Doornbos heeft in ChampCars getest

Robert Doornbos heeft in december in het geheim getest voor het ChampCar-team van Forsythe Racing. De Nederlander hoopt in Amerika te kunnen gaan racen in combinatie met testen in de Formule 1.

Muermans, persoonlijke sponsor van Doornbos, maakt duidelijk dat de toekomst van Doornbos in de Formule 1 ligt, maar dat tussentijds racen in de ChampCars goed zou kunnen zijn voor de ontwikkeling van de jonge Nederlander. "Het is belangrijk dat Robert races rijdt in 2007", aldus Muermans.

"Het heeft alleen zin als ik er vol kan scoren. Races winnen. Alleen dan kun je laten zien dat je eigenlijk in de Formule 1 thuishoort", voegt Doornbos toe.

De ChampCar-test van Doornbos is lange tijd geheim gehouden in verband met lopende onderhandelingen in de Formule 1. Een van de logische opties voor Doornbos is een racestoeltje bij het ChampCar-team van Paul Stoddard. Stoddard is altijd positief te spreken over Doornbos en Muermans is inmiddels mede-eigenaar van Minardi Team USA. Toch wordt dit van de hand gewezen door Muermans. "Katherine Legge gaat daar rijden, en hopelijk Jos Verstappen, maar voor Robert kijken we ergens anders."

"Kijk, komend seizoen krijgen alle teams die nieuwe auto. Het is dan nog maar de vraag of de huidige topteams dan nog steeds topteams zijn. Newman-Haas reed het afgelopen jaar iedereen zoek, maar in 2007 beginnen alle teams opnieuw", vertelt Doornbos.

Bij Scuderia Toro Rosso ligt volgens Muermans ook nog steeds een klein kansje voor de Nederlander. "Een klein kansje, meer niet. Maar natuurlijk praten we erover", besluit Muermans.