Duits meisje maakte 'seksfoto's' zelf

Icoon BuitenlandsEen verrassende ontwikkeling in de zaak van het 13-jarige Duitse meisje van wie vorige week een foto werd verspreid omdat ze slachtoffer zou zijn van kindermisbruik. Ze blijkt de foto's zelf te hebben genomen met een camera met zelfontspanner.

De Duitse Justitie toonde vorige week een foto van een blond meisje. Deze kwam uit een serie seksueel getinte naaktfoto's die bij pedofielen waren aangetroffen. Justitie vermoedde dat het meisje nog steeds werd misbruikt, en toonde daarom de foto om haar identiteit te achterhalen. Dat lukte. Het bleek om een 13-jarig meisje uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen te gaan.

Nu blijkt dat het meisje op 11-jarige leeftijd de foto's zelf heeft gemaakt voor een 'zeer vriendelijke' man met wie ze zat te chatten. Met een digitale camera maakte ze foto's van zichzelf op haar eigen kinderkamer. Eerst aangekleed, later naakt in poses die de man graag wilde. Ze mailde de foto's naar haar 'vriend'.

Deze 'vriend' blijkt de foto's later weer te hebben verspreid via de pedofielenscène op internet. Zo belandden ze uiteindelijk bij Justitie.

Het zusje van het meisje zag afgelopen week de foto van haar zus op tv en waarschuwde haar moeder. Die ging direct met haar dochter naar de politie. Het volgens het Openbaar Ministerie 'zeer verlegen' meisje had het verhaal nooit eerder aan iemand verteld. Naar de chatter die de foto's verspreid heeft, wordt nog gezocht. Hij heeft zich namelijk schuldig gemaakt aan het verspreiden van kinderporno.
Zelfgemaakt