Alone in the Dark 5 uitgesteld

Morthill
Het gaat het laatste jaar financieel slecht met Atari. Eerder was al bekend dat het afgelopen financiële boekjaar werd afgesloten met een verlies van maarliefst $67.1 miljoen dollar en een omzet-daling ten opzichte van het jaar daarvoor van bijna $180 miljoen. Inmiddels zijn ook de eerste kwartaalcijfers bekend en wederom draait het bedrijf flink verlies, niet meer zo erg als vorig jaar in dezelfde periode, maar dit heeft ook te maken met de verkoop van de Stuntman licencie aan THQ.

Atari hoopt dit jaar alsnog positief af te kunnen sluiten; met de verkoop van de Driver licentie aan Ubisoft en het uitkomen van de langverwachte racegame Test Drive Unlimited zou het jaar nog goed kunnen komen. Atari's voorzitter en CEO, Bruno Bonnell, zei dat de game de sleutel was tot "improving profitability" bij het bedrijf.

Later zei Bonnell helaas dat een andere van Atari's topgames niet uit zal komen voor het fiscale jaar van 2008, dat loopt van april 2007 tot maart 2008."We are announcing effectively Alone in the Dark as one of our franchisees for the future," zei Bonnell tijdens een conferentie. "It will be probably the hit of our next year."

Nadat Bonnell had bevestigd dat de game naar de xbox 360 en PlayStation 3 kwam, vertelde hij ook over de toekomst van de serie:"We actually are extending Alone in the Dark to some other formats right now we have not even announced yet, I don't want to be forward, but it will be announced shortly."

Het vele nieuws deed de aandelen van het bedrijf niet echt veel, ze stegen de rest van de dag slechts $0,005.