Gekleurde Wii's? Nu even niet!

Reggie, hoofd van Nintendo Amerika, heeft onlangs in een interview met GamePro een aantal dingen verteld over de toekomst van Nintendo en haar nieuwste console, de Wii.

Het interview ging onder andere over een eventueel andere kleur waarin de Wii zou kunnen verschijnen. De Cube, DS en GBA waren er immers ook in andere kleuren. Reggie vertelde dat nieuwe kleuren waarschijnlijk wel komen, maar pas als Nintendo aan de huidige vraag naar de Wii kan voldoen. Eerst voorraad, dan andere kleuren dus. Een herontwerp van de Wii is ook nog niet aan de orde, ondanks dat Japan een Wii krijgt die DVD kan lezen.

Het standpunt van Nintendo met betrekking tot HD graphics blijft hetzelfde; het is nog niet nodig. In een recent onderzoek is gebleken dat net 17% van de huishoudens in Amerika een TV hebben die geschikt is voor High Definition graphics. Dat betekent dat 83% van de huishoudens het nog niet kunnen, en daar denkt Nintendo aan.

Over de vergelijking die vaak getrokken wordt tussen Apple en Nintendo zei Reggie dat hij die vergelijking kon begrijpen. Beide bedrijven zijn volgens hem innovatief en streven naar nieuwe mogelijkheden binnen hun betreffende vakgebied.

Tot slot werden er ook een aantal vragen gesteld met betrekking tot de concurrentie (de PS3 en de Xbox 360) maar daar ging Reggie niet echt op in. Nintendo gaat uit van hun eigen kracht, en dat is een zo groot mogelijk publiek aanspreken met games die voor iedereen geschikt zijn. Vooralsnog lijkt dat met de Wii en games als Wii Sports perfect te lukken aldus Reggie.