Champ Car team Muermans concreter

Gerbert (Tackleberry)
Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd dat Harry Muermans een eigen Champ Car team begint. De plannen worden steeds concreter en over (sponsor)interesse heeft Muermans weinig te klagen. Er liggen op dit moment echter nog prioriteiten in de Formule 1.

Muermans weet waar zijn kennis ophoudt, hij wil dan ook niet alleen aan de klus beginnen. "Paul (Stoddart, red.) is geïnteresseerd. Dat is ook een voorwaarde van mijn kant. Ik zet het plan alleen door met hem aan mijn zijde, anders hoeft het van mij niet. Ik heb er toch totaal geen verstand van."

De organisatie van de Champ Car is enthousiast over de plannen. Er is al overlegd met 'de Bernie Ecclestone' van de Amerikaanse raceklasse. "Wij – Stoddart en ik – hebben onlangs in Londen vergaderd met Kevin Kalkhoven waarbij we onze plannen uit de doeken hebben gedaan. Zo willen we bijvoorbeeld elk raceweekend een paar Formule 1-twoseaters van Minardi inzetten om prominenten rond te rijden."

Dat de plannen in de media terecht zijn gekomen heeft Muermans veel opgeleverd, veel potentiële sponsoren en coureurs nemen contact met hem op. "Twee bestaande renstallen hebben zelfs hun teams aangeboden. Maar daar ga ik niet op in. Bij Minardi hebben we alles al wat we nodig hebben. Behalve de auto’s en dat is geen probleem, want die kun je zo kopen bij de organisatie."

Een deadline hoeven we echter niet te verwachten, hij heeft eerst nog andere prioriteiten. Deze liggen echter niet bij de Champ Cars, maar bij de Formule 1. "Als we willen hebben we het team zo op poten. Maar eerst de belangrijkere zaken. De toekomst van Robert Doornbos in de Formule 1 veiligstellen. Dat is nog steeds prioriteit nummer één."