'Scientology: Tom Cruise is een messias'

Rob (R@b)
OpmerkelijkActeur Tom Cruise is volgens de leiders van de Scientology-kerk een messias, zo bericht de Britse krant The Sun. Ze zien hem als 'de uitverkorene' om het verhaal van hun religie uit te dragen aan de rest van de wereld. De 44-jarige Amerikaan is een fervent aanhanger van de Scientology-leer. Hij schenkt grote delen van zijn salaris aan de organisatie en trouwde afgelopen november volgens de regels van de kerk met Katie Holmes. Ook de bevalling van zijn vrouw verliep volgens de regels van de Scientology-kerk.

Een bron vertelde aan het Britse boulevardblad dat kerkleider David Miscavige gelooft dat Cruise in de toekomst aanbeden zal worden voor zijn pogingen om de kerk onder de aandacht van de wereld te brengen. ''Hij wordt net als Christus bekritiseerd vanwege zijn overtuigingen. Maar toekomstige generaties zullen volgens de kerkleiders beseffen dat hij gelijk had.''

Scientology wordt door velen gezien als een sekte met een systeem van geloof en onderwijs. Het is oorspronkelijk opgezet als seculiere filosofie door auteur L. Ron Hubbard. De aanhangers geloven onder meer dat buitenaardse beschavingen invloed hebben op het leven op aarde.

Critici beweren dat de Scientologykerk een commerciële organisatie is waarvan de leiders het niets anders is dan te doen om geld. Middels een golf van rechtszaken en juridische procedures proberen ze critici de mond te snoeren. Scientology wordt in de Verenigde Staten en Australië beschouwd als een godsdienst en als zodanig geniet het daar constitutionele bescherming.



'Messias'