Van Basten: "Ik naar Ajax? Dat is nieuw"

Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, gaat in november met de nationale voetbalbond (KNVB) in gesprek. Tijdens deze conversatie wordt bekeken of het contract van de oefenmeester, dat tot het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland doorloopt, zal worden verlengd.

Het is overigens opvallend dat de naam van Van Basten bij Ajax is gevallen. De reden hiervoor is de dramatische uitschakeling in de Champions League. De trainer van Oranje zou namelijk Henk ten Cate op moeten gaan volgen.

De bondscoach reageerde verrast toen hij van deze geruchten hoorde. "Oh, dat is nieuw voor mij", was zijn eerste reactie. "Ik ben daar ook helemaal niet mee bezig. We staan aan de vooravond van twee belangrijke interlands en bovendien verheug ik me op het EK. Laten we ons eerst allemaal maar focussen op kwalificatie voor het EK, daarna kijken we verder.

Het is nog niet duidelijk hoelang Van Basten nog in dienst van de KNVB zal blijven. "In juni is een gesprek geweest met Henk Kesler, toen hebben we gezegd dat we in november verder gaan praten. Dat is nog steeds het plan. Als we ons niet kwalificeren voor het EK, is mijn contract voorbij. Tenminste, zo staat het in mijn contract. En als we ons wel kwalificeren, gaan we praten. Wat daar uitkomt, ligt aan mij en aan de KNVB."