[Update] Europese PS3 release in maart, niet april

Richard (Richardfun)
Dat de PS3 al een aantal keer is uitgesteld hier in Europa weten de meeste mensen wel. Sony heeft echter meermaals de belofte gedaan dat wij in Europa in maart toch echt aan de gang konden met de PS3. In een interview met Cnet heeft Howard Stringer, CEO van Sony echter gepraat over de Europese release, en hij noemde herbij de maand april. Of het hier om een vergissing, of een verspreking gaat, is niet duidelijk. In het interview zei Stringer het volgende:
What are the goals for this year for PlayStation?
Stringer: I think it's 6 million units by the end of the quarter, worldwide. And then we have got the European launch in April, which is very important to us. I think we have 20 games out there. I assume we're going to increase the number of games.

Update 19:53

Sony heeft gereageerd op de uitspraak van Stringer, en het blijkt dat hij zich toch versproken heeft. Sony ligt nog steeds op schema om de PS3 te lanceren in maart.

"It is not the case that PS3 is launching in April, the date has been and still is March.

Een specifieke datum is nog niet genoemd, maar de geruchten gaan dat het 23 maart zou worden. Eind deze maand worden meer details over de PS3 launch in de EU verwacht.