Vitesse verbaasd over handelswijze Hersi

Olga (Nuongirl)

Vitesse heeft met enige verbazing vernomen dat Youssouf Hersi volgend seizoen voor FC Twente gaat uitkomen. De club uit Arnhem had in ieder geval een telefoontje van de zaakwaarnemer van Hersi verwacht.

In december brak Vitesse de onderhandelingen af, omdat Hersi te veel geld vroeg voor het verlengen van zijn contract. De Arnhemse club veronderstelde echter dat de partijen nog wel in gesprek was over een nieuwe verbintenis. Na het nieuws van gisteravond bleek dat Hersi daar niet zo over dacht. "Ik wist daar niks van en van zijn zaakwaarnemer heb ik ook niks gehoord", aldust manager voetbal Jan Streuer. "Of dat vreemd is? Nou, een beetje wel natuurlijk. Ik had in elk geval van zijn zaakwaarnemer een telefoontje verwacht."

In de wetenschap dat Hersi nu aan het einde van het seizoen gratis vertrekt bij de Arnhemmers, staat Vitesse open voor een overgang met onmiddellijke ingang. " Maar van Twente heb ik nog niks gehoord, dus ik weet niet of ze interesse hebben. Hij mag weg, maar er moet iets tegenover staan omdat wij dan een andere aanvaller moeten halen."