Albert Verlinde pakt camera journalist af

Icoon MisdaadAlbert Verlinde heeft vanochtend de camera van een journalist van Sterrenstek.nl gepikt. De man liep al anderhalf uur bij Verlindes huis rond terwijl hij filmopnames aan het maken was, ondanks herhaaldelijke verzoeken van Verlinde om 'm te smeren. Op een gegeven moment pikte die het niet langer en pakte hij de journalist zijn camera af.

De RTL Boulevard-presentator heeft het voorval direct aan de media doorgegeven. Vooralsnog weigert hij de camera terug te geven, waarop Sterrenstek aangifte heeft gedaan bij de politie. Ook Verlinde overweegt juridische stappen te nemen.

Cameraman Steven zegt van niets te weten. "Albert vroeg wie ik was en namens wie ik stond te filmen. Toen ik daar niet snel genoeg op antwoordde, ritste hij de camera uit mijn handen en die heeft hij niet meer teruggegeven. Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik wilde een filmpje van Albert maken om dat vervolgens te kunnen plaatsen op de website Sterrenstek", zegt de paparazzo-filmer.

Verlinde vertelt een ander verhaal. "Ik ben naar buiten gegaan en heb aan die meneer gevraagd wie hij was en namens wie hij mij stond te filmen. Hij weigerde zijn naam te noemen en namens wie hij stond te filmen. Op dat moment heb ik de camera uit zijn handen genomen." Hij ontkent dat hij een hekel heeft aan gefilmd worden. "Kijk, wanneer er nieuws is en iemand mijn mening wil weten, dan vind ik dat prima. Maar zomaar filmen, daar heb ik moeite mee. Ook mijn zus, die de hond uitliet, filmde hij gewoon."