[CCWS] Assen en Zolder nu officieel

De organisatie van de Champ Car World Series (CCWS) heeft dinsdag officieel bevestigd dat er een race zal plaatsvinden op het TT-circuit van Assen. Ook de race op Zolder is bevestigd.

De wedstrijden op Assen en Zolder zullen plaatsvinden op respectievelijk 2 en 9 september van dit jaar. Met de twee races komt het aantal rondes in de CCWS dit jaar op zeventien, wat voor het laatst in 2003 voorkwam. Dat was ook het jaar dat de Amerikaanse single seaters voor het laatst in Europa een wedstrijd reden, toen Sebastien Bourdais op Brands Hatch en de Lausitzring won.

"We zijn verheugd om de Amerikaanse variant van de Formule 1 naar Europa te mogen brengen," zei Bart Rietbergen, promoter van de races. "Champ Car biedt close racing dat makkelijk te begrijpen is voor Europese fans. Ze zullen onder de indruk zijn van de toegankelijkheid van het paddock." Op de vrijdag van het Assense weekend zal het paddock opengesteld worden voor bezoekers, om ze een betere kijk te gunnen op de wagens en de techniek.