'Incident was de druppel voor Adriaanse'

Olga (Nuongirl)
Er wordt in zowel de Portugese als Nederlandse media driftig gespeculeerd over de redenen voor het plotselinge ontslag van Co Adriaanse bij FC Porto.

De coach kreeg niet de door hem gewilde spits, de kampioenspremies waren niet betaald en de verhouding met de spelers was niet optimaal, zijn een aantal van de redenen die wordt gegeven over het opstappen van de coach.

De Portugese krant A Bola meldt dat Adriaanse na het oefenduel tegen Rijnsburgse Boys (2-5 winst) ontevreden was over zijn spelers en dat liet blijken bij het diner dinsdagavond. Naar verluidt zei Adriaanse dat de spelers pas konden dineren als de technische staf klaar was. Daarop liepen de spelers weg, zij vonden dat de kritiek niet eerlijk was en dat ze zich in de voorbereiding professioneel hadden opgesteld.

Volgens de Portugese krant sprak Adriaanse met voorzitter Nuno Pinto da Costa over het incident en kreeg toen mogelijk te weinig steun van de president. Volgens de krant was dat, nadat Adriaanse eerder de door hem gewenste Jan Vennegoor of Hesselink niet kreeg en de voorzitter kritiek had op de prestaties op het Amsterdam Tournament, de druppel die de emmer deed overlopen.