Monteiro test WTCC

Nu Adrian Sutil komend seizoen bij Spyker zal gaan racen is Tiago Monteiro op zoek naar een nieuwe werkgever. Aangezien een plaats in de Formule 1 er in 2007 voor de Portugees niet in lijkt te zitten, zal Monteiro in andere raceklassen gaan proberen succes te behalen.

Monteiro zal gaan testen met een Seat Leon uit het World Touring Car Championship. "Als professioneel coureur ben ik altijd geïnteresseerd in nieuwe auto's en verschillende teams binnen verschillende raceklasse's. Voor mij is het een nieuwe ervaring en ik heb over deze auto en dit kampioenschap veel goeds gehoord. Daarnaast heb ik momenteel geen contractuele verplichtingen meer elders, dus denk ik dat dit een juiste stap voor mij is", aldus Monteiro.

In de WTCC rijden meer coureurs met een connectie naar de Formule 1. De Nederlander Tom Coronel heeft ooit eens getest in de Formule 1, net als tweevoudig WTCC-kampioen Andy Priaulx, die getest heeft voor het team van Williams. Daarnaast reed voormalig Formule 1-coureur Alessandro Zanardi afgelopen seizoenen in de WTCC.