Seizoensstart 2007 mogelijk probleem

Gerbert (Tackleberry)
De start van het komende seizoen kan mogelijk voor enkele problemen zorgen bij de teams. De eerste drie races hebben ieder een nieuwe datum toegewezen gekregen.

Op 18 maart zal de seizoensopening plaatsvinden in Australië, waarna Maleisië het toneel is van de tweede Grand Prix. Bahrein zal op 15 april de derde race van het seizoen organiseren, hierna zullen de teams richting Europa vertrekken.

Dit schema betekent een mogelijk dilemma voor de teams, het gat tussen de eerste en tweede race wordt vergroot van één of twee naar drie weken. Normaliter wordt voor een twee races dicht bij elkaar om de kosten te drukken. Drie weken is dusdanig lang dat veel teams twee maal een retourtje zullen moeten boeken om tussendoor te kunnen testen in Europa. Dit betekent uiteraard een flink kostenplaatje voor de teams.

Mogelijke oplossingen zijn het opschuiven van de gehele kalender of het verplaatsen van de Grand Prix van Japan, volgend jaar in Fuji, naar 25 maart. Deze laatste optie betekent dan echter dat de eerste vier races 'ver weg' zullen zijn. Een eerste volledige kalender wordt aan het einde van de maand verwacht.