Aanklager onderzoekt uitlatingen coaches

Olga (Nuongirl)
De aanklager van de KNVB gaat zich buigen over een artikel dat gisteren verscheen in AD Sportwereld . Daarin zetten trainers Jurrie Koolhof, Mike Snoei en Gert Aandewiel hun vraagtekens bij de voor hun ongunstige bekerloting.

"De aanklager bepaalt of hij vervolgens een vooronderzoek instelt", aldus Frank Huizinga, woordvoerder van de KNVB.

In de vierde ronde van de beker lootten de topploegen PSV, Ajax en AZ een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Go Ahead Eagles, HFC Haarlem en MVV. "Heel erg toevallig", aldus de coach van Haarlem, Gert Aandewiel in AD Sportwereld. En zijn collega bij Go Ahead Eagles, Mike Snoei, was het daar mee eens. "Iedereen plaatst vraagtekens bij de loting. Ik ook. Er wordt in de voetbalwereld al weken over gesproken."

Jurrie Koolhof, trainer van MVV, dat gisteren met 5-0 verloor bij AZ, reageerde cynisch. "Ik dacht dat de Chinese gokwereld alleen in België actief was. Ik ga uit van de eerlijkheid van de mens, maar voor Talpa blijven op deze manier precies de beste vier clubs uit de Eredivisie over."

De woordvoerder van KNVB heeft gezegd dat hij verrast is door de uitspraken. "De KNVB vindt het opmerkelijk dat iemand uit hetzelfde wereldje als de voetbalbond de integriteit van het bekertoernooi in twijfel trekt."