FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 23 januari 2007

Museeuw bekent dopinggebruik

Johan Museeuw heeft bekend dat hij in de nadagen van zijn carrière doping heeft gebruikt. De Belg deed zijn bekentenis naar aanleiding van de beschuldigingen aan zijn voormalig ploegleider Patrick Lefevre.

Lefevre wordt in de Belgische krant Het Laatste Nieuws beschuldigd renners aan te zetten tot dopinggebruik. Daarop bekende Museeuw aan het eind van zijn carrière “het sportieve spel niet eerlijk te hebben gespeeld".

"Ik wilde mijn loopbaan in schoonheid afsluiten", sprak Museeuw tijdens een persconferentie in Kortrijk. "Daarom deed ik dingen die niet konden." Museeuw, die dopinggebruik altijd ontkende, heeft per direct zijn functie al PR manager van Quick Step neergelegd. De aantijgingen aan het adres van Lefevere noemde Museeuw een "nieuw triest hoogtepunt". De oud-wielrenner meende dat de media de wielersport besmeuren. "Al besef ik dat ik daartoe ook heb bijgedragen. Dat ik dingen heb gedaan die niet konden. Wat gebeurd is, kan ik niet meer rechtzetten. Maar ik blijf vechten voor een cleane wielersport", sprak Museeuw, die ook de media verzocht hem met rust te laten. "Mijn gezin en ik hebben al veel moeten incasseren."

Baby balancing

Let op! Deze blog is niet bestemd voor mensen die Michael Jackson heten, je zou op verkeerde ideeën kunnen komen!
Deze vader uit het volgende filmpje heeft een leuke act, hij kan namelijk zijn baby laten balanceren op één been...
Okay dat is op zich niet zo bijzonder, dat kunnen er vast een hele boel baby's. Alleen kan deze knul zijn kind laten balanceren op één hand.

Ik hoop dat hij eerst heeft geofend met andere voorwerpen, want ik kan me voorstellen dat het wel eens mis is gegaan...

Met dank aan Simsfan88 voor de submit.

Kane & Lynch maken overstap naar PS3?

De site FutureGamez.net wierp een blijk op de releaselijst van Atari Australië en zag een stapel PS2, PS3 en PSP games. Niet zo heel gek op zich. Wat wel opviel was dat in het lijstje PS3-games de namen Kane en Lynch stonden.

Kane & Lynch: Dead Men is een actie-titel van IO Interactive, hetzelfde team dat achter de Hitman-games en Freedom Fighters zit. In deze titel speel je beide heren (een psychopaat die regelmatig medicatie nodig heeft en een mislukte huursoldaat) in hun dorst naar hun versie van rechtvaardigheid.

De game moet in juni van dit jaar gaan verschijnen.

-met dank aan Storm81 voor het melden in het PS3-forumtopic-

Da's pas kut...

Toegegeven, FOK! heeft de laatste dagen gepiept, gekreund en gezwoegd. Maar FOK! is FOK! en zal er altijd weer bovenop komen.

Dat andere weblogjes, VKmag, Hersenscheet, xmissy, witheet, badmofo, useloos en zattevrienden, er meer moeite mee hebben, is hun probleem. Bij het eerste de beste aanvalletje hebben ze al geen controle meer over hun eigen site. Ik hoor de webmaster denken:'da's volkomen kut!'

Blijkbaar hebben ze in Turkije ook de computer ontdekt en één of andere internetzelfmoordterrorist is zo goed geweest om een paar weblogjes plat te gooien.

Jammer dat hij het geheel niet een vrolijk kleurtje gegeven heeft, zwart is ook maar zo zwart.

Met dank aan ons geweldige Forum!

Voetbal: Uitslagen 1/8 finales KNVB beker (23/1)

Icoon KNVB BekerVanavond werden de eerste twee wedstrijden in het kader van de KNVB beker gespeeld. Willem II moest het thuis opnemen tegen De Graafschap en AZ kruiste de degens met MVV.

Willem II - De Graafschap 4-2
Willem II heeft zich zonder al teveel inspanning geplaatst voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. De Tilburgers wisten hun wedstrijd tegen De Graafschap met 4-2 te winnen. In het eerste kwartier van het duel werd er vier keer gescoord. Voor Willem II scoorde eerst Hadouir. Het had er alle schijn van dat de aanvaller de bal voor wilde zetten in plaats van schieten op het doel van de bezoekers. Niet veel later was het weer raak. Ditmaal was het Boutahar, welke een fout in de verdediger van De Graafschap afstrafte.

Peters bracht de spanning in de wedstrijd terug teon de verdediging van Willem II onzeker oogde, maar meteen na de aftrap vergrootte de thuisploeg via Boutahar de voorsprong weer. Op slag van rust leken De Superboeren toch nog voor spanning te zorgen, maar de knal van Van Beukering kwam op de paal terecht. Ook in het tweede bedrijf drongen de bezoekers nog aan, maar Hadouir gooide het duel na ruim een uu spelen op slot door opnieuw te scoren. De treffer van Hese kwam daardoor te laat.

AZ - MVV 5-0
AZ heeft zich met groot gemak weten te plaatsen voor de kwartfinales van de KNVB beker. In het eigen DSB-stadion was de ploeg van trainer Louis van Gaal veel te sterk voor MVV. Enkele basisspelers van AZ kregen rust van de trainer. Ondanks dat hadden de Alkmaarders geen enkele moeite met de Limburgse formatie. Na 21 minuten speler werd de score geopend door Mendes da Silva. De middenvelder van de ploeg uit Alkmaar wiste er nog twee te maken en ook Cziommer pikte een treffer mee.

Nadat AZ drie rondes in het toernooi om de KNVB beker heeft gespeeld, staat de ploeg op 25 doelpunten. In de twee voorgaande rondes werden Meerssen (10-1) en Bennekom (10-0) van de grasmat geveegd. Cziommer had het grootste aandeel. De aanvaller wist in het bekertoernooi vijf keer te scoren.

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen 1/8 finales KNVB beker (23/01/2006)

Vanavond werden de eerste twee wedstrijden in het kader van de KNVB beker gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Willem II - De Graafschap 4-2
9' Hadouir 1-0
11' Boutahar 2-0
13' Peters 2-1
14' Boutahar 3-1
66' Hadouir 4-1
89' Hese 4-2

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 6.500
Geel: Baelum (Willem II), De Visscher (De Graafschap)

Opstellingen

Willem II: Sengier, Wau, Van der Struijk, Hill, Janse, Messoudi (Imschoot/58), Boutahar (Nieuwendaal/72), Kargbo, Hadouir, Redan (Baelum/79), Bobson

De Graafschap: Van Fessem, Bot, Hese, Volmer (Bus/71), Van Peppen, Meijer (Van Loenhout/79), Van den Ouweland, Robbemond, De Visscher, Van Beukering (Sissing/74), Peters

--------------------

AZ - MVV 5-0
20' Mendes da Silva 1-0
24' Dembélé 2-0
43' Mendes da Silva 3-0 (pen)
45+1' Cziommer 4-0
59' Mendes da Silva 5-0

Scheidsrechter: Liesveld
Toeschouwers: 6.500
Geel: Winkens (MVV)

Opstellingen

AZ: Sinouh, Steinsson, Donk, Opdam, De Cler, De Zeeuw, Mendes da Silva, Cziommer, Martens, Jenner (Meerdink/79), Dembélé

MVV: Van der Ban, Bryssinck, Van Boxtel (Haastrup/46), Luijpers, Winkens, Rauw, Voorn, Lintjens, Brncic (Caracciolo/73), Miceli, Gommas

--------------------

Programma morgen:

DatumThuisUitAanvang
24/1SpartaRKC Waalwijk20:00
24/1FC TwenteNAC Breda20:00
24/1FC UtrechtRBC Roosendaal20:00
24/1AjaxHFC Haarlem20:45

Henin maakt rentree in Parijs

Justine Henin zal 5 februari haar rentree op de tennisbaan maken op het WTA-toernooi van Parijs. Dat liet de Belgische tennisster vandaag weten in een persbericht.

"Ik ben al geruime tijd weer aan het trainen. Ik heb mijn agenda lichtjes herbekeken en heb er het toernooi Open Gaz de France in Parijs aan toegevoegd", aldus de 24-jarige Henin. Dit jaar kwam de Belgische nog niet in actie wegens huwelijksproblemen en moest ze de Australian Open aan haar voorbij laten gaan. In het persbericht laat Henin weten dat zij en haar man Piere-Yves Hardenne uit elkaar zullen gaan.

[upd] A'damse moskee neemt afstand van uitspraken 'woordvoerder'

Icoon BinnenlandsEen bezoeker van de Assoenna-moskee in Amsterdam heeft het gebedshuis dinsdag in grote problemen gebracht. De man had tegen het universiteitsblad Folia gezegd dat studentencabaretier Ewout Jansen mocht worden ''doodgemaakt'' naar aanleiding van zijn grappen over moslims en de islam.

Volgens Folia was de man de tolk van de moskee. In een vanmiddag in allerijl gearrangeerd gesprek tussen het moskeebestuur en de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb bleek dat het hier om een bezoeker ging, liet een woordvoerder van de gemeente weten.

''De moskee neemt honderd procent afstand van de uitspraken van die man. Ze vinden het verschrikkelijk dat ze hiermee in verband worden gebracht.'' De man is niet meer welkom in de moskee, aldus de zegsman.

Folia meldt op haar site naar de moskee te zijn gegaan om een reactie uit de moslimgemeenschap te halen naar aanleiding van een onderdeel van een show van Jansen. Die show komt hem vaak op negatieve reacties te staan, variërend van gescheld tot bestorming van het podium.

Volgens de site van het universiteitsblad van de Universiteit van Amsterdam waren enkele bestuursleden van de moskee bij het interview met de 'tolk'. Bij Folia was dinsdagmiddag niemand bereikbaar voor een reactie.

Ewout Jansen: ''Volgens mij loop ik niet meer risico dan andere cabaretiers. Echte harde grappen over moslims maak ik niet. Het zijn vrij onschuldige grapjes.'' De uitingen van de geïnterviewde moskeebezoeker vindt hij ernstig, maar hij gaat geen actie ondernemen.

Update 21.29 uur
De verslaggever van Folia die het interview heeft afgenomen met de moskee, Eric van den Berg, is verontwaardigd over de uitleg die nu wordt gegeven. Tegenover de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) laat hij weten dat de moskee de woordvoerder nu blijkbaar heeft geslachtofferd. ''Dat siert hen, maar dat hij een toevallige aanwezige was in de moskee, is absoluut onzin. Toen ik de moskee belde, kreeg ik van degene die de telefoon opnam meteen zijn 06-nummer. Hij was dus mijn officiële contactpersoon en hij heeft het interview met het bestuur en de imam zelf geregeld.''

Ook tegen Elsevier herhaalde Van den Berg vandaag deze uitleg. ''We maakten een afspraak voor een interview. Dat had plaats in de moskee, in een kantoortje naast de gebedsruimte. Ik werd ontvangen door een delegatie bestaande uit de imam, de tolk en in elk geval één man die zich presenteerde als bestuurslid. ''

De banden met de 'bezoeker' lijken dus wel wat inniger dan de moskee aan wethouder Aboutaleb mede deelde. Voor de gemeente Amsterdam verandert dit weinig aan de zaak. ''Het moskeebestuur vindt het echt heel erg wat er is gebeurd en distantieert zich er volledig van. Wat ons betreft is de zaak afgedaan'', aldus de woordvoerder van Aboutaleb.


Voetbal: Voorselectie Nederlands Elftal

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten en John van 't Schip hebben de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal voor de oefenwedstrijd tegen Rusland bekend gemaakt. De opvallendste naam van dit gezelschap is die van Wilfred Bouma.

Het laatste optreden van Bouma in Oranje dateert van 17 augustus 2005. Na die tijd deed Van Basten geen beroep meer op de verdediger van Aston Villa. Toch heeft de voormalig speler van PSV dermate indruk op de bondscoach gemaakt, waardoor hij voor het eerst sinds lange tijd weer werd opgeroepen.

Ook David Mendes da Silva en Clarence Seedorf behoren weer tot het keurkorps van Van Basten. Verder staat ook de naam van Arjan Robben in de voorselectie vermeld. Het is overigens nog niet zeker of de aanvaller van Chelsea in actie kan komen, aangezien hij nog niet voldoende hersteld is van een blessure aan zijn enkel.

In vergelijking met de selectie van de vorige keer zijn André Ooijer, Stijn Schaars, Khalid Boulahrouz en Robin van Persie niet opgeroepen. Dit gezelschap kampt met verschillende blessures. Hedwiges Maduro en Evander Sno zijn door de bondscoach gepasseerd.

De voorlopige selectie

Doel:
Edwin van der Sar (Manchester United, Eng), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging:
Wilfred Bouma (Aston Villa, Eng), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona, Spa), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (PSV) en Joris Mathijsen (Hamburger SV, Dui)

Middenveld:
Nigel de Jong (Hamburger SV, Dui), Denny Landzaat (Wigan Athletic, Eng), David Mendes da Silva (AZ), Clarence Seedorf (AC Milan, Ita), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV)

Aanval:
Ryan Babel (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool, Eng), Arjen Robben (Chelsea, Eng) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic, Sch)

Voor het laatste nieuws over het Nederlands Elftal kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Ingeklapte long voor Collen

Feyenoord moet het zeker tot het einde van de week zonder Pieter Collen stellen. De verdediger ligt namelijk in het ziekenhuis met een ingeklapte long. Dit is het trieste resultaat van een operatie aan een gebroken vinger.

Vorige week onderging Collen een operatie aan een gebroken ringvinger. Deze ingreep werd uitgevoerd in het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis. Toch verliep de operatie niet zoals gepland. De speler ligt nu met een ingeklapte long in het ziekenhuis.

In eerste instantie vertrok Collen, na de ingreep, naar huis. Een paar dagen later kwam de speler weer terug, omdat hij problemen met zijn longen had. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de verdediger een ingeklapte long had. Het ging mis toen de 26-jarige speler een verdoving kreeg toegediend. Hierdoor kwam er vocht in zijn longen. Woensdag zal er meer duidelijkheid zijn over hoelang de Belg buitenspel zal staan.

Debuut Suárez in nationale selectie

Luis Suárez, speler van FC Groningen, is opgeroepen voor de nationale ploeg van Uruguay. Dit elftal speelt op 7 februari namelijk een oefenwedstrijd tegen Colombia. Het is voor de 19-jarige speler de eerste keer dat hij een uitnodiging krijgt.

Enkele dagen later moet Suárez alweer terug in Nederland zijn. FC Groningen speelt dan in het kader van de Eredivisie tegen Excelsior. Hans Nijland, directeur van de Groningers, liet in een reactie weten dat hij er alles aan zal doen om de spits zo snel mogelijk weer in Nederland te krijgen.

12 schaatsers strijden om 3 WK tickets

Twaalf schaatsers zullen de komende twee dagen in een skate-off strijden om drie plaatsen op het WK allround. Dat heef de topsportcommissie van de KNSB bekendgemaakt.

Bij de mannen strijden Wouter Olde Heuvel, Mark Tuitert, Bob de Jong, Ben Jongejan, Tom Prinsen, Rintje Ritsma, Erben Wennemars en Jochem Uytdehaage om twee tickets voor het WK dat van 9 tot en met 11 februari gehouden wordt in Heerenveen. De skate-off zal gaan over een 1500m (woensdag) en een 5000m (donderdag). Sven Kramer en Carl Verheijen hebben zich op het EK allround al geplaatst.

Bij de vrouwen strijden Wieteke Cramer, Paulien van Deutekom, Tessa van Dijk en Jorien Voorhuis om één plek op het WK. Zij zullen een 1500m en een 3000m rijden. Ireen Wüst, Renate Groenewold en Marja Vis zijn al geplaatst voor het toernooi Heerenveen.

Ook zijn er tijdens de skate-off plekken te verdienen voor de wereldbekerwedstrijden in Turijn en Erfurt. De vrouwen schaatsen de 1500, 3000 en 5000 meter. De mannen komen in actie op de 1000, 1500, 5000 en 10.000 meter. Voor de 10 km is alleen een reserveplek beschikbaar. Sven Kramer en Carl Verheijen zijn namelijk automatisch aangewezen, ze waren niet op de normale manier gekwalificeerd omdat ze niet deelnamen aan de wereldbekerwedstijd in Moskou eind november. Bob de Jong, Brigt Rykkje en Kurt Wubben kregen op basis van hun optreden in Moskou ook een uitnodiging.

Voorselectie Nederlands elftal

Marco van Basten en John van 't Schip hebben de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal voor de oefenwedstrijd tegen Rusland bekend gemaakt. De opvallendste naam van dit gezelschap is die van Wilfred Bouma.

Het laatste optreden van Bouma in Oranje dateert van 17 augustus 2005. Na die tijd deed Van Basten geen beroep meer op de verdediger van Aston Villa. Toch heeft de voormalig speler van PSV dermate indruk op de bondscoach gemaakt, waardoor hij voor het eerst sinds lange tijd weer werd opgeroepen.

Ook David Mendes da Silva en Clarence Seedorf behoren weer tot het keurkorps van Van Basten. Verder staat ook de naam van Arjan Robben in de voorselectie vermeld. Het is overigens nog niet zeker of de aanvaller van Chelsea in actie kan komen, aangezien hij nog niet voldoende hersteld is van een blessure aan zijn enkel.

In vergelijking met de selectie van de vorige keer zijn André Ooijer, Stijn Schaars, Khalid Boulahrouz en Robin van Persie niet opgeroepen. Dit gezelschap kampt met verschillende blessures. Hedwiges Maduro en Evander Sno zijn door de bondscoach gepasseerd.

De voorlopige selectie

Doel:
Edwin van der Sar (Manchester United, Eng), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging:
Wilfred Bouma (Aston Villa, Eng), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona, Spa), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (PSV) en Joris Mathijsen (Hamburger SV, Dui)

Middenveld:
Nigel de Jong (Hamburger SV, Dui), Denny Landzaat (Wigan Athletic, Eng), David Mendes da Silva (AZ), Clarence Seedorf (AC Milan, Ita), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV)

Aanval:
Ryan Babel (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool, Eng), Arjen Robben (Chelsea, Eng) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic, Sch)

Wenger bezorgd om Van Persie

Arséne Wenger, trainer van Arsenal, is bezorgd over de blessure van Robin van Persie. In het duel met Manchester United brak de Nederlander een middenvoetsbeentje. Er is zelfs een mogelijkheid dat de aanvaller er langer uit ligt dan in eerste instantie werd gedacht.

"Wij zijn Robin van Persie voor een lange tijd kwijt. Ik denk minimaal zes weken maar ik zou er niet van opkijken als dat er meer worden. Ik wou Van Persie helemaal niet inbrengen in de wedstrijd tegen Manchester United, maar na de 1-0 achterstand heb ik besloten hem in te brengen. Ik kon niet van te voren voorspellen dat hij geblesseerd zou raken", aldus een bezorgde Wenger.

Toekomstige Apple-gadgets

Apple komt meestal altijd met zeer inovatieve producten op de markt. En als ze niet inovatief zijn, dan zorgen ze er gewoon voor dat hun gadget het beste uit ziet zodat het toch goed verkoopt.

Maar natuurlijk heeft Apple nog genoeg dingen die ze kunnen maken. Vandaar dat er een photoshop contest bezig is. Hier kun je een plaatje maken met daarin het voorwerp met wat jij denkt dat Apple als volgende zal uitbrengen.

Testdag 23-01-2007

Vandaag werd door Scuderia Ferrari getest op het circuit van Vallelunga. Eigenlijk zou er vandaag getest worden in Mugello, maar vanwege het weer werd uitgeweken naar Vallelunga.

Het was het testdebuut voor Kimi Raikkonen bij Ferrari. Hij reed vandaag met een Ferrari F248 terwijl Felipe Massa de nieuwe F2007aan de tand mocht voelen. Beide coureurs kenden weinig problemen, maar reden desondanks niet al te veel ronden. De omstandigheden waren niet optimaal met af en toe regen en slechts 16 graden.

De tijden:

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Felipe MassaFerrari01:14:493-74
2Kimi RaikkonenFerrari01:15:22600:003439

Hunktime

Aangezien Miss_Impulsiefjuh heel hard aan het schreeuwen was dat er mannen op de weblog moesten verschijnen, zijn wij natuurlijk de beroerste niet om aan deze wens te voldoen. Speciaal voor Miss_Impulsiefjuh hebben wij met ons allen twee zeer interressante linkjes gezocht.

Het eerste linkje en het tweede linkje.

Wij wensen Miss_Impulsiefjuh (en natuurlijk ook alle andere vrouwen) veel kijkplezier naar deze mannen.

Kamer wil gevangenen laten betalen voor hun cel

MisdaadEen kleine meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de kosten van gevangenschap verhaald worden op de gevangene. Geert Wilders' Partij voor de Vrijheid (PVV) diende daartoe vandaag een motie in die werd gesteund door CDA, VVD, SGP en de Partij voor de Dieren. Samen goed voor 76 van de 150 zetels.

Volgens de PVV zijn de kosten om iemand gevangen te houden erg hoog en is het onaanvaardbaar dat die kosten niet kunnen worden verhaald op de gevangene. Wat de PVV betreft, wordt het hele financiële vermogen van een gevangene gevorderd.

De minister van Justitie (Ernst Hirsch Ballin) is sinds oktober al aan het onderzoeken of het mogelijk is om van een vermogende gevangene een bijdrage voor 'kost en inwoning' te vragen. Een Kamermeerderheid wil dat de justitie-minister snel met voorstellen komt.

Drugsgebruiker moet Koran uit hoofd leren

Icoon OpmerkelijkEen Saudische drugsgebruiker moet van een rechter zes maanden lang de Koran uit zijn hoofd leren. Wanneer hij er daarna niet in slaagt het heilige boek volledig te citeren, moet hij alsnog een jaar de gevangenis in. Dat meldde de Saudische krant al-Watan dinsdag.

De Koran telt 77.000 woorden. Het duurt gemiddeld twee jaar om een 'hafez' te worden, ofwel iemand die de volledige tekst uit zijn hoofd kent.

Pornoactrices balen van HD-TV

Pornoactrices zijn niet tevreden over de komst van High Definition-television, oftewel HD-TV. Deze technologisch hoogwaardige tv-techniek laat alle lichamelijke imperfecties haarscherp zien en daar zitten ze niet op te wachten. Dat meldden Amerikaanse media.

Volgens de actrices komt een klein beetje cellulitis op het bovenbeen met de nieuwe techniek zeer duidelijk in beeld. Ook oogrimpeltjes leggen de camera's meedogenloos vast. Pornofilms hebben meer last van dit gegeven dan reguliere Hollywood-producties, omdat in het eerste genre juist veel wordt gewerkt met close-ups.

Beeld Bonfire groen gespoten

Icoon OpmerkelijkHet grote bronzen beeld van paard Bonfire in Erp heeft een nieuw kleurtje gekregen. Vandalen spoten het kunstwerk groen.

Het bronzen beeld is vaker doelwit geweest van verschillende acties. Eind vorig jaar probeerde een oudejaarsvereniging uit Friesland het beeld van het kampioenspaard van Anky van Grunsven te ontvoeren. Het dier kreeg al een keer vijgen over zich heen. Ook werd er met wc-papier een zebra van gemaakt. Het kunstwerk is gemaakt door Toon Grassens uit Gemert. Hij zal het nu ook weer schoonmaken.


Het bronzen paard heeft een nieuw kleurtje gekregen

Yvonne van H. en de Pedojacht

De vrouw die inmiddels bekend staat als de pedojaagster van Nederland. Met hart en ziel stort zij zich op die vieze mannetjes die heel internet afstruinen, op zoek naar wat lekker jong vlees. Vuile smeerlappen dat het zijn. Je moet met je poten van die kinderen afblijven en als je niet luistert dan komt ze achter je aan.

Hulde voor Yvonne van H. en haar clubje van Stop Kindersex Nu.
Geen middel wordt geschuwd om deze viespeuken te stoppen, driewerf hoera.


Onlangs werd er weer een nieuwe pedo op het internet gesignaleerd. Hoppa, alle gegevens op de website gooien en Nederland wordt behoed van nog meer ellende. Laat de kinderen maar weer vrij, Nederland is weer een stukje veiliger. Dat allemaal dankzij Yvonne van H. en haar clubje.
Vergissen zal ze zich niet, ze laat zich niet inpakken door deze viespeukjes. Iedere smoes heeft ze al gehoord, dus daar hoef je niet mee aan te komen. Branden zal je!

Maar hoe werkt Stop Kindersex Nu nu eigenlijk in de praktijk?
Wij zochten contact met een van deze "verachtelijke smeerpoetsen". Een man die met zijn vieze vingertjes zijn toetsenbord streelde alsof het een kinderlichaam was.

Dan blijkt dat alles net even iets anders is gelopen.

Deze persoon had zich aangemeld op een 18+ chatsite en was ook bereid om hiervoor te betalen. Kortom, niet echt een kinderspeelplaats. Geen schoolplein waar argeloze kindertjes rondlopen en vanachter de bosjes bespied worden door vieze mannetjes.
Nee, een chatsite waarvoor eerst betaald moet worden om toegang te krijgen, waar mensen met elkaar hun seksuele fantasieën delen. Je moet er van houden, maar er is niks op tegen.

Vervolgens wordt deze persoon benaderd door een Hunter. Dat heeft enige uitleg nodig. Een Hunter is iemand die voor Stop Kindersex Nu op internet dwaalt om pedo�s te vinden en zich jonger voordoet. Dit is altijd een volwassene. In dit geval doet de Hunter zich voor als een 15-jarige.

Zo hebben deze Hunters profielen op Partyflock en CU2 en gebruiken ze foto's van bijvoorbeeld de website http://www.model-beth.com/ en http://www.teenmodel-michelle.com/.

De Hunter in dit geval wisselt met de viespeuk de adressen voor MSN uit en van het een komt het ander.
Er vindt een gesprek plaats dat op een gegeven moment weer gestuurd wordt richting seks. Tja, dan ben je de lul. Gotja!
Maar wat was nou werkelijk de fout van deze man? Hij maakte een domme en grote fout. Hij had moeten zeggen, toen hij las dat de Hunter een 15-jarige was, dat het gesprek afgelopen zou zijn.
De 15-jarige, was echter zo slim om de juiste opmerkingen te maken en het gesprek te sturen.
De chatlog wordt vervolgens op de website geplaatst. Deze wordt ook niet volledig geplaatst, waardoor moeilijk te zeggen is hoe het gesprek exact is gelopen.

De Hunter is zelf op jacht gegaan. Hij is naar een 18+ chat site gegaan, waarvoor betaald moet worden om toegang te krijgen. Hij benaderde de zogenaamde pedo en wisselde MSN adressen uit. De Hunter stuurde het gesprek richting seks. Hebben we het hier dan niet over uitlokking?

Vervolgens krijgt de pedo een leuk cadeautje. Hij staat met zijn gezicht op internet en wordt bestempeld als een viespeuk: BUSTED BY SKS!
Daarna ontvangt hij een email:

quote:
U bent gesnapt op een erotische chat met een minderjarige.
U staat met uw foto en gegevens online bij de Stichting Stop Kindersex.
U kunt NIET reageren dan blijven uw gegevens online staan.
Of u kunt een kopie van uw legitimatiebewijs opsturen via email en ons beloven nooit meer een erotische chat met een kind te hebben.
Wij zorgen er dan voor dat uw gegevens geanonimiseerd worden, en is voor ons de zaak gesloten.
Tevens ontvangt u na enkele weken een verklaring in 3voud die u ondertekent. Een exemplaar is voor u, het tweede exemplaar gaat in ons dossier, en het derde gaat indien nodig na onderzoek naar de politie in uw woon/verblijfplaats.
U kunt uzelf bewonderen op de volgende hyperlink:

Laten we dit mailtje eens onder de loep nemen.

U bent gesnapt op een erotische chat met een minderjarige.
Dit is onjuist, hij had een chat met een meerderjarige.

U staat met uw foto en gegevens online bij de Stichting Stop Kindersex. U kunt NIET reageren dan blijven uw gegevens online staan.
Dit is behoorlijk bedreigend. Deze man staat nu bekend als een pedofiel, terwijl hij met een meerderjarige heeft gechat. Zijn privé gegevens staan nu op internet. Iets waar de oprichtster van deze site zelf niet echt van gediend is. Het zal je maar gebeuren.

Of u kunt een kopie van uw legitimatiebewijs opsturen via email en ons beloven nooit meer een erotische chat met een kind te hebben.
Wij zorgen er dan voor dat uw gegevens geanonimiseerd worden, en is voor ons de zaak gesloten.
Ja, je drijft iemand een hoek in en vraagt vervolgens om zijn legitimatiebewijs. Iets wat in het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens(PDF) nogal riskant is. Ook zijn zij er niet toe bevoegd. De belofte die geëist wordt stelt natuurlijk niks voor.

Tevens ontvangt u na enkele weken een verklaring in 3voud die u ondertekent. Een exemplaar is voor u, het tweede exemplaar gaat in ons dossier, en het derde gaat indien nodig na onderzoek naar de politie in uw woon/verblijfplaats.
Zo�n verklaring met alle gegevens van deze man, wordt dus in een eigen dossier gedaan. Welke garantie heeft de man zijn privacy gewaarborgd blijft?
En wat moet de politie met zo'n verklaring?
Welingelichte bronnen, melden dat er voor zover bekend nog nooit iets met zo'n verklaring door de politie is gedaan. Sterker nog, de politie en justitie kan er weinig mee doen.

Vervolgens reageert de zogenaamde pedofiel geschrokken en wil graag dat dit netjes opgelost wordt. Alleen wordt daar geen gehoor aan gegeven:

quote:
Moeilijk he begrijpend lezen, ik haal je gegevens off line als je een kopie van je legitimatiebewijs mailt naar dit email adres. Zo niet blijft het gewoon staan!

Er is geen sprake van hoor en wederhoor. Je staat met je giechel op internet als pedofiel, wil je dat niet, dan heb je te doen wat wij zeggen.
Hier kan je gerust spreken van intimidatie.

In november van vorig jaar meldde FOK! naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf dat er een politie onderzoek is gestart naar de praktijken van deze pedofielenjaagster.
De gegevens van de zogenaamde pedo's werden zonder te controleren op de website geplaatst. Tja, dan kan je achteraf wel je excuses aanbieden, maar dan is het leed al geleden. Dit laat nogmaals zien dat je hier heel voorzichtig mee moet omgaan. Al zegt ze zelf dat ze alles eerst goed uitzoekt en uitsluitend veroordeelde pedofielen met foto bekend maakt op de site.
Ook het Meldpunt Kinderporno, meldt in een artikel op Netkwesties dat er nooit één melding is binnengekomen van Stop Kindersex. Iets waar je toch je vraagtekens bij zet.
Is het louter voor eigen glorie?

Die laatste vraag is niet in geheel onterecht. De oprichtster heeft al eerder dingen verzonnen om aandacht te krijgen. Er zijn zelfs ex-medewerkers die op een nette manier alles op een rijtje zetten. Hiervan hoef je natuurlijk niet alles te geloven, maar het levert wel interessant materiaal op.

Zo heeft zij een boek uitgegeven over de tweede wereldoorlog. De website Joods.nl heeft dit boek actief gepromoot, totdat bleek dat delen van de verhalen verzonnen waren en delen "gejat".

Ook heeft ze zich niet onbetuigd gelaten op het FOK!forum. Het betrof hier de beschuldiging aan het adres van Dominee Hans Visser.

Iedereen zal het er over eens zijn dat pedofilie iets afschuwelijks is, zeker als je dit in praktijk brengt. De manier waarop Stop Kindersex Nu werkt, is echter de verkeerde.
Voorlopig heeft ze nog wel wat werk te verzetten, in een interview met de Volkskrant, meldt ze dat "één op de vier pedoseksueel is".
Voorlopig dus de ramen en deuren maar weer dicht, we horen vanzelf wel van Yvonne van H. wanneer Nederland weer veilig is.

Stop Kindersex Nu Wordt gebruikt door Witheet om hun pedo's in het openbaar aan de schandpaal te nagelen. Maar zelfs voor Witheet gaat het wel eens te ver en moeten ze Yvonne v.H. "coachen" om niet zomaar alles klakkeloos op het internet te knallen.
Daar zijn ze rijkelijk te laat mee. Zolang dit ongeleide projectiel alle vrijheid krijgt, zal zo'n website nooit het doel bereiken waar het voor is opgericht.

[edit] In verband met de downtime van gister, krijgt deze column een kick

Artwork van Fable 2

Er is één nieuw plaatje vrijgegeven van Fable 2. Het is geen screen van de game zelf, maar een plaatje gemaakt door een artiest die werkt aan de omgeving van Fable 2. Bij dit plaatje werden ook een drietal hints gegeven:

This is a castle
"Own all the world's property"
Located in a city

Verwacht meer nieuws over Fable 2 tijdens de GDC (Game Developers Conference) in maart. Want dan zal Peter Molyneux een toespraak houden waarin hij ook over Fable 2 zal praten. Molyneux was in eerdere interviews al lyrisch over een "special feature" waar hij niets over wilde cq mocht zeggen, maar tijdens de GDC in San Francisco zal hij ook deze feature onthullen.




Crowded House weer op tournee

Icoon MuziekNa 11 jaar geleden uit elkaar te zijn gegaan, heeft de Nieuw-Zeelandse en Australische rockband Crowded House plannen voor een nieuwe wereldtournee. De zanger en de bassist houden momenteel audities voor een nieuwe drummer, aldus de Nieuw-Zeelandse Dominion Post.

Crowded House is opgericht in 1986 en werd vrijwel meteen razend populair met hits als 'Better Be Home Soon', 'Don't Dream It's Over' en 'Distant Sun'. Het succes duurde 10 jaar, tot de band in 1996 besloot te stoppen. In november van dat jaar gaf Crowded House voor een publiek van 120.000 mensen een afscheidsconcert op de trappen van het Sydney Opera House. De drie leden gingen daarna ieder hun eigen weg: Zanger Neil Finn begon een solocarrière, bassist Nick Seymour werd producer en drummer Paul Hester werd een radio- en TV-persoonlijkheid in Australië. Laatstgenoemde bracht zichzelf in 2005 op 46-jarige leeftijd om het leven.

Op het moment staan er audities gepland in Auckland (Nieuw-Zeeland) en Los-Angeles (Verenigde Staten). Deze audities moeten uiteindelijk een nieuwe drummer opleveren. De woordvoerder van Neil Finn heeft verklaard dat de band een officiële bevestiging van de reünie van de band geeft, zodra er een geschikt derde bandlid is gevonden.

Crowded House bij Top of the Pops

Days of Blunder

Ook het personeel van een ziekenhuis kent momenten van verveling, en wat doe je dan, heel simpel, je jat van de kinderafdeling een paar driewielers en een skateboard, regelt ergens een videocamera en wat maffe pakjes en hoppa.

Klaar voor de race van je leven. En die race voert je over het hele ziekenhuis terrein en tot in de kleinste hoekjes in het ziekenhuis.

En nu maar hopen dat het geen personeel was van de Eerste Hulp afdeling....

Met dank aan Finch voor de submit.

Jongen gewond na abseilen van strobalen

Icoon OngelukEen veertienjarige jongen uit het Frieze Tzum is maandagmiddag gewond toen hij aan het abseilen was vanaf een stapel strobalen. Dat gebeurde in een schuur aan de Tzummerweg in Franeker.

De jongen abseilde met een touw dat hij aan een plafondbalk had vastgemaakt. Het koord schoot echter los en de knaap viel zeven meter naar beneden. Hij kwam terecht op een betonnen vloer. De jongen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Within Temptation wint Buma Cultuur Exportprijs 2006

Icoon MuziekDe Nederlandse gothic-rockband Within Temptation heeft dit jaar voor de vierde keer de Buma Cultuur Exportprijs, een prijs voor de Nederlandse act die in het buitenland het meeste succes boekt, gewonnen. De directrice van Buma Cultuur, Jerney Kaagman, heeft dat vandaag bekend gemaakt in Radio 2-programma Schiffers.fm.

Within Temptation, bestaande uit Sharon den Adel, Robert Westerholt, Ruud Jolie, Jeroen van Veen, Stephen van Haestregt en Martijn Spierenburg, mag de prijs ontvangen op basis van het feit dat de band het afgelopen jaar meer geluidsdragers heeft verkocht in het buitenland dan enige andere Nederlandse act in datzelfde jaar. De band heeft sinds haar eerste hit 'Ice Queen' uit 2002 vrijwel onafgebroken succes in zowel Nederland als - naar nu blijkt - de rest van de wereld. Komend jaar brengt Within Temptation haar vijfde album uit, en dat album zal ook in de Verenigde Staten in de schappen verschijnen.

Op 5 februari mogen de leden van Within Temptation, de prijs in ontvangst nemen. Op die dag vindt het Harpen Gala plaats in Bussum. Tijdens dat gala zal niet alleen de Exportprijs vergeven worden, maar reikt Buma Cultuur ook haar Zilveren en Gouden Harpen uit. Wie daarvan de gelukkige winnaars worden is nog niet bekend.

Nominaties Oscars 2007 bekend

Icoon FilmDe nominaties voor de 79e editie van de Oscars zijn zojuist bekend gemaakt. Opvallend zijn de acht nominaties voor Dreamgirls, terwijl hij niet meedingt voor beste film. Zowel Eddie Murphy als de nog relatief onbekende Jennifer Hudson zijn genomineerd voor de beste bijrol. Hudson wordt gezien als de ontdekking van 2006.

Babel van Alejandro González Iñárritu doet het in vergelijking met Dreamgirls eveneens niet slecht met zeven nominaties. Het is zijn derde mozaïekfilm, na Amores perros en 21 grams, die kansmaakt op enkele felbegeerde beeldjes. De vier andere genomineerden voor beste film zijn The Departed van Martin Scorsese, het Letters from Iwo Jima van Clint Eastwood, Little Miss Sunshine met de mogelijk beste bijrol van Alan Arkin, afsluitend met de biografie van het leven van de Britse koningin na Diana's dood, The Queen, door Helen Mirren.

El Laberinto del Fauno, ook wel bekend als Pan's Labyrinth, is favoriet voor beste buitenlandse productie. Zwartboek van Paul Verhoeven stond wel op de shortlist van negen films in deze categorie, maar een nominatie zat er niet in. "Heel jammer", aldus de teleurgestelde producent San Fu Maltha. "Maar het was een zware competitie. Dat Volver er ook niet bij zit, bewijst dat het niet om de minste films gaat. We zijn wel trots dat we bij de laatste negen zaten." In de categorie beste acteur zijn onder meer Leonardo DiCaprio voor Blood Diamond en Forest Whitaker voor The Last King of Schotland goede kanshebbers. De strijd voor beste actrice wordt door onder andere Penélope Cruz uit Volver en Meryl Streep uit The Devil Wears Prada gevoerd.

De film die het meest gemist wordt is de 9/11-verfilming van Paul Greengrass, United 93. Met slechts twee nominaties - waarvan één voor beste regie, dat wel - komt hij er bekaaid vanaf. Behalve de vervanging van Little Miss Sunshine, zijn de regisseursnominaties identiek aan die voor de meest prestigieuze film. Wat betreft de best bezochte bioscoopfilm in Nederland uit 2006, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest: die doet ook nog mee voor twee.


Wie wordt het dit jaar? Klik hier voor een volledig lijstje van alle nominaties

Volgooien maar

Ook een Opel Kadet heeft benzine nodig, dus wat doe je dan, juist je springt in je rode bolide en begeeft je naar de het lokale tankstation, allemaal heel logisch.

Maar dan komt het probleem, ondanks jaren oefening heb je het tanken nog steeds niet onder de knie, wat je ook doet de pompinstallatie slaat af en er komt geen druppel benzine in je tank.

En dan komt het moment waarop je in eens weet waarom valium is uitgevonden....

'Napoli wil Ronaldinho voor twee miljoen'

Icoon OpmerkelijkDe supporters van Napoli hebben een geweldig vooruitzicht. De club, welke actief is in de Italiaanse Serie B, is van plan om een nog grotere stunt uit te halen dan in 1984. Toen slaagde de ploeg er namelijk in om Diego Armando Maradona bij FC Barcelona weg te kopen.

Napoli heeft zijn pijlen deze keer gericht op Ronaldinho. De Braziliaan is momenteel actief bij de Catalaanse club. De Italianen hebben een constructie bedacht waardoor het mogelijk is om een eventuele overgang te kunnen betalen. De ploeg heeft namelijk een online wedkantoor zo ver gekregen dat het 67 keer de inzet uitbetaalt wanneer het hen lukt om Dinho te contracteren.

Concreet houdt dat in dat als de club aan het wedkantoor twee miljoen euro uitbetaalt en er daarna in slaagt om Ronaldinho naar Italië te halen, Napoli van dat wedkantoor 134 miljoen euro zal krijgen. Met dit bedrag zou het voor de club uit Napels mogelijk moeten zijn om Ronaldinho bij FC Barcelona weg te kopen.



Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Blizzard: "Volgende MMO geen WoW-kloon"

Eerder berichtten we al over hints die Blizzard over een volgende game gaf. De VP van Development Itzik Ben Bassat heeft te kennen gegeven dat wanneer de volgende MMOG van Blizzard wordt aangekondigd, het een product zal zijn dat innovatief is.

"When we announce our next MMORPG it's not going to be another WoW - we're not a company that tends to tread the same ground. It'll be something innovative and new that really brings entertainment to another level."

Opvallend is dat de man de term "When" gebruikt, en niet "If". Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat de volgende MMO uit de Blizzard-fabriek rolt.

Daarnaast had Bassat nog antwoord op de prangende vraag wanneer de World of Warcraft film gaat komen. Hollywood blijkt niet zo snel te werken als hij zou willen, maar ze blijven pushen om de film van de grond te krijgen.

[Upd]Rankovic vijf duels geschorst

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Aleksandar Rankovic van ADO Den Haag een schikkingsvoorstel gedaan van vijf duels schorsing.

Rankovic ging afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen AZ (1-3) fysiek en verbaal in de clinch met scheidsrechter Kevin Blom. De scheidsrechter stuurde de speler van ADO daarop uit het veld. Rankovic wordt hevig protesteren, gepaard met handtastelijkheden en/of bedreiging van de arbiter, ten laste gelegd.

Rankovic moet nog laten weten of hij al dan niet akkoord gaat met het schikkingsvoorstel.

Update

Rankovic heeft het schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing geaccepteerd.

USA releasedatum voor Super Paper Mario

Het was al tijden geleden bekend dat Super Paper Mario naar de Wii zou komen (en niet naar de GameCube waar de game eerst voor gepland stond) maar dat de game al zo snel uit zou komen had niemand verwacht. Super Paper Mario moet namelijk in april al in de Amerikaanse winkels liggen!

Super Paper Mario is een 2D platformgame met grafische effecten in 3D. Net als in de Paper Mario RPG's zal er ook gebruik gemaakt worden van het feit dat alles zo plat als papier is.

Amsterdam krijgt cursus Gronings

FOK! in het land: GroningenGronings leren, wie wil het niet? Voor de lezer die nu nog niet is afgehaakt, is er goed nieuws: in Amsterdam start op 1 maart een cursus Gronings, gegeven door Jan Sleumer, een van Nederlands gediplomeerde docenten Gronings.

Primeur
Het is een primeur: nooit eerder was het mogelijk buiten Groningen deze Noordnederlandse streektaal te leren. In de provincie kan dat al twee jaar onder leiding van gediplomeerde docenten, opgeleid door het Huis van de Groninger Cultuur. Sleumer gaf eerder al lessen in Uithuizen. Nu moet zijn woonplaats Amsterdam aan het Gronings. ''Omdat Uithuizen steeds een hele reis betekent, en omdat ik het gewoon leuk vind'', motiveert hij.

Doelgroep
De 15 lessen omvattende cursus zal alle varianten van de streektaal behandelen. Met gebruik van teksten van Groningse schrijvers komen spelling en grammatica aan bod. De docent geeft de cursus in eerste aanleg voor oud-Groningers, ''maar bij voldoende belangstelling kunnen we zeker een aparte groep voor Nederlandstaligen maken'', laat hij weten. Sleumer heeft al enkele aanmeldingen mogen ontvangen. ''En nu maar hopen dat ik de doelgroep kan bereiken. Veel steden hebben Groningse verenigingen, maar uitgerekend Amsterdam niet.''

Redesign voor Wiimote?

Dat Nintendo constant blijft sleutelen aan hun producten tonen de GBA SP en de DS Lite wel aan, allebei zijn het herontwerpen van bestaande produkten. Ook de Wii ontkomt niet aan (geruchten over) een herdesign.

Eerder was er al het gerucht dat Nintendo bezig is met een draadloze nunchuck en nu wordt er alweer gepraat over een nieuwe Wiimote.


Zo ziet de Wiimote er nu uit

De nieuwe Wiimote zal qua uiterlijk niet veel verschillen, maar wel lichter zijn en minder glad. De grootste verbetering moet echter zitten in het feit dat de nieuwe Wiimote oplaadbaar gaat zijn.

De nieuwe Wiimote moet eind deze zomer in Japan te koop zijn, maar onthoud, het is maar een gerucht.

Turk lang de cel in voor verkrachten baby

MisdaadEen Turkse babyverkrachter is gisteren tot 20 jaar celstraf veroordeeld. De rechtbank in Izmir achtte bewezen dat de man het 17 maanden oude kind herhaaldelijk had verkracht en geslagen. Toen de zaak vorig jaar in de openbaarheid kwam, leidde dat tot grote opschudding in Turkije.

De moeder van de baby kreeg 5 jaar cel. Zij had bij de verkrachting van haar dochtertje geholpen. Twee andere verdachten werden vrijgesproken. De man kreeg overigens nog één jaar extra cel voor het bezitten van pornografisch materiaal.

'Napoli wil Ronaldinho voor twee miljoen'

De supporters van Napoli hebben een geweldig vooruitzicht. De club, welke actief is in de Italiaanse Serie B, is van plan om een nog grotere stunt uit te halen dan in 1984. Toen slaagde de ploeg er namelijk in om Diego Armando Maradona bij FC Barcelona weg te kopen.

Napoli heeft zijn pijlen deze keer gericht op Ronaldinho. De Braziliaan is momenteel actief bij de Catalaanse club. De Italianen hebben een constructie bedacht waardoor het mogelijk is om een eventuele overgang te kunnen betalen. De ploeg heeft namelijk een online wedkantoor zo ver gekregen dat het 67 keer de inzet uitbetaald wanneer het hen lukt om Dinho te contracteren.

Wanneer Napoli twee miljoen euro bij dit wedkantoor neer zou leggen, dan zou de Italiaanse club ongeveer 134 miljoen euro terug kunnen krijgen. Met dit bedrag zou het voor de club uit Napels mogelijk moeten zijn om Ronaldinho bij FC Barcelona weg te kopen.

Rosales: "River Plate is mooie kans"

Mauro Rosales zou graag terugkeren naar zijn geboorteland Argentinië. Dit liet de speler van Ajax aan ESPN weten. De speler komt bij de ploeg van trainer Henk ten Cate nauwelijks meer in actie.

"Ik weet dat River Plate geïnteresseerd is en mogelijk een bod gaat uitbrengen. Het zou een mooie kans zijn om naar River te gaan. Maar ik heb het hier goed naar mijn zin en hoef niet weg. Ik zie wel wat er gebeurt", aldus Rosales. De Argentijn is momenteel aan zijn derde seizoen in Amsterdam bezig. Ajax is bereid om mee te werken aan een transfer, maar dan moet de betreffende club naar verluidt 2,5 miljoen euro op tafel leggen.

In de eerste helft van het seizoen kwam Rosales elf keer in actie voor Ajax. Hierin wist hij maar één keer te scoren. Er gaan al langere tijd geruchten dat River Plate in de markt zou zijn om de Argentijnse speler over te nemen. Het heeft er alle schijn van dat deze overgang ook daadwerkelijk bespreekbaar wordt, aangezien de aanvaller ook in het tweede gedeelte van het seizoen nauwelijks op speeltijd kan rekenen.

Handbalsters al eerder tegen Kroatië

De Nederlandse handbalvrouwen spelen begin maart al een wedstrijd tegen Kroatië in het kader van een vierlandentoernooi. De opponent van Nederland in de playoff-wedstrijden voor het wereldkampioenschap speelt namelijk ook van 1 tot en met 4 maart in Riesa.

Het team van bondscoach Sjors Röttger treedt in de Duitse plaats ook aan tegen Duitsland en Rusland, dat nu nog wereldkampioen is. In juni moet Oranje het nog tweemaal opnemen tegen Kroatië. Het land wat de dubbele ontmoeting weet te winnen plaatst zich voor het WK van 2007. Dit evenement wordt in Frankrijk gehouden.

Raikkonen maakt debuut voor Ferrari

Kimi Räikkönen heeft vanochtend zijn eerste meters in een Formule 1-auto van Scuderia Ferrari gereden. De Fin kwam in Vallelunga met de 248 F1, de auto van vorig seizoen, op de baan.

Aanvankelijk stond er voor Räikkönen vandaag een test op het circuit van Mugello op de kalander. In Mugello werd echter slecht weer voorspeld, waardoor de test is verplaatst naar het circuit van Vallelunga. Ferrari zal hier de komende drie dagen testen.

Patiënt repareert machine voor eigen operatie

Icoon MedischEen patiënt van een ziekenhuis in de Bosnische plaats Kasindol heeft een machine voor zijn eigen operatie eigenhandig gerepareerd. Dat deed hij nadat hij te horen kreeg dat hij niet werd geopereerd. De niersteenvergruizer was namelijk kapot.

De 56-jarige Slobodan Mocevin, mecanicien in het dagelijks leven, besloot daarop het apparaat zelf te maken. Hij lag al zeven uur in de OK te wachten totdat hij zou worden geopereerd. "Ik leed veel pijn en was wanhopig. Ik had echt geen zin nog langer te wachten", vertelt de man. De vergruizer stuurt een ultrasonische geluidsgolf door het lichaam van de patiënt, waardoor de niersteen uit elkaar spat. Nadat Mocevin het apparaat had gemaakt werd hij zelf ook succesvol geopereerd.

Tijdelijk geen schaatsen op Weissensee

Tot en met zaterdag worden er geen schaatswedstrijden op de Weissensee gehouden. De reden hiervoor is de sneeuw die het onmogelijk maakt om op een veilige manier wedstrijden doorgang te laten vinden. Het bestuur van de Stichting Wintermarathon maakte dit maandag bekend.

Momenteel ligt er een flink pak sneeuw op het ijs. Hierdoor zou de ijslaag kunnen breken, waardoor er een onveilige situatie ontstaat. Deze kans wordt alleen maar groter als men het ijs met zwaar materieel betreedt. Ook de vooruitzichtigen voor de komende dagen zouden alles behalve positief zijn. De eerste wedstrijd stond voor komende woensdag op het programma.

De verwachting is overigens dat de wedstrijden, welke voor volgende week gepland staan, wel gewoon door kunnen gaan. Dan wordt namelijk ook het Open Nederlands kampioenschap marathon verreden.

Sword of the New World naar Europa

De meest populaire MMORPG van Korea, Granado Espada, zal onder de naam Sword of the New World in Europa en de Verenigde Staten verschijnen. Publisher K2 network heeft aangegeven dat de game in de zomer op de westerse markt te verkrijgen zal zijn.

Sword of the New World is geïnspireerd op de Europese zeventiende eeuw en dan met name de ontdekking van de nieuwe wereld. Bijzonder aan deze MMORPG is de barokke setting en het feit dat je meerdere characters (van 1 familie) bestuurd in plaats van een enkel personage zoals in de meeste MMORPG's gebruikelijk is.
Naast de standaard PvE en PvP zal er ook FvF (family versus family) en CvC (city versus city) gameplay in het spel zitten.


De westerse versie van Sword of the New World zal een verbeterde besturing, meer mogelijkheden om je personages vorm te geven, een uitgebreidere tutorial en een groot aantal nieuwe quests krijgen.

Winkelmedewerker met verf besmeurd

Icoon OpmerkelijkEen 35-jarige man uit Drachten heeft maandagmiddag een emmer verf leeggegoten over een winkelmedewerker. De man wilde de verf eigenlijk retourneren.

De winkelmedewerker kon de verf niet terugnemen omdat de verpakking beschadigd was. De klant werd hierop zo kwaad dat hij de emmer openmaakte en leeggoot. De medewerker, de balie en de vloer raakten besmeurd met verf.

De verdachte werd door de politie aangehouden op verdenking van vernieling. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal is hij weer op vrije voeten gesteld.

'Bekerloting is nét te toevallig'

Een aantal trainers van clubs uit de Jupiler League hebben hun vraagtekens gezet bij de loting voor de achtste finales van de KNVB beker. Alle ploegen die in deze competitie actief zijn moeten op bezoek bij een club die in de Eredivisie uitkomt.

Zo moet MVV in een uitwedstrijd het opnemen tegen AZ, Ajax treedt aan tegen HFC Haarlem en PSV speelt thuis tegen Go Ahead Eagles. Voor de drie clubs uit de Jupiler League lijkt het een onmogelijke opgave om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. "Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben weet ik niet, maar op deze manier wordt het voor ons erg moeilijk. Vorig jaar, in een oefenduel bij ons thuis, werd het 0-0 tegen Ajax. Nu wordt het heel, heel erg zwaar voor ons", zegt Gert Aandewiel, trainer van HFC Haarlem.

"Ik dacht dat de Chinese gokwereld alleen in België actief was", was de reactie van Jurrie Koolhof, trainer van MVV. "Ik ga uit van de eerlijkheid van de mens, maar voor Talpa blijven op deze manier precies de beste vier clubs uit de Eredivisie over."

Ook de trainer van Go Ahead Eagles, Mike Snoei, is van mening dat het allemaal iets té toevallig is. "Iedereen plaatst vraagtekens bij de loting, ik ook. Er wordt in de voetbalwereld al weken over gesproken." Toch blijft de trainer van de club uit Deventer positief. "Ik weet dat dit een onmogelijke opgave was, maar als speler van Sparta was ik er ook bij toen we tegen alle verwachtingen in van het grote PSV wonnen. We wonnen van een ploeg met Romario in de spits. Het werd 1-0 door een goal van Edwin Vurens."

Het volledige programma voor de KNVB beker vind je hier.

Protestacties Libanese oppositie duren voort

Icoon BuitenlandsDuizenden Libanezen zijn dinsdag de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering van premier Fouad Siniora. Hezbollah-leider Hassan Nasrallah had het Libanese volk hiertoe opgeroepen.

Tijdens de protesten kwamen het tot botsingen tussen rivaliserende groepen, waardoor 15 gewonden zijn gevallen. In de christelijke stad Halba in het noorden van Libanon raakten aanhangers van de christelijke generaal Michael Aoun slaags met sympathisanten van Siniora. Ook tussen aanhangers van de Hezbollah en medestanders van Siniora braken op verschillende plaatsen in het land gevechten uit.

De oppositie bestaat voornamelijk uit sjiitische moslims, Hezbollah genaamd, die pro-Syrië zijn. Zij krijgen steun van de christelijke Libanezen. Tegenover zich vinden zij de Libaneze regering, bestaande uit soennitische moslims die een pro-Westerse koers aanvaren.

De spanningen tussen de regering en de oppositie zijn niet nieuw. In november zeiden Amerikanen dat de oppositie de regering ten val wilde brengen. Premier Siniora herhaalde een maand later dezelfde aantijgingen. Nasrallah wil via verkiezingen een nieuwe regering van 'nationale eenheid'. Hij stelt dat het volk geen vertrouwen meer heeft in de premier en wil dat hij aftreedt. Om zijn eis kracht bij te stellen, organiseert hij protestacties, die inmiddels maanden voortduren.

De demonstraties van vandaag hadden nog een extra oorzaak. Premier Fouad Siniora wil onder meer privatiseringen doorvoeren en de BTW verhogen, waar de oppositie faliekant op tegen is. Siniora, op zijn beurt, heeft Hezbollah ervan beschuldigd een donorconferentie voor Libanon die donderdag in Frankrijk begint, te willen saboteren. De conferentie in Parijs moet voorkomen dat het in diepe schulden gestoken en vorige zomer door Israëlische aanvallen voor een belangrijk deel verwoeste land economisch instort.



'A'damse moskee keurt doden cabaretier goed'

CabaretEen woordvoerder van de Amsterdamse Assoenna-moskee aan de Frederik Hendrikstraat heeft voor de microfoon van universiteitsblad Folia laten weten dat iemand die de islam beledigt, gedood mag worden. Folia toog naar de moskee om een reactie te vragen over de show van cabaretier Ewout Jansen. In een klein onderdeel van die show, die wordt opgevoerd in cabaretzaaltjes in het hele land, maakt Jansen enkele grappen over moslims.

Die moslimgrappen komen hem vaak op negatieve reacties te staan uit de zaal, variërend van gescheld tot bestorming van het podium. Volgens een zegsman van de moskee mag de cabaretier (en rechtenstudent) Jansen geslagen worden of dood gemaakt. Dat mag namelijk van de Islam, zo beweert de woordvoerder. ''De Islam zegt je mag de Islam niet beledigen. Een moslim die hoort dat de Islam wordt beledigd, moet ingrijpen. En als het beledigen blijft doorgaan of de rechter niet ingrijpt, wat moet je dan?'' Eerder zei de woordvoerder dat een moslim die radicaal is de belediger eventueel kan dood maken. Iets dat hij ook goedkeurde.

De woordvoerder verklaarde overigens spontaan ook nog dat Theo van Gogh ''gewaarschuwd'' was voor het lot hem te wachten stond. ''Hij heeft verschillende briefjes en bedreigingen gehad, maar hij trok zich er niets van aan.''

Op de site van Folia is een deel van het interview te beluisteren (in mp3). Aan het woord is de tolk, een man die zich voorstelt als de heer Kabli. Hij spreekt in het bijzijn van enkele bestuursleden. De imam van de moskee, Mohammed Bouljhaf, was ook bij het interview aanwezig maar vertrok halverwege het gesprek.

Morgen brengt universiteitsblad Folia een uitgebreide reportage uit over cabaretier Ewout Jansen, die wel vaker bedreigd wordt.

Op Campus.tv is een videoreactie te zien van Ewout Jansen.

Kleine update: Een andere medewerker van de Assoenna-moskee heeft vanmiddag tegenover De Telegraaf verklaard dat de 'woordvoerder' die met Folia heeft gesproken, niet het officiële standpunt van het gebedshuis verkondigt.


'Waterman vertrekt bij Heerenveen'

Boy Waterman gaat een onzekere toekomst tegemoet bij zijn club SC Heerenveen. De keeper heeft zijn contract met de Friezen namelijk niet verlengd. Bovendien heeft de jonge speler geen basisplaats meer bij de selectie van trainer Gert-Jan Verbeek.

SC Heerenveen was van plan om Waterman te verhuren. Hiervoor was echter wel een verlenging van zijn huidige verbintenis nodig. "De kans om te spelen bestaat hier ook wel, maar het is de vraag of dat gaat gebeuren op de termijn die ik voor ogen heb", aldus de goalie tegenover Omrop Fryslân.

De kans is dus groot dat Waterman bij SC Heereneen zal vertrekken. Op die manier is het voor hem mogelijk om meer speelminuten te gaan maken. In het verleden was Sparta al geïnteresseerd in de keeper, maar deze overgang ging toen niet door.

Agent krijgt betonblok tegen hoofd

Icoon PolitieEen agent is zaterdag in Antwerpen gewond geraakt nadat een man een betonblok in zijn gezicht gooide. Dat gebeurde in een politiebureau in Antwerpen. De vermoedelijke gooier is aangehouden.

De agent was zaterdag aan het werk op het commissariaat van de lokale politie in de Handelsstraat. Een man van Somalische komaf ging het kantoor binnen en wierp het stuk beton in het gezicht van de agent. Het slachtoffer ligt nu met zware verwondingen aan het hoofd in het ziekenhuis.

De verdachte is na het incident opgepakt. Hij zit voorlopig vast en wordt beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen. Waarom hij tot zijn daad kwam is niet bekend.

Scholieren onwel na stankoverlast

Icoon BinnenlandsZes leerlingen van scholengemeenschap Leo Vroman in Gouda zijn gistermiddag onwel geworden na stankoverlast.

De scholieren, vier meisjes en twee jongens, moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Volgens rector F. Seeverens hoestten de leerlingen vreselijk. Ook hadden ze last van hun luchtwegen en ogen. Eerst werd gedacht dat chloor was ontsnapt, maar onderzoek van de brandweer sloot dat uit.

De stank kwam van het jongenstoilet op de eerste etage. Het vermoeden bestaat dat een scholier een 'foute grap' heeft uitgehaald. Na anderhalf uur was de penetrante geur verdwenen. Om half vier gaf de brandweer de school weer vrij. Wat de stank precies veroorzaakt is nog onbekend.

AO: Matige Federer verslaat Robredo

Voor de elfde maal op rij heeft Roger Federer de halve finales van een Grand Slam-toernooi bereikt. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg dinsdag bij de Australian Open Tommy Robredo met 6-3, 7-6(2) en 7-5.

Federer was niet in topvorm en daardoor kon zijn Spaanse tegenstander goed meekomen. Op de beslissende momenten was de 'Fed Express' echter niet te stoppen. In de tiebreak van de tweede set was de Zwitser duidelijk een maatje te groot voor Robredo. Voordat de Spanjaard er in de derde set wederom een tiebreak van kon maken, trok Federer de wedstrijd naar zich toe.

Pasjessysteem in negen Amsterdamse clubs

BinnenlandsNegen Amsterdamse uitgaansgelegenheden gaan gezamenlijk een pasje invoeren dat verplicht is voor iedereen die naar binnen wil. Het gaat om: 'Ministry', 'Sinners', 'Jantjes verjaardag', 'Party Crew', 'La Rumba', 'The News', 'Bubbles', 'Feest van Joop' en 'Club Royalty'.

Doel van het pasjessysteem is om raddraaiers buiten de deur te houden en discriminatie en willekeur aan de deur tegen te gaan. Volgens de maker van het systeem, General Access Systeem (GAM), is het juridisch ''volledig dichtgetimmerd. Iedereen mag zich verenigen. Als de regels en de sancties maar duidelijk worden gemaakt en er een klachten- procedure is.''

Bezoekers van de deelnemende zaken moeten de GAM-kaart bij binnenkomst voor een kaartlezer houden, waarna zijn/haar leeftijd, foto en eventuele 'strafcode' zichtbaar wordt. Via de kaart kan lastige klanten voor een bepaalde tijd de toegang worden geweigerd. Ook als ze zich in de desbetreffende zaak (nog) niet hebben misdragen maar in een andere tent wel. De kaart kost 5 euro waarbij legitimatie verplicht is. Het ding is te activeren via de website Gamplaza.com.

De Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld steunt het systeem, want ''uitgaan moet weer leuk worden, zonder continu op je hoede te moeten zijn.''

China bevestigt test met satellietwapen

Icoon BuitenlandsChina heeft dinsdag bevestigd dat het land met een raket een satelliet in de ruimte heeft uitgeschakeld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde ook dat het land absoluut geen wapenwedloop in de ruimte wil. "China heeft nooit deelgenomen en zal nooit deelnemen aan enige vorm van wapenwedloop in de ruimte."

De Verenigde Staten verklaarden vorige week dat China tijdens de wapentest een weersatelliet had vernietigd. Eerder voerden de Amerikanen en Russen al dergelijke testen uit.

[GT] FIA schorst coureur na gebruik cocaïne

De FIA heeft de Italiaan Luca Moro geschorst vanwege het gebruik van cocaïne. De 33-jarige Italiaan zou in juli 2006, na de FIA GT race op Spa Franchorchamps positief getest zijn na een urinetest.

De FIA verklaart: Na een vergadering met de stewards is besloten om Luca Moro zijn FIA-licentie voor twee jaar in te trekken, met ingang van 31 augustus 2006. De schorsing geldt voor alle raceklassen die onder auspiciën van de FIA worden georganiseerd.

Moro, die uitkwam in een Porsche, is niet de eerste coureur die geschorst wordt voor drugsgebruik. In 2002 werd Tomas Enge zijn F3000 titel afgenomen na het gebruik van cannabis.

Makers Guitar Hero gaan door

Harmonix, de mensen die Guitar Hero maakten voordat Activision de ontwikkeling in handen van "Tony Hawk"- en "Gun"-ontwikkelaars Neversoft legde, gaat door met muziekgames.

Harmonix heeft officieel bevestigd dat ze niet met Guitar Hero 3 bezig zijn, maar met een ander project dat grootser en gewaagder is dan wat ze binnen de Guitar Hero franchise konden uitvoeren.

Het is dus afwachten wat Harmonix ons dit keer gaat brengen en of ze niet te veel hooi op hun vork nemen door te proberen het succes van Guitar Hero te overstijgen.

Dakloze mag park niet als adres gebruiken

Icoon BuitenlandsDe Japanse dakloze Yuji Yamauchi, die al jaren in een park in de Japanse stad Osaka verblijft, mag het park niet als zijn adres registreren. Dat berichtte het Japanse persbureau Kyodo dinsdag.

De 56-jarige dakloze woont sinds 1998 in een tentje en ontvangt daar ook zijn post. Toen het lokale bestuur weigerde om hem te registreren op zijn feitelijke woon- en verblijfplaats, spande hij een rechtszaak aan. Aanvankelijk kreeg Yamauchi gelijk: een lagere rechtbank bepaalde dat hij het park als zijn adres mocht registreren. Dit vonnis is later door een hogere rechtbank vernietigd. De hogere rechters weigerden de woonplaats formeel te erkennen, omdat een tent gemakkelijk te verplaatsen is.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Duizenden op de been voor begrafenis Dink

BuitenlandsMeer dan 10.000 Turken zijn dinsdag de straat opgegaan voor de begrafenis van de vrijdag vermoorde Turks-Armeense journalist Hrant Dink. Vanaf de vroege uren kwamen mensen samen voor het kantoor van de krant Agos, waar Dink vrijdag op straat werd neergeschoten.

De rouwenden droegen protestborden met teksten als ''Wij zijn allen Hrant Dink'' en ''Wij zijn allen Armeniërs''.

Dink noemde de massamoord op Armeniërs in 1915 genocide, wat volgens de Turkse wet is verboden. Een 17-jarige jongen heeft inmiddels bekend dat hij de journalist heeft neergeschoten, omdat die het Turkse volk zou hebben beledigd.

Dink wordt later op de dag begraven op de Armeense begraafplaats in Istanbul.


Man leeft tien jaar tussen varkens

Icoon OpmerkelijkEen man uit het Chinese Wuhan, ene Feng, is in het ziekenhuis opgenomen om te worden behandeld voor mentale stoornissen. De man werd aangetroffen tussen de varkens, waar hij schijnbaar al tien jaar lang leefde.

Feng besloot tien jaar geleden om een kluizenaarsleven te leiden. Hij wilde zich afsluiten van de bewoonde wereld, omdat hij vreesde voor een moordaanslag. Zijn ouders zouden hem hebben willen vergiftigen omdat de scholier niet al te best presteerde op de middelbare school. Waarom hij als kluizenarij voor een varkensstal koos, is onbekend.



Piepjonge zakkenrollers nog in de cel

Icoon MisdaadDe Amsterdamse politie heeft nog steeds vijf piepjonge zakkenrollers in de cel zitten. De 9 tot 11 jaar oude kinderen - vermoedelijk allen afkomstig uit Roemenië - werden afgelopen weekend aangehouden. Ze maken deel uit van een groep die de Amsterdamse binnenstad de laatste tijd teistert met zakenrollen.

De kinderen kunnen overigens niet strafrechterlijk vervolgd worden omdat ze jonger zijn dan 12 jaar. Daarom bekijken politie, justitie en de Raad voor de Kinderbescherming nu hoe de zakkenrollertjes moeten worden gestopt. Voorzover bekend verblijven ze zonder hun ouders in Nederland.

Op RTV Noord-Holland zei Fred Konijnenberg, de oprichter van de Organisatie Kinderen Boekarest, dat het in Roemenie heel gewoon is dat kinderen zakkenrollen. Hij vermoedt dat dat de opgepakte jongens door familie naar Nederland zijn gestuurd om geld te 'verdienen', óf dat de georganiseerde misdaad de kinderen heeft 'geleend' van de ouders. Beide mogelijkheden zijn in Roemenië, dat een enorme armoede kent, niet ongebruikelijk.



Twee jochies vlak voor het rollen van een vrouw

Kilometers maken

Werken als journalist voor een autoblad, dat lijkt me wel wat, altijd in het nieuwste van het nieuwste rondrijden, stukje schrijven en hoppa je hebt je geld weer verdient. In het echt zal het wel neerkomen op ellenlange redactievergaderingen en na verloop van tijd zullen al die introducties op bijzondere plaatsen vast en zeker gaan vervelen.

Maar toch ben ik een klein beetje jaloers op de redactie van Autovisie die zijn namelijk vandaag vertrokken voor een tocht van 17.000 kilometer in 20 dagen tijd, uiteraard houden ze in moderne tijden als deze dagelijks hun belevenissen bij.

Maar wat ik dus echt leuk vindt, je kunt in (semi) realtime zien waar ze rijden, ze hebben namelijk een track en trace dingetje aan boord en die gegevens die kun je gewoon bekijken.

Sankoh speelt niet tegen Ajax

Zondag speelt FC Groningen tegen Ajax. De thuisploeg moet het daarbij doen zonder Gibril Sankoh. De verdediger liep afgelopen weekend tegen een gele kaart op en is daardoor geschorst.

De ploeg van trainer Ron Jans kan wel weer beschikken over Arnold Kruiswijk. Hij is terug van een langdurige blessure en zal de plaats van Sankoh in de defensie overnemen. Ook bij de Amsterdammers moet een verdediger aan de kant blijven. Thomas Vermaelen is geschorst, ook hij kreeg een gele kaart en zal niet van de partij zijn.

OM vervolgt zakenman Erik de Vlieger

JustitieHet Openbaar Ministerie in Amsterdam vervolgt zakenman Erik de Vlieger voor betrokkenheid bij afpersing en bedreiging. Dat heeft justitie dinsdag bekendgemaakt.

De Vlieger zou zelf ook zijn afgeperst door zijn voormalige bewaker, de 40-jarige Israëliër Itzhak M. De rechtbank veroordeelde M. begin december tot acht jaar cel voor het afpersen voor De Vlieger en drie andere ondernemers. De Vlieger heeft zelf altijd ontkend dat hij schuldig is aan afpersing of dat hij werd afgeperst.

De strafvervolging van De Vlieger is gebaseerd op een aangifte van een voormalig eigenaar van een café aan het Leidseplein in Amsterdam. Hij verklaarde dat hij onder bedreiging door een aantal mensen, onder wie De Vlieger, afstand heeft moeten doen van zijn bedrijf.

Politie en justitie verrichtten onderzoek naar deze beschuldiging, onder de codenaam Madras. In januari 2005 werd De Vlieger gearresteerd en zat hij enkele dagen vast.

Volgens een woordvoerder van het Amsterdamse OM geldt de vervolging van De Vlieger ook een ander geval van bedreiging.

Naast De Vlieger zal in elk geval een medeverdachte voor de rechter moeten verschijnen. Over een derde verdachte heeft justitie nog geen beslissing genomen. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank de zaak tegen De Vlieger zal behandelen.



De Vlieger

Basic Instinct 2 in race voor slechtste film

Icoon Film Basic Instinct 2 heeft de meeste nominaties om de Golden Raspberry te winnen, de prijs voor de slechtste film. Sharon Stone, die de hoofdrol in de film vertolkt, is eveneens genomineerd voor de prestigieuze publieksprijs in de categorie slechtste actrice. Regisseur Paul Verhoeven bedankte voor een vervolg op zijn kaskraker Basic Instinct en zal daar inmiddels geen spijt van hebben.

Little Man heeft ook veel kans om de slechtste film van 2006 te worden. Andere kanshebbers zijn de films Lady In The Water, The Wicker Man en BloodRayne. Bekende acteurs die een Razzie kunnen winnen zijn Nicolas Cage, Jessica Simpson, Lindsay Lohan, Tim Allen en Danny DeVito. 24 februari wordt de uitslag bekendgemaakt.

Hockeyheren winnen oefenduel tegen Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeyheren hebben zich gerevancheerd voor de 2-1 nederlaag van afgelopen zondag tegen Nieuw-Zeeland. Dinsdag werd het tweede oefenduel wel gewonnen, met een 0-3 overwinning maakte Oranje het eerdere verlies goed.


De Nederlanders speelden een veel hoger tempo en verdedigden beter dan in de eerste ontmoeting. Na zes minuten leverde het betere spel de 0-1 op via Roderick Weusthof. De tweede van Oranje kwam van de stick van Laurence Docherty. Matthijs Brouwer besliste de wedstrijd definitief door de derde voor Nederland binnen te schieten.

[CCWS] Doornbos weer naar Amerika

Robert Doornbos zal deze week wederom een Champ Car-bolide testen in Amerika. Tegelijkertijd maakt Muermans, sponsor van de coureur, bekend dat de Rotterdammer aanwezig zal zijn op de presentatie van Red Bull Racing.

Zowel Muermans als het management van Doornbos wil niet bekend maken voor welk team de Rotterdammer zal testen. Afgelopen december testte de Nederlander voor het Forsythe-team.

Hiermee lijkt bevestigd waarover al een tijd gespeculeerd wordt. Doornbos lijkt te kiezen voor een racestoeltje in de Amerikaanse Champ Car-series gecombineerd met een teststoeltje bij Red Bull Racing in de F1. Harry Muermans geeft toe dat Doornbos in de F1 actief zal blijven bij Red Bull Racing: "Robert is aanstaande vrijdag wel bij de presentatie in Barcelona." Een racestoeltje bij Scuderia Toro Rosso lijkt daarmee van de baan, Toro Rosso zal hun bolide later deze maand presenteren.

Lefevere beschuldigd van dopinggebruik

In de Belgische krant Het Laatste Nieuws wordt Patrick Lefevere beschuldigd van dopinggebruik. Getuigen zeggen dat Lefevere stopte met koersen omdat hij zelf verslaafd was aan de amfetamines die hij verhandelde. Lefevere ontkent alle aantijgingen.

Lefevere reageerde op de Belgische radio op de beschuldigingen die via de media werden verspreid. Het Laatste Nieuws verzamelde acht getuigenissen tegen de ex-coureur. "Dit zijn zonder meer lasterpraktijken waarop zeker een rechtszaak volgt. Ik ga me zomaar niet ten onrechte laten beschuldigen van dopingzondaar of drugsdealer. Zeker niet door iemand die nog in de gevangenis zit en al drie moordpogingen op zijn geweten heeft", hierbij refererend naar ex-collegarenner Luc Capelle.

"Wie hebben ze immers laten spreken? Iemand die zelf aan de dope zat. De rest zijn anonieme getuigenissen. Tja, dan is het makkelijk om iemand af te breken. Dat ik zelf verslaafd moest stoppen als renner en zelfs een afkickcentrum moest opzoeken? Ik loof een premie uit voor degene die weet waar dat was. Ofwel was ik er zo erg aan toe, dat ik me die periode niet meer herinner, kom zeg", aldus Lefevere.

De oud-ploegleider van Mapei wordt ondermeer door een Italiaanse arts, die Lefeveres renners behandelde, beschuldigd. "Groeihormonen kwamen van de apotheek, epo bestelden de renners meestal via internet. Als je een goed seizoen wou rijden, moest je tussen de 20.000 en 30.000 euro neerleggen, producten inbegrepen. Lefevere wist ervan, zag het gebeuren, en keurde het allemaal goed." Lefevere zegt hierover: "Dat er ook beschuldigingen komen van een Italiaanse dokter ten tijde van Mapei? Ik heb nooit met een Italiaanse dokter gewerkt in die periode. De enige van de dokters met wie ik in contact kwam was Van Mol. Hij alleen. Ik was toen sportdirecteur, nog geen manager. Pas vanaf 1999 nam ik die functie over."

Ontsnapte stier zet dorp op stelten

Icoon Weird Een ontsnapte stier heeft maandagochtend voor grote paniek gezorgd door anderhalf uur in het dorpje Hoornaar te lopen. Het dier kon ontsnappen door zijn kop uit het touw om zijn nek te wurmen, toen hij van zijn stal naar het slachthuis geleid werd. Daarna was de dolle stier niet meer te houden.

Slager Jan Bouter probeerde het beest te vangen. "Dit was niet zonder gevaar, want het beest wilde ons steeds aanvallen". De stier kon langs de kerk van het dorp de Dorpsweg in lopen. "Dat is de route waar dagelijks vele honderden schoolkinderen gebruik van maken. Je moet er niet aan denken dat de stier die kinderen op de horens had genomen", aldus Bouter. Automobilisten zetten hun voertuigen dwars op de dijk, zodat het dier niet verder het dorp in kon lopen. Daarna liep de stier terug naar een naastgelegen weiland. Om de veiligheid van het dorp te waarborgen, probeerde de slager het dier in dit weiland vast te zetten.

Daarna besloot hij alsnog de politie te bellen. Die huurde een specialist in, die het dier een kogel door zijn hoofd schoot. Vervolgens werd het dier alsnog naar de slachtbank geleid, om vervolgens op iemands bord te belanden.

Met dank aan Esposa voor de submit.

Crackdown demo nu op marketplace

De demo van Crackdown zou eigenlijk iets eerder te downloaden zijn, maar een paar kleine probleempjes verhinderden dat. 23 januari werd later als datum genoemd en daar heeft men zich nu aan weten te houden. Zet je Xbox 360 dus aan en je kunt meteen beginnen met het downloaden van de demo.



Crackdown is een GTA-achtige game, maar nu sta je aan de andere kant van de wet. Superkrachten, over-the-top moves en het nodige wapengeweld moeten zorgen voor een enorm spectaculaire game. Oordeel zelf alvast een beetje met de demo!

Raadslid Ridderkerk stapt uit NieuwRechts

De enige raadszetel die de partij NieuwRechts van de Rotterdammer Michiel Smit bezette, is verloren gegaan voor de partij. Martin Dijkhuizen die namens NieuwRechts in de gemeenteraad van Ridderkerk zat, is samen met vijf sympathisanten uit de partij gestapt en gaat nu verder als Ridderkerks Belang. Volgens Dijkhuizen radicaliseert de partij rondom Smit.

In het Algemeen Dagblad zegt Dijkhuizen: ''Een internetdiscussie met het Haags bestuurslid John Middelman was voor mij de druppel. Volgens Middelman hebben joden te veel macht en is dat ook een partij standpunt. Het duurde meer dan drie weken om met Smit een afspraak te maken over dit onderwerp. Het kan hem niet schelen.'' Volgens Dijkhuizen heeft hij altijd al gezegd dat hij opstapt als kaderleden antisemitische uitspraken doen. ''Smit weigerde om maatregelen te nemen. Hij schuift met NieuwRechts ook steeds meer op richting de extremere Nationale Alliantie. Waarschijnlijk omdat Smit denkt dat daar meer te halen valt. Veel leden hebben de partij al verlaten.''

Michiel Smit laat in een reactie weten de hele affaire onzinnig te vinden. ''Waar gaat het over? Een persoonlijke mening op het internet. Jammer dat het zo gelopen is.'' Of hij het met de stelling van Middelman eens is? ''Nou, niet echt... Maar er zijn belangrijkere zaken.'' Hij vindt wel dat Dijkhuizen zijn zetel moet afstaan aan NieuwRechts. De Ridderkerker piekert daar echter niet over: ''Smit bleef ook in de gemeenteraad zitten toen hij uit Leefbaar Rotterdam stapte.''

NieuwRechts haalde naast Ridderkerk ook in de fusiegemeente Lansingerland een zetel. Die plek is nog steeds onbezet, omdat Smit niet in de gemeente woont. Hij is al langere tijd op zoek naar woonruimte zodat hij zitting kan nemen in de raad. Smit wil ook meedoen aan de provinciale verkiezingen in maart. ''Nu Wilders dat niet doet, maken we een grote kans.''



Martin Dijkhuizen

Kamerleden krijgen condooms en glijmiddel

Icoon Not Safe For Work (NSFW) De leden van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken krijgen een "blije doos" gevuld met condooms, glijmiddel en babysokjes. Ook bevat de de doos folders over aids, moedersterfte en seksueel geweld in ontwikkelingslanden. Dat hebben de initiatiefnemers Stichting Choice en Mybody gemeld.

Ze hopen met het initiatief dat seksualiteit en aidsbestrijding in ontwikkelingslanden hierdoor hoog op de agenda van het nieuwe kabinet worden geplaatst. Volgens hen is dat in vorige kabinetten altijd een belangrijke prioriteit geweest. "Maar we kunnen er niet van uitgaan dat dit ook binnen het nieuwe kabinet zo blijft", aldus Yvonne Bogaarts van Mybody.

Jol keert terug op het voetbalveld

Dick Jol en de KNVB zijn eindelijk tot een akkoord gekomen over een nieuw contract. De topscheidsrechter zal een verbintenis tekenen die loopt tot 1 januari 2010.

Jol weigerde zich zo maar neer te leggen bij de nieuwe cao voor scheidsrechters. Volgens die regeling moest hij een vast dienstverband ruilen tegen een contract voor bepaalde tijd. Naar verluidt is Jol uiteindelijk toch met die regeling akkoord gegaan.

"Na een zware bevalling ben ik tevreden met het onderhandelingsresultaat en dat ik nog drie jaar op het hoogste niveau kan fluiten", aldus Jol die aan de KNVB het verzoek heeft gedaan om te beginnen in de Jupiler League.

Blessure voor Schenkel

Sparta moet het morgen in de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk mogelijk stellen zonder aanvoerder Danny Schenkel. De 28-jarige verdediger heeft last van een enkelblessure.

In de slotminuut van de stadsderby tegen Excelsior van afgelopen weekend probeerde Schenkel een doelpoging van Sebastiaan Steur te verijdelen en bij die actie raakte hij geblesseerd aan een enkel. Sparta won de wedstrijd met 2-1 door onder meer een goal van Schenkel.

[Update]Uitgever Persistent Worlds sluit de deuren

Britse uitgever Persistent Worlds heeft gisteren de deuren gesloten. Persistent Worlds was bezig met de laatste fase van de ontwikkeling van de free to play MMORPG 9Dragons. Volgens een e-mail die was gestuurd naar beta testers van 9Dragons en de website van Persistent Worlds heeft de uitgever de deuren gesloten door financieringsproblemen.

Verdere ontwikkeling van 9Dragons is met het sluiten van Persistent Worlds stilgelegd, ook de 9Dragons forum en website zijn opgeheven.

Update 10:45

De MMORPG zou door Persistent Worlds en Acclaim samen worden uitgegeven. De Acclaim-site van het spel blijft gewoon bestaan en in de forums aldaar wordt gezegd dat het spel niet stilgelegd wordt. De beta test gaat verder en het spel zal gewoon uitkomen, alleen niet meer bij Persistent Worlds.

Ubisoft kondigt Driver voor de PSP aan

In maart van dit jaar komt de nieuwe telg van de Driver franchise uit. Driver 76 wordt de eerste game van de Driver reeks die uitgebracht gaat worden door Ubisoft nadat deze de franchise had overgenomen van Atari.

Omdat Driver 76 uitgebracht gaat worden op de PSP heeft Ubisoft de ontwikkelaar Sumo Digital aangetrokken om de game te gaan maken. Sumo Digital heeft veel ervaring op het gebied van portable race games en heeft games ontwikkeld zoals OutRun 2006 en TOCA Race Driver.

Volgens Ubisoft zal het spel een authentieke soundtrack krijgen en aangepaste gameplay om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de PSP.

Topman al-Qaeda bespot Bush

TerrorismeDe tweede man van al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, heeft via internet het plan van de Amerikaanse president Bush om meer troepen naar Irak te sturen belachelijk gemaakt. Hij vroeg zich maandag af waarom Bush maar 20.000 man extra troepen wil sturen en niet 50.000 of 100.000.

Hij nodigde Bush uit zijn hele leger naar Irak te sturen en zelfs dan kunnen 'de moedjahedien' het makkelijk aan. Ze kunnen wel tien Amerikaanse legers aan, volgens Zawahiri.

De leiders van het terroristische netwerk al-Qaeda, de Saudische miljonair Osama bin Laden en de Egyptische arts al-Zawahiri zijn voortvluchtig sinds de Amerikaanse strijdkrachten het regime van hun beschermheren in Afghanistan, de Taliban, eind 2001 ten val brachten. Ze hebben sindsdien circa veertig boodschappen verspreid, vooral al-Zawahiri, mogelijk vanuit het grensgebied van Pakistan met Afghanistan.

Al-Zawahiri en Bin Laden hebben eerder volgens een Amerikaanse militaire inlichtingenofficier hun toenmalige man in Irak, Abu Musab al-Zarqawi, opgedragen aanslagen in de Verenigde Staten te plegen. Dit berichtten Amerikaanse functionarissen maandag in Washington op grond van de getuigenis van de officier voor een parlementaire commissie.

Het is slechts bij plannenmakerij gebleven. De beramers waren nog niet eens gekomen tot het aanvragen van visa voor de VS voor tien tot twintig zogenaamde studenten toen Amerikaanse troepen de plannen begin vorig jaar aantroffen in een woning in Irak. Al-Zarqawi werd in juni 2006 door de Amerikaanse strijdkrachten in Irak gedood.



Ayman al-Zawahiri

Met dank aan Zidane voor de submit.

Seriemoordenaar wilde rond getal met 50 moorden

MisdaadDe van een reeks gruwelijke moorden beschuldigde Canadees Robert Pickton heeft volgens zijn aanklagers gezegd 49 vrouwen te hebben vermoord. Hij zou hebben verklaard dat hij er na 49 moorden mee op wilde houden, maar er nog een beraamde om op een rond getal uit te komen.

De aanklagers stelden dit maandag in het West-Canadese Vancouver aan het begin van het proces tegen Pickton. Hij ontkent alle hem tot dusverre ten laste gelegde moorden. Pickton zou zeker 26 vrouwen hebben vermoord tussen 1978 en zijn arrestatie in 2002.

Met dank aan Zidane voor de submit.

Big Brother blijft op Britse tv

Shilpa Shetty en Jade GoodyCelebrity Big Brother blijft te zien op Channel 4. Dat heeft de Britse televisiezender maandag bekendgemaakt.

De afgelopen weken kwam het programma, waarin Britse beroemdheden in het Big Brother-huis verblijven, in het nieuws omdat enkele bewoners racistische opmerkingen hadden gemaakt tegen een Indiase medebewoonster.

Mediawaakhond Ofcom ontving 40.000 klachten over de show. Het bestuur van de zender overlegde maandag urenlang over de situatie, maar kwam tot de conclusie dat het programma niet van de buis hoeft.

Jade Goody, die wordt gezien als de aanstichtster van de pesterijen, werd vorige week weggestemd. Zij gaf toe zich te hebben misdragen en noemde het ''de grootste fout van haar leven''.

Louis van Gaal meest irritante BN'er in tv-reclame

Louis van Gaal is uitgeroepen tot meest irritante bekende Nederlander in een tv-reclame. Consumentenprogramma Radar kende hem maandag de Loden Leeuw toe voor zijn rol in het spotje van Media Markt. De Loden Leeuw voor de slechtste commercial ging naar Cif.

Radar reikt de prijzen voor storendste reclame en irritantste BN'er jaarlijks uit. De kijkers van het programma brachten de afgelopen weken meer dan 80.000 stemmen uit op vijftien genomineerde reclamespotjes.

Cif eindigde met 24 procent van de stemmen bovenaan. In de reclame vraagt een kind aan een moeder, die in oranje gevangenispak achter een glazen wand zit, wanneer ze eruit komt. Het blijkt dat de vrouw de badkuip schoonmaakt. ''Rolbevestigend'', aldus de kijkers.

Van Gaal kozen de kijkers vanwege zijn ''arrogantie''. Hij vraagt zich in het spotje van Media Markt af of dit bedrijf ''nou zo goedkoop is, of de anderen zo duur''. De trainer van voetbalclub AZ weigerde het beeldje van kunstenaar Peter Zwaan overigens maandag in ontvangst te nemen. Unilever, producent van schoonmaakmiddel Cif, nam de prijs wel aan.

Het is de vijfde keer dat de tegenhanger van de Gouden Loeki, de prijs voor de beste televisiereclame, is uitgereikt. Vorig jaar won Scarlet zowel de prijs voor vervelendste reclame als die voor de vervelendste bekende Nederlander, namelijk Beau van Erven Dorens.

Met dank aan G-lock voor de submit.

Van der Velden weer fit

De trainer van RKC Waalwijk, Mark Wotte, kan weer een beroep doen op Nick van der Velden. Van der Velden stond de afgelopen drie maanden buitenspel vanwege een zware blessure aan de meniscus.

De 25-jarige aanvallende middenvelder trainde tijdens het trainingskamp in Portugal onder begeleiding van de medische staf. Als hij de aankomende dagen geen last meer heeft, zal hij definitief weer kunnen aansluiten bij de selectie.

Wotte kan wel nog geen beroep doen op de geblesseerden Patrick van Diemen, Cerezo Fung a Wing en Ivan Vicelich.

Gevalletje Belgische humor

West Vlamingen zijn het minst verstaanbaar als het gaat om de mensen uit een bepaalde provincie in Belgie. Limburgers zijn traag, Antwerpenaren hebben een Antwaarps accent, en West Vlamingen spreken sowieso raar.

Bovenstaand komt niet uit mijn duim maar stond zo in de submit, en als ik er zo naar luister en kijk naar deze sketch van de Belgische televisie kan ik maar een ding zeggen: helemaal niets aan toe te voegen....

Met dank aan ASSpirine voor de submit.

Opnieuw goud voor Ooijevaar bij Universade

Tijdens de Universade, de Olympische Spelen voor studenten, heeft Mark Ooijevaar gisteren de 10.000 meter gewonnen. Met een nieuw Universiade-record van 13:28.42 bleef de Nederlander in Turijn de Rus Artem Beloesov (13:44.00) en de Zuid-Koreaan Myung-Seok Kim (13:44.18) ruim voor.

Ralph de Haan (13:57.25) werd zevende en Huub van der Wart (14:33.69) eindigde als negende. Eerder veroverde Ooijevaar ook al goud op de 5.000 meter.

Weer geheugenstick ministerie op straat

Icoon BinnenlandsOpnieuw is een gegevensdrager van een ministerie op straat terechtgekomen. Een medewerker van het ministerie Buitenlandse Zaken heeft zijn usb-stick met gevoelige informatie vorig jaar laten liggen in een huurauto. De Volkskrant heeft de stick in bezit, meldde de krant dinsdag.

Op de usb-stick staat informatie over de Nederlandse ambassade in Warschau, zoals de toegangscodes tot de privéwoning van een diplomaat en de namen van lijfwachten die met premier Jan Peter Balkenende naar Polen reisden.

Vorig jaar waren meerdere incidenten waarbij usb-sticks van medewerkers van onder meer het ministerie van Defensie en de politie in handen van buitenstaanders terechtkwamen. De politie is bezig met het ontwikkelen van veilige usb-sticks. Defensie ontraadt het personeel om usb-sticks te gebruiken, zolang nog geen beter beveiligde gegevensdragers zijn aangeschaft.

Gestolen GPS'en leiden politie naar dieven

Icoon Domme criminelenSommige dingen kun je beter niet stelen. Daar kwamen dieven in de Amerikaanse staat New York achter. Zij ontvreemden GPS-volgsystemen uit een opslagruimte, maar werden gepakt nadat de autoriteiten deze apparaten op afstand activeerden om ze te terug te vinden.

Veertien volgsystemen met satellietplaatsbepalingssysteem (GPS) werden vorige week gestolen uit een opslagloods in Babylon, New York. De gemeente Babylon was van plan geweest de apparaten in te zetten om haar voertuigen te volgen.

De politie en gemeenteambtenaren verklaarden dat ze de gestolen apparaten op afstand activeerden. De signalen leidden hen naar het huis van één van de boeven. De politie trof hem daar aan terwijl hij aan één van de systemen zat te prutsen.

''Het GPS-volgsysteem is heel handig als we ergens naar zoeken'', zegt politie-inspecteur Robert Casagne. ''Binnen 48 uur hadden we de verdachten in bewaring.'' De dieven dachten dat het mobiele telefoons waren en wilden die gaan verkopen.

Gomes niet, Alex wel bij selectie Brazillië

De Braziliaanse bondscoach Dunga heeft zijn selectie voor de oefeninterland tegen Portugal bekend gemaakt. Opvallend is de afwezigheid van PSV'er Heurelho Gomes, die al eerder werd opgeroepen en in een uitstekende vorm verkeerd.

Verdediger Alex is wel geselecteerd, hij kwam nog niet tot minuten bij de Kanaries.

De selectie

Doel Julio Cesar (Internazionale), Helton (FC Porto)

Verdediging Adriano Correia (FC Sevilla), Alex Rodrigo (PSV), Daniel Alves (FC Sevilla), Gilberto (Hertha Berlin), Juan (Bayer Leverkusen), Lúcio (Bayern München), Luisao (Benfica), Maicon (Internazionale)

Middenveld Diego (Werder Bremen), Dudú Cearense (CSKA Moskou), Edmilson (FC Barcelona), Elano (Shakhtar Donetsk), Gilberto Silva (Arsenal), Kaká (AC Milan), Tinga (Borussia Dortmund)

Aanval Adriano (Internazionale), Fred (Olympique Lyon), Rafael Sobis (Real Betis Sevilla), Robinho (Real Madrid), Ronaldinho (FC Barcelona)

Super Aguri niet door crashtest

Super Aguri F1 heeft in de aanloop naar het nieuwe seizoen een flinke tegenslag moeten verwerken. De SA07 werd afgekeurd bij een verplichte FIA crashtest.

Super Aguri zal nu een deel van de wagen moeten herontwerpen en zal hierdoor niet in Bahrein kunnen testen. Het Japanse team had verwacht dan voor het eerst met de wagen aan de slag te kunnen, maar dat wordt dus enige tijd uitgesteld. De verwachting is dat eind februari de bolide wel aan alle eisen zal voldoen en rijklaar is gemaakt.

In 2003 kende McLaren Mercedes soortgelijke problemen. Hun MP4/18 kwam niet door de crashtest en heeft hierdoor nooit zijn opwachting gemaakt op het circuit.

Saviola wil langer bij Barcelona blijven

Javier Pedro Saviola heeft in een gesprek met de Catalaanse zender TV3 gezegd dat hij langer bij Barcelona wil blijven. Door de goede prestaties hoopt de Argentijnse spits een contract af te dwingen. Saviola scoorde onlangs nog de openingstreffer tegen Gimnástic, waarmee hij een aandeel had in de 3-0 overwinning van de Catalanen.

Mede door zijn hoge salaris staat Saviola al lange tijd op de transferlijst. De aanvaller liet wel de laatste duels blijken van grote waarde te kunnen zijn. Afgelopen zondag scoorde hij nog, en toen hij gewisseld werd, kreeg Frank Rijkaard zelfs het publiek tegen zich.

Het contract van Saviola loopt aan het eind van dit seizoen af. "Ik heb hier veel moeilijke momenten gehad, maar nu kan ik eindelijk laten zien dat ik wel degelijk goed kan voetballen. Ik weet echter nog niet waar mijn toekomst ligt. Het liefst blijf ik bij FC Barcelona. Dat heb ik altijd gezegd", aldus de kleine Argentijn.

Australiër worstelt zich uit maag van haai

Icoon Bizar Een Australische man heeft zichzelf weten te bevrijden nadat een haai hem al half had doorgeslikt. De 3 meter lange witte haai greep de 41-jarige duiker eerst bij het hoofd, waardoor diens neus brak.

Bij de volgende hap beet het roofdier in de torso, maar de Australiër vocht zich vrij en stak de haai in een van zijn ogen. Daarop konden zijn duikmaten hem in veiligheid brengen.

De man is met vleeswonden naar een ziekenhuis in Wollongong gebracht, meldde de Australische krant The Sydney Morning Herald dinsdag.

Veel belangstelling voor Knol

West Ham United, Anderlecht en het Turkse Gençlerbirligi hebben alledrie interesse om Ruud Knol over te nemen. Vitesse zou wel aan een eventuele transfer willen meewerken, maar dan moet er wel een afkoopsom betaald worden. Het contract van Knol loopt aan het eind van dit seizoen in Arnhem af.

Afgelopen december werd bekend dat Knol en Vitesse niet met elkaar doorgaan omdat er te veel verschillen waren tussen de beide partijen. Knol is bezig aan zijn zevende seizoen in Arnhem.

Assou-Ekotto naar Excelsior Moeskroen

Willem II verhuurt Mathieu Assou-Ekotto voor de rest van dit seizoen aan Excelsior Moeskroen. De Tilburgers bereikten gisteren een akkoord over de transfer. Daarnaast bedong de Belgische club tevens een optie tot koop.

De 28-jarige Fransman heeft nog een contract in Tilburg tot medio 2088. Hij kwam in januari 2006 over van Standard Luik, maar maakt bij Willem II weinig indruk. Hij kwam 32 Eredivisiewedstrijden in actie, waarin hij één keer scoorde.

DVD: Carolina



Je zou toch verwachten dat een romantische komedie met Julia Stiles in de hoofdrol automatisch garant zou staan voor een bioscoopkraker. Stiles lijkt het genre van de romantische komedie tot in haar vingertoppen te beheren, maar toch heeft Carolina de bioscoop nooit gehaald. Gelukkig voor de liefhebber van de romantische komedie heeft Indies besloten de film in Nederland op dvd uit te brengen. Een verhaal over de onmogelijke liefde en de jaloezie tussen vrienden; het klinkt als een clichéromannetje, maar toch biedt de film veel meer dan dat.

AO: Vaidisová naar halve finales

Nicole Vaidisová heeft voor de tweede maal in haar loopbaan de halve finale van een Grand Slam-toernooi bereikt. De 17-jarige Tsjechische versloeg in de kwartfinales van de Australian Open haar twee jaar oudere landgenote Lucie Safárová met 6-1 en 6-4.

Vaidisová, die in 2006 de laatste vier op Roland Garros haalde, had het niet moeilijk tegen haar landgenote. In de openingsfase leek het nog wel een boeiend gevecht te gaan worden. De Tsjechische hardhitters bestookten elkaar vanaf de baseline met imponerende groundstrokes.

Na een break op 1-2 knapte er iets bij Safárová. Vaidisová domineerde opeens op alle fronten en trok de set overtuigend naar zich toe. In de tweede set wist Safárová zich echter wat te herstellen. Ze wist een vroeg opgelopen break achterstand goed te maken en bracht daarmee de spanning terug. Op 3-4 werkte Vaidisová twee breekmogelijkheden weg. In de daaropvolgende game sloeg ze zelf keihard toe en pakte zo de winst in de partij.

UCI betreurt optreden dopingjagers

De UCI, de internationale wielrenunie, heeft in een brief aan de Spaanse wielrenner Oscar Pereiro laten weten dat het Franse antidopingbureau AFLD de wielersport in diskrediet heeft gebracht met de verdachtmakingen rondom de Spanjaard.

Via publicaties in de Franse krant Le Monde kwam vorige week naar buiten dat Pereiro, nummer twee in Tour de France van 2006, door de AFLD wordt beschuldigd van het gebruik van verboden middelen. Pereiro heeft een medisch attest van de UCI dat hem toestaat salbutamol te gebruiken tegen astma.

De AFLD had hem gevraagd medische dossiers op te sturen, maar de Spanjaard was dat vergeten. "Slordig, maar een administratieve fout is geen reden hem als overtreder van de dopingregels aan te merken", aldus een communiqué van de UCI.

Van Basten, Van Nistelrooij niet nader tot elkaar

In een persoonlijk gesprek zijn bondscoach Marco van Basten, zijn assistent John van 't Schip en aanvaller Ruud van Nistelrooij niet nader tot elkaar gekomen. Dat heeft de KNVB maandag laten weten.

Afgelopen vrijdag spraken Van Basten en Van 't Schip met de spits van Real Madrid. De afgelopen maanden was de relatie bekoeld geraakt, nadat Van Basten de aanvaller niet meer opriep voor het Nederlands elftal. Van Nislrooy heeft het gesprek een aantal dagen op zich laten inwerken, maar liet Van Basten gistermiddag weten dat er wat hem betreft nog steeds sprake is van onvoldoende vertrouwen.

Mark van Bommel liet eerder deze maand al weten dat hij niet terug komt op zijn besluit niet meer voor Oranje te spelen zolang Van Basten bondscoach is.

Boek: Meestervertellers - Renee Fokker leest Agnes

Agnes is een gescheiden bijstandsmoeder. Samen met haar zoon Daniël probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. De verhalen zijn doordrenkt van Agnes' drankzucht, liefdesleven met haar ex, nieuwe, al dan niet getrouwde liefdes, drinkvrienden en een om aandacht vragende moeder. Het kenmerk van de verhalen is dat ze van dag tot dag worden beschreven, met hilarische, maar soms ook trieste situaties. Toch eindigen ze altijd hoopvol.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.