'Bekerloting is nét te toevallig'

Een aantal trainers van clubs uit de Jupiler League hebben hun vraagtekens gezet bij de loting voor de achtste finales van de KNVB beker. Alle ploegen die in deze competitie actief zijn moeten op bezoek bij een club die in de Eredivisie uitkomt.

Zo moet MVV in een uitwedstrijd het opnemen tegen AZ, Ajax treedt aan tegen HFC Haarlem en PSV speelt thuis tegen Go Ahead Eagles. Voor de drie clubs uit de Jupiler League lijkt het een onmogelijke opgave om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. "Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben weet ik niet, maar op deze manier wordt het voor ons erg moeilijk. Vorig jaar, in een oefenduel bij ons thuis, werd het 0-0 tegen Ajax. Nu wordt het heel, heel erg zwaar voor ons", zegt Gert Aandewiel, trainer van HFC Haarlem.

"Ik dacht dat de Chinese gokwereld alleen in België actief was", was de reactie van Jurrie Koolhof, trainer van MVV. "Ik ga uit van de eerlijkheid van de mens, maar voor Talpa blijven op deze manier precies de beste vier clubs uit de Eredivisie over."

Ook de trainer van Go Ahead Eagles, Mike Snoei, is van mening dat het allemaal iets té toevallig is. "Iedereen plaatst vraagtekens bij de loting, ik ook. Er wordt in de voetbalwereld al weken over gesproken." Toch blijft de trainer van de club uit Deventer positief. "Ik weet dat dit een onmogelijke opgave was, maar als speler van Sparta was ik er ook bij toen we tegen alle verwachtingen in van het grote PSV wonnen. We wonnen van een ploeg met Romario in de spits. Het werd 1-0 door een goal van Edwin Vurens."

Het volledige programma voor de KNVB beker vind je hier.