12 schaatsers strijden om 3 WK tickets

Stefan (sportfreak)
Twaalf schaatsers zullen de komende twee dagen in een skate-off strijden om drie plaatsen op het WK allround. Dat heef de topsportcommissie van de KNSB bekendgemaakt.

Bij de mannen strijden Wouter Olde Heuvel, Mark Tuitert, Bob de Jong, Ben Jongejan, Tom Prinsen, Rintje Ritsma, Erben Wennemars en Jochem Uytdehaage om twee tickets voor het WK dat van 9 tot en met 11 februari gehouden wordt in Heerenveen. De skate-off zal gaan over een 1500m (woensdag) en een 5000m (donderdag). Sven Kramer en Carl Verheijen hebben zich op het EK allround al geplaatst.

Bij de vrouwen strijden Wieteke Cramer, Paulien van Deutekom, Tessa van Dijk en Jorien Voorhuis om één plek op het WK. Zij zullen een 1500m en een 3000m rijden. Ireen Wüst, Renate Groenewold en Marja Vis zijn al geplaatst voor het toernooi Heerenveen.

Ook zijn er tijdens de skate-off plekken te verdienen voor de wereldbekerwedstrijden in Turijn en Erfurt. De vrouwen schaatsen de 1500, 3000 en 5000 meter. De mannen komen in actie op de 1000, 1500, 5000 en 10.000 meter. Voor de 10 km is alleen een reserveplek beschikbaar. Sven Kramer en Carl Verheijen zijn namelijk automatisch aangewezen, ze waren niet op de normale manier gekwalificeerd omdat ze niet deelnamen aan de wereldbekerwedstijd in Moskou eind november. Bob de Jong, Brigt Rykkje en Kurt Wubben kregen op basis van hun optreden in Moskou ook een uitnodiging.