FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 augustus 2006

Hitler 'reinigde' Bijbel van Joden

Icoon Buitenlands Adolf Hitler heeft in 1939 een groep Duitse theologen de opdracht gegeven om de Bijbel te ontdoen van Joodse 'smetten'. De Hitler-bijbel, die de naam 'Duitsers met God. Een Duits geloofsboek' droeg, is onlangs door een Duitse kerk ontdekt. Het boek werd in 1941 in Weimar uitgegeven en is aan duizenden kerken in Duitsland gestuurd. Naast 'Mein Kampf' moest dit boek bij iedere Duitser op de boekenplank komen te staan.

De theologen begonnen in 1939 met het 'reinigen' van de Bijbel. In het boek is het christendom gecombineerd met nazi-ideeën. Zo verscheen er een gebedenboek en een gezangboek die gezuiverd waren van alles wat niet arisch zou zijn. Jezus kon alleen in het boek "als Hij niet vervuller en voltooier van het Jodendom is, maar zijn sterke vijand en bestrijder". Alle woorden die aan het Jodendom herinneren, zoals Jeruzalem, Zebaoth en halleluja, zijn eruit gehaald.

Ook de Tien Geboden werden veranderd. Hitler maakt er 'de Twaalf Geboden' van. Het zesde gebod ('gij zult niet doodslaan') en het achtste gebod ('gij zult niet stelen') werden eruit gehaald. Het zevende gebod werd veranderd in 'houd het bloed rein en het huwelijk heilig'. Het elfde gebod is 'eer uw Führer en Meester'.

Met dank aan frut666 voor de submit.

IKEA-catalogus meer verspreid dan Bijbel

IKEA-catalogus Binnenkort valt de nieuwe IKEA-catalogus op de mat. Het lijkt het het zoveelste stuk reclame dat linea recta in de prullenbak verdwijnt, maar schijn bedriegt: de IKEA-gids is het meest verspreide drukwerk ter wereld. De Bijbel, die eeuwenlang onbetwist de nummer één was, is op een behoorlijke achterstand gezet.

Er verschijnen dit jaar 175 miljoen exemplaren van de IKEA-catalogus, in 35 landen en 27 talen. 6,1 miljoen van die gidsen zijn voor Nederland bedoeld. Van de Bijbel worden tussen de 50 en 100 miljoen exemplaren gedrukt en staat daarmee op de tweede plaats. Driekwart van de Nederlanders kijkt ook daadwerkelijk in de IKEA-gids, en zestig procent van de gezinnen bewaart de gids tot er weer een nieuwe uitkomt.

"In veel huishoudens ligt onze catalogus in de la of op de salontafel. Zodra ze iets nieuws willen, is dat de eerste bron om ideeën uit te putten", zegt IKEA-voorlichter Ellen van den Boomgaard. "Internet is in opkomst, maar de catalogus zal nog wel een tijdje blijven bestaan".

Met dank aan Remzz voor de submit.

'160 km is snel, veilig en milieuvriendelijk'

160 Terwijl in Nederland door middel van borden, flitspalen en trajectcontroles er alles aan gedaan wordt om de snelheid te beperken, is het in Oostenrijk toegestaan om met 160 door het land te crossen. En wat blijkt: het is niet alleen sneller, maar ook veiliger en beter voor het milieu.

Het afgelopen jaar heeft Oostenrijk een test gehouden op de A10 door Karinthië. Daarbij werd gekozen voor een flexibele maximumsnelheid: bij optimale omstandigheden is dit 160, maar bij files, een hoog aantal vrachtwagens, regenval en een hoge vochtigheid van het wegdek werd de maximumsnelheid aangepast.

Dit heeft tot gevolg gehad dat de doorstroming op de weg beter verloopt. Daardoor verminderde de uitstoot van schadelijke stoffen. Filerijden is namelijk zeer slecht voor het milieu. Daarnaast is het ook nog eens veiliger. In een eerdere test in Denemarken bleek dat een verhoging van 110 naar 130 kilometer per uur de veiligheid verbeterde met 25 procent. De verhoging naar 160 is net zo veilig, zolang er rekening gehouden wordt met de omstandigheden.

In Nederland zou een dergelijke test ook geregeld kunnen worden. Eurocommissaris Jacques Barrot van Verkeer vindt dat lidstaten van de Europese Unie zelf hun maximumsnelheid moeten kunnen bepalen. Wegen en omstandigheden zijn immers verschillend in elke lidstaat, en zelfs binnen de lidstaten.

Met dank aan frut666 voor de submit.

Uitslagen UEFA Cup 10 augustus

Twee opvallende 3-3 uitslagen in de UEFA Cup vandaag, en een zeer koude douche voor Gretna, vorig seizoen nog de sensatie van het Schotse bekertoernooi. Over het algemeen lijken de clubs echter nog op te moeten warmen voor het Europese bekertoernooi.

ThuisGastenUitslag
APOEL FC (Cyp)Trabzonspor (Tur)1-1
Hapoel Tel-Aviv FC (Isr)NK Dom¸ale (Slo)1-2
PFC CSKA Sofia (Bul)FK Hajduk Kula (Kro)0-0
KSV Roeselare (Bel)Ethnikos Achnas FC (Cyp)2-1
OFK Beograd (Ser)AJ Auxerre (Fra)1-0 (Di)
FC Dinamo Boekarest (Roe)Beitar Jeruzalem FC (Isr)1-0
FK Partizan (Ser)NK Maribor (Slo)2-1
FK Sarajevo (Bos)AFC Rapid Boekarest (Roe)1-0
Bnei Yehuda Tel-Aviv FC (Isr)PFC Lokomotiv Sofia (Bul)0-2
AC Omonia (Cyp)PFC Litex Lovech (Bul)0-0 (Di)
KF Tirana (Alb)Kayserispor (Tur)0-2
FC Artmedia (Slw)FC Dinamo Minsk (WRu)2-1
SV Ried (Oos)FC Sion (Zwi)0-0
FC Fehérvár (Hon)Grasshopper-Club (Zwi)1-1
FK Karvan Evlakh (Aze)SK Slavia Praag (Tsj)0-2
FC Chornomorets Odessa (Oek)Wisła Płock (Pol)0-0
FC Basel 1893 (Zwi)FC Vaduz (Lie)1-0
CSF Zimbru Chisinau (Mol)FC Metalurh Zaporizhya (Oek)0-0
SV Mattersburg (Oos)Wisła Kraków (Pol)1-1
Hertha BSC Berlin (Dui)FC Ameri Tbilisi (Geo)1-0
FC Rubin Kazan (Rus)FC BATE Borisov (WRu)3-0
BSC Young Boys (Zwi)Olympique de Marseille (Fra)3-3
IK Start (Noo)Drogheda United FC (Ier)1-0
Odense BK (Den)Llanelli AFC (Wal)1-0
Randers FC (Den)FBK Kaunas (Lit)3-1
FC TwenteFC Levadia Tallinn (Est)1-1
FK Ventspils (Let)Newcastle United FC (Eng)0-1
SK Brann (Noo)Åtvidabergs FF (Zwe)3-3
Molde FK (Noo)Skonto FC (Let)0-0
FC Flora (Est)Brøndby IF (Den)0-0
FK Sūduva (Lit)Club Brugge KV (Bel)0-2
Gretna FC (Sch)Derry City FC (Ier)1-5

AIG brengt lucht op Wall Street

Icoon BeursDe effectenbeurzen in New York trokken zich donderdag op aan de goede kwartaalresultaten van 's werelds grootste verzekeraar American International Group (AIG). Zorgen over de verijdelde aanslagen in Groot-Brittannië werden enigszins getemperd door de dalende olieprijs.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent of 48,19 punten hoger op 11.124,37 punten. De technologiebeurs Nasdaq steeg 11,46 punten (0,6 procent) tot 2071,74 en de breed samengestelde S&P 500-index ging met 5,86 punten (0,5 procent) omhoog tot 1271,81.

Op de Amerikaanse termijnmarkt daalde de prijs voor een vat olie met ruim 2 procent tot 74 dollar, door de vrees dat de reissector onder druk zal komen te staan door de nieuwe terreurdreiging. Oliegigant ExxonMobil won 0,6 procent en Chevron daalde 0,2 procent.

Handelaren merkten wel op dat de terreurdreiging in Groot-Britannië beleggers mogelijk zenuwachtig maakt voor een vertraging van de economische groei in de Verenigde Staten. Aandelen in de reis- en luchtvaartsector werden duidelijk beïnvloed door de nieuwe terreurdreiging. Vliegtuigbouwer Boeing bungelde onderaan de Dow-Jonesindex met een min van 1,2 procent.

AIG trok de kar in de Dow met een koerswinst van 3,1 procent tot 60,36 dollar, na bekendmaking van zijn kwartaalresultaten donderdag. Die waren veel beter dan verwacht.

De euro noteerde bij het Amerikaanse slot 1,2790 dollar tegen 1,2750 dollar bij het slot van de Europese handel.

Vier pinguïns omgekomen bij verkeersongeval

Icoon BuitenlandsVier pinguïns zijn woensdag omgekomen bij een verkeersongeval. Dit gebeurde in Texas, waar de pinguïns van nature overigens niet voorkomen. De diertjes bevonden zich met twintig soortgenoten, een inktvis en exotische vissen in een vrachtwagen, toen de bestuurder door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor.

De in totaal 24 pinguïns hadden hun gordel niet om en werden uit de vrachtwagen geslingerd. Een van hen werd verpletterd toen het voertuig omkantelde; drie andere werden door tegemoetkomende auto's aangereden. De dieren waren onderweg naar een tijdelijk onderkomen, omdat hun verblijf in de dierentuin verbouwd werd.


De pinguïns in betere tijden


Met dank aan Sam.VL voor de submit.

'Tepel Kate Moss aanstootgevend'

Icoon BinnenlandsHet bedrijf Viacom weigert een poster van Kate Moss op de cover van het blad La Vie en Rose in zijn abri's te hangen. Op de cover is het model slechts gekleed in kousen.

Weliswaar heeft ze haar benen over elkaar en een arm voor haar bovenlijf, maar één tepel is duidelijk zichtbaar. Viacom liet het blad weten dat aanstootgevend te vinden voor buitenreclame.

Om de gedrukte posters toch te kunnen gebruiken hebben medewerkers van de La Vie en Rose donderdag alle tepels afgeplakt. Jammer, meent hoofdredacteur Jildou van der Bijl. "Het is een heel mooie esthetische foto". Het is voor het eerst dat het Britse model naakt op de cover van een Nederlands blad staat.

Viacom laat weten dat bedrijven zelf hun campagnes maken. Het bedrijf wil de uiting vooraf zien, omdat het gehouden is aan afspraken met de eigenaren van de abri's. Dit zijn bijvoorbeeld gemeenten en de Nederlandse Spoorwegen. "Onze inschatting was dat deze campagne tot discussie zou leiden", aldus een zegsman van Viacom.

De ongecensureerde covers hangen al wel op enkele NS-stations. Viacom had de reclame-uiting voor het ophangen daarvan nog niet gezien. De covers met afgeplakte tepel worden begin volgende week door het bedrijf in de abri's gehangen. La Vie en Rose met Kate Moss ligt al in de winkels.

Kate Moss, met gecensureerde tepel
Kate Moss, met afplakking
Kate Moss, zonder afplakking
Kate Moss, zonder afplakking

SingStar Legends aangekondigd

Er komt weer een nieuw deel in de SingStar serie, naast de PS3 versie krijgt ook de PS2 nog een nieuw deel. Deze SingStar Legends zal gebaseerd zijn op bekende klassiekers, ofwel a selection of the biggest household names in musical history. Namen als Elton John en John Lennon zullen langskomen.

Tracks die nu al bevestigd zijn:

Elton John - "Rocket Man";
The Beach Boys - "Surfin' USA";
The Police - "Roxanne";
Johnny Cash - "Ring of Fire";
The Jackson 5 - "I Want You Back";
Tina Turner - "What's Love Got To Do With It?";
John Lennon - "Imagine";
Nirvana - "Smells Like Teen Spirit";
Ben E King - "Stand By Me";
David Bowie - "Life On Mars?";
The Righteous Brothers - "Unchained Melody".

In totaal zullen er meer dan 30 tracks in de game zitten.

Uitslag FC Twente - Levadia Tallinn

In de tweede voorronde van de UEFA Cup heeft FC Twente gelijkgespeeld tegen Levadia Tallinn. Na 90 minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord. De Tukkers zullen in Estland dus een beter resultaat moeten behalen om zich te plaatsen voor de eerste ronde van de UEFA Cup.

In tegenstelling tot de oefenwedstrijden van FC Twente begon Fred Rutten, trainer van de Tukkers, met Karim El Ahmadi in de basis. Hierdoor startte Dmitri Shoukov vanaf de bank, maar hij zou de middenvelder in de tweede helft vervangen.

Om 19:30 floot scheidsrechter Kinhöfer voor aanvang van de eerste helft. Meteen was er al een kans voor Levadia Tallinn via Sander Purje, maar Bosckher pareerde het schot. Na tien minuten spelen schoot Rob Wielaert op het doel van Artur Kotenko, maar dit schot ging ruim naast. Na 20 minuten spelen kreeg de ploeg uit Enschede een corner. Kennedy Bakircioglü gaf hem voor, maar Rob Wielaert kwam net te kort om de bal te raken. Niet veel later kreeg de Este ploeg loon naar werken. Purje legde de bal klaar voor Nikita Andreev en de aanvaller rondde beheerst af. Na een overtreding op Sharbel Touma kregen de Tukkers een vrije trap. Het schot van Jeroen Heubach belandde echter in de muur.

Tien minuten voor rust kreeg Blaise N'Kufo een grote kans, maar de bal ging via Kotenko maar net over. De corner die hier op volgde zorgde voor enige onrust in het Este zestien meter-gebied, maar opnieuw kon FC Twente geen kans creëren. De eerste gele kaart van de wedstrijd ging naar Karim El Ahmadi. Na een pittige overtreding op Konstantin Vassiljev kreeg hij het geel voorgehouden. Op slag van rust kreeg Twente wederom een vrije trap. Deze keer nam Touma hem, maar ook deze bal trof geen doel.

Voor aanvang van het tweede bedrijf voerde FC Twente twee wissels door. Ramon Zomer en Patrick Gerritsen bleven in de kleedkamer. Zij werden vervangen door respectievelijk Luke Wilkshire en Otman Bakkal. De ploeg van Rutte zette in de tweede helft meteen druk, iets wat in de eerste 45 minuten niet het geval was. De Tukkers kregen een vrije trap na een overtreding op El Ahmadi. Deze leverde eindelijk de verlossende treffer op waar de ploeg naar zocht, omdat Heubach de bal in het doel van Levadia Tallinn wist te schieten.

Na zestig minuten kreeg Levadia Tallinn steeds meer vat op het spel van FC Twente. Toch kreeg de thuisploeg een kans via Bakircioglü. De speler zette de aanval zelf op, maar wist niet te scoren. De keeper van Twente, Boschker, vervulde deze wedstrijd een opvallende rol, want hij zat totaal niet in de wedstrijd. Na 70 minuten speelde hij de bal bijna in zijn eigen goal en raakte het zijnet. N'Kufo schoot na een individuele actie op doel, maar Kotenko wist het schot te pareren. Vijf minuten later kreeg Touma een geweldige kans nadat Bakircioglë hem bediende met een fraaie pass, maar de aanvaller schoot recht op de Este doelverdediger. Na een corner schoot Wilkshire hard op doel, maar Kotenko kon er zijn voet nog net tegenaan zetten. Vlak voor tijd probeerde Heubach het nog een keer met een afstandsschot. De bal zeilde maar net over het doel van de tegenpartij.


Karakteristieken

FC Twente - FC Levadia Tallinn 1-1
24' Andreev 0-1
55' Heubach 1-1

Geel: El Ahmadi (FC Twente), Kalimullin, Lemsalu (FC Levadia Tallinn)
Scheidsrechter: Kinhöfer (Dui)

Opstellingen:
FC Twente: Boschker, Wielaert, Niemeyer, Zomer (Wilkshire/46), Heubach, Brama, Bakircioglü, El Ahmadi (Shoukov/58), Touma, N'Kufo, Gerritsen (Bakkal/46)
FC Levadia Tallinn: Kotenko, Smirnov, Lemsalu, Cepauskas, Kalimullin, Leitan, Vassiljev, Dmitrijev, Purje, Andreev, Kink

Portemonnee teruggevonden bij kreeft

Icoon OpmerkelijkEen 30-jarige Engelsman is op een wel zeer gelukkige manier weer in het bezit gekomen van zijn portemonnee. De man, Paul Westlake, verloor die tijdens een zwempartijtje in dronken toestand in de zee bij het Zuid-Engelse Plymouth. Enkele dagen na het verlies ving een duiker echter een kreeft die de portemonnee tussen zijn scharen geklemd had zitten.

Westlake stond naar eigen zeggen 'met zijn oren te klapperen' toen zijn kapsalon hem opbelde om te zeggen dat zijn portemonnee weer terecht was. De duiker had in de portefeuille een kaartje van zijn kapsalon aangetroffen en de beurs netjes afgeleverd bij de zaak, waar Westlake vaste klant bleek te zijn.

De duiker heeft geen naam en adres achtergelaten toen hij de portemonnee afgaf. Westlake zegt dit te betreuren, omdat hij de man graag persoonlijk hartelijk had willen bedanken. "Er zaten kleine cadeautjes in die heel belangrijk voor me zijn", aldus de Brit.

Champ Car team Muermans concreter

Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd dat Harry Muermans een eigen Champ Car team begint. De plannen worden steeds concreter en over (sponsor)interesse heeft Muermans weinig te klagen. Er liggen op dit moment echter nog prioriteiten in de Formule 1.

Muermans weet waar zijn kennis ophoudt, hij wil dan ook niet alleen aan de klus beginnen. "Paul (Stoddart, red.) is geïnteresseerd. Dat is ook een voorwaarde van mijn kant. Ik zet het plan alleen door met hem aan mijn zijde, anders hoeft het van mij niet. Ik heb er toch totaal geen verstand van."

De organisatie van de Champ Car is enthousiast over de plannen. Er is al overlegd met 'de Bernie Ecclestone' van de Amerikaanse raceklasse. "Wij – Stoddart en ik – hebben onlangs in Londen vergaderd met Kevin Kalkhoven waarbij we onze plannen uit de doeken hebben gedaan. Zo willen we bijvoorbeeld elk raceweekend een paar Formule 1-twoseaters van Minardi inzetten om prominenten rond te rijden."

Dat de plannen in de media terecht zijn gekomen heeft Muermans veel opgeleverd, veel potentiële sponsoren en coureurs nemen contact met hem op. "Twee bestaande renstallen hebben zelfs hun teams aangeboden. Maar daar ga ik niet op in. Bij Minardi hebben we alles al wat we nodig hebben. Behalve de auto’s en dat is geen probleem, want die kun je zo kopen bij de organisatie."

Een deadline hoeven we echter niet te verwachten, hij heeft eerst nog andere prioriteiten. Deze liggen echter niet bij de Champ Cars, maar bij de Formule 1. "Als we willen hebben we het team zo op poten. Maar eerst de belangrijkere zaken. De toekomst van Robert Doornbos in de Formule 1 veiligstellen. Dat is nog steeds prioriteit nummer één."

Honda wil Suzuka behouden in 2007

Komend seizoen zal de Grand Prix van Japan niet plaatsvinden in Suzuka, het circuit van Fuji heeft een meerjarig contract afgesloten met de Formule 1 voor het organiseren van de race in het land van de rijzende zon.

Toyota is de drijvende kracht geweest achter de deal met de Formule 1, het automerk is namelijk eigenaar van het circuit. Suzuka is echter eigendom van concurrent Honda en zij zijn uiteraard 'not amused' met deze circuitwissel op de kalender.

Yasuhiro Wada, hoofd van Honda Race Development, wil echter kijken of het mogelijk is om de race in Fuji af te wisselen met een race op Suzuka. "We willen kijken of de mogelijkheid aanwezig is dat beide circuits de Japanse Grand Prix gaan delen. Ik kan Toyota niets verwijten dat ze de race willen organiseren. Suzuka is echter een van de klassieke Formule 1-circuits, net zoals Monza en Spa. Het is bitter als dit circuit verdwijnt."

Twee nieuwe jobs voor Final Fantasy V

Square-Enix is bezig om bijna elke 2D Final Fantasy naar de GBA te porten. Omdat ze weten dat simpelweg porten erg goedkoop is stoppen ze extraatjes in de games.

In FFV kunnen we ons bijvoorbeeld opmaken voor twee nieuwe jobs voor je karakters. Deze twee jobs zijn Gladiator en Cannoneer waarvan je hier het uiterlijk kan zien:

Op het plaatje zie je ook een viertal nieuwe screens van de game die in oktober in Japan uitkomt en later dit jaar ook in de Amerikaanse winkels moet liggen.

Seizoensstart 2007 mogelijk probleem

De start van het komende seizoen kan mogelijk voor enkele problemen zorgen bij de teams. De eerste drie races hebben ieder een nieuwe datum toegewezen gekregen.

Op 18 maart zal de seizoensopening plaatsvinden in Australië, waarna Maleisië het toneel is van de tweede Grand Prix. Bahrein zal op 15 april de derde race van het seizoen organiseren, hierna zullen de teams richting Europa vertrekken.

Dit schema betekent een mogelijk dilemma voor de teams, het gat tussen de eerste en tweede race wordt vergroot van één of twee naar drie weken. Normaliter wordt voor een twee races dicht bij elkaar om de kosten te drukken. Drie weken is dusdanig lang dat veel teams twee maal een retourtje zullen moeten boeken om tussendoor te kunnen testen in Europa. Dit betekent uiteraard een flink kostenplaatje voor de teams.

Mogelijke oplossingen zijn het opschuiven van de gehele kalender of het verplaatsen van de Grand Prix van Japan, volgend jaar in Fuji, naar 25 maart. Deze laatste optie betekent dan echter dat de eerste vier races 'ver weg' zullen zijn. Een eerste volledige kalender wordt aan het einde van de maand verwacht.

Mega Geile Gallerijen - Deel 24

Een mooie dag en een mooie avond. Een mooi moment om naar mooie vrouwen te kijken. Vandaar dat er twee vrouwen zo lief zijn geweest om voor de fotocamera te gaan staan:

Adriana Sage met drie reportages.
Teen Rotica met twee fotoreportages.

Veel kijkplezier...

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en 22 en 23.

Cornelisse op tijd hersteld

Tim Cornelisse, is op tijd hersteld van de ernstige blessure aan zijn knie die hij eind van het afgelopen seizoen opliep. De verdediger van FC Utrecht kan aan de start van de competitie verschijnen.

Cornelisse hield aan een botsing met eigen doelman Joost Terol en broer Yuri van FC Groningen de pijnlijke knie over. De eerste diagnose was dat de 28-jarige verdediger een paar weken aan de kant moest blijven. Al snel bleek echter dat het seizoen voor hem voorbij was en dat hem een lange tijd van revalidatie te wachten stond.

Symonds: "FIA weet niet wat ze doen"

Pat Symonds, technisch directeur van Renault F1, gaat het beroep van de FIA vol vertrouwen tegemoet. Hij verwacht niet dat het overkoepelende autosportorgaan de zaak kan winnen. Ook de FIA verwacht echter als winnaar uit de strijd te komen.

Voorafgaand aan het beroep van de FIA tegen de wedstrijdleiding van de race op Hockenheim, dat op 22 augustus in Parijs dient, zijn alle partijen overtuigd van hun gelijk. De Duitse wedstrijdleiding gaf destijds aan dat de contragewichtschokdempers gewoon waren toegestaan. Het einde van Dempergate lijkt voorlopig nog niet in zicht.

Pat Symonds is overtuigd van zijn gelijk en voorziet verregaande consequenties voor de sport. "Wanneer de FIA het beroep wint - ik geloof er trouwens niets van dat de bond op basis hiervan het beroep kan winnen - dan moeten we ons afvragen of de definities van een Formule 1-auto niet eens opnieuw geformuleerd worden. Niet alleen de ophangingen, maar elk onderdeel."

Uiteindelijk gaat het beroep om het aerodynamische voordeel wat een team kan halen uit de schokdempers. De FIA stelt dat het team aerodynamisch voordeel heeft als de ophanging niet trilt, omdat de luchtstromingen niet of nauwelijks beïnvloed worden.

Renault is het pertinent oneens met deze uitleg. "Wanneer de FIA dit onderdeel op deze manier interpreteert zijn er vele, vele onderdelen die aan meerdere interpretaties onderhevig kunnen zijn.". Er zit een kern van waarheid in de uitleg van Symonds, want elk onderdeel heeft invloed op de aerodynamica van de auto, of het nu trilt of niet. Het aanpakken van alleen de massadempers zou dan ook niet correct zijn volgens de technisch directeur.

De FIA heeft de afgelopen maand haar mening over de schokdempers vaak bijgesteld. In eerste instantie was het toegestaan, maar na onderzoek werd het verboden voor de GP van Duitsland. Een week later zei Charlie Whiting, veiligheidsgedelegeerde van de FIA, dat het onderdeel gebruikt mocht worden tot de uitslag van het beroep bekend zou zijn. In Hongarije werd het vervolgens weer verboden nadat het was gevonden op de bolides van Scuderia Toro Rosso.

Symonds heeft een duidelijke mening over de situatie: "De FIA heeft er gewoon niets van begrepen. Ze hebben ineens hun mening meerdere keren veranderd. Dat is een zeldzame aangelegenheid. De FIA weet niet wat ze doet en ze heeft waarschijnlijk geen idee waar het mee bezig is."

Nedved zet interlandloopbaan toch voort

Het lijkt erop alsof Pavel Nedved maar geen afscheid kan nemen van het nationale Tsjechische team. Na afloop van het WK voetbal in Duitsland twijfelde de Tsjech wederom over het voortzetten van zijn interlandloopbaan, maar hij blijft voorlopig toch voor zijn land uitkomen. Bondscoach Karel Brückner heeft Nedved opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Servië volgende week.

Na afloop van het Europees kampioenschap van 2004 in Portugal nam de 33-jarige Nedved al eens afscheid van het Tsjechische nationale team. Brückner wist hem echter over te halen tot een terugkeer voor de play-offs van het WK en uiteindelijk ook het eindtoernooi.

Liefers naar finale 5.000 meter

Gert-Jan Liefers heeft zich bij Europees kampioenschap atletiek weten te plaatsen voor de finale op de 5.000 meter. Donderdagavond plaatste de Nederlandse atleet zich vrij eenvoudig door in de series naar de tweede plaats te lopen met een tijd van 13.49,73.

Voor Liefers is het de eerste maal dat hij op een groot toernooi uitkomt op de 5.000 meter. In het verleden koos hij voor de mijl, maar hij heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar de langere afstand.

Sluiter verrast op KLM Open

Op het KLM Open heeft de jeugdige Tim Sluiter voor een sensatie gezorgd. Hij eindigde de eerste dag met 69 slagen (-2) en liet daarmee veel prominenten achter zich.

Met zijn 69 slagen evenaarde Sluiter de ervaren Robert-Jan Derksen en liet hij vijftien oudere Nederlandse deelnemers achter zich. Ook bleef de 17-jarige golfer ruim tweederde van het totale deelnemersveld voor. Sluiter zelf was uitermate tevreden: ”Ik vind het leuk dat ik hier mag zijn. Ik heb ontzettend genoten, ook omdat ik de ballen erg mooi heb geslagen. Als het putten nog een stuk beter wil gaan, zal het helemaal prachtig worden.”

Sluiter geld algemeen als één van de grootste Nederlandse golftalenten, hij won ondermeer het Junior Open in Molenschot en het nationaal kampioenschap strokeplay. Ook speelt Sluiter al voor Oranje en zal in oktober vrijwel zeker meespelen om de wereldtitels. Een ander talent, Joost Luiten, had een mindere dag. Hij had 74 slagen nodig om de achttien holes te finishen. De nummer één van de amateurs had last van een slijmbeursontsteking en noteerde daarom twee keer een dubbele bogey en een enkele bogey.

De finaledagen zijn aanstaande zaterdag en zondag. Er wordt dan gespeeld om 1.6 miljoen euro aan prijzengeld. Zeer waarschijnlijk zullen naast Sluiter, daarbij ook vertegenwoordigd zijn Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber.

Karthikeyan wil bij Williams blijven

Narain Karthikeyan, testcoureur bij Williams F1, heeft hoop om ook volgend seizoen te testen voor het Britse team. Dit seizoen heeft hij nog niet veel kunnen testen voor de renstal.

Karthikeyan heeft dit seizoen vooral dienst gedaan als assistent van 'ontwikkel specialist' Alexander Wurz. Met de promotie van Wurz naar racecoureur in 2007 ziet Narain kansen om door te groeien in het team. Vooral omdat zijn rol dit seizoen voornamelijk bestond uit activiteiten voor zijn persoonlijke sponsor Tata.

"Ik hoop dat mijn toekomst bij Williams ligt. Ik ben hoopvol gestemd voor een goede plek in 2007. Sir Frank Williams is altijd lovend over mijn prestaties. Laten we afwachten hoe het allemaal af gaat lopen", aldus Karthikeyan.

Red Bull wil Klien in Champ Cars

Red Bull ziet Christian Klien komend seizoen het liefst vertrekken naar de Champ Cars. Daar kan hij zich dan eerst bewijzen, voordat hij eventueel terugkeert in de Formule 1.

Helmut Marko, adviseur van Red Bull vertelt tegen de Salzburger Nachrichten: "We hebben Christian een aanbod voor de Champ Cars gedaan. De DTM zou ook een optie kunnen zijn. Hij heeft hiervoor hooguit veertien dagen bedenktijd. Een terugkeer naar de Formule 1 is mogelijk, maar hij moet zich eerst bewijzen in de Champ Cars."

Bij Red Bull Racing heerst ontevredenheid over de prestaties van Klien, die volgend jaar wordt vervangen door Mark Webber. "Er liggen feiten op tafel. Aan het begin van het seizoen had Klien een opdracht en dat was om David Coulthard te verslaan. Daar is hij niet in geslaagd. Noch in trainingen, noch in races. Klien had een feilloos eerste jaar, maar heeft zich niet verder ontwikkeld", aldus de Red Bull adviseur.

Undercover info en screens

Uitgever Anaconda heeft wat meer info en een tweetal screens vrijgegeven voor het spionage-thriller adventurespel Undercover: Operation Wintersun.

Het verhaal speelt zich af in 1943 als de natuurkundige Dr. John Russell door de geheime dienst MI6 naar Berlijn wordt gestuurd om te achterhalen hoe authentiek een stapel Nazi-documenten is waarin de ontwikkeling van een nieuw massa-destructiewapen beschreven wordt. Met dit wapen zouden de Nazi's wel eens wereldheerschappij kunnen behalen, dus onmiddellijke actie is vereist. Russell moet dus zien te infiltreren in overheidsgebouwen en bewaakte archieven om het juiste spoor te vinden. Uiteindelijk wordt de waarheid ontdekt in het Kaiser Wilhelm instituut: de Nazi's werken aan een uranium-bom en zijn al bijna aan de eerste testen toe. Russell moet de plannen dwarsbomen en bezoekt de productie-faciliteiten. Daar staat hem nog een onaangename verrassing te wachten...

Undercover: Operation Wintersun zal later dit jaar in de winkels liggen.




Mayo winnaar Ronde van Burgos

Iban Mayo heeft zich gerevancheerd voor zijn zwakke optreden in de Tour de France. In de Ronde van Burgos bleek de Spanjaard goed genoeg te zijn om de eindoverwinning veilig te stellen.

De 28-jarige Mayo liet de wielerwereld zien dat hij het fietsen nog niet verleerd is. Gisteren, woensdag, legde de Bask het fundament voor zijn uiteindelijke eindoverwinning in de Ronde van Burgos, tijdens een bergetappe. De daar opgebouwde voorsprong bleek genoeg te zijn om op de laatste dag niet meer in de problemen te komen.

De vijfde en laatste etappe uit de ronde ging naar landgenoot Jose Ivan Gutierrez. In de rit van Miranda de Ebro naar Burgos over 174 kilometer bleek hij de beste benen te hebben.

Eindklassement: 1. Mayo (Spa) 15.45,32, 2. Pecharroman (Spa) 0.49, 3. Moreno (Spa) 0.51, 4. Herrero (Spa) 0.54, 5. Rodriguez (Spa) 0.56, 6. Serrano (Spa) 1.01.

Wat is Dit: Opgave 37 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Haase naar halve finales

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Challenger-toernooi in St. Petersburg. In de kwartfinale versloeg de Nederlander zijn Sloveense tegenstander Grega Zemlja met de stetsanden 3-6 6-3 en 6-3.

In de halve finale neemt Haase het nu op tegen de als vijfde geplaatste Fransman David Guez. De laatste tijd is Haase bezig aan een reeks goede wedstrijden. Vorige week bereikte hij nog de halve finale in Saransk, waarin hij verloor van de latere winnaar Igor Sijsling.

Haan alweer weg uit Iran

Het Iraanse persbureau ISNA meldt dat Arie Haan na zes maanden alweer is opgestapt als trainer van Persepolis FC in Iran.

Begin dit jaar tekende de voormalig international een contract voor anderhalf jaar bij de topclub uit Teheran. De reden waarom Haan is vertrokken, is nog onbekend. Veel topspelers van de club zochten recentelijk hun heil in de Verenigde Arabische Emiraten, door financiele problemen van Persepolis FC hadden ze de afgelopen maanden geen salaris uitbetaald gekregen.

Telt U nog mee...?

Is er nog iemand die de tel bij houdt? Het kleine akkefietje in het Midden-Oosten gaat nog steeds door. Israël en Libanon vinden elkaar nog steeds niet zo lief en ze doen er nog steeds van alles aan om elkaar zo veel mogelijk auw te doen.

Het is weer eens tijd voor een ik-heb-zoveel-auw-dat-ik-dood-ben-gegaan tussenstand:

tussenhaakjes de stand van twee weken geleden

: (42) 121 x : (380) 1000 x

: (0) 8 x (4) 4 x

Last updated on August 10, 2006 11:36 EST.

Tot de volgende update….

Vieri weg bij Sampdoria

Christian Vieri gaat definitief weg bij Sampdoria. De 33-jarige spits zou volgens geruchten kampen met een chronische knieblessure en zou overwegen zijn profcarrière te beëindigen.

Andere bronnen melden dat Vieri in de belangstelling van enkele Spaanse clubs staat en daarom niet langer bij Sampdoria wilde blijven. De aanvaller stond pas een kleine twee maanden bij de Italianen onder contract.

BNN zoekt sekstalenten

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Het BNN-programma Spuiten& Slikken is voor een nieuwe reeks op zoek naar mensen die over bijzondere sekstalenten beschikken. Dat blijkt uit een oproep op de site van het programma.

''De meest complete zoektocht naar sekstalenten in Nederland is begonnen'', staat op het webadres. ''Niemand is te oud om auditie te doen, iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Kan jij piano spelen met je puddingbuks? Pingpongballen schieten met je geslacht of heb je een andere seksuele gave? Geef je dan nu op'', valt op de site te lezen.

In het nieuwe seizoen is Spuiten& Slikken te zien op donderdagavonden rond 23.00 uur. De eerste aflevering staat voor 7 september op de rol. Presentatoren Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink blijven aan het programma verbonden. Sander Lantinga niet meer, hij wordt vervangen door Dennis Storm.

'Terroristen hadden contacten in Pakistan'

Icoon TerrorismeOnder de 21 terreurverdachten die in Groot-Brittannië opgepakt zijn in de nacht van woensdag op donderdag, zouden de belangrijkste pionnen van het vermeerde vliegcomplot zitten. Deze belangrijkste spelers in het terreurplan zouden contacten hebben in Pakistan. Dat heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken John Reid donderdag gezegd. De meeste verdachten zijn in de Britse hoofdstad Londen opgepakt. Ook in Birmingham en High Wycombe zijn verdachten gearresteerd.

Scotland Yard heeft donderdagmiddag laten weten dat de terreurverdachten explosies wilden veroorzaken op transatlantische vluchten naar de Verenigde Staten. Veiligheidsbronnen hebben tegen de BBC gezegd dat de terroristen in drie fases wilden toeslaan. In elke fase zouden drie vliegtuigen opgeblazen worden. De vliegtuigmaatschappijen hadden als bestemming de Amerikaanse steden New York, Washington, Los Angeles, Boston en Chicago. Het zou gaan om de maatschappijen United Airlines, American Airlines en Continental. Dat meldden donderdag bronnen bij de Amerikaanse veiligheidsdienst.

De Amerikaanse president George Bush heeft inmiddels gereageerd. Hij stelt dat 'we' in oorlog zijn met islamitische facsisten. Met 'we' wordt de democratische vrije wereld bedoeld. Hij vindt het complot een 'krachtige herinnering' dat aan de strijd tegen terroristen nog geen einde is gekomen. Wel vindt hij de VS veiliger dan voor de aanslagen van 11 september 2001. Daarop voortbordurend zei hij wel dat de VS nog steeds bedreigd worden.

Londen en Washington hebben al vanaf het vorige weekend contact met elkaar over het verijdelen van de aanslagen. Het plan zou in de laatste fase van de voorbereiding geweest zijn.

Ajax verhuurt Schilder niet

Robbert Schilder zal aankomend seizoen niet worden verhuurd door Ajax. Sparta had belangstelling voor de linkermiddenvelder, maar Ajax houdt Schilder voorlopig in Amsterdam.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Schilder een dermate indruk gemaakt, dat hij van de technische staf bij de selectie van het eerste elftal mocht blijven. Vorig seizoen maakte de 20-jarige Schilder zijn debuut bij de Amsterdammers en kwam tot vier optredens in de hoofdmacht.

Terry nieuwe aanvoerder Engeland

John Terry is de nieuwe aanvoerder van het Engelse voetbalelftal. De nationale bond FA heeft vandaag gezegd dat bondscoach Steve McClaren de 25-jarige speler van Chelsea heeft benoemd tot opvolger van David Beckham.

Beckham trok zich na het wereldkampioenschap voetbal terug als aanvoerder, maar blijft wel beschikbaar voor het Engelse nationale team. Terry is bij Chelsea ook teamcaptain.

[upd] Israël stelt groter grondoffensief uit

Icoon Oorlog De Israëlische premier Ehud Olmert heeft de uitvoering van zijn voornemen meer soldaten dieper Libanon in te sturen opgeschort. Het Israëlische dagblad Maariv meldde dit donderdag. Volgens de krant besloot Olmert tot de opschorting even na middernacht in Israël, slechts enkele uren nadat het kabinet juist tot de uitbreiding van de gevechtshandelingen in Libanon had besloten. Olmert wil met de opschorting van zijn offensief Amerikaanse inspanningen steunen die erop gericht zijn een internationale strijdmacht in Zuid-Libanon te stationeren.

Israëlische eenheden trokken donderdag volgens de Libanese politie naar de plaats Khiam in Libanon ongeveer zeven kilometer ten noorden van de Israëlische grens. Het leger van Israël liet weten dat het daarbij niet ging om het nieuwe en grote offensief maar enkel om een eerder ingezette actie tegen posities van Hezbollah bij Khiam. Israëlische militairen hebben na gevechten met strijders van de sjiitische Hezbollah-beweging de Zuid-Libanese plaats Marjayoun, ongeveer vijf kilometer van de Israëlische grens, ingenomen. Ook de nabijgelegen dorpen Burj al-Molouk en Qlaiah zijn in handen van de Israëliërs, meldden getuigen.

Israël verhindert dat de VN-missie in Libanon (Unifil) voedsel uitdeelt en andere humanitaire hulp verstrekt in het zuiden van Libanon. Een konvooi dat de Verenigde Naties naar het gebied willen sturen, kan niet op weg door de weigering van Israël ermee in te stemmen dat het konvooi veilig zijn doel bereikt. Israël heeft evenmin gereageerd op verzoeken van Unifil om de weg tusen Beiroet en het zuidelijke Tyrus te heropenen met de aanleg van een geïmproviseerde brug over de rivier de Litani.

Update 16.43 uur
Israël schort de uitbreiding van het grondoffensief niet helemaal op. Wel wil Israël de diplomatie de kans gunnen om een staakt-het-vuren te bereiken. Als de Verenigde Naties niet tot een besluit kan komen, zal Israël alsnog het uitgebreide grondoffensief doorzetten.

'Incident was de druppel voor Adriaanse'

Er wordt in zowel de Portugese als Nederlandse media driftig gespeculeerd over de redenen voor het plotselinge ontslag van Co Adriaanse bij FC Porto.

De coach kreeg niet de door hem gewilde spits, de kampioenspremies waren niet betaald en de verhouding met de spelers was niet optimaal, zijn een aantal van de redenen die wordt gegeven over het opstappen van de coach.

De Portugese krant A Bola meldt dat Adriaanse na het oefenduel tegen Rijnsburgse Boys (2-5 winst) ontevreden was over zijn spelers en dat liet blijken bij het diner dinsdagavond. Naar verluidt zei Adriaanse dat de spelers pas konden dineren als de technische staf klaar was. Daarop liepen de spelers weg, zij vonden dat de kritiek niet eerlijk was en dat ze zich in de voorbereiding professioneel hadden opgesteld.

Volgens de Portugese krant sprak Adriaanse met voorzitter Nuno Pinto da Costa over het incident en kreeg toen mogelijk te weinig steun van de president. Volgens de krant was dat, nadat Adriaanse eerder de door hem gewenste Jan Vennegoor of Hesselink niet kreeg en de voorzitter kritiek had op de prestaties op het Amsterdam Tournament, de druppel die de emmer deed overlopen.

Padova plaatst muur om drugswijk

BuitenlandsIn Padova (Noord-Italië) heeft het socialistische stadsbestuur een stalen wand neer laten zetten om een buurt die kampt met ernstige drugshandel. De stalen muur die 80.000 euro kostte is 84 meter lang en drie meter hoog en staat rond wijk Serenissima, ook wel 'de Bronx' genoemd. Het is een buurt met zes appartementengebouwen waar ongeveer 1.500 mensen wonen, in meerderheid immigranten. Tussen immigranten uit de Maghreb-landen (Tunesië, Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië) en Nigeria die betrokken zijn bij de drugshandel, hebben zich al diverse vechtpartijen voorgedaan. De politie heeft er de grootste moeite om de drugshandel binnen de perken te houden.

Volgens de burgemeester van Padova is het geen muur maar ''een omheining''. Hij noemt het een noodzakelijk kwaad. ''De inwoners van de aangrenzende gebouwen hebben erom gevraagd. Het is een obstakel voor de drugshandel. Het zal tijdelijk zijn. De drugsklanten komen na een tijdje niet meer en dan zullen de dealers zich gedwongen zien te vertrekken. De zaak is binnen een jaar bekeken.''

De conservatieve gouverneur van de regio Veneto waarin Padova ligt, noemt de 'muur van Padova' net zoiets als de Berlijnse Muur: ''Links is zo arrogant dat het zichzelf trakteert op de politieke en ethische luxe van een muur om het goed van het kwaad te scheiden.''

Chaos luchtverkeer na verhinderde aanslag

Icoon Vervoer Het luchtverkeer in West-Europa ondervindt grote problemen als gevolg van de aangescherpte veiligheidsmaatregelen op de Britse luchthavens. Die werden ingesteld na de bekendmaking dat een terroristisch complot was ontdekt om aanslagen op ongeveer tien vliegtuigen te plegen.

Op de luchthaven Schiphol ondervinden reizigers naar Groot-Brittannië donderdagochtend veel hinder van de verscherpte veiligheidsmaatregelen die op alle Britse luchthavens zijn afgekondigd. "We houden rekening met ernstige vertragingen, vooral richting Londen", aldus een woordvoerster. Als gevolg van ernstige vertragingen heeft de KLM donderdag drie vluchten uit Nederland naar Groot-Brittannië geannuleerd. Een woordvoerder sluit niet uit dat dat aantal in de loop van de dag oploopt. "De situatie zal per uur verslechteren". De vertraging van KLM-toestellen richting Groot-Brittannië was donderdagochtend rond 09.00 uur opgelopen tot bijna vijf uur. Vanaf Eindhoven Airport gaan vluchten met vertraging of worden geannuleerd. Op Rotterdam Airport gaat het beter met de vluchten naar London City Airport.

Vliegveld Heathrow is tot 20.00 uur Nederlandse tijd gesloten voor al het inkomende vliegverkeer. Op de luchthaven is grote drukte ontstaan door de scherpere controles. Ook vliegveld Gatwick stelt alle vluchten uit. British Airways heeft alle Europese vluchten en alle vluchten van Londen Heathrow luchthaven geannuleerd. Ook veel andere luchtvaartmaatschappijen vliegen niet meer op Londen.

De Britse politie heeft een plan verijdeld om "talrijke" vliegtuigen tijdens de vlucht op te blazen. Terroristen zouden van plan zijn geweest tijdens vluchten naar de Verenigde Staten explosieven in hun handbagage tot ontploffing te brengen. Volgens de politie zouden zij bij hun aanslagen vrijwel zeker vloeibare chemicaliën hebben willen gebruiken.

In de nacht van woensdag op donderdag pakte de politie eenentwintig personen op in Londen en omgeving. De aanhoudingen werden verricht na een grootscheepse antiterrorismeoperatie die een aantal maanden heeft geduurd, zei een woordvoerder van Scotland Yard tegen de BBC. Volgens de NOS gaat het om jonge Britse moslimmannen van Aziatische afkomst.

Volgens de Singaporese terreurdeskundige Rohan Gunaratna draagt het plan alle kenmerken van een aanslag door de terreurbeweging al-Qaeda. "De enige groepering die de bedoeling en de mogelijkheden heeft om gelijktijdige aanslagen van deze grootte te coördinerern, is al-Qaeda".

In het hele land geldt nu de hoogste alarmfase. Dat betekent dat rekening moet worden gehouden met een op handen zijnde aanslag en dat de bedreiging van Groot-Brittannië een uitzonderlijk hoog niveau heeft bereikt. De veiligheidsmaatregelen op alle Britse vliegvelden zijn aangescherpt. Daardoor worden vertragingen verwacht, waarvan tienduizenden passagiers de dupe zullen worden.

Da Matta ontwaakt

Cristiano Da Matta komt langzaam bij uit zijn kunstmatige coma en reageert op prikkels van buitenaf. De Braziliaanse coureur raakte vorige week zwaar gewond nadat hij tijdens een testrit in botsing kwam met een hert.

Da Matta ligt, sinds hij geopereerd is aan een bloeduitstorting in de hersenen, op de intensive care. "Cristiano herstelt van zijn verwondingen, maar verblijft nog altijd op Intensive Care van het Theda Clark Medical Center", aldus een persverklaring. "De kunstmatige coma wordt langzaam verminderd en hij reageert nu op prikkels van buitenaf. We zijn erg tevreden met de vooruitgang die Cristiano boekt. We hebben er vertrouwen in dat hij vanaf nu elke dag vooruit gaat."

De plaats van Da Matta is nog niet ingenomen door een andere coureur, echter lijkt Patrick Carpentier kans te maken op het vacante stoeltje bij Champcar-team van RuSport.

Arrestant in het gips na ontsnappingspoging

Icoon OpmerkelijkEen 37-jarige man uit Groningen is woensdag ontsnapt uit het politiebureau in zijn woonplaats. De man wist een verhoorkamer op de vierde verdieping via het dak te verlaten. Zijn sprong naar de vrijheid had een nogal pijnlijke afloop.

Agenten die naar de man op zoek gingen, vonden hem later bij het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Liggend op een brancard werd hij opnieuw ingerekend. Bij zijn sprong van het dak van het politiebureau bleek de man zijn hielbenen te hebben gebroken.

De man was aangehouden omdat hij werd verdacht van autodiefstal. Inmiddels zit hij - met allebei zijn voeten in het gips - opnieuw vast.

Ooijer meldt zich ziek

De verhoudingen tussen André Ooijer en PSV zijn danig verstoord. De 32-jarige verdediger en zijn zaakwaarnemer Sigi Lens zijn beide woedend over de transfersom die PSV vraagt aan Blackburn Rovers, dat Ooijer graag wil overnemen.

Donderdagmorgen ontbrak Ooijer op de training van de Eindhovense landskampioen, nadat hij zich gisteravond officieel had ziekgemeld uit onvrede over de situatie. Zowel Ooijer als Lens ging ervan uit dat de speler voor anderhalf miljoen euro kon vertrekken, het bedrag dat PSV vorig jaar overeenkwam als transfersom met Schalke'04. Destijds bereikte hij zelf geen overeenstemming met de Duitse club. PSV houdt nu echter vast aan een vraagprijs van circa vijf miljoen.

EK atletiek: Som en Smith door

Bram Som heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de halve finales van de 800 meter bij het EK atletiek in Göteborg. De Arnhemmer liep donderdag tijdens zijn serie naar de tweede plaats achter de Brit Michael Rimmer. De eerste van elke serie drie gingen automatisch verder. Som liep een tijd van 1.47,26.

Rutger Smith wist de nare smaak van het kogelstoten donderdag weg te spelen door zich te plaatsen voor de finale bij het discuswerpen. De nummer vier van het kogelstoten wierp de discus bij de kwalificatie in zijn tweede poging naar 63,53 meter. De kwalificatie-eis voor de eindstrijd was 63,50 meter.

Mensaapje geboren in Kerkrade

Via de nieuwssubmit werden we aandachtig gemaakt op de geboorte van een gorillababy in dierentuin GaiaPark te Kerkrade. Het betreft de eerste geboorte van een mensaapje in het anderhalf jaar oude dierenpark.

De jonge gorilla kwam vanochtend vroeg ter wereld. Moeder en baby maken het goed. Het is nog niet bekend of het jong een mannetje of een vrouwtje is. De andere gorilla's in de groep reageerden opgewonden op de geboorte. Op zondag 13 augustus worden vanaf 10.00 uur beschuit met muisjes uitgedeeld in het park bij de gorilla's.



Moeder Irala met haar jong

Nintendo 64 verkocht voor ruim $1000

Icoon GamesTwee kinderen in Amerika hebben het voor elkaar gekregen om een tien jaar oude Nintendo 64 te verkopen op de veilingsite Ebay voor maar liefst $1,051.00.

Een Nintendo 64 was in 1996 een mooi kerstcadeau om te krijgen als kind, wat wel blijkt uit dit filmpje van de eerdergenoemde kinderen die onder de kerstboom de Nintendo console uitpakken. Dit filmpje kwam een paar maanden geleden bovendrijven op de bekende site Youtube.

Het is nu tien jaar later, en de twee kinderen op het filmpje zijn hun Nintendo 64 wel ontgroeid. De Nintendo 64 in kwestie lijkt mede door het filmpje op Youtube een bepaalde cult-status te hebben ontwikkeld, want er is dus iemand die deze tien jaar oude console nu heeft gekocht voor ruim $1000.

Ape Escape Racer scheurt door de screens

Ape Escape Racer is een racespel voor op de PSP maar dan spreken we niet over een gewoon racespel. In Ape Escape Racer kun je racen in meest vreemd uitziende objecten waaraan je dus niet meer kan zien of het wel een racewagen is of niet. In het spel kun je als speler zelf je eigen 'racewagens' ontwerpen om vervolgens een aantal van je vrienden via de multiplayer van de baan te rijden.

Het spel zal eind 2006 in Japan te verwachten zijn. Van een US of een EU-release is nog niet gesproken.





Futurama's 'Leela' Casemod

Casemodders maken van hun computers of gameconsoles de mooiste creaties. Ook zijn er al meer dan genoeg van deze casemods langs geweest op de weblog. Maar deze mensen blijven hun best doen en daarom dat deze volgende casemod er ook weer prachtig uit ziet.

Deze casemod is afgeleid van een karakter uit de serie 'Futurama'. Het karakter dat is nagebouwd heet 'Leela'. Maar wat deze casemod nog meer uniek maakt zijn de details, zoals de webcam en de USB-stick.

Legend of the River King DS screens

Marvelous Interactive heeft enkele screens van hun game Legend of the River King DS vrijgegeven. In dit spel speel je een vissersjongen genaamd Senri die vis uit de rivier moet vangen om zijn zieke zusje Yunna te redden. Senri zal in zijn avontuur te maken krijgen met vreemde wezens uit het bos die hem kunnen helpen door middel van verschillende krachten.

Het spel wordt rond de herfst verwacht in Japan. Of er een US en een EU-release komt van het spel is nog niet bekend.









Voorstelling Eneco-Tour werd slapstick

Na de dopingschandalen rond Tourwinnaar Floyd Landis gaat het wielrennen uiteraard gewoon verder. Volgende week doet het peloton alweer Nederland aan, want dan start de Wielerronde van de Benelux of onder zijn officiele sponsornaam de ENECO-Tour. Die zou gisterenavond "plechtig" aan pers en publiek voorgesteld worden. Ware het niet dat de organisatie zelf de voorstelling volledig uit de hand liet lopen.

Het werd een zootje in het domein 'De Renesse' in Malle, een anders stijlrijke plaats die de organisatie had uitgekozen om ploegleiding, voormalige wielerhelden en de pers te ontvangen. Allicht tegen wil en dank, en zeker zonder het te beseffen draaide de persvoorstelling uit op een one-man comedy-show van wedstrijdorganisator Henk van Mulukom.

Men rook al lont toen in het begin van zijn speech van Mulukom het nodig vond om vol te schieten op de organisatie van de Tour de France: "Het wordt dringend tijd dat die koers zich gaat moderniseren en helemaal wordt hervormd. Waarom kan die geen twee weken lang zijn in plaats van drie? Waarom moet die start volgend jaar in Londen. En in godsnaam, waarom worden onderweg altijd België en Nederland aangedaan. Dat is nefast voor de publieke belangstelling voor mijn wielerronde die nu net na de Tour komt." Een opmerking waarna een wethouder uit 's-Hertogenbosch - dit jaar een van de startplaatsen van de ENECO-Tour, maar vooral in het verleden al organisator van een Tour-etappe en kandidaat om de Tour in de toekomst terug binnen te halen - al bijna opstapte.

Dat was echter nog maar het opwarmertje van van Mulukom, hij ging verder in op de stelling van Michael Boogerd eerder deze week dat de UCI Pro-Tourkalender "te zwaar" wordt: "Dat krijg je natuurlijk als de teams zich niet tot die Pro-Tourkalender beperken. Opdoeken maar die Ronde van Burgossen, Omlopen het Volk, Kuurnes of E3-prijzen." Dat er in de zaal diverse sponsors van die wedstrijden zaten, en de ENECO-Tour in de Belgische passage zelf gebruik maakt van de seingevers van diverse van die wedstrijden leek van Mulukom volledig te ontgaan.

Pas hilarisch werd het toen van Mulukom even het woord doorgaf aan ene Hans Brian die zich meteen geroepen voelde het grote dopingdebat aan te gaan met ex-Tourwinnaar Jan Janssen en Johan Museeuw: "Nou, Jan, iedereen weet dat jullie wel 's wat snoepten uit die verboden pot ..." Janssen reageerde nog heel beleefd: "Euh, doen ze nu ook nog hoor." En tot Museeuw: "Johan, waarom neemt iemand nou zo'n simpel opspoorbaar middel als testosteron?" Waarna beiden duidelijk maakten dat het panelgesprek bedoeld was om over de ENECO-Tour te praten.

Meteen het sein voor van Mulukom om zijn startveld te presenteren. Of beter uitgedrukt af te schieten. De ploegvoorstelling werd een schoolvoorbeeldje scheenschoppen. "Caisse d'Epargne? Die noem ik niet eens, ondermaats. Euskaltel? Dat die durven komen zonder Mayo of Zubeldia." Dat de ploeg van bijna Tourwinnaar Pereiro een week voor de Ronde van Spanje wél nog wereldkampioen tijdrijden José Ivan Gutierrez aan de start brengt blijkt van Mulukom niet te appreciëren.
"En dan nog Phonak, met Axel Merckx en Koos Moerenhout, beetje mager toch?" Toen een journalist daarop repliceerde of hij dan misschien Floyd Landis had verwacht besloot de Belgische co-organisator Rob Discart de boel stil te leggen. "Hier distancieren we ons van. Dit is Henks mening, waarmee hij onze inzet en ijver hypothekeert. Dit wordt zeker nog grondig intern besproken."

Achteraf werd vanuit die Belgische co-organisatie nog duidelijk gefluisterd dat het wel eens de laatste editie van de ENECO-Tour zou kunnen worden. Zeker nadat de wielerronde vorig jaar ook al zwaar onder vuur kwam toen het peloton de verkeerde weg werd opgestuurd..

Voorstelling Eneco-Tour werd slapstick

Icoon WielrennenNa de dopingschandalen rond Tourwinnaar Floyd Landis gaat het wielrennen uiteraard gewoon verder. Volgende week doet het peloton alweer Nederland aan, want dan start de Wielerronde van de Benelux of onder zijn officiele sponsornaam de ENECO-Tour. Die zou gisterenavond "plechtig" aan pers en publiek voorgesteld worden. Ware het niet dat de organisatie zelf de voorstelling volledig uit de hand liet lopen.

Het werd een zootje in het domein 'De Renesse' in Malle, een anders stijlrijke plaats die de organisatie had uitgekozen om ploegleiding, voormalige wielerhelden en de pers te ontvangen. Allicht tegen wil en dank, en zeker zonder het te beseffen draaide de persvoorstelling uit op een one-man comedy-show van wedstrijdorganisator Henk van Mulukom.

Men rook al lont toen in het begin van zijn speech van Mulukom het nodig vond om vol te schieten op de organisatie van de Tour de France: "Het wordt dringend tijd dat die koers zich gaat moderniseren en helemaal wordt hervormd. Waarom kan die geen twee weken lang zijn in plaats van drie? Waarom moet die start volgend jaar in Londen. En in godsnaam, waarom worden onderweg altijd België en Nederland aangedaan. Dat is nefast voor de publieke belangstelling voor mijn wielerronde die nu net na de Tour komt." Een opmerking waarna een wethouder uit 's-Hertogenbosch - dit jaar een van de startplaatsen van de ENECO-Tour, maar vooral in het verleden al organisator van een Tour-etappe en kandidaat om de Tour in de toekomst terug binnen te halen - al bijna opstapte.

Dat was echter nog maar het opwarmertje van van Mulukom, hij ging verder in op de stelling van Michael Boogerd eerder deze week dat de UCI Pro-Tourkalender "te zwaar" wordt: "Dat krijg je natuurlijk als de teams zich niet tot die Pro-Tourkalender beperken. Opdoeken maar die Ronde van Burgossen, Omlopen het Volk, Kuurnes of E3-prijzen." Dat er in de zaal diverse sponsors van die wedstrijden zaten, en de ENECO-Tour in de Belgische passage zelf gebruik maakt van de seingevers van diverse van die wedstrijden leek van Mulukom volledig te ontgaan.

Pas hilarisch werd het toen van Mulukom even het woord doorgaf aan ene Hans Brian die zich meteen geroepen voelde het grote dopingdebat aan te gaan met ex-Tourwinnaar Jan Janssen en Johan Museeuw: "Nou, Jan, iedereen weet dat jullie wel 's wat snoepten uit die verboden pot ..." Janssen reageerde nog heel beleefd: "Euh, doen ze nu ook nog hoor." En tot Museeuw: "Johan, waarom neemt iemand nou zo'n simpel opspoorbaar middel als testosteron?" Waarna beiden duidelijk maakten dat het panelgesprek bedoeld was om over de ENECO-Tour te praten.

Meteen het sein voor van Mulukom om zijn startveld te presenteren. Of beter uitgedrukt af te schieten. De ploegvoorstelling werd een schoolvoorbeeldje scheenschoppen. "Caisse d'Epargne? Die noem ik niet eens, ondermaats. Euskaltel? Dat die durven komen zonder Mayo of Zubeldia." Dat de ploeg van bijna Tourwinnaar Pereiro een week voor de Ronde van Spanje wél nog vice-wereldkampioen tijdrijden José Ivan Gutierrez aan de start brengt blijkt van Mulukom niet te appreciëren.
"En dan nog Phonak, met Axel Merckx en Koos Moerenhout, beetje mager toch?" Toen een journalist daarop repliceerde of hij dan misschien Floyd Landis had verwacht besloot de Belgische co-organisator Rob Discart de boel stil te leggen. "Hier distancieren we ons van. Dit is Henks mening, waarmee hij onze inzet en ijver hypothekeert. Dit wordt zeker nog grondig intern besproken."

Achteraf werd vanuit die Belgische co-organisatie nog duidelijk gefluisterd dat het wel eens de laatste editie van de ENECO-Tour zou kunnen worden. Zeker nadat de wielerronde vorig jaar ook al zwaar onder vuur kwam toen het peloton de verkeerde weg werd opgestuurd..

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

GroenLinkser uitgeleverd aan Iran

BinnenlandsDe sinds enkele maanden vermiste Abdullah Al Mansouri uit Maastricht blijkt al op 16 mei door Syrië te zijn uitgeleverd aan Iran. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend. Mensenrechtenactivist Mansouri woonde sinds 1989 in Maastricht, waar hij onder meer actief is voor GroenLinks. Hij is voorzitter van Ahwaz Liberation Organisation (ALO), die opkomt voor de belangen van de Arabische inwoners van Iran.

De Maastrichtenaar werd op 11 mei in de Syrische hoofdstad Damascus opgepakt. Sindsdien is taal noch teken van hem vernomen. GroenLinks protesteerde in mei al tegen zijn arrestatie. Voor zijn leven wordt nu gevreesd, omdat Iran hem beschouwt als terrorist.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Iran gevraagd de verblijfplaats van Mansouri bekend te maken. Ook wil het ministerie dat medewerkers van de Nederlandse ambassade in Teheran Mansouri kunnen bezoeken.

Volgens de Syrische autoriteiten had de man bij arrestatie een Iraans paspoort bij zich. Op grond van een verdrag met Iran heeft Syrie de man daarop uitgeleverd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft overigens niet de formele zekerheid dat het om Mansouri gaat, omdat hij in Syrië een andere naam voerde. De ambassade wacht op formele bevestiging door Teheran. Maar de zoon van Mansouri denkt wel dat het om zijn vader gaat.

Leers
Mansouri werd in mei met zeven anderen opgepakt in Syrië. Amnesty International zei vlak daarna te vrezen dat de acht opgepakte mensenrechtenactivisten worden gemarteld en aan Iran worden uitgeleverd, waar hun mogelijk de doodstraf wacht.

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht vroeg op 21 juni in een brief de Syrische autoriteiten om opheldering over de verdwijning van mensenrechtenactivist. Leers benadrukte in zijn brief dat de Maastrichtenaar een niet-gewelddadig persoon is. Om die reden schreef Leers niet te begrijpen waarom de man is opgepakt.

Enkelblessure voor Boulahrouz

Tijdens de warming-up voor het begin van de wedstrijd tussen Hamburger SV en Osasuna (0-0) in de derde voorronde van de Champions League, heeft Khalid Boulahrouz een enkelblessure opgelopen.

De 24-jarige verdediger ging door zijn linker enkel en moest van het veld worden gedragen. Volgens de eerste diagnose heeft hij zijn enkelbanden verrekt. Het is niet de eerste maal dat Boulahrouz geblesseerd raakt. Vorig seizoen kampte de Nederlander, die door bondscoach Marco van Basten opgenomen is in de voorlopige selectie van 31 spelers voor de oefenwedstrijd tegen Ierland, met knieklachten, spierblessures en een schouderkwetsuur.

Veel mensen willen in De Gouden Kooi

TelevisieDuizenden mensen willen zich vrijwillig minimaal één jaar laten opsluiten voor het programma De Gouden Kooi. Een woordvoerder van Talpa, de zender waarop het nu al veelbesproken programma te zien zal zijn, bevestigde donderdag een bericht in De Telegraaf.

''De mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld, komen uit alle lagen van de bevolking, zijn van verschillende leeftijden en het zijn net zo goed mannen als vrouwen.'' Hun motieven lopen uiteen. ''Natuurlijk gaan ze allemaal voor de hoofdprijs, maar de een wil het geld gebruiken voor de toekomst van de kinderen, de ander om schulden af te betalen en weer een ander wil voor altijd in luxe te leven.'' Wie wint, krijgt een villa en een grote som geld.

Niet pesten
In De Gouden Kooi verblijven de deelnemers in een luxueuze villa. De bewoners moeten hier minimaal een jaar blijven wonen. De winnaar is degene die het het langst volhoudt. De kandidaten die straks het huis ingaan, betalen een borg van 10.000 euro. Als zij binnen een jaar uit het programma stappen, zien ze dat bedrag niet terug. ''Als je een dermate grote prijs kan winnen, mag je ook wel verlangen dat mensen in elk geval een jaar meedoen'', aldus de Talpa-woordvoerder. John de Mol heeft eerder gezegd dat contractueel is vastgelegd dat de deelnemers niet mogen pesten en dat de programmaleiding ingrijpt als dat wel gebeurt.

Het programma is vanaf eind september of begin oktober iedere werkdag te zien.

[upd] Britten verijdelen aanslagen op vliegtuigen

TerrorismeDe Britse politie heeft een plan verijdeld om vliegtuigen tijdens de vlucht op te blazen. Terroristen zouden van plan zijn geweest tijdens vluchten naar de Verenigde Staten explosieven in hun handbagage tot ontploffing te brengen.

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een aantal personen opgepakt. Volgens bronnen van het Duitse persbureau DPA gaat het om 18 arrestaties. De aanhoudingen werden verricht na een antiterrorisme-operatie die een aantal maanden heeft geduurd, zei een woordvoerder van Scotland Yard tegen de BBC.

Alarmfase
In het hele land geldt nu de hoogste alarmfase. De veiligheidsmaatregelen op alle Britse vliegvelden zijn aangescherpt.

Voorlopig mogen passagiers geen handbagage meenemen op vluchten vanuit Groot-Brittannië. Alleen echt noodzakelijke dingen zoals paspoorten en portefeuilles mogen mee aan boord in een doorzichtig plastic tasje. ''Wij hopen dat deze maatregelen maar gedurende een beperkte periode nodig zullen zijn'', aldus een verklaring van het Britse ministerie van Transport.

Grote problemen
Het luchtverkeer in West-Europa ondervindt grote problemen als gevolg van de aangescherpte veiligheidsmaatregelen op de Britse luchthavens. Die werden ingesteld na de bekendmaking dat een terroristisch complot was ontdekt om aanslagen op vliegtuigen te plegen.

Vliegveld Heathrow is tot nader order gesloten voor al het inkomende vliegverkeer. Op de luchthaven is grote drukte ontstaan door de scherpere controles.

Update 13.21 uur
Volgens de Britse politie was het de bedoeling van de terroristen om gebruik te maken van vloeibare chemicaliën. Met de arrestatie van de terreurverdachten zijn ''talrijke'' vliegtuigexplosies voorkomen, zo menen de Britten.

In totaal zijn nu 21 verdachten opgepakt. Volgens de NOS gaat het om jonge Britse moslimmannen van Aziatische afkomst. Ze werden al maanden in de gaten gehouden door Scotland Yard. Volgens de Singaporese terreurdeskundige Rohan Gunaratna draagt het plan alle kenmerken van een aanslag door de terreurbeweging al-Qaeda. ''De enige groepering die de bedoeling en de mogelijkheden heeft om gelijktijdige aanslagen van deze grootte te coördineren, is al-Qaeda.''


Met dank aan Morpheus voor de submit.

Volders op proef bij Sparta

Sparta is in de zoektocht naar een tweede doelman uitgekomen bij Mark Volders. De voormalig keeper van RBC zit momenteel zonder club. Nadat RBC eind vorig seizoen degradeerde, besloot hij te vertrekken.

De Belg zal volgende week op proef gaan spelen bij de Rotterdammers, in de hoop een contract af te kunnen dwingen. Sparta was op zoek naar een tweede doelman, nadat Frank Kooiman de overstap maakte naar FC Dordrecht.

Brain Training ook in Europa een succes

Nintendo heeft in een persbericht laten weten dat Brain Training ook in Europa erg populair is. Vanaf de releasedatum (09-06-06) zijn er in totaal meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Ter vergelijking: in Japan duurde het 16 weken om 500.000 exemplaren te halen en daar staat de teller inmiddels op 3 miljoen. Gemiddeld verkoopt de game nu zo'n 60.000 exemplaren per week, zonder dat de verkopen afnemen zoals gebruikelijk is met games die in het begin pieken.

De Nintendo DS Lite doet het dankzij games als Brain Training en ook New Mario en Nintendogs ook erg goed. Het apparaat gaat per week gemiddeld zo'n 140.000 keer over de toonbank in Europa.

Laurent Fischer, Marketing Director van Nintendo of Europe zegt:

We zijn erg ingenomen met het enorme succes van Dr. Kawashima’s Brain Training in Europa, met duizenden mensen die deze unieke titel gebruiken om hun hersenen te trainen en in vorm te houden. We hopen dat het aanhoudende succes van deze en andere software in de Touch! Generations-serie zal helpen om de game-industrie te verbreden en dat hierdoor nieuwe doelgroepen bereikt kunnen worden.

Flight Simulator X demo verschenen

Van het nieuwste deel in Microsofts bekende serie Flight Simulator, Flight Simulator X, is vandaag de demo verschenen. Flight Simulator X kent ten opzichte van zijn voorgangers in ieder geval sterk verbeterde graphics en er wordt onder andere gebruik gemaakt van DirectX 10.

In de demo heb je de beschikking over twee vliegvelden waarmee je drie missies kunt doen rond het eiland St. Maarten. Je kunt de demo hier downloaden.

Het spel zal in het laatste kwartaal van 2006 verschijnen.


Ruim 1000 dollar betaald voor zeer gewilde N64

Een paar maanden geleden dook er een filmpje op van kinderen die erg blij waren met het kerstkado dat zij kregen; een Nintendo 64!

Deze Nintendo is recent op de Amerikaanse Ebay gezet en vervolgens verkocht voor een bedrag van 1,051 dollar. chasrock1 mag zich de gelukkige koper noemen van de Nintendo 64 met twee controllers en de game Star Wars: Shadows of the Empire, een koopje dus.

Je kunt de veiling hier bekijken.


Doggie dating

Heb je een hond en vind je dat hij eenzaam is? Of heb je een hond en vind je dat hij toe is aan een serieuze relatie? Of is er een andere reden die je wellicht kunt bedenken om een date te regelen voor je hond?

Meld je dan even aan op de Doggie Dating site en misschien zit er ook een hond tussen die je perfect bij jou eigen hond vind passen. En als het misschien helemaal klikt tussen die twee, dan kunnen ze misschien ook nog gaan zorgen voor puppy's.

Copa Libertadores finale wedstrijd 1

In São Paulo stond gisteren de eerste wedstrijd in de finale om de Copa Libertadores op het programma. In het Estádio Cícero Pompeu de Toledo, beter bekend als het Morumbi-stadion, was het een Braziliaans onderonsje tussen São Paulo en Internacional uit Porto Alegre.

Voor 3500 fans van de Colorado en met de rest van de 71000 toeschouwers juichend voor de Tricolor Paulista werd het een strijd met verhitte gemoederen. WK-scheidsrechter Jorge Larrionda uit Uruguay hield het echter in de hand en hield de kaarten grotendeels op zak.

Pas in de tweede helft kreeg het wedstrijdrapport zijn invulling. Na acht en een halve minuut zette Rafael Sobis Internacional ietwat verrassend op voorsprong. Een minuut later mocht São Paulo's Josué inrukken en kon Inter de wedstrijd meer naar zich toe trekken. Opnieuw Sobis zorgde met een half uur te spelen voor de 0-2, waarna de wedstrijd rustig uitgespeeld had moeten worden. Het pakte echter iets anders uit. Een kwartier voor tijd kwam São Paulo nog terug via Edcarlos, en Internacional moest de laatste twaalf minuten ook met tien man spelen nadat Fabinho uit het veld gestuurd was. Men hield het echter vol en nam een 1-2 uitoverwinning mee terug naar Porto Alegre, waar in het Estádio Beira-Rio op 16 augustus de finale wordt afgerond.

In de Copa Libertadores gaat de regel van uitdoelpunten pas sinds vorig seizoen op. Indien São Paulo dan met 2-1 wint zal er echter niet verlengd gaan worden, maar direct op strafschoppen overgegaan worden. Scheidsrechter voor de tweede wedstrijd is de Argentijn Horacio Elizondo, die ook de WK-finale floot.

Politie Venlo kan niet lachen om grap Duitsers

Icoon Politie De Limburgse politie heeft duidelijk laten blijken niet gecharmeerd te zijn van de humor van een vijftal Duitsers. De vijf wilden voor de lol hun jarige vriend overvallen, waarbij ze een speelgoedpistool gebruikten. Maar liefst acht agenten rukten uit om de 'overval' te stoppen.

Het voorval had gisteravond plaats in Blerick, vlakbij Venlo. De politie ontdekte op een bedrijventerrein vier mannen met bivakmutsen, waarvan er één een pistool leek te hebben. De vier probeerden de vrachtwagen van een andere man te stelen.

Nadat de agenten met getrokken pistolen hadden ingegrepen, bleek het allemaal om een grap te gaan. De politie heeft laten weten er niet om te kunnen lachen, en heeft de grappenmakers alsnog meegenomen naar het bureau.

Didulica kiest voor AZ

Joey Didulica heeft zich afgemeld voor de oefeninterland die het Kroatisch elftal op woensdag 16 augustus in en tegen wereldkampioen Italië speelt. Als reden geeft de doelman op dat hij zich met AZ volledig op de competitiestart wil richten.


De trainer van de Alkmaarders, Louis van Gaal, zal blij zijn met die beslissing. Van Gaal liet eerder weten dat hij het er niet mee eens is dat er oefeninterlands vlak voor de start van de competitie worden gespeeld. "De hele voorbereiding is afgestemd op de eerste competitiewedstrijd. Op deze manier wordt het ritme verstoord."

Mobiele netwerk KPN in Limburg plat

Icoon Telecom Door een storing bij KPN kan een groot aantal Limburgers op dit moment niet mobiel bellen. De problemen, die al sinds 8.30 uur vanochtend aan de gang zijn, hebben er ook voor gezorgd dat niet iedereen het alarmnummer 112 meer kan bereiken. Dat heeft een woordvoerder van KPN bevestigd.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de storing is. Volgens de woordvoerder wordt er op dit moment met man en macht gewerkt aan een oplossing, maar het is nog onbekend hoe lang die nog op zich zal laten wachten.

KPN-abonnees die gebruik maken van een vaste telefoon kunnen volgens de woordvoerder nog wel allemaal naar 112 bellen. Of de storing andere gevolgen heeft voor het vaste netwerk, is ook nog onbekend.

Boonstra met nr naar finale steeple chase

Tijdens het Europees kampioenschap atletiek heeft Miranda Boonstra zich weten te plaatsen voor de finale van de 3000 meter steeple chase.

In de series liep de 33-jarige atlete een tijd van 9.45,87 en verbeterde daarmee haar eigen nationale record met twee seconden. Boonstra finishte uiteindelijk als achtste en behoorde met haar tijd tot de vier snelste verliezers. Andrea Deelstra wist zich niet te plaatsen voor diezelfde finale. De 21-jarige atlete eindigde in haar serie als zestiende en laatste.

Jouw portret in Football Manager 2007?

De jaarlijkse Face in the Game actie voor Football Manager (2007 in dit geval) is weer gestart. In de game zitten zogenaamde regens (van regenerate). Dit zijn spelers die met pensioen gaan en een seizoen of wat later weer opnieuw beginnen als jonge talenten. Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe spelers ook nieuwe gezichten krijgen, mogen de fans van de serie hun pasfoto opsturen. Deze worden dan verwerkt in de game en aan de regens toegekend. Klik hier voor meer info en om je op te geven.

Kubica rijdt rest van seizoen

Robert Kubica rijdt tot het einde van dit seizoen voor BMW Sauber. Het team moet nog een coureur aanstellen als vrijdagtester, nu die rol met Kubica's promotie is vrijgekomen.

Een woordvoerder van BMW Sauber bevestigde dat Kubica dit jaar alle komende races zal rijden als teamgenoot van Nick Heidfeld. Wie Kubica's baan als derde vrijdagcoureur zal overnemen, is nog niet bekend. "We hebben een lijst coureurs die in aanmerking komen en we hopen dat we al in Istanbul iemand in de derde wagen hebben zitten," aldus het team.

Vrachtwagen sleurt lichaam dode vrouw kilometerslang mee

Icoon OpmerkelijkEen vrachtwagenchauffeur heeft in België een vrouw doodgereden en haar vervolgens nog kilometerslang met zich meegesleurd. Hij had niets in de gaten.

De 48-jarige vrouw was uit een bus gestapt. Hierna wilde ze direct de weg oversteken, tussen de nog stilstaande bus en een vrachtwagen door. Juist op dat moment zetten beide voertuigen zich in beweging.

De vrouw kwam onder de vrachtwagen terecht. De bestuurder van de vrachtwagen merkte dit niet op omdat de vrouw zich in de dode hoek bevond. Pas op zijn leveringsadres, elf kilometer verderop, deed de vrachtwagenchauffeur de gruwelijke ontdekking. Het lichaam van de vrouw kwam daar van de vrachtwagen los.

Met dank aan Sam.VL, Skorpija, YubYub en wobbel voor de submit.

NOS stopt met Italiaans voetbal

De NOS heeft het drie-jarig contract van de uitzendrechten van de Serie A ontbonden. De reden dat de publieke omroep geen Italiaans voetbal meer wil uitzenden, is omdat het geen alleenrecht meer had.

De NOS zal wel de Premier League, Champions League, en de belangrijke wedstrijden van de UEFA-cup uit blijven zenden. Daarnaast zullen ook het EK 2008 en het wereldkampioenschap in 2010 door de publieke omroep worden uitgezonden. Het Talpa van John de Mol zendt de samenvattingen van de Italiaanse en de Spaanse competities uit.

Martins gewild in Europa

Obafemi Martins wil weg bij Internazionale. Na het aantrekken van Hernan Crespo en Zlatan Inbrahimovic lijkt er voor hem geen plaats meer bij de Italiaans kampioen.

Portsmouth, Tottenham Hotspur, Valencia en vooral Newcastle United zouden de 21-jarige Nigeriaan graag aan hun selectie toevoegen. Newcastle is nog op zoek naar een spits, aangezien ze twee topspitsen kwijt zijn. Michael Owen ligt in de lappenmand en Alan Shearer heeft zijn carrière beëindigd.

Coach Glenn Roeder zou graag een grote naam binnenhalen, en heeft daarom een lijstje samengesteld waar ook spelers als Dirk Kuijt op staan.

Martins' zaakwaarnemer Patrick Bastianelle bevestigde de belangstelling van bovenstaande clubs, maar vertelde er bij dat er nog niets zeker was. "Martins heeft aanbiedingen van Newcastle, Tottenham, Valencia en Portsmouth. Hij is erg loyaal naar de voorzitter van de club toe [Massimo Moratti, red.], maar als er na Crespo nog een spits komt wil hij echt zo snel mogelijk weg." Vanmorgen werd duidelijk dat ook Zlatan Ibrahimovic de selectie van de Nerazzurri zal gaan versterken.

Ibrahimovic naar Internazionale

Zlatan Ibrahimovic verruilt Juventus voor Internazionale. Hij gaat hiermee Patrick Vieira achterna, die vorige week hetzelfde deed.

De Bianconeri hebben al diverse spelers moeten verkopen na terugzetting naar de Serie B. Eerder deden Real Madrid en FC Barcelona al goede zaken door Fabio Cannavaro, Emerson, Lilian Thuram en Gianluca Zambrotta aan te trekken. Vieira stapte vorige week over naar Internazionale, en Ibrahimovic achtervolgt hem nu.

Inter betaalt zo'n 25 miljoen Euro voor de Zweeds international. De ex-Ajacied stak nooit onder stoelen of banken dat hij er niets voor voelde om in de Serie B uit te komen. Voor Inter is het de tweede grote spits die aangetrokken wordt, eerder al nam het Hernan Crespo over van Chelsea. De toekomst van Obafemi Martins en Julio Ricardo Cruz hangt hiermee aan een zijden draadje.

Command and Conquer 3: GDI

Mike Verdu, Executive producer van Command and Conquer 3: Tiberium Wars, heeft wat info losgelaten over een van de drie facties die in het spel zitten: de Global Defense Initiative (GDI). De GDI is ontstaan als militair antwoord op de Brotherhood of Nod van de G8 landen. In tegenstelling tot de Nod, die de komst van de rare stof Tiberium als geschenk uit de hemel beschouwden, was de GDI meer gericht op het in bedwang houden van het Tiberium (en de Nod). Dit leidde tot de eerste twee Tiberium Oorlogen (lees Command and Conquer games).

C&C 3 speelt zich af in 2047. De G8 bestaat niet meer, de GDI heeft alle touwtjes in handen. De GDI houdt zich vooral bezig met het bedwingen van het Tiberium, dat inmiddels 80 % van de aarde in zijn greep houdt. De Nod heeft al een tijdje niks meer van zich laten horen. Intern is niet alles koek en ei. Er ontstaan meningsverschillen over wat te doen met het Tiberium en men maakt zich zorgen om de stilte rond de Nod. Wat nog wel goed zit is de militaire power van de GDI.



Orca en Zone Trooper Artwork

Vele oude bekende zullen hun opwachting maken in C&C 3. De Orca, Juggernaught artillery, Guardian APC en uiteraard de Mammoth tank. Ook nieuwe units zijn van de partij, zoals de Zone Trooper en de Firehawk fast attack jet. Voor wat meer info en screens over het ontwerp van de Orca en Mammoth kun je eens kijken op de C&C 3 website. Naast de info over de GDI heeft EA ook nog een vijftal screenshots uitgegeven met de nieuwe units in actie.



Wonderkind

Heel soms zijn er mensen met groot talent en heel soms is dat talent er al van kinds af aan. Bij zangtalent is dat vaak ook zo, alleen is de stem dan nog niet volledig ontwikkeld wat enkel betekent dat dat talent zal groeien en groeien. Het meisje uit het volgende filmpje klinkt al als een volwassen vrouw. Ze zingt een prachtig en moeilijk nummer, zo passievol en volkomen foutloos dat je er gewoon kippenvel van krijgt.

Kijk zelf maar!

Ten Cate dolblij met winst

Henk ten Cate was woensdagavond blij na de overwinning van Ajax op het slecht bespeelde veld tegen Kopenhagen in de laatste kwalificatie voor de Champions League.

"Het was misschien niet goed maar na een gewonnen Europese uitwedstrijd hoor je mij echt niet klagen”, aldus ten Cate na de 1-2. "Behalve Jaap Stam speelden we achterin af en toe niet slim genoeg. Je kunt niet alle duels winnen, maar je kunt wel voorkomen dat de tegenstander een duel wint. Daarvoor moet je wel leep zijn. Dat zijn wij af en toe nog niet."

Ten Cate constateerde dat zijn formatie de strijd ook lang op het middenveld verloor. "Ook dat was onnodig. We moeten het soms gewoon simpel oplossen. Dat komt wel. Daar ben ik niet bang voor. Maar in deze fase van het seizoen hebben we het gewoon nog een beetje moeilijk."

De nieuwbakken trainer van de Amsterdammers was erg tevreden over linksback Emanuelson en doelpuntenmaker Huntelaar. "Die jongens zijn heel goed overeind gebleven. Ik vond ook dat Babel goed inviel. In het laatste half uur hadden we meer grip op de wedstrijd. FC Kopenhagen was toen vermoeid. Dat kan bijna ook niet anders wanneer je zo met je krachten smijt. Ik vind wel dat we eerder het initiatief hadden moeten nemen. FC Kopenhagen is in mijn ogen namelijk geen bijzondere ploeg."

Pornosterrenparade in Nieuw-Zeeland toegestaan

In het Nieuw-Zeelandse Auckland mag eind deze maand een pornosterrenparade op straat worden gehouden. Met de optocht van de seksbommen wordt een lokale eroticabeurs gepromoot. Het stadsbestuur heeft toestemming gegeven aan een rondrit van 30 topless pornoactrices op motoren of in auto's met open daken.

Volgens het stadsbestuur is het in Auckland niet verboden om topless over straat te gaan. Hierdoor ziet men geen reden tot een verbod. Een raadslid meent echter dat de parade mensen in de drukke straten te veel gaat afleiden. ''Het is niet zoals op tv, daar kan je je tv nog uitzetten, hier niet''.

Het wordt al de vierde keer dat pornosterren een rondrit maken door Auckland. De vorige keren was daarvoor echter geen toestemming gevraagd. Eén van de deelneemsters is pornoactrice Mary Carey (zie foto), die in 2003 nog een vergeefse gooi deed naar het gouverneurschap in Californië.


Met dank aan Sam.VL voor de submit.

Regisseur Halo film bekend

Na maanden van geruchten en speculatie waarin namen naar voren kwam als Peter Jackson en Guillermo Del Toro heeft Microsoft eindelijk bekend gemaakt wie de Halo film zal gaan regisseren.
"The Halo motion picture will be helmed by Neill Blomkamp, making his feature film debut"

Een nieuweling dus. Toch is Blomkamp geen nieuweling op het gebied van special effects en televisie. De man heeft drie Clio awards gewonnen voor zijn werk in de reclame bizz en een Visual Effects Society Award voor zijn dansende Citroën reclame. Ook voor tv heeft hij gewerkt aan een aantal tv-series zoals Dark Angel, Smallville, Mercy Point, First Wave, and Stargate SG-1.

De film moet in de zomer van 2008 in de bioscopen verschijnen.

Boek: Lea Saskia Laasner - Ik was pas dertien.

Lea is een jonge vrouw die tot haar negende een gelukkige jeugd heeft gehad. Daarna begon haar moeder zich te verdiepen in verschillende lagen van het spirituele en sleepte het gezin, waaronder Lea, haar vader en haar broer mee naar Portugal. Het gezin kwam terecht in een sekte. Lea was twintig toen ze eindelijk een uitweg zag en een bestaan buiten de indoctrinatie en tirannie van de sekte kon opbouwen.


Vriendje zet ongevraagd tatoeage

De Amerikaanse Hilary Snyder (20) uit Des Moines (Iowa) is in haar slaap door haar vriendje ongevraagd voorzien van een tatoeage. Toen ze wakker werd bleek er een vijfpuntige ster op haar rechterenkel te prijken. Haar vriend heeft zo'n zelfde tatoeage op zijn enkel. Als Hilary ook met dezelfde tatoeage rondliep, paste die perfect bij de zijne, zo was zijn redenering. Maar Hilary had hem laten weten daar niets voor te voelen.

Hilary werd volgens haar niet wakker tijdens het zetten van de tatoeage, omdat ze een pijnstiller én slaappil had ingenomen. Haar vriend wordt haar ex-vriend, want ze wil hem nooit meer terugzien. De politie zal hem vervolgen wegens huiselijk geweld.

Met dank aan Sam.VL voor de submit.

Wekelijkse software verkopen Japan

Schokkend nieuws uit Japan waar een PSP game deze week het meest aantal keren verkocht. Een plaats die al in geen maanden meer door een game voor dat systeem bezet is geweest. Daarnaast staan er veel jonge games in de lijst, wat niet echt doet denken dat het komkommertijd is, zoals velen misschien zeggen momenteel.

GameSysteemAantalTotaal
SD Gundam G Generation PortablePSP155.634155.634
New Super Mario Bros.NDS98.0382.614.228
Jissen Pachislot Hisshouhou!PS282.55682.556
Tamagotchi Connexion Corner Shop 2NDS75.853268.311
Mario Hoops 3-on-3NDS48.564159.273
More DS Brain TrainingNDS48.2062.925.847
Talking Cooking NaviNDS45.846233.703
Devil Kings 2PS240.094175.943
Rythn TengokuGBA37.4733.473
Growlancer V GenerationsPS237.46737.467

Neo-nazi uit Maassluis gearresteerd

BinnenlandsDe inwoner van Maassluis die eerder het nieuws haalde omdat hij in mei korte tijd een hakenkruisvlag uithing en later weigerde om nazistische symbolen van zijn schutting te verwijderen, is deze week gearresteerd. Volgens de regionale tv-zender RNN7 gebeurde dat omdat hij verdacht wordt van neo-nazisme.

De politie haalde eerst een geblindeerd raam weg en liet een politiehond het huis verkennen. Daarna betraden ze de woning van de verdachte.

Omwonenden deden eerder bij de politie aangifte van zowel de vlag, de tekens op zijn schutting als een mozaïek van schelpen in de vorm van een hakenkruis, die hij bij zijn woning heeft hangen. Voor de camera wilde geen van de buurtbewoners echter enig commentaar geven op de arrestatie. Wel zei een van de buren dat de man in zijn woning portretten van Adolf Hitler heeft hangen en in zijn tuin nazihelmen bewaart.



Zie ook de nieuwsvideo hieronder

Sponsje gaat springen

Een sponsje die kunstjes uithaald ? Yip inderdaad … het heeft wel een beetje een attitude en is waarschijnlijk ook buiten het podium geen makkelijk persoontje, maar het verstaat zijn vak en maakt na een paar mislukkingen toch nog een adembenemend mooie duik.

Veel plezier met Sponsje gaat springen. Het filmpje gaat vergezeld van een muziekje die je waarschijnlijk voor de rest van de dag zal lopen fluiten… bij voorbaat sorry.

Alone in the Dark 5 uitgesteld

Het gaat het laatste jaar financieel slecht met Atari. Eerder was al bekend dat het afgelopen financiële boekjaar werd afgesloten met een verlies van maarliefst $67.1 miljoen dollar en een omzet-daling ten opzichte van het jaar daarvoor van bijna $180 miljoen. Inmiddels zijn ook de eerste kwartaalcijfers bekend en wederom draait het bedrijf flink verlies, niet meer zo erg als vorig jaar in dezelfde periode, maar dit heeft ook te maken met de verkoop van de Stuntman licencie aan THQ.

Atari hoopt dit jaar alsnog positief af te kunnen sluiten; met de verkoop van de Driver licentie aan Ubisoft en het uitkomen van de langverwachte racegame Test Drive Unlimited zou het jaar nog goed kunnen komen. Atari's voorzitter en CEO, Bruno Bonnell, zei dat de game de sleutel was tot "improving profitability" bij het bedrijf.

Later zei Bonnell helaas dat een andere van Atari's topgames niet uit zal komen voor het fiscale jaar van 2008, dat loopt van april 2007 tot maart 2008."We are announcing effectively Alone in the Dark as one of our franchisees for the future," zei Bonnell tijdens een conferentie. "It will be probably the hit of our next year."

Nadat Bonnell had bevestigd dat de game naar de xbox 360 en PlayStation 3 kwam, vertelde hij ook over de toekomst van de serie:"We actually are extending Alone in the Dark to some other formats right now we have not even announced yet, I don't want to be forward, but it will be announced shortly."

Het vele nieuws deed de aandelen van het bedrijf niet echt veel, ze stegen de rest van de dag slechts $0,005.

Clown Bassie krijgt eigen tv-show bij regionale omroep

TelevisieClown Bassie komt met een 17-delige tv-serie die vanaf eind dit jaar te zien is bij diverse regionale omroepen. Het programma heet 'Bassie en zijn vriendjes' en moet educatief en vernieuwend worden, zo liet producent Image Media& TV woensdag weten.

In Bassie en zijn vriendjes is Bas van Toor, zoals de clown in het echt heet, voor het eerst te zien als entertainer en presentator van een interactief studioprogramma met kinderen. Hij wordt in de studio muzikaal begeleid door een klein orkest. Het programma heeft de gelijknamige titel als de theatertour waarmee Bassie dit en volgend jaar door Nederland trekt.

Bassie werd bekend als domme clown bij het duo Bassie& Adriaan. Broer Aad van Toor speelde de slimme acrobaat Adriaan. Jarenlang wisten Bassie& Adriaan talloze kinderen aan de buis te kluisteren met hun avonturen die ze over de hele wereld bracht, op de vlucht voor boeven en op zoek naar schatten.


'Jipppiiieeee, een eigen tv-show'

Boek: Natuurkunde voor Dummies - Steven Holzner

Ben je een absolute nul in wiskunde, dan kun je nu maar beter stoppen met lezen. Natuurkunde is een zeer breed onderwerp en een boek over natuurkunde, ook al is het voor dummies, moet veel van deze onderwerpen aansnijden. Dat maakt een boek over natuurkunde niet makkelijker en al helemaal niet als je niet begrijpt hoe je vergelijkingen kunt oplossen. Hoe voor dummies een boek over natuurkunde ook is, wiskunde en met name algebra zit er nu eenmaal aanvast. Kun jij je aardig redden met natuurkunde, dan kan dit boek weleens interessant zijn!

Rijst met het verkeerde Gen

Ik vraag me steeds vaker af wanneer de bemoeizucht van de mens gaat ophouden. We willen zo'n beetje alles weten en bepalen. Zo is er nu een gen ontdekt die ervoor zorgt dat een rijstplant een dubbele week onder water kan overleven. Immers was de rijstplant met een week al heel erg snel verdronken.

Nou snap ik dat het voor de zielige arme rijsteboertjes in Azie erg prettig is, maar ik betwijfel dat zij het geheel gefinancieerd hebben. Daarbij zullen de rijsteplanten die genetisch gemanipuleerd worden vast ook meer dan twee keer zo duur in de aanschaf zijn als de rijsteplanten die zo snel verdrinken.

Ow, en ik heb altijd de indruk gehad dat rijstplanten onder water horen te staan...

Google brengt bibliotheek op internet

Icoon InternetGoogle gaat de bibliotheek van de Universiteit van Californië op internet beschikbaar maken. Daartoe is een overeenkomst gesloten met de betrokken universiteit. De bibliotheken van de staatsuniversiteit van Californië vormen een van de grootste academische boekenverzamelingen ter wereld.

Het Google Book Search-project streeft ernaar alle boeken op het internet te krijgen. Eerder sloot Google hiervoor overeenkomsten met de universiteiten van Harvard en van Stanford en met de bibliotheek van het Amerikaanse Congres.

Boeken waar auteursrechten publicatie via het internet in de weg staan, worden slechts aangeduid met de titel, de naam van de auteur(s), enkele passages uit het boek en met informatie waar het boek kan worden verworven.

Politieauto's botsen op elkaar

Icoon Politie Gisterenavond zijn twee politieauto's van de politie Amsterdam-Amstelland op elkaar gebotst. Beide voertuigen waren ook nog eens op weg naar dezelfde locatie: er was melding gemaakt van vernieling op de Maliebaan in Amsterdam.

De agenten zijn uit voorzorg met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig heeft geen van de agenten letsel opgelopen. Wel heeft één agent last van lichte nekklachten, maar ook hij kon zijn dienst weer hervatten. Politieagenten worden volgens een protocol na een aanrijding altijd meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Een ander politiedistrict zal onderzoek doen naar de aanrijding. Ook is het niet bekend hoe de vernieling op de Maliebaan is afgelopen.

Met dank aan The_Comeback-kid voor de submit.

Echt deelnemen aan een concentratiekamp

Icoon Bizar In Rusland wordt het binnenkort mogelijk om deel te nemen aan een echt concentratiekamp. Igor Sjpektor, de burgemeester van Vorkoeta, wil een concentratiekamp van Stalins goelag-archipel in werkelijke grootte nabouwen, en wil dat toeristen daar echt kunnen meemaken hoe de omstandigheden waren in die tijd. De wachttorens, prikkeldraad, waakhonden en zelfs de wrede behandeling van die tijd moeten precies nagebootst worden.

De burgemeester heeft twee redenen voor zijn plan. Ten eerste wil hij de economie van zijn stad een impuls geven. Daarnaast wil hij de herinnering aan de kampen levend houden. Er moet naast het concentratiekamp een vijfsterrenhotel gebouwd worden, zodat mensen na hun akelige kampervaringen lekker bij kunnen komen.

Tegenstanders gruwelen van het idee van de burgemeester. "Het is godslasterlijk, en dan druk ik me nog voorzichtig uit", zei Jevgenija Chajdorova van een mensenrechtengroep die de onderdrukking van de Sovjet-Unie te boek wil stellen. Chajdorova vindt dat de burgemeester meer moet doen met de echte kampen die er ook gewoon nog zijn. Vorkoeta heeft door de rijke geschiedenis volgens haar geen namaak-kamp nodig om toeristen aan te trekken.

Vorkoeta De burgemeester trekt zich echter niks aan van de tegenstanders, en zoekt beleggers die willen investeren in het plan. Ook sommige toeristenorganisaties hebben wel oren naar het plan. Shannon Stowell van Adventure Travel Trade vindt het fantastisch dat Vorkoeta iets anders biedt dan de standaard strandvakantie. Toeristenorganisaties en de Russische dienst voor binnenlands toerisme zien wel praktische bezwaren. Vorkoeta ligt namelijk tweeduizend kilometer ten noordoosten van Moskou. Stowell vindt dat de stad met meer voorzieningen moet komen, want "niet veel mensen zullen zo ver omreizen om alleen een tijdje in een concentratiekamp te verblijven".

Misschien is dit een idee voor de excursie van de jongeren uit Leeuwarden voor volgend jaar.

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Gen voor waterbestendige rijstplant geïdentificeerd

Icoon WetenschapEen groep internationale wetenschappers is erin geslaagd een gen te identificeren dat een rijstplant in staat stelt twee weken volledig onder water te overleven. Voor de meeste rijstplanten geldt nu nog dat één week onder water het maximaal overleefbare is. De wetenschappers hopen dat het gen, Sub 1A-1 genaamd, zal leiden tot een betere bescherming van de wereldwijde rijstoogst. Dit is te lezen in de nieuwste uitgave van het vakblad Nature.

Door overstromingen lopen boeren in Zuidoost-Azië jaarlijks ongeveer 775 miljoen euro aan inkomsten mis. De schade beperkt zich in veel gevallen niet tot het financiële verhaal, aangezien de meeste boeren ook rijst voor de eigen consumptie verbouwen. Tevens is het zo dat de vraag naar rijst nog steeds toeneemt; momenteel is rijst voor ruim drie miljard mensen het hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding.

Volgens de wetenschappers, verbonden aan de University of California en het International Rice Research Institute (IRRI), zullen de genetisch aangepaste rijstplanten boeren van een meer betrouwbare voedsel- en inkomstenbron voorzien. Takuji Sasaki van het Japanse National Institute of Agrobiological Sciences voegt toe: "De impact van dit onderzoek is des te groter doordat ze het Sub 1A-1 gen succesvol in rijstsoorten hebben geïntroduceerd die jaarlijks door overstromingen worden getroffen."

Het is nog niet bekend wanneer de eerste grote oogst van de aangepaste rijstsoorten verwacht kan worden.

Gewonde trapongeval Utrecht overleden

Icoon Binnenlands Een man die zondag na het trapongeluk aan de Utrechtse Oude Gracht ernstig gewond raakte, is overleden. Dat heeft een woordvoerder van het UMC in Utrecht donderdag bevestigd aan RTV Utrecht.

Getuigen zeiden tijdens het evenement al dat de man zo zwaar gewond was, dat hij het waarschijnlijk niet zou overleven. De man kwam onder de trap te liggen nadat de ophanging van de trap was bezweken onder het gewicht van het publiek. Volgens de woordvoerder ligt er op dit moment nog een persoon in het ziekenhuis.

Onlangs werd bekend dat de trap eigendom is van de gemeente. De gemeente wil een extern onderzoek uitvoeren naar het drama in Utrecht.



Meer info in teaser next-gen NBA Street

Gisteren deed EA de aankondiging van een nieuwe NBA Street (zie ons bericht). IGN heeft een eerste teaser geplaatst, die een indruk moet geven van het uiteindelijke spel.

We zien Baltimore, door de bewoners liefkozend "B-More" genoemd, op z'n slechtst. Krotten, puin, slooppanden en een half afgekloven basketbalveld. In een omgeving als deze zoeken mensen hoop. Soms vinden mensen die hoop in twee baskets.
Vervolgens zien we een wat ouder heerschap, die volgens de voice-over (bekend van de eerdere NBA Street intro's) de jongens onder zijn hoede nam. Elke dag een paar uur basketballen op een veldje genaamd Cloverdale.
Carmelo Anthony wordt geïntroduceerd, één van de grote sterren in de NBA. Hij is opgegroeid in B-More, en om z'n liefde voor z'n stad te tonen heeft hij 410 in z'n sneakers geborduurd, de area-code van Baltimore. Hij geeft de bewoners van Baltimore hoop.
Het filmpje sluit af met de slogan "Every legend has a beginning".



Het lijkt er dus op dat je meer dan in V3 je van nul naar boven zal moeten werken in 3-on-3 wedstrijden. En niet alleen dat, je zal de NBA superstars op hun eigen terrein moeten verslaan. Welke superstars dat zijn, is nog een raadsel, maar het lijkt erop dat Carmelo Anthony en z'n Cloverdale court één van de stapstenen op weg naar eeuwige roem vormen.

Frankrijk en VS opnieuw oneens

Icoon Oorlog De Verenigde Staten en Frankrijk zijn het opnieuw oneens geworden over de VN-ontwerpresolutie die de oorlog tussen Israël en Hezbollah in het Midden-Oosten moet beëindigen. Libanon en de Arabische Liga hadden de vorige ontwerptekst, waar de VS en Frankrijk wel beide achter stonden, als gebrekkig afgewezen. De Arabische Liga wil dat in de resolutie opgenomen wordt dat Israël zich direct terugtrekt uit Libanees grondgebied.

Frankrijk heeft er geen moeite mee om de Arabische Liga tegemoet te komen, maar de Verenigde Staten wel. De VS vrezen dat de terugtrekking van Israël zal leiden tot een machtsvacuüm in het gebied. De VS denken dat Hezbollah optimaal zou kunnen profiteren van dat machtsvacuüm. Libanon heeft beloofd 15.000 militairen te sturen naar het gebied, maar de VS geloven niet dat het Libanese leger de baas kan zijn over Hezbollah. In het verleden was het leger van Libanon ook niet sterk genoeg om de touwtjes in handen te krijgen in het gebied.

De Franse president Jacques Chirac bevestigde dat de VS "kennelijk bedenkingen hebben" bij een wijziging van de VN-resolutie. Hierdoor duurt het langer voordat er een werkbare resolutie op tafel komt. Eerst zullen er opnieuw onderhandelingen plaats moeten vinden tussen beide landen. De Amerikaanse VN-ambassadeur John Bolton wilde niet zeggen wanneer hij een stemming in de VN-Veiligheidsraad verwacht. "Dat is moeilijk te zeggen". Eerder sprak de Amerikaanse minister Condoleezza Rice nog over enkele dagen. Frankrijk en de VS moeten het beide eens zijn met het plan, omdat zij beide permanente leden van de VN-Veiligheidsraad zijn. Zij kunnen alle resoluties blokkeren met hun veto-recht.

De Qatarese minister sjeik Hamad bin Jassem bin Jabr al-Thani vindt het goed dat in de vorige resolutie de beëindiging van alle aanvallen van beide partijen geëist werd. Hij vindt het echter bezwaarlijk dat Israël wel toegestaan is om militair te reageren op raketaanvallen van Hezbollah.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.