Martins gewild in Europa

Maikel (WeebI)
Obafemi Martins wil weg bij Internazionale. Na het aantrekken van Hernan Crespo en Zlatan Inbrahimovic lijkt er voor hem geen plaats meer bij de Italiaans kampioen.

Portsmouth, Tottenham Hotspur, Valencia en vooral Newcastle United zouden de 21-jarige Nigeriaan graag aan hun selectie toevoegen. Newcastle is nog op zoek naar een spits, aangezien ze twee topspitsen kwijt zijn. Michael Owen ligt in de lappenmand en Alan Shearer heeft zijn carrière beëindigd.

Coach Glenn Roeder zou graag een grote naam binnenhalen, en heeft daarom een lijstje samengesteld waar ook spelers als Dirk Kuijt op staan.

Martins' zaakwaarnemer Patrick Bastianelle bevestigde de belangstelling van bovenstaande clubs, maar vertelde er bij dat er nog niets zeker was. "Martins heeft aanbiedingen van Newcastle, Tottenham, Valencia en Portsmouth. Hij is erg loyaal naar de voorzitter van de club toe [Massimo Moratti, red.], maar als er na Crespo nog een spits komt wil hij echt zo snel mogelijk weg." Vanmorgen werd duidelijk dat ook Zlatan Ibrahimovic de selectie van de Nerazzurri zal gaan versterken.