Lefevere beschuldigd van dopinggebruik

In de Belgische krant Het Laatste Nieuws wordt Patrick Lefevere beschuldigd van dopinggebruik. Getuigen zeggen dat Lefevere stopte met koersen omdat hij zelf verslaafd was aan de amfetamines die hij verhandelde. Lefevere ontkent alle aantijgingen.

Lefevere reageerde op de Belgische radio op de beschuldigingen die via de media werden verspreid. Het Laatste Nieuws verzamelde acht getuigenissen tegen de ex-coureur. "Dit zijn zonder meer lasterpraktijken waarop zeker een rechtszaak volgt. Ik ga me zomaar niet ten onrechte laten beschuldigen van dopingzondaar of drugsdealer. Zeker niet door iemand die nog in de gevangenis zit en al drie moordpogingen op zijn geweten heeft", hierbij refererend naar ex-collegarenner Luc Capelle.

"Wie hebben ze immers laten spreken? Iemand die zelf aan de dope zat. De rest zijn anonieme getuigenissen. Tja, dan is het makkelijk om iemand af te breken. Dat ik zelf verslaafd moest stoppen als renner en zelfs een afkickcentrum moest opzoeken? Ik loof een premie uit voor degene die weet waar dat was. Ofwel was ik er zo erg aan toe, dat ik me die periode niet meer herinner, kom zeg", aldus Lefevere.

De oud-ploegleider van Mapei wordt ondermeer door een Italiaanse arts, die Lefeveres renners behandelde, beschuldigd. "Groeihormonen kwamen van de apotheek, epo bestelden de renners meestal via internet. Als je een goed seizoen wou rijden, moest je tussen de 20.000 en 30.000 euro neerleggen, producten inbegrepen. Lefevere wist ervan, zag het gebeuren, en keurde het allemaal goed." Lefevere zegt hierover: "Dat er ook beschuldigingen komen van een Italiaanse dokter ten tijde van Mapei? Ik heb nooit met een Italiaanse dokter gewerkt in die periode. De enige van de dokters met wie ik in contact kwam was Van Mol. Hij alleen. Ik was toen sportdirecteur, nog geen manager. Pas vanaf 1999 nam ik die functie over."