Wigan huurt Bent van Charlton

Maikel (WeebI)
Wigan Athletic doet er op de transfermarkt alles aan om dit seizoen beter te laten verlopen dan de vorige. Marcus Bent wordt voor één jaar gehuurd van Charlton Athletic.

Wigan-manager Chris Hutchings haalde al acht spelers naar The Latics, waaronder de Nederlanders Mario Melchiot en Rachid Bouaouzan. Danny Landzaat maakt ook nog altijd deel uit van de selectie; Arjan de Zeeuw vertrok. Nadat Charlton degradeerde was Bent op zoek naar een nieuwe club. Voor de Engelse spits is het al de tiende club in zijn carrière, die begon in 1995.

"Het is een geweldige deal", zegt Hutchings. "We hebben hem gehuurd, en dat komt ons goed uit. Marcus heeft het merendeel van zijn carrière in de hoogste klasse gespeeld, hij weet hoe het spelletje werkt. Hij is slim, kan op meerdere plaatsen uit de voeten en zijn spel gaat verder dan enkel scoren. Ik zei eerder al dat ik alleen spelers naar Wigan haal waarvan ik denk dat ze een nieuwe dimensie toevoegen. Marcus is er zo één, en ik kijk er naar uit met hem te werken."