Voetbal: Uitslagen 1/8 finales KNVB beker (24/01)

Sjors (Sj0rSz)
Icoon KNVB BekerOok vanavond werden er weer een aantal wedstrijden in het kader van de KNVB beker gespeeld. FC Twente moest het thuis opnemen tegen NAC Breda. RBC Roosendaal vertrok naar Utrecht, waar ze het tegen de plaatselijke FC opnamen. Sparta Rotterdam kreeg RKC Waalwijk op bezoek en Ajax moest met HFC Haarlem afrekenen.

FC Twente - NAC 1-2
NAC heeft zich in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog weten te plaatsen voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. Een schot van Zonneveld, welke van richting werd veranderd, besliste het duel in de slotfase. Een kwartier voor het verstrijken van de speeltijd leek een verlenging uitkomst te moeten brengen. Touma wist een strafschop achter de keeper van NAC te werken. Deze treffer was een beloning voor het aanvallende spel van De Tukkers. In de eerste helft kwam de Bredase ploeg via Salmon op voorsprong. onder leiding van huurling Aissati werd de aanval nadrukkelijk gezocht. De thuisploeg had de zege verdiend, aangezien N'Kufo en Engelaar goede kansen kregen, maar de bezoekers sloegen uiteindelijk toe.

FC Utrecht - RBC Roosendaal 1-0
FC Utrecht heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB beker. Tegen RBC Roosendaal, welke uitkomt in de Jupiler League, wisten de Domstedelingen slechts één keer te scoren. De thuisploeg begon erg slecht, maar de bezoekers kwamen er in eerste instantie niet uit. Toch zocht de ploeg van trainer Robert Maaskant steeds vaker de aanval op, waardoor ze een aantal grote kansen kregen. Het schot van Martha kwam op de paal, Guyt schoot een bal van 30 meter afstand op de lat en Vos miste oog-in-oog met Vorm. Pas in de tweede helft lieten de mannen van trainer Booy zich voorin zien. Dit betekende ook meteen de voorsprong, welke door Kruys werd aangetekend. Deze treffer was ook meteen de beslissing van de wedstrijd.

Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk 2-3
RKC Waalwijk heeft zich ten koste van Sparta Rotterdam weten te plaatsen voor de kwartfinales van de KNVB beker. Na het spelen van een verlenging trokken de Waalwijkers aan het langste eind. De Rotterdammers begonnen goed aan het duel en kwamen via Moreno Freire verdiend op voorsprong. Toch dachten ze dat ze al gewonnen hadden, waardoor de Brabanders het initiatief over konden nemen. Voor de thee stond de club dan ook op voorsprong. Nadat Sparta via Rose op gelijke hoogte kwam, werd de club ook weer beter. Toch konden de mannen van trainer Wiljan Vloet niet voorkomen dat Garcia in de verlenging, op aangeven van Fuchs, de winnende treffer kon maken. De thuisploeg speelde daarna op alles of niets en kreeg grote kansen. Toch werd er niet meer gescoord.

Ajax - HFC Haarlem 4-0
Ajax heeft zich gemakkelijk weten te plaatsen voor de volgende ronde van het nationale bekertoernooi. In eigen huis was de club een maatje te groot voor HFC Haarlem. De thuisploeg kende een goede start en stond na zeven minuten spelen al op voorsprong. Toch had de ploeg hulp van de bezoekers nodig, Fränkel werkte de bal achter zijn eigen keeper. Leonardo was verantwoordelijk voor de tweede treffer. Nog voor het aanbreken van de rust was de wedstrijd al gespeeld. Perez schoot de derde goal binnen. In de tweede helft ging Ajax hartstochtelijk op zoek naar meer goals, maar door goed werk van keeper Heyblok werd de schade voor HFC Haarlem nog enigszins beperkt gehouden. Op een droog schot van wederom Perez had de goalie echter geen antwoord.

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je op de FOK! Voetbalmanager!