongste veroordeelde moordenaars van Groot-Brittannië. De jongen gooide samen met vrienden stokken en stenen naar de gepensioneerde Ernest Norton. Een halve baksteen raakte het hoofd van de man, waardoor hij viel en een fatale hartaanval kreeg.

De jongen maakte deel uit van een jeugdbende. De vijf bendeleden, die destijds allen jonger dan 13 jaar waren, werden onder meer schuldig bevonden aan doodslag. Nadat de juryleden het vonnis hadden voorgelezen, barstten de jongens in huilen uit. Ze kunnen een gevangenisstraf tegemoet zien, maar kwamen eerst op borgtocht vrij.

De jongen was destijds drie maanden ouder dan de twee moordenaars van James Bulger, een geruchtmakende moordzaak uit 1993. Zij ontvoerden de 2-jarige Britse peuter uit een winkelcentrum en brachten hem om het leven.

Groot-Brittannië kampt met steeds meer jeugdgeweld. De golf misdaden houdt waarschijnlijk verband met de steeds gewelddadiger activiteiten van jeugdbendes.

Brad Walker wint polsstokhoogspringen

Brad Walker is eerste geworden op het onderdeel polsstokhoogspringen. De Amerikaan is daarmee de opvolger van Rens Blom geworden.

Walker was degene die met de minste fouten 5,86 meter sprong. Romain Mesnil uit Frankrijk en de Duitser Danny Ecker wonnen zilver en brons.

Rens Blom won twee jaar geleden in Helsinki goud. Vanwege een blessure aan zijn achillespezen kon hij in Osaka zijn titel niet verdedigen. Walker werd in 2005 tweede.

Blauwtong treft Veluws Heideschaap

Icoon EpidemieHet blauwtongvirus heeft toegeslagen bij het Veluws Heideschaap, een zeldzaam huisdierras dat begin jaren zestig bijna was verdwenen en sindsdien zorgvuldig is terug gefokt.

Van de 150 schapen van de kudde in Rheden zijn ongeveer vijftig schapen ziek en is één schaap bezweken aan de ziekte. Dat heeft de herder van de kudde, Martine Otten, zaterdag gezegd. Blauwtong kan met name voor schapen dodelijk zijn. In Wierden (Overijssel) zijn ongeveer twintig schapen van het ras getroffen.

De negen kuddes met Veluwse Heideschapen in Nederland tellen nu samen ongeveer 1.300 volwassen dieren. Volgens Gerrit Pastink van de Stamboekvereniging Het Veluws Heideschaap en de Stichting Landelijke Werkgroep Schaapskuddes moeten dat er niet veel minder worden. De gewenste ondergrens voor het behoud van het ras is 1.500 dieren. De kuddes worden door liefhebbers met een fokprogramma op peil gehouden.

'Topmodellen bestaan niet meer'

Icoon ShowbizzHet Duitse topmodel Claudia Schiffer is van mening dat de tijd van supermodellen voorgoed voorbij is. ''Supermodellen zoals wij vroeger waren, heb je niet meer. De concurrentie is gewoon te sterk geworden'', berichtte het Duitse weekblad Der Spiegel vandaag op zijn internetpagina.

''Om een supermodel te zijn, moet je tegelijkertijd op alle internationale covers staan, zodat het publiek je kan herkennen'', zei het Duitse topmodel. Op dit moment is dat volgens haar niet mogelijk, onder meer doordat de reclamebranche vaak popsterren en actrices voor haar publiciteitscampagnes gebruikt. Huidige modellen zijn nauwelijks nog bij een groot publiek bekend, aldus Schiffer.



Ze bestaan niet meer

'Vrouwen gedwongen tot seks met hond'

Icoon MisdaadEen 49-jarige man uit Rotterdam wordt ervan verdacht een 41-jarige plaatsgenote en haar vriendin te hebben verkracht. Ook zou hij de twee hebben gedwongen tot seks met een herdershond.

De drie troffen elkaar regelmatig in een camper in Numansdorp. De vrouwen spraken stiekem af omdat ze beide seksuele relaties met andere mannen onderhielden. In de camper zouden ze jarenlang kinky seksspelletjes hebben gespeeld.

De vrouwen deden onlangs aangifte omdat de handelingen onder dwang zouden hebben plaatsgevonden. De man zou hen hebben mishandeld en bedreigd. De man zou een van de vrouwen met haar haren over de grond hebben gesleept en gedreigd haar man in te lichten of iets aan te doen.

De verdachte beweerde gisteren voor de rechtbank dat hij kunstenaar is en de vrouwen op hun eigen verzoek fotografeerde in sm- en pornohoudingen. Volgens de advocaat van de man deed een van de vrouwen aangifte omdat haar man erachter was gekomen. De strafzaak wordt pas strafrechtelijk behandeld als de verdachten en de twee vrouwen psychisch zijn onderzocht.

Nadal door, Henman en Hewitt verslagen

Rafael Nadal gaat op de US Open verder vanwege een blessure van zijn tegenstander Janko Tipsarevic. Tim Henman nam afscheid van de US Open en Lleyton Hewitt werd verrassend verslagen door Agustin Calleri.

Tipsarevic gaf tegen Rafael Nadal in de derde set op. De Serviër stond al op een kansloze achterstand; 6-2, 6-3, 3-2.

Nadal treft in de volgende ronde Jo-Wilfried Tsonga uit Frankrijk. Tsonga maakte een einde aan de grandslamcarrière van Tim Henman. Hij versloeg de Engelsman in vier sets: 7-6 (2), 2-6, 7-5, 6-4.

Voor Henman was het zijn laatste optreden in Amerika. Voor het begin van de US Open maakte hij bekend te stoppen met tennissen.

Naast Marat Safin, verloor de US Open nog een oud-kampioen. Lleyton Hewitt, winnaar in 2001, verloor van de nummer 58 van de wereld, Agustin Calleri. De Australiër, als zestiende geplaatst, verloor in vier sets: 4-6, 6-4, 6-4, 6-2.

Lassana Diarra naar Arsenal

Lassana Diarra heeft Chelsea verruild voor Arsenal. De Franse international speelde bij Chelsea nauwelijks.

Diarra kiest voor Arsenal vanwege de aanwezigheid van trainer Arsène Wenger. "Ik heb veel respect voor de manager en ben voorstander van de manier waarop zijn teams spelen. De komende jaren wil ik meestrijden om zo veel mogelijk prijzen bij Arsenal." Wenger op zijn beurt prees de 22-jarige speler vanwege zijn werklust en zijn creativiteit.

Arsenal maakte de transfersom niet bekend. Het wilde alleen kwijt dat Diarra een 'langdurig contract' ondertekend heeft. Diarra speelde sinds 2005 voor Chelsea. Daarvoor kwam hij een seizoen uit voor Le Havre

Buspassagier slaat meisje om afgaan gsm

Icoon TelecomEen 34-jarige man met een kort lontje heeft gistermiddag een vijftienjarig meisje geslagen toen haar gsm afging. Dat gebeurde in de bus naar Terneuzen. Dat heeft de politie in Zeeland gemeld.

De man heeft verklaard zich al lange tijd te ergeren aan een groepje jongeren dat met een mobieltje naar harde muziek luisterde. Toen het meisje instapte en zich bij de jongeren voegde werd zij gebeld. De beltoon zou volgens de man hard zijn geweest. Daarop draaide de man uit Sluis zich om en sloeg de tiener hard in haar gezicht.

Het meisje uit Terneuzen hield aan de klap hoofdpijn over en een beschadigde mobiele telefoon, omdat die door de klap uit haar handen viel. De man heeft zich op het politiebureau gemeld en een verklaring afgelegd.

Met dank aan digitaljet voor de submit.

[CCWS] Uitslag tweede kwalificatie Assen

Sebastien Bourdais heeft zich vanmiddag verzekerd van de pole-position voor de Dutch Champ Car Grand Prix op het TT Circuit van Assen. De Fransman was met een tijd van 1:18.765 een klasse apart. Tristan Gommendy en Neel Jani eindigden als tweede en derde. Robert Doornbos reed slechts een achtste tijd.

Bij het begin van de tweede kwalificatie startten de meeste coureurs op de zachte banden naar buiten. Bourdais was een van de uitzonderingen en zet als eerste een snelle tijd neer op de hardere banden. Zijn 1:23.566 was echter niet genoeg om lang bovenaan te blijven. Bruno Junqueira, Jan Heylen en Neel Jani duiken er direct ruim onderdoor op hun rode banden. Daarna is het telkens stuivertje wisselen aan de kop.

Vanwege een spin van Alex Figge werd code rood gegeven. Simon Pagenaud had toen net de koppositie overgenomen van Gommendy. De kwalificatie werd hervat met nog een klein kwartier op de klokken. Enkele minuten daarna gaf Bourdais de concurrentie een flinke tik door een 1:19.026 te rijden. Een ronde later knalde hij, inmiddels op de rode banden, naar 1:18.765. Robert Doornbos is dan ook weer op de baan, maar kwam op de zachte banden niet verder dan een 1:19.772.

De tijd van Bourdais blijkt uiteindelijk onklopbaar. Zo verzekerde de Fransman zich van de pole-position voor de race morgen.

Lil' Kim rijdt rond zonder nummerplaten

Icoon ShowbizzZangeres Lil' Kim is aangehouden omdat ze rondreed in een Lamborghini zonder nummerplaten. De rapster werd in Manhattan aangehouden waarop ook haar rijbewijs werd gecontroleerd. Die bleek ze echter niet bij zich te hebben.

De aanhouding heeft verder geen gevolgen voor de 33-jarige rapster die in het echt Kimberly Jones heet. Haar advocaat heeft de Lamborghini opgehaald en naar een veilige plek gereden. Het is niet de eerste keer dat Lil' Kim met de politie in aanraking kwam.

In 2005 werd ze veroordeeld tot een celstraf van een jaar wegens meineed en samenzwering. De rapster zou toen voor de rechter hebben gelogen over de aanwezigheid van haar manager en een vriend bij een schietpartij in 2001 in Manhattan. Videobeelden wezen echter uit dat de drie wel degelijk aanwezig waren bij de misdaad.


Lil' Kim

Man loopt in string over straat

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een 26-jarige man uit Bilthoven is aangehouden omdat hij slechts gehuld in T-shirt en string over straat ging in Utrecht. De man stond bij zijn auto in de Samuel van Houtenstraat, maar was ook elders in de stad gespot in zijn opmerkelijke outfit.

De Bilthovenaar werd aangehouden toen hij zijn auto aan het inparkeren was op de Troelstralaan waar hij werd aangehouden. De man is op het politiebureau verhoord.

Met dank aan Corleone-G voor de submit.

[F3] Uitslag race 1 Nürburgring

Nico Hülkenberg heeft de eerste race in de Formule 3 Euroseries op het circuit van de Nürburgring weten te winnen. De Duitser, die vanaf pole startte, leidde de race van start tot finish. Sebastien Buemi eindigde als tweede, omdat zijn teamgenoot Edoardo Piscopo hem voor liet gaan. De Zwitser maakt namelijk nog kans op het kampioenschap.

Renger van der Zande was lange tijd in gevecht met Romain Grosjean tot het mis ging met de Mercedes Arena. Beide coureurs raakten elkaar, Van der Zande spinde en eindigde uiteindelijk als negentiende. Grosjean werd vijfde en zag zijn leiding in de stand om het kampioenschap krimpen tot vijf punten.

Voor Yelmer Buurman verliep de race ook niet echt goed. Na een botsing met Kamui Kobayashi kreeg de Nederlander een drive-through-penalty. Uiteindelijk zat er voor hem niet meer in dan de vijftiende plaats.

Ferrari-urn wekt woede op van Ferrari

Een begrafenisondernemer uit Denemarken heeft zich de woede op de hals gehaald van de Italiaanse autobouwer Ferrari. De uitvaartleider heeft namelijk voor een klant een urn laten maken in de vorm van een Ferrari.

Ferrari is naar de rechter gestapt. De fabrikant meent dat de uitvaartonderneming misbruik heeft gemaakt van het merk. Ferrari eist dan ook een schadevergoeding van 33.000 euro.

De begrafenisondernemer is woedend over de aanklacht. De urn werd al drie jaar geleden gemaakt voor een aan kanker overleden jongen. Volgens de uitvaartonderneming was de urn slechts eenmalig gemaakt. Overigens zou de Deense Ferrari-importeur zelfs toestemming hebben gegeven voor het kunstwerk.

Het wachten is nu op de uitspraak van de rechter. De rechtszaak staat volgende maand op de agenda.

Blunderende organisatie bij WK Atletiek

Tijdens het wereldkampioenschap atletiek in Osaka is snelwandelaar Yuki Yamazaki het slachtoffer geworden van overijverige officials. De Japanner werd door het officials in het Nagai-stadion naar de finish geleid maar hij moest nog een rondje.

Yamazaki kreeg daardoor DNF (did not finish) achter zijn naam. "Ik dacht al dat er iets niet klopte toen ik binnenkwam. Maar ik was aan het ijlen en had het niet door," aldus de Japanner die erg boos is. "Ik had misschien niet de eerste acht gehaald, maar nu heb ik helemaal geen tijd en ik heb zelf niets illegaals gedaan."

Gisteren ging het bijna fout bij de 20 kilometer snelwandelen voor vrouwen. De koploopsters liepen door toedoen van vlaggende officials bijna te vroeg het stadion uit.

Litouwen etmaal drooggelegd

De inwoners van Litouwen zullen vandaag een zware dag en nacht tegemoet gaan. De overheid heeft namelijk de komende 24 uur de verkoop van alcohol in het hele land verboden.

Het land heeft het verbod ingesteld als teken tegen het drankmisbruik in de Baltische staat. Getuigen melden dat alle restaurants, winkels en cafés zich strikt aan deze maatregel houden. Er zal dus geen druppel alcohol worden verkocht vandaag.

Hotels en cateraars hebben fel geprotesteerd tegen de tijdelijke drooglegging. Volgens hen zou het verbod toerist-onvriendelijk zijn. Het ministerie van Volksgezondheid is desalniettemin onverbiddelijk. Aan het begin van het nieuwe schooljaar zou men het goede voorbeeld moeten geven, zo oordeelt het ministerie.

Ruud de Wild zit overspannen thuis

Icoon RadioRuud de Wild zit niet thuis omdat hij graag naar Q-Music wil, maar omdat hij overspannen is. De succesvolle presentator was na zijn vakantie niet meer te horen op de radio en zijn programma wordt nog altijd overgenomen door Lindo Duvall. Eerder was De Wild overspannen door de nasleep van de moord op Pim Fortuyn.

De Wild zou te veel dingen aan zijn hoofd hebben op dit moment. Zo gaat hij trouwen, heeft hij een nieuw huis gekocht en zou hij meer tijd in zijn schilderscarrière willen steken. Jan-Willem Brüggenwirth van Radio 538 meldt dat er absoluut geen sprake is van een arbeidsconflict. "We hopen dat hij zo snel mogelijk weer achter de microfoon zit", aldus Brüggenwirth.


Overspannen, maar wel op Mystery Land...

Belgische ontwerpt damesgereedschap

De Belgische Chérine Kaynak heeft een gevulde gereedschapskist ontworpen speciaal voor vrouwen. In de kist zitten onder anderen een hamer met een korte steel en een schroevendraaier met een dik handvat van zacht materiaal. Kaynak heeft met de kist zelfs een prijs gewonnen.

Ze kwam op het idee toen ze zelf eens de vrouwelijke Nico uithing in haar huis. Ze raakte echter gefrustreerd van het 'mannengereedschap' en besloot dat dit anders moest. Volgens de uitvindster is het traditionele gereedschap niet gebruiksvriendelijk. Daarbij vindt ze het er niet sexy uitzien.

Daarom heeft ze nu een sierlijke hamer ontworpen met een korte steel. Het is namelijk een feit dat het gros van de dames een hamer vasthoudt net onder de kop. Op deze manier willen ze spijker er bijna indrukken, zo verklaarde Kaynak in een aantal Vlaamse kranten. Zelfs enkele stoere mannelijke klussers zouden al schoorvoetend hebben toegegeven het gereedschap van Kaynak praktischer te vinden.

'Terror Jaap' liegt over zijn overleden broer

Icoon TelevisieOpnieuw een opmerkelijk verhaal over Gouden Kooi-bewoner Jaap. Eerder liet hij weten dat hij op een dodenlijst stond nadat zijn broer werd vermoord, maar dit verhaal blijkt niet juist te zijn. Volgens een bron van de website showbiZnewZ.nl is de broer van Jaap niet vermoord, maar omgekomen bij een auto-ongeluk in Brielle.

De broer van Jaap, Bert Amez, zou omgekomen zijn bij een auto-ongeluk vlakbij Brielle, de plaats waar hij woonde. Omdat het nooit is bewezen dat het de schuld was van Berts tegenligger heeft de familie nooit een schadevergoeding gekregen. De bewoners van Brielle hebben geschokt gereageerd op de leugens van 'Terror Jaap'.

Vorige week vertelde Jaap nog hele andere verhalen aan het weekblad Party. "Ik heb een tijdlang ondergedoken gezeten nadat mijn broer omkwam. Ik moest me verstoppen omdat er voor mij ook gevaar was; ik heb ook op een dodenlijst gestaan", aldus Jaap.


Het blijft spraakmakend...

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Filedruk blijft 'ongebruikelijk' toenemen

Icoon FileVolgens de Verkeersinformatiedienst (VID) zal de filedruk aan het einde van dit jaar zeker met 10% toegenomen zijn. Dit komt doordat de groei van het aantal en de lengte van de files ongebruikelijk groot is. Een van de belangrijkste oorzaken volgens de VID is dat de capaciteit op de weg 'echt op' is.

"Automobilisten zijn efficiënter gaan rijden, met minder dan een seconde afstand. Ze kunnen niet nog dichter op elkaar gaan rijden, dat houdt een keer op. Je ziet daardoor heftige reacties op het verkeer als het een keer slecht weer is en ze onderling meer afstand houden", aldus Patrick Potgraven van de VID.

Ook het groot onderhoud aan de belangrijke snelwegen zorgt voor meer filegroei. De werkzaamheden aan de A4 en de reparatie van de Hollandse Brug op de A6 waren in het verleden heel ingrijpend volgens de VID. Ook vandaag is het weer raak als gevolg van wegwerkzaamheden. Door de volledige afsluiting van de A4 richting Den Haag staat er maar liefst 18 kilometer file op de A44 richting Wassenaar.

Excelsior boos over beschuldiging AZ

Excelsior gaat een klacht indienen bij de KNVB tegen AZ vanwege een tekst in het Alkmaarse programmaboekje voor de onderlinge ontmoeting van gisteren.

In het programmaboekje wordt nog eens gerefereerd aan vorig seizoen toen AZ de landstitel op de laatste speeldag verspeelde tegen Excelsior. AZ verloor met 3-2 en na afloop gonsde het van geruchten dat spelers van Excelsior een aanmoedigingspremie kregen. In het programmaboekje staat letterlijk de tekst "Excelsior wellicht werd aangemoedigd door enige hoofdstedelijke euro’s."

De directeur van de Rotterdammers, Simon Kelder, is kwaad. "Dit is beneden alle peil en ik ga hier melding van maken bij de KNVB. Dit past niet bij een club die pretendeert een topclub te zijn."

Electronic Arts toont releasedata tot december

Electronic Arts houdt ons weer volledig op de hoogte over wat ze in de maak hebben en wanneer deze games uitkomen. Van alle games tot en met november kun je hier kijken wanneer ze verschijnen.

07-09-2007: Madden NFL 08 - Wii
14-09-2007: Medal of Honor Airborne - Xbox 360
21-09-2007: MySims - Wii, Nintendo DS
21-09-2007: Nascar 08 - Xbox 360, PlayStation 3
21-09-2007: Tiger Woods PGA Tour 08 - PlayStation 3
21-09-2007: NHL 08 - Xbox 360
28-09-2007: FIFA 08 - Nintendo DS, Wii, PSP, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360
28-09-2007: FIFA Street 3 - PlayStation 3
28-09-2007: NHL 08 - PlayStation 3
28-09-2007: SKATE - Xbox 360
05-10-2007: Tiger Woods PGA Tour 08 - PSP
05-10-2007: NBA Live 08 - PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360
05-10-2007: Madden NFL 08 - PlayStation 3
12-10-2007: NBA Live 08 - Wii
12-10-2007: NHL 08 - PlayStation 2
12-10-2007: SKATE - PlayStation 3
19-10-2007: NBA Live 08 - PSP
19-10-2007: Half-Life 2 The Orange Box - Xbox 360
26-10-2007: The Sims 2: Castaway - Wii, PlayStation 2
01-11-2007: Need for Speed ProStreet - Nintendo DS, Wii, PSP, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360
03-11-2007: The Simpsons Game - Nintendo DS, Wii, PSP, PlayStation 2, Xbox 360
09-11-2007: EA Playground - Nintendo DS, Wii
16-11-2007: Orcs & Elves - Nintendo DS
16-11-2007: SmartyPants - Wii
16-11-2007: The Simpsons Game - PlayStation 3
16-11-2007: Medal of Honor: Airborne - PlayStation 3
23-11-2007: Medal of Honor Heroes 2 - Wii, PSP
23-11-2007: Half-Life 2 The Orange Box - PlayStation 3
NNB - PacMan Rally - PSP
NNB - Burnout Paradise - Xbox 360

Brons voor vier-zonder-stuurman

De Nederlandse vier-zonder-stuurman heeft bij de wereldkampioenschappen roeien in het Duitse München brons veroverd. Nederland kwam te kort tegen Nieuw-Zeeland, dat de wereldtitel pakte. De Italiaanse mannen pakte het zilver.

Nieuw-Zeeland volbracht de afstand in 5.54,24, de Italiaanse formatie had voor de twee kilometer 5.55,15 nodig. De Nederlandse vier-zonder, met Geert Cirkel, Mathijs Vellenga, Jan-Willem Gabriels en Gijs Vermeulen, kwam na 5.55,49 over de streep.

Wandellegioen Airborne op pad

Icoon BinnenlandsIn Oosterbeek zijn vanmorgen rond 11.00 uur de laatsten van de 30.000 deelnemers van de Airborne Wandeltocht op pad gegaan.

Zij trekken in defilé door Oosterbeek en lopen vervolgens afstanden van 10, 15 en 25 en 40 kilometer langs plaatsen die een rol hebben gespeeld in de Slag om Arnhem en de operatie Market Garden in 1944. Onderdeel van de mars is een bezoek aan het Airborne Kerkhof met 1700 graven van strijders.

Het merendeel van de vaak trouwe wandelaars doet mee aan de tocht voor de gezelligheid en uit respect voor alle geallieerde militairen die in de regio hebben gevochten. Onder de wandelaars zelf zijn nog enkele Arnhem-veteranen, net zoals onder de enkele tienduizenden bezoekers die het wandellegioen uitgeleide doen en vanmiddag zullen binnenhalen. Ook lopen inmiddels steeds meer jonge veteranen mee.

De route voert onder meer door Wolfheze, Renkum en Heelsum en over de Ginkelse Heide, waar in september 1944 duizenden geallieerde parachutisten landden. De geallieerde opmars kwam uiteindelijk tot stilstand bij Arnhem, waar de Rijnbrug een onneembare vesting bleek.

De tocht wordt voor de 62e keer gehouden. Elf deelnemers hebben de tocht tot nu toe alle keren gelopen. De eerste wandelaars worden omstreeks half drie terugverwacht.

Overzicht transfers Eredivisie

Gisteren was de laatste dag dat de transfermarkt open was. In de laatste uren hebben er nog een aantal verschuivingen plaats gevonden. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste transfers van de ploegen uit de Eredivisie.

Het volledige overzicht:

ClubAangetrokkenVertrokken
AjaxAlbert Luque (Newcastle United)Wesley Sneijder (Real Madrid)
AZMounir El Hamdaoui (Willem II)Danny Koevermans (PSV)
Rogier Molhoek (NAC Breda / verhuurd)
ExcelsiorSebastian Pardo (Feyenoord / gehuurd)
FeyenoordLee (Ulsan Hyundia)Royston Drenthe (Real Madrid)
Timothy Derijck (Dender)
Romeo Castelen (HSV)
De GraafschapPurrel Fränkel (Vitesse)
FC GroningenMarcus Berg (IFK Göteborg)
Tim Matavz (HIT Gorica)
SC HeerenveenRadek Matusiak (Palermo)Lasse Nilsson (Saint-Etienne)
Paulo Henrique (Atletico Mineiro)
HeraclesSrdjan Lakic (Hertha BSC)
NAC BredaCsaba Féhèr (PSV)
Rogier Molhoek (AZ / gehuurd)
NECAdam Hrepka (MTK Boedapest)
Tim Janssen (RKC Waalwijk)
Krisztian Vadocz (Motherwell)
PSVDanny Koevermans (AZ)Arouna Koné (Sevilla)
Csaba Féhèr (NAC Breda)
Patrick Kluivert (Lille)
Roda JCJeanvion Yulu-Matondo (Club Brugge)
Anouar Hadouir (Willem II)
SpartaOlaf Lindenbergh (Ajax)Rachid Bouaouzan (Wigan Athletic)
Edouard Duplan (RBC)Steve Olfers (Aalborg AB)
Jason Oost (VVV-Venlo)
Jeffrey Vlug (RBC / verhuurd)
FC TwenteNikolai Michailov (Liverpool)
VVV-VenloAdil Ausassar (FC Dordrecht)
Willem IIChristiano (FC Basel)Kristof Imschoot (KV Mechelen)
Anouar Hadouir (Roda JC)
Mouni El Hamdaoui (AZ)

Mol brengt bod uit op Spyker F1

De familie Mol heeft samen met het Indiaase Kingfisher een bod uitgebracht op het Spyker F1 team. Het zou gaan om een bod rondom de tachtig miljoen euro.

Spyker Cars heeft het bod van Mol en Kingfisher geaccepteerd en zal de komende maand exclusieve onderhandelingen gaan voeren met de eventuele kopers. Eventuele andere biedingen op het team zullen tijdens deze onderhandelingen niet behandeld worden.

Michiel Mol, oud-directeur van Spyker Cars, ziet een mooi samenwerking tegemoet: "Ik ben een toegewijde investeerder geweest in Spyker en heb de overname van het Midland-team volledig gesteund. Ik ben erg blij om samen met Vijay Mallya (van Kingfisher, red.) dit nieuwe avontuur aan te gaan. Met deze stap zetten we de Nederlandse betrokkenheid in de Formule 1 verder voort. Met de middelen die Vijay Mallya tot zijn beschikking heeft, denk ik dat het team een zeer mooie toekomst tegemoet gaat."

Mallya zelf kijkt ook met plezier naar de toekomst: "Ik ben blij dat ik samen met de familie Mol bezig ben met de overname van het Spyker Formule 1-team. India is een land van vele mogelijkheden en ik hoop dan ook binnen twee jaar en Indiase Grand Prix te kunnen begroeten. Het zal mijn doel zijn om nauw samen te werken met Spyker om de prestaties van de auto's te verbeteren."

Op dit moment is Kingfisher nog sponsor van Toyota Racing.

Ten Cate: "Ik stap niet uit mezelf op"

Henk ten Cate, trainer van Ajax, heeft laten weten niet zomaar bij de club op zal stappen. Sinds de dramatische uitschakeling in de Champions League zijn er een aantal supporters die vinden dat zowel de oefenmeester als het bestuur van de Amsterdammers moet vertrekken.

"Als die mensen tot bedaren zijn gekomen, zullen ze misschien inzien dat zo'n maatregel geen oplossing is. Het zou erg kortzichtig zijn om weg te gaan omdat een paar mensen dat roepen. Ik zal ook nooit opstappen, zeker niet uit mezelf. Bovendien heb ik geen enkel signaal opgevangen uit de groep dat ik de grip kwijt zou zijn", aldus Ten Cate. De trainer van Ajax wordt overigens gesteund door het bestuur en de directie van de Amsterdamse club.

De oefenmeester beschermde ook zijn selectie, waaronder Jurgen Colin. Ten Cate stoorde zich namelijk aan de het feit dat er veel met de verdediger werd gespot. "Heel triest. Daar voelt die jongen zich ook niet bepaald prettig bij. We praten over spelers die voor de breedte gehaald zijn en die je niet mag veroordelen als basisspelers. Als ze willen schieten, moeten ze op mij richten. Want ik ben verantwoordelijk voor dit team."

Bos: "Doelstelling nu al bereikt"

FC Den Bosch is er, net als vorig seizoen, in geslaagd om binnen het tijdsbestek van een paar weken de doelstelling te behalen. De Brabantse club verzekerde zich vrijdag van de eerste periodetitel en plaatst zich hiermee voor de play-offs aan het einde van het seizoen.

FC Den Bosch stelde de periodetitel veilig door Cambuur Leeuwarden afgelopen vrijdag met 4-2 opzij te zetten. Naaste concurrenten Stormvogels Telstar en Helmond Sport wisten niet te winnen, waardoor de champagne bij de Bosschenaren kon worden ontkurkt.

De Bossche ploeg verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. De trainer van de ploeg, Theo Bos, is dan ook van mening dat FC Den Bosch alle recht heeft op deze titel. "Ja, je kan wel zeggen dat we de terechte periodekampioen zijn", liet hij in een reactie weten. "Natuurlijk heeft het ook een beetje meegezeten, maar ik moet een een groot compliment maken aan mijn spelers. Dat zijn stuk voor stuk goede gasten, die weten wat ze wel en niet kunnen."

Toch wilde de oefenmeester nog niet naar een eventueel kampioenschap in de Jupiler League kijken. "RKC en ADO Den Haag blijven voor mij de grootste titelkandidaten. Wij hebben onze doelstelling nu eigenlijk al behaald, hoe gek dat ook klinkt. De komende maanden zullen we vooral gaan proberen om het RKC en ADO Den Haag zo moeilijk mogelijk te maken"

Krajicek klaar op US Open

De US Open is alweer voorbij voor Michaëlla Krajicek. De Nederlandse verloor, met Agnieszka Radwanska in het dubbelspel, in drie sets van het duo Katarina Srebotnik en Ai Sugiyama. De setstanden waren 5-7, 6-0, 6-2.

Alleen in de eerste set wisten Krajicek en Radwanska weerstand. Daarna was het verzet gebroken en wisten Srebotnik en Sugiyama de partij snel naar hun hand te zetten. Eerder dit toernooi verloor de Nederlandse tennisster ook al van Agnes Szavay. Dit betekende ook meteen de uitschakeling in het enkelspel.

DVD: Ghost Rider

Voor Nicolas Cage was het een hele eer om gevraagd te worden voor de hoofdrol in Ghost Rider. Nu speelt de Amerikaan wel vaker grote rollen in kaskrakers, maar tegen deze prent kon Cage zeker geen "nee" zeggen. Hij is namelijk fan van de Marvel-comics over de vlammende Ghost Rider, zelfs zo erg dat hij er een tattoo van heeft. De film bracht in de eerste twee weken in de Amerikaanse bioscoop meer dan 80 miljoen dollar op, maar kreeg in Nederland weinig positieve kritieken. De film is nu als extended editie met twee disks op dvd verschenen.

KNVB groeit flink

Afgelopen seizoen is de KNVB flink gegroeid. De voetbalbond schreef ruim 35.000 nieuwe leden in en kwam daarmee uit op een totaal van 1.125.091 wat een record is. In het seizoen 1980-'81 was het ledental 1.114.084.

De stijging is vooral te danken aan de steeds groter wordende populariteit van voetbal onder de jongste jeugd. In de categorie pupillen was de aanwas 12,17 procent, tot een totaal van 135.440. Ook het vrouwenvoetbal is in trek, met 8000 nieuwe leden. De grens van 100.000 kwam daarmee in zicht.

DVD: The Proposition

Sinds kort is de betrekkelijk onbekende western The Proposition in de Quality Film Collection-serie uitgebracht. De openingsscènes zetten direct de toon: de kijker is getuige van een heftige en bloedige shootout. Wanneer de rook van de eerste confrontatie in het negentiende-eeuwse Australië is opgetrokken, wordt de outlaw Charlie Burns (Guy Pearce) een bizar voorstel gedaan. Hij kan zijn jongere broer van de galg redden als hij de derde broer, Arthur (Danny Huston), opspoort en om het leven brengt.


Australische kat snoept van cocaïne

Icoon OpmerkelijkEen geagiteerde kat in Australië bleek bij de dierenarts high te zijn van cocaïne. De acht maanden oude Himalaya-kat had restjes cocaïne opgelikt van bordjes die tijdens een dinertje waren geserveerd. Dit meldde de Australische krant The Sydney Morning Herald vandaag.

De eigenaren brachten hun huisdier 's ochtends naar de dierenarts. De kat had verwijde pupillen en een snelkloppend hart. Het baasje zei dat het dier moeite had met lopen en snel schrok. De dierenartsen probeerden bloed af te nemen, maar het feestbeest was te geagiteerd voor een injectie.

Na enig aandringen gaf de bazin toe dat hij van bordjes cocaïne kon hebben gesnoept. Uit een drugstest bleek dat de kat naast cocaïne ook benzodiazepine, een kalmerend middel tegen angst- en slaapproblemen, in zijn bloed had. De rood aangelopen eigenaren hadden spijt. Ze mochten het huisdier na goede raad van de dierenartsen weer mee naar huis nemen.

De morgenstond heeft Stranglehold in de mond

Goed, erg vroeg op de ochtend is het niet meer, maar dat maakt het spreekwoord niet minder waar; Stranglehold is gold gegaan. Dit betekent dat het vervolg op John Woo's actiefilm Hard Boiled op tijd af is en gewoon 14 september zal verschijnen voor de Xbox 360 en 21 september voor de PC. De PS3-versie zal pas in oktober verschijnen.

Ter promotie van dit heuglijke feitje heeft Midway de TV-trailer voor de game online te kijk gezet op deze locatie.

Ziekenhuis Nieuwegein bovenaan in top 100

Icoon MedischHet St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein mag zich het beste ziekenhuis van Nederland noemen. Het Eindhovense Catharina Ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg staan respectievelijk op 2 en 3.

Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde AD Ziekenhuis top 100, die de krant voor het vierde opeenvolgende jaar heeft samengesteld. Het Diaconnessenziekenhuis in Meppel staat onderaan in de lijst.

De zorg in ziekenhuizen is vorig jaar over het algemeen iets verbeterd. Zo blijkt uit het onderzoek dat 93 ziekenhuizen speciale verpleegkundigen in dienst hebben die ernstige pijn van patiënten binnen drie dagen kunnen verlichten, 20 procent meer dan vorig jaar. Overigens zijn er nog steeds tientallen klinieken die niet standaard meten of patiënten (nog) pijn hebben. Verder is het gemiddelde aantal patiënten met doorligwonden gedaald van 10 procent (in 2005) naar minder dan 5 procent.

De onderzoekers keken onder meer naar de tevredenheid onder patiënten, kindvriendelijkheid en 27 zogenoemde kwaliteitsaspecten.

Bestuursvoorzitter Maarten Rook van het Nieuwegeinse St. Antonius Ziekenhuis, dat als beste uit de test kwam, noemt de eerste plek ''een erkenning voor het harde werk van alle medewerkers en heel stimulerend voor de teamgeest''. In de top 100 van vorig jaar stond zijn ziekenhuis nog op de derde plaats.

De hekkensluiter, het Diaconnessenziekenhuis in Meppel, belooft beterschap. ,,We waren door interne problemen meer op onszelf gericht'', aldus zorgmanager Thijs Bouwknecht in de krant. Het ziekenhuis stond een jaar lang onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. ''Er zijn chirurgen vertrokken. Verder denk ik dat we bij het onderdeel doorligwonden wat te eerlijk zijn geweest door ook de rode plekjes al mee te tellen. Met een nieuw team enthousiaste chirurgen zullen we volgend jaar echt hoger eindigen.''

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) bezette vorig jaar de eerste plaats en staat dit keer net buiten de top 10.

De winnaar van de eerste AD Ziekenhuis top 100, het Diakonessenhuis in Utrecht, behoort als enige ziekenhuis al vier jaar bij de beste tien. De Utrechtse kliniek is volgens het onderzoek onder meer erg kindvriendelijk.

Staande ovatie voor Herman Finkers

Icoon CabaretZichtbaar geëmotioneerd nam cabaretier Herman Finkers gisteravond de minutenlange ovatie in ontvangst die volgde op zijn eerste officiële optreden in zeven jaar tijd.

In theater De Kleine Komedie in Amsterdam speelde hij voor de eerste keer 'Na de pauze', zijn eerste programma sinds hij in 2000 afscheid nam van het podium. Zijn inspiratie was op en er werd een milde vorm van leukemie bij hem geconstateerd.

Met zijn tiende voorstelling slaat de Twentse komiek een nieuwe weg in. Zijn absurdistische, vaak visuele grappen hebben plaatsgemaakt voor een reeks zeer persoonlijke anekdotes en liedjes, waarin Finkers op openhartige wijze vertelt over wat de ziekte voor gedachten en emoties bij hem losmaakte.

De cabaretier tourt in elk geval het komende seizoen met 'Na de pauze' door het land. De reeks voorstellingen is nagenoeg uitverkocht. Slechts een handvol theaters doet zijn plaatsbewijzen pas later dit seizoen in de verkoop.


Terug op het podium

Gelimiteerde Halo 3-accessoires verschijnen in september

Ter ere van de launch van Halo 3 op 26 september zal Microsoft ook met wat extra accessoires komen voor de Xbox 360 die helemaal in het thema staan van de game. Zo komt er een wireless headset in Halo 3-stijl vanaf 7 september en zal op de launchdag een tweetal Halo 3 wireless controllers op de markt gebracht worden. Zowel de headset als de controllers zullen slechts in gelimiteerde oplage verschijnen en het is dus verstandig om er snel bij te zijn als je er een wil.

De opdruk van de controllers is ontworpen door Todd McFarlane, een man die lange tijd werkte aan Marvels Spiderman en Spawn comics. Tevens zal er een exclusieve action figure bij zitten die ook door McFarlane is ontworpen. Voor deze controllers moet wel even in de buidel getast worden want ze verschijnen waarschijnlijk voor zo'n €60,-. De Wireless headset zal niet veel goedkoper zijn, deze zal voor ongeveer €50,- tot €55,- in de winkels liggen.



Consortium wil F1-team Spyker kopen

Icoon Formule 1De steenrijke Indiase industrieel Vijay Mallya en de Nederlandse zakenfamilie Mol willen het Formule-1-team Spyker overnemen. De groep heeft 80 miljoen euro geboden voor het raceteam.

De twee partijen voeren de komende maand exclusieve gesprekken met de directie van het verlieslijdende Spyker, maakten zij afgelopen nacht in een verklaring bekend.

De Nederlandse fabrikant van luxe sportwagens kampt met schulden en heeft geld nodig om investeringen te doen. Spyker maakte het eerste half jaar een nettoverlies van 29,9 miljoen euro, aldus de gisteravond gepubliceerde halfjaarcijfers. Die hadden eerder op de dag bekendgemaakt moeten worden, maar werden in verband met de onderhandelingen met de bieders uitgesteld.

Spyker kocht het raceteam een jaar geleden voor 77,8 miljoen euro van het Britse Midland. Michiel Mol, nu een van de bieders, stapte in augustus op als hoogste baas van Spyker. Hij liet weten mogelijk een bod uit te brengen op het team, waarvan hij zelf directeur is.

Met de overname ''zetten we de betrokkenheid van Nederland in Formule-1 voort'', aldus Mol in een verklaring. ''Met de middelen die Vijay Mallya met zijn Indiase partners meebrengt, ben ik er zeker van dat het Formule-1-team een zeer mooie toekomst heeft.''

Mallya is al jarenlang betrokken bij de Formule-1. Hij wil er volgens een verklaring voor zorgen dat prestatie van de Spyker-bolides verder verbetert. De coureurs van het Spyker-team hebben zich dit raceseizoen nauwelijks in de kijker weten te spelen.

Mallya is eigenaar van de UB Group, dat met onder meer de doe-het-zelf-keten en vliegmaatschappij Kingfisher een miljardenomzet draait. De Indiër ziet in de groeiende economie van zijn land grote kansen voor de racesport. Mallya, behalve zakenman ook parlementslid, wil binnen twee jaar een F1-race naar India brengen.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport

Taliban: Koreanen betaalden meer dan 20 miljoen

Icoon BuitenlandsDe Zuid-Koreaanse regering heeft de Taliban meer dan 20 miljoen dollar (14,6 miljoen euro) betaald om de negentien gijzelaars vrij te krijgen uit handen van de radicaalislamitische opstandelingen. Dat heeft een hoge leider van de Taliban vandaag gezegd.

''Wij gaan met het geld wapens kopen, ons communicatienetwerk vernieuwen en voertuigen aanschaffen om meer zelfmoordaanslagen mee te plegen'', aldus de rebellenleider.

Een functionaris van het presidentiële Blauwe Huis in Zuid-Korea ontkende met klem losgeld te hebben betaald. ''De twee voorwaarden waren het terugtrekken van Zuid-Koreaanse troepen en stoppen met zendingswerkzaamheden voor het einde van dit jaar.'' Omdat deze zaken al op het programma stonden, vermoeden critici een ander akkoord.

Ook de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Song Min-Soon ontkende. Het Aziatische land kwam internationaal onder vuur te liggen omdat het onderhandelde met de Taliban. Min-Soon zei dat de regering geen keus had.

De rebellen hielden de 23 christelijke hulpverleners zes weken lang vast. Zij brachten twee mannelijke leden om, maar lieten twee vrouwen eerder vrij als gebaar van goede wil. De overige negentien kwamen deze week vrij. De Koreanen zijn inmiddels onderweg naar Seoul, waar zij naar verwachting zondag aankomen.

Lampard loopt spierblessure op

Steve McClaren, de bondscoach van Engeland, krijgt met de dag meer tegenslagen te verwerken. Nadat eerder Wayne Rooney en David Beckham al afhaakten, lijkt nu ook Frank Lampard de EK-kwalificatieduels tegen Israël en Rusland aan zich voorbij te moeten laten gaan. De middenvelder van Chelsea heeft een spierblessure opgelopen.

Lampard liep de blessure gisteren tijdens de training op. Het is nog onduidelijk hoe lang de middenvelder uit de roulatie is.

Pereiro langer bij Caisse d'Epargne

De Spaanse wielrenner Oscar Pereiro heeft zijn contract bij zijn team Caisse d'Epargne met twee jaar verlengd.

De 30-jarige Pereiro, de nummer tien uit de afgelopen Tour de France en 2e in de eindstand van 2006, kan nog altijd eindwinnaar worden van de Tour van 2006. Dan zal er wel eerst een beslissing worden genomen over de eventuele deklassering van de Amerikaan Floyd Landis, die betrapt werd op dopinggebruik.

Bundesligaclubs kopen royaal in

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt hebben de clubs in de Duitse Bundesliga de grens van 200 miljoen euro doorbroken. Gistermiddag laat hadden ze voor een recordbedrag van 203,71 miljoen euro aan spelers ingekocht.

Bayern München was het royaalst en spendeerde alleen al 69 miljoen aan onder meer Miroslav Klose, Franck Ribéry en Luca Toni. VfL Wolfsburg zocht het, met steun van Volkswagen, vooral in de kwantiteit met zeventien nieuwe spelers ter waarde van een kleine 30 miljoen euro.

[MotoGP] GP Qatar wordt nachtrace

De opening van het wegseizoen in de Moto-GP klasse volgend jaar zal 's nachts worden verreden. De Grote Prijs van Qatar staat voor 9 maart op de agenda.

Nasser bin Khalifa Al-Attiyah van de nationale motorsportbond van Qatar heeft dat gisteren bekend gemaakt. De veiligheidscommissie van de internationale federatie, met onder anderen de coureurs Valentino Rossi en Loris Capirossi, deed vorig jaar al enige tests op het Losail Circuit bij kunstlicht en dat verliep toen naar tevredenheid.

Senator stapt op na seksschandaal

Icoon AmerikaDe in ongenade gevallen Amerikaanse senator Larry Craig stapt op. De invloedrijke Republikein, die verwikkeld is geraakt in een seksschandaal, maakt zaterdag officieel bekend dat hij uit de Senaat stapt, maakte de Amerikaanse nieuwszender CNN vrijdag bekend.

De conservatief Craig wil op 30 september officieel opstappen, vertelde een anonieme Republikein uit diens thuisstaat Idaho de omroep. Collega's riepen hem de afgelopen dagen al op de eer aan zichzelf te houden. Craigs woordvoerder wilde het nieuws bevestigen noch ontkennen. Wel meldde hij dat later op de dag een persconferentie volgt.

Amerikaanse media smullen al dagenlang over de affaire. De partijgenoot van president George W. Bush zou op een openbaar toilet op een luchthaven seksueel contact hebben gezocht met een andere man, die echter een agent in burger bleek. De 62-jarige Craig bekende schuld en betaalde een boete van omgerekend 370 euro wegens onzedelijk gedrag. Toen zijn veroordeling in de media kwam, trok hij zijn verklaring evenwel weer in.
Senator stapt op na sexschandaal

'Gerard of Hind naar Songfestival 2008'

Icoon ShowbizzGerard Joling of zangeres Hind zouden Nederland volgend jaar moeten vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat blijkt uit een onderzoek van de site Songfestival.web-log.nl onder meer dan 1350 songfestivalfans.

Vijftien procent van de stemmers kiest voor Gerard Joling als ideale kandidaat om Nederland te vertegenwoordigen. De zanger deed dit al eerder in 1988: met het nummer Shangri La eindigde hij toen op de negende plaats. Voormalig Idols-finaliste Hind volgt Joling in de uitslag op de voet met twaalf procent van de stemmen.

Onder de andere artiesten die de kenners in het onderzoek suggereerden als Nederlandse deelnemers bevonden zich onder meer Trijntje Oosterhuis, Within Temptation, Ilse de Lange, Wende Snijders, Wouter Hamel, Spinvis, The Sheer, Stevie Ann en de Dolly Dots. Het volgende Eurovisie Songfestival wordt in mei 2008 gehouden in Servië.

Ouders Maddie klagen krant aan

Icoon BuitenlandsDe ouders van de verdwenen Maddie hebben het gehad met alle aantijgingen van de kranten en klagen de Portugese krant Tal&Qual aan. De krant schreef eerder deze week dat Kate en Gerry McCann hun dochter een slaapmiddel zou hebben toegediend en daardoor per ongeluk zou zijn gestorven. Door de kop van de krant, "Politie verdenkt ouders van doden Maddie", leek het of het verhaal van de politie afkomstig was. Dit melden de Britse media.

"De uitlatingen zijn onwaar, kwetsend en vernederend. In eerste instantie besteedden de ouders geen aandacht aan alle geruchten, maar de laatste aantijging ging ze echt te ver. De krant heeft met al die geruchten alleen maar oog gehad voor meer adverteerders en meer tijd op tv", aldus een advocaat van het echtpaar McCann, Carlos Pinto de Abreu.

De advocaten van het echtpaar McCann zullen een klacht indienen tegen de directeur van de krant en de journalist die het artikel schreef. De directeur, Emidio Fernando, van de Portugese krant maakt zich niet druk over een rechtszaak. "Ik vertrouw op mijn bronnen."Steve Kingstone van de BBC zou het echtpaar eerder afgeraden hebben op de aantijgingen in te gaan, maar men is over de lijn gestapt en "genoeg is genoeg."

Het vermoeden bestaat dat Maddie niet meer in leven is, maar de politie benadrukt nogmaals dat de ouders niet als verdachten werden gezien.

Maddie sinds mei vermist
Maddie sinds mei vermist


Lees ook over Maddie op het forum

Dries: 'Kaarten kopen of ik cancel concert'

Dries Roelvink heeft laten weten zijn concert in Ahoy te cancelen als er niet voldoende kaarten worden verkocht. De volkszanger moet 10.000 kaarten verkopen, maar er zijn er pas 2200 weg. Een maand geleden stond de teller nog op 1700.

"Als Ahoy maar voor de helft vol zit is dat geen gezicht", zegt Roelvink. Toch heeft hij er nog wel hoop op dat het goed komt. "De campagne moet nog beginnen, dan komt het allemaal wel goed."

Of dat zo is moet nog worden afgewacht. Roelvink werd afgelopen maanden al volop gepromoot op GeenStijl en Radio 538. Ook heeft Roelvink nog geen gastoptredens. Thomas Berge kon niet en Ruth Jaccot werd door het management afgekeurd. Dries is op 15 september te gast bij Paul de Leeuw en gaat naar verluidt in zijn zwembroek optreden.

Dries Roelvink
Koop kaarten!

Enemy Territory: Quake Wars met goud omgeven

Na lang testen, aanpassen, verfijnen, bijschaven en tweaken is het hoge woord er uit: It's Done! Enemy Territory: Quake Wars is gold en komt onze kant op.

De game wordt 28 september hier in Europa verwacht, enkele dagen eerder dan in de VS waar ze pas op 2 oktober met hun vettige handjes aan de game kunnen komen. Over een releasedatum van de PS3 en 360 versie wordt met nog geen woord gerept, behalve dan dat deze in ontwikkeling zijn.

Om dit te vieren zijn er weer nieuwe screenshots uit van het spel, die natuurlijk hieronder te vinden zijn.






Command & Conquer is twaalf en gratis

Command & Conquer, wie kent het spel niet? Samen met Dune 2 en Warcraft dè game die het RTS genre heeft gemaakt tot wat het nu is, met vele innovaties waar we nu nog steeds plezier van hebben. Deze legendarische game is nu 12 jaar geleden uitgekomen, en EA vond dat een goede reden voor een feestje: de game is nu gratis te downloaden.

De downloadbare versie is Command & Conquer Gold, eigenlijk dezelfde versie als in C&C: The First Decade zit. Dit houdt in dat de game gewoon werkt onder Windows XP, wat met de originele schijfjes niet (of in ieder geval niet zonder heel veel gepruts) mogelijk is.

De game valt hier te downloaden, lees wel eerst de instructies voor de installatie.


My name is Seth, just Seth. From God, to Kane, to Seth. I am his right hand. And I have a task for you...

PvdA zakt in peilingen

Icoon PolitiekAls er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de PvdA terugzakken naar 28 zetels, vijf minder dan bij de verkiezingen van vorig jaar november. Dat blijkt uit de Politiek Barometer van Interview NSS en NOVA die vrijdag werd gepresenteerd.

Coalitiegenoten CDA en ChristenUnie doen het beter. Het CDA zou 42 zetels halen, één meer dan het nu in de Tweede Kamer heeft. De ChristenUnie zou klimmen van zes naar negen zetels.

De SP moet ook inleveren en zou uitkomen op 23 zetels (nu 25). De VVD krijgt er in de peiling 21, terwijl de liberalen er nu 22 hebben.

De PVV van Geert Wilders ziet de aanhang groeien en stijgt van negen naar dertien zetels. De overige partijen blijven onveranderd: GroenLinks zeven, D66 drie, SGP twee en Partij voor de Dieren twee.

Feyenoord bereikt akkoord met Lee

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt heeft Feyenoord overeenstemming bereikt met de Koreaan Chun-Soo Lee.

Door de hectische laatste dagen moest Lee medisch gekeurd worden in Seoel, en kon de clubarts van Feyenoord het slechts van een afstand volgen. ”Donderdagochtend om negen uur kregen we bericht dat de transfer op het laatste moment niet doorging”, vertelt technisch manager Peter Bosz. ”Maar ’smiddags om een uur of twaalf bleek er tóch nog een opening te zijn en ’snachts om vier uur – het is zeven uur later in Korea - kregen we de bevestiging dat zijn club Ulsan akkoord was. Toen was er geen vliegtuig meer te krijgen om op tijd in Rotterdam te zijn.”.

Ondanks dat de transfer pas op het laatste moment rond kwam is er volgens Bosz geen sprake van een paniekaankoop. ”Chun-Soo Lee staat al heel lang op onze lijst van spelers,” aldus Bosz. “Via ondermeer de Koreaanse bondscoach Pim Verbeek en Dick Advocaat hebben we uitgebreid research gedaan naar hem. Niet alleen als voetballer, maar ook als persoon. Zij waren buitengewoon positief. Zelf hebben we hem diverse keren bekeken, ondermeer in de recente interland tegen Nederland.” De 75 voudig Koreaans international speelde eerder in Europa voor Real Sociedad en Numancia, maar zonder succes. Hij keerde na twee jaar terug naar Zuid-Korea vanwege heimwee. ”Toen hij naar Spanje vertrok was hij nog erg jong”, is de verklaring van Bosz.

Na het vertrek van Drenthe en Castelen en de blessure voor Slory waren de mogelijkheden van Feyenoord op de vleugels beperkt. ”We zijn ook lang met Luque bezig geweest,” aldus Bosz. “Toen die niet haalbaar bleek, gingen we voor Lee.” Ook voor het niet aantrekken van Danny Koevermans gaf Bosz een verklaring: “Voor Koevermans hebben we heel duidelijk vastgesteld wat we vonden dat hij waard was. Dat bleek niet in de buurt te komen bij wat AZ vroeg. PSV kon en wilde dat bedrag blijkbaar wél betalen.”

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.