Uitslag FC Twente - Levadia Tallinn

In de tweede voorronde van de UEFA Cup heeft FC Twente gelijkgespeeld tegen Levadia Tallinn. Na 90 minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord. De Tukkers zullen in Estland dus een beter resultaat moeten behalen om zich te plaatsen voor de eerste ronde van de UEFA Cup.

In tegenstelling tot de oefenwedstrijden van FC Twente begon Fred Rutten, trainer van de Tukkers, met Karim El Ahmadi in de basis. Hierdoor startte Dmitri Shoukov vanaf de bank, maar hij zou de middenvelder in de tweede helft vervangen.

Om 19:30 floot scheidsrechter Kinhöfer voor aanvang van de eerste helft. Meteen was er al een kans voor Levadia Tallinn via Sander Purje, maar Bosckher pareerde het schot. Na tien minuten spelen schoot Rob Wielaert op het doel van Artur Kotenko, maar dit schot ging ruim naast. Na 20 minuten spelen kreeg de ploeg uit Enschede een corner. Kennedy Bakircioglü gaf hem voor, maar Rob Wielaert kwam net te kort om de bal te raken. Niet veel later kreeg de Este ploeg loon naar werken. Purje legde de bal klaar voor Nikita Andreev en de aanvaller rondde beheerst af. Na een overtreding op Sharbel Touma kregen de Tukkers een vrije trap. Het schot van Jeroen Heubach belandde echter in de muur.

Tien minuten voor rust kreeg Blaise N'Kufo een grote kans, maar de bal ging via Kotenko maar net over. De corner die hier op volgde zorgde voor enige onrust in het Este zestien meter-gebied, maar opnieuw kon FC Twente geen kans creëren. De eerste gele kaart van de wedstrijd ging naar Karim El Ahmadi. Na een pittige overtreding op Konstantin Vassiljev kreeg hij het geel voorgehouden. Op slag van rust kreeg Twente wederom een vrije trap. Deze keer nam Touma hem, maar ook deze bal trof geen doel.

Voor aanvang van het tweede bedrijf voerde FC Twente twee wissels door. Ramon Zomer en Patrick Gerritsen bleven in de kleedkamer. Zij werden vervangen door respectievelijk Luke Wilkshire en Otman Bakkal. De ploeg van Rutte zette in de tweede helft meteen druk, iets wat in de eerste 45 minuten niet het geval was. De Tukkers kregen een vrije trap na een overtreding op El Ahmadi. Deze leverde eindelijk de verlossende treffer op waar de ploeg naar zocht, omdat Heubach de bal in het doel van Levadia Tallinn wist te schieten.

Na zestig minuten kreeg Levadia Tallinn steeds meer vat op het spel van FC Twente. Toch kreeg de thuisploeg een kans via Bakircioglü. De speler zette de aanval zelf op, maar wist niet te scoren. De keeper van Twente, Boschker, vervulde deze wedstrijd een opvallende rol, want hij zat totaal niet in de wedstrijd. Na 70 minuten speelde hij de bal bijna in zijn eigen goal en raakte het zijnet. N'Kufo schoot na een individuele actie op doel, maar Kotenko wist het schot te pareren. Vijf minuten later kreeg Touma een geweldige kans nadat Bakircioglë hem bediende met een fraaie pass, maar de aanvaller schoot recht op de Este doelverdediger. Na een corner schoot Wilkshire hard op doel, maar Kotenko kon er zijn voet nog net tegenaan zetten. Vlak voor tijd probeerde Heubach het nog een keer met een afstandsschot. De bal zeilde maar net over het doel van de tegenpartij.