Copa Libertadores finale wedstrijd 1

In São Paulo stond gisteren de eerste wedstrijd in de finale om de Copa Libertadores op het programma. In het Estádio Cícero Pompeu de Toledo, beter bekend als het Morumbi-stadion, was het een Braziliaans onderonsje tussen São Paulo en Internacional uit Porto Alegre.

Voor 3500 fans van de Colorado en met de rest van de 71000 toeschouwers juichend voor de Tricolor Paulista werd het een strijd met verhitte gemoederen. WK-scheidsrechter Jorge Larrionda uit Uruguay hield het echter in de hand en hield de kaarten grotendeels op zak.

Pas in de tweede helft kreeg het wedstrijdrapport zijn invulling. Na acht en een halve minuut zette Rafael Sobis Internacional ietwat verrassend op voorsprong. Een minuut later mocht São Paulo's Josué inrukken en kon Inter de wedstrijd meer naar zich toe trekken. Opnieuw Sobis zorgde met een half uur te spelen voor de 0-2, waarna de wedstrijd rustig uitgespeeld had moeten worden. Het pakte echter iets anders uit. Een kwartier voor tijd kwam São Paulo nog terug via Edcarlos, en Internacional moest de laatste twaalf minuten ook met tien man spelen nadat Fabinho uit het veld gestuurd was. Men hield het echter vol en nam een 1-2 uitoverwinning mee terug naar Porto Alegre, waar in het Estádio Beira-Rio op 16 augustus de finale wordt afgerond.

In de Copa Libertadores gaat de regel van uitdoelpunten pas sinds vorig seizoen op. Indien São Paulo dan met 2-1 wint zal er echter niet verlengd gaan worden, maar direct op strafschoppen overgegaan worden. Scheidsrechter voor de tweede wedstrijd is de Argentijn Horacio Elizondo, die ook de WK-finale floot.