FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 januari 2007

Uitslag Real Betis - Barcelona

FC Barcelona moest vanavond een inhaalwedstrijd spelen tegen Real Betis Balompié. Doordat de Catalaanse club verplichtingen had voor de wereldbeker voor clubs in december moest de wedstrijd eerder worden uitgesteld.

In Sevilla maakte Barcelona geen bijster sterke indruk. De thuisploeg kreeg in de eerste helft aardig wat kansen, en dat resulteerde uiteindelijk in de openingstreffer. Ex-PSV spits Robert maakte het doelpunt vanuit de corner, die werd doorgekopt door Nano. Vlak daarvoor miste Javier Saviola nog een grote kans voor de ploeg van Frank Rijkaard.

In de tweede helft zette Barça meer druk op het doel van Doblas. Na een kwartier werd het harde werk beloond toen Rafael Márquez - ook uit een hoekschop - raak kopte. In de slotfase kreeg Betis nog twee goede mogelijkheden op de winnende treffer via Marcos Assunçao en Robert. Het bleef echter gelijk, waardoor Barcelona aan de leiding gaat in Spanje. Het staat nu één punt voor op Sevilla en Real Madrid.

Van den Herik krijgt afscheid

De onlangs opgestapte voorzitter van Feyenoord, Jorien van den Herik, krijgt een waardig afscheid. De afgelopen tijd was de Sliedrechter veelvuldig in het nieuws. Nu die storm is gaan liggen wil Feyenoord hem de kans geven om waardig afscheid te nemen.

"Feyenoord staat aan het begin van een nieuw tijdperk. Zonder voorzitter Jorien van den Herik. De club is veel, heel veel dank verschuldigd aan Jorien. Hij heeft niet alleen veel voor Feyenoord betekend, maar zeker ook voor het totale Nederlandse voetbal," aldus commercieel directeur Chris Woerts.

Israëlische president wacht aanklacht voor verkrachting

Icoon BuitenlandsPresident Moshe Katsav (61) van Israël heeft het parlement gevraagd hem tijdelijk uit zijn functie te ontheffen, omdat hij zal worden aangeklaagd op verdenking van verkrachting van vier vrouwen, machtsmisbruik en seksuele intimidatie. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Israël dat het openbaar ministerie besluit een zittend staatshoofd strafrechtelijk te vervolgen.

Na een half jaar durend onderzoek naar klachten van tien vrouwen heeft de procureur-generaal bij de Hoge Raad besloten, dat er in vier gevallen voldoende bewijzen zijn om Katsav te vervolgen. Katsav wil zijn functie slechts tijdelijk afstaan om zich volledig te concentreren op het herstel van zijn goede naam. Hij ontkent schuldig te zijn.

Namens de vier vrouwen verklaarden hun advocaten dat het "een zeer moeilijke dag voor Israël is, maar een dag van licht voor de rechtsstaat". Twee van de vier vrouwen werkten voor Katsav toen hij minister van Toerisme was, de twee andere maakten in 2003 en 2004 deel uit van de presidentiële staf. Volgens hun advocaten gebruikte Katsav zijn macht als minister en president om hen tot seks te dwingen, in twee gevallen zou het zelfs om verkrachting zijn gegaan. Twee van de vrouwen hebben jarenlang hun verhaal niet durven vertellen, maar toen zich in de zomer van 2006 een groep van tien vrouwen vormde, kwamen zij met hun getuigenissen naar voren.

De toespraak waarin Katsav woensdag zijn onschuld betuigde werd op televisie uitgezonden. De getergde president stampvoette en beschuldigde de politie en de media ervan samen te spannen om hem ten val te brengen, waarbij hij termen liet vallen als "heksenjacht" en "McCartyisme". "Ik ben het doelwit van een van de ergste aanvallen in de geschiedenis van Israël", zei hij. Hij zwoer tot zijn laatste ademtocht te zullen vechten om zijn naam te zuiveren, "zelfs als dat een wereldoorlog betekent".

Het was de eerste keer sinds het schandaal een half jaar geleden losbarstte dat Katsav in het openbaar verscheen. Hij weigerde vragen van verslaggevers te beantwoorden. Zijn vrouw, Gila, zat zachtjes te huilen in de zaal.

Katsav is lid van Likud, dat nu in de oppositie zit en het presidentschap heeft een ceremonieel karakter. Hij meed inmiddels alle openbare verplichtingen. Om Katsav af te zetten zijn de stemmen nodig van driekwart van de parlementsleden. Dertig van de 120 parlementsleden hebben een motie getekend om een afzettingsprocedure in gang te zetten en bijna zeventig hebben gezegd zo'n motie te zullen steunen. Inmiddels heeft ook premier Ehud Olmert zich gevoegd in het koor dat Katsavs aftreden eist.

Met dank aan santax voor de submit.

Voetbal: Uitslagen 1/8 finales KNVB beker (24/01)

Icoon KNVB BekerOok vanavond werden er weer een aantal wedstrijden in het kader van de KNVB beker gespeeld. FC Twente moest het thuis opnemen tegen NAC Breda. RBC Roosendaal vertrok naar Utrecht, waar ze het tegen de plaatselijke FC opnamen. Sparta Rotterdam kreeg RKC Waalwijk op bezoek en Ajax moest met HFC Haarlem afrekenen.

FC Twente - NAC 1-2
NAC heeft zich in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog weten te plaatsen voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. Een schot van Zonneveld, welke van richting werd veranderd, besliste het duel in de slotfase. Een kwartier voor het verstrijken van de speeltijd leek een verlenging uitkomst te moeten brengen. Touma wist een strafschop achter de keeper van NAC te werken. Deze treffer was een beloning voor het aanvallende spel van De Tukkers. In de eerste helft kwam de Bredase ploeg via Salmon op voorsprong. onder leiding van huurling Aissati werd de aanval nadrukkelijk gezocht. De thuisploeg had de zege verdiend, aangezien N'Kufo en Engelaar goede kansen kregen, maar de bezoekers sloegen uiteindelijk toe.

FC Utrecht - RBC Roosendaal 1-0
FC Utrecht heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB beker. Tegen RBC Roosendaal, welke uitkomt in de Jupiler League, wisten de Domstedelingen slechts één keer te scoren. De thuisploeg begon erg slecht, maar de bezoekers kwamen er in eerste instantie niet uit. Toch zocht de ploeg van trainer Robert Maaskant steeds vaker de aanval op, waardoor ze een aantal grote kansen kregen. Het schot van Martha kwam op de paal, Guyt schoot een bal van 30 meter afstand op de lat en Vos miste oog-in-oog met Vorm. Pas in de tweede helft lieten de mannen van trainer Booy zich voorin zien. Dit betekende ook meteen de voorsprong, welke door Kruys werd aangetekend. Deze treffer was ook meteen de beslissing van de wedstrijd.

Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk 2-3
RKC Waalwijk heeft zich ten koste van Sparta Rotterdam weten te plaatsen voor de kwartfinales van de KNVB beker. Na het spelen van een verlenging trokken de Waalwijkers aan het langste eind. De Rotterdammers begonnen goed aan het duel en kwamen via Moreno Freire verdiend op voorsprong. Toch dachten ze dat ze al gewonnen hadden, waardoor de Brabanders het initiatief over konden nemen. Voor de thee stond de club dan ook op voorsprong. Nadat Sparta via Rose op gelijke hoogte kwam, werd de club ook weer beter. Toch konden de mannen van trainer Wiljan Vloet niet voorkomen dat Garcia in de verlenging, op aangeven van Fuchs, de winnende treffer kon maken. De thuisploeg speelde daarna op alles of niets en kreeg grote kansen. Toch werd er niet meer gescoord.

Ajax - HFC Haarlem 4-0
Ajax heeft zich gemakkelijk weten te plaatsen voor de volgende ronde van het nationale bekertoernooi. In eigen huis was de club een maatje te groot voor HFC Haarlem. De thuisploeg kende een goede start en stond na zeven minuten spelen al op voorsprong. Toch had de ploeg hulp van de bezoekers nodig, Fränkel werkte de bal achter zijn eigen keeper. Leonardo was verantwoordelijk voor de tweede treffer. Nog voor het aanbreken van de rust was de wedstrijd al gespeeld. Perez schoot de derde goal binnen. In de tweede helft ging Ajax hartstochtelijk op zoek naar meer goals, maar door goed werk van keeper Heyblok werd de schade voor HFC Haarlem nog enigszins beperkt gehouden. Op een droog schot van wederom Perez had de goalie echter geen antwoord.

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen 1/8 finales KNVB beker (24/01/2006)

Vanavond werden er weer vier wedstrijden in het kader van de KNVB beker gespeeld. Gisteren stonden er ook al twee duels op het programma. De uitslagen hiervan vind je hier. Hieronder volgen alle resultaten van vanavond.

Sparta - RKC Waalwijk * 2-3
9' Moreno Freire 1-0
17' Olfers 1-1
39' Van de Haar 1-2
58' Rose 2-2
96' Garcia 2-3

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers:
Geel: De Ceulaer (RKC)

Opstellingen

Sparta: Wapenaar, De Roover, Olfers, Schenkel, Polak, Moreno Freire (Obodai/67), Rose (Emnes/79), v.Bueren, Vlug, Medunjanin, Oost (Anastasiou/105).

RKC: Wevers, Koenders, Teixeira, H.Mulder, v.Haaren (D. Mulder/86), Kage (Bakens/65), Berger, Fuchs, De Ceulaer, v.d.Haar, v.d.Bergh.



FC Twente - NAC Breda 1-2
31' Salmon 0-1
75' Touma 1-1 penalty
90' Zonneveld 1-2

Scheidsrechter: Bossen.
Geel: Aissati, Wielaert (Twente), v. Gessel, Petö, Mtiliga (NAC).

Opstellingen

Twente: Boschker,Wielaert, Zomer, Wilkshire, Heubach, El Ahmadi, Brama (Aissati/46), Bakircioglu, Engelaar, Touma, N'Kufo.

NAC: Zoetebier, Stam, Petö, v.Gessel, Mtiliga, De Graaf, Slot, Zonneveld, Diba, Salmon, Rigters (Mathijssen/48).



FC Utrecht - RBC Roosendaal 1-0
68' Kruys 1-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Geel: Cornelisse (Utrecht), Koning, de Lange (RBC)

Opstellingen

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Pieters (Valentijn.72), Broerse, Shew-Atjon (van Buuren/22), Kruys, v.Dijk (De Jong/46), Caluwé, Somers, Fortuné, Nelisse

RBC: Friebel, Koning, Loran, Kwakman (De Lange/74), Fleur, Delanoy (Ten Heuvel/82), Guyt, Jungschläger, Duplan, Vos (Diaz/84), Martha.



Ajax - HFC Haarlem 4-0
8' Fränkel 1-0 (e.d)
34' Leonardo 2-0
40' Perez 3-0
90' Perez 4-0

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers:
Geel: Axwijk, van Beelen (Haarlem)

Opstellingen

Ajax: Gentenaar, Ogararu, Stam (Heitinga/46), Vermaelen, Grygera, Maduro, Perez, Lindenbergh, Rosales, Huntelaar (Babel/46), Leonardo.

Haarlem: Heyblok, Fränkel, v.d.Kruis, Ravensbergen, Axwijk, Berck Beelenkamp, v.Toor (Burgzorg/87, v.Beelen (Wijks/83), De Graaff (Cairo/70), El Gaaouiri, Ahahaoui

* = wint na verlenging

Tomasson verhuurd aan Villareal

Jon Dahl Tomasson vertrekt bij VfB Stuttgart. De Deense aanvaller vertrekt naar Villareal.

Tomasson wordt voor een half jaar verhuurd aan de Spaanse club, die tevens een optie tot koop heeft. ”Het was de uitdrukkelijke wens van Jon om naar Spanje te verkassen”, aldus teammanager Horst Heldt op de website van VfB Stuttgart. ”De verhuur aan Villarreal biedt hem de mogelijkheid weer aan spelen toe te komen en zo weer de vorm te pakken te krijgen. Ik ben zeker dat het dat gaat lukken.”

Tomasson kwam in 2005 over van AC Milan, maar wist bij Stuttgart nooit aan de verwachtingen te voldoen. De oud speler van Feyenoord kampte met blessures en slaagde er niet een vaste basisspeler te worden.

Filmverkrachting 12-jarige wekt woede in VS

Icoon FilmIn de Verenigde Staten is ophef ontstaan over de bioscoopfilm 'Hounddog', waarin de 12-jarige Dakota Fanning speelt dat ze verkracht wordt. Met name Christelijke critici stellen dat de jonge hoofdrolspeelster voor de film is uitgebuit.

''Kinderen van 12 kunnen dit soort beslissingen niet nemen,'' aldus Ted Baehr, oprichter van de website Movieguide, over Fannings deelname aan de verkrachtingsscène. Hij vindt dan ook dat de film de Amerikaanse kinderpornowet schendt. Andere critici hebben het publiek opgeroepen de film te boycotten.

De regisseuse van Hounddog, Deborah Kampmeier, is zich van geen kwaad bewust en vindt de film taboedoorbrekend: ''De film kaart een problematiek aan die in onze maatschappij wordt verzwegen.'' Het verhaal gaat over het moeilijke leven van een jong meisje in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren '60. De verkrachtingsscène bevat geen naakt, maar toont alleen het gezicht en de handen van het meisje tijdens de misdaad. Het 'slachtoffer' zelf geeft aan achter de film te staan: ''Het is geen verkrachtingsfilm. Dat is niet waar de film over gaat.''

Any news?


Nou weinig boeiend nieuws, maar de Weblog helpt je graag even om het overzicht te houden. Wat hebben we zoal vandaag?

Jan Smit Sven Kramer geluksvogel
Dordrecht wil genocide
Ajax doet recordpoging langste rij
Emiliano Mercado Del Toro helemaal niet oudste mens ter wereld
Derk Bolt ook populair in Brazilië
Vermoedelijke zus Bonnie St. Claire opgepakt
Heldendaad politie
Verfilming Beugelbekkie controversieel

Adventure Julia aangekondigd

De Italiaanse developerstudio Artematica, bekend van Druuna, Crime Stories (Martin Mystere), Diabolik en het later dit jaar verschijnende Belief & Betrayal, heeft aangekondigd te werken aan een nieuwe adventuregame op basis van de stripboeken over criminologe Julia. De strips worden geschreven door Giancarlo Berardi, die tot nu toe geen ervaring heeft met games maar die wel heel nieuwsgierig is wat het gaat worden. "The world of PC games is a new world for me. And like everything that is new, I’m really curious to find out what will happen. Seeing Julia outside her 'comic setting' is sure to be stimulating and surprising. I really enjoy working with people whose way of thinking is similar to mine: there is always something new to learn!".



Julia Kendall woont en werkt in de fictieve stad Garden City, ongeveer een uurtje rijden vanaf New York. Ze is criminologe en ze geeft les op een universiteit. Ze is net iets ouder dan dertig en ze heeft kort, donker haar. Ze lijkt wel een beetje op Audrey Hepburn. Ze is niet geïnteresseerd in langdurige relaties en heeft een witte Perzische kat als huisdier.

Het spel moet eind dit jaar klaar zijn.

Meer over Julia en de schrijver van de strips lees je *hier* en *hier8.



Illustraties van de site over de stripboeken, niet van de game



Time Travel Fund...

Ergens loopt hier op deze aardkloot iemand rond die best wel wat geld gebruiken kan. Die gene zou natuurlijk kunnen gaan werken, maar dat is veel te vermoeiend. Het is veel makkelijker om met behulp van een lullig websitetje geld proberen af te troggelen van niet zulke slimme mensen.

En het is helemaal niet zo moeilijk: je vraagt de niet zo slimme mensen om 10 dollar. Je beloofd dat je dat geld eerlijk voor ze zult gaan beheren. Over 500(!) jaar is die 10 dollar opeens 390 billion dollar waard. En dan komt het! Want over 500 jaar leeft de niet zo slimme mens niet meer. Wat moet je dan met 390 Billion dollar?

Ook daar is over nagedacht, het geld wordt dan gebruikt om je via Tijdreizen op te halen zodat je naar de toekomst kan. Want dat wil de niet zo slimme mens natuurlijk.

Natuurlijk is het volkomen eerlijk, want er staat keurig op hun site : No, it is not a joke, scam or cult. We are serious about this.

See you in the future!

Skinheads cel in na aanval op Slowaak

Icoon JustitieTwee Belgische skinheads hebben een gevangenisstraf gekregen van drie jaar waarvan de helft voorwaardelijk. Die straf kregen ze van de rechtbank in Leuven, omdat ze in augustus betrokken waren bij een racistische aanval op een achttienjarige jongen uit Slowakije. Het incident gebeurde in het Vlaamse Tienen.

Het slachtoffer, Peter Damyi, werd geslagen en geschopt. Ook kreeg hij vier messteken in zijn buik. De steekwonden werden toegediend door een minderjarige die later nog wordt berecht. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar overleefde het drama. Volgens de rechtbank ging het om een duidelijk geplande aanval op de jongen. Die aanval zou gevoed zijn door vreemdelingenhaat. De rechter bepaalde ook dat de jongens niet meer mogen deelnemen aan extreemrechtse activiteiten. Doen ze dat toch, dan moeten ze de gehele celstraf uitzitten.

Joling brandt 'valse' Viola Holt af

TelevisieZanger en Shownieuwspresentator Gerard Joling heeft hard uitgehaald naar het tv-programma 'Het Glas is Halfvol' van Viola Holt en Bonnie St. Claire. Hij noemt het programma van tv-zender Tien ''een schande voor de Nederlandse televisie.''

In 'Het Glas is Halfvol' bezoeken de 'powergirls' Bonnie en Viola naar eigen zeggen de leukste feesten en partijen. De dames kibbelen daarbij ondertussen heel wat af en Bonnie drinkt geregeld een glaasje van het een of ander.

Het volgens Joling waardeloze programma buit naar de mening van de zanger uit Schagen ook nog eens Bonnie St. Claire uit. En daar is volgens hem Viola Holt verantwoordelijk voor. ''Viola voert Bonnie expres dronken. Ze is zo vals, zo oneerlijk, zo onecht, zo gemaakt, die verdient echt een pak voor d'r bips! Bonnie moet er eigenlijk vandaag nog mee stoppen, anders stuur ik de politie er op af. Dan krijgt ze van mij wel haar gage.''

Overigens ligt Joling vandaag ook behoorlijk overhoop met John de Mol en zijn tv-zender Tien. Hij kwam gisteren namelijk niet opdagen tijdens de opnames van het succesvolle programma 'Joling en Gordon over de vloer'. ''We balen flink en beraden ons over eventuele stappen'', aldus een woordvoerder van de zender van De Mol.



Viool en Bon

Vissen kunnen redeneren

Icoon WetenschapMannetjesvissen gebruiken, net als de mens, een ver ontwikkelde vorm van logische redenatie om potentiële tegenstanders in te schatten. Door te kijken hoe andere mannetjes presteren tijdens een gevecht, beslissen zogenaamde cichliden bij welke opponent ze de grootste kans hebben om zegevierend naar huis te gaan. Dit type redeneren wordt onder meer geleerd door jonge kinderen. Ook is het aangetoond bij primaten en ratten, maar wetenschappers uit Californië zijn de eerste die het bij vissen hebben ontdekt.

"Deze resultaten tonen aan dat vissen wel degelijk redeneren om te bepalen waar ze zich bevinden op de sociale ladder. En dat nog wel alleen door naar andere mannetjes te kijken," aldus Russel Fernald. Cichliden klimmen in de sociale ladder door gevechten aan te gaan en van hun tegenstanders te winnen. Deze vissoort is uitgekozen omdat het gemakkelijk te bepalen is wie er verloren heeft. Bijna alle toeschouwers kozen de zwakste vis, degene die het meest verloren heeft. "Ons experiment wijst uit dat mannelijke cichliden hun kans op succes kunnen uitvogelen door louter observatie. Vanuit het evolutionaire oogpunt, bespaart de logica de vissen tijd en energie," zo besluit Fernald.


Een cichlide

Stofwolkje

De wereld lijkt gevuld te zijn met sukkels, neem nu deze mensen, ze staan op een veilige afstand te kijken hoe een gebouw een kopje kleiner wordt gemaakt. Alles goed en wel tot de stofwolk hun kant uitkomt, paniek alsof ze allemaal dood gaan...

Volgens mij komt dat wel vaker voor dat na een explosie, of beter gezegd een implosie een stofwolk ontstaat, en de agenten geven het goeie voorbeeld door als eerste dekking te zoeken achter hun auto.

'Jan Smit nu met Yolanthe van Kasbergen'

De Volendamse zanger Jan Smit wordt gelinkt aan ONM-soapie Yolanthe Cabau van Kasbergen, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De redactie van pagina Privé weet te melden dat de twee innig samen zijn gespot. Ook Jans familie zou in de ban zijn van de donkerharige Yolanthe. Zo kon de soapie het zichtbaar goed vinden met Jans zus Monique.

Zowel Smit als Cabau van Kasbergen zijn 21 jaar oud. De vorige relatie van Jan smit was met de 30-jarige Ellemiek Vermolen. Yolanthe heeft een jarenlange relatie achter de rug en versleet daarna in korte tijd onder meer een Engelsman en, volgens insiders, voetballer Johnny Heitinga en rapper Baas B.


Olifant trapt gids dood

Icoon OpmerkelijkEen olifant met twee toeristen op zijn rug heeft zondag een gids doodgetrapt die een foto van het dier wilde nemen. Dat gebeurde in het Thaise plaatsje Jun. De politie maakte dat dinsdag bekend.

De olifant schrok ergens van en schopte de gids omver. Daarna trapte het dier nog eenmaal op de man. De gids stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het ongeluk gebeurde in de hooglanden van Thailand. Volgens de politie was het de eerste keer dat een olifant iemand doodtrapte in het dorp. Normaal zouden de dieren erg vriendelijk tegen mensen zijn.


Een Aziatische olifant

Londen 2012 nu al controversieel

In 2012 zullen de Olympische Spelen in Londen worden gehouden maar daar kampt men nu al met grote problemen. Het grootste probleem zijn de alsmaar stijgende kosten, de afgelopen maanden stegen die met 1,4 miljard euro. De totale kosten zullen mogelijk oplopen tot meer dan 5 miljard.

Dat is ruim meer dan het oorspronkelijke budget van 2,3 miljard euro. Dit bedrag werd eerder al door diverse kenners te laag bevonden. De organisatie zou geen rekening gehouden hebben met inflatie en BTW toen het een bod uitbracht op de spelen. Het Lagerhuis begint nu een onderzoek naar hoe dit kon gebeuren. Een bron binnen de regering liet weten dat er sprake is geweest van grote onnauwkeurigheid bij de originele aanbesteding.

"Kijk naar de BTW. Voor het bod is ons verteld dat er voor de constructie van het Olympisch park geen BTW betaald hoeft te worden. Nu blijkt opeens dat er wel BTW betaald moet worden. Er is gewoon niet goed over nagedacht", aldus een lid van het Lagerhuis. De overheid wilde de gestegen kosten eerst verhalen op de Londenaren. Met behulp van inkomsten uit loterijen en belastingen kon het gat worden aangevuld. Hierop kwamen dusdanig veel protesten dat dit plan is afgewezen.

Behalve de vrees voor te sterk stijgende kosten, is het Lagerhuis ook bang voor bouwvertragingen. "In tegenstelling tot de oplevering van Wembley, kunnen we de Spelen van 2012 niet uitstellen. Wij kunnen hierdoor lelijk tegen de lamp lopen", zo verklaarde een lid van het Lagerhuis. De bouw van het nieuwe Wembley-stadion liep jarenlange vertraging op. Tevens kostte het project veel meer dan aanvankelijk begroot was.

Toch ook nog positief nieuws, de spelen van 2012 lijken de groenste spelen ooit te worden. In het Olympisch park zal zelf energie worden opgewekt en zal er meer duurzame energie worden gebruikt. Daarnaast zou 90 procent van het materiaal dat gebruikt wordt bij de sloop van het Olympische park, en 20 procent van de bouwmaterialen van het park recyclebaar zijn.

Jongen schreeuwt honderden kippen dood

Icoon OpmerkelijkEen paar honderd kippen in oost-China zijn volgens een lokale rechtbank gedood door het geschreeuw van een jong knulletje, dat op zijn beurt werd banggemaakt door een blaffende hond. Het voorval vond plaats toen de vierjarige jongen met zijn vader op stap was om gasflessen te verkopen.

Een dorpsbewoner hoorde het hartverscheurende gekrijs van de jongen en een ander zag hem over het kippenhok hangen, bang tot op het bot voor een of andere hond. De rechtbank oordeelde later dat het de schuld van de peuter was dat 443 kippen uit pure doodsangst elkaar doodtrapten. Zijn vader moet 180 euro betalen om de schade te vergoeden.


Een paar jaar geleden waren ze ook al de sigaar

Sony en Namco Bandai slaan de handen ineen

Namco Bandai en Sony zullen samen een studio op gaan zetten die zich speciaal moet gaan richten op het ontwikkelen voor de Cell chip. Cellius inc., zoals de studio zal gaan heten, zal ervoor proberen te zorgen Sony's marktaandeel zoveel mogelijk te vergroten door het leveren van PS3 exclusives. Deze moeten Sony's console laten onderscheiden van de Xbox360. De studio zal vanaf 6 maart haar deuren openen. Het is nog maar de vraag of dit doel bereikt zal worden, zo heeft Namco Bandai tot op heden nog maar weinig bewezen op next gen gebied met Ridge Racer 6 en 7.

Cellius zal ook spellen gaan ontwikkelen voor de PC en mobiele telefoons omdat deze schijnbaar vergelijkbare chips hebben als de Cell chip in de PS3. Het exclusief richten op de PS3 is een opvallende zet van Namco, eerdere roddels berichtten over het feit dat een aantal PS3 exclusieve Namco titels multiplatform zouden worden. 1UP hintte hierbij op een "such as a certain, weapon-based franchise". Hiermee wordt natuurlijk Soul Calibur 4 bedoeld.

Verdachte moord Verstappen van cel naar inrichting

JustitieDe 36-jarige verdachte in de moordzaak Nicky Verstappen is woensdag opgenomen in een psychiatrische inrichting, nadat het Openbaar Ministerie had besloten dat er onvoldoende gronden waren om hem langer vast te houden.

De gevangenispsycholoog had opname in een inrichting geadviseerd. Maar de verdachte zelf en zijn ouders hadden er ook om gevraagd, aldus advocaat Lou Bouts. De verlenging van zijn voorlopige hechtenis zou donderdag aan de orde komen bij de raadkamer van de rechtbank in Maastricht, maar het Openbaar Ministerie liet het niet zover komen.

Bijl
De 36-jarige Eric A. blijft verdachte. Hij werd op 9 januari in zijn woning in het Limburgse Landgraaf aangehouden. Bij zijn aanhouding bedreigde hij de politie met een bijl.

Volgens het OM staat vast dat A. de schrijver is van alle brieven, die in 2005 en 2006 gevonden zijn bij het monument voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide. De jongen (11) werd daar in 1998 dood gevonden.

''A. is een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving'', zei Bouts. Zijn cliënt is er volgens hem al langer niet goed aan toe. De advocaat vreest dat de heisa die justitie heeft veroorzaakt hem nog ernstiger heeft beschadigd. ''We zullen daar ook rekening mee houden bij een eventueel te eisen schadevergoeding.''

Flinterdun
Justitie heeft volgens Bouts vanaf het begin een scheve schaats gereden, omdat het bewijs flinterdun zou zijn. Nicky Verstappen verdween in de vroege ochtend van 10 augustus 1998 uit een tent van Jeugdwerk Heibloem op een vakantiekamp op de Brunssummerheide. Die avond werd hij dood gevonden op ongeveer 1200 meter van het kamp aan de rand van een dennenbosje.

Mede door een serie fouten van de recherche waarbij belangrijk sporenmateriaal verloren ging of niet werd onderzocht, kon de doodsoorzaak nooit met zekerheid worden vastgesteld. De politie gaat ervan uit dat de jongen seksueel is misbruikt.

Willem II schorst Redan

De clubleiding van Willem II heeft Iwan Redan voor de eerstvolgende wedstrijden van Willem II geschorst. De club legde de schorsing op vanwege zijn aanvaring met ploeggenoot Kristof Imschoot in het bekerduel met De Graafschap van gisteravond.

Redan heeft vandaag zijn excuses aangeboden en hij leverde zijn aanvoerdersband in. Trainer Dennis van Wijk noemde het voorval, waarbij Redan een kopstoot uitdeelde, eerder nog 'een storm in een glas water'. Het bestuur van de club oordeelde anders. Daarnaast is ook de aanklager van de KNVB een onderzoek gestart.

EK Motto: 'Verwacht Emoties'

Het motto van het Europees Kampioenschap voetbal in Oostenrijk en Zwitserland is ‘verwacht emoties’ geworden. Het EK wordt in 2008 gehouden.

Met het motto ‘verwacht emoties’ hopen de organisatoren dezelfde reacties los te krijgen net als bij het WK in Duitsland. Vorige zomer kreeg het motto ‘De wereld te gast bij vrienden’ veel lof. Duitsland versterkte daarmee haar imago. De organisatoren hebben duidelijk gemaakt dat zij dit ook willen bereiken.

Gago maakt debuut bij Argentinië

De nieuwe aanwinst van Real Madrid, Fernando Gago, is geselecteerd voor de nationale ploeg van Argentinie. Het Argentijns elftal speelt op 7 februari een oefenwedstrijd tegen de verliezend finalist van het afgelopen WK, Frankrijk.

Gago kwam tijdens de winterstop over van Boca Juniors. In Madrid lijkt hij nu al van vaste waarde. Hij startte in alle wedstrijden in de basis. Niet alleen Gago debuteert. Jonás Gutiérrez van Real Mallorca is ook voor het eerst geselecteerd.

Opvallend is ook de terugkeer van Javier Zanetti en Aldo Duscher. Zanetti, aanvoerder van Internazionale, is sinds november 2005 niet meer geselecteerd en werd ook verrassend uit de WK-selectie gehouden. Aldo speelde zijn laatste interland op 4 juni 2005.

Testdag 24-01-2007

Scuderia Ferrari testte vandaag verder in het Italiaanse Vallelunga. Door het slechte weer konden er echter niet veel ronden gereden worden. In Valencia was het beter weer en kon McLaren Mercedes verder werken aan de nieuwe wagen.

Niet alleen regende het in Vallelunga, er viel ook een forse hoeveelheid hagel. Felipe Massa werkte verder aan de nieuwe F2007-bolide, terwijl Kimi Räikkönen opnieuw met de oude auto de baan op kwam. Door het slechte weer van de afgelopen twee dagen zal Ferrari een dag langer doorgaan met het testen in Vallelunga, om het geplande programma af te kunnen ronden

Vallelunga:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari01:18.76731
2K. RäikkönenFerrari01:22.29920

Valencia

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. AlonsoMcLaren01:12.38767
2P. de la RosaMcLaren01:12.71841
3L. HamiltonMcLaren01:13.02369

Wethouder Aboutaleb krijgt Hélène de Montigny-prijs

De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb krijgt zaterdag de Hélène de Montigny-prijs 2006 uitgereikt. De Hélène de Montigny Stichting reikt de prijs, een bedrag van 40.000 euro, sinds het einde van de jaren '50 eens in de drie jaar uit aan iemand die zich ''verdienstelijk heeft gemaakt voor de mensheid in het algemeen''.

De stichting prijst Aboutaleb vanwege ''zijn inzet voor de integratie van immigranten door de vrede tussen de verschillende bevolkingsgroepen te bewaren.'' Aboutaleb bevordert de sociale cohesie en geeft iedereen de kans volwaardig aan de maatschappij deel te nemen, aldus de stichting. Maar ook ''durft hij het aan om immigranten op hun plichten te wijzen en zonodig kritiek op hen te leveren.''

De Hélène de Montigny-prijs werd eerder gewonnen door majoor Bosshardt, schrijfster/journaliste Renate Rubinstein, politicus Max van der Stoel en Willemijn Verloop, directeur van War Child Nederland. De uitvinder van het poliovaccin, Jonas Salk, was de eerste prijswinnaar.

Top of Flop User's Choice: Style beats Liberationfronts

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we vorige maand gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Over tip van Tokamak van vorige week waren de meningen nogal verdeeld, State of Monc - Soyuz One wordt dus onbeslist.

De tip van deze week werd ingezonden door timbob:

Benny Sings - Style beats liberationfronts

"Lekker rustig nummer, weer eens wat anders dan wat meestal in de ToF langskomt. En nog nederlands ook! wat wil je nog meer! (betere geluidskwaliteit, maarja, het blijft Youtube)"

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Schaars langer aan de kant

Stijn Schaars zal pas begin april zijn rentree weer kunnen maken. Vandaag onderging de 23-jarige middenvelder van AZ een succesvolle operatie aan zijn enkel.

Na afloop van de ingreep kreeg hij wel het bericht dat hij rekening moest houden met een langere revalidatie dan eerder was aangenomen. Schaars moet de komende zes weken absolute rust houden. Daarna mag hij voorzichtig de training hervatten. De medische staf van AZ verwacht dat Schaars ongeveer tien weken uit de roulatie is. Eerder luidde de prognose zes tot acht weken.

Limburgse school test digitaal papier

OnderwijsScholieren van het Bonnefantencollege in Limburg gaan volgende maand tests doen met 'digitaal papier'. Ze krijgen een apparaat waarop zij huiswerk kunnen maken en waarop al hun schoolboeken worden opgeslagen.

Dat heeft het bedrijf Edupaper, dat de apparaten op de markt brengt, woensdag gezegd. Volgens een woordvoeder van Edupaper leest het scherm, zo groot als een halve A4, als echt papier en schrijft het ook erg prettig. Andere voordelen zijn dat het apparaat van een paar ons alle zware boeken vervangt en dat huiswerk via draadloos internet wordt ingeleverd bij de docent.

Het scherm is ontwikkeld door Philips en dochteronderneming iRex Technologies en werd al gebruikt om kranten en boeken op te lezen. Volgens Edupaper kunnen ouders er veel geld mee besparen, omdat echte schoolboeken overbodig worden.

Het bedrijf heeft de onderhandelingen over de auteursrechten van de schoolboeken inmiddels achter de rug. ''Dat was de grootste hobbel'', aldus de zegsman. Enkele weken na het begin van de tests moet duidelijk worden of meer scholen het apparaat gaan gebruiken.

Stank school door mix urine en pepperspray

Icoon BinnenlandsDe stof waarvan zes leerlingen van scholengemeenschap Leo Vroman in Gouda maandagmiddag onwel werden blijkt een mix van urine en pepperspray.

Een scholier spoot pepperspray in het jongenstoilet. Toen daarna iemand in de wc ging plassen leidde de combinatie van die twee stoffen tot de afschuwelijke stank. Die geur verspreidde zich door de hele school. De leerling die met pepperspray in de toiletten spoot heeft inmiddels bekend. Dat vertelde rector F. Seeverens tegen het AD. "Hij is erg ontdaan. Hij wilde aan zijn medescholieren laten zien dat hij pepperspray had, heeft hij gezegd in een gesprek met de schoolleiding. Hij wordt tijdelijk geschorst van school. Het is een zware maatregel". Met de sanctie wil de school laten zien dat de gebeurtenis als een kwalijke zaak wordt beschouwd.

Zes leerlingen raakten maandagmiddag onwel in het hoofdgebouw van scholengemeenschap Leo Vroman aan de Burgemeester Martenssingel. Tijdens het incident wist niemand wat er aan de hand was. Een vermoeden dat chloor was ontsnapt bleek onjuist. De scholieren hadden last van hun ogen en ademhalingsmoeilijkheden. De zes leerlingen moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Verdachte in moordzaak Dink bedreigt Pamuk

MisdaadNa de moord op de Turks-Armeense journalist Hrant Dink heeft één van de mogelijke aanstichters van de moordaanslag, de militante nationalist Yasin Hayal, de Turkse Nobelprijswinnaar voor de literatuur Orhan Pamuk bedreigd.

''Orhan Pamuk wees voorzichtig'', riep Hayal woensdag toen hij voor de rechter werd geleid. Hayal zat in 2004 elf maanden vast wegens een bomaanslag op een restaurant van fastfoodketen McDonald's in Trabzon.

Hayal zou de 17-jarige Ogün Samast hebben aangezet tot de aanslag op Dink en de tiener ook het wapen hebben geleverd waarmee de journalist werd neergeschoten. Net als Dink is Pamuk niet populair bij Turkse nationalisten vanwege zijn opmerkingen over de massamoord in 1915 door de Turken op de Armeense bevolking.

Paus Benedictus XVI vindt veel games pervers

De Paus heeft zich op de 41e werelddag van de sociale communicatie kritisch uitgelaten over games. Hij volgt daarmee zijn voormalige landgenoten in de kritiek op computerspellen.

Benedictus is niet tegen gamen in het algemeen, maar hij noemt games en films die onder het mom van entertainment geweld, seks of asociaal gedrag verheerlijken pervers. Hij vindt het des te kwalijker wanneer deze games ook nog eens zijn gericht op jeugdige spelers. Zijn boodschap gaat vooral uit naar de ontwikkelaars en uitgevers van games.

Hij wil benadrukken dat het de verantwoordelijkheid is van de media en de producenten om het gemeengoed te beschermen. De waarheid moet verkondigd worden, de menswaardigheid moet worden beschermd en we moeten oog houden voor de waarden van het gezin, om dit te bereiken kunnen ze een voorbeeld nemen aan de katholieke kerk, aldus Benedictus.



Benedictus versus Gamegeweld

Advertenties op Times Square

De persoon die de volgende reportage heeft gemaakt is op stap geweest op Times Square. Op zich kun je hier best wat tijd om krijgen maar deze persoon heeft deze tijd op een speciale manier gevuld.

Hij heeft foto's gemaakt van alle advertenties die er op Times Square te vinden zijn. Als je al gekt wordt van de reclame die hier in sommige steden te vinden is, dan valt dat in het niets tegenover deze reclamejungle.

Onderzoek naar racistische BB-rel

Shilpa Shetty en Jade GoodyDe Britse commerciële zender Channel 4 gaat onderzoeken of de producers van het programma 'Celebrity Big Brother' doelbewust een racistische rel hebben gecreëerd. De afgelopen weken kwam het programma, waarin Britse beroemdheden in het Big Brother-huis verblijven, in het nieuws omdat enkele bewoners racistische opmerkingen hadden gemaakt tegen een Indiase medebewoonster, actrice Shilpa Shetty.

De makers van het programma zijn zich van geen kwaad bewust en menen dat ze juist de discussie over racisme in Groot-Brittannië op de kaart hebben gezet. Bovendien schoten de kijkcijfers door de rel behoorlijk fors omhoog. Luke Johnson, algemeen directeur van de zender, wil nu echter weten of de racistische rel bewust door de producenten van het programma is opgezet. Nadat er 40.000 klachten waren binnengekomen, gingen er stemmen op om het programma stop te zetten. Channel 4 besloot echter om door te gaan met 'Celebrity Big Brother'.

Deelneemster Jade Goody die vorige week werd weggestemd, en die de meeste verwijten aan het adres van Shilpa Shetty zou hebben gemaakt, moest de afgelopen dagen onderduiken nadat ze doodsbedreigingen had gekregen.

Om te redden wat er te redden valt gaat de 25-jarige Goody nu naar India. Met haar reis naar dat land hoopt ze iedereen ervan te overtuigen dat ze oprecht spijt heeft van haar uitlatingen. Ze zegt absoluut geen raciste te zijn. Op haar website is alles weggehaald en staat enkel de tekst: JADE GOODY IS NOT RACIST. Goody is overigens een zogenaamde 'nonebrity', iemand die bekend is geworden zonder daar iets voor te doen (ze werd beroemd door een eerdere deelname aan Big Brother).

Timmer twijfelt

Marianne Timmer weet nog niet of ze aankomend weekeinde aan de start zal verschijnen bij de wereldbekerwedstrijden sprint in Heerenveen. De coach van Timmer, Floor van Leeuwen, heeft gezegd dat de oud-wereldkampioene eerst donderdag nog de dokter raadpleegt en daarna een beslissing neemt.

Afgelopen weekeinde moest Timmer al na één dag afhaken bij het wereldkampioenschap sprint in het Noorse Hamar. Ze bleek, na enkele zware griepaanvallen de laatste tijd, niet fit genoeg om zich te meten met de wereldtop.

Ex-leden Black Panthers gearresteerd

In de Verenigde Staten zijn acht mannen gearresteerd in verband met de moord op een politieagent in San Francisco gepleegd in 1971. Zeven van de arrestanten zouden vroeger lid zijn geweest van de Black Liberation Army (BLA), een afsplitsing van de Black Panther Party (BPP). De verdachten zijn tussen de 58 en 71 jaar oud.

De moord op 51-jarige agent John Young was volgens de autoriteiten onderdeel van een tussen 1968 en 1973 gevoerde campagne van de BLA om politieagenten in San Francisco en New York te vermoorden. Het onderzoek naar die moorden werd acht jaar geleden heropend, nadat nieuwe technieken in de forensische wetenschap tot nieuwe bewijzen leidden.

De advocaat van één van de verdachten, zei dat de arrestaties zijn gebaseerd op ''wraak en haat'' uit de jaren '60. Bij de politie zou een ''houding van haat'' jegens de Black Panthers bestaan. ''Nu gaan ze achter oude mannen aan.'' De verdachten riskeren maximaal een levenslange celstraf.

Aanklager onderzoekt uitlatingen coaches

De aanklager van de KNVB gaat zich buigen over een artikel dat gisteren verscheen in AD Sportwereld . Daarin zetten trainers Jurrie Koolhof, Mike Snoei en Gert Aandewiel hun vraagtekens bij de voor hun ongunstige bekerloting.

"De aanklager bepaalt of hij vervolgens een vooronderzoek instelt", aldus Frank Huizinga, woordvoerder van de KNVB.

In de vierde ronde van de beker lootten de topploegen PSV, Ajax en AZ een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Go Ahead Eagles, HFC Haarlem en MVV. "Heel erg toevallig", aldus de coach van Haarlem, Gert Aandewiel in AD Sportwereld. En zijn collega bij Go Ahead Eagles, Mike Snoei, was het daar mee eens. "Iedereen plaatst vraagtekens bij de loting. Ik ook. Er wordt in de voetbalwereld al weken over gesproken."

Jurrie Koolhof, trainer van MVV, dat gisteren met 5-0 verloor bij AZ, reageerde cynisch. "Ik dacht dat de Chinese gokwereld alleen in België actief was. Ik ga uit van de eerlijkheid van de mens, maar voor Talpa blijven op deze manier precies de beste vier clubs uit de Eredivisie over."

De woordvoerder van KNVB heeft gezegd dat hij verrast is door de uitspraken. "De KNVB vindt het opmerkelijk dat iemand uit hetzelfde wereldje als de voetbalbond de integriteit van het bekertoernooi in twijfel trekt."

Bioware is bezig met een PS3 game?

Het schijnt dat BioWare bezig is met een game voor de PlayStation 3, maar er is nog niks officieel bekend gemaakt. BioWare is op dit moment volop bezig met Mass Effect voor de Xbox 360, om welke game het gaat voor de PS3 is nog onbekend.

Bezoekers van het Video Games Live concert in Edmonton (Canada) hebben dit te horen gekregen van co-CEO Dr. Ray Muzyka van Bioware. Na het concert deelde hij handtekeningen uit en antwoorde hij ook vragen van de bezoekers. Tijdens dit evenement vertelde hij dat BioWare op dit moment bezig is met een game voor PS3, en hij schijnt dit meerdere keren herhaald te hebben tegen verschillende bezoekers. Hopelijk komt er binnenkort meer informatie.

Fraudeurs kraken beveiliging pinautomaten

MisdaadOnbekenden hebben de beveiliging op pinautomaten weten te kraken. Begin december zijn bij pinautomaten in Purmerend en Eindhoven bankpassen gekopieerd, het zogeheten skimmen. Tientallen mensen hebben aangifte gedaan.

Alle slachtoffers worden schadeloos gesteld, aldus een woordvoerster van ABN Amro woensdag. Zij spreekt van een wedloop tussen de dieven en de banken. ''We werken hard om de pinautomaten te beveiligen, maar de dieven verzinnen steeds iets nieuws.'' Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen de zaken in Purmerend en Eindhoven. ''De politie onderzoekt hoe de fraude gepleegd is. Zodra dat bekend is, kunnen we maatregelen nemen.''

Pinnen blijft vooralsnog veilig, stelt de woordvoerster. ''Het zijn incidenten, pinnen kan gewoon nog. En mocht je het slachtoffer worden van skimming, dan is er de schrale troost dat je je geld van ons terugkrijgt.''

De politie in Eindhoven kreeg in de afgelopen dagen 35 aangiften van mensen die merkten dat hun bankrekening was geplunderd. In de meeste gevallen werd het geld in de Italiaanse steden Milaan en Rome opgenomen. Het gaat om bedragen tussen honderden en duizenden euro's. In Purmerend is sprake van meer dan vijftig gedupeerden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn zij gemiddeld 1000 euro kwijtgeraakt. Een totaaloverzicht van de schade is er nog niet.

De politie adviseert mensen om bij het pinnen alert te zijn op eventuele veranderingen aan de automaat. Wie het niet vertrouwt, moet de bank of de politie waarschuwen. Ook adviseert de politie de pincode goed af te schermen en bewust te pinnen.

De tien vreemdste USB-sticks

Het jaar is nog maar net begonnen of de lijstjes beginnen al op gang te komen. Deze keer zal het lijstje over dingen iets gaan dat door veel personen wordt gebruikt in het dagelijks leven.

Het gaat namelijk over USB-sticks. In het lijstje staat de tien vreemdste creaties die er momenteel gemaakt zijn. Misschien handig voor personen die hun USB-stick vergeten in een huurauto of zo. Want deze ontwerpen kun je niet snel over het hoofd zien.

TomTom verboden in Zwitserland

Icoon FileWie met een TomTom in de auto naar Zwitserland wil gaan, moet voortaan oppassen. Met ingang van 10 januari hebben de Zwitserse autoriteiten (ASTRA) het gebruik van navigatieapparatuur in auto's verboden. Ook mag apparatuur van diverse merken niet meer verkocht worden. De apparatuur kan in beslag genomen worden en vernietigd, en daar bovenop komt nog een boete.

De reden voor dit alles is de aanwezigheid van de flitspaallocaties in de software van de apparaten, waardoor minder mensen een boete krijgen en Zwitserland dus aardig wat geld misloopt. De maatregel heeft voor grote beroering gezorgd in binnen- en buitenland, hetgeen ertoe heeft geleid dat Zwitserland een document online heeft gezet met antwoorden op de meest gestelde vragen.

Op de lijst staan onder andere de apparaten van TomTom, Garmin, Mio, Navman, Medion, Route 66, Packard Bell, Sony en ViaMichelin.

Met dank aan Bromsnor voor de submit.

Skate-off: Voorhuis wint 5000 meter

Jorien Voorhuis heeft de 5.000 meter gewonnen tijdens de Skate-Off in Heerenveen. Voorhuis won met een tijd van 7.34,57.

Veel tegenstand had ze niet, alleen Carien Kleibeuker deed mee. Zij eindigde met een tijd van 7.43,76 als tweede. Voorhuis heeft zich hiermee geplaatst voor de resterende wedstrijden in de wereldbeker.

Ook zou er een tien kilometer bij de mannen worden verreden, tussen Jochem Uydehaage. en Tom Prinsen. Deze werd echter afgelast omdat Uydehaage afzegde. Voor de 10 kilometer was enkel nog een reserveplek beschikbaar.

Ubisoft komt met nieuwe releaselijst voor dit kwartaal

In een financieel rapport heeft Ubisoft hun games aangekondigd van het vierde kwartaal van het fiscale jaar (één januari tot 31 maart). Grote afwezige op de lijst is Ghost Recon Advanced Warfighter 2 voor de PlayStation 3. De Xbox 360-, de PSP- en de PC-versie zullen wel dit kwartaal nog verschijnen.

Ubisoft heeft verklaard dat de game nog wel uitkomt, maar dat het voor de PS3 iets langer duurt dan voor de Xbox 360. Wanneer de game dan precies zal uitkomen is nog onbekend. Het spel Haze voor de Xbox 360 en de PS3 zal ergens tussen één april 2007 en 31 maart 2008 verschijnen. Splinter Cell, Enchanted Arms en Rainbow Six: Vegas zullen wel gewoon dit kwartaal verschijnen op de PlayStation 3.

De volledige releaselijst van Ubisoft:

- Asphalt 2 (PSP)
- Blazing Angels (Wii)
- Blazing Angels Secret Missions (Xbox 360)
- Die Siedler 2 -10th Anniversary- (NDS)- Dogz 2 (GBA)
- Driver 76 (PSP)
- Driver Parallel Line (Wii)
- Enchanted Arms (PS3)
- Final Fantasy XII [in Europa] (PS2)
- Prince of Persia Rival Swords (Wii, PSP)
- Rocky Balboa (PSP)
- Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (Xbox 360, PSP)
- Tom Clancy's Rainbow Six Vegas (PS3, PSP)
- Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent (PS3)
- Teenage Mutant Ninja Turtles (PS2, Wii, Xbox 360, DS, PSP, GC, GBA)
- Mindquiz (PSP)

Sega trekt Kuju aan voor PSP titel Crush

Sega heeft de Britse spelontwikkelaar Kuju aangetrokken voor de ontwikkeling van het spel Crush voor de PSP.
Crush wordt deze zomer verwacht en combineert innovatieve gameplay waarin de speler moet schakelen tussen een 3d en 2d weergave om puzzels op te lossen.

Volgens Ed Daly, hoofd van Kuju Brighton, is Kuju altijd bezig met het maken van spellen waarin nieuwe doelgroepen worden aangesproken. Zo stelt hij:

"We believe that Crush will appeal to PSP owners who prefer a real and cerebral challenge to mindless action."

Het moge duidelijk zijn dat Crush dus vooral fervente puzzelaars zal aanspreken.



Donderdag eerste marathon op natuurijs

Morgenavond vindt de eerste marathon op natuurijs plaats in het Overijsselse Haaksbergen. Dat heeft het bestuur van de IJs- en Skeelerclub Haaksbergen vandaag bekendgemaakt.

De wedstrijd begint op Sportpark Scholtenhagen voor de vrouwen om 19.00 uur, terwijl de mannen een uur later aan de start zullen verschijnen. Het is de eerste keer dat de Noordlarense ijsclub De Hondsrug en ijsvereniging Nieuw-Amsterdam/Veenoord worden afgetroefd in de strijd om de schaatsprimeur.

Nieuwe PS3 firmware lost problemen met PS2 games op

Er is een nieuwe firmware vrijgegeven voor de PlayStation 3. Het nummer van deze firmware is 1.5 en zou onder andere de grafische problemen met sommige PS2-games oplossen.

Andere kleine veranderingen zijn het toevoegen van Koreaanse support voor keyboards, en een nieuwe betaalmogelijkheid. Dit laatst heeft de naam Edy, en werkt met behulp van een kaartlezer die je in een USB-poort moet stoppen van de PS3. Maar het belangrijkste is nog de verbetering van Backwards Compatability, voor zowel de PS2 als de PS1 games.

De PlayStation 3 zal waarschijnlijk rond 23 maart in Europa uitkomen en als het goed is volgt er dan gelijk een grote firmware-update. Deze update zal onder andere multi-tasking toevoegen, en nog een aantal nieuwe functies. Welke dit allemaal zijn zullen we waarschijnlijk pas weten in maart.


Presentatie Renault R27 (inclusief foto's)

Vandaag heeft Renault F1 haar bolide voor het komende F1 seizoen gepresenteerd. De presentatie vond plaats in The Factory in Amsterdam. De bolide, R27 genaamd, is tevens voorzien van een geheel nieuwe livery, dankzij de komst van ING als sponsor.

Het lichtblauw van Mildseven is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor geel, blauw, wit, zwart en oranje. Het zal in ieder geval wennen zijn om deze auto over de circuits te zien rijden. Met name de achterzijde toont voor Renault begrippen nieuwe kleuren. Zowel Giancarlo Fisichella als Heikki Kovalainen waren aanwezig bij de presentatie, alsmede testcoureurs Nelson Piquet jr. en Ricardo Zonta.

President van Renault, Alain Dassas, over het komende F1 seizoen: "Na het behalen van beide wereldtitels in 2005 en 2006, wordt Renault gezien als een serieuze deelnemer. De goede prestaties van het team geven de grote ambities van de hele onderneming goed weer. Dat we beide titels voor de tweede achtereenvolgende keer hebben gewonnen, toont ook aan dat Renault kan winnen onder veeleisende omstandigheden, waarbij het draait om technische perfectie en betrouwbaarheid. Ons doel is om ook dit jaar voor de titel mee te kunnen doen."

In dit topic op het forum vind je nog meer foto's!

Enkele foto’s:

Marco 1: De Prullenbak

Het is donderdag-nog-net-geen-ochtend, half vijf, en de straten zijn verlaten. Je hoort of ziet helemaal niemand, behalve daar, ja, tegen een vuilnisbak gezakt. Daar zit een jonge kerel met zijn hoofd tussen zijn knieën te snikken. Hij heeft een net pak aan, maar het is ontzettend vies en op sommige plekken gescheurd.

Die jonge kerel daar is Marco, 27 jaar oud en gisteren ontslagen om een klein akkefietje. Meteen daarna heeft hij zich volgegooid met alles wat God verboden heeft en nu is hij zijn sleutels kwijt en voelt hij zich nogal klote. Zijn hoofd bonst en de zure stank van z'n eigen kots kriebelt vanaf de andere kant van de prullenbak in zijn neus. Arme Marco.

Hij had een gewone, saaie kantoorbaan bij een telecombedrijf. Een beetje té saai eigenlijk, en hij probeerde het wat op te leven door te flirten met de secretaresse van zijn baas. De flirt ging nogal ver, en uiteindelijk werden ze betrapt in het kopieerhok met meer kleren uit dan aan. Marco's baas had een zwak voor zijn tiepmiep, dat wist iedereen, maar het was nogal een lelijke, mopperige vent, dus zij zag niks in hem. Wel in Marco, en dat kon de beste man niet hebben. Hij gooide zijn kopieerwerk zo'n beetje de lucht in en begon een tirade over vertrouwen en tijdverspilling en condooms en kopieermachines en besloot deze met de mededeling dat hij Marco niet meer hoefde te zien. Nooit meer. De secretaresse mocht gewoon blijven, want haar schuld kon het echt niet zijn, zo naïef en blond als ze was.

En nu zit hij daar meer dood dan levend, ontzettend moe en met gigantische hoofdpijn. Zonder sleutels en zonder geld,want dat zit allemaal in de kassa van de baas van het café om de hoek.

Langzaam begint het licht te worden, en nog steeds zit hij daar besluitloos te zitten. Onderuitgezakt hangt hij tussen prullenbak en muur en kijkt om zich heen, zijn ogen beschermend tegen het zonlicht dat de mokerhamers in zijn hoofd extra hard doet rammen. Langzaam begint er ook wat leven te komen in de straat. Iemand schuift zijn gordijnen open, een vrouw op pantoffels in haar ochtendjas haalt de krant uit de brievenbus en het zal niet lang duren voordat de eerste mensen naar hun werk gaan.

Marco doet zijn ogen dicht en doezelt zover weg als dat gaat met mokerhamers in je hoofd. Als hij weer wakker wordt hoort hij van links iemand aan komen lopen.

Wie komt eraan? En wat gaan ze doen? Vindt Marco zijn sleutels terug? Kotst hij nog een keer? Zit er een olifant in de vuilnisbak? Gaat hij geheel naakt en ingesmeerd met appelstroop de kerktoren beklimmen, onderwijl het Grieks volkslied zingend? Vingerverven? Aan Nietz' haar trekken?

Wat gaat er volgende week gebeuren? Zet jouw suggestie in de reacties en wie weet wordt die gebruikt!

Australian Open: Nadal naar huis

Icoon TennisDe Chileense tennisser Fernando Gonzalez heeft woensdag voor een stunt gezorgd bij de Australian Open door in de kwartfinales de als tweede geplaatste Spanjaard Rafael Nadal uit te schakelen. Gonzalez, zelf tiende op de plaatsingslijst, won in drie sets: 6-2 6-4 6-3.

Het is voor het eerst dat Gonzalez (26) de halve eindstrijd van een grandslamtoernooi bereikt. Zijn tegenstander daarin wordt de Duitser Tommy Haas.

Voor meer tennisnieuws kijk natuurlijk op FOK!Sport!

RKC wil Van der Velden verhuren

RKC Waalwijk hoopt op korte termijn Nick van der Velden te kunnen verhuren. De middenvelder is net hersteld van een blessure aan zijn meniscus, maar lijkt onder trainer Mark Wotte niet in aanmerking te komen voor een plek in de basis.

"Nick heeft door blessures wat pech gehad en omdat er nogal wat concurrentie rechts op het middenveld en voorin is, zal hij waarschijnlijk weinig aan spelen toekomen. Daarom mag hij komend half jaar verhuurd worden. Maar dat is geen must", aldus de algemeen directeur van RKC, Henry van der Vegt.

Van der Velden speelde vorig seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht, waarin hij in 32 wedstrijden negen doelpunten wist te scoren.

Altijd voor je blijven kijken

Na het zien van dit filmpje is er weer hoop voor het mannelijke deel van de wereldbevolking, want eindelijk het bewijs staat op video.

Ook meisjes lopen een blauwtje op, en als je dat op de manier doet doet waarop het meisje in dit filmpje dat doet dan loop je mischien nog wel een blauw oog op.

Maar dan moet je wel net het geluk hebben een uitstekend deel van de lantaarnpaal te raken, anders blijft het bij een paracetamol moment.

Met dank aan MoHaa voor de submit.

Skate-off: Wennemars wint 1.500 meter

Erben Wennemars heeft zojuist de 1.500 meter voor mannen gewonnen tijdens de Skate-off in het Thialf in Heerenveen. Wennemars kwam tot een tijd van 1.46,23.

Mark Tuitert eindigde met een tijd van 1.48,33 als tweede, Beorn Nijenhuis eindigde op de derde plaats.



Uitslag 1.500 meter
#NaamTijd
1Erben Wennemars1.46,23
2Mark Tuitert1.48,33
3Beorn Nijenhuis1.48,36
4Stefan Groothuis1.48,42
5Wouter Olde Heuvel1.48,73
6Simon Kuipers1.49,32
7Remco Olde Heuvel1.49,40
8Ben Jongejan1.49,87
9Tom Prinsen1.50,41
10Rintje Ritsma1.53,01
11Jochem Uytdehaage1.53,08
12Bob de Jong1.53,28

Skate-off: Van Deutekom slaat eerste slag

De eerste afstand tijdens de Skate-off in Heerenveen, de 1.500 meter voor vrouwen, is gewonnen door Paulien van Deutekom.

Van Deutekom schaatste een tijd van 1.59,64 en bleef daarmee als enige onder de twee minuten. Els Murris eindigde als tweede met een tijd van 2.01,07, Wieteke Cramer pakte de derde plaats.



Uitslag 1.500 meter
#NaamTijd
1Paulien van Deutekom1.59,64
2Els Murris2.01,07
3Wieteke Cramer2.02,08
4Linda Bouwens2.05,30
5Tessa van Dijk2.05,64

Nintendo kondigt lijst van Q1 Wii releases aan

Nintendo heeft onlangs een lijst uitgebracht van games die in het eerste kwartaal van 2007 worden verwacht.
Zo zal uitgever Ubisoft de volgende Wii spellen lanceren: Prince of Persia: Rival Swords, Teenage Mutant Ninja Turtles en Blazing Angels: Squadrons of WWII.

Ook EA zal dit kwartaal nieuwe spellen voor de Wii uitbrengen, deze zijn: Tiger Woods PGA Tour 07, SSX Blur, The Godfather: Blackhand Edition en Medal of Honor: Vanguard.

Andere Wii titels die voor het eerste kwartaal zijn aangekondigd bevatten onder andere BVG's Disney's Meet the Robinsons, Majesco's Bust-A-Move Bash, Eidos' Bionicle Heroes en Sega's Sonic and the Secret Rings Saga.

Tevens zal een speciaal Wii nieuwskanaal, Wii News Channel, gelanceerd worden op 27 januari in de USA. Het nieuws dat hierop te vinden zal afkomstig zijn van Associated Press (AP).

Dievegge fotografeert zichzelf

Icoon Domme criminelenEen Italiaanse inbreekster is tegen de lamp gelopen door tijdens de inbraak een digitale foto van zichzelf te maken, zonder dat zij dat in de gaten had. Dit heeft de Italiaanse krant la Repubblica woensdag gemeld.

De vrouw had 800 euro gestolen uit het huis van haar buurman. Ook keek zij even naar diens digitale camera, maar liet die vervolgens ongeïnteresseerd liggen. Maar zonder het te merken, had zij de camera aangezet en op het verkeerde knopje gedrukt.

Toen de buurman weer naar huis kwam, merkte hij op dat het geld weg was en het fototoestel op een andere plek lag dan gebruikelijk. Vervolgens ontdekte hij de digitale foto van zijn buurvrouw, met een tijdsaanduiding van het moment van de inbraak.

De politie van het Piemontese Santena heeft de 69-jarige dievegge ingerekend die, geconfronteerd met het overtuigend bewijs, een bekentenis heeft afgelegd.

Close racing

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik iets heb met auto's en autosport, toen ik nog een lief klein Klonkje was kon ik 's avonds in het donker auto's herkennen aan de achterlichten, op vakanties zat ik niet op het strand maar was bij de lokale autodealers te vinden om folders te bietsen.

En als echte autonerd ging ik in het weekend liever naar een autorace of rally dan achter de meisjes aan te zitten of andere dingen te doen die een puberjongen hoort te doen, en zelfs tijdens mijn fietsvakanties was ik altijd wel min of meer toevallig in een de buurt van een circuit.

Dus je kunt je voorstellen dat ik blij was toen in de submit een geweldig filmpje stond, een hele kudde Lotusjes die eens laten zien wat close racing is op Mount Panorama in het Australische Bathurst naar mijn mening een van de mooiste circuits ter wereld.

Met dank aan MoHaa voor de submit.

Rosenberg gaat tekenen bij Werder

Na het verlies van Ivan Klasnic en de afgeketste transfer rondom John Carew hoopt Werder Bremen zeer binnenkort de bij Ajax overbodige spits Markus Rosenberg vast te leggen.

Markus Rosenberg zou al sinds de herfst in de belangstelling van de Duitse club staan, zo meldt "der Kicker". De Zweedse international lijkt nu echter een definitieve verbinding aan te gaan met Bremen, omdat de beoogde spits, John Carew, afgelopen maandag tekende bij Aston Villa. Volgens de club wordt de transfer rondom Rosenberg één dezer dagen afgesloten.

Ajax is bereid mee te werken aan een transfer, omdat de Zweed op een zijspoor is beland. Na het aantrekken van Leonardo is Rosenberg nog lager in de rangorde gevallen.

Meeste voedselcrises door gewapende conflicten

De meeste voedselcrises in de wereld zijn te wijten aan gewapende conflicten. Dat blijkt woensdag uit een rapport van de FAO, de landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

De FAO registreerde halverwege 2006 ernstige voedseltekorten in 39 landen. Daarvan waren er 25 vooral een gevolg van conflicten of een combinatie van conflicten en natuurrampen.

Vooral langdurige voedselcrises zijn te wijten aan menselijk handelen. In het rapport staat dat wereldwijd ongeveer vijftig miljoen mensen leven in een gebied waar al vijf jaar of langer sprake is van grote voedseltekorten.

De FAO wijst op de situatie in landen als Ethiopië, Somalië en Sudan. In die landen hebben veel inwoners al meer dan vijftien jaar te maken met ernstige voedseltekorten.

De FAO heeft ook de doelmatigheid van voedselhulp onder de loep genomen. De VN-organisatie stelt dat donoren steeds vaker geld in plaats van voedsel geven voor regio's waar zich een voedselcrisis voordoet. Dat maakt het mogelijk mensen die hulp nodig hebben te voorzien van producten van de lokale markt of uit buurlanden.

Op die wijze kan alleen hulp worden geboden als op de locale en regionale markten voldoende voedsel aanwezig is.



Partij voor de Dieren doet mee in 11 provincies

De Partij voor de Dieren (PvdD), die sinds de parlementsverkiezingen met twee zetels in de Tweede Kamer zit, doet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen die op 7 maart gehouden worden. In elf van de twaalf provincies kan er op de partij gestemd worden, zo heeft partijleidster Marianne Thieme gisteravond laten weten.

Alleen in Zeeland doet de PvdD niet mee, omdat de partij daar ''geen geschikte kandidaat'' kon vinden. Net als bij de Kamerverkiezingen staan er BN'ers op de diverse kandidatenlijsten als lijstduwers. Het gaat om personen als Georgina Verbaan, Martin Gaus, Maarten 't Hart, Jan Wolkers, Kees van Kooten, Ivo de Wijs en Paul Cliteur.

Monteiro test WTCC

Nu Adrian Sutil komend seizoen bij Spyker zal gaan racen is Tiago Monteiro op zoek naar een nieuwe werkgever. Aangezien een plaats in de Formule 1 er in 2007 voor de Portugees niet in lijkt te zitten, zal Monteiro in andere raceklassen gaan proberen succes te behalen.

Monteiro zal gaan testen met een Seat Leon uit het World Touring Car Championship. "Als professioneel coureur ben ik altijd geïnteresseerd in nieuwe auto's en verschillende teams binnen verschillende raceklasse's. Voor mij is het een nieuwe ervaring en ik heb over deze auto en dit kampioenschap veel goeds gehoord. Daarnaast heb ik momenteel geen contractuele verplichtingen meer elders, dus denk ik dat dit een juiste stap voor mij is", aldus Monteiro.

In de WTCC rijden meer coureurs met een connectie naar de Formule 1. De Nederlander Tom Coronel heeft ooit eens getest in de Formule 1, net als tweevoudig WTCC-kampioen Andy Priaulx, die getest heeft voor het team van Williams. Daarnaast reed voormalig Formule 1-coureur Alessandro Zanardi afgelopen seizoenen in de WTCC.

'Scientology: Tom Cruise is een messias'

OpmerkelijkActeur Tom Cruise is volgens de leiders van de Scientology-kerk een messias, zo bericht de Britse krant The Sun. Ze zien hem als 'de uitverkorene' om het verhaal van hun religie uit te dragen aan de rest van de wereld. De 44-jarige Amerikaan is een fervent aanhanger van de Scientology-leer. Hij schenkt grote delen van zijn salaris aan de organisatie en trouwde afgelopen november volgens de regels van de kerk met Katie Holmes. Ook de bevalling van zijn vrouw verliep volgens de regels van de Scientology-kerk.

Een bron vertelde aan het Britse boulevardblad dat kerkleider David Miscavige gelooft dat Cruise in de toekomst aanbeden zal worden voor zijn pogingen om de kerk onder de aandacht van de wereld te brengen. ''Hij wordt net als Christus bekritiseerd vanwege zijn overtuigingen. Maar toekomstige generaties zullen volgens de kerkleiders beseffen dat hij gelijk had.''

Scientology wordt door velen gezien als een sekte met een systeem van geloof en onderwijs. Het is oorspronkelijk opgezet als seculiere filosofie door auteur L. Ron Hubbard. De aanhangers geloven onder meer dat buitenaardse beschavingen invloed hebben op het leven op aarde.

Critici beweren dat de Scientologykerk een commerciële organisatie is waarvan de leiders het niets anders is dan te doen om geld. Middels een golf van rechtszaken en juridische procedures proberen ze critici de mond te snoeren. Scientology wordt in de Verenigde Staten en Australië beschouwd als een godsdienst en als zodanig geniet het daar constitutionele bescherming.



'Messias'

De Haan hekelt Van Gaal

Foppe de Haan, de voorzitter van het CBV, staat nog steeds achter de 'ernstige berisping' die hij trainer Louis van Gaal heeft gegeven voor zijn aanhoudende kritiek op bondscoach Marco van Basten, ook nu oprichter Van Gaal uit de belangenvereniging is gestapt.

"Een ruime meerderheid staat achter ons standpunt", aldus De Haan. "Het is belangrijk om consequent te zijn. Voor ons was dat in deze kwestie belangrijker dan om Van Gaal binnenboord te houden." Van Gaal was kritisch op Van Basten, die daarop reageerde met harde woorden jegens de oud-bondscoach.

"Het gaat niet alleen om die ene opmerking in dat interview. Het is gewoon zo dat er in trainersland al langer veel irritatie over het optreden van Van Gaal bestaat. Je mag als trainer best eens een wedstrijd analyseren, maar als je systematisch bij een zender gaat zitten om het Nederlands elftal kritisch te benaderen dan beschadig je onherroepelijk een collega."

"We hebben geen excuses geëist, maar om excuses verzocht. En daarbij hadden we graag gezien dat Van Gaal met Van Basten om de tafel was gegaan om over deze kwestie te praten. Maar dat wilde hij absoluut niet", zegt De Haan, die het wel jammer vindt dat boegbeeld Van Gaal opstapt. "Aan de andere kant mag je misschien juist van een boegbeeld verwachten, dat hij zich niet met dit soort zaken inlaat. Op een goede manier met collega's omgaan is iets wat we zéker van een boegbeeld verwachten."

DVD: Gilmore Girls - Seizoen 6

De levens van Lorelei en Rory Gilmore, moeder en dochter, gaan nou niet bepaald van een leien dakje. Hun jaren worden gevuld met liefde en geluk, maar ook met ruzie, verdriet en falen. Miljoenen kijkers over de hele wereld zijn wekelijks aan de buis gekluisterd om de avonturen van de Amerikaanse dames te volgen. De dinsdagavond, bij Net5 de echte 'vrouwenavond', is vooral geliefd vanwege The Gilmore Girls. In zowel de Verenigde Staten als in Nederland worden nu de afleveringen van het zevende seizoen uitgezonden. Daarnaast zijn sinds kort alle afleveringen van het zesde seizoen op dvd uitgebracht.

Alcomobilist vraagt weg aan agent

Icoon OpmerkelijkEen uit Schiedam afkomstige Brit parkeerde zijn auto dinsdagavond op de vluchtstrook om aan een agent de weg te vragen. De 41-jarige man was zo dronken als een tor: hij had vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod.

De alcomobilist werd meegenomen naar het bureau. Agenten waren nog bezig om de zaak administratief af te handelen, toen collega's meldden dat de man opnieuw in zijn auto was gestapt. Hij werd uiteindelijk met auto en al teruggevonden op een fietspad.

De man werd bekeurd voor het rijden onder invloed. Ook kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden tijdens een rijverbod.

Scholiere wil via rechter terug naar school

OnderwijsEen 15-jarige scholiere die door het Utrecht Zuid College van school is gestuurd, probeert morgen via de rechter weer toegang tot de opleiding te krijgen. Leerlinge Yesmina Karouni werd volgens de schoolleiding verwijderd omdat haar gedrag voor problemen zou zorgen in de lessen. In oktober vorig jaar werd ze ook al eens geschorst.

De vmbo-leerlinge was volgens de school veelvuldig betrokken bij vechtpartijen en te onrustig om haar opleiding te volgen. In oktober dreigde Yesmina nog met een rechtszaak wegens discriminatie omdat een boze leraar haar had uitgemaakt voor 'kut-Marokkaan'. De school bood toen excuses aan en besloot het nog een keer met haar te proberen, maar ook dat liep volgens de school fout.

Het Utrecht Zuid College wil niet inhoudelijk ingaan op het kort geding van morgen. Een woordvoerder wil alleen kwijt ''niet blij'' te zijn met de komende rechtszaak. ''Uiteindelijk is de leerlinge hiervan de dupe.''

AO: Haas verrast Davidenko

Tommy Haas heeft woensdag voor de derde keer in zijn loopbaan de halve finales te bereiken van de Australian Open. De Duitser versloeg in de kwartfinales de als derde geplaatste Rus Nikolai Davidenko in een vijfsetter: 6-3, 2-6, 1-6, 6-1 en 7-5.

Haas treft in de halve finale de winnaar van de partij tussen de Spanjaard Rafael Nadal en de Chileen Fernando Gonzalez. De 28-jarige Haas was in 1999 en 2000 ook al halvefinalist.

Forza 2 moet de nodige content schrappen

Het lijkt erop dat Forza 2 een flinke downgrade heeft gekregen. Dit is gebaseerd op uitspraken van een medewerker van Forza 2 en recente veranderingen op xbox.com. Het gaat om een paar flinke veranderingen:

Met maar acht auto's tegelijk racen, in plaats van twaalf
Meer dan 60 circuits is veranderd naar iets meer dan 45 circuits
Het aantal omgevingen is van zestien naar twaalf gegaan
Dertien levensechte circuits is veranderd naar verschillende levensechte circuits.

Deze veranderingen zijn bevestigd op het forum van Forza Motorsport 2 en de reden hiervoor is tijdgebrek. De engine is geheel vernieuwd en alles moest opnieuw gemaakt worden, en dat kost nu eenmaal veel tijd. Wel wordt gezegd dat de content in toekomst wordt aangeboden als downloadable content, of dit geld gaat kosten is nog niet bekend. Er was ook goed nieuws te melden: de game zal nog steeds op 60 fps draaien. De game was al eerder uitgesteld en Forza 2 staat momenteel op planning voor ergens in mei of juni.

De komende weken zal er meer info in de vorm van screenshots en video's van Forza 2 worden vrijgegeven.

Rel rond klantenchassis duurt voort

Nog steeds is er geen oplossing voor de rel die ontstaan is betreffende het klantenchassis. F1 baas Bernie Ecclestone heeft zich nu ook uitgesproken over deze zaak.

Volgens Ecclestone zouden Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso best met een klantenchassis mee mogen rijden, alleen kunnen ze dan geen punten halen. Natuurlijk zijn beide teams hier niet mee akkoord gegaan. Super Aguri ziet de bui al hangen, zij zouden overhaast een oud Honda chassis uit 2005 gemodificeerd hebben. Deze wagen zou laatst niet door de crashtest van de FIA zijn gekomen.

Heerenveen moet Gonzalo weer missen

SC Heerenveen kan zeker twee weken geen beroep doen op Gonzalo Garcia-Garcia. De geboren Uruguayaan, die afgelopen zomer overkwam van AGOVV Apeldoorn, heeft een kuitblessure opgelopen.

"Bij het afzetten voor een kopduel verrekte hij een kuitspier. Het is niet ernstig, maar hij is minimaal twee weken uitgeschakeld", aldus de fysiotherapeut van Heerenveen, Erik ten Voorde over Gonzalo, die zijn debuut in de hoofdmacht van Heerenveen nog niet gemaakt heeft. Begin dit seizoen herstelde hij van een knieoperatie.

Bouw Westermoskee lijkt van de baan

BinnenlandsDe kans dat de prestigieuze Westermoskee in Amsterdam-West ooit afgebouwd gaat worden, lijkt minimaal. Dat schrijft dagblad Trouw vandaag. Oud-minister Piet Hein Donner sloeg een jaar geleden nog de eerste paal, maar de bouw kwam al snel stil te liggen nadat twijfels waren gerezen over de naleving van een convenant dat afgelopen zomer met de afdeling Noord Nederland van Milli Görüs, woningbouwvereniging Het Oosten en stadsdeel De Baarsjes werd gesloten.

In dat convenant staat onder meer dat het moskeebestuur alle banden met het hoofdkantoor van de Turks-religieuze organisatie Milli Görüs in Duitsland moet verbreken. De Duitse moederorganisatie staat bekend als radicaal. Moskeebestuurder Fatih Dag zegt in Trouw echter dat er wat hem betreft geen convenant is en het er ook nooit komt.

Dag: ''Het is alsof je de banden met je eigen familie moet doorsnijden.'' Hij is dit weekeinde op bezoek geweest in Duitsland om te praten met de hoogste baas.

De corporatie, die naleving van het convenant eist, heeft de bouw stopgezet. Deze belangrijkste geldschieter wil ook dat Dag vertrekt. Een woordvoerder van stadsdeel De Baarsjes hoopt evenwel dat de bouw toch nog door kan gaan.



De Westermoskee, met een minaret van 42 meter hoog, had het boegbeeld moeten worden van een liberale islam. De Nederlandse tak van Milli Görüs , met zo'n 20.000 leden, stelt zich de laatste jaren open en tolerant op. De Nederlandse tak van werd vorig jaar echter overgenomen door Duits-Turkse geloofsgenoten.

Milli Görüs Europa, dat geleid wordt vanuit Keulen, geldt als uiterst conservatief en wordt door de Duitse inlichtingendiensten geschaduwd, terwijl Milli Görüs Nederland in het openbaar meerdere malen juist afstand nam van de radicale islam.

Met dank aan Eekje voor de submit.

[CCWS] Doornbos test bij Minardi USA

Robert Doornbos heeft gisteren voor het ChampCar team van Paul Stoddart, Minardi Team USA, zijn opwachting gemaakt. Pas gisteren werd bekend dat de Rotterdammer op het circuit van Sebring zou gaan testen.

Op de tijdentabel was nog steeds CTE Racing - HVM team te vinden achter Doornbos zijn naam, waar klaarblijkelijk de naam nog niet gewijzigd is naar Minardi Team USA. Doornbos reed in de eerste testsessie een achtste tijd. Met een rondetijd 53.195 was hij ruim een seconde langzamer dan de snelste in de eerste sessie, Katherine Legge. In de tweede sessie werd Doornbos elfde met 52.912. ChampCar kampioen Bourdais was nu de snelste met een tijd van 51.024.

Volgens persoonlijk sponsor Harrie Muermans zal Doornbos vandaag en morgen ook nog testen, alleen zal dat niet bij het team van Stoddart zijn. Doornbos zou nog voor twee andere teams gaan testen, al verklapt Muermans niet om welke teams het gaat. In december werd er al eens getest bij Forsythe Championship Racing, dus het is aannemelijk dat dit team één van de twee teams is.

AO: Sharapova moeizaam door

Maria Sharapova heeft zich voor de halve finales geplaatst van de Australian Open. De Russin, als eerste geplaatst in Melbourne, was met 7-6 en 7-5 te sterk voor landgenote Anna Tsjakvetadze.

Net als Clijsters plaatste Sharapova zich wel met een berg onnodige fouten onder de laatste vier. Maar liefst 41 stuks sloeg ze er tegen de nummer 13 van de wereld.

Sharapova werd in elke set twee keer gebroken en moest daarnaast ook nog een vijftal breekpunten wegwerken. Bovendien wist Tsjakvetadze in de tweede set terug te komen van een 0-2 achterstand en op 3-5 voorkwam ze uitschakeling. Op het derde wedstrijdpunt moest Tsjakvetadze uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in haar landgenote.

A'damse politie zoekt man met gebroken nek

De Amsterdamse politie is op zoek naar de 29-jarige Brit Benjamin William O'Connor die in de hoofdstad zou verblijven. De man raakte zaterdag in eigen land bij een auto-ongeluk gewond. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis.

Maandag bleek echter uit röntgenfoto's dat O'Connor een gebroken nek heeft opgelopen bij het ongeluk. Maar inmiddels was hij al met het vliegtuig vertrokken naar Amsterdam. Volgens een Britse arts moet O'Connor snel worden behandeld, omdat anders zijn leven gevaar loopt.

Kleine update: O'Connor is terecht. Hij ligt inmiddels in een ziekenhuis in Engeland. Na zijn aankomst op Schiphol bezocht de Engelsman naast Amsterdam ook enkele andere Europese steden. Hij werd door zijn ouders opgewacht toen hij met een boot in Harwich arriveerde.


Benjamin William O'Connor

Met dank aan XeriuM, Boiler, YubYub, calvobbes, Marcussi, remlicht89, Aka-Zigor, SnowDoggg, spyderweb, Glacier, Sneeuwbataljon, Netsplitter en fantastrick voor de submit.

Ontsnapte otter rooft vijver leeg

Icoon OpmerkelijkEen gezin in Nunspeet schrok zich gisterochtend een hoedje: ze troffen in hun tuin een groot beest met oplichtende ogen aan, dat zich te goed deed aan hun dierbare goudvissen. Het monster bleek een vrouwtjesotter die ontsnapt was uit Natuurpark Lelystad.

Bert Koster pakte in alle vroegte zijn fiets uit de schuur, maar werd verrast door een vreemd gesis en een plons. Het licht van een zaklantaarn maakte de zaak nog vreemder: hij zag een puntje van een staart en werd aangestaard door een paar wilde ogen. Zijn dochter kon zijn angst voor de ''reuzenslang'' even later wegnemen.

Wildbeheerders hadden geen moeilijkheden bij het vangen van de onwelkome gast, daar het dier na het verorberen van zijn lekkere maaltje in slaap gesukkeld was. De otter krijgt als beloning voor de rooftocht extra krachtvoer, en zal daarna weer in het natuurpark worden losgelaten.

Visetende vrouwtjesotter
'En nog bedankt voor de goudvissen!'

AO: Clijsters naar laatste vier

Kim Clijsters heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de Australian Open. In een tegenvallende partij rekende Clijsters af met de Zwitserse Martina Hingis: 3-6, 6-4 en 6-3.

Ondanks de dubbele fout waarmee ze de partij opende, kende Clijsters een goede start. Ze pakte namelijk de volgende 10 punten en had twee kansen om op 3-0 te komen, maar dat lukte niet. Een kwartier later ging Hingis er met de setwinst vandoor.

Clijsters hervond zich in de vijfde game van het tweede bedrijf. Na een handvol breekpunten te hebben gemist, wist ze toch een break te forceren. Met nog een break op zak leek de set binnen, maar door de vele fouten die ze maakte ging dat bijna fout. Hingis had zelfs een kans op 5-5 maar zover kwam het net niet. In de zevende game van derde set viel de beslissing. Clijsters wist daar haar vierde breekpunt te verzilveren en pakte daarmee de wedstrijd.

Vitesse: "Commotie om oud nieuws"

In een open brief aan de supporters heeft de algemeen directeur van Vitesse, Paul van der Kraan, de berichten over de slechte financiële situatie van de club afgedaan als oud nieuws. Volgens Van der Kraan had Vitesse de financiële cijfers op 18 oktober 2006 al op de website bekend gemaakt.

"Toen hebben de cijfers geen bevreemding opgewekt of ze zijn kennelijk niemand opgevallen", aldus Van der Kraan. Hij bekende dat Vitesse per 30 juni van het afgelopen jaar met een negatief eigen vermogen van ongeveer 18,6 miljoen euro kampte, maar hij benadrukt dat dit geen schuld is.

Vorige week meldde dagblad De Gelderlander dat Vitesse een betalingsachterstand van 1,6 miljoen euro heeft bij de gemeente. Het TV-programma Voetbal Insite bracht maandag naar buiten dat Vitesse achttien miljoen negatief eigen vermogen heeft. Van der Kraan zegt echter dat de situatie minder zorgwekkend is dan drie jaar geleden. "Van de beademing zijn we al een tijdje af, maar we moeten nog wel regelmatig langs het ziekenhuis voor medicijnen en controle", aldus Van der Kraan.

Brieven aan Bas (3)

Ik haat pleisters (vooral met figuurtjes) en dus liep ik met bebloede kin, maar wel met Jean-Paul parfum (want het is godverdomme kerst!) op mijn vel, de deur uit, richting kroeg. Ik probeerde nog met een zakdoekje het bloeden te stoppen. Dat scheen aardig te lukken maar het zag er voor omstanders nogal debiel uit. 'Morgen koop ik douchematjes', dacht ik bij mezelf en vond dat meteen een mooie titel voor een trilogie die ik zou schrijven over V., K. en Sam.

Tijd is te kostbaar voor een tweede leven

Op fanboys na is geen onderwerp voor columns zo uitgekauwd als MMORPG's. Ik heb het lang uitgesteld, maar met de hype rond The Burning Crusade en de toenemende populariteit van Second Life kan ik mijn mening ten aanzien van dit fenomeen niet langer onderdrukken en wordt het tijd om eens wat dingen op te schrijven. Kernvraag hierbij is: wat bezielt mensen die MMORPG's spelen?

Bush vraagt kans voor nieuwe Irak-strategie

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president Bush heeft dinsdag in het Capitool zijn jaarlijkse rede tot de volksvertegenwoordiging over het wel en wee van het land gehouden. Het Congres en de Senaat worden sinds begin deze maand door Democraten gedomineerd. De nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden is daarom de Democrate Nancy Pelosi. Zij gaf Bush het woord. Bush dankte en prees de nieuwe voorzitster onder luid applaus van de afgevaardigden en senators.

Bush legde aan het begin van zijn rede vooral de klemtoon op binnenlandse economische vraagstukken zoals het begrotingstekort en de ziektekostenverzekering. Hij herhaalde voorts dat Amerika niet meer 'regering maar meer onderneming' nodig heeft. Hij ging ook uitgebreid in op de noodzaak tot verbetering van het onderwijs en de gezondheidszorg.

Bush sprak in de 'State of the Union' tot 04.00 onze tijd naar de parlementsleden en andere prominenten zoals ministers, opperrechters en leden van het Corps Diplomatique. Hij vroeg het Congres ook zijn nieuwe strategie in Irak een kans te geven. Voorts riep Bush op de Verenigde Staten minder afhankelijk te maken van olie. De Amerikanen zouden hun olieconsumptie in tien jaar tijd met eenvijfde moeten verminderen. Bush vestigde ook aandacht op de klimaatsveranderingen die hij een uitdaging noemt.

Louis van Gaal stapt uit CBV

 VoetbalLouis van Gaal stapt uit de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). Dat deelde hij dinsdag na de met 5-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen MVV mee.

Van Gaal nam zijn beslissing omdat hij het niet eens is met de berisping die hij onlangs kreeg opgelegd van de CBV. De CBV berispte Van Gaal wegens kritische uitlatingen aan het adres van bondscoach Marco van Basten in een interview in Sportweek.

In een brief deed de vakbond het verzoek aan Van Gaal om excuses aan te bieden aan de trainer van het Nederlands elftal. Van Gaal weigert dat. ''Ik heb met respect een analyse gegeven over het functioneren van de bondscoach.''

De trainer van AZ noemde het verzoek van de CBV onbegrijpelijk. ''Ik geef al jaren analyses over Oranje op SBS 6. Daar heeft nog nooit iemand iets over gezegd. De eerste tien dagen na het verschijnen van het interview in Sportweek reageerde ook niemand. De situatie veranderde opeens tijdens de informele persbijeenkomst van de KNVB. Daar heeft Van Basten een doordachte actie uitgevoerd door een laag bij de grondse aanval op de persoon Van Gaal te doen. Ik heb een sterk vermoeden dat hij is gesouffleerd. Opeens viel iedereen over mijn uitspraken heen. Niet ik, maar Van Basten moet zijn excuses aan mij aanbieden. Net als Ronald Koeman, Frank Rijkaard en Guus Hiddink. Niet ik, maar zij hebben de erecode overtreden.''



Niet ik, maar Van Basten moet zijn excuses aanbieden

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Video mislukte aanslag metro Londen getoond

TerrorismeIn het proces tegen zes mannen die op 21 juli 2005 tevergeefs probeerden een serie bomaanslagen te plegen in Londen, zijn dinsdag beelden getoond van een mislukte poging.

Op de beelden van bewakingscamera's is te zien hoe een van de verdachten, Ramzi Mohammed, in de metro probeert explosieven tot ontploffing te brengen. Op de geluidloze beelden is eerst te zien dat Ramzi met een rugzak in de metro stapt. De passagiers vluchten de coupé uit als er tussen de stations Stockwell en Oval een knal volgt.

Een man, de brandweerman Angus Campbell, probeert Ramzi op andere gedachten te brengen door tegen hem te blijven praten. Ramzi vlucht vervolgens bij station Oval de metro uit. De rugzak met explosieven blijft achter op een stoel in het voertuig. Ondanks een wilde achtervolging weet Ramzi te ontkomen in de menigte. Een week later werd hij gearresteerd.

Het proces tegen Ramzi en de vijf andere verdachten is vorige week begonnen. De mannen hebben ontkend dat ze van plan waren explosieven tot ontploffing te brengen in drie treinen van de ondergrondse en een bus.

De mislukte aanvallen kwamen precies twee weken nadat vier radicaal-islamitische terroristen zichzelf in het openbaar vervoer hadden opgeblazen. Daardoor kwamen nog eens 52 anderen om het leven en raakten zevenhonderd mensen gewond.

-
De beelden zijn te zien bij de BBC.

Gekleurde Wii's? Nu even niet!

Reggie, hoofd van Nintendo Amerika, heeft onlangs in een interview met GamePro een aantal dingen verteld over de toekomst van Nintendo en haar nieuwste console, de Wii.

Het interview ging onder andere over een eventueel andere kleur waarin de Wii zou kunnen verschijnen. De Cube, DS en GBA waren er immers ook in andere kleuren. Reggie vertelde dat nieuwe kleuren waarschijnlijk wel komen, maar pas als Nintendo aan de huidige vraag naar de Wii kan voldoen. Eerst voorraad, dan andere kleuren dus. Een herontwerp van de Wii is ook nog niet aan de orde, ondanks dat Japan een Wii krijgt die DVD kan lezen.

Het standpunt van Nintendo met betrekking tot HD graphics blijft hetzelfde; het is nog niet nodig. In een recent onderzoek is gebleken dat net 17% van de huishoudens in Amerika een TV hebben die geschikt is voor High Definition graphics. Dat betekent dat 83% van de huishoudens het nog niet kunnen, en daar denkt Nintendo aan.

Over de vergelijking die vaak getrokken wordt tussen Apple en Nintendo zei Reggie dat hij die vergelijking kon begrijpen. Beide bedrijven zijn volgens hem innovatief en streven naar nieuwe mogelijkheden binnen hun betreffende vakgebied.

Tot slot werden er ook een aantal vragen gesteld met betrekking tot de concurrentie (de PS3 en de Xbox 360) maar daar ging Reggie niet echt op in. Nintendo gaat uit van hun eigen kracht, en dat is een zo groot mogelijk publiek aanspreken met games die voor iedereen geschikt zijn. Vooralsnog lijkt dat met de Wii en games als Wii Sports perfect te lukken aldus Reggie.

Emmanuel de Graffenried overleden

In zijn moederland Zwitserland is voormalig autocoureur Baron Emmanuel de Graffenried overleden. "Toulo" de Graffenried was actief in de jaren dertig, veertig en vijftig, maar was tot de jaren tachtig nog een veelgeziene gast op het Formule 1-paddock.

Emmanuel de Graffenried werd in 1914 geboren in Parijs en maakte zijn opmars in de autosport toen hij in de dertiger jaren deelnam aan internationale wedstrijden in zijn eigen Maserati. De Zwitser boekte zijn grootste successen in 1949, een jaar voordat het wereldkampioenschap Formule 1 werd ingesteld. Zo won hij dat jaar met een Maserati de Grand Prix van Groot-Brittannië en werd hij tweede in de Grand Prix van Nederland.

Tijdens het officiële wereldkampioenschap, dat vanaf 1950 werd verreden, was hij minder succesvol en scoorde hij slechts zeven WK-punten. Zijn beste resultaat was een vierde plaats tijdens de race op Spa-Francorchamps in 1954, toen hij een Maserati bestuurde voor het Plateteam. Na zijn afscheid van de Formule 1, in 1956, trad hij op als stuntman voor onder andere Kirk Douglas, in de film The Racers. Verder bestierde hij zijn eigen garage in Lausanne, waar hij Alfa Romeo's, Rolls-Royces en Ferrari's verkocht.

De Graffenried werd 92 jaar oud. Door diens overlijden is de Brit Tony Rolt de enige nog levende coureur die meereed in de allereerste echte Formule 1-race, op Silverstone in 1950.

GRAW 2 demo eind deze maand?

Begin maart zal Ghost Recon Advanced Warfighter uitkomen, en er gaan nu geruchten dat er een demo aan zit te komen. De demo zal al deze maand verschijnen is de bedoeling.

Bronnen dichtbij het spel zeggen dat een demo voor het einde van de maand op Xbox Live Marketplace moet staan. Er is nog geen officiële datum bekend van de demo, maar van het eerste deel is ook een demo verschenen. Deze demo verscheen echter pas een tijdje nadat de game zelf in de winkels lag.

Van Gaal stapt uit de CBV

Louis van Gaal stapt uit de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), dat maakte de AZ-trainer bekend na afloop van de met 5-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen MVV.

Van Gaal nam de beslissing omdat hij het niet eens is met de berisping die hij onlangs kreeg van het CBV. Die berisping kreeg van Gaal nadat hij zich kritisch uitliet over bondscoach Marco van Basten. Het CBV verzocht hem vervolgens per brief om excuses te maken, maar dat weigert van Gaal. "Ik heb met respect een analyse gegeven over het functioneren van de bondscoach."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.