Vitesse: "Commotie om oud nieuws"

In een open brief aan de supporters heeft de algemeen directeur van Vitesse, Paul van der Kraan, de berichten over de slechte financiële situatie van de club afgedaan als oud nieuws. Volgens Van der Kraan had Vitesse de financiële cijfers op 18 oktober 2006 al op de website bekend gemaakt.

"Toen hebben de cijfers geen bevreemding opgewekt of ze zijn kennelijk niemand opgevallen", aldus Van der Kraan. Hij bekende dat Vitesse per 30 juni van het afgelopen jaar met een negatief eigen vermogen van ongeveer 18,6 miljoen euro kampte, maar hij benadrukt dat dit geen schuld is.

Vorige week meldde dagblad De Gelderlander dat Vitesse een betalingsachterstand van 1,6 miljoen euro heeft bij de gemeente. Het TV-programma Voetbal Insite bracht maandag naar buiten dat Vitesse achttien miljoen negatief eigen vermogen heeft. Van der Kraan zegt echter dat de situatie minder zorgwekkend is dan drie jaar geleden. "Van de beademing zijn we al een tijdje af, maar we moeten nog wel regelmatig langs het ziekenhuis voor medicijnen en controle", aldus Van der Kraan.