Florén vertrekt naar Elfsborg IF

Mathias Florén neemt per direct afscheid van FC Groningen en vertrekt naar Elfsborg IF. Woensdag tekende de verdediger een contract bij de kampioen uit zweden, welke hem voor drie jaar aan de club verbindt. De speler had bij de club van trainer Ron Jans nog een verbintenis tot medio 2007.

"Ik ben heel dankbaar aan iedereen binnen en rond de club voor de mooie tijd die ik in Groningen heb gehad", aldus Florén. "Ik vertrek met pijn in mijn hart. Het was een hele leuke tijd en vanaf de eerste dag heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Elfsborg heeft veel moeite gedaan me naar de club te halen en heeft laten zien dat ze me erg graag wilden hebben."

Florén speelde voor FC Groningen in vijf jaar tijd 151 wedstrijden. Toch kijkt de verdediger er naar uit om bij zijn nieuwe werkgever aan de slag te gaan. "Elfsborg lijkt veel op FC Groningen. Ze hebben ook net sinds een jaar een prachtig nieuw stadion en het is een club met toekomstperspectief. Ze hebben grote plannen voor de komende jaren. Komende zomer speelt Elfsborg in de tweede voorronde van de Champions League doordat ze afgelopen seizoen kampioen zijn geworden."

Vanavond keert Florén terug naar FC Groningen om daar afscheid te nemen van de spelers en staf. Daarna zal hij met het vliegtuig naar Malaga vertrekken. Hier vindt het trainingskamp van Malaga namelijk plaats. Voor de speler is het de tweede keer deze winter dat hij hieraan deelneemt. Zondag keerde de selectie van trainer Jans terug van Gran Canaria. "In februari en maart spelen we oefenwedstrijden en in april begint de competitie. In de tussentijd zullen we nog een datum zoeken waarop ik afscheid kan nemen van het publiek in Euroborg."