Werknemers radiostation ontslagen na 'Wee for Wii' incident

De directie van het Amerikaanse radiostation KDND 107.9 heeft tien werknemers ontslagen naar aanleiding van gemaakte opmerkingen tijdens de wedstrijd 'hold your wee for a Wii'. Daarbij kwam een vrouw te overlijden na het drinken van te veel water. Van die tien mensen die zijn ontslagen presenteren er vijf een programma op het station.

Volgens bronnen zou een luisteraar tijdens de wedstrijd hebben gebeld om te wijzen op het feit dat te veel water drinken levensgevaarlijk kan zijn. Hij kreeg daarop te horen dat het radiostation dat heus wel wist. Ook is er gezegd dat alle deelnemers een formulier hebben getekend waarin zou staan dat het radiostation niet aansprakelijk kan worden gesteld voor nare gevolgen door de wedstrijd. Het radiostation is juist in opspraak omdat er niet geïnformeerd is over de risico's van de wedstrijd en ook is er nooit een formulier geweest die deelnemers moesten tekenen.

"[...]
"We got a guy who's just about to die," a reporter with the contestants said. "Make sure he signs the release," the radio host replied.
[...]"


Ironisch genoeg kwam niet veel later de 28-jarige Jennifer Strange te overlijden. Ze klaagde over hoofdpijn en werd later dood aangetroffen in haar huis, volgens artsen overleed ze door het drinken van te veel water.

Ondanks alles is de politie niet van plan een onderzoek in te stellen. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat de deelnemers uit vrije wil hebben meegedaan aan de wedstrijd. Het radiostation heeft de mensen wel slecht ingelicht over de gevolgen, maar dat is enkel spijtig.