Brain Training ook in Europa een succes

Nintendo heeft in een persbericht laten weten dat Brain Training ook in Europa erg populair is. Vanaf de releasedatum (09-06-06) zijn er in totaal meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Ter vergelijking: in Japan duurde het 16 weken om 500.000 exemplaren te halen en daar staat de teller inmiddels op 3 miljoen. Gemiddeld verkoopt de game nu zo'n 60.000 exemplaren per week, zonder dat de verkopen afnemen zoals gebruikelijk is met games die in het begin pieken.

De Nintendo DS Lite doet het dankzij games als Brain Training en ook New Mario en Nintendogs ook erg goed. Het apparaat gaat per week gemiddeld zo'n 140.000 keer over de toonbank in Europa.

Laurent Fischer, Marketing Director van Nintendo of Europe zegt:

We zijn erg ingenomen met het enorme succes van Dr. Kawashima’s Brain Training in Europa, met duizenden mensen die deze unieke titel gebruiken om hun hersenen te trainen en in vorm te houden. We hopen dat het aanhoudende succes van deze en andere software in de Touch! Generations-serie zal helpen om de game-industrie te verbreden en dat hierdoor nieuwe doelgroepen bereikt kunnen worden.