Museeuw bekent dopinggebruik

Johan Museeuw heeft bekend dat hij in de nadagen van zijn carrière doping heeft gebruikt. De Belg deed zijn bekentenis naar aanleiding van de beschuldigingen aan zijn voormalig ploegleider Patrick Lefevre.

Lefevre wordt in de Belgische krant Het Laatste Nieuws beschuldigd renners aan te zetten tot dopinggebruik. Daarop bekende Museeuw aan het eind van zijn carrière “het sportieve spel niet eerlijk te hebben gespeeld".

"Ik wilde mijn loopbaan in schoonheid afsluiten", sprak Museeuw tijdens een persconferentie in Kortrijk. "Daarom deed ik dingen die niet konden." Museeuw, die dopinggebruik altijd ontkende, heeft per direct zijn functie al PR manager van Quick Step neergelegd. De aantijgingen aan het adres van Lefevere noemde Museeuw een "nieuw triest hoogtepunt". De oud-wielrenner meende dat de media de wielersport besmeuren. "Al besef ik dat ik daartoe ook heb bijgedragen. Dat ik dingen heb gedaan die niet konden. Wat gebeurd is, kan ik niet meer rechtzetten. Maar ik blijf vechten voor een cleane wielersport", sprak Museeuw, die ook de media verzocht hem met rust te laten. "Mijn gezin en ik hebben al veel moeten incasseren."