[WDT] Overzicht Nederlanders 1e voorronde

Sjors (Sj0rSz)
Vanaf vrijdagavond zijn 25 darters op jacht gegaan naar de troon van Phil Taylor. Vorig jaar won de Engelse darter de World Darts Trophy. Of het hem dit jaar weer lukt, wordt de komende week duidelijk. Hieronder volgt een overzicht van de Nederlandse inbreng in de eerste voorronde.

Jelle Klaasen slaagde er in om te winnen van Edwin Max. The Young Matador had hier wel vier sets voor nodig. De Brabander verloor de derde set, maar stelde in de daaropvolgende orde op zaken. In de tweede voorronde moet de darter het opnemen tegen de Michael Rosenauer. De Duitsers wist zich in vier lange sets langs Bob Anders te boksen.

Ook Vincent van der Voort zien we terug in de tweede voorronde van de World Darts Trophy. Onze landgenoot kende weinig tegenstand in zijn partij tegen Mark Barilli. De Schot wist slechts een leg binnen te halen. De darter moet het in de tweede ronde opnemen tegen oud-gediende Gary Robson. Moch hij in deze partij zegevieren, dan is Phil Taylor de volgende opponent.

De derde Nederlander, die we terug gaan zien in de tweede voorronde, is Mario Robbe. De Tilburger had een uur nodig om Gary Spedding te verslaan. Uiteindelijk wist de darter met 3-1 te winnen. In de volgende ronde moet hij de degens kruisen met Kevin Painter. The Artist had eveneens vier sets nodig om zich te ontdoen van Shane Tichowitsch.

Michael van Gerwen heeft zich ook geplaatst voor de tweede voorronde van de World Darts Trophy. De Nederlander maakte een zenuwachtige indruk en irriteerde zichzelf vanaf de eerste leg. Hij mocht dan ook van geluk spreken dat Robert Grant, zijn tegenstander, nog slechter speelde. Anders was deze wedstrijd wellicht anders afgelopen. In de eerste twee sets ontsnapte de 18-jarige darter met 3-2, maar de derde set wist hij met 3-0 te winnen. In de volgende ronde kruist Andy Smith zijn pad. The Pieman rekende in de eerste voorronde af met Dietmar Burger.


Alle uitslagen van de eerste voorronde:

Darter 1Darter 2Uitslag
Andy Jenkins Phil Nixon 3-0
Paul Hanvidge Wayne Atwood 0-3
Dietmar Burger Andy Smith 0-3
Michael van Gerwen Robert Grant 3-0
Ronnie Baxter Steve Duke sr. 3-0
Jarkko Komula Denis Ovens 0-3
Michael Rosenauer Bob Anderson 3-1
Jelle Klaasen Edwin Max 3-1
Kevin Painter Shane Tichowitsch 3-1
Mario Robbe Gary Spedding 3-1
Steve West Peter Allen 3-0
Mervyn King Craig Pullen 3-1
Barrie Bates * Shaun Greatbatch walk over
Martin Atkins Alan Caves 3-1
Gary Robson Mark Walsh 3-0
Vincent van der Voort Mark Barilli 3-0

* = Bates is herstellende van een beenbreuk en kwam daarom niet in actie