FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 januari 2007

Bonnie St. Claire heeft een IQ van 52

Bonnie St. ClaireHet IQ van Bonnie St. Claire is 52. Dat blijkt althans uit de Nationale IQ Test die vanavond voor de zevende keer door BNN werd gehouden. De 'test der testen' bestond uit 60 vragen over onderdelen als verbale intelligentie (woordenschat en verbaal redeneren), technische en visuele intelligentie (ruimtelijk inzicht en visueel redeneren) plus geheugen en numerieke intelligentie (cijfermatig inzicht en numeriek redeneren).

De andere BN'ers in de studio deden het beter. Winnaar bij de BN'ers werd Esmaa Alariachi (Meiden van Halal) met een IQ van 123. De scores van de andere bekende Nederlanders waren: Viola Holt (89), Don Diablo (117), Hugo Metsers III (117), Armin van Buuren (119), Chris Tates (119) en Bert van Leeuwen (121).

De publieksgroepen die dit jaar de test maakten waren de corpsballen, de stoeipoezen, de wetenschappers, de moslima's en de Jerommekes (stoere, sterke mannen met spieren). In het vak van de corpsballen werd gemiddeld de hoogste score bereikt (gemiddeld IQ van 126), terwijl de winnaar van de avond bij de groep professoren zat. Daar had een deelnemer een IQ van 140.

Opnieuw Nederlandse sponsor Spyker

Het team van Spyker F1 heeft er opnieuw een Nederlandse sponsor bij. Exact Software uit Delft zal de komende twee seizoenen als sponsor fungeren.

Het logo zal te zien zijn op de voorvleugel en de zijkant van de cockpit. Het is niet voor het eerst dat Exact in de Formule 1 actief is, in de jaren ’90 fungeerde het al als persoonlijke sponsor van Jos Verstappen. Eerder werden o.a. al de Nederlandse bedrijven Trust en Quick sponsor van Spyker.

Kabelbaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

Mensen blijven toch creatieve wezens, we vinden van alles uit, veel onzin, en soms wat nuttigs, maar de laatste jaren is de mensheid vooral erg goed in het uitvinden van dingen die je van angst in je broek laten pissen.

Want wat denk je hiervan, een kabelbaan is niets bijzonders in een bergachtig gebied, de manier waarop je langs deze kabelbaan naar beneden gaat is wel bijzonder. Ik zou er niet aan moeten denken om ook maar in de buurt van dat ding te komen, laat staan het zelf te doen.....

'Tour start 2008 in Brest'

In 2008 zal de Ronde van Frankrijk zeer waarschijnlijk starten in Brest. Dit melden diverse Franse bronnen vandaag. Op 5 juli zal er echter geen proloog plaatsvinden, zoals meestal het geval is. Het tourpeloton zou op de eerste dag van Brest naar Plumelec rijden.

De tweede etappe zal de Tourcaravaan van Auray naar Saint-Brieuc voeren. In de aankomstplaats startte de Tour in 1997. De derde etappe vertrekt volgens ingewijden in Saint-Malo.

Dit jaar begint de Ronde van Frankrijk op zaterdag 7 juli in Londen. Het peloton werkt op die dag een korte tijdrit van 8 kilometer af.

Pre-order aantal Crackdown profiteert van Halo beta

De Amerikaanse gamesketen 'GAME' heeft plots een groeiende interesse vernomen in pre-orders voor Crackdown, wat daar 20 februari zal verschijnen.
Sinds de bekendmaking dat bij Crackdown een inschrijving zou zitten voor de gewilde Halo 3 multiplayer beta, is het aantal pre-orders voor Crackdown met 25% gestegen. Deze tactische zet van Microsoft, vergelijkbaar met de Metal Gear Solid 2 demo die destijds bij Zone of the Enders zat, pakt zo te zien goed uit.


Zo te zien zal Crackdown op de achterbak van Halo's populariteit meerijden.

Europese gamers zullen vanaf 23 februari met Crackdown aan de slag kunnen. Liefhebbers voor de Halo 3 beta in Nederland wees gerust, ook hier zal de beta key bij Crackdown geleverd worden.

[Update] Europese PS3 release in maart, niet april

Dat de PS3 al een aantal keer is uitgesteld hier in Europa weten de meeste mensen wel. Sony heeft echter meermaals de belofte gedaan dat wij in Europa in maart toch echt aan de gang konden met de PS3. In een interview met Cnet heeft Howard Stringer, CEO van Sony echter gepraat over de Europese release, en hij noemde herbij de maand april. Of het hier om een vergissing, of een verspreking gaat, is niet duidelijk. In het interview zei Stringer het volgende:
What are the goals for this year for PlayStation?
Stringer: I think it's 6 million units by the end of the quarter, worldwide. And then we have got the European launch in April, which is very important to us. I think we have 20 games out there. I assume we're going to increase the number of games.

Update 19:53

Sony heeft gereageerd op de uitspraak van Stringer, en het blijkt dat hij zich toch versproken heeft. Sony ligt nog steeds op schema om de PS3 te lanceren in maart.

"It is not the case that PS3 is launching in April, the date has been and still is March.

Een specifieke datum is nog niet genoemd, maar de geruchten gaan dat het 23 maart zou worden. Eind deze maand worden meer details over de PS3 launch in de EU verwacht.

Menzies is de sterkste in Tour Down Under

De eerste etappe van de Tour Down Under is ten prooi gevallen aan thuisrijder Karl Menzies. De Tasmaniër uit het Australia-team versloeg na 152 km in Tanunda de Zwitser Martin Elmiger in een sprint à deux.

Na één etappe lijken nog slechts achttien coureurs in aanmerking te komen voor de eindzege. Dat gezelschap, dat na exact 24 kilometer het hazenpad koos, bleef immers buiten schot van het peloton. De hoofdmacht had er op de warme Australische wegen namelijk niet veel zin in, het peloton eindigde dan ook op ruim 26 minuten van Menzies, die uiteraard ook de eerste leider is. De Nederlanders Hans Dekkers (36e) en Niki Terpstra (102) eindigden beiden in de buik van het peloton.

Uitslag eerste etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Karl Menzies (Aus)AUS3:50.51
2.Martin Elmiger (Zwi)A2Rz.t.
3.Lars Bak (Den)CSC0.03
4.Matthew Lloyd (Aus)PRLz.t.
5.Gustav Larsson (Zwe)UNI0.11

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Karl Menzies (Aus)AUS3:50.51
2.Martin Elmiger (Zwi)A2Rz.t.
3.Lars Bak (Den)CSC0.03
4.Matthew Lloyd (Aus)PRLz.t.
5.Gustav Larsson (Zwe)UNI0.11

[A1GP]Karthikeyan in A1GP

Narain Karthikeyan heeft toestemming van het team van Williams gekregen om voor zijn land uit te komen tijdens de A1 Grand Prix-serie. Komend weekend komt hij al in actie tijdens de Grote Prijs van Nieuw-Zeeland op het circuit van Taupo.

Bij het team van Williams is de 30-jarige Indiër tweede testcoureur achter de Japanner Kazuki Nakajima.

Toen Karthikeyan werd gevraagd om voor Team India te rijden in de A1 Grand Prix, deed het team van Williams niet moeilijk. “Ik heb het team al sinds vorig jaar gevolgd. Nu is er een aanbod op tafel gekomen van het team en gelukkig was Frank Williams ook zo vriendelijk om daarmee akkoord te gaan”, aldus Karthikeyan.

Europa Univeralis III demo nu beschikbaar

De release nadert, dus je kunt je vast wegwijs maken met de demo van Europa Universalis III. Het is de bedoeling één van de 250 speelbare naties te leiden naar werelddominatie. Uniek voor deze reeks is de ongekende diepgang in het managen van je historisch accurate natie, aspecten als het ontdekken van de wereld, handel, oorlog en diplomatie spelen dan ook een belangrijke rol in de game. De demo weegt maar 120MB en is hier te downloaden:

Worthplaying


Britten voeren gevaarlijke reddingsactie uit

Icoon OorlogIn Afghanistan hebben vier Britse militairen een gevaarlijke operatie uitgevoerd om één van hun collega's te redden. De vier maakten zich vast aan de vleugels van Apache-helikopters om hun kameraad te helpen. Bronnen binnen het leger spreken van een 'heldenactie'.

Na de bestorming van een steunpunt van de Taliban, een fort in de zuidelijke provincie Helmand, bleek één gewonde marinier achter te zijn gebleven. De bestorming, door meer dan 200 soldaten, was mislukt door onverwacht zware tegenstand, waarna de rest van de militairen zich had teruggetrokken.

In eerste instantie wilden de mariniers, toen duidelijk werd dat hun collega nog in de vuurlinie lag, een reddingsoperatie met pantserwagens uitvoeren. Uiteindelijk werd besloten dat de Apachehelikopters een veiligere optie waren. In die helikopters is echter slechts plaats voor twee mensen. Op de korte vleugels kunnen militairen zich echter in noodgevallen ook vastmaken.

Vier militairen doken zo, liggend op de vleugels van de Apache, weer middenin de vuurlinie. Hun collega, de 30-jarige Matthew Ford, was inmiddels helaas overleden. Zijn collega's wisten met hun actie wel zijn lichaam te bergen.


Een Apache helikopter


Met dank aan ikbenjoes voor de submit.

Top of Flop User's Choice: Soyuz One

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we vorige maand gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van peter uit Oldenzaal werd vorige week toch niet door iedereen geapprecieerd: Flow - Around The World was een flop, dus.

De tip van deze week werd ingezonden door Tokamak: "State of Monc is naar mijn mening echt een ontdekking waard. Relatief onbekende nederlandse band, maar absoluut internationaal niveau. Ik denk dat ze vooral live helemaal geweldig zijn: Soyuz One"

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Sneller geel en rood bij protest tegen arbitrage

In het vervolg zullen scheidsrechters sneller geel of rood trekken bij protesteren in het veld. Volgens de nieuwe UEFA-richtlijnen, die per direct ingaan, krijgt een speler direct rood wanneer hij een arbiter aanraakt.

Daarnaast zal een speler ook bij grove, beledigende of discriminerende taal of gebaren het veld worden uitgestuurd. Bij massale protesten ontvangt de speler die als eerste naar de arbiter kwam geel. Wegwerpgebaren, brilgebaren of het weggooien van een bal worden eveneens met geel bestraft.

De maatregelen gelden niet alleen voor spelers, maar ook voor coaches, begeleiders en spelers op de reservebank.

Florén vertrekt naar Elfsborg IF

Mathias Florén neemt per direct afscheid van FC Groningen en vertrekt naar Elfsborg IF. Woensdag tekende de verdediger een contract bij de kampioen uit zweden, welke hem voor drie jaar aan de club verbindt. De speler had bij de club van trainer Ron Jans nog een verbintenis tot medio 2007.

"Ik ben heel dankbaar aan iedereen binnen en rond de club voor de mooie tijd die ik in Groningen heb gehad", aldus Florén. "Ik vertrek met pijn in mijn hart. Het was een hele leuke tijd en vanaf de eerste dag heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Elfsborg heeft veel moeite gedaan me naar de club te halen en heeft laten zien dat ze me erg graag wilden hebben."

Florén speelde voor FC Groningen in vijf jaar tijd 151 wedstrijden. Toch kijkt de verdediger er naar uit om bij zijn nieuwe werkgever aan de slag te gaan. "Elfsborg lijkt veel op FC Groningen. Ze hebben ook net sinds een jaar een prachtig nieuw stadion en het is een club met toekomstperspectief. Ze hebben grote plannen voor de komende jaren. Komende zomer speelt Elfsborg in de tweede voorronde van de Champions League doordat ze afgelopen seizoen kampioen zijn geworden."

Vanavond keert Florén terug naar FC Groningen om daar afscheid te nemen van de spelers en staf. Daarna zal hij met het vliegtuig naar Malaga vertrekken. Hier vindt het trainingskamp van Malaga namelijk plaats. Voor de speler is het de tweede keer deze winter dat hij hieraan deelneemt. Zondag keerde de selectie van trainer Jans terug van Gran Canaria. "In februari en maart spelen we oefenwedstrijden en in april begint de competitie. In de tussentijd zullen we nog een datum zoeken waarop ik afscheid kan nemen van het publiek in Euroborg."

Vier kilo afgevallen dankzij Nintendo's Wii

Icoon GamesDat je met Nintendo's nieuwste console een stuk meer lichaamsbeweging krijgt tijdens het gamen dan bij andere consoles is voor de meeste mensen wel duidelijk, maar of een geregeld potje digitaal tennis of boksen ook daadwerkelijk een positief effect op je gezondheid kon hebben was tot op heden niet duidelijk.

Een redacteur van een Wii-website wilde er achter komen of een geregeld potje Wii Sports als vervanging kon dienen voor traditionele lichaamsbeweging. Zes weken lang speelde hij elke dag een half uur Wii Sports en het heeft z'n effect niet gemist: de man is na zes weken digitale lichaamsbeweging maar liefst vier kilo afgevallen.

Vier kilo afgevallen dankzij de Wii

Dat je met Nintendo's nieuwste console een stuk meer lichaamsbeweging krijgt tijdens het gamen dan bij andere consoles is voor de meeste mensen wel duidelijk, maar of een geregeld potje digitaal tennis of boksen ook daadwerkelijk een positief effect op je gezondheid kon hebben was tot op heden niet duidelijk.

Een redacteur van een Wii-website wilde er achter komen of een geregeld potje Wii Sports als vervanging kon dienen voor traditionele lichaamsbeweging. Zes weken lang speelde hij elke dag een half uur Wii Sports en het heeft z'n effect niet gemist: de man is na zes weken digitale lichaamsbeweging maar liefst vier kilo afgevallen.

Met dank aan Simsfan88 en Nlboy voor de submit.

Album van de dag: Nine Inch Nails

With Teeth is het zesde en nieuwste (2005) album van Nine Inch Nails, en is vandaag de AVDD.
Eigenlijk heb ik niet zoveel over ze te vertellen, omdat ik ze totaal niet ken. Weblog-collega Mutter raadde mij dit album aan. Klik hier voor een voorproefje.

1. All the Love in the World 5:15
2. You Know What You Are? 3:42
3. The Collector 3:07
4. The Hand That Feeds 3:32
5. Love Is Not Enough 3:41
6. Every Day Is Exactly the Same 4:55
7. With Teeth 5:38
8. Only 4:23
9. Getting Smaller 3:35
10. Sunspots 4:03
11. The Line Begins to Blur 3:44
12. Beside You in Time 5:25
13. Right Where It Belongs 5:07

Nine Inch Nails - With Teeth (2005).rar (85mb)

Veel luisterplezier!

Cech klaar voor rentree met helm

De Tsjechische keeper Petr Cech is na het herstel van zijn schedelbasisfractuur klaar om terug te keren in het elftal van de Engelse kampioen Chelsea.

De 24-jarige Cech kan aankomende zaterdag mogelijk met een speciale helm meespelen in het duel met Liverpool. Het hoofddeksel van 80 gram is een primeur in het voetbal. De Engelse voetbalbond FA zal nog wel moeten instemmen met het gebruik van de helm.

Sinds enige weken traint de Tsjechische doelman weer mee met zijn team. "Ik heb op de training gemerkt dat ik me nergens zorgen over hoef te maken. Aan de helm ben ik inmiddels gewend. Hij hindert me niet tijdens het spelen.”

Hond gered die levend was begraven

Icoon BuitenlandsEen man heeft in Florida een hond gered die levend was begraven. Hij was aan het werk in zijn tuin, toen hij een vreemd geluid bij de buren hoorde.

Toen hij een kijkje ging nemen in hun tuin stak de neus van de hond onder de aarde uit. Niemand weet hoelang het dier daar al lag. In totaal duurde het meer dan een half uur voordat het beestje was gered. Het blijft een raadsel hoe de hond daar terecht kwam. Ook is niet bekend van wie het dier is.


De hond knapt na zijn verschrikkelijke avontuur weer op

Sauberbreij grijpt net naast medaille

Tijdens de wereldkampioenschappen in Arosa heeft snowboardster Nicolien Sauberbreij net naast de medailles gegrepen op de parallelslalom. De Amsterdamse eindigde vandaag op de Zwitserse piste als vierde.

In de halve finale verloor Sauerbreij van de Oostenrijkse Marion Kreiner en ging vervolgens in de strijd om brons ten onder tegen de Oostenrijkse Doresia Krings. De Oostenrijkse Heidi Neururer werd wereldkampioene, zij versloeg Kreiner in de eindstrijd.

Standbeeld voor prostituees op Wallen

Icoon BinnenlandsBinnenkort verrijst op de Wallen in Amsterdam een bronzen standbeeld als eerbetoon aan alle prostituees op de wereld. Het initiatief komt van ex-prostituee Mariska Majoor.

Zij liet het beeld ontwerpen door kuntenares Els Rijerse. Majoor maakte bekend dat het beeld eind maart wordt onthuld. De gemeente Amsterdam heeft een vergunning verleend voor het kunstwerk. Majoor wil met het beeld respect uiten voor de miljoenen vrouwen en mannen die hun brood verdienen in het eeuwenoude vak. Het standbeeld moet prostituees en gigolo's kracht bieden, omdat ze het volgens Majoor in veel landen moeilijk hebben en veel mensen weinig respect voor ze hebben.

Update 16.04 uur
Het Nieuwsblad maakte het ontwerp voor het bronzen beeld bekend. Rijerse maakt een standbeeld van een vrouw die zelfverzekerd de wereld inkijkt. Ze heeft haar handen op haar zij en staat op een trapje in een deurpost.


Op de Wallen verrijst binnenkort een standbeeld als eerbetoon aan prostituees

Albert Verlinde pakt camera journalist af

Icoon MisdaadAlbert Verlinde heeft vanochtend de camera van een journalist van Sterrenstek.nl gepikt. De man liep al anderhalf uur bij Verlindes huis rond terwijl hij filmopnames aan het maken was, ondanks herhaaldelijke verzoeken van Verlinde om 'm te smeren. Op een gegeven moment pikte die het niet langer en pakte hij de journalist zijn camera af.

De RTL Boulevard-presentator heeft het voorval direct aan de media doorgegeven. Vooralsnog weigert hij de camera terug te geven, waarop Sterrenstek aangifte heeft gedaan bij de politie. Ook Verlinde overweegt juridische stappen te nemen.

Cameraman Steven zegt van niets te weten. "Albert vroeg wie ik was en namens wie ik stond te filmen. Toen ik daar niet snel genoeg op antwoordde, ritste hij de camera uit mijn handen en die heeft hij niet meer teruggegeven. Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik wilde een filmpje van Albert maken om dat vervolgens te kunnen plaatsen op de website Sterrenstek", zegt de paparazzo-filmer.

Verlinde vertelt een ander verhaal. "Ik ben naar buiten gegaan en heb aan die meneer gevraagd wie hij was en namens wie hij mij stond te filmen. Hij weigerde zijn naam te noemen en namens wie hij stond te filmen. Op dat moment heb ik de camera uit zijn handen genomen." Hij ontkent dat hij een hekel heeft aan gefilmd worden. "Kijk, wanneer er nieuws is en iemand mijn mening wil weten, dan vind ik dat prima. Maar zomaar filmen, daar heb ik moeite mee. Ook mijn zus, die de hond uitliet, filmde hij gewoon."

Album van Williams is 'f*cking dog shit'

'Hondenstront, niet meer en niet minder', dat is het niveau van het nieuwste album van Robbie Williams. Dat is althans de mening van Noel Gallagher, gitarist van rockgroep Oasis.

''Robbie weet zelf ook wel hoe slecht zijn muziek is geworden. Hij is niet zichzelf en de muziek die hij maakt is 'f*cking dog shit'. Ik weet zeker dat Robbie het daar mee eens is'', aldus Noel in een interview met The Daily Mirror.

Gallagher kwam met zijn uitspraken kort nadat bekend werd dat het album 'Rudebox' van Williams niet genomineerd was voor een Brit Award. In het verleden konden Williams en Gallagher het overigens prima met elkaar vinden. Of dat nu nog zo is, valt te betwijfelen.'Hondenstront'

Marco / Maak het verhaal

Vanaf volgende week begin ik met een nieuw idee, verhaal, ding hier op de weblog, en het nieuwe eraan is dat jullie mee mogen doen! En hoe!

Elke week plaats ik een aflevering van mijn verhaal, getiteld 'Marco'. In de reacties mogen jullie dan vertellen wat je graag de volgende week ziet gebeuren. De leukste, verrassende en meest bruikbare suggesties gebruik ik dan in de volgende aflevering. Elke week meld ik erbij wie me 'geholpen' heeft.

Volgende week komt dus de eerste aflevering. Daar hoef je nog geen ideeën voor aan te dragen, want de eerste keer doe ik het allemaal nog even zelf, om een beetje een basis te leggen voor het karakter.

Ik kan je alvast vertellen dat de hoofdrolspeler ene Marco is. Hij is 27, net ontslagen en heeft problemen om rond te komen. Wie weet in wat voor criminele acties en problemen hij wel niet allemaal terecht komt!

Geen problemen voor GP China

De laatste maanden wordt Shanghai in de greep gehouden van een groot corruptieschandaal. Voor zover bekend is zal er geen gevaar voor de Grand Prix van China zijn. Mao Xiaohan, voorzitter van het Shanghai International Circuit (SIC) maakte dit tijdens een persconferentie bekend.

In oktober werd bekend gemaakt dat de algemeen directeur van het SIC, Yu Zhifei, verhoord zou worden in verband met mogelijke medeplichtigheid bij dit omvangrijke corruptieschandaal. Een Chinese krant wist zelfs te melden dat de tolweg naar het circuit aangelegd zou zijn door gebruik te maken van pensioengelden. Xaiohan heeft inmiddels laten weten dat de Grand Prix van China, welke voor 7 oktober op de kalender staat, geen gevaar zal lopen en gewoon doorgang zal vinden: "Het SIC is als onderneming geheel niet betrokken bij het onderzoek. Grote evenementen als de MotoGP-wedstrijd en de Formule 1-race gaan gewoon door."

Medion sponsor Spyker

Spyker F1 heeft weer een nieuwe sponsor weten aan te trekken. Het Duitse Medion AG zal komende jaren sponsor worden van het Nederlandse team. Medion is in Nederland vooral bekend van de scherp geprijsde elektronica.

Medion AG wil meer marktaandeel in Europa veroveren met elektronica van hoge kwaliteit gecombineerd en lage aanschafkosten. In Nederland verkoopt Medion vooral apparatuur via de supermarktketen Aldi.

Colin Kolles, teammanager van Spyker, is blij met de komst van Medion: "We zijn blij een samenwerking veilig te mogen stellen met Medion, één van de grootste en meest succesvolle technologiemerken. Hun innovatieve IT- en mediaproducten zullen door ons team gebruikt worden om onze prestaties in alle departementen te verbeteren."

Daarnaast is Medion blij de nieuwe Duitse F1-coureur Adrian Sutil verder te kunnen steunen. "We hebben de nieuwe Duitse Formule 1-coureur van Spyker, Adrian Sutil, al gesteund sinds het begin van zijn carrière, aangezien we geloven in zijn uitzonderlijke talent en ambitie. Nu hij is gepromoveerd naar de Formule 1 is het voor Medion een logische stap om partner te worden van Spyker F1."

"Medion heeft de Formule 1 en Spyker F1 nauwlettend gevolgd en we zijn er van overtuigd dat het wereldwijde bereik wat de sport behaald, ons zal helpen onze merkbekendheid en imago te vergroten. De band tussen de Formule 1 en onze producten is sterk en biedt aantrekkelijke mogelijkheden. Formule 1 staat voor innovatie, dynamiek en techniek, wat perfect past bij het imago van Medion."

Uitslagen Australian Open Dag 3

Vandaag dag drie alweer van de Australian Open. Een aantal partijen moesten vandaag even worden stilgelegd omdat het regende in Melbourne.

Roger Federer plaatste zich met gemak voor de derde ronde. De Zwitserse titelverdediger was een maatje te groot voor de Zweed Jonas Björkman met 6-2, 6-3 en 6-2. Marat Safin plaatste zich voor de derde ronde. De Rus, die het toernooi in 2005 won, moest zich tegen de Israëliër Dudi Sela wel behoorlijk in het zweet werken. Pas in de vijfde set stelde de Rus de zege veilig: 6-3, 5-7, 4-6, 7-6 (4) en 6-0.

De verliezend finalist van 2006, de Cyprioot Marcos Baghdatis, werd geklopt door de jeugdige Fransman Gaël Monfils. Monfils won met 7-6 6-2 2-6 en 0-6.

Titelhoudster Amélie Mauresmo bereikte zonder al te veel problemen de derde ronde. De Française was in de tweede omloop een flinke maat te groot voor de Russische tiener Olga Poetsjkova met tweemaal 6-2. Serena Williams plaatste zich via de Luxemburgse Anne Kremer voor de derde ronde. Williams was met 7-6 en 6-2 te sterk.

De Russische Svetlana Kuznetsova bereikte proestend en hoestend de volgende ronde. De als derde geplaatste Russin versloeg de Australische Monique Adamczak vrij eenvoudig met 6-2 en 6-1.

Eerste ronde

Vrouwen

Madison Brengle (Usa) - Patty Schnyder (Zwi/8) 3-6 4-6
Dinara Safina (Rus/9) - Ekaterina Bychkova (Rus) 7-6(5) 6-1
Alize Cornet (Fra) - Daniela Hantuchova (Svk/15) 4-6 1-6
Vera Zvonareva (Rus/22) - Tzipora Obziler (Isr) 6-3 6-4

Anna-Lena Groenefeld (Dui/17) - Sandra Zahlavova (Tsj) 6-4 6-1
Andreja Klepac (Slo) - Shuai Peng (Chn) 3-6 6-4 1-6
Ahsha Rolle (Usa) - Lourdes Dominguez Lino (Spa) 3-6 4-6
Emilie Loit (Fra) - Aravane Rezai (Fra) 6-3 4-6 6-3

Youlia Fedossova (Fra) - Catalina Castano (Col) 7-5 6-4
Elena Bovina (Rus) - Na Li (Chn/19) 4-6 3-6
Ashley Harkleroad (Usa) - Meng Yuan (Chn) 6-3 6-0
Tamira Paszek (Oos) - Severine Bremond (Fra) 6-1 6-4

Tweede ronde

Mannen

Roger Federer (Zwi/1) - Jonas Bjorkman (Zwe) 6-2 6-3 6-2
Marc Gicquel (Fra) - Andy Roddick (USA/6) 3-6 6-7 4-6
Marcos Baghdatis (Cyp/11) - Gael Monfils (Fra) 6-7 2-6 6-2 0-6
Feliciano Lopez (Spa) - Novak Djokovic (Srb/14) 2-6 5-7 1-6

Marat Safin (Rus/26) - Dudi Sela (Isr) 6-3 5-7 4-6 7-6(4) 6-0
Amer Delic (USA) - Richard Gasquet (Fra/18) 1-6 2-6 4-6
Mario Ancic (Kro/9) - Guillermo Garcia-Lopez (Spa) 3-6 7-5 6-2 6-2
Thomas Johansson (Zwe) - David Ferrer (Spa/16) 2-6 7-6 2-6 2-6

Vincent Spadea (Usa) - Dominik Hrbaty (Svk/22) 7-5 4-6 4-6 3-6
Yen-Hsun Lu (Tpe) - Mikhail Youzhny (Rus/25) 5-7 4-6 4-6
Sam Querrey (Usa) - Florent Serra (Fra) 6-3 6-4 6-3
Radek Stepanek (Tsj/20) - Lukas Dlouhy (Tsj) 4-6 4-6 6-4 6-1 6-4

Mardy Fish (Usa) - Nicolas Mahut (Fra) 7-5 6-4 3-6 6-4
Wayne Arthurs (Aus) - Zack Fleishman (Usa) 6-7(5) 6-1 6-4 6-4
Jurgen Melzer (Oos) - Tommy Robredo (Spa/7) 1-6 3-6 3-6
Juan Carlos Ferrero (Spa/24) - Danai Udomchoke (Tha) 6-7 5-7 6-4 1-6


Vrouwen

Monique Adamczak (Aus) - Svetlana Kuznetsova (Rus/3) 2-6 1-6
Olga Poutchkova (Rus) - Amelie Mauresmo (Fra/2) 2-6 2-6
Nadia Petrova (Rus/5) - Gisela Dulko (Arg) 6-1 6-2
Anne Kremer (Lux) - Serena Williams (Usa) 6-7 2-6

Virginia Ruano Pascual (Spa) - Jelena Jankovic (Srv/11) 2-6 2-6
Elena Dementieva (Rus/7) - Martina Muller (Dui) 7-5 3-6 6-0
Milagros Sequera (Ven) - Nicole Vaidisova (Tsj/10) 2-6 1-6
Anastasiya Yakimova (Wru) - Ai Sugiyama (Jpn/23) 6-2 2-6 10-8

Zuzana Ondraskova (Tsj) - Tatiana Golovin (Fra/20) 2-6 0-6
Katarina Srebotnik (Slo/21) - Iveta Benesova (Tsj) 7-6(0) 6-7(6) 6-1
Maria Elena Camerin (Ita) - Elena Vesnina (Rus) 4-6 6-3 8-6
Julia Schruff (Dui) - Eva Birnerova (Tsj) 2-6 6-2 2-6

Marion Bartoli (Fra/18) - Victoria Azarenka (Wru) 0-6 5-7
Maria Kirilenko (Rus/26) - Julia Vakulenko (Oek) 4-6 6-3 6-4
Francesca Schiavone (Ita/14) - Lucie Safarova (Tsj) 3-6 3-6
Shahar Peer (Isr/16) - Meilen Tu (Usa) 6-3 6-0

700 000 Wii's over de toonbank in Europa

Twee dagen geleden heeft Nintendo de Europese cijfers voor de verkoop van de Wii in december vrijgegeven. Dat dit om grote aantallen ging was natuurlijk al bekend. In Groot Brittannië is de Wii met kerst meer dan 200.000 keer verkocht en in totaal zijn er in Europa in de maand december 700.000 Wii bezitters bijgekomen.
Wii play is in deze maand 320 000 keer verkocht, maar deze aantallen worden overschaduwd door The Legend of Zelda: Twillight Princess dat meer dan 500.000 werd aangeschaft.

De Nintendo DS heeft 1,7 miljoen keer verkocht in Europa in de feestmaand, wat een nieuw record is voor de verkoop van de handheld.


Klachten over racistisch gedrag in Big Brother

Icoon TelevisieAl dertienduizend Britse tv-kijkers hebben een klacht ingediend over racistisch gedrag in 'Celebrity Big Brother' op Channel 4. In deze versie voor 'Britse BN'ers' zou de Indiase Bollywoodactrice Shilpa Shetty racistisch bejegend zijn door drie andere bewoonsters van het Big Brotherhuis.

Jade Goody (een mollige niet van de tv te weren oud BB-winnares, zie nsfw-foto), Danielle Lloyd (ex miss Engeland) en Jo O'Meara (zangeres/actrice) maakten grappen over het accent van Shetty. O'Meara suggereerde bovendien dat 'Indiase mensen slank zijn omdat ze altijd ziek zijn als gevolg van het feit dat ze hun voedsel niet voldoende koken'.

Het Britse parlement heeft in een reactie gezegd dat het ''de rol van Big Brother is om racistisch gedrag in het huis te voorkomen. Het programma moet dringend actie ondernemen om de huisgenoten van Shetty erop te wijzen dat racistisch gedrag onaanvaardbaar is.'' Het incident is overigens goed voor de kijkcijfers. Die schoten omhoog van zo'n 3,5 miljoen naar een piek van 4,5 miljoen kijkers.Shilpa Shetty

[TTT] Vogelspotten!

Heb je je ooit afgevraagd hoe onze voorouders toch aan al die vogelnamen gekomen zijn? hamkaastosti heeft na diepgaand onderzoek het antwoord gevonden en er een fantastisch topic over geopend om dit met ons te delen.

Blijkbaar hebben we meer spotters onder de users want het is een bont feest met de vreemste creaturen aan het worden. Hier is bijvoorbeeld de koekoek:

En hier kun je het topic vinden. pak je verrekijker! we gaan vogels spotten!

AO: Krajicek alleen in vrouwendubbel

Michaëlla Krajicek zal tijdens het toernooi om de Australian Open alleen nog te zien zijn in het vrouwendubbelspel. In eerste instantie was het de bedoeling dat de Nederlandse ook nog uit zou komen in het gemengd dubbelspel, maar dit gaat niet meer door.

Het was namelijk de bedoeling dat Krajicek samen met de Tsjech Leos Friedl deel zou nemen aan het gemengd dubbel, maar deze staat samen met Tathiana Garbin uit Italië op het speelschema.

Donderdag begint het vrouwendubbelspel, waar Krajick samen met Agnes Szavay uit Hongarije in actie zal komen. Vorig jaar reikte het duo tot de derde ronde van het tennistoernooi in Melbourne. De wedstrijd staat voor vroeg in de ochtend (Nederlandse tijd) op het programma. Hun tegenstanders zijn Romina Oprandi uit Italië en Julia Schruff uit Duitsland.

In het enkelspel van de Australian Open is Krajicek al uitgeschakeld. In de eerste ronde van het toernooi moest ze haar meerdere erkennen in Anne Kremer uit Luxemburg.

'Ronaldo en AC Milan akkoord'

Ronaldo heeft naar verluidt een akkoord met de Italiaanse topclub AC Milan. De Braziliaanse spits kan bij zijn club Real Madrid onder coach Fabio Capello niet meer op een plaats in de selectie rekenen.

AC Milan wil gebruik maken van de diensten van de spits, zonder al te veel te willen betalen. De Italiaanse club zoekt nog altijd naar een waardige vervanger voor de in de zomer vertrokken Andriy Shevchenko. De Rossoneri willen wel het salaris van de Braziliaan betalen, en hem huren voor de rest van het seizoen. De speler en de Italianen zijn er al uit, Real Madrid wil echter graag dat de Braziliaan volledig vertrekt en ziet daarom liever een transfersom.

Ondertussen gaan er ook geruchten dat middenvelders Emersón en Antonio Cassano mogelijk verhuurd worden, ook aan clubs uit Italië. Cassano wil volgens de Spaanse pers niet vertrekken uit Madrid, omdat het leven in Spanje hem bevalt. De Italiaan kan net als Ronaldo niet rekenen op een basisplaats. Emersón is met de komst van Fernando Gago ook zijn basisplaats verloren. De Braziliaan ligt er bovendien een maand uit met een blessure. Toch liggen enkele clubs uit Italië op de loer om de middenvelder te huren voor de rest van het seizoen.

Alleen Jie zegeviert in Maleisië

Yao Jie is als enige Nederlandse doorgedrongen tot de tweede ronde van de Malaysia Super Series. In de eerste ronde van het badmintontoernooi was ze te sterk voor de Zweedse Sara Persson: 21-18, 21-12.

Voor Judith Meulendijks was de eerste ronde het eindstation. Zij verloor met 10-21, 21-17, 18-21 van Saina Nehwal uit India. Bij de mannen was er helemaal geen succes. Eric Pang moest zijn meerdere erkennen in Peter Gade uit Denemarken. De standen waren 20-22 en 14-21. Ook Dicky Palyama wist zich niet te plaatsen voor het vervolg van de Malaysia Super Series. Hij ging ten onder tegen de Chinese speler Yu Chen: 22-20, 14-21, 20-22.

Schilder blijft bij Heracles

Robert Schilder zal in de winterstop niet terugkeren naar Ajax. Momenteel komt de speler uit voor Heracles, welke hem voor een jaar van de Amsterdammers hadden gehuurd. In de overeenkomst was namelijk vastgelegd dat de club van trainer Henk ten Cate de verdediger tussentijds terug kon halen.

Schilder zal het seizoen dus op huurbasis bij Heracles af gaan maken. De jonge speler is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal van trainer Ruud Brood. In de Eredivisie kwam hij tot nu toe zeventien keer in actie. In deze wedstrijden wist de verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, één keer het net te vinden. Bij de selectie van Ajax kwam de 20-jarige speler vorig seizoen vier keer in actie.

Glijen in je wagentje

In flinke delen van Amerika is het in tegenstelling tot bij ons wel winter geworden, zoals je op het nieuws hebt kunnen zien is het daar koud, en zijn er sneeuw en ijsstormen overgetrokken.

Je zou toch zeggen dat een gewaarschuwd mens dan lekker binnen blijft, maar helaas er zijn altijd mensen die denken dat ze achter het stuur alles kunnen en dat ze nooit een ongeluk krijgen en gewoon lekker in de auto stappen. Deze beelden uit Portland bewijzen het tegendeel.

Eiergooiende scholieren geschorst

Icoon BinnenlandsTien scholieren van het Bernrode Gymnasium in het Brabantse Heeswijk-Dinther zijn voor drie dagen geschorst, omdat ze op school een andere leerling met eieren en tomaten bekogelden. Dat gebeurde vorige week donderdag tijdens de pauze.

De vijfdeklasser had de ander eerder een klap gegeven, omdat hij naar eigen zeggen door hem wordt gepest vanwege zijn alternatieve look. De vierdeklasser zou donderdag op ruzie uit zijn geweest, maar het slachtoffer ging daar niet op in. Daarop volgde de bekogeling met eieren en tomaten. De schoolleiding van Bernrode zegt geschokt te zijn en zich te schamen.

Met dank aan Petra76 voor de submit.

Deurentest

Het gaat morgen volgens de bollebozen van het KNMI weer stormen. En met die wind is het altijd link uitkijken, je kunt van je fiets waaien en wat ik altijd heel irritant vind, de autodeur kan nog wel eens zo lekker hard open waaien.

Maar kan een autodeur ook daadwerkelijk door de wind van de auto gerukt worden, ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan, maar de heren van een bekend Nederlands autoblad wel, en zij togen naar een autosloperij om het te testen.

En het resultaat mag verrassend worden genoemd.

KNMI waarschuwt wederom voor storm

WeerHet meteorologisch instituut KNMI waarschuwt woensdag voor een zware storm die donderdag over ons land zal trekken. Volgens de meteorologen is het hoogtepunt van de storm in de namiddag en avonduren te verwachten.

Het KNMI spreekt nu nog van een voorwaarschuwing, maar verwacht woensdagavond een weeralarm te zullen geven. Het KNMI voorspelt langs de kust een zuidwesterstorm, windkracht 9. Vrijwel het hele land krijgt te maken met zeer zware windstoten, van 100 tot 120 kilometer per uur. Het onstuimige weer begint in het zuidwesten en breidt zich daarna verder uit over het land.

Ook dieper landinwaarts kunnen zeer zware windstoten voorkomen. In het Waddengebied kan in de namiddag en avond een zware storm, windkracht 10, staan. Afgelopen donderdag woedde ook al een storm. Langs de gehele Nederlandse kust stond windkracht 9 en in het westen was sprake van windstoten van meer dan 100 kilometer per uur.

Het KNMI verwacht dat de storm van donderdag heviger wordt dan die van vorige week. Bovendien regent het donderdag flink. Dit kan problemen veroorzaken op de weg. De storm heeft te maken met het zachte weer in januari. Hoge temperaturen gaan in deze maand onvermijdelijk gepaard met storm.

Boussaboun teleurgesteld in Feyenoord

Ali Boussaboun hoopt dat Feyenoord en Blackburn Rovers snel een akkoord zullen bereiken over een overgang van de Marokkaanse spits naar de Engelse club.

Vorige week liep Boussaboun stage bij de club die Feyenoord dit seizoen trof in de UEFA Cup. "Tijdens Feyenoord-Blackburn heb ik kennelijk indruk gemaakt, hoewel ik alleen maar inviel. Ook tijdens de stage ging het prima. De ontspannen benadering staat me aan, evenals de beleving. Engeland is toch hét voetballand, Blackburn is een prachtige club. Het shirt en het stadion ademen traditie uit. Blackburn zou fantastisch zijn.”

Boussaboun maakte een goede indruk op Mark Hughes, de manager van Blackburn. "Hij zei dat ik het goed gedaan had. Dat vind ik al schitterend, dat zo’n grote oud-speler het in me ziet zitten. Vroeger zag ik die man op tv spelen voor Manchester United en Barcelona.”

Bij de club uit de Kuip is het vertrouwen in Boussaboun minder groot. "Ik mag weg, een teken dat de trainer me er liever niet bij heeft. Blijkbaar ben ik niet goed genoeg voor Feyenoord. Het zou dus een teleurstelling zijn mocht de deal niet doorgaan."

Man rijdt kanaal in omdat pont er niet ligt

Een 25-jarige Rotterdammer zonder rijbewijs is gisteravond met zijn auto de Nieuwe Waterweg ingereden. De man en zijn passagier konden op eigen kracht de vaste wal bereiken.

De automobilist reed het water in omdat de veerpont er nog niet lag. Even daarvoor had hij in Rozenburg aan het loket van de veerdienst gevraagd wat de weg naar Den Haag was. Daar werd hem gezegd dat hij de weg richting de pont moest volgen. ''De bestuurder heeft het advies kennelijk letterlijk opgevolgd'', aldus een politiewoordvoerder. Overigens stond het stoplicht bij de oprit voor de pont op rood, maar dat heeft de automobilist of genegeerd, of niet gezien.

Neversoft maakt mogelijk nieuwe Guitar Hero titels

Het ziet er naar uit dat de Guitar Hero franchise wordt doorontwikkeld door Neversoft, dit is af te leiden uit de nieuwe vacatures die zijn geplaatst op hun website.

Harmonix, de vorige ontwikkelaar van de Guitar Hero spellen, is in september 2006 opgekocht door MTV networks voor het bedrag van 175 miljoen dollar. Hiervoor was de uitgever RedOctane, die initieel de Guitar Hero spellen uitgaf, opgekocht door Activision. Activision wil niet reageren op de speculaties, een woordvoerder stelde eerder dat Activision niet reageert op "onderwerpen van roddels of speculaties".

Neversoft is sinds 1999 een studio van Activision en heeft titels zoals Tony Hawk's project 8, Gun en Spider-man ontwikkeld.

Heitinga inzetbaar

Henk ten Cate kan komend weekend in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht gewoon beschikken over John Heitinga. De verdediger van Ajax liep vorige week een enkelblessure op, maar hij is zondag gewoon inzetbaar.

RTV Noord-Holland meldt dat Heitinga gisteren alweer voluit meetrainde tijdens de laatste training van Ajax in Zuid-Afrika. Datzelfde geldt niet voor Hedwiges Maduro. De middenvelder heeft aan het oefenduel met Ajax Cape Town een flinke schaafwond overgehouden, en is daarom onzeker voor aankomend weekend.

Doornbos heeft in ChampCars getest

Robert Doornbos heeft in december in het geheim getest voor het ChampCar-team van Forsythe Racing. De Nederlander hoopt in Amerika te kunnen gaan racen in combinatie met testen in de Formule 1.

Muermans, persoonlijke sponsor van Doornbos, maakt duidelijk dat de toekomst van Doornbos in de Formule 1 ligt, maar dat tussentijds racen in de ChampCars goed zou kunnen zijn voor de ontwikkeling van de jonge Nederlander. "Het is belangrijk dat Robert races rijdt in 2007", aldus Muermans.

"Het heeft alleen zin als ik er vol kan scoren. Races winnen. Alleen dan kun je laten zien dat je eigenlijk in de Formule 1 thuishoort", voegt Doornbos toe.

De ChampCar-test van Doornbos is lange tijd geheim gehouden in verband met lopende onderhandelingen in de Formule 1. Een van de logische opties voor Doornbos is een racestoeltje bij het ChampCar-team van Paul Stoddard. Stoddard is altijd positief te spreken over Doornbos en Muermans is inmiddels mede-eigenaar van Minardi Team USA. Toch wordt dit van de hand gewezen door Muermans. "Katherine Legge gaat daar rijden, en hopelijk Jos Verstappen, maar voor Robert kijken we ergens anders."

"Kijk, komend seizoen krijgen alle teams die nieuwe auto. Het is dan nog maar de vraag of de huidige topteams dan nog steeds topteams zijn. Newman-Haas reed het afgelopen jaar iedereen zoek, maar in 2007 beginnen alle teams opnieuw", vertelt Doornbos.

Bij Scuderia Toro Rosso ligt volgens Muermans ook nog steeds een klein kansje voor de Nederlander. "Een klein kansje, meer niet. Maar natuurlijk praten we erover", besluit Muermans.

Suárez in belangstelling van Werder

Werder Bremen trok eerder deze week Peter Niemeyer van FC Twente aan. Nu lijkt het er sterk op dat de Duitse ploeg ook achter Luis Suárez van FC Groningen aan zit. De Uruguayaan zou al verscheidene keren zijn bekeken door scouts van de club uit de Bundesliga.

Suárez is pas negentien jaar, maar sinds dit seizoen wordt er veel over hem gesproken. Bij FC Groningen krijgt hij het voor elkaar om elke week een goede indruk achter te laten. Dit zou mede komen door zijn scorende en technische vermogen.

Als het inderdaad zo mocht zijn dat Suárez in de smaak blijft vallen van de scouts van Werder Bremen, dan is de kans groot dat de club in de zomer een bod bij FC Groningen neer zal leggen. Bovendien zou de aanvaller dan de opvolger kunnen worden van Miroslav Klose. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de Duitse speler de club zal gaan verlaten.

Klein jochie randt trimster (26) aan

Icoon ShockingEen jochie van circa 9 jaar oud heeft gisterenmiddag in Den Haag een joggende 26-jarige vrouw aangerand. De vrouw was aan het trimmen in het Zuiderpark toen het ventje haar aansprak. De vrouw negeerde dit en trimde vrolijk verder.

Het jochie liet het er niet bij zitten en zette de achtervolging in. Een stukje verderop stopte de vrouw en vroeg wat hij wilde. Hij maakte opmerkingen als: ''Ik vind je mooi en ik kom voor jou''. Vervolgens trok hij haar naar de grond en betastte hij haar lichaam. Het slachtoffer riep om hulp en sloeg de jongen van zich af. Hierop holde hij weg. De politie is op zoek naar een licht getint kereltje dat beslist niet ouder dan tien jaar is.

Prijs PlayStation 3 omhoog bij launch in Europa?

Als we de Ierse versie van de officiële website van Sony's PlayStation 3 mogen geloven, zou de console nog duurder worden dan dachten dat 'ie zou worden.

Op het stukje op de website waar je kunt zien wat de prijzen zullen worden, staat er bij de 60GB versie van de PS3 een prijs van € 629,99 euro. Dat is bijna 30 euro meer dan op de E3 is aangekondigd. De 20GB versie staat op € 529,99 euro, in plaats van de eerder aangekondigde € 499,99 euro.

Het is echter ook bekend dat in Ierland de games en consoles vaak wat duurder zijn dan elders. Of het nu komt door Ierland of dat er echt een prijsstijging is doorgevoerd is nog even afwachten.


Eerste level 70 karakter in World of Warcraft

Gawell, een gnome mage, heeft als eerste in de wereld level 70 gehaald. Hij heeft er 28 uur over gedaan om van level 60 naar 70 te komen.
Hij heeft hiervoor samen met z'n guild een gedetailleerd plan samengesteld om zoveel mogelijk experience points te scoren in zo min mogelijk tijd. Hij en Cau (de eerste Europese lvl 60) gingen samen met 5 anderen uit slachten, terwijl de rest van de guild ging levelen. Zodra zij op level 62 waren kwamen ze helpen. Op het laatst hadden ze 35 man mee op een raid, waardoor mobs afmaken vrij vlot liep.


You are not prepared...

De tactiek was vrij simpel: Gawell tagde een mob, de guild maakte die af. Door een mob of monster te taggen claim je hem. Iedereen die niet in bij jou in de party zit en die mob doodt, krijgt geen experience voor het doden, alleen degene die hem getagged heeft.


First Level 70

- met dank aan Enchanter voor het melden in het WoW-forum-topic -

'AZ heeft oogje op Boukhari'

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat AZ belangstelling zou hebben voor Nourdin Boukhari. Eerder was Levan Zkitishvili op proef bij de club van trainer Louis van Gaal. De Georgiër wist echter geen contract in de wacht te slepen.

Boukhari heeft laten weten dat hij een terugkeer naar Nederland wel ziet zitten. Momenteel komt de voormalig speler van onder ander Ajax en Sparta uit voor FC Nantes. Toch is het avontuur in Frankrijk een beetje tegengevallen. Zijn huidige werkgever zal een vertrek dan ook niet in de weg staan. FC Twente zou ook geïnteresseerd zijn in de diensten van de Marokkaanse international, maar heeft zich uiteindelijk terug getrokken.

De interesse voor Boukhari komt overigens niet uit de lucht vallen. Stijn Schaars zal vanaf eind januari zes weken niet in actie kunnen komen. De middenvelder wordt dan namelijk geopereerd aan zijn enkel.

Werknemers radiostation ontslagen na 'Wee for Wii' incident

De directie van het Amerikaanse radiostation KDND 107.9 heeft tien werknemers ontslagen naar aanleiding van gemaakte opmerkingen tijdens de wedstrijd 'hold your wee for a Wii'. Daarbij kwam een vrouw te overlijden na het drinken van te veel water. Van die tien mensen die zijn ontslagen presenteren er vijf een programma op het station.

Volgens bronnen zou een luisteraar tijdens de wedstrijd hebben gebeld om te wijzen op het feit dat te veel water drinken levensgevaarlijk kan zijn. Hij kreeg daarop te horen dat het radiostation dat heus wel wist. Ook is er gezegd dat alle deelnemers een formulier hebben getekend waarin zou staan dat het radiostation niet aansprakelijk kan worden gesteld voor nare gevolgen door de wedstrijd. Het radiostation is juist in opspraak omdat er niet geïnformeerd is over de risico's van de wedstrijd en ook is er nooit een formulier geweest die deelnemers moesten tekenen.

"[...]
"We got a guy who's just about to die," a reporter with the contestants said. "Make sure he signs the release," the radio host replied.
[...]"


Ironisch genoeg kwam niet veel later de 28-jarige Jennifer Strange te overlijden. Ze klaagde over hoofdpijn en werd later dood aangetroffen in haar huis, volgens artsen overleed ze door het drinken van te veel water.

Ondanks alles is de politie niet van plan een onderzoek in te stellen. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat de deelnemers uit vrije wil hebben meegedaan aan de wedstrijd. Het radiostation heeft de mensen wel slecht ingelicht over de gevolgen, maar dat is enkel spijtig.

Duits meisje maakte 'seksfoto's' zelf

Icoon BuitenlandsEen verrassende ontwikkeling in de zaak van het 13-jarige Duitse meisje van wie vorige week een foto werd verspreid omdat ze slachtoffer zou zijn van kindermisbruik. Ze blijkt de foto's zelf te hebben genomen met een camera met zelfontspanner.

De Duitse Justitie toonde vorige week een foto van een blond meisje. Deze kwam uit een serie seksueel getinte naaktfoto's die bij pedofielen waren aangetroffen. Justitie vermoedde dat het meisje nog steeds werd misbruikt, en toonde daarom de foto om haar identiteit te achterhalen. Dat lukte. Het bleek om een 13-jarig meisje uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen te gaan.

Nu blijkt dat het meisje op 11-jarige leeftijd de foto's zelf heeft gemaakt voor een 'zeer vriendelijke' man met wie ze zat te chatten. Met een digitale camera maakte ze foto's van zichzelf op haar eigen kinderkamer. Eerst aangekleed, later naakt in poses die de man graag wilde. Ze mailde de foto's naar haar 'vriend'.

Deze 'vriend' blijkt de foto's later weer te hebben verspreid via de pedofielenscène op internet. Zo belandden ze uiteindelijk bij Justitie.

Het zusje van het meisje zag afgelopen week de foto van haar zus op tv en waarschuwde haar moeder. Die ging direct met haar dochter naar de politie. Het volgens het Openbaar Ministerie 'zeer verlegen' meisje had het verhaal nooit eerder aan iemand verteld. Naar de chatter die de foto's verspreid heeft, wordt nog gezocht. Hij heeft zich namelijk schuldig gemaakt aan het verspreiden van kinderporno.
Zelfgemaakt

'FFVII aanleiding dubbele moord'

De populaire RPG Final Fantasy VII is mogelijk de inspiratie geweest van twee Duitse scholieren van 17 jaar die afgelopen weekend een echtpaar in het Noord-Duitse dorpje Tessin doodstaken. De twee gymnasium-leerlingen drongen zaterdagavond rond een uur of tien de woning van het echtpaar binnen en staken de 41-jarige vrouw en haar 46-jarige echtgenoot met messen dood.

De Duitse recherche heeft inmiddels de computers van de gymnasiasten in beslag genomen. Volgens de Duitse krant Bild zouden de jongens elkaar hebben aangesproken als 'Sephiroth' en 'Reno', namen van twee karakters uit de game. De eerste doodt onschuldige burgers met zijn zwaard.


Sephiroth

De jongens gingen er na de dubbele moord vandoor met de auto van het echtpaar. Daarbij namen ze de 15-jarige vriendin van de zoon des huizes mee als gijzelaar. De vlucht kwam echter al snel ten einde toen ze met hun auto op een andere auto botsten. De politie wist de twee tot overgave te bewegen. Het meisje kwam met de schrik vrij.

Toevallig kwamen gisteren de Europese ministers van justitie en Binnenlandse Zaken in Dresden overeen dat ze de verkoop van gewelddadige computerspellen aan kinderen aan banden zullen proberen leggen. Justitie-minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) zei bij die gelegenheid dat hij in ons land wil onderzoeken of de kijkwijzer voor gewelddadige games goed werkt. Hij sloot een verbod voor de meest gewelddadige games niet uit.

Nederland blijft zevende op FIFA ranglijst

Er is de afgelopen maand vrij weinig veranderd in de FIFA wereldranglijst. In de top-tien wist alleen Duitsland één plek te stijgen, ten koste van Engeland. Brazilië staat nog steeds bovenaan in het landenklassement van de FIFA.

De grootste winnaar in de top van de ranglijst is Egypte. De winnaar van de laatste Africa Cup steeg acht plaatsen, naar de negentiende positie.

De top tien:

Pos.LandPuntenaantal
1. Brazilië(1588)
2. Italië (1560)
3. Argentinië (1551)
4. Frankrijk (1523)
5. Duitsland (1363)
6. Engeland (1359)
7. Nederland (1305)
8. Portugal(1258)
9. Nigeria (1242)
10. Tsjechië (1190) 

De tegenstanders van Nederland voor de EK-kwalificatie:

Pos.LandPuntenaantal
20. Roemenië (912)
42. Bulgarije (684)
70. Wit-Rusland (447)
77. Slovenië (414)
86. Albanië (375)

'Computergame aanzet tot dubbele moord'

MisdaadDe populaire videogame Final Fantasy VII is mogelijk de inspiratie geweest van twee Duitse scholieren van 17 jaar die afgelopen weekend een echtpaar in het Noord-Duitse dorpje Tessin doodstaken. De twee gymnasium-leerlingen drongen zaterdagavond rond een uur of tien de woning van het echtpaar binnen en staken de 41-jarige vrouw en haar 46-jarige echtgenoot met messen dood.

De Duitse recherche heeft inmiddels de computers van de gymnasiasten in beslag genomen. Volgens de Duitse krant Bild zouden de jongens elkaar hebben aangesproken als 'Sephiroth' en 'Reno', namen van krijgers uit het computerspel. De eerste doodt onschuldige burgers met zijn zwaard.

De jongens gingen er na de dubbele moord vandoor met de auto van het echtpaar. Daarbij namen ze de 15-jarige vriendin van de zoon des huizes mee als gijzelaar. De vlucht kwam echter al snel ten einde toen ze met hun auto op een andere auto botsten. De politie wist de twee tot overgave te bewegen. Het meisje kwam met de schrik vrij.

Toevallig kwamen gisteren de Europese ministers van justitie en Binnenlandse Zaken in Dresden overeen dat ze de verkoop van gewelddadige computerspellen aan kinderen aan banden zullen proberen leggen. Justitie-minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) zei bij die gelegenheid dat hij in ons land wil onderzoeken of de kijkwijzer voor gewelddadige games goed werkt. Hij sloot een verbod voor de meest gewelddadige games niet uit.

FedEx verruilt Williams voor McLaren

FedEx zal het team van Frank Williams verlaten voor het team van McLaren Mercedes. De Amerikaanse koeriersdienst heeft een meerjarige deal met het team van Ron Dennis gesloten.

FedEx is al langer actief in de Formule 1. Voor Williams stond de bedrijfsnaam ook al op de bolides van Scuderia Ferrari. Teambaas Ron Dennis over de overeenkomst: "Ik ben erg blij dat FedEx zich bij ons team heeft aangesloten en ik ben erg trots dat het logo van dit bedrijf op onze race-pakken staat tijdens onze jacht op GP-zeges en de wereldtitel."

Screenshots Sam&Max Episode 3

TellTale heeft een paar screenshots vrijgegeven van de derde episode van Sam&Max. De aflevering heet voluit The Mole, the Mob, and the Meatball en zal vanaf 25 januari voor Amerikanen en Canadezen beschikbaar zijn via GameTap. Voor de rest van de wereld is het twee weken later feest als de aflevering bij TellTale zelf te downloaden is.

In The Mole, the Mob and the Meatball moeten Sam&Max infiltreren in gokpaleis "Ted E. Bear Mafia-Free Playland and Casino". De politie-commissaris heeft al eerder een undercover agent gestuurd, maar die laat niets meer van zich horen.

Trailer Rule of Rose: de aanleiding voor de EU-discussie

Rule of Rose is zo'n typisch gezellig Japans spel waarvan je eigenlijk geen idee hebt waar het over gaat, waar het heen gaat, maar wat je de stuipen op het lijf jaagt. Reden genoeg voor de Duitse overheid om de game uit de winkels te weren.

Zoals je eerder kon lezen wil minister Hirsch Ballin naar aanleiding van een discussie tijdens een EU-vergadering wellicht gewelddadige games gaan verbieden. Dan is het natuurlijk interessant om te zien wat er voor nodig is om een Italiaanse Euroo-commissaris een hartverzakking te bezorgen. Onderstaande trailer is naar alle waarschijnlijkheid aanleiding geweest voor de hele paniekaanval.

Partij voor de Dieren lief voor muizen

De Partij voor de Dieren wil een eventuele muizenplaag in het gebouw van de Tweede Kamer niet bestrijden met gif. Zij wil dat de dieren levend worden gevangen.

De twee Kamerleden van deze partij nemen hun intrek in kamers, die voorheen in gebruik waren van CDA-Kamerleden en die erom bekend staan dat ze veel muizen aantrekken.

''Nee, ik heb er nog geen muis gezien'', zegt partijleidster Marianne Thieme, ''maar als er een muizenplaag komt willen we die bestrijden met vallen die de muizen in leven laten.'' Zij wil zich daarover laten informeren door deskundigen en hoopt dat dit goede voorbeeld van haar partij dan navolging krijgt in de hele Tweede Kamer. ''Gif is voor ons het allerlaatste middel.''

Volgens een woordvoerder van de Tweede Kamer hebben de muizen zich de afgelopen tijd niet meer laten zien. Hij wijst erop dat er geen officieel verzoek ligt van de Partij voor de Dieren om de beestjes in het gebouw diervriendelijker aan te pakken.

Oud-rechter Wedzinga opgepakt voor afpersing

PolitieOud-rechter Wicher Wedzinga is dinsdagochtend in zijn woning in Groningen gearresteerd door een aanhoudingsteam van de FIOD. Dat maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend. Het verdenkt Wedzinga van afpersing en bedreiging.

Wedzinga werd vorig jaar veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 80 uur taakstraf voor mishandeling van zijn Oekraïense vriendin. Het functioneel parket in Den Haag, belast met het strafrechtelijk onderzoek, wil geen verdere mededelingen doen over de zaak.

De oud-rechter liet dinsdag 9 januari verstek gaan bij een kort geding aangespannen door zijn voormalig advocate. Hij zou haar een bedrag van ruim 3300 euro zijn verschuldigd.

Vitesse verbaasd over handelswijze Hersi


Vitesse heeft met enige verbazing vernomen dat Youssouf Hersi volgend seizoen voor FC Twente gaat uitkomen. De club uit Arnhem had in ieder geval een telefoontje van de zaakwaarnemer van Hersi verwacht.

In december brak Vitesse de onderhandelingen af, omdat Hersi te veel geld vroeg voor het verlengen van zijn contract. De Arnhemse club veronderstelde echter dat de partijen nog wel in gesprek was over een nieuwe verbintenis. Na het nieuws van gisteravond bleek dat Hersi daar niet zo over dacht. "Ik wist daar niks van en van zijn zaakwaarnemer heb ik ook niks gehoord", aldust manager voetbal Jan Streuer. "Of dat vreemd is? Nou, een beetje wel natuurlijk. Ik had in elk geval van zijn zaakwaarnemer een telefoontje verwacht."

In de wetenschap dat Hersi nu aan het einde van het seizoen gratis vertrekt bij de Arnhemmers, staat Vitesse open voor een overgang met onmiddellijke ingang. " Maar van Twente heb ik nog niks gehoord, dus ik weet niet of ze interesse hebben. Hij mag weg, maar er moet iets tegenover staan omdat wij dan een andere aanvaller moeten halen."

AO: Kuznetsova hoestend en proestend door

De Russische Svetlana Kuznetsova heeft de derde ronde bereikt van de Australian Open. De als derde geplaatste Russin versloeg de Australische Monique Adamczak vrij eenvoudig met 6-2 en 6-1.

Kuznetsova moest vorige week het toernooi van Sydney nog laten lopen wegens ziekte, en ook in Melbourne stond ze nog steeds hoestend en proestend op de baan. "Ik denk dat het erger klinkt dan het is, vorige week voelde ik me echt ziek. Nu gaat het met de dag beter”.

DVD: Niet Schieten! - Zieke Geesten

Het cabaretgezelschap Niet schieten! bestaat uit Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Hennis en won in 1994 al de jury- en publieksprijs van het Cameretten Festival. Ook eindigden ze op de tweede plek van het Amsterdams Kleinkunst Festival in datzelfde jaar. Geen onervaren jongens dus. Tien jaar later, in 2004, toonden de heren hun kunsten met het programma Zieke Geesten. De regie lag in handen van Hetty Heyting, ook geen onbekende van de planken. De show is nu uitgebracht op dvd, maar is het ook de moeite waard?

The Darkness draait op dezelfde engine als Riddick

Uit een interview met Playstation Magazine is naar voren gekomen dat Starbreeze Studios voor The Darkness van dezelfde engine gebruik maken als zij voor The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay deden. Hebben we hier dan met een ordinaire last-gen titel op next-gen consoles te maken? Nee, want de Riddick-engine was gebouwd met next-gen hardware in gedachten, om vervolgens gedowntuned te worden naar de capaciteiten van de Xbox. Eenzelfde principe zagen we eerder bij de Gran Turismo 4-engine die nu grotendeels GTHD aandrijft.

The Darkness is een vloek die de Estacado-familie al eeuwen teistert. De drager ervan krijgt bovennatuurlijke krachten, maar heeft tegelijk te maken met het feit dat er slechts één Darkness-drager kan zijn, en deze is altijd mannelijk. Zodra een Darkness-drager z'n zoon verwekt, verlaat The Darkness de vader. Doordat The Darkness een essentieel onderdeel van z'n lichaam is, komt de vader hierdoor te overlijden. The Darkness brengt vervolgens 21 jaar sluimerend door, om zich op de eenentwintigste verjaardag te openbaren.

Starbreeze erkent dat de superkrachten van Jackie nogal overweldigend kunnen zijn, je zult in het spel dan ook voordat The Darkness zich aandient de controle over Jackie aannemen.
De game is geheel HUD-loos. Je krijgt alleen twee puntjes te zien die de crosshairs van je guns voorstellen, hoe verder deze puntjes uit elkaar staan, hoe onnauwkeuriger Jackie zal schieten.
Om aan te geven welke Darkness-power je geselecteerd hebt, zal het patroon en de kleur van de tekeningen op de Darkling-koppen veranderen. Hiermee wordt ook het leerpatroon van het onder de knie krijgen van The Darkness gesimuleerd. Je gaat immers sneller herkennen welk patroon bij welke power hoort naar gelang het spel verder vordert.

Jackie zal het niet alleen tegen menselijke tegenstanders op moeten nemen. Over The Angelus, The Witchblade en Nottingham (de vijanden van The Darkness in de comic) werd niet gesproken, maar je zult wel naar de Otherworld reizen, waar je de meer bovennatuurlijke vijanden tegen komen. Tussendoor zul je hier waarschijnlijk meer over de voorgeschiedenis van The Darkness te weten komen.

De game zal zowel op Live! als op PS Network online te spelen zijn. Hierbij zal je als verschillende Darklings met allemaal verschillende eigenschappen het tegen elkaar opnemen.

Voor de liefhebbers van de comic is er bovendien goed nieuws. De game volgt een compleet ander verhaal dan de comic. Er zullen situaties uit de comic terugkomen, maar in principe volgt de game de comic niet. Dat dit nieuwe verhaal van dezelfde kwaliteit wordt als de comic, zorgt de oorspronkelijke schrijver Paul Jenkins voor, die ook het verhaal van de game schrijft.

Bordeaux in finale Franse beker

Girondins Bordeaux heeft zich voor de finale geplaatst van de strijd om de Franse beker. De ploeg van trainer Ricardo Gomes versloeg gisteravond Stade de Reims met 1-2.

Florian Marange en Jean Claude Darcheville namen de treffers van Bordeaux voor hun rekening. Reims scoorde via een eigen doelpunt van David Jemmali.

Bordeaux speelt in de finale van de Coupe de la Ligue tegen de winnaar van de andere halve finale die gaat tussen landskampioen Olympique Lyon en Le Mans.

CD: Weird Al Yankovic - Straight Outta Lynwood

Weird AlWeird Al Yankovic is dan misschien niet de meest bekende zanger uit Amerika, maar hij doet prima zijn best. Zijn stijl is het parodiëren van muzikanten, en dan meestal met hilarische clip erbij. Dat hij de autoriteit op dit gebied is, blijkt wel als je ziet hoeveel muzikale parodiëen die niet van Al zijn, toch zijn naam hebben gekregen. Om te weten te komen welke parodieën niet gemaakt zijn door Weird Al kun je een bezoek brengen aan de "Not Al Page". Al is wel verantwoordelijk voor de nieuwe cd/dvd "Straight Outta Lynwood". In Amerika is het een Dual-Disc, in Europa is het een cd met een losse dvd. Helaas zijn daarbij de 5.1 surround mix en de karaoke versies komen te vervallen. Verder missen we zowel in Amerika als in Europa de parodie "You're Pitiful", gebaseerd op You're Beautiful door James Blunt. James Blunt zou er geen probleem in hebben gezien, maar helaas zag zijn platenmaatschappij er wel een probleem in. Om problemen zoals met "Amish Paradise" te voorkomen, heeft men besloten de song niet op de cd te zetten. Wel zijn er vanaf de website van Al meerdere links te vinden naar deze gratis te downloaden mp3.

Hollywoodster voor Donald Trump

Icoon ShowbizzDe steenrijke zakenman Donald Trump (60) is dinsdag geëerd met een ster op de Hollywood Walk Of Fame. De boulevard telt momenteel 2327 sterren met de namen van beroemdheden.

Trump is puissant rijk geworden door zijn handel in onroerend goed en casino's. In 2003 verscheen zijn tv-serie The Apprentice, een soort Idols voor jonge zakenmensen. Jongeren wonnen een baan bij Trump als ze als beste uit de, vaak bikkelharde, strijd kwamen. De zakenman schreef zeven boeken die allemaal op de bestsellerlijsten belandden.

Donald Trump op de Hollywood Walk Of Fame

AO: Williams eenvoudig langs Kremer

Serena Williams heeft zich via de Luxemburgse Anne Kremer geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. Williams was met 7-6 en 6-2 te sterk.

Williams, nog net in de top 100, won de Australian Open in 2003 en 2005. Door haar vrije val op de wereldranglijst, mede veroorzaakt door blessureleed, is ze ongeplaatst in Melbourne. Tegen Kremer, die in de eerste ronde Michaëlla Krajicek uitschakelde, kende ze alleen in de eerste set problemen. De noodzakelijke tiebreak won ze met 7-4.

In de volgende ronde moet ze het opnemen tegen de als vijfde geplaatste Nadia Petrova.

Hockeyvrouwen verslaan gastland Argentinië

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben in de Champions Trophy hun derde overwinning op rij behaald. De ploeg van bondscoach Marc Lammers was in Quilmes met 3-0 te sterk voor gastland Argentinië.

In de eerste helft scoorde Fatima Moreira de Melo met een tip-in voor de 1-0. Na rust eiste Kim Lammers de hoofdrol op: In de 37e minuut verdubbelde ze de score door van dichtbij te scoren. Even later bepaalde Lammers de eindstand op 3-0.

Oranje voert met negen punten uit drie wedstrijden de ranglijst aan. Morgen speelt Nederland tegen Australië.

WNF: Grote merken verkopen foute koffie

Icoon WereldnatuurfondsNestlé, koffieketen Starbucks en de Nederlandse koffiehandelaar Andira hebben koffie verkocht die illegaal was verbouwd in een belangrijk natuurgebied voor bedreigde Sumatraanse tijgers, olifanten en neushoorns. Dat stelt het Wereldnatuurfonds (WNF) woensdag in een rapport.

De Sumatraanse neushoorn, ernstig bedreigdDe koffie komt uit het nationale park Bukit Barisan Selatan op de zuidpunt van het Indonesische eiland Sumatra. In het reservaat, dat op de werelderfgoedlijst staat, leven veertig Sumatraanse tijgers. Van deze katachtigen zijn er in het wild minder dan vierhonderd over. Ook is het park het thuis van vijfhonderd Sumatraanse olifanten (een kwart van de populatie) en enkele tientallen ernstig bedreigde Sumatraanse neushoorns.

Ondanks het belang van het park is bijna twintig procent van het bos illegaal gekapt en in gebruik genomen voor de verbouw van koffie, aldus het WNF. Als de huidige trend zich voortzet, kan dat gebied zich in twintig jaar hebben verdubbeld. Dat zal volgens de natuurbeschermingsorganisatie grote invloed hebben op de leefwereld van de beschermde dieren.

De betrokken bedrijven zijn zich vanwege het gebrek aan lokale regelgeving mogelijk niet bewust van de illegale herkomst van hun robusta-koffie, aldus Nazir Fouad van WNF-Indonesië. De handelaren ter plaatse vermengen de illegale koffiebonen met legaal verbouwde koffie.

De organisatie heeft onder meer de grote inkoopbedrijven opgeroepen hun aanvoerlijnen op te schonen. Ook moeten zij volgens het WNF arme boeren helpen om op een aanvaardbare manier koffie te verbouwen buiten de grenzen van het reservaat.

Geldboete voor Capello

Real Madrid heeft besloten om trainer Fabio Capello een boete te geven voor zijn weinig vlijende gedrag richting twee fans van de Spaanse voetbalclub. Hoe hoog de geldstraf wordt, is nog niet bekend.

"Om de boete te bepalen zal de staf de verklaring van de trainer meenemen en de excuses die hij voor het omstreden gebaar heeft aangeboden", aldus een woordvoerder van de club.

Na de competitiewedstrijd tegen Real Zaragoza van afgelopen zondag stak Capello een middelvinger op naar twee fans op de tribune achter de dugout. "Vanaf de dag dat ik hier ben gekomen, hebben deze twee personen me continu beledigd. Dit keer gingen ze te ver", zei hij later om er aan toe te voegen. "Ik had het niet moeten doen".

AO: Federer eenvoudig door

Roger Federer heeft zich met gemak geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Zwitserse titelverdediger versloeg de Zweed Jonas Björkman met 6-2, 6-3 en 6-2.

De ervaren dubbelspecialist wist tijdens de vijf onderlinge confrontaties nog geen set van de nummer één van de wereld te winnen en ook vandaag lukte dat niet. Federer moet het in de volgende ronde opnemen tegen de als 25e geplaatste Michail Joezjni, die de Taiwanees Yen-Hsun Lu met 7-5, 6-4 en 6-4 versloeg.

AZ ziet af van Georgische middenvelder

AZ gaat niet verder met de Georgische middenvelder Levan Tskitisjvili. De afgelopen dagen was de 40-voudig international op proef in Alkmaar. Hij mocht op advies van landgenoot Shota Arveladze bij AZ proberen een contract af te dwingen.

Tskitisjvili keert terug naar zijn club Panionios in Griekenland. „Het is een prima speler, maar niet beter dan de spelers die we al bij AZ hebben”, aldus Marcel Brands, directeur voetbalzaken bij de Alkmaarse club.

De Mos langer bij Vitesse

Aad de Mos heeft zijn contract bij Vitesse verlengd tot medio 2009. Beide partijen kwamen dinsdagavond officieel tot overeenstemming. Het oude contract van De Mos liep na dit seizoen af.

De trainer liet weten dat hij ook graag verder wil met de huidige technische staf. Afgelopen zomer kwam De Mos naar Arnhem, waar hij een contract voor een jaar tekende. Daarbij was een optie opgenomen om het contract te verlengen.

Gebrek aan talent

Ook bij onze Oosterburen is Idols een groot sucses en is daar te zien onder de naam Deutschland sucht den Superstar en ook daar hopen de meest kansloze figuren op een zangcarriere.

Ik heb de nodige kwellingen doorstaan en presenteer jullie met trots en dopjes in de oren, Katzenklo (kattenbak), een compilatie, nummer 12042 en om het rijtje der verschrikkingen af te sluiten Dennis.

Tot zover dit verslag, en als je alle filmpjes hebt afgekeken ben je een echte held.

Kusje

Ik kreeg vroeger altijd een kusje op de plek waar ik me pijn gedaan had, maar dat was altijd pas als het gebeurt was.

Deze Japanse vechtmeneer beschikt over helderziende capaciteiten en probeerde alleen maar lief te zijn door zijn tegenstander een kusje te geven op de plek waar het straks auw zou gaan doen.

Alleen jammer dat die geste niet op prijs wordt gesteld.

Met dank aan buitenbeentje voor de submit.

Taalkennis pabostudenten belabberd

Icoon OnderwijsHet is slecht gesteld met de taal- en rekenvaardigheid van pabostudenten. Daarom vraagt de HBO-raad de politiek snel in te grijpen. Zakte de helft van de eerstejaars studenten van de Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs (pabo) vorig jaar al voor een rekentoets, nu bleek voor tweederde van de kandidaten ook een simpele taaltoets te hoog gegrepen.

Score
Het niveau van de taaltoets, die ontwikkeld werd door het Cito, ligt maar een fractie boven het kennisniveau dat een kind na de basisschool moet hebben. Vwo-studenten scoorden redelijk goed, met 78% geslaagden. Bij pabokandidaten met een havo- of mbo-diploma was de taalbeheersing belabberd. Van hen slaagde respectievelijk 33 en 15% voor de toets.

Onderzoek
De hogescholen gaan daarom volgend studiejaar een grootschalig onderzoek uitvoeren naar de taal- en rekenvaardigheid van studenten in alle opleidingen van het hoger beroepsonderwijs (hbo), meldt voorzitter Doekle Terpstra van de HBO-raad dinsdag.

Basisvaardigheden
''Er is op de arbeidsmarkt een tekort aan goed opgeleide mensen. Hogescholen kunnen de extra mensen die nodig zijn opleiden. Maar dat gaat niet lukken als de studenten die zich bij ons aanmelden basale vaardigheden als rekenen en schrijven onvoldoende onder de knie hebben'', zegt Terpstra. ''De politiek en het onderwijs moeten dit probleem daarom snel aanpakken.''

Voorbereidend jaar
In afwachting van structurele verbeteringen wil de HBO-raad verder meer bijspijkercursussen voor leerlingen in het voorbereidend hoger onderwijs en aan de hogescholen. Voor te zwakke kandidaten denkt de onderwijskoepel aan een 'voorbereidend jaar' voor de studie, waarin leerlingen de benodigde basale reken- en taalvaardigheden moeten verwerven.

Met dank aan pberends voor de submit.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Pabo-studenten niet geschikt voor leger."

En de top 3 5:

5: LaMuerte : " Nieuwe generatie zelfmoordcommando's van twijfelachtig niveau."
4: Ticker : " Massa-vernietegings wapens zo goed verstopt, zelfs de Irakezen zijn ze kwijt."
3: Ryoga : "Er zit inderdaad een vlaggetje in!"
2: JCdeLeeuwarden: "Nieuw type verrekijker wekt verwarring in leger"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Jappr

previous picture

WTCC tot en met 2009 op Zandvoort

Het FIA World Touring Car Championship (WTCC) heeft een race gepland op Circuitpark Zandvoort. Samen met de DTM, de Masters en de A1GP wordt dat het vierde grote race-evenement op het Noord-Hollandse circuit in 2007.

Op 4, 5 en 6 mei zal de WTCC een race rijden op Zandvoort. Het zal de race op Zandvoort worden voor een wereldkampioenschap van de FIA sinds 1985, toen de laatste Nederlandse Grand Prix van de Formule 1 werd georganiseerd. Er zullen twee wedstrijden worden verreden, beide van vijftig kilometer, wat waarschijnlijk neerkomt op twaalf ronden per race.

Ook in 2008 en 2009 zal het WTCC-circus in de duinen neerstrijken. Alle WTTC-races zullen live worden uitgezonden op Eurosport.

'Foto's onthoofding halfbroer Saddam verschenen'

Icoon ShockingEr zijn beelden op internet verschenen van de executie van de halbroer van Saddam Hussein, Barzan al-Tikriti, zo meldt de Belgische krant de Gazet van Antwerpen. Barzan werd samen met de Iraakse oud-opperrechter Awad al-Bandar maandag ter dood gebracht. De ophanging van Barzan ging niet geheel vlekkeloos, want zijn hoofd werd er afgerukt. Foto's daarvan zijn op het wereldwijde web verschenen.

De Iraakse autoriteiten hadden eerder al wel een video vrijgegeven van de ophanging. Daarop was te zien hoe Saddams halfbroer en de voormalige opperrechter Al-Bandar bevend van angst op het schavot stonden. Ze droegen beiden een oranje overall en kregen vlak voor het fatale moment een kap over hun hoofd. Toen het valluik onder hun voeten opende, werd Barzans hoofd van zijn lichaam gerukt, dat onder het schavot in een plas bloed belandde. Dat laatste werd echter niet op de video vertoond. Maar dus wel op de foto's die nu door onbekenden zijn verspreid.

Op de foto's is bovenin het valluik nog te zien waardoor Barzan is gevallen. Daarna spat zijn hoofd letterlijk van zijn romp. Vermoedelijk hebben de beulen zich misrekend en een te lang touw gebruikt waardoor niet enkel de nek van de veroordeelde werd gebroken.

=
De foto's staan hier, maar je bent gewaarschuwd! Ze kunnen als behoorlijk schokkend worden ervaren.
=

De halfbroer van Saddam Hussein was van 1979 tot 1983 hoofd van de gevreesde veiligheidsdienst Mukhabarat en stond bekend om zijn bloeddorst. Volgens getuigen tijdens het proces was hij persoonlijk aanwezig bij wrede martelingen en had hij in de verhoorkamer een gehaktmolen voor menselijk vlees. De doodstraf werd hem opgelegd voor zijn aandeel in het bloedbad in het dorp Dujail in 1982. Saddam liet daar 148 sjiitische moslims vermoorden na een mislukte aanslag op zijn leven.

Update 01.02 uur
De foto's zouden een HOAX zijn. Het zou oude foto's betreffen van een executie uit Koeweit van een jaar of drie geleden.

Update 2
Inmiddels heeft de Gazet van Antwerpen het bericht dat er foto's van de onthoofding zijn aangetroffen, aangepast. Er wordt niet gemeld dat ze een fout hadden gemaakt (screenshot van het originele bericht staat hier). Users van FOK! vonden inderdaad bewijzen dat de foto's van een executie uit Koeweit zijn van een jaar of twee geleden.

[CCWS] Assen en Zolder nu officieel

De organisatie van de Champ Car World Series (CCWS) heeft dinsdag officieel bevestigd dat er een race zal plaatsvinden op het TT-circuit van Assen. Ook de race op Zolder is bevestigd.

De wedstrijden op Assen en Zolder zullen plaatsvinden op respectievelijk 2 en 9 september van dit jaar. Met de twee races komt het aantal rondes in de CCWS dit jaar op zeventien, wat voor het laatst in 2003 voorkwam. Dat was ook het jaar dat de Amerikaanse single seaters voor het laatst in Europa een wedstrijd reden, toen Sebastien Bourdais op Brands Hatch en de Lausitzring won.

"We zijn verheugd om de Amerikaanse variant van de Formule 1 naar Europa te mogen brengen," zei Bart Rietbergen, promoter van de races. "Champ Car biedt close racing dat makkelijk te begrijpen is voor Europese fans. Ze zullen onder de indruk zijn van de toegankelijkheid van het paddock." Op de vrijdag van het Assense weekend zal het paddock opengesteld worden voor bezoekers, om ze een betere kijk te gunnen op de wagens en de techniek.

Luchtmachtorkest schrapt kruisigingsscène

De Kapel Koninklijke Luchtmacht heeft een scène uit de komende theatershow 'The Beatles in Concert' geschrapt. Het betrof een kruisigingsscène in een arrangement dat het nummer Lady Madonna van The Beatles verbond met Like a Prayer van Madonna. De scène zou verwijzen naar de omstreden kruisigingsact die popster Madonna vorig jaar opvoerde in haar Confessions Tour.

Een verslaggever van de website KatholiekNederland.nl bezocht een paar try-outs en maakte melding van de act. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie heeft de directeur van het orkest maandag besloten de passage te schrappen na een aantal reacties, onder meer van Katholiek Nederland. ''Het is geenszins de bedoeling om te provoceren. De scène paste in de show maar is niet noodzakelijk'', aldus de woordvoerder.

Toevallig stelde de afgelopen dag de SGP Kamervragen over de kruisigingsscène. De SGP stelde dat de scène ongewenst en ongepast was voor het luchtmachtorkest, omdat het juist moet zorgen voor sterkere banden tussen de krijgsmacht en de samenleving. SGP-Tweede Kamerlid Cees van der Staaij is blij dat de scène niet te zien zal zijn. ''Kennelijk heeft men zelf ingezien dat dit kwetsend en provocerend is.'' Hij handhaaft zijn vragen en is benieuwd naar de argumentatie van de ministers. Hij wil weten of deze act valt onder smalende godslastering en of er strafrechtelijke consequenties aan te verbinden waren. Eerder probeerde de SGP dat overigens al - tevergeefs - bij de act van Madonna zelf.

Directeur Arnold Westen van de Kapel Koninklijke Luchtmacht zegt dat de Kamervragen van de SGP geen rol hebben gespeeld bij het cancelen van de act. Volgens Westen was hij ook helemaal niet bekend met die vragen.

De theatershow gaat zondag in première. Vier zangeressen (Joke Bruijs, Erica Yong, Talita Angwarmasse en Laurie Reijs) brengen daarin liedjes ten gehore van de voormalige Britse groep. Het orkest van de luchtmacht is een professioneel orkest met 52 musici. Zie verder BeatlesInConcert.nl.

Met dank aan calvobbes voor de submit.
Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.